login |

Haven: kezdett a 3. évad – írta george

2012. 09. 24. 17:51 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Where is the Colorado Kid?

Visszatért a Syfy képernyőjére A coloradói kölyök című Stephen King-könyv alapján készült természetfölötti sorozat. A szokásostól eltérően a 2. évad után egy kicsit hosszabb ideig pihent, hogy most az őszi szezonban is kipróbálhassa magát. Sok minden nem változott: Emily Rose még mindig csinos, a táj továbbra is festői, a hangulat jó, akárcsak eddig. Az emberek pedig még mindig átkozottak.

Haven tehát a régi. És a minőség? A tovább után spoileresen folytatom.

A történet ott folytatódik, ahol tavaly nyáron abbamaradt. Láthattuk, hogy Audrey Parkernek nyoma vész, valaki elrabolja. A szerelmes Nathan a kutatást Duke hajóján kezdi, ahol is megvádolja a férfit, majd egy pisztoly is előkerül. A 2. évad utolsó másodperceiben eldördült lövés, mint már akkor sejteni lehetett, senkit sem talált el. Egy kicsit sajnálom is, hogy nem merték megsebesíteni egyik főszereplőjüket sem, izgalmas kezdés lett volna, ha valaki, ha csak átmenetileg is, de holtan végzi az első percekben.

Az epizód részleteibe most nem nagyon mennék bele, a szokásos minőségű Haven-epizódot kaptuk, emberrablással és ufókkal körítve. Láthatóan az évadnyitóban sem mertek (vagy nem akartak?) eltérni a jól megszokott sémától. Egy átkozott újra bekavar a kisváros életébe és őt teszik helyre. Azonban a legelső és legfontosabb főszál most bukkan fel a sorozat eddigi történetében igazán hangsúlyosan, legalábbis az elején így tűnik. Kiderül ugyanis, hogy Audrey elrablója is a coloradói kölyök nyomát kutatja.

Volt, aki egy pillanatra is aggódott Audrey sorsát illetően? Semmi izgalom, semmi feszültség, az utána való nyomozás is elég semmilyenre sikeredett. Ha nem lenne ennyire talpraesett nő, akkor még mindig megkötözve várná barátait, akik nem voltak éppen a helyzet magaslatán. Az írók próbálják belénk sulykolni, hogy itt bizony végig az ügynöknő után nyomoznak, de Duke és Nathan azért több mindent is csinálhatott volna az aggódáson és az ufókkal kapcsolatos beszélgetéseiken kívül.

A végén persze minden megoldódik, így újra előveszik a főszálat, mondván ha már így belengették, akkor kapjunk is valamit. Kiássák a coloradói kölyök sírját, de bizony hullát nem találnak benne. Egy üzenetre bukkannak a koporsó belsejébe írva, melyből kiderül, hogy a kölyökre nem csak ők, de egy vadász is ácsingózik. Hogy még tovább “sokkolják” a nézőket, Audrey a saját kézírását ismeri fel. Az említett vadász – akinek úgy látszik másodállása emberrabló – is feltűnik pár másodpercre, hogy tovább borzolja a kedélyeket.

Az epizód Haven-szinten nem volt rossz, de abban már nem vagyok biztos, hogy más sorozat mellett is megállja a helyét. Az összkép nem volt se nagyon jó, se különösen rossz, a sorozat még mindig nézhető, bár nem a sziporkázó párbeszédeivel, zseniális karaktereivel vagy az izgalmával hódít. Pontozni való nincs benne túl sok, egy reményekkel teli 4/10-et azért megadok neki. Azért remélem, a főszálat jobban kibontják, mint az eddigi két évadban, habár a rész utáni évadelőzetes szerint a következő 12 epizódban minden titokra fény derül.

13 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2012. 09. 24. 18:59

Plussz az anyuka elegetesenek ideje is volt valami gebasz vagy csak en ertettem felre….

Ettol fuggetlenul maradok limonade, de akkor is

elwindly - 2012. 09. 24. 19:07

Nem aggódtam érte, mert tudtam hogy megmenekül:)

A nem aggódáshoz hozzátartozik még hogy a vadász által használt “vallatási technika” talán még egy Biga Csiga és Batka manó erőszak szintjét sem érte el.

Szerintem viszont egy kicsit talán gyengébb is lett mint az átlag ez az évadkezdő epizód, ez az izgalommentességen kívül főleg annak köszönhető hogy az ügy is gyenge volt na meg elvette az időt az Audrey utáni nyomozástól.

Pozitívumok: A rejtély még mindig érdekes és a promó alapján talán több időt is szánnak a főszálra az elkövetkezendő részekben.

ldavid - 2012. 09. 24. 20:59

hiányzott már a főcíme, olyan jó hangulatott ad az egészhez.
a rész tényleg átlagos volt, ami szerintem jó, mert a tavalyi úgy rémlik, ennél gyengébb volt.

Lajoska67 - 2012. 09. 24. 21:07

Ez meg a mi a jó fene volt? Ez lett a Havenből? Komolyan UFO-k? Hát nem találok szavakat. Azt hittem, rossz filmet töltöttem le. Ez minősíthetetlen ocsmány volt. Az előző évad még tetszett, de egy szemét volt. A 4/10-et erősen soknak érzem. Nekem ez olyan 2/10.

Mr. Teddy - 2012. 09. 25. 02:47

Az “előző részek tartalmából” szekció rövidsége is sejteti, hogy igazából a történet nagyon gyengén mozdult előre az előző évad alatt egyről a kettőre. Jó lenne ez a sorozat, a történetben ott a potenciál, remélem ebben az évadban érdemben is történni fog valami, nem csak az, hogy az évad kezdő és záró része között beraknak tölteléknek részeket, amik nem adnak semmit hozzá a fő cselekményhez.
Ettől függetlenül én nézem a sorozatot, egy-egy unalmas estén jó megnézni az új részt, de sokkal pörgősebbre, izgalmasabbra csinálhatnák.

Nikki - 2012. 10. 01. 14:40

Teljesen egyet értek a kritikával és fogalmam sincs miért is maradok nézője de az is érdekes, hogy a kasza sem fordul meg a fejemben. Nem tudom megmagyarázni, van benne valami. Nem volt egy rossz rész az első, de nagyon remélem, hogy tényleg mindenre fény derül, ahogy a rész végi évadelőzetesben ígérik.

Cléda - 2012. 10. 07. 23:14

Megnéztem a pilotot, alapvetően egy évadközepi átlagos rész volt. Az első évadot daráltam, és úgy nagyon be tudott szippantani, ahhoz képest a második évad gyengébb volt heti nézősben. De egy agykikapcsolós szórakozásnak jó, és attól függetlenül hogy valóban gyenge egy-egy problémás sztorija, szeretem a sorozatot, és az átívelő szál is érdekel.
Ezt az évadot is darálni fogom szerintem, lehet úgy más a fílingje..

Lajoska67 - 2012. 11. 03. 23:50

Nagyon jó rész volt a mai.

ldavid - 2012. 11. 17. 21:19

3×09 az egyik legjobb rész eddig a sorozatban.
kellemes kis időutazós téma, néha a BTTF-t is eszembe juttatta.

Nikki - 2012. 11. 19. 15:46

Hű, milyen kevés hozzászólás van…pedig a sorozat szerintem most kezd igazán beindulni. Igaz, apró lépésekkel, de szinte minden részben megtudunk valamit a főszállal kapcsolatban, szépen haladnak. Kellemes, laza kikapcsolódás minden héten :)

george - 2012. 11. 19. 19:25

A 7-8-9. rész simán a sorozat legjobb epizódjai voltak, remélem a folytatás is ilyen marad, mert akkor végre egy kritikámba pozitívat is tudnék írni. :D

Lemoni - 2012. 11. 29. 13:57

Most volt időm darálni a 3. évad eddigi részeit. Nem rossz, de nem is kiemelkedő, viszont engem még mindig szórakoztat és le tud kötni. Legjobban a halloweenes, szellemházas rész tetszett. Az újak közül tetszik az agyturkász csaj karaktere, de mivel Havenben senki és semmi nem normális, szerintem neki is lesz valami kehe :)

zsole - 2013. 05. 05. 02:06

Én ma daráltam le a 3. évad összes részét, és ez tetszett eddig a legjobban, bár én elvakult Stephen King rajongó vagyok és minden rész külön is tetszik… Nagyon várom a 4. évadot, már csak a csűr után is és persze Nathan sorsát, mivel a végén ugyebár lelövik, de persze ezt korábban is eljátszották már… Szóval jöhet az ősz, addig is bepótolom a Dexter 7. évadát! ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz