login |

Pilot: Vegas

2012. 09. 26. 22:36 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Az a helyzet, hogy eddig a nyugdíjas adó, a CBS hozta a legjobb dráma pilotot az őszre. Ez még változhat, de egyelőre a Vegas jó. Nem tökéletes, de jó.

A helyszín Las Vegas, csak épp a 60-as években. Amikor még nem volt igazán nagy város, na meg a maffia még a mostaninál is jobban jelen volt. A polgármester kénytelen azzal szembesülni, hogy a rend őrei nincsenek a helyzet magaslatán, így egy, a háborúban egész jó nyomozónak bizonyult, de azóta farmernek visszavonult embert nevez ki seriffnek. Kicsit leegyszerűsítve mondtam, de igazából mindegy, hiszen nem ez a lényeg, hanem az old school amit képvisel az új seriff.

Azt természetesen meg kell említenem, hogy alapvetően egy nyomozós sorozatról van szó. Egy kis karakterépítés után a rész eleje felé találnak egy hullát, a végére megtudjuk ki a gyilkos. Már ebben is extrát ad a kor, hiszen semmiféle DNS meg 5 másodperc alatti ujjlenyomat kikeresés nincs, ehelyett főleg az emberekkel való beszélgetéssel oldják meg az ügyet. Mármint az áldozat ismerőseivel, munkaadójával.

A másik extra pedig, hogy a maffia szál is erősebb, méghozzá egy komolyabb főnök térnyerését láthatjuk majd a városban, természetesen átívelő szálat hozva ezzel a sorozatba. Nyilván lesznek összetűzései a seriffel. Érdekes amúgy, hogy ő is amolyan old school figura, hiszen hiába brutális, egyben vannak kifordult elvei is. Ez szépen be is mutatják akkor, amikor kihallgat valakit, hiszen nekik is akad egy kisebb problémájuk.

Azt kell mondanom, hogy a szereplőgárda remek lett. Egyrészt Dennis Quaid baromi jó az új seriff szerepében, másrészt Michael Chiklis a rosszak oldalára is erős választás. De mellettük is rengeteg ismert arc tűnik fel, elég csak rögtön Carrie-Anne Moss-ra vagy Jason O’Marára gondolni. Utóbbit a Terra Novában láthattuk legutóbb (mázlista szerzett munkát időben, hogy már ősszel jó szerepe van), ami nem miatta repült nagyon mélyet.

Kicsit amúgy a Longmire-re hasonlít a Vegas nyomozása, s mivel az szüetel, na meg itt megkapjuk Vegas felépülését is, így mindenképp maradok még pár részre. Ami igazi negatívum volt nekem, a lovas üldözés, annyira “hangsúlyozzuk ki, hogy ő cowboy, csak az aszfalton”-szaga volt a jelenetnek, hogy fájt. Egy 7/10 így is elfér.

UPDATE:

19 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2012. 09. 26. 23:34

nálam csak 5/10 volt, de dennis quaid miatt mindenképp maradok még jó sokáig

Jeol - 2012. 09. 27. 00:33

Vic-ről ez a kép brutális, holnap le is ellenőrzöm a pilotot :)

winnie - 2012. 09. 27. 01:10

ez nem az én sorozatom lesz, főleg, ha sima krimi extra körítéssel. akkor, amikor nem a kikérdezés ment, okás volt.

nagyonnagyon - 2012. 09. 27. 08:17

A két vaddisznó pasi elég ha megszólal, ha lesz bőven feszültség közöttük, nem hanyagolják az átívelő szálat én nézni fogom. Trinity meg tud-e tölteni élettel egy ilyen karaktert nem tudom, Chuck-ban se tudtam eldönteni hogy az tetszik-e ahogy hozza a figurát vagy egyszerűen csak az hogy ott van :)

owlman - 2012. 09. 27. 08:32

winnie: Nekem inkább erős átívelős szálas sorozatnak tűnik. Elvégre egy szűk helyszínen mozog két ellenséges szereplő, az egyik mellékszereplő pedig érdekes kétkulacsos figurának tűnik.

winnie - 2012. 09. 27. 09:01

owlman: kiderül, hogy mik az arányok. a chicago code van előttem, ott remekül sikerült összehozni ezt, illetve a good wife is jó példa arra, hogy a cbs próbálkozik ilyesmivel. de ettől még látom a köv heti sztorit, ami annyi, hogy a seriff egy újabb gyilkosságot kap, amiben nyomoz, és savino is kap egy konkrét problémát, valakinek a bizalmába kell férkőznie. félek, hogy ez így fog menni sokáig, olykor talán találkozik a száluk, de nagy konfrontációt nem hozhatnak sokszor. vagy egy ideig.

és nem feledni, jön alcaztrazos sarah jones a köv. részben állandó szereplőnek

Mammut - 2012. 09. 27. 09:10

“főleg, ha sima krimi extra körítéssel.”

azért az tetszett, hogy nem küldtek le a laborba semmit dns vizsgálatra, olyan kurvára frissítőleg hatott :D

winnie - 2012. 09. 27. 09:28

ez a copperben is jó:) nekem a feketefehér fotók jöttek be, amit mutogattak.

Mammut - 2012. 09. 27. 10:18

jaja, copperben is hozzáad a hangulathoz, bár ott azért a doki szokott alkotni, ellenben érdekes látni a régi technikákat :)

Junkieka - 2012. 09. 27. 11:11

Én elaludtam rajta. :(
Viszont elég késő volt már, és előtte megnéztem 6 másik sorirészt, úgyhogy megnézem újra pihentebben. :D

Dennis Q. végig egy morcos döggombára emlékeztetett. :O
(Amíg el nem aludtam.)

paranoid android - 2012. 09. 27. 16:35

Nálam is az átívelés-epizodikusság arányán fog múlni, de valamiért úgy érzem, hogy az átívelést lassan fogják építeni, és nem biztos, hogy akarok ismeretlenül annyi energiát befektetni egy csak korrekt nyomozós sorozatba. Szóval azt hiszem megvárok pár kritikát a folytatással.

sorozat/gyilkos - 2012. 09. 27. 19:13

1) Dennis Qaidet akkor is csíptem, amikor még bohó playboyként vigyorogta körbe az összes szerepét. Nem egy színészkaméleon, de van ereje és ez manapság elég. A szemöldökét viszont valaki sürgősen húzza lejjebb 2 centivel, mert így állandóan olyan a tekintete, mintha éppen most fedezte volna fel, hogy a szomszéd a lábtörlőre szart. Zavarba ejtő.

2) Chiklis általában kurva jó, még a kissé gügye szuperhős-szomszédokban is hozta az esténként Hulk-ot játszó Vágási Ferit, de itt nekem vhogy nem fekszik. Az erő most is vele van, ha kell, de a sima modorú régi vágású gengszter figurája, rosszabbul áll neki, mint a kalapja, pedig.

3. CBS: szerintem minden sorozatműfajhoz megvan nekik az előre legyártott, felhasználható panelkészlet-kártyacsomag, ami műfajonként a zsetonokkal együtt is belefér a gazdálkodj okosan dobozába. De lehet hogy az összes műfaj belefér.

Beugró kérdés egy mekis gyakornoki álláshoz : a serif első felbukkanásakor, mondd meg mi történik vele, ki csinálja, és hány képkockával a végefőcím előtt?

4. CBS és nyomozós? Én elvártam egy random Who számot Frank Sinatra (vmely utódának) előadásában.

Ingorion - 2012. 09. 27. 21:32

Megnéztem. Az agyam nem dobtam el tőle, de hangulata az van. Ha a Seriff és Gengszter viszonyra fogják kihegyezni, valamint elég erős lesz a fő szál, lehet folytatom. Azért megvárok néhány kritikát a következő részekről.

dacecc - 2012. 09. 27. 22:52

4/10 nálam. Nem láttam benne semmit, ami megfoghatna a karakteres főszereplőkön kívül. Adok neki még 1 részt, hátha, de eddig kaszagyanús.

Dragán - 2012. 09. 28. 17:12

Egyetértek a kommentelőkkel nagyjából, nálam 5/10. Néha kicsit untatott, kicsit gagyi volt, de azért nem alt-taboltam, ami nagy szó.

Dennis Qaidet karaktere engem idegesít, zavar, hogy outlaw és istennek hiszi magát. Elhiszem, hogy kemény figura és akkoriban sokan ilyenek voltak, de számomra valahogy túl erőltetett, hiteltelen lett.

A Michael Chiklis-es jelenetek tetszettek, többnyire.

Még egy-két részt megnézek, de ha továbbra is ilyen lesz, nálam tuti kasza (sajnos). Meglátjuk.

Thrasher - 2012. 09. 29. 01:26

egészen jó, 7/10
utálom a nyomozósokat, de itt nem csak a körítés, meg a színészgárda fasza, az arányok is stimmeltek.
sajna előbb-utóbb valszleg előkerülnek majd az igazán sablonos, ostoba részek is, minden hasonló sorozatot utolér ez, de a kategóriájához képest nagyon jó, még a pár tesztoszteronnal, és vadnyugatiassággal kínosan túltöltött jelenet ellenére is.

Chiklisen az a kalap tényleg röhejes. :D

clark - 2012. 10. 11. 12:38

eddig ez az egyik legjobb pilot.nekem bejött egyenlőre nézős.a 7/10 reális

Mate815 - 2013. 04. 09. 12:40

Az 1×16 marha jó volt, remélem berendelik az S2-t. Nézettségről és esélyekről lehet tudni valamit?

winnie - 2013. 04. 09. 13:57

nézettségről és esélyekről a nézettség posztban tájékozódhatsz. például a maiból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz