login |

Pilot-mustra: Animal Practice + 1×02

2012. 09. 28. 13:44 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human pilotkritikája.) Uhh, eddig az évad csalódása az Animal Practice számomra. Nem akarok előreszaladni, de már a második részen is túl vagyunk, s ezt ki lehet mondani, mert más gyenge szitkomoknál nem voltak elvárásaim, ezért nem is lepődtem meg, de itt… Ehh.

ANIMAL PRACTICE – 1×01 – 5/10
ANIMAL PRACTICE – 1×02 – 3/10


Gyorsan túleshetünk az egészen, az alapsztorit sokadjára felesleges leírni, a lényeg, hogy egy hűvös állatorvosról szól, akinek a volt barátnője lesz az új főnöke. Akad persze a sztoriban barát, meg munkatárs, meg vicces majom, akiről tudni kell, hogy a tesztközönségnek ő jött be a legjobban a tesztkarakterek közül, s erre az NBC fene büszke volt. Olyan büszke, hogy az 1×02 B-sztoriját képesek voltak a készítők a majom köré írni (leírom fehérrel: egy gazdi megemlíti, hogy állatok készítette festményeket ad el, nővérke készítettet vele egy festményt, eladja, majom szomorú lesz, erre nővér visszavásárolja – izgalmas). Ez elég WTF volt és kábé jelzése, hogy milyen szintre lövik be a közönség értelmi szintjét.

Félreértés ne essék, oda vagyok a cuki állatokért, Dr. Rizzo (a majom) haláli, mindenféle emberit csinál, fogat most (VÁÁÁ!), újságot olvas (VÚÚÚÚ!), öltöny-nyakkendőben jár munkába (ÖNGYÖRŐ-BÖNGYÖRŐ!) és még Tebow-zik is (MEG KELL ZABÁLNI!). De akkor is csak egypoénos. Aranyos, persze, sőt, tényleg ő a legjobb az egész sorozatban, de ez nem csak az ő dicsérete, hanem a sorozat kritikája is. Ergó nehogymár elkezdjenek rá építkezni. Azt hiszik, hogy csak miatta fognak pár millióan az NBC-re kapcsolni szerda este 8 után?

Szóval ez eléggé hidegzuhany volt. És azért lehet Rizzo a legjobb, mert a többi szereplő vagy teljesen idétlen, vagy szürke (Tyler Labine-re rászóltak, hogy ennyire unalmas legyen a 2. részben?), s mellettük még Justin Kirk sem tud kitűnni, sőt, valamiért már most elkezdik őt puhítani jellemileg. human-nek nagyon igaza volt a kritikájában, amikor azt írta, hogy “miért nem hagyjuk a karaktert élni, minek rögtön a megváltozott énjét láttatni?“. Több értelme lett volna megismerni egy nem túlságosan szerethető orvost és követni egy folyamatot, mint mindezen tulajdonságairól kvázi csak szóba értesülni, mert elkezd megváltozni…

Az Animal Practice pilotjában semmi, de semmi érdekes nem volt. A második részben pedig már poén sem volt, amin mosolyogni lehetett volna. JoAnna Garcia őrjítően aranyos, de ettől még nem lesz vicces a karaktere, s már szinte várom, hogy mikor jön majd a főhőssel a kölcsönös féltékenykedés, amikor az egyikük bepasizik/becsajozik.

Ááá, nagy kár érte, ez a sorozat sokkal jobbnak ígérkezett, de miért nem merészebb? Miért hagyták ki belőle a poénokat? Még állatok sem nagyon voltak a 2. részben. Nem rossz az Animal Practice, vannak benne jó emberi momentumok, aranyos húzások, de iszonyatosan bosszantó, hogy beérzik ennyivel az írók és meg sem próbálnak többet adni.

19 hozzászólás Ne habozz!

powermonster - 2012. 09. 28. 13:49

Lehet, hogy az NBC főnök nem akart úgy járni, mint Merc Lapidus az Episodes-ban :).

Rakohammas - 2012. 09. 28. 14:09

Pont nekem is az Episodes ugrott be erről. Nem lehet amúgy, hogy ez egy Charly, majom a családban reboot lesz? Sajnálom mert én az első rész után azt hittem bővül a szitkom palettám, de akkor szerintem húzom is ki a listáról. Látva a nézettséget nem hiszem hogy 2. évad lesz ebből.

goodjohnwin - 2012. 09. 28. 14:30

ez a majom szerintem idegesítő, én képernyőn keresztül is félek tőle, nekem mindig a Vírus jut az eszembe…
anno a Jóbarátokban volt vicces egy ilyen kis vírusgazda dög, de ott a szerepeltetését minden tekintetben jobban oldották meg.
Maga a sorozat tényleg seggre huppant, elég gáz…

Dr. Atom - 2012. 09. 28. 14:42

“Lehet, hogy az NBC főnök nem akart úgy járni, mint Merc Lapidus az Episodes-ban”

Bakker, pont ugyanez jutott eszembe. :-))

Amúgy én szeretem az állatokat, épp ezért nem tudom túlságosan komálni az idomított állatok szereplésével készült sorozatokat/filmeket.

Réka - 2012. 09. 28. 15:14

Annie’s boobs is pont azért zseniális a Community-ben, mert csak nagy ritkán veszik elő, és így nem válik unalmassá. Kár a sorozatért, Justin Kirk megérdemelne egy jó főszerepet, nálam a Weeds-et is ő vitte el a hátán.

Wantilles - 2012. 09. 28. 15:20

OFF: a középső kép lehete egy jelenet az Y, az utolsó férfi című remek képregény sorozatából is akár (OMG) :)

cat - 2012. 09. 28. 16:39

Ez a pilot egyszerűen szörnyű volt. Justin Kirk, meg állatkórházas, gondoltam belenézek, de már az első jelenettel felidegeltek. Aki szerint ez vicces volt, annak az értelmi szintje eléggé mélyen lehet, már bocsánat… Szóval az íróstáb már az elején bemutatkozott. Az ezután következő bárgyú, elcsépelt “poénok” sokasága sem cáfolt rá erre. A karakterek tenyérbemászóak, a majom meg szerintem is ijesztő. Rá építenek, tényleg? Hát gratulálok…

paranoid android - 2012. 09. 28. 16:59

A pilot nem volt rossz, de ezzel a második résszel teljesen más irányba mentek, mint gondoltam. Sokkal őrültebb humorra számítottam, ez így túlságosan langyos. Azért a “bagel night” vicces volt; de kábé ennyi.

Vale - 2012. 09. 28. 17:59

Ezt vártam a sitcomok közül a leginkább, de nagyot csalódtam benne. Sajnos csak Joanna Garcia miatt ne érdemes folytatnom, szóval kasza a részemről.

tomah56 - 2012. 09. 28. 18:27

Én is leginkább Justin Kirköt sajnálom :(
A pilot még elment de a 2. rész az valami olyan rossz volt mint ha direkt csinálták volna…

Castor86 - 2012. 09. 28. 19:03

Szerintem sokaknak rányomja a bélyegét a nagy elvárás, a szar nézettség, hogy mindjárt kasza, hogy 10/3-as osztályzat. Ha már kórház és fun, persze meg sem közelít egy Scrubs-ot, de például csak záróképért is érdemes volt végignézni a részt:D Nekem a pilot 10/7, és a 2.rész legyen mondjuk egy 5,5.

Casey Novak - 2012. 09. 28. 19:47

Hááát…Nem vártam olyan kimondottan nagyon, de még ezt is alul tejesítette. Max 3/10. A főszereplő oké, de a volt csaj iszonyú idegesítő, a kollégák pedig nem a viccesen idióta, hanem az idióta idióta kategóriába esnek. Nem tudom eldönteni, hogy azt a két nőt és az ázsiait, vagy a majmot utálom-e jobban. Igen, utálom a majmokat. De ettől függetlenül nézném a sorozatot, ha vicces lenne, vagy legalább jobb sztorikkal állnának elő. Nem is emlékszem miről szólt a két rész. Csak 1-1 kutyát jegyeztem meg mindkettőből. Pedig a kutyákat sem szeretem :) Nálam megütötte a gagyi-mércét, pedig elég sok szemetet nézek, szóval nem lesz maradós.

Castor86 - 2012. 09. 28. 20:17

Hát úgy tűnik ezen a sorozaton már a Csubakka-védelem sem segít:D

Shawn84 - 2012. 09. 28. 20:53

Az első rész után kaszáltam. Már azt is alig bírtam megnézni. Az elején engem is nagyon idegesített. különösen Kirk karaktere. Nagyon gagyi n volt megírva az egész. Az ötlet maga jó lenne, de a megvalósítás az kritikán aluli. Én is csak a majmon nevettem 2-szer. Ezért a produkcióért kár pénzt fektetni bele.

cyborgwings - 2012. 09. 28. 21:48

hát igen, én sem vagyok kibékülve a majmokkal, főleg ezzel a folyamatos rikoltozásukkal – kiráz tőle a hideg. innen nézve pedig végképp szánalmas, hogy mégis ő volt nagyjából az egyetlen elviselhető momentum eddig.
azért még egy kicsit szerintem kitartok. hátha lesznek macskák! ne is mondjatok semmit… :D

El-ahrairah - 2012. 09. 28. 22:26

Több másikállat kéne és kevesebb majom.
Bár nekem itt nem volt vele bajom, de azt sem bántam volna ha kihagyják…
A többi szereplő szálával már jóval kevésbbé vagyok kibékülve, hamár állatkórházas sorozat akkor legyenek már állatokra épült poénok benne, és ne az ezerszer látott sitcomszereplő kliséköröket fussuk…
Lenne potenciál az egészben csak sokkal bevállalósabbnak kéne lennie.
Még egy részt azért még megvárok…

clark - 2012. 10. 01. 12:18

a második rész vmi nagyon uncsi volt.idegesítő karakterek nálam kasza.
szerintem már meg is van az első kasza gyanús sori.

Haenilion - 2012. 10. 01. 20:19

Aranyos, de a jótól távol van. Az a sori, amit akkor néz meg az ember, ha a heti adagon túl van és még van szabadideje.

A második részben pont azt a dolgot nem erőltették, amiben erős lehetne a sori, meg amit Winnie is kiemelt: Hol volt a bunkó doki? Hol voltak a szívatós viccek, a gegek? Hogy lesz itt jellemfejlődés? Hol voltak az állatok? Lehet beleerősítenek majd, de nekem is az az érzésem, hogy max. egyévados sorozat lesz. Pedig indulhatott volna vicces, egy “beteg”/epizód formával, ami mellé felvezetnek valami sztorit, de nem… Helyette tele van vadonatúj, alig ellőtt, népmesébe illő fordulatokkal.

Haenilion - 2012. 10. 01. 20:20

Ja, utolsó mondatban van pár idézőjel :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz