login |

Perception: vége az 1. évadnak

2012. 09. 21. 15:10 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

De még hogy ért véget! Úgy elrohantak a részek, mintha nem is láttam volna őket… ó, várjunk csak. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem véletlenül alakult így, hiszen a finálé alapján semmit nem vesztettem a Perception nem követésével, úgy 2/10 pontot adnék rá – akinek a kezdés nem tetszett, annak a folytatás sem igazán fog bejönni.

Azt hiszem, itt és most leírom, hogy a sorozat akár jó is lehetne a nyomozósok között. Nem nézném, de az ügy a fináléban nem múlt alul semmit, nincs miért szégyenkeznie. A probléma inkább az, hogy a főszereplő iszonyat erőlteti ezt a House-Mentalista keveréket (a pilotban felvetett Lie To Me-sből nem maradt sok), amiben nem segítették ezzel a “hallucináció, vagy mégsem?” történetszállal az évad záró részében sem.

Az Eric McCormack által alakított prof konkrétan végig House-nak tűnt, amikor eleinte hallucinált, de a legviccesebb az volt benne, amikor tét nélkül felfedtek egy nagyobb titkot a főszereplő múltjából és a nézőből kiváltott érzésnek sajnos köze nem volt ahhoz, hogy áhá!, hanem a tipikus “na, végre túlléptek ezen, amit mindenki sejtett” reakciót váltotta ki belőlünk.

Ehhez muszáj hozzávennem azt, hogy Rachel Leigh Cook szép szép, de már egy pillanatra sem vehető komolyan FBI-ügynökként. Mondjuk azért, és akkor nem is tehet róla a színész, mert az egész FBI csak egy mellékes valaminek tűnik a rész nézése közben. Elnagyolt az egész sorozat, amit próbáltak a különc főszereplőre fűzni, de nem sikerült igazán. Pont ezek miatt nem lelkesedem annyira a TNT sorozataiért: a Perception is olyannak tűnik, amit mintha a nagy csatornák pattintottak le, s helyettük megvették ők. Ahelyett, hogy például valami egyedibb ötletbe fektették volna a pénzt.

Amúgy a befejezés alapján úgy tűnik, nem arra gyúrtak a készítők, hogy lesz folytatás, de mint tudjuk, a TNT már berendelte a második évadot. A nulla cliffhanger kerek lezárással viszont remek kiszállási lehetőséget kínál mindenki számára. Komolyan, ha csak unalomból nézed, akkor ne tedd, van ezer jobb sorozat, még a nyomozósok között is, inkább azokkal üsd el az időd.

6 hozzászólás Ne habozz!

jimy29 - 2012. 09. 21. 16:03

Abszolút egyetértek a kritikával, igaz csak az első két részig jutottam, szóval a fináléról nem tudok nyilatkozni, de látom nem maradtam le semmiről. A látnoki képesség és hogy valaki szuperzseni kezd egy kicsit elcsépelt lenni.

Casey Novak - 2012. 09. 21. 20:21

Valamiért bejön, de bevallom, hogy csak unalomból nézem :) Viszont a helyette belinkelt sorozatokból kettő kivételével mindet követem, szóval ez még elmegy mellettük mustárral. Apropó, a linkek közül a Copper és A híd nem műkszik. De lehet, hogy nálam van a hiba.

Lila75 - 2012. 09. 24. 10:56

Látnoki képesség?! A pasi paranoid skrizofrén, egyébként zseni. Nem látnok, hanem hallucinál és a durva az, amikor nem tudja, hogy mi a valóság és mi nem az. Nekem egyébként bejön a sorozat. :)

jinjang - 2012. 09. 24. 13:26

Nekem is bejön. A Longmire szintén nagyon tetszik, ha értékelnem kellene, jóval nagyobb pontszámot is kapna, viszont sokkal lassabb ritmusú és nehezebben fogyasztható. A Psych meg ellenkezőleg: indőnként túlpörög és tele van olyan utalásokkal, amiket nem értek.
Ennek meg pont jó a ritmusa. Igaz, könnyen kiszámítható, nincs benne túl sok izgalom, de azért fenn tudja tartani az érdeklődést. A csajszi tényleg iszonyú gyenge ügynöknek, de a prof nekem elég hiteles és elég érdekes is.

ElPadre - 2013. 01. 12. 18:34

most sikerült a végére jutnom. oké, tényleg semmi újat nem hoz, de valamiért tetszik, jók a színészek, vagy mittomén. :) én maradok a második szezonra.

dante - 2013. 05. 26. 15:59

nekem is bejött ez a show.
egyedül az fbi-os lányt nem tudtam komolyan venni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz