login |

Criminal Minds: kezdett a 8. évad – írta Rusalka

2012. 10. 01. 10:12 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: kritika,

“És most erről kell nekem egy évadnyitó kritikát írnom?” – ez volt az első gondolat, ami elhagytam a számat az évadnyitó megtekintése után. Még szerencse, hogy az én számat nem varrták össze. Ezúttal nagyon tömör leszek: korrekt rész volt a 8×01, a régi szép időket idézte vissza. De hiába volt résznek korrekt, évadnyitónak már kevésbé ment el…

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Le a kalappal a készítők előtt, a rész végére sikeresen megsajnáltatták velem gonosz elkövetőt, ezt mindig is lehetett szeretni a Criminal Minds-ban. Ugyancsak nagy pozitívum volt, hogy tényleg nehezen lehetett rájönni az elkövető motivációjára, és ellentétben a megszokott gyakorlattal megérkezésük után öt perccel nem adtak kész profilt a marsalloknak. Folyamatosan, lépésről lépésre haladtak előre a tettes megismerésében és nem mint nyitott könyvet tálalták. Szóval végre szépen profiloztak.


De. Valahogy nem volt tiszta, hogy miért ölte meg a baba apját, miért mutatták az anyát, mi célt szolgált a jövés-menés, az irány az éden – ezt esetleg jobban kifejthették volna. Az első két gyilkosságnak meg volt a motivációja, de itt látszólag nem volt semmi oka a tettére, mindössze a baba sírt hangosan, ergó a babát kellett volna megölnie, de persze az túl rázós lett volna.

A Jeanne Tripplehorn által alakított új profilozó munkatársról egyelőre még nem tudok nyilatkozni nekem, olyan semmilyennek tűnt, pedig próbálták előtérbe nyomni, de nem lett túl sikeresen bevezetve. Oké, Rossinak volt kábé 4 mondata, de mindez nem újdonság a CM sosem a karakterizálásáról volt híres. Nyilván idővel jobban megismerjük, de az évadnyitóban erre bőven lett volna lehetőség.

Ja, és jegyezzük meg, hogy új főgonosz tűnt fel a láthatáron, nem is baj, ha valaki betölti a reaper után hagyott űrt. A rész a szememben 5/10 volt – ahogy öregszem egyre lágyszívűbb vagyok.

27 hozzászólás Ne habozz!

M76 - 2012. 10. 01. 10:22

És a képfelirat: “Nem megmondtam, hogy vegyél parkolójegyet?!”

koka - 2012. 10. 01. 10:24

M76: :D

Evangeline03 - 2012. 10. 01. 10:52

Szörnyű rész volt!!! :(

A nyomozás menete is össze volt csapva, ahogy Te is írod, a tettes cselekedetei nem következtek egymásból. Máskor tök logikus, hogy mit miért tesz az illető, most humbuk jött motiváció.

Az új nyomozó pedig annyira ellenszenves számomra!

De persze ettől maradok, az új főgonosz még izgi lehet..

Vicsu - 2012. 10. 01. 11:27

Jajj, már semmi sem a régi….guilty pleasure lesz a végén?? Nemár!
Nekem semmi nem tetszett: majdnem elaludtam, az új szereplő a jellegtelen és az antipatikus jelző között mozog, túl sok logikátlan, ki nem fejtett történés….Reid haja meg, na arról inkább nem is írok semmit! :P Pedig elnézek én (majdnem) bármit, ha legalább a szépérzékemet kielégítik a látottak. :))

Persze, végig fogom nézni az évadot….ha, lesz, akkor a 9. vagy 10. vagy akárhányadikat is, úgyhogy inkább nem nyávogok, mennyire rossz volt…..

Lexalice - 2012. 10. 01. 11:51

Még mindig lojális vagyok a Criminal Minds-hoz, és természetesen végignézem az évadot, de nagyon elkeserített ez a kezdés. Mintha mindenki a rész előtt egy órával jött volna rá, hogy a pitlibe, már megint dolgozni kell, na jó, ide nekünk valami lájtos őrültet, elkapjuk, aztán menjünk haza aludni még egy kicsit.
Azért reménykedem a javulásban. :)

Khes - 2012. 10. 01. 12:16

Innen lehet felfele menni, és nagyjából ez az egyetlen pozitívum, amit mondani tudok az évadkezdésről. De mint elfogult fangirl természetesen nézem, és reménykedek.

r.zsofi - 2012. 10. 01. 13:02

Csatlakozom…nem volt nagy durranás, elment, de semmi több. Várom a jobb folytatást. Melyik részeket rendezi M-G. Gubler? Mert tavaly az szólt számomra nagyot!

Vicsu - 2012. 10. 01. 13:33

Idén M-G. Gubler nem rendez úgy tudom, helyette Thomas Gibson kapott rendezési lehetőséget!

Sue - 2012. 10. 01. 14:02

Ez volt az az évadnyitó, amikor feltettem a kérdést: miért is nézem én ezt még mindig???? Aztán a kisördög, vagyis a remény nem hagyott nyugodni: az utóbbi időben mindig valami nagyon rossz évadnyitó után azért csak tudtak jobb részeket produkálni, így mindig megnéztem.
Az új főgonosz az egyetlen olyan momentum, ami most reményt ad.
Tripplehorn karakterét illetően még én is vacillálok: antipatikus, vagy csak szimplán jellegtelen? Majd kiderül. Remélem.

FKata - 2012. 10. 01. 15:32

De fura, hogy főleg női kommentelőket látok egy ilyen sorozatnál :-) Én is szerettem. Az egyik legjobban várt sorozatom volt, de már tavaly beleuntam. A kritika és a hozzászólások alapján úgy látom, hogy nem is érdemes újra elkezdeni… Kár!

f.fredericks - 2012. 10. 01. 15:38

Hát ez elég gyengére sikeredett.
Az új csajt rühellem, komolyan megfordult a fejemben, hogy elkaszálom, ha ezt a nőt kell néznem. Bezzeg azt a fiatal szöszit kiírták nulla magyarázattal. Strauss igazgatónő pedig még mindig ellenszenves, na e két antipatikus figurának volt a nettó játékidőből 2 darab darabonként 1 perces párbeszéde, ami nekem már túl sok.
A gyilkos nekem szimpatikus volt, szegénykém csak csendet akart. A babát meg azért nem nyírta ki, mert nem volt nála olyan pici tű. Vagy mert az amcsik gyomra ezt már nem vette volna be. (de viszont a profilba beleillet volna, mert ő volt a “zajforrás”).
Na mind1, továbbra is nézni fogom, de ha ezt a nyelvzsenit fogják erőltetni, akkor lehet ebből kasza lesz.

toxigen - 2012. 10. 01. 20:45

A 7. is nagyon-nagyon gyenge volt…kifogytak a jó ötletek.

winnie - 2012. 10. 01. 21:07

“A 7. is nagyon-nagyon gyenge volt…kifogytak a jó ötletek.”

ilyenkor szoktam nézni az évadpremierek stáblistáját a részek elején, hogy bővült-e új írókkal a gárda. hátha ők hoznak friss fuvallatot.

Foley - 2012. 10. 05. 00:07

Ami engem egyből letaglózott,hogy a főcímben J.J. kőríves rúgást csinál.A 7/24-ben volt helye de a főcímben olyan mint ha egy Chuck Norris sorozat indulna el.

Cassie - 2012. 10. 12. 10:59

A mostani második rész szerintem sokkal izgalmasabb és fantáziadúsabb volt, mint az évadnyitó.
Amúgy most így rájöttem hogy elsőre nem is ugrott be nekem hogy kiesett valaki, aztán ahogy gondolkodtam rajta hogy leesett hogy igen volt még egy lány tavaly, de annyira nem volt emlékezetes karakter, hogy nem is sajnálom.
Amúgy heti 1 esti program számomra tökéletes ez a sorozat még mindig :) No nem az amit tűkön ülve várok, hogy mikor jön már az új része, de szívesen elnézem még mindig

nemo - 2012. 10. 15. 20:39

Jeanne Tripplehorn nagyon gyenge!!!! Paget Brewster-t akarom!! most!!!azonnal!!!

Benjy - 2012. 10. 26. 22:46

Most néztem meg évadnyitót (ami szerintem is korrekt volt, se több se kevesebb), és felötlött az epizód közben, hogy mennyire félbehagynak mindent. Annó volt Reidnek valami betegsége, Strauss alkoholizmusa, Hotch barátnője,Garcia és Kevin eljegyzése, stb. Minden csak úgy lóg a levegőben, néha úgy hatnak ezek a szálak, mint valami félkész munka. Tripplehorn meg olyan semmilyen, kb kaptunk egy Reidet női kiszerelésben.Ennél még Rachel Nichols is jobb volt.

Benjy - 2012. 11. 19. 18:29

Nem követem hétről-hétre CM-et, csak akkor nézem amikor kedvem szottyan hozzá.Legutóbb 8×04-et néztem, és hát elég nyomasztó volt, és beteg, ugyanakkor meglepően jó volt, és teljesen lekötött.De körülbelül ezt az első 4 részre mind elmondhatnám (kivétel talán 1. rész).Biztos van itt valaki aki előrébb tart, de az első 4 rész alapján sokallta jobban indul ez az évad, mint az előző.Plusz lehet egyenlőre úgy tűnik, hogy Reid is kap egy külön szálat.
Egyetlen negatívum Tripplehorn, akit úgy tűnik olyan semmilyenre akarnak formálni.

f.fredericks - 2013. 01. 16. 21:05

Tegnap és ma előkapartam az idei évadot a 8×02-8×05 volt a menü, és annyira nem volt rossz. A bűnözők egyre betegebbek, de valamilyen szinten mindegyik rész jó volt. Az évadnyitó után kellemeset csalódtam. Most nézem a többit.

f.fredericks - 2013. 01. 19. 19:47

Ma délelőtt sikerült utolérnem magam.
Jó lesz ez.
A főgonosz témában mondjuk félek, hogy el fogják cseszni. Mivel überkomolynak van beállítva, de szerintem, kb. úgy fogja végezni, mint Doyle, hogy pikk-pakk kinyírják. De a CM-ben sajna elég bénán bánnak el a főgonoszokkal. (ez alól csak Hank és Foyet a kivétel).

f.fredericks - 2013. 04. 07. 18:59

Csak ismételni tudom magam, az idei szezon egyik legnagyobb pozitív csalódás nálam. A főgonoszról még mindig semmi konkrétum, csak az hogy okos, übergonosz, és nem olyan egyszerű őt elkapni. A 18. rész nagyon tetszett, érdekes, hogy pont a héten volt valamelyik adón az a rész még a 2. évadból, amihez kapcsolódik. Gondolom az évadzáróra kapunk valami cliffhangert a gonosszal kapcsolatban, addig meg elnyomozgatnak hőseink, és majd ott borul a bili, és lesz egy kis körömrágás.

Hulp - 2013. 05. 24. 08:39

Nos, f.fredericks, amitől tartottál, bekövetkezett. Szerintem ismét sikerült nagyon elcseszni a főgonoszt. Nekem nagy csalódás volt az évadzáró. Az évad során adagolt kis infók a Replicatorral kapcsolatban felkeltették az ember kíváncsiságát, megvolt a feszültség, aztán amint a végén kiderültek a dolgok, tök értelmetlenné vált az egész korábbi folyamat. Ráadásul a két utolsó rész nem különösebben kacsolódott egymáshoz. A 23. rész tök jó is volt és ennek fényében még gyengébb volt a befejezés.

winnie - 2013. 05. 24. 09:09

mi volt a vége a replicatorrel?

Hulp - 2013. 05. 24. 10:23

Kinyírta a Strausst. A csávó zseninek tartotta magát (az is volt), de elpaterolták Kansasbe, és ezért berágott a Straussra. Amit nem értettem, hogy miért zabos az egész csapatra. Ugye végig ezt vezették fel az évad során, hogy fényképeket gyűjtöget, figyeli őket, kapcsolatba lép velük, aztán tulajdonképpen csak a Straussra fáj a foga. Valahogy belekeverték Blake-et is, de nagyon erőltetett volt. Rá azért volt mérges, mert őt nem helyezték szar pozícióba. A BAU csapatnak kb. semmi köze nem volt az egészhez. Ráadásul Strauss karaktere szerintem amúgy sem volt túl szerethető (inkább volt negatív ahogy korábban belepofázott a dolgokba, meg alkesz is volt), szóval kicsit sem érintett meg, hogy meghalt. Utólag derült ki az is, hogy a Rossi mennyire bírta, ez is csak úgy jött a semmiből. A végjátékban a fél csapat majdnem lezuhant helikopterrel, de semmi bajuk nem lett, aztán bezárta őket egy pincébe, ahonnan valahogy csak kijöttek (valószínűleg a Rossi meg Garcia segített ebben, de nem volt kifejtve). Korábban volt egy rész, amiben egy egyetemi tanár akarta kinyírni őket. Na ott pl. sokkal jobban izgult az ember, hogy sikerül-e neki, vagy nem.

Hulp - 2013. 05. 24. 10:52

Na, itt egy interjú Erica Messerrel a fináléról:
http://www.seattlepi.com/entertainment/tv/tvguide/article/Criminal-Minds-Boss-on-The-Replicator-Reveal-the-4541148.php#page-1
Itt jópár olyan dolog ki van emelve, ami az epizód megnézése közben nem volt ilyen egyértelmű. pl. Rossi-Strauss kapcsolata.
Az elején nagyon jól indult ez a replicator dolog, nagyon bíztam benne, hogy jó lezárást kap, de nekem csalódás volt. Sokkal jobb befejezést érdemelt volna a sztori.

f.fredericks - 2013. 05. 30. 20:25

Sikerült megnéznem nekem is. Hát tényleg nagy arcra esés volt a vége. Gondolom nem merték meglépni, hogy megölnek egy csapattagot, így szegény Strausst írták ki. De hát ő tényleg nem egy szerethető, és fajsúlyos karakter volt, így semmi érzelmi reakciót nem váltott ki belőlem. Kb Maevet jobban sajnáltam a szezon közben, mint őt. Viszont a záró jelenet jó volt. (ahogy Rossi azt a családos hasonlatot mondta.)

Maga a főgonosz meg, háááát inkább hagyjuk. Ja hogy Mark “kukás” Hamill játszotta, na bumm, ettől még nem esek hasra. Ezzel csak egy gyenge 6-os az évad, mert nagyon elcseszték, pedig egy jó lezárással, simán lehetett volna egy erős hetes is, mert voltak nagyon jó részek benne. Mindenesetre maradok a következő szezonra is, mivel kell a heti elborultegyvilágbanélünk adagom. :)

Hulp - 2013. 05. 31. 17:01

Ez a fő karakter kinyírása eléggé fura dolog mert tényleg az lenne az igazán ütős, aztán meg utána tök hiányozna. JJ kiírásával egyszer már próbálkoztak, ami engem teljesen letaglózott, nagyon nem örültem neki, de szerencsére nem megölték, úgyhogy jöhetett vissza. Nekem ő mindenképpen kell, ahogy Ried meg Garcia is. Ezért örültem, amikor kiderült, hogy AJ Cook meg Kirsten Vangsness együtt tárgyalnak. Bíztam benne, hogy kettejüket egyszerre csak nem teszik ki. Rossit is bírom. Ahogy nézem viszont elég sok a Morgan és Hotch fan is, bár nekem ők hiányoznának a legkevésbé. Nekem továbbra is Will szúrja a szememet (számomra hihetetlenül antipatikus a figura), de őt a múltkor se csinálták ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz