login |

Awkward.: vége a 2. évadnak – írta keshudioo

2012. 09. 23. 16:50 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Sokunk szembesültek az unalmas történelem órák, a velejéig gonosz matektanárnők és a magukat főtörzsőrmesternek képzelő tornatanárok mellett olyan középiskolai problémákkal, mint a szerelem, a döntésképtelenség vagy az ezekből fakadó állandó gyötrődés. Jenna Hamilton hasonló nehézségekkel találkozik gimis éveiben. Egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően szürke kisegérből különc válik belőle, titokzatos, zaklató levelet kap, mindenki felismeri a folyosón, és hirtelen népszerű lesz a suli legjobb pasijai körében.

Sajnos az Awkward nem kap annyi figyelmet itthon, mint amennyit érdemelne, pedig még human is jókat írt róla. Ha ajánlom valakinek, egyből a következő egyenlet jelenik meg lelki szemei előtt: MTV + tinik = “Nézze, akinek két anyja van!”. Szerencsére az MTV nem veszi annyira komolyan a dolgot, amennyire előítéleteink sejtetik. A sorozat görbe tükröt állít a Facebook-generáció elé, klisék segítségével karikatúrát rajzol az önmagukat és dilemmáikat fontosnak képzelő tinikről, de nem utolsó sorban 120%-ban betölti azt a szerepet, ami egy televíziós műsor legfőbb feladata: szórakoztat.

Az első évad tizenkét epizódja elég volt ahhoz, hogy Jenna felfedje a levélíró személyét, és rájöjjön, nincs értelme a kigyúrt testű, népszerűséghajhász Matty McKibbennel kavarni, miközben a tengermély érzésű szőke herceg várja a sarkon. Természetesen a gondok a következő évadra sem oldódnak meg teljesen, Jenna szíve továbbra is kétfelé húz. Szegény lány már-már Sophie választása előtt áll, hisz ő maga is tudja, hogy “hármasban nem jó kettesben lenni”, ráadásul egy rejtélyes kommentelő is feltűnik a Jenna-blogon. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Jake hiába teper úgy Jenna szerelméért, mint egy kölyök beagle a jutalomfalatkáért, nem sikerül teljes mértékben elfeledtetnie Jennával a tábori élményeket. A szőkeség hamar megtudja, hogy egykor másért dobogott a leányzó szíve, de a személy kiléte sokáig kérdés marad számára – mindeközben a megjavulni akaró Matty úgy tesz, mintha semmit nem tudna a történtekről.

A sorozatba csempésznek egy kis családi drámát is: a Hamilton família felbomlani látszik. A fiatalos, műmellekkel ékeskedő Lacey-t bűntudat gyötri, amiért megnehezítette egyetlen gyermeke életét a hozzá címzett levéllel, és amikor apuci tudomást vesz az eseményekről, a családfő azonnal kiköltözik a családi házból. Az évad végére természetesen kiderül, hogy a túl korai házasság és gyermek ellenére Lacey-t és Kevint mégiscsak egymásnak teremtette a sors.

A többi mellékszereplőnek ezúttal nem jut annyi levegő, mint az első évadban. Tamara továbbra is hozza a nagyon laza, a Twitter és a Facebook szerelemgyerekeként viselkedő tini csajt, Sadie érzelmeibe végre bepillantást nyerhetünk – Ricky Schwartz? Komolyan? Ha valaki tudja, mit esznek ebben a gyerekben, informáljon. Egy régi South Park-idézet jut róla eszembe: “Séf bácsi mindent megdug, ami mozog, ami nem mozog, azon meg lök egyet”. Valerie továbbra is a legkínosabb és legviccesebb jeleneteket szállítja, Ming pedig a második évadra is teljesen súlytalan maradt – a sapkagyűjteménye azért megérne egy galériát.

A finálé nem okozott túl nagy meglepetést, egy év Matty-vel, egy év Jake-kel, végül megint Matty. Remélhetően a következő évadokban nem folytatódik konstans módon ez a sorozat, bár odaszúrtak nekünk egy apró cliffhangert a végére – valóban a táncmulatságból kimaradó, macsó Matty a megfelelő választás, vagy a Tamarával összemelegedni látszó, párjait tejben-vajban fürösztő Jake mégis csak jobb lett volna?

Majd a 3. évadban kiderül. Ugyanis jövőre jön a folytatás, amely 20 részes lesz.

18 hozzászólás Ne habozz!

julcsi - 2012. 09. 23. 16:59

valóban nagyon szórakoztató, és imádom a szóvicceket is!

dante - 2012. 09. 23. 17:00

az első évad még tetszett is, friss volt a maga módján.
de ez a második évad… más sorozatokban mellékszál a szerelemi háromszög, itt meg szinte erre épül az egész.

Capri - 2012. 09. 23. 17:26

A 2.évad sokkal pörgősebb.

A fináléban több váratlan események is történtek. De nem lövöm le a poénokat. A legjobb mondatok az évadból (bocsi, ha magyarul-angolul vegyesen írok):

Hol van a sziromszóró ribi? – Aly.

Oh My God!- Jenna és Tamara egyszerre.

Sorry, i’m not sorry. -Jenna

Nagyon középiskolás, tinis sorozat.

Tudtátok-e, hogy Jennát alakító színésznő most szőke lett?! Nekem jobban tetszik a barna hajjal.

Várom a 3.évadot!

Cápi - 2012. 09. 23. 17:31

Nagyon aranyos és szórakoztató sorozat, a maga módján brilliáns cliffhangert kaptunk az utolsó percekben. :) Bár azt nem igazán értem, Jenna miért Matty-t választotta végül. Feltételezem erről fog a 3. évad szólni… :D

elliot - 2012. 09. 23. 17:46

Hú, nehéz olvasmány ez a kritika, utoljára Maupassanton izzadtam ennyire.:D De pont emiatt különleges, hogy ennyire nem “Awkward.” stílusú.

A sorozat egyébként tényleg nagyon tinis, de az ember életében mindig vannak tinis választások és érzések.
A második évad méltó folytatása az elsőnek: pörög és nagyon-nagyon sok esemény van benne! Jenna nagyonis jól döntött, mert egy tini lelkivilágához még jobban illik a szívünkre hallgatunk dolog, mint az, hogy mérlegelje az előnyöket/hátrányokat. A végén a Rickys dolog viszont már túlzás volt. A Jennás “talán mégse jól döntöttem” meg nagyon izzadtságszagú átkötésnek tűnt a következő évadra.

A Jennát alakító lány szörnyű szőkén, bár megértem, hogy nem akart barna maradni, mert az olyan átlagos érzés lehet.:( Egyébként a ráncai miatt legalább 10 évvel idősebbnek nézném, mint 15:D

yeeeyha - 2012. 09. 23. 18:31

Jó a kritika, egyetlen javítást szeretnék csak tenni: fél év Mattyvel és fél év Jake-kel, nem pedig egy év – Matty meg Jenna nyár végén jöttek össze, és Jenna a téli bálon választotta Jaket, és nyár elején jön össze újra Mattyvel. Amúgy nagyon jó írás, végig mosolyogtam a sorokat, szóval tényleg le a kalappal.
Nekem a második évad is nagyon tetszett, az utolsó részt, meg Lacey expasiját leszámítva imádtam.
Az évad legjobbja szerintem Matty volt. Én is utáltam egy ideig az első évadban, mert szó mi szó tényleg egy bunkó volt az elején, de a pasi annyira édesen tud nézni, annyira szerethetővé vált hogy abszolút Team Matty lettem. Jake-kel sincs bajom, de ő inkább az a haver kategória; meg nem tartozik feltétlen ide, de mindig rengeteg sminket tesznek rá, szegény srác mindig úgy néz ki, mint aki belefejelt a púderes dobozba tízszer egymás után.
Ha belegondolok, Mattyhez köthető az összes szuper jelenet az évadban. A 2×01 legjobb jelenete volt Sadie meg Matty, mikor a srác elalszik az előjáték közben; vagy milyen jól mondta már a 2×09-ben a “Holy shit!”-et :D és még folytathatnám XD
Az évad utolsó része viszont csalódás volt; ahogy hallom a legtöbben az utolsó előtti részt utálták nagyon, a visszaemlékezőset-újracsinálósat; nekem az is bejött, viccesek voltak Jenna fantáziaképei. A finálé azért nem tetszett, mert Jenna megint komplikál. Nagyon örültem, hogy Matty választotta, de a várt jó érzés elmaradt.

madarles - 2012. 09. 23. 18:43

tényleg nem volt rossz, mondjuk nekem az utolsó előtti rész (amikor Jenna agyban újra és újra, máshogy játssza le az elmúlt két évet) kifejezetten nem tetszett, erőltetettnek éreztem.
Valerie a legjobb karakter, kár hogy ilyen keveset szerepel (bár azt is megértem ha más szerint idegesítő :D)

Zirowe - 2012. 09. 23. 20:05

Aranyos volt, egynek elmegy a háttérben, de Jenna a végére már nagyon idegesítő lett, és szívesen arcon töröltem volna.

montanosz - 2012. 09. 23. 20:45

Első évadot imádtam, a másodikat kaszáltam a 4.-ik rész után…ráadásul hogy lett ilyen hólyag feje a csajnak?
Nagyot csalódtam és bosszant úgy érzem átvertek))

milka - 2012. 09. 23. 20:54

Egyetértek azokkal, akik a második évadban kaszálták a sorozatot. Én végignéztem, de csak becsületből: valahol középtájon kifogyott a luft, az utolsó két rész értelmezhetetlenül rossz lett..
Harmadik évad? Minek..?

winnie - 2012. 09. 23. 21:16

gondolom a nézőknek:) a siker adott.

Atter - 2012. 09. 23. 21:55

Az első évadra teljesen rácuppantam, mert nem volt klisés (nem a tipikus jópasit választotta, hanem a másikat). Erre az egész második évad arra épült, hogy a kettő között tipródik, a végén pedig csúnyán arcon csapták a koncepciót. Meg kicsit engem is. Nem értem. Ráadásul míg az első évadot szinte végigmosolyogtam, addig a másodikat jórészt fapofával ültem végig. Lehet, hogy én kiszálltam…

elliot - 2012. 09. 24. 19:14

Ha a következő évadban nem az lesz a fő szál, hogy megint az átlagos és a menő közt veri magát Jenna, akkor jó lesz. Ha igen, akkor is végignézem, de szeretni nem fogom, ha évente mást “választ”.

Amúgy mi történt a lány arcával? Olyan más. Az alakja is olyan más, a lábai meg a hasa is, nem tudom. Valami gyanús.

Pupi - 2012. 09. 24. 21:08

Az első évadot imádtam, a másodikat végigszenvedtem. Remélem, hogy a 3. jobb lesz.

keshudioo - 2012. 09. 25. 19:02

Nekem nem tűnt fel, hogy annyira máshogy nézne ki, cska a sötétebb haja tűnt fel. Viszont a szőke haja rettenetes, szerintem. Arról nem is beszélve, hogy milyen zombira tudják sminkelni különböző rendezvényeken: imdb.com/media/rm2831133184/nm2413197

elliot - 2012. 09. 26. 21:59

Én az évezred három legjobb fricskáját a sorozatból tanultam meg:

-Ha a döntéseink irányítanák a sorsunkat, s#gget növesztettem volna bajusz helyett.
-Ilyen méretű estélyik csak a latin boltokban vannak és én nem vagyok r#banc és nem áll jól a mandarin szín.
-Ha nem vagyok se ciki, se cuki ázsiai, akkor mi vagyok? Fehér!

:D:D

lumiere - 2012. 10. 02. 16:16

Nagyon cuki sorozatnak indult. Komolyan élveztem minden pillanatát az első évadnak, picit jó volt tininek lenni egy 20 perc erejéig.
DE a 2. évad háááááááááááát…Nekem pl. valahogy nem jött le, hogy Jenna-nak tetszik Jake, hiába választotta őt, meg volt vele együtt…A 10-11 részt meg nem is igazán értem, hogy minek. Illetve értem, csak szerintem nem sikerült jól összerakni.
Ricky Schwartz? OMG! Én sem értem…És a végét sem…

Összegezve: szerintem az 1. évad nagyon jó volt, a 2. annyira nem, és remélem a 3. jobb lesz :)

lumiere - 2012. 10. 02. 16:18

keshudioo
Fúúúúúú milyen szája van ezen a képen, amit felküldtél…:O Borzalmas! Mintha elszúrták volna a szájfeltöltését…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz