login |

Pilot-mustra: Partners – 1×01

2012. 09. 28. 21:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human pilotkritikája.) Oké, nyilván egy cseppet sem vártam a Partners-t, de csak azért, mert pár másodpercet láttam anno az előzeteséből. Meg azért, mert CBS-es többkamerás szitkom. Alapból persze valami jó is kisülhetett volna, hiszen tavaly a 2 Broke Girls pilotja 5,5/10-ig felkúszott, az ismert arcok plusz pontot jelentettek, de sajnos a sorozat már a rajtnál besült.

PARTNERS – 1×01 – 3/10


Ez akár még közepesnek is mondható a műfajban, és ki merem mondani, hogy én sokkal rosszabbra számítottam, és kellemes meglepetést okozott, hogy azért nem volt annyira pocsék a pilot. Főleg, ha összehasonlítom a 2 Broke Girls – 2×01-gyel, ami valami döbbenetesen rossz volt, tényleg mindennek a legalja. Az az igazság, hogy, még azt is el tudnám képzelni, hogy idővel a Partners belejön és jobb lesz.

Mindezt azért mondom, mert a színészek esetleg összeérhetnek egymással, ugyanis az 1×01-ben döbbenet, hogy mennyire nem volt közöttük semmi. Semmi. Egy pillanatig nem hittem el a “4 ember, 3 pár”-szlogent. (Ugye a lényeg, hogy van egy meleg párunk, meg egy hetero párunk, s a két párból egy-egy fő gyermekkori jóbarát, most pedig együtt dolgoznak – így kapunk egy kisebbségi, nagymellű titkárnőt is állandó szereplőnek. Szia, New Normal!) De míg a színészek között kialakulhat valami, addig Brandon Routh veszett ügy. Minden idők egyik legnagyobb félrecastingja?

Tipikus volt a Partners pilotja, tipikus poénokkal, idegesítő szitkomzenével (először azt hittem, a közönség tapsol…), mondvacsinált félreértéses konfliktuson alapult, ami olcsó poénforrás és sokkal jobban működik, ha ismerjük a karaktereket, mert így nézőként teljesen hidegen hagyott a vergődésük (jajj, szakítanak! jajj, ők meg nem lesznek öribarik!). Még Sophia Bush-sal sem tudtam mit kezdeni, egyedül az Ugly Betty-ben is jó Michael Urie volt szórakoztató annak ellenére, hogy ő okozta a galibát.

2 hozzászólás Ne habozz!

thecoon - 2012. 09. 29. 20:43

az a tapsikolás és erőltetett nevetés borzasztó idegesítő volt :S

goodjohnwin - 2012. 10. 01. 17:36

szegény Routh – ha szupermennek se jó (CGI-val megtámogatva), és egyszerű szitkomszereplőnek sem, akkor nem tudom, milyen karrierlehetőség vár még rá az álomgyárban…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz