login |

Boardwalk Empire: kezdett a 3. évad – írta Fürkész

2012. 09. 23. 18:44 - Írta: vendegblogger

136 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár a Boardwalk Empire második évadjának befejezése méltán pályázhatna a tavalyi év legvitatottabb dramaturgiai döntésének címére, az idei Emmy-jelöléseken ez nem igazán látszik. Míg a The Killing-et (méltatlanul) büntették a kritikusok az első évad sokakat kiábrándító fordulatáért, a HBO sorozata ott figyel a Legjobb dráma-kategória jelöltjei közt, és Steve Buscemi is (méltán) megkapta jelölését. Aki naprakész a sorozattal kapcsolatban, az egyetért, hogy tiszta lappal, új irányokba mehet az évad, hiszen az eddigi történet elég jelentős vonulata került lezárásra.

Új év, új ellenségek – ez lehetne a Boardwalk Empire harmadik évad nyitányának szlogenje. A 2. évad sokkoló fináléja után másfél év telt el Atlantic City-ben, de az embernek az az érzése, hogy ott folytatják, ahol abbahagyták. Az első rész ráérősen festi le a szereplők aktuális körülményeit. Bár a szezon – vélhető – alapkonfliktusa is bemutatásra kerül, az alkotók még nem mennek bele mélyen a történésekbe, inkább csak egy helyzetképet adnak: a teljes epizód egy napot, 1922 szilveszterét öleli fel.

A tovább után a részletek – spoileresen.

Sokan kíváncsiak voltak, mi lesz a következménye Thompsonné előző évad végi gáláns partizánakciójának. Nekik várniuk kell az epizód végéig, de borítékolható, férje nem volt boldog, hogy szinte teljes vagyona egyházi kórház adományaként végezte. Persze még mindig Nucky osztja a lapokat Atlantic City-ben, ugyanazoknak, ugyanúgy dirigál, mint korábban (bár kincstárnoki hivatalát nem tartotta meg). Egy változás azonban látható. “Nem lehetsz félig gengszter” – mondta neki Jimmy korábban, és Nucky megfogadta a tanácsot, ezt prezentálandó, rögtön egy kivégzési jelenettel kezd.

Ennek kicsit ellentmond, hogy az alkohol-kereskedelemben hátrébb lép, és csak Rothsteinen keresztül tervez értékesíteni az ellene folyó vizsgálatok miatt. Persze erre szükség volt, hogy a konfliktus megteremtődhessen közte, és a frissen feltűnt szicíliai gengszter Jyp Rosetti között. Talán kicsit gyorsan is jött.

Mivel sok szereplővel kellett felvenni a fonalat, Rosetti nyers, frusztrált és erőszakos karakterének bemutatására csak néhány jelenet állt rendelkezésre. Láthatólag a szereplők már ismerik, de mi nem. A néző számára a semmiből jött, de a rettegettségét érzékelteti, hogy amikor beolvas a maffiavezéreknek, azok csak ülnek, és nem tesznek semmit. Ennyi alapján nekem még nem elegendő Jimmy-pótlék, de bízom az írókban, hogy az éved során jobban árnyalják majd a jellemét.

Az ominózus vitán kívül New York vezérei is csak rövid jelenetekben szerepelnek, pedig én személyesen kíváncsi lennék Luciano és Lansky előéletére (sokat olvastam róla, hogyan váltak ők ketten egy évtizeddel később az amerikai alvilág legnagyobb vezéreivé).

Richard Harrow korábbi súlyához képest tetemes játékidőt kapott. És az epizód egyik legmeglepőbb és legdurvább leszámolós jelenetét. Nem véletlen, a Boardwalk Empire-Wiki szavazásán toronymagasan rá kíváncsiak a legtöbben ebben az évadban. Én is bírom a figurát, de még nem világos, mit is akarnak vele kezdeni az évadban. Ő lesz a Bosszú Angyala? Az Arctalan [sic!] Gyilkos? Csendben nevelgeti a kis Darmody-t, és pár részenként megöl valakit Nucky bandájából? Nem kevés ez? Ha viszont Nucky ellen fordul, akkor vagy neki nincs sok jövője, vagy a sorozatnak.

A másik szereplőt azonban, akinek további szerepe kérdőjeles volt, láthatólag szépen visszavezetik majd. Van Alden ügynök, azaz most már George Mueller házaló ügynök Chicagóban egy zseniális jelenet (a virágüzletben) keretében kerül kapcsolatba a szereplőkkel, és talán az ír maffiában keresendő a jövője. Hogy ez hogyan egyeztethető össze a bigott vallásosságával, arra kíváncsi leszek, de talán elég motiváció lesz, hogy el kell tartania egyre bővülő családját.

Mivel Eli és Chalky teljesen kimaradtak az első részből, és Nucky testőrének ír ellenálló vonalát sem vitték tovább, csak Margaretről kell megemlékeznünk, bármilyen nehéz is. Bár a történetvezetés miatt fontos szerepe van, engem nem nagyon érdekel, és nem vagyok egyedül. Nem tudom, hogy meddig vihető tovább az a vonal, hogy egyre rosszabb a kapcsolatuk Nucky-val, de a külvilág felé őrzik a boldog család képét. Már a második évadban is eltávolodtak, most se kerültek közelebb. Ha ezt az irányt tartják, a feleség előbb-utóbb távozik a történetből (esetleg viszik). Ugyanakkor érdekes (de esélytelen) fordulat lenne az is – és talán a személyiségével is összeegyeztethető – hogy valami miatt bekapcsolódik ő is a férje oldalán az alvilági üzletekbe.

Az alaphelyzet adott, a főbb vonalakat felskiccelték, következő résztől jöhet a színezés. Kíváncsian várjuk, mit hoznak ki belőle.

136 hozzászólás Ne habozz!

Kelta67 - 2012. 09. 23. 19:28

Szerintem magasan az egyik legjobb sorozat manapság, nagyon jó fő és mellékszereplők, kiváló színészekkel, elképesztően jó korrajz, nagyon hiteles hátterekkel.
Minden pillanatát élvezem, kicsit hajaz a Maffiózokra.. ezt a bűn világát, a másik oldalról bemutatni mindig hálás téma volt (lásd keresztapa, stb) de azért ehhez kell a jól megírt forgatókönyv, és mesterien feszített tempó, és párbeszédek..sőt mikor néha belassul, és szinte uncsi lesz a film, még az is korrekten illeszkedik az egészbe. Nagyon jól berakják a kitalált történetbe a kor hajdani valós szereplőit, figyelve arra, hogy azért ne legyen dokumentum film
Néha az ember elképedve nézi, milyen is volt ’20-as évek amerikája, meglepődve fedez fel rajta régi helyeket, és márkákat, furcsa hogy milyen mélyen gyökeredző szinte bigott vallásosság, az őshazából (ír, olasz stb) hozott gyökerek mennyire meghatározták a korabeli usa történetét..és a bűn, a korrupció, bezony nem mai találmány, talán egyidős az emberiséggel :)

nálam 10/10 :)

City225 - 2012. 09. 23. 19:46

Számomra is ez a csúcs. Az HBO esszencia csöpög a jelenetekből, évek óta a következő a műsor nálam: ha ősz: boardwalk empire tavasz: Game of Thrones. viszont a visszatérés Westerosra idén kis negatív érzéssel (a könyvhöz képest) párosult, Nuckyban és Atlantic Cityben még sosem kellett csalódjak. Ahogy a harmadik éved nyitórészében sem… így tovább

bkd - 2012. 09. 23. 19:58

Valóban az egyik legjobb ( ha nem a legjobb) a most futó drámák közül, csak így tovább!

vidor - 2012. 09. 23. 20:05

Hú, szerintem borzalmasan erős kezdést láthattunk szerencsére. Azért Jimmy nekem egy kicsit hiányzott, de bízom benne, hogy idővel valaki (én személy szerint sokkal inkább Owent látom hasonló karakternek, mint Rosettit) ha nem is pótolja, de csillapítja a hiányát. Amúgy nekem ez a Rosetti roppant ellenszenves elsőre, forrófejű, és előbb cselekszik, minthogy gondolkodna.
Nelson vonala nekem most kifejezetten bejött, a virágboltos jelenet nagy volt, és hiába nem bírtam az ipsét az első két évadban, azt hiszem, ebben itt másként lesz.
Richard – szerintem ő mint magánember köpdös bele majd a levesbe ebben az évadban. Amúgy ahogy lepuffantotta Manny-t, na az a rész tetőpontja volt, bármennyire is éreztem Manny vesztét egész végig – na egyáltalán nem sajnáltam, ahogy Mickey-t se sajnáltam volna, ha kap egy golyót az elején a fejébe a tolvaj helyett (megérdemelte volna).
Margaret – na, szerintem Nucky-nak nagyon megfog gyűlni vele majd a baja. Margaret kezd ébredezni, nagyon megtudná szorongatni Nucky-t, és az az érzésem, hogy most meg is fogja. Kemény ellenfél lehet, mert nem hülye, ráadásul tud olyan dolgokat is, amik Nucky-t akár tönkre is tehetik.
Én nagyon várom, hogy mi fog kisülni ebből.

ANTONIUS BLOK - 2012. 09. 23. 20:21

tényleg a legminőségibb cucc, ami jelenleg is megy. itthon mégis kevesen nézik még mindig. nekem (is) jimmy volt a kedvenc karakterem, de olyan mértékű potenciállal van dolgunk (gondoljunk csak chicagoi vagy a new yorki szálra) hogy még így is tökéletes. nézzétek tényleg!!

BRONCO - 2012. 09. 23. 20:36

Nagyon jó Gengszter film. Kiváncsi leszek mikor lesz Al Capone a király ?????

owlman - 2012. 09. 23. 20:37

Szerintem a 2. évad lezárása nagyon jól fölépített volt.
Látszott, hogy 2 dudás nem fér meg egy csárdában, Jimmy-nek vagy Nucky-nak mennie kellett.

Az évadkezdés tökéletes volt 10/10.

Nagyon remélem, hogy eljut a sorozat a 30’as évekig. :)

lostfanka - 2012. 09. 23. 20:40

En orulok az uj “Darmody”nak, a soroazat minden perce tokeletes, neha viszont azt erzem hogy tul sok a szereplo es nincs ido rajuk:(

jjncaa - 2012. 09. 23. 23:16

Remek nyitórész volt, már maga a cold open is megérne egy misét… Kár persze Jimmy-ért (és feleségéért), de hamar kiderült, hogy a Gengszterkorzó nélküle is jól meglesz

Thrasher - 2012. 09. 23. 23:24

8/10, nagyon nagy volt
a The Mob Doctor pilotját még nem láttam, de remélem, jobb lesz, mint amire számítok, ha már kiírták miatta Forsythe karakterét innen

clegane - 2012. 09. 23. 23:37

remek volt, mint mindig…
de Rosettit hogy lehet Jimmy pótlékaként említeni? előbbiről inkább az rí le, hogy valami pszichopata ellenségfigura lesz belőle, aki látványosan és erőszakosan szétcsapja Nucky rendezett bűnöző világát, hogy aztán főhet miatta a feje ahogy dugába dől az elképzelése arról hogy ne vonja magára meg a városra a figyelmet, vagy valami ilyesmi. az biztos, hogy nem lesz egy szerethető karakter, akivel szimpatizálni lehetne, mint Jimmyvel. szóval ez a pótlék dolog honnan jött?
sokkal inkább birom elképzelni, hogy Richard vagy Nelson vagy az ír srác vagy akár Al lesz az új évadban az a figura, akivel azonosulni lehet Jimmy helyett.

furkesz - 2012. 09. 24. 01:07

@clegane

Félreérthető megfogalmazás volt a Jimmy-pótlék, szorri. Úgy értettem, hogy Nucky mellett Jimmy volt a sorozatban kiemelt karakter, nagyon árnyalt, összetett jellemvonásokkal.
Mikor ő ment, és beharangozták, hogy jön ez a Rosetti, én azt gondoltam, hogy ő lesz szintén egy hasonló kiemelt szereplő, kidolgozott jellemmel. Emiatt írtam, hogy az eddigiek alapján ezt nem látom.

Lajoska67 - 2012. 09. 24. 01:44

Hát kétségtelenül jó volt, és szerintem így kell évadot kezdeni. Sok szálon felveszi a történetet, de nem úgy, mint a Trónok harca, dögunalmas furcsa párbeszédekkel, ahol a kutya nem érti, ki, miért és hol van éppen, hanem minden tiszta és világos. Volt történés, nem csak valami bugyuta beharangozás. Tetszett, na.

clegane - 2012. 09. 26. 11:50

á végre itt a komment mező!

furkesz: ja jó így már világos :)
pedig most még az öcsi is mintha előnyére változott volna a börtönben, egész szimpatikus volt most, pedig nem felejtettem ám el mekkora sunyi féreg volt korábban.

a második rész is persze kiváló volt, nagyon immerzív az egész világ, minden részletre annyira ügyelnek hogy az csoda.

lostfanka - 2012. 09. 26. 13:50

Orulok hogy Nucky occse visszatert, lehet meg belole izgalmas karakter.
Megmondtam hogy az uj olasz gengszter karaktere jo lesz, hat kozel o hozta a legjobb jeleneteket ebben a reszben, az ettermes resz nagyon komoly volt.

vidor - 2012. 09. 26. 20:08

Elinak én is örültem, habár valóban nagy szemét volt, de most valahogy tényleg szimpibbnek tűnt. És nagyon egyetértettem a Mickey-nek feltett kérdésével; miszerint ő hogy lehet még életben. Ez volt az első, amit az évadnyitóban én is megkérdeztem magamtól xD
Viszont ezt az olaszt – Rosettit vagy mi is a neve – én már most utálom. Inkább Al Capone vagy Lucky Luciano, ha már az olasz szekció, ez az új pali nekem nagyon nem.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy Nucky új csajának a hívogatója, valaki olyan lesz, akin megfogunk lepődni, rá már kíváncsi vagyok.
Owennek meg örültem, bár kicsit jobban kibonthatnák a karakterét ebben az évadban, kíváncsi lennék rá, mert alig tudunk róla valamit.

clegane - 2012. 09. 26. 20:30

vidor: dehát a Nucky csaját az Owen hivogatta, gondolom ő tudja hogy ott kell keresni Nuckyt vészhelyzet esetén, csak szerencsétlen Nucky mostanában nagyon unprofesszionális lett a féltékenységtől.

vidor - 2012. 09. 26. 20:34

Igen, ő hívta épp akkor amikor nem vette fel, de van valakije, akiről Nucky tudni akart, úgy amblokk, aki hívogatja, aki hívta reggel, én arra gondoltam :)

clegane - 2012. 09. 26. 20:37

ja nekem így az jött le hogy neki amúgy számtalan pasija van, ha nem is egyenesen valami hivatásos örömlány.

jky - 2012. 09. 28. 13:46

Na, mostanra sikerült megnéznem az első 2 részt. Jó, hozza a szokásos szintet, bár tavalyi finálé után nincs akkora durvulás, de reméljük, hogy az évad végén ismét hasonló ütés kapunk az arcukba :)

Rosetti szerintem nagyon jó figura, bár tényleg ellenszenves rohadék, de éppen ettől jó. :)

Margaret és a kórházi szál elég érdektelen, ez talán a leggyengébb most ebben az évadban, és persze egy kicsit “kapkodós” is a sok szereplő miatt, de nincs gond, jó lesz ez :)

Rosie - 2012. 09. 29. 18:12

Rosetti, mint Jimmy-pótlék? Az a fickó helyből olyan elmebeteg (minden elismerésem a színésznek, mert fantasztikus az alakítása) hogy kisujjból lenyomna egy Van Holdennel megfejelt Capone-Luciano-philly-i hentesből összerakott klónt. Irgalmatlan, szadista szociopata. A szőr feláll az ember hátán, mikor meglátja a képernyőn! Már azt várja az ember, mikor tűnik fel Rossi meg a BAU-team (persze korhű ruhákban) hogy levadássza és bilincs csattanjon a csuklóján. Az lenne a crossover, haha!

koka - 2012. 09. 30. 02:01

Rosetti tényleg kibekúrt beteg. Mindig amikor megjelenik azt hiszem, hogy kinyúl a képernyőből és elvágja a torkom. Nálam telitalálat eddig.
Chalky-s csehó résznél azért néztem amikor csávó előkapta a kést. Azért akkor még keményebbek voltak a kocsmai bunyók :D

Vadpörkölt - 2012. 10. 02. 12:09

Jimmy Darmody fiktív személyiség volt így mennie kellett SAJNOS mivel Ő nem futott be nagy karriert,mint gangster a többiekkel ellentétben(Nucky Thompson,Arnold Rothstein,Lucky Luciano,Al Capone,Meyer Lansky,stb.)

Mivel a Chicagói szálon bejött a képbe Deen O’Benion a híres ír gangster aki(valószínűleg Van Alden főnöke lesz)nagy ellenfelle Torrio-nak lesznek nagy csaták és kiszámítható végkifejeletek.
SPOILER ON
O’Benion egy húzással börtönbe juttatja Torrio-t aki már öreg lévén onnan szabadulva nyugdíjba megy így Al Capone veszi kezébe az istrángot és a virágmániás ír főnököt saját virágboltjában virágkötése közben egy sorozattal elintézi.
SPOILER OFF

Elöbb utóbb feltünhet Bugsy Siegel,Frank Costello és az igazán nagykutyák ebben az időben New Yorkban Guiseppe “Joe” Masselia és Salvatore “Sal” Maranzano.

lostfanka - 2012. 10. 03. 22:05

Na ez a 3. resz kicsit lassura sikerult, nem ertem mit akarnak ezzel a nagy Nucky lelkiismereti kerdessel, de a resz engem ezzel az alom dologgal erosen emlekeztetett egy par Sopranos reszre mikor Tony almodott baromsagokat:)
Ebben a reszben megint Gyp volt a legjobb, igazi kattant, elmebeteg figura, sikerult megint beforgatnia magat egy uzenettel:D

clegane - 2012. 10. 09. 10:23

a 4. rész viszont ismét kifogástalan volt!!

Rosie - 2012. 10. 09. 16:28

Na jó. Szóval ha én rendezném az évadot, hagynám a francba az összes nyűgös családi szálat (Margaret kórháza, jesszusatyaúristen!!!!)és mozgóképen illusztrálnám az egész gengszter sztorit. Van anyag bőven: Masseria-háború (a Luciano-t alakító színészt amúgy is elnézném a végtelenségig) Torrioék balhéi Chi town-ban….. 5 évadot le lehetne forgatni úgy, hogy még el sem jutnánk Vegasba.
Ez a Luciano -Commodore özvegy bordély vegyesvállalkozás amúgy is gyanús, hogy vajon nem a Luciano-hollywoodi színésznő közös kaszinóberuházása ihlette-e?

Az álmok nekem tetszenek. A Sopranos-ban is jó fejtörő volt, hogy mégis mire utalhatnak. Itt még inkább elrejtették a megoldást. Jó ötlet. Nem csak passzívan nézed az epizódot, hanem közben az agyadban forognak a kerekek, hogy vajh ez?.. nem-nem, talán az….. aztán a végén jön az isteni szikra.

clegane - 2012. 10. 09. 16:36

én nagyon örülök annak, hogy személyesebb szálak is helyet kapnak, és nem csak egy dokumentumfilm az egész.
Margaret szálával sincs semmi bajom igazából, szerintem a korszellem ábrázolását szándékoznak mélyíteni ezzel, amiből szinte sosem elég ahhoz, hogy igazán élővé és átélhetővé váljék a történet. (jó, lehetne túlzásba vinni, de egyáltalán nem viszik ennyivel még.)

atillaahun - 2012. 10. 10. 22:16

Hétvégén néztem meg a 3. részt, Nucky és Rosetti közös jelenetei hatalmasak voltak, hihetetlen jól játszanak. Rohadt ellenszenves az olasz tag, éppen ezért óriási elismerés a színésznek, egyenesen erre a szerepre termett.

“Hey Sheriff, I think we gonna stick around for a while” nagyon nagy. :D

lostfanka - 2012. 10. 13. 13:36

Ez a 4. resz az evad legjobb resze volt siman 10-es, minden szal nagyon erdekes es izgalmas volt.

koka - 2012. 10. 13. 20:15

A 4. rész nálam 10/10-es volt. Tetszett, hogy Chicago és New York is teret nyert, illetve több olyan karaktert is elkezdtek mélyíteni, akik idáig háttérben voltak.

jky - 2012. 10. 14. 14:14

Frankó volt a 4. rész, ez a pincében bújkálás elég hangulatos volt :) Na meg Nucky megmutatta, hogy többé már nem csak félig gengszter, BUMM a fejbe :)

És nagyon tetszettek az olaszul beszélő részek, még több ilyet!

BRONCO - 2012. 10. 16. 20:27

KIRÁLY 10/10 Nucky nem vacakolt a kis csávóval.
Al megint hozta a formáját a kocsmában jól elintézte az A Ir köcsögöt. :)

Thrasher - 2012. 10. 19. 18:55

nagyon erős ez az évad.
és nem, elsősorban nem azért, mert véres f*sszal lövöldöznek benne :p

lostfanka - 2012. 10. 21. 09:48

NA Gypbol csinaltak egy igazi bad ass figurat:) Eddig sem volt egy megfontolt nyugodt csoka, de azt hiszem mostmar igazan befog kattanni, foleg annak fenyeben hogy Masseria embere meg igazan nagy balhe tud ebbol lenni, gondolom a fovezert nem kerdeztek meg errol:)

A Chulky-s jelenet pedig hatalmas volt, reg rohogtem ennyit ket ember fejen:)

lostfanka - 2012. 10. 24. 22:43

Hmm ez a resz eleg lapos lett ,mondjuk megalapozott a tortenet tovabbi reszenek, illetve torteneteknek:)

jky - 2012. 10. 28. 13:25

Gillian megint beteges, hogy a fiát helyettesíti az új pasival :S

Amúgy nem rossz eddig az évad, remélem a vége ennek is ütni fog :)

Pistol Pete - 2012. 10. 30. 22:43

Rohadt vihar. Sandy elmosta a boardwalkot. Rothstein szállítmánya megint nem jut el New Yorkba.

Lajoska67 - 2012. 10. 31. 00:35

Miért nincs ennek a sorozatnak kibeszélője? Nyugodtan megérdemelné. Úgy hiszem, elég sokan is nézik. Érthetetlen, miért nincs. Ráadásul jók is a részek, lenne miről beszélni.

winnie - 2012. 10. 31. 08:15

?? ez hogy érted? ez a kibeszélő, ebbe írtál bele. szinte minden sorozatnak csináltunk kibeszélőt.

clegane - 2012. 10. 31. 15:30

ezek a lassabb részek is jók most szerintem.
az Eli-Nucky szál nagyon emberi, megindító.
Rosetti családi körben pedig priceless.

clegane - 2012. 10. 31. 17:52

ja és Margaret ‘too late’-je is heartbreaking volt!

koka - 2012. 11. 02. 02:02

Jó nagyon ez az évad. Rosetti zseniális a színész valami kegyetlen jól hozza az olaszt bevándorlót. Kellően rémisztő figura ahhoz, hogy az ember azt higgye, bármikor bekattanthat és lemészároljon mindenki. Jimmy anyuka meg kicsit sem elmebeteg

Heisenberg - 2012. 11. 02. 13:02

Nagyon jó az évad tényleg. A legutóbbi két rész különösen tetszett. Gyp Rosetti baromi jó karakter. Ahogy húsvét vasárnap kiabálva imádkozik a templomban… :D Örülök, hogy a felesége is ilyen bully és nem valami elnyomott áldozat. Jó sokáig castingolhattak a szerepre, hogy ilyen tökéletest találjanak :))

jky - 2012. 11. 04. 15:50

Rosetti beteg: hogy leütötte szegény papot :D Gillian meg kicsinálta a Jimmy-pótlékot, kész….

Van egy olyan érzésem, hogy Gilliannel történni fog valami és Harrow fogja nevelni a kis Tommyt… Legalábbis a fényképezős jelenet nagyon erre enged következtetni..

clegane - 2012. 11. 06. 13:05

kicsit túlzásokba esett ez az epizód; például
– ekkorát nem robbant tán a hajóhad se a game of thronesban mint itt az étterem
(amúgy értem én hogy feltartotta őket a szószátyár fickó ezért nem léptek be időben, de mégis miért nem tudta volna Rosetti megérkezés +30 percre időzíteni azt a bombát, úgyis ott fognak ülni egy ideig – már amennyiben nem derül ki legközelebb, hogy valami hiba miatt robbant korán.)
Na meg jóhogy a Billie azért pont akkor lép be. jaj már! dráma!
– miután jól leégette fél arcát a kolegának, talán csak meglátogatja előbb-utóbb a rendőrség Van Aldent (gondolom megvan a címe az irodában); elég lett volna tán fejbeb.szni a vasalóval és akkor hihetőbb elfelejteni mint egyszeri verekedést

na ilyesmi aggályaim voltak.

amúgy Gillian aligha elmebetegségből csinált magának Jimmy-holttestet, hanem mert ahogy olvastam, ahhoz hogy valakit holttá nyilváníts (az usában a legtöbb államban manapság legalábbis), legalább 7 éve eltűntnek kell lennie, itt meg még csak 2 év telt el, úgyhogy muszáj volt ilyesmit megjátszania, hogy rendelkezhessen a házzal.

koka - 2012. 11. 09. 01:26

Hát azért robbant az akkorát :D
Egyébként simán lehet, hogy már alapból is késtek +30 percet, ez igazából nem derült ki. Mondjuk erre a Van Aldenes ügyre azért kíváncsi leszek mit találnak ki.
Igazából én csak Margaret szálát nem tudom hova tenni. Valahogy nagyon üresjárat a karaktere ebben az évadban (is).

jky - 2012. 11. 11. 13:36

Tényleg kicsit túlzás volt ez 2 jelenet, de azért ütött :) Bár a vasalós nagyon kiszámítható volt. Nekem még Nucky verekedős jelenete tetszett, meg az, hogy utána lazán szívta ott a cigit :)

lostfanka - 2012. 11. 11. 22:56

Ezutan a resz utan lassan kijelenthetem hogy ez az evad az eddigi legjobb.
Ebben a reszben volt minimum 3 akkora poen hogy hatalmasat rohogtem rajta. Van Aldent jatszo szinesz teljesetimenye abban a vasalos jelenetben hatalmas volt. Mar vartam hogy mikor fog megint bekattani. Sajnos amikor a kibekulos resz utan megjelent a Nucky szeretoje mogottuk a boardwalkon mar tudtam hogy o lesz az aki tuti meghal. Csak en vegig fegyevereseket vartam nem pedig robbanast, de a lassitott felvetel nagyon utott.

lostfanka - 2012. 11. 18. 18:26

Na Margaret ket mondatban osszefogalata az egesz sorozat lenyeget, az egyik legjobb jelenet ever.

clegane - 2012. 11. 19. 15:36

melyik 2 mondatra gondolsz?

Heisenberg - 2012. 11. 19. 19:09

Azt hiszem a mostani rész vége jobban megrázott, mint Jimmy halála. Hasonlóan szíven ütött, mint a Dexter negyedik évadjának vége.

Forlán - 2012. 11. 19. 20:08

Elképesztően jó rész volt szerintem, három kiemelkedő jelenettel a végén. Az első amikor Means bemegy a kövér lúzer szobájába, hogy kinyírja, aztán az a rakás szerencsétlenség túljár az eszén. Utána meg próbálja kimagyarázni magát, de nem nagyon megy neki, és amikor már azt hiszi, hogy vége, puff. Az a fej, amit utána vágott: “everything went better than expeced”. Végül is keresett 80 ezer dollárt azzal, hogy végignézte, ahogy a csávó fejbelőtte magát. Utána a tengerparton Gyp ismét megmutatta miért is szeretjük, nálam mégis kétesélyes volt a dolog, el tudtam volna képzelni, hogy mégis elengedi a hullámszakértőt, de hát mégse. “You owe me” – hét dumája. Mondjuk nem csodálkoznék ha az elkerülhetetlen vég az unokatesó bosszúja képében érné utol, mégiscsak a vendetta a digók kedvenc hobbija. És a rész megkoronázása a csomag. Bevallom, mikor Eddie bejlentette, hogy csomag jött, és megláttam mekkora, egyből arra gondoltam, hogy kit akarnak az írók itt átverni, tuti valakinek a feldarabolt holtteste lesz benn, mégpedig annak a férfinak akit Nucky kémkedni küldött Rosettiékhez. Hát talán mondanom sem kell, mekkorát néztem, hogy ki van benn. Pedig már arra is számítottam, hogy Owen pórul jár Massariával, de valahogy ez a megoldás mégis ledöbbentett. Szóval nem semmi rész volt, a végét már egyszer vissza is néztem, pedig nem szoktam, hát ennyire.

Voriss - 2012. 11. 20. 00:45

na, ez odabaszott… Rosetti meg egy beteg állat továbbra is…

clegane - 2012. 11. 20. 01:00

ejnye hát fogynak a szimpatikus szereplők!!!

danNN - 2012. 11. 20. 01:17

Remélem vmi fondorlatos úton módon Richard is része lesz a darálásnak Nucky oldalán. Kedvenc karakterré lépett elő az ipse Jimbo halála után. Meg Chalky nagykabátban fűrészelt dupla csövűvel mint Omar nevű rokona egykor.

kempmove - 2012. 11. 20. 03:02

Ejj Rossetti kapsz te Te a pofádra hamarosan remélem.

Nucky bammeg végén egyedül marad.:D Csak ez a szemüveges komornyikja tart ki mellette.:)

Nekem egyik kedvenc szereplőm amúgy az állandóan nyikorogva röhögő arc, aki a piás üzletet bonyolítja Nuckynak, akit most is elküldött a piás részleg felfuttatására vhova, de nem Párizsba ahová ő akart menni.:)

@danNN

Nemcsak Richard, de remélem a Van Alden is odakeveredik Nucky oldalára. És kitépi Rossetti szemeit majd.

(Amúgy Van Alden ügynök imdb-s képe üt, nagy hajjal:DD)

_Peter - 2012. 11. 20. 10:32

Hihetetlenül jó ez az évad szerintem is. Más sorozat részeit az otthoni alapzajban is megnézem, de a BE epizódokkal mindig megvárom a nyugis estét. Valahogy a sorozat minősége megköveteli a figyelmet. Mint a Mad Mennél. Elképesztő részletek vannak a jelenetekben, párbeszédekben, gesztusokban. Az egész hangulat. Pl. Masseria amikor olaszul beszél vagy most mikor ment a fickó megölni az idegileg kikészült tagot, micsoda jelenet volt. Meg ahogy kétszer 40 ezret keresett rajta. Rosetti egy állat, megint hozta a formáját. Van Alden mibe keveredik folyton! A Margaret-Owen szál miatt és amikor Luciano figyelmeztette Masseriát, mondjuk sejteni lehetett valami úgyis történik Owennel. Így nem lepődtem meg annyira, de tényleg nagyon jól megcsinálták.

koka - 2012. 11. 20. 19:01

Te jó ég mi folyik itt?! Nem gyengén ütött nálam az a dobozos jelenet. Főleg hogy az egyik kedvenc karakterem volt. Bazzzegg.
Rosetti-nál meg először azt hittem beássa a kollégát is mellé. Tévedtem.
Amúgy nem tudom hányan kaszálták a 2. évad végén a Boardwalk-ot Jimmy miatt de az biztos, hogy ők döntöttek rosszul. Nagyon kemény a 3. évad.

matheson - 2012. 11. 20. 19:22

Néha kicsit sajnálom, hogy nagyjából képben vagyok a fontosabb szereplők történetével(sok meglepetés így nem tud érni), de ez a sorozat még így is baromi jó.

Vodor - 2012. 11. 20. 23:47

A Masseriát játszó Ivo Nandi tökéletes a régi-vágású szicíliai gengszter szerepében. A Gypet játszó szinesz minden mozdulatában érezni a brutális vadállatot. A korábbi évadok Al Caponéja, Lucianoja és Rothsteinje mellé kaptunk két teljesen más karakterű de fantasztikusan hiteles arcot ebben az évadban. Remek!

plechazunga - 2012. 11. 21. 09:00

Nagyon jó ez az évad!

A kémkedős szál ebben az epizódban valószínűleg dramaturgiai redherring volt, hogy a csomag nagyobb meglepetés legyen.

A tengerparti jelenet pedig a gengszterfilm-történelem egyik legbrutálisabb kivégzése. ugh!

Noir filmet Charlie Cox-szal! Noir filmet Charlie Cox-szal!

Kilroy - 2012. 11. 22. 00:02

Nekem már kezd túl kiszámíthatóvá válni a sorozat. A boldog párkapcsolat indulása után az egyik fél vagy elhalálozik, de minimum elhidegül. Szerintem Juliát, Jimmy anyja öli/öleti majd meg, vagy ha nem a nőt, hát akkor Richardot, de valamelyik távozik ebben az évadban

p.s.:
Most darálom a Modern Family S03-mat, és Gyp bennevan, mint bohóc. 0DAB4SZ :D

christaylor - 2012. 11. 22. 11:16

Gyp Rosetti enyhén szólva is elmebeteg.

clegane - 2012. 11. 22. 20:23

az a helyzet hogy kicsit tényleg lusták az írók az utóbbi időben, vagy csak elkényeztettek korábban, de a kötelező körökön kívül nem sokat tesznek bele mostanában a dologba, az meg magában száraz és tényleg egyre kiszámíthatóbb.
mittomén miután kiderült hogy a heroin miatt elárulják Nucky merénylős tervét, egyáltalán nem volt meglepetés hogy Owen bajban lesz, de mondjuk ezt ilyen “na bazmeg hát tudtam” lecsapás helyett izgalmasabbá tehették volna úgy is, hogy mutatják, hogy tényleg balul sül el a fürdőben az akció, és utána lehetett volna vágás, hogy még aggódjunk amiatt, sikerül-e ennek ellenére Owennek megmenekülnie, amíg aztán meg nem jön a doboz. vagy valami

Kilroy - 2012. 11. 22. 21:32

Öljetek meg érte, de nem láttam a The Sopranos c. sorozatot. Ott is így elgyengültek a 3. évadban? Scorsese csapata nem tud már mást kitalálni, csak hogy “jajde jó lesz most, hopp megöltünk valakit” újra és újra, aztán bosszú stb stb Ha továbbra is így folytatódik legyen egy jó lezárása a 3. évadnak, és ne legyen 4.

winnie - 2012. 11. 22. 22:18

ez nem ilyen mechanikusan működik:) meg scorsese csak pilotoztt – az, hogy ennek a készítője dolgozott a sopranoson, nem hiszem, hogy nagy hatással volt arra a sorozatra, az mégiscsak david chase munkája volt.

lostfanka - 2012. 11. 22. 23:04

Ahh kiirtak az egyik kedvenc szereplomet:((

Latom egyesek azt irjak hogy kiszamithato a sorozat, aki kicsit tisztaban van a tortenelemmel vagy kicsit utanna olvasott a letezo szereploknek, annak ez az esemeny eleg kiszamithato volt. En nem is ezt neveznem itt cliffnek, hanem azt ami a Margarettel Owen parbeszedbol kiderult.

Latom masnak is feltunt hogy Masseirat megforamalo szinesz mennyire jo, bar ebben a sorozatban ez nem ujdonsag. Gyp meg a legdurvabb ebben az evadban, en ezt mar lattam az elso perce utan az elso reszben:)

Ez az evad az eddigi legjobb es meg nincs is vege.

whitez - 2012. 11. 23. 08:53

Óriási rész volt szerintem is, és az évad vége még csak most jön.

Egy, a legutóbbi részhez kapcsolódó kérdésem lenne:

Abban a jelenetben, amikor Chalky White megkeresi Nuckyt a zenés fogadó ötletével, Nucky épp valamilyen logikai játékkal agyal.

Ismeri valaki ezt a játékot? Én még soha életemben nem láttam, de érdekelne.

Köszi!

kalem - 2012. 11. 23. 23:28

Hát én nagyon kiakadtam Owen halálán, úgy látszik tényleg azokat a szereplőket nyírják ki, akiket kedveltem.

Egyébként Owen is valós személyen alapult, mert lostfanka írta, hogy “aki kicsit tisztaban van a tortenelemmel vagy kicsit utanna olvasott a letezo szereploknek, annak ez az esemeny eleg kiszamithato volt.”

Forlán - 2012. 11. 24. 21:45

@whitez: A játék amit kérdeztél: http://en.wikipedia.org/wiki/Peg_solitaire

szerintem - 2012. 11. 26. 13:08

tegnap este elalvas elott neztem a nyolcadik reszt, oldalt fekve, fejem a parnan, mellettem a laptop. egyszercsak eletnagysagban ott fekszem velem szemben van Alden ugynok feje, mintha egymast neznenk! (a jelenet megvan? ejszaka van, csopog valami a furdoben es mutatjak, hogy van Alden nem tud tole elaludni). annyira megijedtem, meg is kellett allitanom a lejatszot, nem is tudtam tovabb nezni.

danNN - 2012. 11. 26. 15:46

Jó hát a mai résznek minden perce aranyat ért. A vége meg…. YES

Bertollnok - 2012. 11. 26. 16:38

‘A legjobb sorozatepizód a héten’ cím már hétfőn el is kelt. Tökös rész volt, BE-rajongók számára is csemegének számító párbeszédekkel/jelenetekkel.

Csak hogy egyet kiemeljek: Chalky vs. Gyp.
Nem gondoltam, hogy egyáltalán ilyesmi létrejöhet. Kár lett volna kihagyni.

A vége pedig tényleg hatalmas:
“And then you and me sit down, and we talk about who dies.”

ZiziZuzu - 2012. 11. 26. 17:57

whooooooooo, mekkora volt ez a rész!
Nagyon felpörögtek a dolgok. Nucky+Chalky+Capone, asszem odab@sznak majd!

danNN - 2012. 11. 26. 18:04

“Remélem vmi fondorlatos úton módon Richard is része lesz a darálásnak Nucky oldalán.”
Egy hetes kommentem. Az megvan h. Richard most visszamegy a lebujba és kinyírja Gyp összes emberét ezzel is Nuckyt segítve? Ez volt a sorozat történetének eddigi legfaszább része imo.

zalaton - 2012. 11. 26. 20:16

Fantasztikus rész volt a talán a sorozat eddigi legjobbja. A végén biztos voltam benne, hogy Eli fog feltűnni, nem véletlenül nem sikerült beszélniük telefonon. Kiváncsi vagyok Margaret még visszatér, e még az évadban. Van Alden pedig megegyezett Alel, a végén kiderül őt is elvittek AC be :D. Érdekes mennyi minden történt a két év alatt, mert amikor még az elején meg akarták ölni Thompsont kb Eddie lépett előre testőrként megvédeni most pedig mintha fordított lett volna a helyzet. Érdekes egyébként Elit honnan hozták vissza, hiszen annak idején még ő volt talán az első aki meg akarta öletni Nuckyt még a Jimmy féle társaságban. Talán ott jobb lett volna kicsit meghúzódnia, úgy most átélhetőbb lenne a karakter. Ezt picit elrontották az írók még akkor szerintem. Így utólag még azt is megértettem miért generálták azt a kis ellentétet a felújítás miatt Gilien és Charlie között, így most nem keletkezett ellentét közte és Gyp között feleslegesen. Mindent egybevéve a sorozat magasan legjobb évadja és legjobb részei. Kiváncsi vagyok, hogy alakult volna ha Micheal Pitt nem rugatja ki magát, de biztos vagyok benne sokkal jobban jártunk.

verghaust - 2012. 11. 26. 22:49

omfg milyen rész…hihetetlenül össze van rakva ez az évad. És még egy hetet kell várni a fináléra?
Eh…
Utoljára a Lost esetében voltam ennyire függő.
Magasan a legjobb sorozat ma sztem.

clegane - 2012. 11. 27. 01:27

okké visszaszívok minden fanyalgást, ez k. jó epizód volt!

Lajoska67 - 2012. 11. 27. 01:55

Emberek, ez 11/10 volt, nincs mit hozzáfűzni.

Ja, de, hogy felháborító, hogy ez a remek sorozat nincs kint a kibeszélőjével a főoldalon. Írtam a múltkor e-mailt is a készítőknek, nem érdekelte őket az ötlet. Biztos óriási átalakítás lenne odatűzni a Castle meg A mentalista mellé, amelyek nyilván mindig ilyen szintű részeket produkálnak hetente.

kempmove - 2012. 11. 27. 02:59

Van Alden egy vasalóval ütné agyon Rosettit, ez lenne a finálé csúcspontja.:)
De ezt még az írók sem tudják összehozni.:)

Mindenesetre Nucky szeretője felrobbant, felesége + gyerekek leléptek, neki már tényleg csak a fő szerelme, a hatalom maradt.

De azért az elbújós, ráijesztős sztorit szépen eljátszotta még az elején a hotelben a 3 olasz ellen…
Az a fegyverrángatás ajtón keresztül.:D

_Peter - 2012. 11. 27. 13:55

Ja, ja. Ismét hibátlan rész szerintem is. Elképesztő minőség. Capone szövege a végén! :)

Micsoda leszámolás várható a bandák között és akkor még besétál a képbe Richard is a kis fegyvergyűjteményével.

Lajoska67 - 2012. 11. 27. 14:02

Ja, Richardot a végén nem nagyon értettem, hogy pontosan ki ellen is akarna menni. Neki elvileg az olaszokkal nincs baja, akkor meg mi a cél? A kisgyerek elvileg nem tartozik hozzájuk, Gillian ellen meg kár az a sok fegyver. Egyedül akarja megostromolni a házat?:-D Na, az már kicsit terminátoros lenne egy 1921-ben játszódó történetben.

clegane - 2012. 11. 27. 14:08

hogyne lenne baja az olaszokkal, nyilván látta amíg ott volt bőven hogy miféle népség, meg hát ő kedvelte Nuckyt annyira hogy Jimmy miatt se bántsa, ezek meg azzal kezdték, hogy a kinyírásával hencegtek.
inkább azt nem vágom hirtelen, hol tárolta ezeket a fegyvereket, miután a házból kisétált, de lehet hogy van neki vhol máshol is lakása.
az meg hogy realisztikus-e ha terminátorosan megostromolja a házat, konkrétan nem érdekel, látni akarom és kész!!!
(kivéve ha meghal közben)

_Peter - 2012. 11. 27. 14:41

Richard az egyik legérdekesebb karakter. Láttam egy interjút a színésszel, durva ahogy elváltoztatja a hangját. Motivációja a kisgyerek, Jimmy fia, félig szinte ő nevelte, nem akarja hogy egy kupiban nőjön fel a legjobb barátja gyereke. Gillian meg hazugságokkal tömte a gyerek fejét, hogy ő az anyja meg ilyenek. Más kérdés, hogy akármilyen flúgos Gillian, az se teljesen százas dolog, hogy ő akar az újdonsült barátnőjével és Jimmy fiával családosat játszani.

Rosetti nyelvtanleckéit bírom nagyon:

Gillian: What an unexpected surprise.
Gyp: Ain’t all surprises unexpected?

Nucky: I learned a long time ago, not to take things personally.
Gyp: Everyone’s a person, alright? So how else could they take it? Nothing’s personal? What the fuck is life, if it’s not personal?!

Gyp: We got a lot in common huh?
Chalky: And what’s that?
Gyp: We both got left out in the sun too long. Maybe you a little longer eh?
Chalky: You just ain’t done cooking yet friend.

Gyp: Every bottle accounted for tonight. That’s 1200 cases, 24 bottles per, that’s 28,800 bottles. See, that’s math… that’s useful.

Lajoska67 - 2012. 11. 28. 01:14

Marha jók a szövegek benne, tényleg, mindig. Igaz, Chalky White-ot nem mindig értem, pedig amúgy nincs bajom az ilyesmivel :-D

Lajoska67 - 2012. 11. 28. 01:15

És vajon Eddie mit akarhatott mondani? “Alle anderen” meg hasonlók. Nagyon jó volt, amikor félig kábán motyogott.

clegane - 2012. 11. 28. 10:30

egyébként Eddie Kipling “If” c. versét motyogta németül
http://www.kipling.org.uk/poems_if.htm

dzsokole - 2012. 11. 29. 22:20

Nucky arca… amikor rájön, hogy azt se tudja, van-e Eddie-nek családja, míg a komornyik még haldoklás közben is őt akarja szolgálni.
Gyönyörű kontraszt volt, a hátam borsódzott.

koka - 2012. 11. 30. 00:46

Amikor Eli beállított a végén és mögötte megjelent Capone…úgy tapsoltam mint valami idióta :D

Megint baromi jó rész volt. Rosettit meg minimum ki fogom önteni bronzból és kirakom az íróasztalomra annyira jó karakter :D

Heisenberg - 2012. 11. 30. 21:12

Azért azt nagyon sajnálom, hogy már nem lehetünk tanúi egy Nucky-Owen interakciónak, miután Nucky megtudta, hogy mi van a testőre és a felesége között. Egyébként is szomorú, hogy Owen kiírása mellett döntöttek az írók, de azért ilyeneket nem kellett volna kihagyniuk.

rosickyz - 2012. 11. 30. 23:20

Megvan az orvosság az igazán jó részre: egyszerűen csak nem kell belé Margaret, és Gilianből is minél kevesebb, minden rosszindulat nélkül mondom, ebben a sorozatban minél kevesebb nő van, annál jobb.
A 11.rész telitalálat volt- hogy úgy mondjam még a legérdektelenebb szál (Charlie drogbiznisze) is nagyon érdekes volt számomra. Ahogy betoppant a végén Capone, hát röhögtem mint a fakutya. Biztos vagyok benne, hogy Gyp és Masseria pofája be lesz tömve a fináléban, a másik oldalról, a többiek közül meg mindegy ki távozik, csak könyörgöm ne Richard legyen az.

Dr Tie - 2012. 12. 02. 00:05

Kifejezetten tetszik nekem is ez a sorozat. Nagyjából elolvastam mindegyik kommentet sokan említettek több sorozatot amit néznek ezen kívül és hasonlít erre de valahogy mindenki kifelejtette a Sons of Anarchy sorozatot. Értem én hogy az nem kosztümös de hihetetlen mód kiszámíthatatlan, akció dús, izgalmas és akár ebben a sorozatban ott is kegyetlen jellemváltozásnak lehetünk szemtanúi.

gamster - 2012. 12. 02. 12:25

Jöjjön már, jöjjön már a finálé! A nagy hentelés! Aztán folytathatnák is rögtön a következő évaddal.

Ennyire összetett, és összerakott fantasztikus sorozat nincs még egy jelenleg.

Én azt várom, hogy összeáll a gonosz tengelye: Nucky, Capone, Richard és George és elmebeteg módon lemészárolják Gypet. Viszont kicsit félek, hogy melyik főszereplő vérzik el. Féltem Richardot.

Durva, hogy annyira érdekel, hogy mi lesz, vagy mi volt igazából az adott kor gengsztereinek sorsa, de nem merek utána olvasni, hogy a sorozat érdekes és kiszámíthatatlan maradjon.

Remélem jön még vagy 10 szezon.

jky - 2012. 12. 02. 15:12

Kicsit lemaradtam pár résszel, mostanra felzárkóztam. Atyaúristen mekkora durva jó rész volt ez a 11-es! Gyp vadállat, Nucky menekülése, Chalky társaság, és a végén mikor megjelent Capone, HATALMAS!

Mi lesz itt emberek, mi lesz itt…. :D

psychocska - 2012. 12. 02. 23:41

Remek rész volt Margaret pinászata nélkül. Richard lehentel mindenkit, fogja a gyereket és lelép a nővel. Legalábbis remélem, hogy nem fog meghalni.
Én éhezek egy Rosetti vs Capone szellemi párviadalra :D

Ax3 - 2012. 12. 03. 14:55

Megnéztem már jó pár sorozatot, jobbnál jobbakat, de nem emléxem hogy valaha láttam volna olyan jó részt mint ez volt. Ennyi csavart, ármánykodást, meglepetést, wow, zseniális volt.

Lajoska67 - 2012. 12. 03. 15:24

Hát arra hiába éhezel már, így utólag. Jó rész volt, szépen lezárt mindent, nekem mégis hiányzott belőle valami. Még hozzá Nucky személyes részvétele a dolgokban. Az előző rész valószínűleg azért volt olyan jó, mert végre ő maga is tevőlegesen részese volt az eseményeknek. Ez már el is múlt sajnos.

gamster - 2012. 12. 03. 21:11

SPOILER!!!

Pontosan ugyanezt érzem. Korrektül lezárt mindent, DE az előző 3 rész annyira jól sikerült, és olyan szintre fokozta a feszültséget és a várakozást, hogy abból az állapotból sajnos a záró epizód csalódásra sikeredett. Túl egyszerűek voltak a leszámolások, fordulatok nélkül.

Richard azért korrekt volt, Masseria szintén, Caponéék is okésak, és Lucianoból is kijött az állat, de egy párbeszédes dráma nekem hiányzott. Hogy Nucky álljon szemtől-szembe Gyppel, és ott dőljön el minden. (Ahogy egy szezonnal ezelőtt a Jimmy vs. Nucky helyzetben.)

Szóval “csak” megfelelő volt ez a rész, de érzésem szerint sokkal több lehetőséget tartogatott, mint amennyi kijött belőle.

Ettől függetlenül persze a szezon nagyon erősre sikeredett.

zalaton - 2012. 12. 03. 23:06

Fantasztikus epizód egy fantasztikus évad lezárásaként. Nagyon szép volt, ahogy a végén még megálltak Tabor Heightsnél és pont ott vettünk búcsút Gyptől ahol legelőször megláttuk. Ez az évad egyértelműen róla szólt, vagy inkább úgy mondom az általa gerjesztett konfliktusokról. Közben persze történtek nagyon fontos dolgok, és hagytak is nyitva kapukat, de nagyon szépen lezárták amit lehetett. Rengeteg szereplőnek sikerült több jelenetet is kisajátítania ez is egyértelműen emeli a színvonalat, legalább négy-öt mellékszereplőnek sikerült olyan karaktert megalkotni amilyenből nagyon kevés jut egy hasonló drámára. A legtöbb sorozatnál ha jól sikerül az ember alig várja mikor jönnek az új részek, de ennél úgy érzem bőven megéri többször is megnézni és hagyni, hogy ez az évad leülepedjen. Mondanám, hogy filmtörténelem ez talán kicsit túlzó is lenne, de az biztos ez a sorozat legalább annyira meghatározó lesz mint a Sopranos ha így folytatják.

Kilroy - 2012. 12. 03. 23:54

Valahogy nekem is az az érzésem, hogy az előző részek túl jók voltak, így ez nem ütött akkorát. Na jó, azért nem volt rossz. Egy Chalky vs. Capone boxmeccs azért jó lett volna. Meg kevesebb Margaret és több Nucky. Azért jó volt na. Főleg Richard:
“Tommy. Close your eyes.”

clegane - 2012. 12. 04. 00:50

hát igen, a 11es rész felvezetése után csalódás volt ez a rész, nem nagyon ütötte le rendesen a magas labdákat. azonban szerintem ez nem kizárólag relatív, hanem önmagában is tényleg lapos lett kissé az egész finálé. korrektnek korrekt, de nem több.
kár!

kempmove - 2012. 12. 04. 02:21

Többet vártam én is, a meló nagy részét Richard elintézte egyedül.

Van Aldenről semmi, ez a legnagyobb csalódás vmit kellett volna mutatni róla azért.

Remek felvezető részek után ez nem ütött akkorát, sőt feleakkorát sem, Gypet a saját beijesztett embere szúrja hasba.
Legalább stílusosan egy lapáttal verték volna ketté.

Margaretes rész totál semmi, “hozzám tartozol” hablaty ki is maradhatott volna.

Semmi nagy hűhó a köv. szezonra, max. az hogy ráküldi az ügyésznőt vagy kit Rothstein-re. De hát ezt ha nem jövőre bontják ki, hanem 3 év múlva az se nagyon nagy dolog.

Évad 2. fele zseniális volt, a befejezés nálam erős közepes.

Minimum egy Van Alden-Nucky heads up pókerparta 4×01 rész nyitójelenetére!!!
:D

Brynden Rivers - 2012. 12. 04. 09:05

Richard kick-ass volt, kár hogy nem találkozott szembe Nucky-ékkal kifelé menet.

@kempmove: Van Alden megjelenhetett volna Capone csapatának tagjaként. :)

_Peter - 2012. 12. 04. 10:46

Nekem különösebb bajom nem volt azzal, hogy Rosettit egy noname embere intézte el és nem személyesen Nucky. (bár a csaja felrobbantása miatt minden oka megvolt a személyes bosszúra) Ezzel is jelezték csak pünkösdi királyság volt az övé. A hatalmat nem csak megszerezni kell, hanem megtartani is. Nagykutya akart lenni, de ahogy a Nucky-Capone-Rothstein-Masseria megegyezés létrejött neki befellegzett. Richard terminátor jelenetét nagyon vártam, megkaptam, köszönöm. Mondjuk jó lett volna ha Nucky és Eli akkor érkeznek, amikor Richard távozik és néznek egyet, hogy WTF.
Van Alden kimaradt, hát ez van. Ami még nagyon tetszett a Nucky-Rothstein pókerjátszma. Gondoltam, akármilyen szorult volt Nucky helyzete ilyen könnyen nem adna 99 százalékot AR-nak. Jött is a csavar a végén. Tetszett az is ahogy Lucianot átverte AR.

clegane - 2012. 12. 04. 11:10

amúgy ezt én pont nem értettem, hogy miért küldött (ál?)rendőröket Lucianora AR és aztán hogy került hozzá(?) a heroin, ha valaki kifejtené azt megköszönném.

_Peter - 2012. 12. 04. 11:44

Luciano és Meyer Rothstein utasítása ellenére ment Masseriához, hogy pénzt kérjenek tőle a saját heroin üzletükhöz. Masseria finanszírozta, de mint digó a digónak figyelmeztette Lucianot, hogy vigyázzon a zsidó barátaival. AR megleckéztette a tanítványát, hogy ráküldte a zsebében lévő rendőröket, Luciano hogy mentse magát feladta a rejtekhelyét. A heroint AR felajánlotta Masseriának, cserébe hogy ő visszavonja az embereit Rosetti mellől. Amiért AR elkérte Nucky új, óriási szeszfőzdéjének 99%-t. A nyugodt és okosabb Meyer vágta mi is történt, Luciano láthatóan megharagudott a mentorára, hogy így átverte az íróasztala mögül pár telefonnal. Hát igen, Rothstein az ész, ő nem sározza be a kezét.

Egyébként spoiler nélkül mondom, nagyon durva belegondolni, a sorozat még mindig eléggé a gengszterkorszak elején jár. Capone csak ebben az évadban emelkedett fel, Luciano függetlenedését AR-tól is csak ebben az évadban láthattuk. De a minőség elképesztő és hiába tudom nagyjából a történelemből kivel, mikor kb. mi fog történni, milyen szálak, más híres maffiozók bukkannak fel, mégis hihetetlenül szórakoztató és érnek meglepetések.

clegane - 2012. 12. 04. 13:29

_Peter: thx!
hát remélem, lesz még vagy 5 évad legalább!

rosickyz - 2012. 12. 06. 00:22

Enyhén csalódást keltett a finálé, de ez, mint azt előttem leírták, a baromi jó 10.és 11. részeknek köszönhető.
Az évadról összességében: azok közé tartozom, akik örültek Jim hiányának. Egyszerűen ennyire életszagú, és ennyire depresszív sáv nem kellett ebbe a sorozatba, és Jim nélkül a harmadik évad tisztább lett, gengszteresebb, és kevésbé fullasztó.

Margaret egy helyben tökölt, bosszantó lassúak és semmitmondóak voltak a történések körülötte, de Van Alden szála sem nyűgözött le.
Ez az évad egyértelműen Gypé és Richardé volt, és Nuckyt is megismerhettük több oldalról.
P.S.
Nagyon remélem,Richard csak a csaj életéből sétált ki, és nem a sorozatból.

kalem - 2012. 12. 08. 15:19

Engem azért érdekelt volna, hogy mi lett a kiskutyával. :-)

Richard csak úgy átpasszolta a gyereket és biztos benne, hogy ott jó helye lesz és Gilian nem fogja majd keresni?

Egyébként hol lehet olvasni a valós szereplőkről, _Peter tudsz adni nekem egy linket?

_Peter - 2012. 12. 08. 18:36

Én a Wikipedia írásait olvasgattam. Gondolom van sok könyv a témában, sokkal több részlettel, de nekem elég a Wiki. Csak keress rá a szereplőkre Enoch Johnson (nem Thompson), Al Capone, Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Joe Masseria, Meyer Lansky stb. aztán a kereszthivatkozások elvezetnek a többi illetve későbbi gengszterekhez. Pl. Carlo Gambiano, Vito Genovese, Frank Costello, Joe Bonanno, Tommy Lucchese. Five Families szócikk is érdekes.

SPOILER
SPOILER
SPOILER
Fogalmam sincs hány évad van berendelve, a színészek és az HBO meddig tervezi, de tényleg jó lenne ha sokáig menne. 20-as évek másik fele, a szesztilalom vége, a gazdasági válság, Rothstein halála, Meyer Lansky és Bugsy Siegel Las Vegas-i kaszinója, a bandák közti leszámolások, Luciano elleni merénylet, az öt New York-i család megalakulása, Capone és az adóhatóság stb. Sőt, akár még a II. Világháborúig is elmehetnének, csomó maffiozó megúszta a dolgait, mert segítették az amerikai hadsereget a szicíliai partraszálláskor. Persze kicsit most elkalandoztam Nucky korzó birodalmától. De legalább a 30-as évekig remélem eljut a sorozat, időugrásokkal akár. Persze nehéz dolog, mert annak se örülnék ha ennek érdekében sietnének, kapkodnának. Nekem pont a BW lassú, hangulatos tempója adja a minőséget.

winnie - 2012. 12. 08. 18:37

egy évad van berendelve – a színészek 6-7-ig vannak, de jó eséllyel a 4. lesz az utolsó.

Heisenberg - 2012. 12. 08. 19:28

Miért gondolod, hogy a 4. nagy eséllyel az utolsó lesz?

jky - 2012. 12. 09. 17:35

Nekem sem tetszett igazán a finálé. Kellett volna még egy rész, vagy legalább ehhez a részhez még egy fél óra legalább. Nagyon kapkodós volt, gyorsan, egyszerűen lezártak mindent. Gypet is gyorsan lerendezték. Az előző brutálisan jó rész után és a tavalyi évadzáró fényében ez sajnos nagyon gyenge volt, még akkor is, ha Richard terminátor jelenete odavágott. :(( Van Aldenről is lehetett volna pár jelenet..

Kár, nagyon nagy kár érte, mert nagyon erősen felvezették a finálét, de csak egy kis pukkanás lett :( Gyp is hatalmas jó karakter volt, így kiírni, áááhhh… :( Nem tetszett, hogy minden megoldódott, kellett volna valami durva cliffhanger. Hát mindegy, ez van.

Viszont nagyon remélem, hogy nem a 4. évad lesz az utolsó.

kalem - 2012. 12. 09. 20:39

_Peter: köszi, utánuk olvasgatok kicsit. Szerintem is nagyon minőségi a sorozat, remélem nem csak egy évad lesz még.

koka - 2012. 12. 09. 20:46

Gyp ellopta az évadot. Nagy kedvenc volt :(

szerintem - 2012. 12. 09. 23:33

nekem tetszett a finale, nem csak a cliffhanger lehet jo evadzaro, az is, ha kapunk egy kerek tortenetet es itt vegulis az evadban feldobott fo szalak tobbe-kevesbe le lettek zarva. ebbol a szempontbol nekem nem volt hianyerzetem, az mas kerdes, hogy az oriasi haborut lerendeztek kabe 20 percben, azt sem tudom biztosan, milyen sokaig tarthatott, keves volt.
az atveres atverese meg mar olyan bonyolult (lehet, hogy csak nekem), hogy rendesen el kellett gondolkodnom helyenkent, hogy mi is tortenik (peldaul az overholtos szeszfozde korul).
annak ellenere, hogy margaret eleg bena vonalat kapott ebben az evadban, ugy tunik, lesz szerepe a kovetkezoben is. gilliannel vajon most mi tortent, azt egyaltalan nem tudjuk. vegig azt vartam, hogy van aldennek mekkora tortenete lesz ebben az evadban, de ezt csunyan beneztem. van egy olyan erzesem, hogy a szinesz tul jo volt es megtartottak, holott nem volt eredetileg tervben, es most nem tudnak mit kezdeni vele. mondjuk az akvavites probalkozas jopofa volt, kar, hogy amugy a pia bunrossz, nem erte meg lebukni vele:)
richard szerintem nem lep le a sorozatbol, de a lany eletebol mindenkepp. ha gillian eletben marad, ugysem mond le a kis Tommy-rol, es nyilvan a csaj lesz az elso, akinek keresni fogja.

Bertollnok - 2012. 12. 11. 20:49

Nem volt rossz a finálé, bár ilyen felvezetés mögött tartottam tőle, hogy kapkodó lezárást kapunk.

És így is lett. Az egész évadnyi konfliktust sikerült két csavarral, kb. 20 perc alatt rendezni.

(Ennél a végkifejletnél jobban tetszett volna, ha még marad Rosetti jövőre is.)

Az Overholt Distillery körüli adok-kapok tetszett, a másik viszont számomra értelmezhetetlen.

Addig OK, hogy A.R. neheztel Lucianóra és Meyerre, amiért egyik riválisához viszik a hernyó-bizniszt, így logikus húzás, hogy a zsebében lévő zsarukkal megszerzi az árut tanítványaitól.

De annál a jelenetnél, amikor ott van a játszma minden szereplője, a 50 font cucc az asztalon, akkor nem áll össze a kép.

Masseriához tartozik a herka (ő finanszírozta ugyanis), A.R. az embereivel ellopatta, majd mintegy szívességként, beveszi Masseriát a drogbizniszbe, cserébe azért, ha kivonja az embereit a Nucky elleni háborúból.

Namármost ennél a pontnál nem értem Joe motivációját. Megosztja a saját szajréját az egyik legrühelltebb ellenlábasával, aki kifosztotta, plusz(!), még egy szívességgel is besegít neki. Miért is?

Mással ezt nem tudom magyarázni, mint hogy a sorozatbéli Joe Masseria szimplán hülye.

jky - 2012. 12. 11. 21:36

Ez a dolgot én sem igazán értettem.

_Peter - 2012. 12. 12. 22:25

Masseria nem volt hülye az adott helyzetben: Chulky és főleg Capone embereivel együtt már Nucky állt nyerésre a háborúban. El is ment Atlantic City-be megmondani Rosettinek, hiába övé a kaszinó meg a többi, amíg Nucky él, nem nyer. Rothstein visszaadta a cuccát (ez nem kifosztás) és pluszban bevette Masseriát a drogüzletbe, amiből Lucianot kijátszották. És mindezért nem is kért sokat, csak Masseria hívja vissza az embereit egy eleve vesztésre álló harcból. Mivel Rosettiben sem bízott igazán, így Masseria számára egy győzelem sem lett volna annyira jó, mint ez az ajánlat. (béke, pénz) Más kérdés, hogy a visszahívott embereit így is elvesztette, amikor Capone és Chulky lemészárolták őket hazafele.

Bertollnok - 2012. 12. 12. 22:51

Bíztam benne, hogy olyasvalaki próbálja ezt az ellentmondást feloldani, aki legalább maga érti… :D

Kezdjük ott: Rosettiék álltak nyerésre. Nem figyeltél? Rothstein eleve Nucky kiszolgáltatottságát próbálta kihasználni az Overholt feletti hatalomátvétellel.

Nem kifosztás? Minek neveznéd? Lényegében nem is adta vissza neki a saját cuccát, hanem csak bevette abba a drogbizniszbe, melynek beindítását Masseria finanszírozta, éééés eleve profitált volna belőle, akkor is, ha az eredeti terv szerint, a tanítványok futtatják a boltot.

Tehát A.R. megosztotta Masseria heroinját Masseriával, azzal a feltétellel, ha utóbbi kivonja seregeit a Nucky elleni háborúból.

_Peter - 2012. 12. 12. 23:22

Ki nem figyel? Masseria és Rosetti párbeszéde: Masseria kérdőre vonja hány emberét vesztette már, csak 30 vagy mennyi maradt meg Gyp sajátjai. Figyelmezteti amíg Nucky nincs meg, ne érezze magát nyeregben. Gyp leszólja az ellenfelet, hogy a felük csak fekete nem számítanak teljes embernek. Erre Masseria ismét figyelmezteti, hogy ők az otthonukért harcolnak, míg az ő emberei elfutnak ha tovább hullanak.

Rothstein csak azt hitte, hogy kihasználja Nucky kiszolgáltatottságát. Az simán csak Nucky csapdája volt, a telefonhíváskor is mosolyogtak Eli-al, tudták AR bekapta a csalit, nem is alkudozott az Overholt 99%-on, hiszen később Mellont ráküldte AR-ra. Mesteri lépés volt, haznot húzott AR-ból ugyanakkor bosszút is állt, amiért a háború kitörésekor AR faképnél hagyta a gyűlésen. Masserián is bosszút állt, ahogy Capone és Chulky elintézték az embereit. Pontosan visszanézni nem tudom már, töröltem, de AR úgy emlékszem egyenlő partnerként vette be Masseriát a teljes drogüzletbe, míg Lucianoval csak annyi volt hogy az elindulást finanszírozza nekik, amit később visszafizettek volna Meyerék. Nyilván AR ajánlata messze jobb Masseria számára visszakapott cucc, partnerség az új üzletben és béke.

_Peter - 2012. 12. 12. 23:40

Meg az is rémlik Rothstein mondta ő fizetett az 50 font heroinért és még fel is ajánlotta az árut is az alkuban, így Masseria tényleg remek ajánlatot kapott. Ergo Rothstein nem fosztotta ki őt.

Bertollnok - 2012. 12. 13. 00:41

Dehogy fizetett Rothstein. Kinek fizetett volna? Van két korrupt zsaru a zsebében, azokkal sarokba szorította Lucianót, és megszerezte a Masseria pénzén vett, teljes 50 font cuccot.

Azt tudjuk, hogy Masseria nem komálja A.R.-t, így nem éppen azt a reakciót várná az ember, hogy kíséret nélkül besétál hozzá, és elfogad egy ilyen nevetséges békeajánlatot.

Mert mit is kapott? A saját cuccát, megosztva(!) egyik legnagyobb riválisával. És még egy szívességet is hozzá kell tegyen, hogy részesedhessen abból a tortából, mely már eleve az övé.

(Minden mást felesleges idekeverni, mert csak ez a része ingoványos.)

_Peter - 2012. 12. 13. 11:27

Kezdjük ott, hogy Masseria Lucianot sem komálta. Csak azért adott neki tőkét az induláshoz, mert elárulták neki Nucky meg akarja öletni. Masseria nem is akart a heroinnal foglalkozni, nem volt az övé a torta, meg egyébként is Rothstein kikerülhetetlen New Yorkban.
De mi köze a komálásnak, nem komálásnak az üzlethez? Az érdekekhez? Masseria és Rothstein mint két nagykutya kötöttek üzletet. AR nem akart – vagyis inkább csak elhitette Lucky-val nem akar – heroinnal foglalkozni. Lucky elvégezte a meló nagy részét, szerzett árut. Rothstein a korrupt zsarukon keresztül megszerezte a rejtekhelyet. A terítés innen már az ő üzlete Masseriával. Miért lett volna nevetséges az ajánlat? Rosetti háborúja nem állt jól, nem is tartotta sokra. Nézd meg Masseria hogy viselkedik Gyppel. AR megmutatta Masseriának hogy zsidósága ellenére bízhat benne. Masseria ebben a hitben fogadta el az ajánlatot: nem veszít több embert Rosetti vesztésre álló háborújában, AR révén béke Nucky-val (nem küldenek rá egy másik Owent), AR-ral ketten ellenőrzik az alkoholnál is nagyobb profit ígérő heroinpiacot. Ebben mi a nevetséges, ez egy nagyon jó ajánlat! (arról ugye Masseria nem tudhatott, hogy az embereit így is elveszíti)

Brynden Rivers - 2012. 12. 15. 13:41

winnie:

Miért?

Mivel sorozat az azonos című Atlantic City-ről szóló történelmi könyv (nem regény) alapján készült, illetve a szereplők élettörténetének kifutása miatt az 1930-as évek elejéig jó lenne elvinni a történetet. Az még 3 éves ugrásokkal is 3 évad.

SPOILER !

1931-ban alakult meg a szervezet bűnözés új vezető szervezete Atlantic City-ben. Ez az egész Atlantic City-történet csúcspontja!

jky - 2012. 12. 15. 13:52

Brynden Rivers

Csak tippelek: szerintem sokba kerül az HBO-nak :)

winnie - 2012. 12. 15. 14:37

és ehhez eléggé semmilyen a nézettség és díjátadókon sem dominál annyira.

Smash - 2012. 12. 16. 20:46

Elkezdtem darálni a harmadik évadot. A 10. résznél tartok, de nem bírok tovább magammal. Ki kell adnom a frusztrációmat :D
A fantasztikus első két évad után szerintem nekem ez lesz az utolsó. Egyszerűen nem értem, minek tartanak még mindig bent tök felesleges karaktereket tök felesleges melléksztorikkal. Gondolok itt Darmody mamára, a félarcúra, az ex-szövetségi ügynökre (akinek már egyébként a nevére sem emlékszem). Gyakorlatilag nincs semmi funkciójuk. Ha meg töltelék kell nekik, akkor inkább raknának be több Chicago-t. Nyilván a végére valamilyen úton-módon behozzák őket az egyébként érdekes fő sztoriba, de az csak erőltetettnek fog tűnni nekem. Ha már nincs szükség egy szereplőre, miért nem lehet kinyírni??? Ráadásul pont egy ilyen sorozatban?

Heisenberg - 2012. 12. 16. 23:35

Másoknak például meg pont ők a kedvenceik. Ezek nem fölösleges melléksztorik meg mellékkarakterek, hanem ugyanúgy a sorozat részei. A Boardwalk ilyen. Sok szálon fut, amik néha szorosabban, néha gyengébben fonódnak össze. A Nucky körüli szál a leghangsúlyosabb, de a többi karaktert meg sztorit is ugyanúgy építik meg követik, mint az övét.

winnie - 2012. 12. 16. 23:50

ez így nem jó, ez túl általános. persze, hogy a részei, de ha valaki megkérdőjelezi őket, akkor lehet, hogy rosszul vannak beépítve, megalapozva. nem a jelenlétük gáz, hanem a jelenlétük milyensége.

(próbáltam nemrég győzködni donnie-t, amikor írta, hogy évad közepén kaszálta a BE-t, hogy írjon a sorozatról, mert szerintem érdekes lenne olvasni a véleményét, mert zömében pozitívumokat olvasok itt, mégis a kritikusok és a nézők egy része ezt az évadot elég negatívan ítélte meg.

pedig engem éppen az általatok írtak győztek meg arról, hogy ideje lenne felzárkóznom:) úgyhogy ennek nemsokára neki is látok.

Heisenberg - 2012. 12. 17. 01:51

Szerintem az egész ott dől el (legalábbis nálam), hogy sikerült-e megkedvelnem egy adott karaktert annyira, hogy érdekeljen a további sorsa. Ha nem, akkor persze, hogy érdektelennek találom az ő történéseit.

Például a Game of Thrones esetében, ahol pár történetszál még ennyire sem kötődik egymáshoz, ha nem bírom mondjuk Daenerys-t, akkor baromi idegesítő lehet, hogy majdnem minden részben mutatnak tök más szereplőket egy másik földrészen.

deku82 - 2012. 12. 19. 09:34

Nekem nagyon bejött ez az évad is. És a finálé sem okozott csalódást. :)
Jó csavarok, összeesküvések, átverések, leszámolások ÉÉÉS nagyon jó színészek! Még a legkisebb szerepekben is nagy alakításokat látni.

getvm - 2012. 12. 26. 21:04

Hello,We are a server supplier,if you need hosting for free,please contact me!What you should is put our links on you site.welcome to GetVM.

clark - 2013. 01. 10. 13:40

kíváncsiságból elkezdtem nézni a 3.évadot,ez is csalódásvolt.a második is az volt,de ez mégjobban.szeretem a maffiás sztorikat,dokfilm,film sori,game,mindenevő vok.de ez a sori egyre rosszabb lesz.az biztos hogy sok ember meghalt ebben az évadban,szerintem több mint az elmúlt kettőben összesen,de ettől még nem lett jobb,sőt.Nekem Buscemi továbbra sem hiteles mint maffiózó,Jimmy volt a kedvenc karakterem,kár érte,sokkal színesebb lett volna vele az évad.
Pl engem az Al Caponés dolog sokkal jobban érdekelne,leheetne egy spinoff az ő felemelkedéséről,vagy a Lucky Lucianóról is.
A legjobb rész nekem az évadban az amikor Richard mészárol,az a karakter igazán érdekes,rá lehtne többet építeni.
gondolom maradok a 4.évadra is mivel most csak ez megy ilyen témában és egy ausztrál sori.elég szegényes a kínálat.

az évad kb egy 5/10 érdemel.

Ann - 2013. 01. 27. 22:22

Ez az évad nekem 10/8. Jimmyért kár, nagyon is kár de ha a történetet nézzük logikus volt a kiiktatása. De Bobby Cannavale (Gyp Rosetti) felbukkanása szerintem jót tett. Megfordult bennem a kérdés az előző évadoknál, hogy komolyan Nuckynak senki se tudja elvenni a hatalmát? És voltak olyan részek, amikor azt hittem kész, vége a sorozatnak, mert Gyp tejhatalmat nyert. És nem… De a finálé volt a legjobb. Most őszintén, ki gondolta volna, hogy Jack Huston (Richard Harrow) fog ramboskodni Rosetti székhelyén? Hát még Gyp is besz.rt a félelemtől :D Al-t illetve (nekem legalább is) jól szemléltetik, hogy a következő évad az ő vezér szerepéről fog szólni. + eléggé kíváncsivá tették a sorozat nézőit, hogy mi is lesz Van Alden kis házi businessével. A végén még a szesztilalmisból lesz a legjobb közvetítő. Mindenesetre a következő évadot nagyon várom, sok kérdést hagyott maga után a befejezés. Mert, hogy Atlantic Cityben se lesz minden régi, az is biztos. És vajon Rothsteinnel mi lesz? És a kis “tanítványai” mikor veszik át a szerepet?

online games - 2013. 03. 12. 18:46

Hi
it’s very cool information online games http://www.vnsofts.com/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz