login |

Up All Night: kezdett a 2. évad

2012. 09. 24. 14:23 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavalyi évadban jó volt Up All Night-rajongónak lenni, hiszen az NBC nagy meglepetésre berendelte a Will Arnett és Christina Applegate főszereplésével készült szitkom 2. évadját. Persze ezt követően a készítőket egy kvázi rebootra is utasította, hogy új nézőket szerezzenek (nem nagyon sikerült): behoztak a fő trió mellé egy új állandó szereplőt (Luka Jones a Best Friends Forever-ből szakállasan), és elkaszálták Ava talkshow-ját, kinyírva így a munkahelyi aspektust. (És persze ezzel a tévés oldal karaktereit, gondolom Missy-t sem látjuk többet.) De a reboot miatt a 2×01 remek alkalom a beszállásra, az új esély adására

A reboot kellett, pont. Bár itt mutatkozik meg, hogy mennyire kompetens a csatorna. Az Up All Night pilotjában (érdemes csekkolni a legelső előzetest) eredetileg ugyanis Reagan és Ava nem a tévében dolgozik, s inkább mellérendelt viszonyban vannak, mintsem főnök-beosztottban. Ezt a berendelés után megváltoztatták, láthattuk, milyen sikerrel. Most pedig visszacsinálnak mindent. A szándék nemes, a cél egyértelmű, nem erőltetik, ami nem működik, viszont ahol az alkotók füttyentésre többször is irányt váltanak, amely sorozat ennyire következetlen, azt nem lehet komolyan venni.

Persze egy szitkom naná, hogy legyen komolytalan, de azért a “termék”-jelleget hanyagolni kellene. Mindegy. Mindezt nyilván elnézném, ha a 2×01 zseniális lett volna, de egyelőre minden same old, same old, így aki nem Missy-rajongó és eddig szerette a sorozatot, elvileg nem fog kiábrándulni belőle. Aki viszont csak szeretni akarta, mint én, az jó eséllyel most sem fog visszazuttyanni mellé.

Nem volt szörnyű az Up All Night idei nyitánya, de semmi kiemelkedő nem volt benne – a semmilyenség jutalmas a 3,5/10. Az új karakternek, Reagan tesójának voltak jobb momentumai, vele nem hiszem, hogy gond lenne a későbbiekben, a baba is megint kapott némi szerepet, Ava pedig most már gondolom, állandó bejáró vendég marad a főszereplők lakásába, ami cseppet sem életszagú, de mivel őt nem merik kiírni, így valahogy oda kell láncolni a sztorihoz. (Ahhoz a sztorihoz, mely fordulatot vesz, hiszen Reagan válik munkanélkülivé és Chris visszamegy dolgozni. Új lehetőségek?)

Az Up All Night – 2×01 is bebizonyítja, hogy a sorozatot csak a színészek bolondozása miatt lenne érdemes nézni, Applegate pofavágásait, Rudolph magánszámait nagyon fogja élvezni az, aki őket akarja látni. Hogy a poénsűrűség meglehetősen alacsony, az már mellékes. Nálam viszont ennél a sorozatnál nem elég az aranyosság, így továbbra sem fog berántani. Majd a 3. évad? Oké, ez rossz vicc volt.

7 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2012. 09. 24. 14:30

Annyira sajnálom Christinát, nem nagyon tud visszatörni a tévéiparba. A Jesse egy, a Nem ér a nevem két évadot ért csak meg, és nem hiszem, hogy az Up all Night tovább húzná decemberig, legalábbis ilyen adatok mellett :/

goodjohnwin - 2012. 09. 24. 14:59

Tibi: ez van akkor sajnos, ha valaki alapvetően nem színésznő-alapanyag… sajnos sokszor van az, hogy a gyerekszínészek nem tudnak “leállni” és méltósággal elfogadni, hogy a rivaldafény egyszeri dolog volt életükben, azért mert gyerekként-tiniként sikeresek voltak, nem jelenti azt, hogy felnőttként is ott a helyük.

goodjohnwin - 2012. 09. 24. 15:03

Én az első évadot valamiért végignéztem, de nem jó szívvel, sokszor pár hét után bepótolva az elmúlt részeket. na igen, tudni kell kaszálni.

Most megint megnéztem az új évad első részét, de nem bántam meg, határozottan viccesebb volt, mint korábban, és ez nem feltétlen a péntek esti “ellazulásnak” köszönhető… ;)
Pár részre most megint esélyt kaptak, csak az a “kínos” humor ne térjen vissza.

elliot - 2012. 09. 24. 19:05

Nem rossz színész a Christina szerintem. Én inkább tiniként éreztem őt gáznak. (Rémrendesben) Egy gyönyörű, humoros nő, csak hát nem talál rá a szerep. Szerintem egy Cougar Townban is megállná a helyét főszereplőként.

Ez a sorozat viszont nálam kasza. Tényleg tudni kell azt mondani, hogy elég. Nekem ez az évadnyitány volt a végső csepp. Szörnyű volt. Soha nem nevettem rajta. Arnett meg olyan szomorú benne valahogy. Avát meg amennyire kedveltem régen, most úgy nem kedvelem.

PandacsökiBoborján - 2012. 09. 24. 20:00

Lehet, hogy nagy ökörséget írok, de Applegate-nek inkább egy Rém rendes-spinoffban lenne a helye a Foxon, ahol egy idősebb Kellyt alakít, némi Peggy-szerűséggel megfűszerezve, férjjel, néhány gyerekkel. (Kis csalással be lehetne adni, hogy Kellynek 15-17 csemetéi vannak.)

PandacsökiBoborján - 2012. 09. 24. 20:01

*éves

Casey Novak - 2012. 09. 24. 21:52

Az első évad alatt kb. háromszor kaszáltam, aztán csak végignéztem. Tipikusan az a sorozat, ahol verem a fejem a falba, hogy ugyan mi a kénköves mennykőért nézem, és ezzel lefoglalom magam, míg vége nem lesz, és jön egy hét nyugalom.
A második évad nyitányával elérkeztem a negyedik kaszához, most remélem erősebb leszek. (Ahhha :) Csak azért ragaszkodok még mindig hozzá tudat alatt, mert van egy egész jó sztori, jó karakterek, (kivéve Ava, bottal ütném), de rémisztően nem tudnak mit kezdeni egyikkel sem a készítők. Szinte hallom, ahogy az írószobában csikorognak az agytekervényeik, aztán végigzavarnak egy macskát a keyboardon, és megvan a heti rész. Csak azt várom, hogy jöjjön egy szikra, vagy egy okosabb macska, hogy legyen valami élet is a sorozatban. Addig meg kaszálgatom hobbiból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz