login |

The Middle: kezdett a 4. évad

2012. 09. 29. 10:44 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Mondhatni szokás szerint a The Middle (tudom, marha nagy szokás) egy, a nyarat felölelő dupla epizóddal tért vissza. Ki hitte volna, hogy a 4. évadig bírja ez a sorozat? Főleg, hogy a Kelsey Grammer-féle szörnyű Hank-kel volt párban, ami ha nem lett volna kasza, akkor ma Boss sem lenne. (Nem tudom, de szeretek nosztalgiázni, a pilotkritikákat érdekes elolvasni (human, winnie) – szerintem human nem is tudja, hogy ezt nem nézi. Legalábbis nem tudok róla, hogy kaszálta volna.) Az alapvetően sima családi felállást ráadásul könnyedén bele lehetett volna szorítani kötöttebb formátumba, de szerencsére ezt sem tették, hiszen így működik igazán a The Middle. A se füle, se farka kezdés után kép. Majd megint szöveg.

Nem tudom, hogy csinálja a The Middle, de folyton a legszerethetőbb családi szitkomként hivatkozok rá, pedig tippre ebben a komédiában van talán a legtöbb ordibálás és neurotikus roham. De ki tudja, lehet, hogy azért is szerethető a sorozat, mert nem a folytonos összeborulásokról szól, hanem arról, amiről a legtöbb család élete. Otthon is előfordulhat kiabálás, de a végén, mint kötelező módon a The Middle-ben is, úgyis az egymás nyakába borulás vár ránk. Vagy nem. Embere válogatja.

A 4. évados nyitórész is erről szólt, folyamatos idegeskedésről és szívásról, hogy a legvégén nem az általam várt deus ex machina mentse meg a helyzetet, hanem valami igen bagatell húzás (ami történt tényleg ekkora dolog…?). Ettől eltekintve korrekt volt a kezdés, minden karakternek igencsak rájátszottak az erősségére, úgyhogy újat nem tudtunk meg, same old, same old volt minden, de talán ezért is szeretjük a sorozatot. Nem emelkedett ki 4×01 az átlagszínvonalből, de a dupla dózisnak köszönhetően azért erősebb volt, mint egy sima 6/10. És persze szerethetőbbnek.

10 hozzászólás Ne habozz!

bpgal - 2012. 09. 29. 11:05

nagyon aranyos, szerintem is hozza a formáját. kicsit fura azért Brick mutáló hangja. :)még meg kell szokni.

Dregnarr1 - 2012. 09. 29. 12:06

Igazán kedves sorozat, szeretem is, örülök, hogy megy tovább!

Foley - 2012. 09. 29. 13:58

Én ezt az M1-en néztem,de nem tudtam,hogy még élő sorozatról van szó,ezt nem néztem ki a Magyar 1-ből XD
Amúgy jó kis sorozat.

castro - 2012. 09. 29. 13:59

Az első évad szenzációs volt, és még a második évad első fele is. De a második felétől, a 3. évadban pedig még inkább a humor helyét kezdi átvenni számomra valami kínos feszengés, inkább csak kínomban nevetek. Brick különcsége már megszokottá vált, Sue egyre inkább irritál, a nagyobb fiú (a nevére sem emlékszem) pedig minden jelenetben feleslegesnek tűnik, a humorforrása eltűnt. Ahogyan összességében a családé is már halványul. Egy szerethetően lúzer famíliából idegesítő családdá kezd válni, legalábbis számomra.

Len90 - 2012. 09. 29. 14:54

Én továbbra is nézem és szeretem a sorozatot, de igazat adok castronak abban, hogy míg a második évad első feléig egy hangosan nevetős kis különc, üde gyöngyszem volt a sorozat, addig mostanában már inkább csak 1-2 mosolygós jelenetet szállít részenként. Tökéletes példa eree, hogy a premier alatt a legjobban nem egy beszóláson nevettem, hanem azon, amikor Sue alatt leszakadt a hinta. Egyébként érdekes, hogy amíg korábban Brick vitte a vállán a sorozatot, addig ahogy nő a kissrác úgy ezyre inkább Sue felé tendálódnak a viccesebb jelenetek is. Axl szerintem sem volt sosem vicces, a szülők engem kifejezetten sosem izgattak, úgyhogy én is úgy érzem, hogy kicsit kezd egysíkúvá vállni a sorozat…

Shawn - 2012. 09. 29. 17:34

jól vettem észre hogy Atticus máris mutál?

horathius - 2012. 09. 29. 19:06

Shawn: nem is gyengén, már az első mondatánál felfigyeltem rá, pedig emlékeim szerint tavaly még nem nagyon volt jele, vagy csak nem tűnt fel. dehát 14 éves, ilyenkor szokott ez jönni.

szerintem egy kicsit sok volt az íróknak a 40 perc, ettől függetlenül egy 7/10 mehet rá. szívemhez nőtt ez a sitcom, elég ha meglátom a karaktereket és jobb kedvem lesz.

vova666 - 2012. 09. 29. 21:07

Nem tudom, más hogy volt vele, de nekem konkrátan halálfélelmem volt ,mikor először Brick megszólalt…Egyébként továbbra is ők a legszerethetőbb lúzer család…kár őket, elemezni, csak nézni kell, és vagy bejön vagy nem…

Shawn - 2012. 09. 29. 21:31

kicsit bizony vesztet a varázsából Brick…

pumpika666 - 2013. 02. 26. 20:37

most kezdtem el felirattal nézni, első 3 évad szinkronosan isteni volt, de brick eredeti hangja irritál, olyan szinten, hogy ááááá

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz