login |

Bones: kezdett a 8. évad – írta darkspell

2012. 10. 01. 14:02 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Hölgyek, Urak, kedves kollégák és kolleginák, örömmel jelenthetem be, hogy karácsony van. Másra ugyanis nem igazán tudok gondolni ennek a premiernek a kapcsán. Nagyon keményen sikerült meglepniük, és teljesen pozitív értelemben. Szóval értitek: Hellyeah! És igen, végre a Bones-nál is leírhattam. És akkor most lássuk, hogyan is jutottunk el a korai keresztény ünnepig.

Volt tehát egy meglehetősen vegyes érzéseket kiváltó csonka évadunk, a hozzá tartozó fináléval. Kicsit megint borították a status quo-t, próbálták izgalmasra venni a figurát – de pont ez a baj az ilyen sorozatokkal, mint amilyen a Bones is: tudjuk, hogy úgyis minden visszaáll a régibe. Nyilván nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: vissza is állt.

Na, a tovább mögött tömörön, mi is volt ebben a szolid 40 percben, meg hogy mit is várok az évadra.

Szokásomtól eltérően kezdeném inkább azzal, ami a legjobban zavart: a múlthoz való ragaszkodás ordenáré kliséje. Gondolom, hogy egy ilyen helyzetben többé-kevésbé én is így reagálnék, de az egész már annyira elcsépelt sorozatokban, hogy ezeket a jeleneteket néhol csak feleslegesnek (jegyzetezés), néhol pedig egyenesen zavarónak éreztem (iroda). Mentségükre legyen mondva, hogy előbbit pont Tempi segítségével sikerült elfogadhatóra menteniük.

A másik, valamivel valósabb gondom az volt, hogy ezzel a főellenséggel egy kicsit mintha elszálltak volna. Bár ez most annyira nem jött ki, mint mondjuk a “csontokba vírust fúrunk”-esetnél, de a háromszöges levezetés és bizonyítás például kifejezetten zavart. Egyrészt, mert maga a gondolatmenet zavaros volt, másrészt meg, ezt Brennan barátja mégis honnan a fenéből tudta volna

No, gyorsan átverekedve magunkat az apró negatívumokon, a következőt kell leszögeznem: _nagyon_ rég nem láttam Bones epizódot, ami ennyire lekötött volna. Bőven volt mit helyrehozni, de kezdve Caroline “rehabilitálásával”, pont olyan ütemben sikerült abszolválni, hogy végig pörögjön és izgalmas legyen. Ráadásul a csattanó is kellemesen meglepő volt a végén – mert bár számítottam valami ilyesmire, hiszen kell a főellenség még a továbbiakra is, azonban annyira frappánsra sikeredett az ismételt eltűnés, amennyire hihetetlennek látszik a kivitelezése.

Szóval természetesen visszaállt a status quo (egy kis eltéréssel), gondolom (enyhe képzavarral), a dolgok folyása is visszatér a rendes kerékvágásba. És bár az egyes nyomozásokban így a nyolcadik évadra nem valószínű, hogy tudnak újat mutatni, de sztori és karakter szinten mindenképpen várnék előremozdulást, változást – ha már így belengették Hodg “gonosz” énjét.

Ja, várjunk. Pontozgatás. Legyen mondjuk… nyolcfél. Per tíz.

És igen, továbbra is tartom, hogy Caroline a legnagyobb arc az egész bagázsban.

UPDATE:

32 hozzászólás Ne habozz!

Lajoska67 - 2012. 10. 01. 15:20

Gynege mint a harmat. Mondjuk rosszabb nem lett az előző (1-2) évadnál. Az ügyek iszonyatosan gyengék, a majomkodásukra meg marhára nem vagyok kíváncsi. Becsületből nézem, de csodálom, hogy ez a sorozat még létezik, egyszerűen nem látom azt a humort, vagy azt a színészi játékot, vagy akármilyen stíluselemet, ami olyan pluszt ad neki, amiért nézik.

Ez kb. 4/10.

f.fredericks - 2012. 10. 01. 15:20

Engem egyvalami nagyon zavart, mind az évadzáróban, mind ebben az évadnyitóban. Mégpedig az, hogy anno Max az FBI igazgatóját kibelezte meg felgyújtotta, mert fenyegette a családját. Erre fel ezt a gyökeret meg csak úgy hagyja elmenni? Ennyire elpuhult volna az öreg, amióta nagypapa lett? Bones nekem sokkal jobban tetszett szőkén, kicsit fiatalított rajta, kár hogy visszaváltottak. Nekem amúgy egy átlagos rész volt, semmi extra.
Ami tetszett az dr. Edison és az iratrendezője, valamint az, hogy ez nem tetszett Hodginsnak.
Persze maradok, mert a karakterek imádnivalóak (bár Vincent kiírását a mai napig nem bocsájtom meg a készítőknek), és olyan szintű minőségi visszaesést nem produkált, ami kaszát jelentene.

Kolbászból Kerít - 2012. 10. 01. 16:02

Angela gyönyörű! :)

trisztin - 2012. 10. 01. 16:03

Tetszett,de meg mindig visszasirom a Gormogon reszeket,amik magasan a legjobb-legizgalmasabbak voltak a sorozatban!reszemrol 7/10

scz - 2012. 10. 01. 16:07

Bones-t öregítette ez a hely. Volt ez inkább ősz, mint szőke.

Mondjuk Max valóban puhány volt, ahhoz képest, hogy anno miket művelt – pont valamelyik nap adta a felgyújtós részt a Cool.

kitti8916 - 2012. 10. 01. 17:02

Persze egyszerűbb lenne kinyírni az évad fő gonoszát, mint a törvényes módszerekkel történő elfogással bajlódni. Többen írtátok, hogy Max miért nem lép akcióba, úgymond. Szerintem kétszer is meggondolja, hogy újra gyilkoljon, hisz így megkockáztatná a börtönt, és azt, hogy újra “elveszítse” a lányát.

f.fredericks - 2012. 10. 01. 17:16

Szerintem Max van olyan eszes, hogy úgy nyírja ki Pelantot, hogy a világon ne tudja meg senki, főleg úgy hogy Pelant nem is létezett.

kacsababa - 2012. 10. 01. 17:43

Max kapott szép kis jeleneteket korábban arról, hogy miért akar letérni arról az útról, úgyhogy csak a megjegyzéseit lengették be. Bár el tudom képzelni, hogy az eltűnt “gyerkőcöt” így megpróbálja csendesen elintézni. :)

Bonesnak meg ez a világosszőke szerintem nagyon nem állt jól, ha nem paróka volt, akkor annak nézett ki.

Nekem (is) főleg a háromszög nem tetszett, Angela féle rájövések abszurditását már megszoktam, de nem áll össze a kép, hogy a készítők pontosan hogyan is gondolták azt a részt?

Mert ha jól értem, akkor Bones régi haverja az elmegyogyóban betegként nem csak pszichoanalízist végzett Pelanton (mi alapján is?), de ráadásul egy akkor még irreleváns videóról is tudott és, hogy milyen “számítógép hókuszpókuszt” használ Pelant rajta, amivel majd az ő még nem történt halálát keni rá majd Bonesra. :D (Az már mellékes, hogy egy pár karakteres titkosítási kulcs és az addig felismerhetetlenül igazinak tűnő videóról eltűnik Bones.)

shrek1988 - 2012. 10. 01. 17:49

jó kis post,számomra is még mindig szórakoztató a Bones remélem marad még jó ideig,de a 7. évad végi ébresztőórával mi a helyzet?,mert emlékeim szerint az volt az egyik “cliffhanger” és azóta semmit utalás nincs rá,szóval vagy lemaradtam valami hírfoszlányról a sorozattal kapcsolatosan vagy egy alternatív világban élek és nem is volt óra.
Esetleg csak később térnek rá,ami számomra kicsit furcsa,hogy így elhúzzák,de ez tűnik a helyes válasznak.

Bea - 2012. 10. 01. 18:23

Imádom a Bones-t :D Szóval nem is tudok róla negatívan nyilatkozni, persze ez nem teljesen igaz, mert látom a hibát, de azért, na. Ezzel a történettel kicsit felrázták Botth-t és Bones-t ami jót tesz a sorozatnak, szerintem :))

winnie - 2012. 10. 01. 21:11

tanultam egyet, nem is tudtam, hogy max ilyen karakter.

pár sorban leírná valaki, hogy mit lehetett tudni róla, amikor bemutatták és azóta mit csinált? tényleg csak röviden, mert ezzel valamiért nem voltam képben, hogy ennyire kemény figura.

e-batta - 2012. 10. 02. 01:42

SPOILER

A Bones 2-5. évadán végig ível Max figurája. Bones szülei ugyanis kifinomult bűnözők voltak, (mondhatni úri bankrablók), aztán elszabadult a pokol, az utolsó balhé rosszul sült el, a szülők leléptek, és álnéven éltek tisztes családi életet, nevelték a két gyereket. Viszont sok évvel később lebuktak, és mentve a menthetőt hátrahagyva a két gyereket maguk után csalták azokat akik sok éve keresték őket (némi zsákmányt ugyanis megtartottak biztosítékként, és ezek leginkább az FBI aljas ügyeiről szóló bizonyítékok voltak). Bones anyja elég hamar áldozatul esett, Max viszont végig a távolból figyelte a gyerekeit, és közbelépett amikor úgy látta jónak. Ekkor történt, hogy az FBI igazgatóhelyettese (akinek vastagon benne volt a keze egy FBI ügynök halálában, és egy fekete polgárjogi harcos lesittelésében) Max gyerekeit fenyegette. Max előbb kiiktatta azt aki közvetlen veszélyt jelentett a fiára (fültövön szúrta, majd kibelezte, felkötötte egy keresztre, és felgyújtotta egy háztetőn), és hagyott maga után egy jelet, hogy tudják, közel van. Aztán mikor már a lánya került veszélybe, akkor egyszerűen ugyanezt megcsinálta az FBI-igazgató helyettessel is.
Bocs, de ezt nem lehet röviden, néhány szóban leírni.
Max titokzatos maradt továbbra is, a gyilkosságokat nem tudták rábizonyítani, mert még azt sem tudták rábizonyítani, hogy ő Brennan (tökéletes papírok, tökéletes háttérinfo). Apróságok kiderültek róla, pl. hogy majdnem olyan jó mesterlövész, mint Booth (emiatt felmerült a gyanú, hogy a Sírásót ő intézte el), és ölni bármikor képes a családjáért, de megígérte a lányának, hogy többet nem tesz ilyet (erősen kétlem, hogy túl sokáig betartja ezt az ígéretet).

dragon1986 - 2012. 10. 02. 03:48

Csak engem zavart az a tény, hogy a csávó egy hacker aki számítógép használatára oktat pár embert. Először elkapták mert feltörte az FBI rendszerét, ezzel megsértve a szabadlábra helyezést, akkor mi a fennének hagyták őt gépek közelében. Ez olyan, mintha egy pedofil egy óvodában tanítana.

Ashe - 2012. 10. 02. 03:55

Mondjuk a csöppet nevetséges hibák között említsük meg azt is, hogy az aktuális főcsúnyáról, akinek néhány perce még amerikai katona volt a nagyapja a második világháborúban, kiderül, hogy egyiptomi disszidens (vagy mit is találtak ki épp). Néha olyan egy-egy rész, mintha egymáshoz nem illeszkedő ötperces darabokkal kirakósoznának.

Az ilyenek mellett az, hogy a célközönség újabban a ‘jujj, ultrahang a gyerekrőŐőől, de cukiiii’-rajongótábor, már-már alig zavaró. :)

Ashe - 2012. 10. 02. 03:58

dragon1986:

Ha nem hagyják gépközelben, esetleg ne-adj-isten, még rá is állítanak egy megfigyelőt, akkor nem tud gonoszkodni, és mire jó úgy egy főgonosz? ;-)

winnie - 2012. 10. 02. 07:46

e-batta: köszi!

Esther - 2012. 10. 02. 09:25

Pelant csak engem emlékeztet nagyon a BBCs Moriartyra? Persze, felvizezett, sokkal idegesítőbb változatban…

kacsababa - 2012. 10. 02. 12:50

@Ashe: Valamit félreértettél? Nem egyiptomi, csak meghamisította az életét. Gyerekkorában valószinüleg szürke egér lehetett, ha a külsejét meg tudta hamisítani, így nagyon nincs ki tanúskodjon a múltjáról, a dokummentációkat meg el lehet tüntetni, nagyapa meg gondolom hazudik érte. Biztos elő fogják még venni, hisz egy alaposabb utánajárással tuti lebukna, de ezért intézte így, hogy az egyiptomiak kivigyék az országból.

kacsababa - 2012. 10. 02. 13:05

Upsz, egy része lemaradt:
Valószinüleg az lehet a sztorija, legalábbis szerintem így értelmes, hogy hackerkedései miatt hamis személyazonosságot kezdett el használni, aki Pelant volt “szerencsétlenségére”. Csak ezt nehéz egy mondatban képernyőn elmondani. :) A lényeg számára nem az, hogy a hackerkedést pl megússza, hanem, hogy a gyilkosságot és, hogy az egyiptomiak vigyék ki az országból.

Lehet nem ez a sztori, nem tudom pontosan, hogy gondolták a készítők és igen könnyen kitelik tőlük, hogy ne is gondolják végig. :D

abcd - 2012. 10. 02. 14:01

szörnyű lett ez a sori, nekem kasza, végleg. sajnálom, mert szerettem nagyon, de Bones maga fájdalmas, és nem értem mit eszik rajta Booth, vagy ő Boothon. a franc.és angela tényleg győnyőrű!! :)

e-batta - 2012. 10. 02. 16:33

Nekem még mindig a favoritom. :)

dragon1986:
a sorrend fordított: miután nem tudták rábizonyítani a gyilkosságot (7. évad) felfüggesztették a büntetését, ezért újból gépközelbe kerülhetett; viszont a szabadlábra helyezés feltételét megszegte azzal, hogy feltörte az FBI-mail-fiókját, úgyhogy megint lecsukták (az már csak hab a tortán, hogy végül gyilkossággal vádolták meg)

Ashe:
elég konkrétan ki lett mondva az epizód végén, hogy törölte a személyiségét, és újat hozott létre (egy hacker-zseninek ez hangyafing, ugye), az már a vicces kategória, hogy egy egyiptomi személyiséget, hiszen ott a zűr meg a zavar van, tehát nehezebben ellenőrizhető.

Én inkább azon tűnődöm, hogy HH-ék képesek rá, és betesznek még egy csavart, gyötörhetjük az agyunkat azon, hogy melyik az igazi: Christopher Pelant, vagy Amir Alfayat :DDDD

Számomra is a legnagyobb logikai bukfenc Ethan kódja, amit a falra írt a nyálával, és az abban rejlő kód, amivel Angela dekódolta a hamisítást Ethan halálának napjáról (tisztára, mint egy Nostradamus :DDDD)

dragon1986 - 2012. 10. 03. 16:10

e-batta: lehet, de így is hülyeség mivel én egyáltalán nem engedtem volna gépközelben, főleg így hogy oktat, az más ha elmegy egy internetes kávézóba sunyi módon netezni, de így hogy gépekkel volt körülvéve. :D gépfegyver kereskedőknek sem engedik meg, hogy nyugodtan árulhatsz fegyvereket immáron legálisan ha nem lősz le senkit. :D

Bones s08e03: Danielle Panabaker lehetne visszatérő mint FBI-os jók így Sweets-tel. :D

Tumm - 2012. 10. 03. 18:03

dragon1986: Egyetértek, nekem is nagyon tetszettek, egyébként sem ártana egy kis vérfrissítés a sorozatnak.
Daisy nekem mindig is idegesítő volt, nem bánnám, ha egy kicsit hanyagolnák.

pacsi - 2012. 10. 04. 10:34

Ezt láttátok már? Egy jól sikerült 5 perces vid, és benne van az összes rész:
http://youtu.be/koMjfglvHNA

feareg - 2012. 10. 09. 16:34

bah… szeretem a sorozatot, de a sok arcba tolós Toyota, majd KIA reklám, utána ez a politizálás… hát nem tetszik no!

pozo - 2012. 10. 12. 10:15

Csak tegnap tudtam megnézni a nyitóepizódot, de utána rögtön az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha ez a fickó, akit most elvittek az egyiptomiak, nem is Pelant, csak egy báb, aki elvihette volna a balhét, ha az egyiptomiak nem szólnak közbe. Na csak mert az FBI-os csóka a végén nagyon jelentőségteljesen néz azzal a kukából kivett virággal a kezében. Lehet, hogy ő az igazi Pelant, aki a háttérből buzgálkodott.

Habár erről meg az Ace Ventura-féle Finkle-Einhorn dilemma jutott eszembe:)

http://www.youtube.com/watch?v=zrDLxTlyUck

enci - 2012. 11. 01. 09:49

@pozo: eskü, nekem is ez ugrott be első körben. Ahogy az FBI-bácsi nézett, nyáladzva Bones után, itt lesz még valami olyan, amire majd így csinálunk: O.O -.- O.O … De pl a 04 is egész jó volt, ha már a s08-nál tartunk. A végén Booth azokkal a kitűzőkkel… Vicces volt :)

Lajoska67 - 2013. 01. 22. 20:10

Egész izgi, már a 24-re hajazó rész volt. Hirtelen váltás, de benne lennék, ha ilyen maradna.

LaCRossE - 2013. 02. 12. 19:13

winnie, írnék a mostani részről, de előbb kérdezd már meg darkspellt, hogy ő írnia-e. Nem akarom elfoglalni az ő sorozatát. :)

LaCRossE - 2013. 02. 12. 19:51

Visszavonom (attól még darkspell írhat). :D És bocsi. :D

Lajoska67 - 2013. 02. 13. 01:07

Nagyon gáz ez a Bones-megtérítő, szabvány-szellem mizéria. Az ötlet pedig jó lett volna a benti merénylettel, de összecsapták persze.

zolivoros - 2013. 08. 26. 22:28

most olvastam el a kritikát, megnéztem részt.. és hát.. 8/10??

2/10. sztem borzasztó volt.. 3 hónapig nem látja, nem tudjuk mi történik, majd hirtelen ott van (adig miért nem megy utána??).. a megoldás pedig.. szánalmas egy boneshoz..

remélem innen csak jobb lesz az évad..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz