login |

Sons of Anarchy – 5×03: Laying Pipe – írta Ingorion

2012. 09. 27. 23:10 - Írta: vendegblogger

41 hozzászólás | kategória: kritika,

You made the wrong choice.

Lement a harmadik epizód is, egy olyan rész, amit nehéz lesz megemészteni, azt hiszem minden rajongónak. Talán még azt is megkockáztatom, hogy ez volt az egész sorozat legdepresszívebb egy órája. Idén emelték a téteket, ez érződött már a premieren is, de nem hiszem, hogy sokan számítottak arra, hogy ez fog következni.

Nem is húzom az időt, a tovább mögött spoileresen folytatom.

Opie meghalt. A karakter, sokak kedvenc szereplője, mindössze három részig húzta ebben az évadban és egy, az előző részbeni megmozdulásához hasonlóan emlékezetes, ugyanakkor sokkoló és brutális jelenetben be is fejezte pályafutását. Gondolom könnyebb lett volna elviselni Chibs vagy akár Tig halálát, de hosszú idő után először Sutter nem keresett kibúvót – amivel a tavalyi évadban többször is vádoltuk -, egyszerűen meglépte azt, ami akármennyire is szörnyű, de logikus és karakterhű.

Ha jobban belegondolunk, tisztán látszik, hogy Opie sorsa nagyon régen meg volt pecsételve, legalábbis egy bizonyos sötét aura mindig körbelengte őt, hisz Ottóval együtt ő volt a legtöbbet szívó karakter a sorozat történetében. Talán pont ezért esett rá Sutterék választása, hiszen neki egyszerűen már nem volt mit veszítenie és onnan, hogy meglátta az elhatározást Jax szemében, tette amit tennie kellett. Az megint más, hogy ezzel talán egy teljesen más irányba indította el legjobb barátját, vele együtt a klubot, így pedig magát a sorozatot is. De erről majd a végén.

Ugyanis történések voltak szép számban, még ha közel sem ilyen horderejűek. Azért mindenképp jár a pacsi a készítőknek, hogy az eleinte nem túl érdekesnek tűnő Tara-Gemma párharcot ennyire remekül kivitelezik, nagyon élvezetes nézni a kialakuló illetve kialakulni készülő helyzetet. Itt meg kell emlékeznem Magie Siff alakításáról, különösen annak fényében, hogy eddig nem ebben a szerepkörben kellett tetszelegnie, de eddig úgy látszik gond nélkül veszi az akadályt.

Gemmával most nem voltam annyira megelégedve, az általam nem túlzottan kedvelt első évados viselkedését hozta – a Wendy-vel való trükközése és a prosti (akit Ashley Tisdale alakított, hello) megverése mind-mind az erőszak előtti Királynőre engedtek emlékeztetni. Mindenesetre Ron Perlman arcáért már  megérte leforgatni a jelenetet.

Apropó, prostik; ezúttal Nero és a hoszteszszolgálat jóformán a börtönben töltött percek egyfajta ellensúlyaként funkcionáltak, Juice nyúlfaroknyi sztorija megmosolyogtató volt – annak is lett szánva -, Clay és Padilla találkozás sem hordozott magában semmilyen különösebb feszültséget. Kiemelhető aspektusként talán Clay Juice-ra való hatását/ügyes manipulációját említeném, ha mást nem, azt megmutatták vele, hogy az öreg motorosnak még mindig van bizonyos fokú kihatása a klubtagokra és a klubon belüli eseményekre.

Mert történésekből nem lesz hiány, azt hiszem ebben már most megegyezhetünk és itt szeretnék kitérni kicsit a fenti idézetre, annak mögöttes tartalmára és Opie halálának feltehető következményeire.

Az idézet az utolsó Jax-Opie párbeszéd alatt hangzott el, mikor az elnök kitálalt barátjának mindenről, ami az elmúlt hetekben történt a klubbal. Azt hiszem, ha Jaxnek volt is valamilyen illúziója arról, hogy tisztán kimászhatnak a szarból, amibe az évadok alatt keverték magukat, az most végérvényesen szertefoszlott, ez világossá vált a Pope-pal, Tiggel és Chibsszel való párbeszédei során; egy mesteri húzással egy időre leállította a nagyvárosi gengsztert, kiszabadította és hátvédjévé tette Tiget… ugyanakkor a jelek szerint nem igazán érdekli mi történik a pszichopata motorossal, miután betöltötte szerepét a tervében.

És itt jön képbe először igazán az évad fő kérdése: lehet úgy az ember a SAMCRO vezetője, hogy ő maga ne váljon Clay Morrow-vá? Vajon nem ment elég dolgon keresztül főhősünk, hogy tanuljon elődei hibáiból? Vagy épp ellenkezőleg, pont a sok szörnyűség teszi őt azzá, amitől annyira iszonyodik?

Majd elválik, valószínűleg Sutter úgyis az elvárásainkkal szögesen ellentétes irányba viszi a cselekményt. Azt azért megnyugodva konstatálhatjuk, hogy az előző évad kihagyott ziccere a jelek szerint maximálisan kifizetődik idén: már most hatalmas jeleneteken és emlékezetes megmozdulásokon vagyunk túl, pedig éppen csak az évad egynegyedénél járunk. Viszont ennek hozadéka hogy búcsúznunk kellett egy nagyszerű karaktertől. Bár nekem sosem volt nagy kedvencem, a drámája mégis mindig hiteles maradt és nem hiszem, hogy sok többet szenvedő karakterrel találkozhatunk a sorozatok történelmében.

Szóval: R.I.P Opie Winston.

41 hozzászólás Ne habozz!

Majvaldo - 2012. 09. 27. 23:19

Ez kőkemény volt! :(

Riggins - 2012. 09. 27. 23:20

RIP Ope, rendes tag volt nagyon.

Annak örültem, hogy Clay nem ment neki Nerónak, gondolom nem ő kerekedett volna felül.

Érdekes a futureJax=Clay felvetés, tényleg nehéz lesz más módon vezetni a klubot, mint azt a nagy előd tette. Mindenesetre az új, superbadass Jaxre kíváncsi leszek.

“Using pain to take you
to the next level.
Those are the things that
turn players into kings.”

rellip - 2012. 09. 27. 23:22

Hatalmas amit eddig művelnek ezzel az évaddal, és végre mernek olyanokat húzni a történetben amik miatt anno a Shield-et is imádtam! Remélem nem fognak visszavenni a tempóból csak így tovább!

David R. Blake - 2012. 09. 27. 23:25

Engem őszintén a sírás kerülgetett, és meg kellett állítanom a lejátszót, vagy 5 percig minimum, annyira megviselt a jelenet!
Más részről teljesen érthető, hogy Opie miért hozta ezt a döntést: Ahogy mondta, számára már nem maradt semmi, amit szeretni tud.
A felesége, és az apja halott, a gyerekeivel sosem jött ki és a 2. házassága pedig tönkrement. Már egyedül talán csak SAMCRO maradt neki, de a sok szenvedés után képtelen lett volna a klubban maradni, ezért meghozta érte a legnagyobb áldozatot!
Harry ‘Opie’ Winston: Father, Husband, Loyal Friend and Son! May his soul will Rest in Peace! :(

cat - 2012. 09. 27. 23:36

Szép írás. Nekem az egyik kedvenc karakterem volt Opie, és ilyen sokkolóan brutális jelenetet nem is emlékszem, mikor láttam utoljára tévében… szabályosan fájt látni, ahogy meghalt (nyilván ez volt a cél, szóval mesteri jelenet volt, őszintén szólva nem is bírtam megnézni teljes egészében). Ha ettől elvonatkoztatok – így 2 nap után már el tudok -, akkor el kell ismernem, minden szempontból zseniális húzás volt most őt kinyírni. Minden eddiginél nagyobb kíváncsisággal várom milyen hatással lesz a halála a sztorira, milyen irányba fog változni a klub és főleg Jax karakterfejlődése hogy fog alakulni. Kalapemelés, leborulás, meg minden, Sutter egy isten!

Ghostika - 2012. 09. 27. 23:37

Hát a rész ezen pillanatában én is elnyomtam pár WTF-et de végig gondolva, teljesen érthető volt a lépése.
Némileg nem a részhez kapcsolódik, de az első évadban Half Sack-et alakító Johhny Lewis meghalt:
http://comment.blog.hu/2012/09/27/meghalt_a_sons_of_anarchy_egyik_szinesze?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_09_27&utm_campaign=index

muhaddib - 2012. 09. 27. 23:46

Nekem iszonyúan tetszett az eddigi 3 rész, és igen, Opie halála erőteljes jelzés volt.
Jax vagy felébred és valódi erővé teszi a klubbot, több tag, keményebb döntések, durvább balhék, vagy megmaradnak “white trash”-nek, és felzabálják őket a farkasok.

horathius - 2012. 09. 27. 23:47

érdekes hogy Opie ugyanazzal a mozdulattal ítélte magát halálra, mint amivel az előző részben a börtönbe jutott. zseniális rész volt, baromi jó alakításokkal. talán csak az hiányzott hogy Jax bemondja a telefonon mi történt, aztán utána látni mindenki reakcióját. na de majd jövőhéten.

JimmyL - 2012. 09. 27. 23:52

Egyaltalan nem tartom zsenialis huzasnak. sot.. olcso huzasnak. De amugy indokolhato. Periferiara szorult, holt terben mozgot karaktert huzott ki, akinek a halal viszont jol kiaknazhato. Szoval jo szotirit hozhat, de evidens huzas volt… ra mertem volna tenni a vagyonomat…

psychocska - 2012. 09. 27. 23:59

nem lennék az őrmester helyében

Bruzsy - 2012. 09. 28. 00:00

Szinte hibátlan rész volt, egy olyan lépéssel, amit meg kellett lépni, mégis iszonyatosan fáj, hiszen sokakkal együtt Opie a kedvenceim közé tartozott, Ryan Hurst pedig a legjobb színész volt az egész gárdában.

A meg kellett lépnit pedig nem csak abból a szempontból értettem úgy, hogy Jax karakteréhez iszonyatosan sokat hozzá fog adni Opie halála, hanem azért is, mert a két karakter iszonyatos tempóban távolodott egymástól. Ahogy Jax a cselekmények tükrében egyre inkább az ingoványos terepre érkezett, Opie úgy vált szépen lassan az első évad, John Teller minden szavát ivó Jaxévé – és ez hosszú távon egymás ellen fordította volna a legjobb barátokat, talán JT-hez és Clayhez hasonló módon is. És az még jobban fájt volna.

Harry Winston, War Hero.

Jeol - 2012. 09. 28. 00:40

Kedvenc szereplőm volt….Sutter go to hell :(

Maros1986 - 2012. 09. 28. 00:47

A rész után egy erős 10 percet néztem a fekete monitort. Hihetetlen sokkoló volt, ezzel együtt pedig zseniális rész. Nagyon kíváncsi vagyok hogy Tara tényleg el tudná-e érni hogy Jax végső elborulásában megölje Gemma-t.

PatrickBurnsRed - 2012. 09. 28. 01:57

Vagy 6x visszatekertem oda, egyszerűen a velőmig hatolt ami akkor ott lezajlott. Eléggé szar volt azt nézni, hogy nem tisztességesen halt meg Opie, hanem lefogták egy öklös és egy vascsővel a pofájában persze, hogy feladta. Lehet, hogy aztán ez mégis így volt korrekt, nem tudom. R.I.P.

lostfanka - 2012. 09. 28. 08:15

Ahhh nem tudok mit mondani….. Legjobb szereplo volt, szerintem meg rengeteg lehetoseg lett volna benne a sorozat szempontjabol.
Engem valahogy ebben a reszben Gemma mar elkezdett idegesiteni, neha mar azt szeretnem hogy ot irjak ki a sorozatbol:D

lostfanka - 2012. 09. 28. 08:19

@JimmyL: En tegnapig abban a hitben voltam hogy Jax tenyleg lefog lepni ha kimasztak a kakabol es Opie lehetett volna egy jobb tisztesegesebb klub fejem szerintem meg siman benne lehetett volna ez a karakterben. De ezutan szamomra egyertelmu hogy Shutter koveti sajnos a Shieldes utat, vagyis egyre melyebbre sullyednek a szereplok a poce godorbe. Ezt nagyon sajnalom, mert igy is mindenki a Shieldhez hasonlitja a sorozatot, pedig szerintem a SoA jobb. Ettol fuggetlenul meg mindig a SoA az egyik legjobb drama a sorozatok tortenelmeben.

polarbee - 2012. 09. 28. 09:11

én a brutális “beaten to death”-ig azt gondoltam Chibs fogja bevállalni…
eddig hiányoltátok Jax karizmáját (valamennyire jogosan persze), de innentől hatalmas átalakuláson fog keresztülmenni
személy szerint ennek örülök, jellegtelen volt ez a jópofa fiú-szerep…

dave - 2012. 09. 28. 09:19

Ron Perlman kuncogása epic volt. Fog még ő nagy szardarabokat dobni a ventilátorba

tomberek56 - 2012. 09. 28. 09:47

Azért ezzel az Opienak nem volt mit veszítenie dologgal nagyon nem értek egyet. Elvégre azért két kissrácot hagyott itt árván. Egyébként a rész tényleg remek volt.

gobi - 2012. 09. 28. 11:04

shock.

pacter - 2012. 09. 28. 11:40

Sajnos én más honlapon még a rész előtt olvastam, hogy valaki meg fog halni, így nem ért váratlanul, bár én Chibs-re tippeltem volna.

Opie-ban sokkal több potenciált láttam a történet szempontjából, bár az is tény, hogy a halála is sokkal megrázóbb, és Jax fejlődése szempontjából mindenképp jelentősebb.
Utólag az is nyilvánvaló, hogy Jax képtelen lett volna kimondani, hogy Chibs haljon meg, várható volt, hogy önmagát akarja feláldozni, és mivel ez nem történhetett meg, egyértelmű, hogy Opie fogja megvédeni, a legjobb barátja, és nem Chibs vagy Tig.

Szerintem a rész végi keménykedés Pope-pal, hogy nem érdekli Jax-et, hogy mi lesz Tig-gel, csak megjátszás volt, és bosszút forral, ahogy a börtönőrnek is megígérte…

lostfanka - 2012. 09. 28. 12:33

@pacter Azert ha jobban belegondolunk Tig miatt van ez az egesz, gyk Tig es Clay miatt halt meg Ope, Tig folyamatosan Jax ellen volt mindig Clay mellett. Ugyhogy en nem mernem kijelenteni hogy amit Pope-nak mondott az nem lesz ugy.

Etti - 2012. 09. 28. 12:53

Én sem venném készpénznek, amit Jax Pope-nak mondott Tiggel kapcsolatban.
Igen, Tignek sok van a rovásán, ugyanakkor Jaxtől jelen pillanatban szerintem eléggé karakteridegen lenne, hogy valóban azt is gondolja, amit mondott. Függetlenül attól, hogy Tig tettei milyen következményekkel jártak, nem hiszem, hogy Jax simán feláldozná (még) egy klubtársát csak hogy Pope kedvére tegyen. És azt se felejtsük el, hogy Pope Tig gyerekét is kinyírta.

norby - 2012. 09. 28. 13:11

Volt még egy komoly gondolat, Opie mondta az udvaron:

Valahogy már nem buli ez az egész.
Hajszoljuk a lóvét, amit mind arra költünk, hogy életben maradjunk.

Szépen felépítette ezt a részt is Sutter.

Don'tfuckwithJaxTeller - 2012. 09. 28. 14:15

Mindig megy a vita, hogy Breaking Bad vagy SoA és Sutter miatt mindig felmerül a Shield. Nekem a Shield vége nem tetszett, és ahogy valaki mondta, egy idő után már nem volt szórakoztató, hogy a szereplők egyre mélyebbre merültek a szarban. Valamilyen szinten a Breaking Bad-re is rányomta a bélyegét, hogy Walt-ból egy szemétládát csinált Gilligan, mert évadokon keresztül kötődtünk a karakterhez és szorítottunk érte, de jóérzésű ember már nem tud azonosulni vele. Remélem Sutter nem követi el azt a hibát, hogy Jax-ből Clay-t csinál, mert Jax pont annyival több motoros badass-nél, hogy van lelkiismerete és az viaskodik benne az outlaw becsületkódexszel.

Ami viszont biztos, hogy sem a Shield-ben, sem a BB-ben nem volt ennyire megrázó jelenet, mert bár utólag sok apró jel van, ami ebbe az irányba mutatott, de annyira derült égből villámcsapásként jött Opie halála, hogy emiatt elképsztően kemény gyomros volt. Teljesen sokkolt, és a sötét képernyő után én is ültem még magam elé bámulva percekig. Sokszor megvádolták már Suttert azzal, hogy hatásvadász, de a művészetben mindig az a jó, ami érzelmeket vált ki, ami üt, és akármit is csinált Sutter, olcsó hatásvadászatként nem jellemezném egyik húzását sem.

Azt is nagy dobásnak tartom, hogy nem húzta túl a jelenetet, nem volt epic battle, nem vert vissza Ope 7 támadást, hogy végső kimerültségében essen áldozatul. Az első adandó alkalommal elkapták és kivégezték, gyors, nyers és brutális halált halt, szóval keményen benne volt a shock value. Azért nem mindennapi szadista állat Sutter, hogy az egyik legkedvelhetőbb karakterrel ezt megjátszotta, de valahol tényleg ott lebegett Opie fölött ez a sötét aura. Aki a gyermekeit hozta fel, minthogy igenis volt veszítenivalója, korábban is láttuk már, hogy nem tud igazán kötődni hozzájuk, kiégett, elfáradt, mondhatni belefáradt a személyes tragédiák sorába és a “lóvé hajszolásába”, miközben a klub is olyan irányba tart, amivel nem tudott azonosulni. Az más kérdés, hogy Clay-t is ki kellett volna nyírni, és az is hozott volna magával konfliktust bőven, mindenesetre nagyon magas fordulatszámon pörög ez az évad, bízom a hasonló folytatásban.

danger - 2012. 09. 28. 15:06

SPOILER
Sutter mondta hogy Ryan, aki Opie-t jatszotta, megkerte a szinesztarsait, hogy alljanak mind a kamera moge, amikor az utolso jelenetet veszik fel, valoszinu ezert is lett olyan elethu az a nezes.

gabbb - 2012. 09. 28. 16:13

Egyik sorozatomban sem ölték még meg a kedvenc karakteremet. Most ez is eljött :( Szintén azt gondolom, hogy Hurst volt itt a legjobb, annak ellenére, hogy a játékidő zöme a Hunnam, Perlman, Sagal triumvirátusé. Hiányozni fog :(

nettudky - 2012. 09. 28. 16:26

Egyik legjobb SOA rész volt, még ha nem is lesz kedvenc!

Torisaru - 2012. 09. 28. 17:45

Mialatt néztem a 3.részt ahogy kezdett kiéleződni a kérdés ki megy a halálsorra(én Tig-et rúgtam volna oda dehát…), arra gondoltam kinek az elvesztését sajnálnám jobban, a mindig egyenes és becsületes és hűséges Chibset vagy a jóbarát, szimpatikusabb Opie-t.Nem tudtam eldönteni, mégis mikor Opie feláldozta magát, tudtam számomra nem lesz olyan a sorozat többé mint volt.
Jax Teller elvesztette az egyik legnagyobb értéket amit Opie jelentett neki, az igaz barátságot.
A titokzatos, szűk szavú, kemény férfi, az egyetlen lovag jelenlétének hiánya űrt fog hagyni.
Talán sokan elfelejtik majd, de ahogy Jimmy Darmody(Boardwalk Empire)és Shane Walsh(The Walking Dead) esetében és most már “Opie” Harry Winstonnál is, kettőssége és személyisége mindenkiben hagy valami lenyomatot.
R.I.P Opie!

pumpika666 - 2012. 09. 28. 21:12

szomorú vagyok opi halála miatt :(
remélem a korrupt börtönőrnek feltolnak egy olyan vascsövet a valagába, amivel szétverték opi fejét :)

idioty - 2012. 09. 28. 21:36

Hú, hol is kezdjem, Opie tényleg nagyon jól játszott, lesütött róla, hogy maga a karakter. Viszont tény, hogy ő szenvedte el a legtöbb rosszat a sorozatban. És pont azt sajnálom, hogy nem derült ki számára, hogy Tig és közvetve Clay gyilkolta meg a feleségét. Ráadásul ugyebár pont Opie-t akarták akkor eltenni lábalól.
Ha ez valahogy kiderült volna, főleg úgy, hogy Jax eltitkolta (ezt is) előle, megnéztem volna egy olyan befejezést, ahol Opie nekiáll, és Jaxet, Clay-t, Tiget lekaszabolja, és végez magával.
Én úgy vettem észre, hogy nem voltak már olyan jó barátok Jaxel, mint az első évadban. Nagyon eltávolodtak egymástól, ami főleg Jax hibája volt, mert hát ugye elkezdett előtte titkolózni.
Egyébként az “Ó mond, te kit választanál” ügyben volt egy olyan hiba, hogy kérdezte a börtönőr, ki haljon meg a másik kettő közül. De nem igaz, hogy a börtönőr nem tudta, hogy Tignek nem szabad meghalnia.
Szóval kb egyértelműnek kellett volna lennie neki, hogy Chibs-nek kell meghalnia. És pont ezért kezdtem el gyanakodni Opie-ra, hogy ő vállalja majd magára. Csak abban tévedtem, hogy azt hittem, hogy megbeszélik ezt Jax-szel.

Ingorion - 2012. 09. 28. 22:50

@idioty
Opie tudta, Tig maga vallotta be neki a 2. évad végén (azt hiszem a 11. rész, nézd vissza). Rögvest meg is kereste Stahlt, de akkor könyörületes volt. Meg utaltak is rá, mielőtt meglőtte Clayt. Opie mond valamit Donnáról, mire Clay:
– Donna? Jesus, it’s histtory man!
Szóval tudta, de az ATF-es picsát okolta (jogosan) az egészért.

f.fredericks - 2012. 09. 28. 23:14

Megnéztem a részt, és nagyon vegyes érzések kavarognak bennem. Egyrészt örülök, hogy Chibbs megmenekült, másrészt sajnálom Opiet. (nekem ők ketten a kedvenc karaktereim), így tipikusan a melyik ujjam harapjam szituáció volt.
Ingorionnak igaza van, Opie tudta, hogy Tig ölte meg Donnát, és tényleg Stahét okolta, a könyörületességére utalt Stahl is, mielőtt Opie fejbe lőtte.
Jax úgy nézz ki elkezd nagyban játszani, ami nem rossz, de ki tudja mi sül ki belőle. Viszont Bobby és Chibbs jó VP és kapitány lesz mellette. Félek, hogy Tig lojális marad Clayhez, és nagyon ketté fog szakadni a banda.
A bordélyházra való rajtaütés szerintem nem a kis farmerlány műve volt, hanem Clayé (gondolom szólt Waynnek, aki szólt a seriffnek.)
Gemma és Tara ügyéhez csak annyi, hogy Tara szerintem arra célzott, mikor mondta Gemmának, hogy nem ő öli meg, hanem a férje, hogy ő tudja, hogy JT megölésében ugyanúgy benne volt Gemma keze is, mint Clayé, de erről Jax nem tud, mert cenzúrázott anyagot kapott anyucitól.

A betöréses szálat most jegelték, pedig arra nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki, és még egy valamit nem értek.
Vannak a lodi-i fekete motoros srácok, velük is trében lesznek most a fiúk, vagy ők Pope hatáskörén kívül esnek.

Rájöttem, hogy azért szeretem a SoA-t, mert kb a Lost óta nem agyaltam sorozaton annyit, hogy vajon mi lesz a következő héten, és ez nagyon hiányzott. (pedig elvileg két teljesen eltérő sorozat, de mégis, mindkettőben lehet kombinálni).
Alig várom a jövőhetet.

Rosie - 2012. 09. 28. 23:55

Hajaj! Nagy dolgok voltak ebben az epizódban. Örülök, mert végre visszajött az a tökösség és határozottság a sorozatba, ami az ír kaland meg az előző évad alatt elsikkadt. Újra kőkeményen élvezhető!
Végre kikerült a játékból az a karakter, akitől már a pilot óta idegbajt kapok.
Drea de Matteo-t látva ujjongtam, aztán…. valami gond van ezzel a nővel. Pocsék színész? Nem értem. A Sopranos-ban úgy megszerettem.
Az a razzia…. leszakadt az állam, mikor összeraktam, ki hogy miért hogyan csinálta.

Jah, és fogadjunk, hogy Tara nem fogja megérni a 7. évad végét. Valahol valamiért elteszik láb alól. Muszáj. Jax karakterfejlődése fontosabb.

sakkos00 - 2012. 09. 29. 06:29

Drea de Matteon én nagyon meglepődtem mennyit fogyott.A Californicationben durván el volt hízva és az még év elején volt

balazs - 2012. 09. 29. 10:32

Pont ettől lépett még egy szintet a sorozat,hogy meg merte lépni ezt a lépést Sutter.

Hor1 - 2012. 09. 29. 18:32

Hát ez brutális volt.. Tényleg nem sűrűn látni ennyire megrázó jelenetsort tévében. Én még el tudtam volna képzelni, hogy telefonban elmondja Jax, amit el kell mondani, és egy zenés montázzsal mutogatják a tagok arcait, azokkal nagyon jól szokott dolgozni a sorozat.

Zsu - 2012. 09. 29. 22:54

:( ez durva volt… kétszer kellett megnéznem, hogy egyszer elhiggyem… Szegény Opie!
A részben két dolog volt, ami nagyon megmaradt bennem… Az egyik, ahogy Opie térdel, és közben Jax szemébe néz, és tudja, hogy vége… A másik pedig, amikor Jax halál higgadtan, halkan, de annál nagyobb éllel megfenyegeti azt a szemétláda, vén őrt…

c{o}ffee - 2012. 10. 02. 21:03

Hogy nem volt “vége”, szerintem nagyon fontos gesztus volt. Opie múlt heti jelenete és “zenéje” után nem lehet mit odatenni. Plusz, így nem volt meg a kivezetése a depresszív képsoroknak, nem volt feloldozás. Csak vége lett. (Ez is okozhatja a percekig sötét képernyő bámulást.)

VanillaSky - 2012. 10. 07. 18:16

Most jutottam el idáig. Ennyit tudok hozzáfűzni–>

Véééégrreee!

Erre vártam már 4 évada, hogy kezdjenek fogyni a nagy családból. Gemma meg a dokinő elvesztése persze jobban felvillanyozott volna, de amíg élünk remélünk:)

bettygirl - 2013. 09. 28. 23:45

A legmegrázóbb sorozathalál, amit láttam. Még úgyis, hogy tudtam előre, hogy ő fog meghalni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz