login |

Saving Hope: vége az 1. évadnak – írta vidor

2012. 09. 20. 23:32 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Gondolom, nem sokan nézték végig Erica Durance, Michael Shanks és Daniel Gilles kórházas-orvosos sorozatának, a Saving Hope-nak az első szezonját, winnie is már rögtön az első rész után kifarolt belőle, pedig… Nem tudom, annak ellenére, hogy nem kedvelem a dokis sorozatokat, a Saving Hope egészen hozzám nőtt már, valamiért kivétel lett. Talán azért mert nem is az adott esetek a fontosak, inkább csak azért vannak, hogy több derüljön ki általuk a szereplőkről

A finálé sajnos nem sikerült túl erősre, azonban mindenképpen biztató, hogy az 1×12-vel a sorozat egyik legjobb részét tették le az asztalra a készítők (az 1×08 lohol a nyomában erősen, amiben örültem volna, ha meglépik azt, amit, de mégsem tették, így nem ütött akkorát az epizód. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Tehát amondó vagyok, hogy jobb lett volna, ha a 1×12-es epizóddal zárják a szezont, bár tény, hogy hatásvadászabb is, de ettől még több kérdés is nyitva maradt volna. Persze így is feldobtak az évadzáróban két újabb nyitott dolgot, de ettől még az utolsó előtt rész jóval inkább illet volna finálénak, mint ez. Ez nem volt jó, sőt megkockáztatom, hogy az évad egyik leggyengébb részét produkálták.

Az 1×13 egészében valahogy… elég langyi lett – persze maradok a következő évadra is, a kasza nem fenyeget. de ettől még túl kiszámíthatóak voltak a történések, a Charlie-s szál pedig enyhén izzadságszagúra sikeredett. Ami már csak azért sem szerencsés dolog, mert Charlie-nál unalmasabb karakterrel eleve ritkán lehet találkozni. még: szegény csak van, és bámul ki a fejéből, néha összedob nekünk egy jó kis bölcs monológot.

De ettől még az egész évad alatt SEMMIT nem csinált, csak hajtogatta, hogy “Alex, never give up on me!”. De az, hogy ő tegyen valamit…, azt nem! Persze mindez meg lett magyarázva, de ettől én még kicsit még boncolgattam volna is a dolgot, sokkal több jót is ki lehetett volna hozni abból a szálból. Most viszont, hogy felébredt, csodák-csodájára ismét ugyanolyan érdektelen, mint volt – ha nem érdektelenebb

Szóval mese nincs, a következő évadban kevesebb Charlie-t kérünk és kevesebb Alexet is (valljuk meg, ő sem a legizgalmasabb figura…), viszont nyugodtan jöhet több Joel, Gavin, Dana. És persze Dawn – öröm, hogy Dawn többet lesz jelen, ő a sorozat egyik legérdekesebb karaktere, még akkor is, ha sokan utálják – én egyszerűen nem tudom nem szeretni.

1 hozzászólás Ne habozz!

lostgab - 2012. 09. 21. 19:28

Teljesen egyet értek a kritikával, Charlie a valaha volt legunalmasabb karakter. Semmi sem történik vele, és végül is a sztorija 10 részen keresztül egy helyben toporgott. De Gavin, Maggie, Joel annyira jóra sikerültek, hogy nem volt szívem otthagyni a sorozatot. Az utolsó rész tényleg elég semmilyen lett (vagy csak túl sok volt benne Charlie-ból?), viszont a 12-es nagyon tetszett, és remélem, hogy a következő évad ilyen részekben lesz gazdag. Az biztos, hogy az uborkaszezonban teljesen nézhető volt (mondjuk nem biztos, hogy az októberi “nagyüzem” kezdete után is néztem volna…), érdekesek az orvosok, sőt az esetek is nagyon tetszettek, különösen a piercinges hapsis rész volt nagyon jó.
Kíváncsian várom a folytatást…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz