login |

Pilot: The Mindy Project

2012. 09. 26. 19:45 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Úgy tűnik a FOX ismét kockáztat. Ezt onnan lehet megállapítani, hogy az ősz két legígéretesebb sitcomja náluk indult, méghozzá egy napon, a New Girl mellé csatolva. Bizony, a Ben & Kate és a The Mindy Project adja fel a labdát. Előbbiről ugye írt winnie, utóbbit pedig most tárgyaljuk ki.

– God forbid you give away the ending to Downton Abbey.
– What the hell is this show, and why does everybody keep talking about it?

Mindy Kaling nem csak szerepelt a The Office-ban, de írt és rendezett is részeket, emellett mindig vicces volt amikor meglátogatta Craig Ferguson talkshow-ját. Ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mit alkot a semmiből? Szerencsére nem Office-szerűnek állt neki, az felesleges lett volna, inkább csinált egy aranyos és vicces sorozatot a 30 fölötti karrierorientált nők mindennapjairól. Pontosabban egy orvoséról.

A tényleges összefoglalás az lenne, hogy a főszereplő Mindy Lahiri komoly gondban van így 30 körül, mivel gyerekként a romantikus komédiákat fogyasztotta ezerrel, teljesen el is hitte őket, felnőttként pedig a nagyon nagy őt keresi, aki romantikus vígjátékba illő jelenetekbe keveredik. Ez nagyon jól be is mutatják, amikor egy liftben ragad egy pasival, hiszen úristen, mi lesz a helyzetből? Természetesen csalódás. El is határozza, hogy megváltozik, komolyabb lesz, nem tündérmesét keres, de persze sok akadály lesz az úton.

Bár a pilotnak nem minden mozzanata működött teljesen, de mind a főszereplő, mind pedig az egyik kollégája, akit a Newsroom-rosszfiú Chris Messina alakít, zseniálisan jó. A nagy ötlettégelyt, a 20 percre összedobált apróságokat, mindent be akartak mutatni mindenképp, kicsit jobban át kell fésülniük a jövőben, de simán van potenciál a sorozatban. Szerencsére.

Külön érdekes amúgy, hogy míg a melegek köré borzasztó sorozatokat írtak őszre, addig a színesbőrű, pár kiló pluszos nő simán előz az elvárások rombolásában. Szinte mindenki vonzónak kezeli a szereplők közül, pukkadjanak meg a gebe szőke csajok. Elnézve az országos tévék kínálatát: ez bizony eléggé merész döntés manapság. Bíznak a nézőkben.

Részemről 7/10, bár bevallom, hogy felfelé kerekítettem, csak a potenciál miatt. Részemről a The Mindy Project mindenképp megkapja a maga 3-4 esélyét.

További írások a sorozatról:

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 09. 26. 18:47

nagyon várós, mindy kaling rulz, de a pilot enyhe csalódás volt, 4-5/10, nem tudom. valahogy nem állt össze, megnézem még egyszer, de tök mindegy, mert simán tovább nézős.

van saját hangja.

Junkieka - 2012. 09. 26. 19:52

jókat vigyorogtam rajta, nekem jobban bejött, mint a Girls pilotja. Leginkább a dinamikája, a sodrása tetszett. Várom a folytatást.

cyborgwings - 2012. 09. 26. 20:06

ezt még akkor néztem meg, amikor kikerült a netre és hát részletekre különösebben nem emlékszem, arra viszont igen, hogy várom azóta is, hogy folytatódjék, úgyhogy kénytelen vagyok azt gondolni, hogy kifejezetten tetszett. :)

Don_Jay - 2012. 09. 26. 21:00

Én is már megnéztem akkor amikor kikerült a netre a pilot és szerintem most én leszek az első akinek nem tettszett. Félreértés elkerülése végett, nem azért nem tettszett, mert rossz lett volna a pilot, mint pl. a Partners, hanem egyszerűen nem fogott meg a hangulata, még annyira sem, hogy mondjuk még 2-3 részt megnézzek belőle. A minőségét (legalábbis az eddigi ide és talán tavalyi felhozatal nagy részével szemben) nem firtatom, mert ezen tényleg lehettett látni és érezni is, hogy dolgoztak rajta és sikerült is anyagot és potenciált is belegyömöszölni, szóval ennél látom, hogy másnak miért jöhetett be a pilot. Egyszerűen nem tudott berántani, amihez mondjuk ahhoz is köze lehet, hogy az office-ban nagyon nem tudtam elviselni Kelly Kapoor karakterét és (szerintem legalábbis) egy kicsit átfoly a karakter ebbe is.
Úgyhogy nekem maga a pilot, ha próbálom objektíven nézni, akkor simán van 6.5-7, de szubjektíven viszont max 4-es volt, és annyira nem jött be, hogy nem fogom tovább nézni. De ennek nem kívánom vesztét mint mondjuk a partnersnek (csakhogy lehessen látni, hogykasza és kasza között is bőven van különbség).

winnie - 2012. 09. 26. 21:01

“én leszek az első akinek nem tettszett”

ööö…:)

Don_Jay - 2012. 09. 26. 21:03

@winnie: na jó akkor a második :D

Dani - 2012. 09. 26. 21:34

Huh. Megnéztem a részt, de nagy lélekjelenlét kellett hozzá. Valami förtelem volt az egész, ennyire rosszat még nem láttam. Semmi/senki szerethető nincs benne, béna és nem is vicces. Kaszás bácsi eljött nálam és meglovagolta kaszáját…

bluedress - 2012. 09. 27. 01:12

Nekem összességében tetszett. Végig mosolyogtam, várom a többi részét is. Animal Practice-t viszont kaszáltam a pilot után..

elliot - 2012. 09. 27. 09:58

Érdekes az alapötlet, éppen mostanában gondolkodtam el ezen a dolgon, így a huszas éveim közepén, mennyi hülyeséget nyomnak le az ember torkán már az óvodában is. Az ember mindig valami nagyra vár a másoktól (nem csak pasiktól), hogy utánafut majd meg ilyesmi. De az ilyenek csak a filmekben vannak, a valóságban Brad is csalta Jennifert:D

Elkezdem nézni ezt a sorozatot, bár most nem keresek újat, sőt a régieket kaszálom:D De erről a nőről már az Office-ban is elhittem, hogy ilyen naiv, kedves, de mégis matrica lány:)

Paya - 2012. 09. 27. 13:13

Belekezdtem és valahol 10 perc környékén leállítottam, mert valami eszembe jutott és utána akartam nézni. 2-3 órával később vettem észre, hogy a VLC player még ott van a tálcán és ezt akartam megnézni. Nem vitt rá a lélek h play gombot nyomjak, és szerintem már nem is fog.

paranoid android - 2012. 09. 27. 16:48

Vegyes érzéseim vannak, mert voltak remek pillanatai is, de maga a sorozat premisszája annyira távol áll tőlem, hogy nem tudom, összességében nekem való-e. Majd a következő pár rész választ ad erre, mert mindenképpen maradok egy kicsit.

dacecc - 2012. 09. 27. 17:35

Nem jött be nagyon, kicsit untam magam, de tetszik, hogy Mindy nagyon nem sablon. Adok neki még 2 részt, aztán meglátjuk

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz