login |

The Mentalist: kezdett az 5. évad

2012. 10. 01. 16:58 - Írta: CyClotroniC

265 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavaszi évadzárónál már pontosan kifejtettem, hogy mi a bajom a Mentalistával, és ez a mostani szezonnyitóra se változott semmit, így jó eséllyel most írok róla utoljára, noha nem kizárt, hogy a főszálat is érintő részekre majd ránézek, hátha történik valami. Sajnos a sorozat a kevés egyediségét is elvesztette már, ami eredetileg nézhetővé tette, mára pedig nem több egy lustán megírt rutinfeladatnál az egész.

Szerintem a legtöbb néző simán kitalálta már az évadzárónál is, hogy mi fog (vagy inkább mi nem fog) történni az őszi visszatérésnél, így a tovább mögötti kibeszélés inkább csak formalitás lesz, hiszen semmi olyannal nem szolgált az 5×01, ami földhöz vágott volna, így csak kirakat-spoilerektől kell tartani.

A heti esetet le is tudnám egyetlen bekezdésben, és még így is lehet, hogy többet foglalkozok vele, mint amennyit az írók. Kettős gyilkosság, arcunkba tolt nyomok tömkelege és a teljes kreativitás hiánya jellemezte a mostani ügyet. De tényleg, az égadta világon semmi nem történt, legalábbis nyomozás kvázi nem is volt a 40 percben, cserébe gondoskodtak arról, hogy a néző megint beelőzze a CBI-t tippelésben. Milyen diszkrét, nézzétek:

A nagyobb baj, hogy megint eljátszották a felfüggesztés felfüggesztését, így minden ment tovább, ahogy azt megszoktuk. Tudjátok, csak a szokásos, megmozgattak szálakat, alkut kötöttek, ilyesmi. Volt még valami iskolás kakaskodás a CBI és az FBI között, hogy melyik ügy, fogoly kié, és ki mit cseszett el korábban. Ja és persze Lorelei is eltűnt az epizód végére a börtönből. Ki gondolta volna?!

Nem igazán szeretnék tovább élcelődni a részen, de elképzelni nem tudom, hogy miért nem akarnak valamit kezdeni a sorozattal a CBS-nél. Túl sötét nem lehet, mert elriasztja a nézőket, túl vicces sem lehet, mert nem venné senki komolyan, magánéleti szálat meg bele ne írjunk, mert akkor nem marad eléggé procedurális. Így most ezek hiányában teljesen semmilyen. Valahogy egyszerre érezni gyerekesnek és egy 5 perces sztori indokolatlan felduzzasztásának 40-re.

Én tényleg feladtam a Mentalistát, nem éri meg vele vesződni, és aki húzza rajta a száját már egy ideje, az se tegye szerintem. Aki egy könnyed, vicces, frappáns nyomozósra vágyik, ahol szinte minden eset hemzseg a kreativitástól és még átívelő rejtély is van, az inkább nézzen Monk-ot, vagy ha valami igazán okosra, realisztikusra és sötétre vágyik, akkor ott van a Luther. Garantálom, hogy legalább az egyikkel jobban jártok. A verdikt röviden 3/10 és 40 percnyi felszabadult idő hetente, a rendíthetetlen rajongóknak pedig kitartást a továbbiakra.

További írások az évadról:

265 hozzászólás Ne habozz!

McFly - 2012. 10. 01. 17:38

Azt hiszem mindent leirtál ! Evad feleig maradok meg kbha nincs valtozas

Dark Energy - 2012. 10. 01. 17:50

A leírtak miatt szinte-kaszáltam már az előző évadban. Vajmi kis esélyt mindig kap bepróbálásra de ennyi. Nem várom, nem nézős, hanem csak úgy van.

sepuku - 2012. 10. 01. 18:42

Én nagyon szeretem a sorozatot. Vannak kissé leeresztett részei, de mindíg szívesen nézem meg.

Pocok - 2012. 10. 01. 18:57

Nem tudom, nekem tetszett a rész. Szerintem azért volt rossz, mert megint RJ-es rész volt. Egyszerűen k*rvára elegem van belőle. Legyen Murder of the Week… azok jók szoktak lenni.

“nem több egy lustán megírt rutinfeladatnál az egész.”
Hát nem tudom… NCIS-t nézed? :D

CyClotroniC - 2012. 10. 01. 19:04

Nem, de azért, mert az nem is tetszett, ahogy a CSI-ok se fogtak meg soha.

Ha már nyomozós, akkor tényleg a Luther, de ott volt anno a The Inside is, meg lehet ezt a műfajt könnyedebben is művelni: Monk, Veronica Mars. De nem is kell messze mennem az időben vagy kábelre kacsintgatnom, ott van tavalyról a Prime Suspect, ami mocsok jó volt, és a Person of Interest is sokkal eseménydúsabb. Na abba pl több átívelő szál, akció meg érdekes eset is belefért. Igaz, hogy még az is lehet szar az 5. szezonjára, ha egyáltalán megéli azt a kort.

winnie - 2012. 10. 01. 19:06

az amanda righetti-féle terhességet hátha megtudják írni jóra, hmm?

CyClotroniC - 2012. 10. 01. 19:13

Igazából 1 éve már az íróasztal mögül sorolja bele a kamerába, hogy éppen mit tudtak meg a számítógépes rendszerből, mielőtt nekiindulnának XY-t kihallgatni. Van az a szög, ahonnan még a hasát se fogjuk látni :D

Amúgy nem hiszem, hogy beleírják, tavaly próbálkoztak magánéleti szálakkal, de olyan volt a közepén, mintha hirtelen rájuk szólt volna valaki, mert 2 rész alatt Rigsby barátnő, Cho barátnő meg úgy minden ilyen elem eltűnt a képernyőről, sőt még Cho hátfájását is kiírták következmények nélkül. Ja és a Rigsby-baba is offscreen történt már.

Tényleg meglepne, ha beleírnák, bár ki tudja, lehet, hogy Red John-tól lesz terhes… NOT!

geza - 2012. 10. 01. 19:31

Jó ez a sorozat aki türelmetlen a történéseket illetően az ne nézze.

cashgame - 2012. 10. 01. 19:32

A válasz pedig:

“A The Mentalist-ben Amanda Righetti (Van Pelt) terhességének elrejtését valahogy megoldják, de a színésznő a tavaszi részekből hiányozni fog. Ezt majd magyarázni fogják, de helyettest csak akkor keresnek erre az időre, ha tényleg szükséges. (Red John elrabolja? Egy sokkoló kiírás jobban ütne.)”

Mire nem emlékszik az ember:D

cashgame - 2012. 10. 01. 19:32

Ja, és az oldalról van a hír, ami nem kicsit plusz pont;)

winnie - 2012. 10. 01. 20:17

““A The Mentalist-ben Amanda Righetti (Van Pelt) terhességének elrejtését valahogy megoldják, de a színésznő a tavaszi részekből hiányozni fog. Ezt majd magyarázni fogják, de helyettest csak akkor keresnek erre az időre, ha tényleg szükséges. (Red John elrabolja? Egy sokkoló kiírás jobban ütne.)””

ezért mondom, hogy kíváncsi vagyok, hogy lesz megírva

Böszi - 2012. 10. 01. 20:34

Nem kaszálnám ha tudnám,vagy legalábbis esélyt látnék arra, hogy valami jót tud mutatni a következő részekben. De az előző évadot is már csak megszokásból néztem. Majd talán belenézek az utolsó két részbe, úgy is csak azokban történik valami haladás a főszált illetően.

wondorog - 2012. 10. 01. 21:34

Sajnos egyet kell értenem, a 3. évad zárása óta (ami szerintem a sorozat legjobb része volt), csak süllyed a színvonal 1-2 részt kivéve (amikor a sorozatgyilkost ölette meg RJ-nal). Komolyan kezdjenek már valamit vele, kurvára idegesít hogy a főszál csak évad elején meg végén kerül elő (vagy max 1-2 részben, hogy ne felejtsük el), vagy legyen más átívelő szál is. A Rigsby gyereket meg remélem nem erőltetik, teljesen hülyeség volt szerintem, nagyon kevés felépítéssel.

blady - 2012. 10. 01. 22:01

lehet h rendíthetetlen rajongó vagyok?:D
nem tudom, igazából mindig azt kapom tőle, amit várok. (avagy alig várok tőle valamit)
Van az embernek olyan időszaka, amikor egyszerűen ki akar kapcsolni, nem kattogni mindenféle hülyeségen.
Ez a sorozat nekem pont erre elég, emiatt szeretem, na meg Jane miatt. Ok beismerem, befáradtak nem kicsit, de ezt a karaktert nem lehet nem szeretni.

ldavid - 2012. 10. 01. 22:53

én nem vagyok rajongó, de ezt az évadot még átvészelem valahogy, akármilyen is lesz

winnie - 2012. 10. 02. 07:53

“Van az embernek olyan időszaka, amikor egyszerűen ki akar kapcsolni, nem kattogni mindenféle hülyeségen.”

milyen a másik időszak?:) szerintem, ha valakit sorozatot néz, akkor ezt akarja csinálni mindig, nem? kikapcsolni. és ekkor próbál olyan sorozatokat nézni, amik kikapcsolják.

sepuku - 2012. 10. 02. 08:04

Igaz, a sorozat emgem is “kikapcsol”, szeretem is nézni. Ha még jó is, külön öröm:)

bluedress - 2012. 10. 02. 10:00

Elkezdtem nézni a részt, a feléig jutottam. Régóta gondolkozom a kaszán, de nincs szívem hozzá. Elteszem nyári darára :)

Mihály - 2012. 10. 05. 16:36

Sziasztok.

Egyetértek veletek. Nagyon nagy fanja vagyok a sorozatnak, de most nekem is elegem lett belőle :(

Az első két évad (kevés epizódtól eltekintve) nagyon tetszett, de utána leülepedett a sorozat (ez alól persze kivételt képez a 3. évad fináléja).

Sajnos, limonádét készítettek belőle a producerek. Gratulálok nekik :(

Kizárólag a Red John sztori érdekel. A legvégén egyben ledarálom a részeket, hiszen úgyis akkor fog kiderülni a karakter személye, aki 100 %, hogy az alábbi két személy közül lesz valaki (ere mérget is merek venni):

1.) Brett Partridge vagy
2.) a piros pulóveres fickó a 3. évad végéből.

Steven Great - 2012. 10. 05. 23:26

Sajnos egyet kell értsek a kritikával, ez bizony gyenge kezdés volt. Az, hogy a csaj felszívódik vagy meghal a rész végén, kilométerekről lehetett látni… Borítékolni lehet, hogy az FBI-CBI ellentét folytatódni fog. Csak az a baj, hogy engem ez már nem érdekel.

A kasza azért még nem fogalmazódott meg bennem, de ennél azért több kell.

Benjy - 2012. 10. 06. 00:03

Már elnézést de ez rémesen szar volt. Jane bohóckodásai persze tetszettek, de ez kb. ha 5 percet felölel a 40-ből ennyit pedig nem ér meg.Ráadásul Castle-lel ellentétben itt megint leírtunk egy teljesen felesleges kört RJ szál kapcsán.Legfájóbb pedig, hogy a rész végi előre kiszámítható WTF-ről, kövi részben megint nem lesz szó, hanem majd november végén véletlenszerűen előveszik egyik részben.Röhej.Karaktereket már meg sem említem.Élnek.Lélegeznek.

wondorog - 2012. 10. 08. 10:52

Na nem ezt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen érdektelen nyitány után, most milyen jó részt produkált. Ez simán volt nálam vagy 8/10.

titti - 2012. 10. 08. 18:58

Arra emlékszik valamelyikőtök, hogy a korábbi főnök, Madeleine Hightowerrel végülis mi történt? Nekem csak annyi maradt meg, hogí Patrick Jane megszöktette őt, amikor a börtönös gyilkosság történt, de nem rémlik, hogy lezárták volna az ő történetszálát.

Lacrosse - 2012. 10. 08. 19:20

Na, ez a rész rohadt jó volt, kit érdekel a nyomozás, ha közben ilyen durva epizódot kaptunk, és ráadásul úgy látszik, hogy ennek eredménye is lett. Kíváncsi vagyok, mi lesz.

Lacrosse - 2012. 10. 08. 22:08

Hát, utólag visszaolvasva jó értelmetlen lett. A lényeg, hogy újra árnyalják egy kicsit Patrick karakterét.

Lacrosse - 2012. 10. 09. 01:21

Lehet küldeni a második részről vendégírást?

winnie - 2012. 10. 09. 08:20

igen. mindig lehet bármiről:)

Lajoska67 - 2012. 10. 09. 20:02

Jó rész volt, el kell ismerni. Még az első évad beszélgetései hiányoznak, az igazán kemény odamondások. Esetleg lehetne valami más átívelés Red Johnon kívül, valami komolyabb. 4 évadból az utolsó kettőt lehúzták szarakodással, most már nyugodtan változtathatnának.

Zora - 2012. 10. 20. 20:14

5×03
Hát, kb a felétől ingadoztam 3 lehetséges belső ember között: A fekete nő, a főnök és a menyasszony. Nagyon nagynak nem érzem a tévedésemet, mert oké, hogy más lett a belső ember, de mégis az egyikük miatt halt meg a srác. Annyiban fordulatos volt, hogy két bűntény történt.
Amit hiányoltam: hogy Jane az utolsó 10 másodpercben felteszi a teáskannában a vizet a tűzhelyre… Vagy legalább lett volna valami utalás! Mert az nem elég, hogy a 2. rész 10/10 volt, mivel a 3.-ban semmi nem volt róla, így minek dobták fel a labdát?!?!

Tod - 2012. 10. 22. 10:16

A Unit-os emberek nem akartak túl sokat a fodrásznál pepecselni forgatás előtt.:D

LaCRossE - 2012. 10. 22. 12:43

Nem volt rossz a mostani rész, sőt, egész érdekes volt, habár az ügy megint ócska volt, és már kb. az elejétől lehetett tudni, hogy ki az elkövető. De akkor is, a jobb részek közé tudnám besorolni a mostanit, olyan 6/10. :)
Jövő héten jön elvileg a 100. rész, már nagyon várom.

wondorog - 2012. 10. 22. 12:58

A múlthetinél jobb volt, végre kaptunk egy kis Rigsbyt is, és a jövőheti érdekesnek bizonyul a promó alapján, remélem kapunk egy különleges 100. részt.

Zora - 2012. 10. 25. 21:35

5×04:
Jó volt, bár Rigsby kettősét az apjával kicsit unalmasnak találtam.
Az csak nekem új, hogy szétmentek a fia anyjával és egyedül neveli Bent? Mert akkor ugye jöhet Van Pelt…
Larouche kicsit ijesztő volt, főleg, hogy szerintem totál téves következtetéseket vont le a történtekből, mert ugye Jane és Lisbon is meglepődtek, sőt, szerintem Jane meg is riadt valahogy. Mintha virágnyelven beszéltek volna… Fura volt, na!

kukorikúúúúúúú - 2012. 10. 26. 17:20

Lehet tévedésben élek, de nem a 6. rész lesz a 100.?

LaCRossE - 2012. 10. 26. 20:16

kukorikúúúúúúú: igen, az, de felcserélik az ötödik és hatodik részt, így igazából a következő rész a 100. Még ha leadás szerint csak a 99.

kukorikúúúúúúú - 2012. 10. 26. 21:39

köszönöm a választ, akkor várós :)

LaCRossE - 2012. 10. 26. 23:37

Az biztos, promó alapján is érdekes rész lesz.

LaCRossE - 2012. 10. 29. 12:04

Na, majd a vendégkritikában leírom részletesebben, de én kicsit többet vártam volna ettől a résztől.

Lajoska67 - 2012. 10. 29. 23:54

Az elején örültem, hogy végre megint egy jó rész lesz, de sajna nem mertek igazából lépni semerre. Emlékszek az első évad első részeire. Szenzációs volt az a kötekedő arrogancia és kezelhetetlenség Jane körül, emiatt szerettem meg már a legelején ezt a sorozatot. Ahogy folyamatosan okoskodott és leckéztette a kollégáit, és messze nem csak a trükkjeivel, hanem a beszólásaival. Aztán ezzel elég gyorsan leálltak sajnos.

Most azt gondoltam, hogy akkor az előzmény részben esetleg megint olyan lesz, de nem. Ez a csöndes, hallgatag Jane nagyon szar volt igazából.

MikkaMakka - 2012. 10. 30. 17:34

Lajoska67 :pont ez tetszett, Jane mélyponton volt, nemrég engedték ki a diliházból, mást se hajtogatott mint h ő egy csaló
akkor jött Lisbon, és vele az esély, ha nem is a továbblépésre, de legalább értelmes életre
de 100. rész tényleg lehetett volna merészebb is

dragon1986 - 2012. 10. 30. 17:54

5×05 gyilkos személyét már akkor sejtettem, hogy ki lesz amikor csak a nevét mondták ki, Detective Nathaniel Kim
, ergo koreai azaz ázsiai és rögtön az The Event-es pasi ugrott be akkor is ő inkább Japán :D Mivel más ismert ázsia sorozatszínészt nem nagyon tudnék így fejből, csak a H5O vagy jelenleg a Grimmben szereplő színészeket :D

Megint ismert arc volt a hunyó :D

Anthony - 2012. 10. 30. 18:17

Uhh az 5×04-es rész az valami borzasztóan ratyi volt…

A 100 rész legalább hozott egy kis érdekességet, gondolom mindenkit érdekelt már korábban is, hogy került Jane a CBI-hoz.

Kérdés, hogy ki a fickó, akivel beszél a rész végén az fbi-os nő? Franc sem emlékszik minden arcra. Érdekes lenne, ha ez maga RJ lenne, és nekünk megmutatták volna az arcát, bár gondolom nem erről van szó, csak egy embere?

Zora - 2012. 10. 30. 20:20

5×05
Szóval, ez számít a 100.-nak? Mert akkor a Bones-tól vették az alapötletet, mert ott is a 100.-ban volt a visszaemlékezés az első közös ügyre.
Nekem ez tetszett, lehet, megint megnézem az első részt. Most már végképp nem tudom, mikor halt meg a családja. Mert itt elhangzott, hogy 1 évvel azelőtt. Vagyis a ‘mi’ időszámításunk szerint 6 éve. De akkor miért van bennem valamilyen 8 év, meg hogy ő börtönben is volt a gyilkosság és a rendőrségre kerülése között??? Valaki tud rá ésszerű magyarázatot?

Andrew-R - 2012. 10. 30. 21:19

2×08-ban Minelli sajtótájékoztatója után megjelenik egy napszemüveges fikcó aki egy limóból száll ki. Eléggé hasonlít az emberünkre :) Minelli meglehetősen ideges lesz amikor meglátja :)

LaCRossE - 2012. 10. 30. 22:27

Írtam kritikát a részhez, nem tudom, mikor kerül ki. winnie? (nem sürgetés, pl. a Castle kritikáját jobban várom Neoprimitívtől)

Lajoska67 - 2012. 10. 31. 00:29

Hű, most hogy így írjátok, ez a limuzinos figura tényleg furcsa a rész végén. Na nem hinném, hogy az Red John, mert olyan szerintem nem is lesz, ez valami szervezetféle lehet, de nehogy a végén itt is kiderüljön, mint minden sablon történetnél, hogy a főhős valamilyen családi alapon kapcsolódik a főellenséghez, mint Beckett a Castle-ben vagy a Csillagok háborújában régebben…

MargieM - 2012. 11. 01. 17:05

@Zora
A családja 10 éve halt meg, ez a rész nyolc és fél-kilenc éve játszódott. A pilot idejében volt öt éve (az egyik kivágott jelenetben szerepel az ahogy Jane magára haragítja RJ-t, az ‘5 évvel ezelőtt’ felirat társaságában) és a pilot volt öt éve. Egyedül Grace fotója zavaró tényező, mert ő a pilotban került oda 5 éve, ebben a részben meg azt sugallják, hogy akkor, tehát nyolc-kilenc éve. Remélem sikerült érhetően megfogalmaznom :)

Az alapötlete a résznek tényleg ugyanaz mint a Bones 100.-jának, bár szerintem volt ez már korábban máshol is. És nem sitten volt, hanem elmegyógyintézetben.

Zora - 2012. 11. 01. 20:16

MargieM- 2012. 11. 01. 17:05 :
Köszi, akkor tényleg jól emlékeztem, hogy sokkal régebben volt. Mégis, valahogy úgy jött le az egész, hogy az 1×01 az EZ után kb 2 héttel történt. Tényleg vissza kellene néznem az 1×01-et… Már csak azért is, hogy kiderüljön belőle, mióta van ott.

Még erre a részre visszatérve: hogy nem volt arrogáns és szemét az amiatt volt, mert akkor jött ki a diliházból és idegen volt neki a terep. DE: amint elkezdte az álom-kártyás dolgot, szinte látszott, ahogy életre kel, kivirul, mert az volt neki a valódi élete, az ún. “emberek-átverése”. Nem?

MargieM - 2012. 11. 02. 00:07

Én nem vagyok benne teljesen biztos… Nekem volt egy olyan érzésem az elején, hogy csak játssza az önbizalomhiányos exmágust. Plusz, az ahogy leüttette magát is csak úgy nyer értelmet, ha előre kitervelte, ami pedig egyáltalán nem illik ahhoz a lelkiállapothoz. De az biztos, hogy kivirult, amikor előadta a trükköt. Az meg csak mégjobbá tette, hogy ezt a varázslatot pont ismerem :)

Zora - 2012. 11. 04. 22:19

MargieM- 2012. 11. 02. 00:07
Nekem is eszembe jutott, hogy a lift előtti jelenet szándékos volt, mert ennyire ismeri az emberek reakcióját, hogy tudta, így kerülhet be.

Kíváncsivá tettél! Hogy működik ez a varázslat? Na, jó, gondolom elárulni Te magad nem akarod, de van olyan oldal, ahol utána nézhetnék?

MargieM - 2012. 11. 05. 02:17

Szerencsére nem vagyok felesketett bűvész, elmondhatom.
Annyi a lényeg, hogy ha megfigyelted, egyel több kártya van, mint ember. Senki sem tudja, hogy mi van nála. Jane megnézi mi maradt neki, jelen esetben a szerelmesek. Odamegy ahhoz, akinél szeretné, hogy a kártya legyen, és elmondja a sztorit.

Közben – remélhetőleg észrevétlenül – kicseréli a kezében lévő kártyát a nőével, ez a legnehezebb rész, én is itt buknék el, ha elő kéne adnom (a leggyakoribb trükk amúgy az, hogy a bűvész felveszi bal kézzel, de színpadiasan a jobb kezében lévő pótkártyát mutatja fel) majd megnézi amit húzott, és megy tovább.

A végén viszont az akasztott embert hagyta ott Kimnél a felmutatott bűvész helyett. Elviekben egyszerű a trükk, Jane-nek viszont kellett némi szerencse (vagy több pótkártya a zsebében) hogy minden összejöjjön, hiszen egy kicsit megkavarta a trükköt. De mivel az írók ereje az ő oldalán áll, sikerült neki :)

LaCRossE - 2012. 11. 05. 15:12

Az 5×06 nekem tetszett, végre megint foglalkoztak a Lorelei dologgal. Már nem először fejezem ki reményemet ebben az évadban, remélem, most nem okoznak csalódást, mint az 5×02 után. Tetszik, hogy Jane végre a saját kezébe akarja venni a dolgok irányítását.
Az ügy mondjuk megint teljesen evidens volt, de ettől már sikeresen el tudok tekinteni.
Egy olyan 6/10-es rész volt, ami jónak számít.

dragon1986 - 2012. 11. 05. 15:51

5×06

What are you wearing ? :)) A hét idézete :D

dragon1986 - 2012. 11. 05. 16:48

Én csak 4/10-t adnék rá, addig tetszett, amíg nem kezdett el Jane tárgyalni a túszejtővel, onnantól már világos volt, hogy ki a hunyó, gyakorlatilag Lisbon elmesélte az egészet a rész vége felé.

Amint Jane megkérte Vince-t hogy engedjen el egy túszt, akkor mondtam is magamban, hogy tuti hogy az elengedett túsz is benne van, megláttam hogy ki is Sloan-t, viszonylag ismert sorozat arc 100%, hogy tényleg ő, és az arcunkba nyomták -ha másnak nem esett volna le-, azzal hogy a csaj adja át a pénzt. :D

Saw (Fűrész) óta nem tudnak átverni azzal, hogy az orrunk előtt van a tettes.:D

Pont jár a telefonos átverésért (Tell me, what are you wearing) és még tetszett Jane szövege, hogy akiket alraboltak azok már nem érnek 5 milliát, ha jól rémlik “már sört árulsz és nem pezsgőt” vagy valami hasonló.
És még tetszett meg, hogy még PR-os nő szerint sem elég jó Lisbon előadása :D

Az FBI-os palinak vagy nőnek is jó a humorérzéke, nemo=latinul senki, de én Nemo, mint Finding Nemo-ra (Némp nyomában) gondoltam, gúnyolódik :D Keress meg ha tutsz Jane :P

MargieM - 2012. 11. 05. 20:39

Nem volt ez rossz rész, bár tényleg elég kiszámítható volt, hogy ki a tettes. Őt még a húgom is megismerte, pedig ő nem is nagyon néz sorozatokat. És – szerencsére? – Lorelei ügyét is előszedték végre. Bár maga a nő nagyon irritál, de az sosem jó ha ennyire elhanyagolnak egy ilyen fontos szálat. Mondjuk a végén az a kivonulás, a tökéletes időben érkező rendőrökkel, nekem már kicsit túl mű volt, de megértem, hogy egy kicsit villogtatni kellett Jane szuperhős oldalát is. Végülis, ha tényleg darkosabb fordulatot vesz a sorozat ebben az évadban, akkor nem árt még az elején beleszuggerálni a hülye amerikai nézőkbe, hogy ki a jó és ki a rossz.

Szóval mindent összevetve én igazán várom a következő részt :)

wondorog - 2012. 11. 05. 23:56

Nekem annyira nem tetszett, főleg, hogy a Lorelei ügyes részeket logikátlanul dobálják összevissza a részekben, egyszer előkerül, aztán részekig mintha meg sem történt volna.
A következő rész megint szimpla nyomozás lesz, aztán újra Lorelei semmi következetesség. Persze azért maradok, de kezd bosszantani a dolog.

linus - 2012. 11. 06. 15:44

Elméletileg a következő részben benne lesz megint a “limuzinos csávó”…tehát nem hiszem hogy abbamaradna a Lorelei-os szál, legalábbis fel lesz sztem vezetve a 7.részben, mert a 8.rész teljesen erről fog szólni a promo képek alapján. :) Én bizakodó vagyok :) Tetszenek a mostani részek :)

LaCRossE - 2012. 11. 08. 00:19

Rámjött a random sírás:
MIÉRT NEM VESZIK ÉSZRE, HOGY ENNEK A SOROZATNAK A DARKOSABB RÉSZEK TESZNEK JÓT!? :(

Zora - 2012. 11. 09. 22:12

LaCRossE- 2012. 11. 08. 00:19 :
Igazad van!

5×06: Én, mikor először megláttam az áldozatot, azt hittem, az őr az a börtönből, csak Jane-hez menet lett elkapva. Merthogy RJ rájött, hogy J nyomoz a sofőrök után és inkább kiiktatta. Ez is beleillett volna a történetbe! Tetszett a rész, én nem jöttem rá, ki a hunyó, annak ellenére, hogy “Amber” ismert arc.

Cancer - 2012. 11. 12. 08:16

5×06 kifejezetten rossz volt. Még 1-2 ilyen rész ás átmegy nyári darába a dolog, utána pedig kassza.

wondorog - 2012. 11. 12. 13:55

Érdekes volt, végre kezdik csepegtetni az átívelő szálat is, Henry Ian Cusick remélem felbukkan még.
A következő rész is jónak ígérkezik, Lorelei + Bob, a limuzinos csávó.

wondorog - 2012. 11. 12. 13:56

Ja még Bret Stiles is jön.

LaCRossE - 2012. 11. 12. 14:02

wondorog: Henry Ian Cusick még vissza fog térni. :D

Genezis - 2012. 11. 12. 21:51

na kaptunk két Red John aspiránst: Volker és Kirkland
“you have no idea whats happening at all, do you?”
“do i know you? no, but i know you.”
innentől már jó lesz ez sorozat, vagy nem :)

l - 2012. 11. 12. 23:46

Most egy nagyon jó irányt vehet a sorozat!!!! Csak ne szúrják el az írók! Én abban reménykedem hogy nem szivatnak minket tovább,és meglépik,hogy a nézők előtt felfedik RJ-t.Vagy ha nem is fedik fel,de akkor tényleg kiderül(vagy legalább 99%ig biztosak lehetünk mjd benne hogy Kirkland Rj…) Amikor besétált Lisbon irodájába,és megszólalt az a zene….a hideg kirázott…Kevin Corrigan nagyon jól megtudja/megtudná személyesíteni ezt a karaktert. Annyian szidták már,hogy felesleges Red John karaktere,meg hogy egy évadban 3 epizódban van benne csak,és hogy annak igy mi értelme…….. hogy lehet azlenne a megoldás ,hogyha nem kiírnák RJ-t :D hanem behoznák “főszereplőnek”:D…Még azt sem kellene siettetni,hogy Jane megtudja hogy Ő az(sőt…)/ Egyébként most ugy gondolom,hogy túl egyértelműen Kirkland-ra akarják terelni a gyanút az írók, lesz itt még terelés…. Egy olyat viszont eltudnék képzelni,hogy mikor már teljesen elterelték a figyelmet arról h Ő lehet Rj, az utolsó részben kinyirná Lorelein-t ,mutatnák ahogy rajzolja fel a mosolygós fejet,és utánna bele”mosolyogna” a kamerába / Na de majd a 8.rész után okosabbak leszünk…De ha kiderül hogy ez is egy atom nagy szivatás volt,és Ő is Rj barátja……………………

LaCRossE - 2012. 11. 13. 00:35

Csak nekem nem tűnik úgy, hogy Kirkland RJ? Nekem csalódás lenne, ha ilyen könnyedén hoznák be őt.

Lajoska67 - 2012. 11. 13. 02:10

Ez jó rész volt. Az egész évad tűrhetőbb az előzőnél, ami nagyon rossz volt.

Már ennek a résznek az elején, mikor feltűnt a szuperkomoly milliárdos, akkor gondoltam, hogy még a végén bejön, hogy neki is köze van a Red John-körhöz. Örültem, hogy a végén még volt egy ilyen kis érdekesség, de ez a megoldás így, hogy bejön a figura és közli, hogy álljanak le a nyomozással, mert csak, ez így gáz volt. Ráadásul ha ez a Red John-kör üzenete, akkor kellett volna valami plusz a szereplőbe (aki tuti nem RJ maga!), nem volt eléggé eredeti így.

Haenilion - 2012. 11. 13. 13:23

Szerintem sem Kirkland RJ. Ahogyan megöl(et)te az asszisztensét, elég sablonos volt. És hol a mosolygó fej? :)

Nekem már több évada az a véleményem, hogy Bret Stiles = RJ, megkoronázva a Mentalista “nagyszerű” hagyományát, miszerint minden epizód elején egy képkockára feltűnik a gyilkos, hogy a végén lelepleződjön. Bret barátunk is ilyen csóka.

warus - 2012. 11. 13. 14:13

Csak azt nem értem,hogy akkor miért kellett a 100.részben behozniuk Kirkland-ot….Valamiért nagyon az arcunkba akarták tolni.(Ha csak azt nézem hogy melyik részben tűnt fel,milyen módon stb…) Nagyot csalódnék,ha ezután valami barom történetet kreálnának köré,és kihoznák hogy ő is csak Rj barátja. ha bármelyik másik epizódban tűnt volna fel,azt mondanám hogy oké….de nekem egy sorozat 100.része “szent” rész :D abba ne szívassák már a rajongókat ilyen ócska dolgokkal(A 100.rész jelentőségének felmagasztalásával lehet egyedül vagyok :D de én akkor is így érzem) Olyan mintha félnének meglépni egy ilyen dolgot,hogy megmutatják Rj-t,pedig nagyon jó részeket hozhatnának ki belőle. A 8.részre nagyon kíváncsi leszek ( Még annyit a Red John-os dologhoz,hogy én azon nevetek,ahogy már előttem irta valaki,hogy msot hogy tényleg az arcunkba akarják tolni hogy Kirkland Rj,most 10ből 9embernek eszébe se jut hogy Ő lesz az :D ) na mind1 :D Igy szeretünk Mentalista :D

korum - 2012. 11. 14. 11:38

RJ szerintem valaki közelebbi lesz, talán Jane gonosz ikertestvére – így legalább őt is majd Baker játszhatja :)

MargieM - 2012. 11. 14. 20:17

Nekem van egy olyan érzésem, hogy bármennyire is szeretnének azzal beetetni minket, hogy közelebb kerülünk Hozzá, az lesz a vége, hogy az egész egy teljesen más ügy. Már késő ellőni az elkapást, max, ha fináléznak. Már ha nem kaszálnak két random évad közt… De bárki is legyen Volker és a másik, akinek a nevére már most sem emlékszem, legalább visznek egy kis színt a sorozatba, amiért sosem haragszom :)

LaCRossE - 2012. 11. 17. 21:49

“Az 5×02 után ismét hallucinogén teát iszik, azt a szálat is szépen elfelejtették az írók…”

Neeeeee, ilyet ne is írj le.

LaCRossE - 2012. 11. 19. 11:56

Hmm, fentebb rosszat idéztem. :D

“RJ szerintem valaki közelebbi lesz, talán Jane gonosz ikertestvére – így legalább őt is majd Baker játszhatja :)”

Szóval ILYET inkább ne is feltételezzünk. :D

Violka - 2012. 11. 19. 13:01

Igen, több elfeledett szál van amiből lehetne jó sztorikat kihozni: jósnő, a az egyházas pasi, a tea.

Én örülök, hogy Volkert nem csukták le a rész végén, és hogy visszatér. Volt a pillantásában, mikor fojtogatták az asszisztensét vmi ördögi.

Lorelei szál…. én már unom, Ok, tudom azért erőltetni Patrick, hogy közelebb férkőzzön RJ-hoz. Pedig sztem ha RJ ezt akarná, akkor más emberrel jelentkezne nála.
Meg miért van még életben Lorelei? Hogy bárki, aki eddig közvetlenebb kapcsolatban volt RJ-nal azt kinyírta rövid időn belül.

Jó lenne egy kicsit több mozgás a többi szereplőtől, pl. egy Cho-s részt szívesen megnéznék.

sori - 2012. 11. 19. 13:12

Tudna valaki segíteni abban hogy a 4.-ik évadban melyek a RJ-os részek?

wondorog - 2012. 11. 19. 13:42

sori:
4×01, 4×07, 4×11, 4×13, 4×17, 4×21, 4×22
persze ezek közül csak a 4×01, 4×07 és 4×22 azok, amelyekben fontos szerepe van RJ-nak

Az új rész egyébként ismét ütött, végre nem volt heti nyomozás, majdnem elérte nálam a 3. évadzáró szintjét, a sorozat 2. legjobb része nekem.

sori - 2012. 11. 19. 14:02

wondorog
KÖSZI!!!

sori - 2012. 11. 19. 14:06

Wondorog
“a sorozat 2. legjobb része nekem.”
Melyik az első legjobb rész?

wondorog - 2012. 11. 19. 14:08

Nálam a 3×22-23 Strawberry and Cream 1-2

wondorog - 2012. 11. 19. 14:16

Ja egyébként elírtam, nem a 4×21-22 REd John-os, hanem a 23-34 (elfelejtettem, hogy nem 22, hanem 24 részes volt az évad).

LaCRossE - 2012. 11. 19. 14:22

wondorog: szerintem is ismét kiemelkedő részt kaptunk, jön újfent kritika. :D

c - 2012. 11. 19. 14:51

Várjuk az írást :)

LaCRossE - 2012. 11. 26. 12:32

A mostani rész elég középszerű volt, egy képpel össze lehet foglalni a lényeges részeket.

http://kepfeltoltes.hu/view/121126/The.Mentalist.S05E09.HDTV.x264-LOL._VTV_.mp4_002558639_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

winnie - 2012. 11. 26. 12:40

kiteszem posztba, ha fontos lehet és megrágható, és van nagyobb kép,

LaCRossE - 2012. 11. 26. 12:50

winnie, tudok nagyobb képet csinálni.
Viszont azért az is világos, hogy ez nem az összes gyanúsított, volt előző oldal is, viszont hogy miért ezt emelték ki, azt nem tudom – lehet, hogy tényleg közülük valaki RJ, vagy csak egy újabb beetetés.

De amúgy megrágható, sorban, hogy ki mit gondol a lapon lévő gyanúsítottakról, lehetséges-e, hogy RJ közülük valaki.

Egy másik oldalról is van kép, de azt nem igazán mutatják:
http://kepfeltoltes.hu/view/121126/the.mentalist.s05e09_a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt meg az előző:
http://kepfeltoltes.hu/view/121126/the.mentalist.s05e09_b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

winnie - 2012. 11. 26. 12:51

köszi

Anthony - 2012. 11. 26. 22:51

Olyan tipikus Mentalista rész volt. Tudtam előre merre kell keresni a gyilkost, épp meg volt említve az RJ ügy is. De nekem tetszett, kedves kis rész volt.
Sőt behoztak egy csajt is úgy nézem, ennek is örülünk.

LaCRossE - 2012. 11. 27. 00:01

Anthony: Van Pelt helyett tökéletes lenne, most úgy sem használják, maximum íróasztaldísznek.

superr0x - 2012. 11. 29. 00:15

Most néztem egyhuzamban az 5/5-6-7 részeket, hát elég masszív mellékszereplőgárdát hoztak be a sorozatba, ha csak néhány mondat vagy apró rész erejéig.
Teljesen jó a cucc.

LaCRossE - 2012. 12. 10. 12:26

A mostani rész sem volt rossz, csak téli “finálénak” nagyon semmitmondó. Nincs is miről írni.

MargieM - 2012. 12. 10. 20:24

Az ügy maga nem volt egy nagy szám. És az is jó lett volna, ha egy kicsit több RJ-s infót csepegtetnek a fülünkbe, ha már nem lesz egy hónapig folytatás…
Viszont a zárás nagyon tetszett, bár valós értékén biztos emeltek beteg, shipper hajlamaim. De ez a “You only think you know everything about me.” ááá… :D

LaCRossE - 2012. 12. 10. 20:28

“ha egy kicsit több RJ-s infót csepegtetnek a fülünkbe…”

Vagy ha nem is RJ, akkor mondjuk Volker, vagy valaki… de így, hát, ez így csalódás.

MargieM - 2012. 12. 10. 22:31

Vagy ha visszajött volna a nadragulya. Az végülis olyan dolog, amit be lehet dobni egy epizód végére. Főzi, issza, issza, és bumm. De nem. Se RJ, se Volker, se nadragulya. Nem értem, mit várnak tőlünk, miért tartsunk ki…

Lajoska67 - 2012. 12. 11. 00:22

Trágya volt, mint egy-két rész kivételével már jó ideje az egész sorozat.

Pierre - 2012. 12. 11. 09:30

Csak nekem furcsa Lisbon utolsó mondata?
(“You only think you know everything about me.”)

Anthonz - 2012. 12. 11. 09:49

Hát ez a rész tényleg ocsmány filler semmi volt. Még a heti eset is siralmas volt.
Ha Lisbon lesz RJ azért az egy jó nagy WTF lenne annyi biztos.

winnie - 2012. 12. 11. 09:51

inkább egy tipikus, megszokott rész, nem? a fillerek nem megszokott részekre utalnak. de egy heti nyomozósban egy heti ügy éppen klasszikus epizódot jelent.

LaCRossE - 2012. 12. 11. 13:50

winnie-nek igaza van, filler volt inkább a 100. rész, vagy éppen hallucinációs rész.

Anthonz - 2012. 12. 11. 14:17

Jó, rendben, igaz. Csak valamiért ez ugrott be, gondolom mert a legtöbb részben idén volt egy kis RJ, most meg csak annyi, hogy olvasgatja ugye a naplóját.

MargieM - 2012. 12. 11. 22:25

@Pierre Milyen tekintetben? Ugye nem azt akarod sugallni, hogy szegény Reese lenne RJ?

Pierre - 2012. 12. 12. 20:14

@MargieM
Volt valami fura abban, ahogy Lisbon mondta a mondatot. Egyébiránt fogalmam sincs ki lehet RJ.

ayren - 2012. 12. 14. 18:27

Átlagos rész, csak a vége volt meglepően mulatságos. Az a kalapács nagyot ütött. Mindkét értelemben. :)

MargieM - 2012. 12. 16. 01:31

@Pierre
Ebben teljesen igazad van. Így újranézve tényleg olyan mint Mona Lisa mosolya, mintha valami többet akarna vele mondani, de úgy döntöttem, hogy ráhagyom a shipper énemre a dolgot ^^

c - 2013. 01. 07. 10:03

Nahh az 5×12 promoja elég komoly…. http://www.spoilertv.com/2013/01/the-mentalist-episode-512-little-red.html
Nagyon várós. Jane vs Volker

wondorog - 2013. 01. 07. 20:26

Jó kis rész volt, bár gondolom ahogy a legtöbb embert, engem is a Tommy Volker dolog érdekelt a legjobban. Remélem jövőhéten kapunk egy jó kis leszámolást, körített heti eset nélkül.

danca - 2013. 01. 10. 16:34

Én még csak most kezdem az 5. évadot, de nagyon belelendültem.
A Mentalista az a sorozat, ami bebizonyította, hogy 10 másodperc alatt is meg lehet ríkatni az embert.

Szerintem is jó lenne a sorozatba egy kicsit több “darkos” rész, de azzal is el lehet rontani. A Jane féle trükkök, átverések nem jönnének úgy át. A Red John ügy pedig ugyanaz mint a HIMYM, ha kiderül melyik az utolsó évad, megkapjuk amire vártunk.

németh györgy - 2013. 01. 13. 22:40

Megnézve a „The Mentalist” sorozat 5×11 (Days of Wine and Roses) epizódját, úgy érzem az egész sorozat és Simon Baker (Patrick Jane) is egyre jobb! Patrick Jane különleges szellemi érzékével és érzékenységével (persze a jó forgatókönyv alapján) egyre több finom, már-már „hihető” megoldást ad, az éppen aktuális ügyek felderítésében. Az emberi gyengeségekre felépített blöffök eredetiek, nem harsogóak, nem erőszakosak, és már régen túlnőttek a Columbo „de luxe” kategórián is. Érdemes nézni!

ayren - 2013. 01. 14. 09:26

Szerintem nem volt túl erős rész. Remélem, a következő, amikor (feltehetőleg) elkapják Volkert, lesz az igazi, és ez csak a felvezetésként szolgált.

LaCRossE - 2013. 01. 14. 12:58

Hát, ez az 5×12 valami ritka nagy csalódás volt – totál nem erre számítottam. Volker elkapása egy vicc volt, kábé semmilyen Patrick vs. Volker nem volt, mint amire számítottunk, sok pluszt nem hozott bele a nyomozásba Jane. Ejj, ez bitang rossz rész volt.

wondorog - 2013. 01. 14. 13:16

Tényleg elég gyenge lett ez a Volker reckon, valami nagy mind-game-re számítottam erre… a vége meg nagyon kurta lett, semmi lezárás, semmi következmények.

Korum - 2013. 01. 14. 14:44

Nem volt ez egy átlagnál rosszabb rész, de tényleg csalódás lehetett azoknak, akik egy nagy mentális leszámolást vártak a végére Volkerrel.

Lajoska67 - 2013. 01. 14. 23:45

Én azt hittem mindenki itt fog örömködni. Én azért örültem, hogy átívelős rész volt, és nem is Red John. Ez azért eddig még nem fordult elő.

Hogy azon belül bénácska rész volt, az egy dolog, de hát ötletben már jó ideje hiányt szenvednek a készítők.

LaCRossE - 2013. 01. 15. 13:05

@Lajoska67: lehet, hogy ötletben jó rész volt, de a kivitelezés nagyon rossz volt – és mindig ez számít. Hiába van egy jó ötlet, ha azt sikerül totálisan tönkretenni, ebben az esetben pedig ez történt. Kvázi adott volt egy kitűnő cselekmény, jó sok lehetőséggel, amit nem tudtak, vagy nem akartak kihasználni.

De más hiányossága is volt a résznek: nemcsak sikerült szokásukhoz híven teljesen feleslegesen szerepeltetni Van Peltet, Chót és Rigsby-t, és most még Patricket is majdhogynem teljesen vérszegénynek éreztem.

Az az igyekezet, amit a RJ ügybe belead, itt egyáltalán nem jelent meg. Szerintem nem véletlen, hogy a promók alapján mindenki egy nagyobb összecsapást várt, ellenben az elvárásoknak a készítők egyáltalán nem tettek eleget, mintha csak egy sima rész lett volna.

MargieM - 2013. 01. 16. 00:02

Na, látta valaki a Smiley-s promóképeket?

lfeli - 2013. 01. 17. 17:01

egyetértek minden csalódottal, felépítettek egy sejtelmes, befolyásos, mindig egy lépéssel előrébb járó okos és sármos gonoszt, aki sosem személyesen öl, ezért nem lehet elkapni, erre az elsőszámú bérgyilkosa egy lájtos kikérdezésen bevallja, hogy ő bizony gyilkos, aztán meg önmagából kivetkőzve kerget egy gyereket piszollyal az állatkertben.

c - 2013. 01. 18. 00:08

Ugy látom egyedül leszek a véleményemmel :) De Nekem brutálisan tetszett ez a rész!!!!

Andrew-R - 2013. 01. 18. 13:20

MEGA SPOILER !!!

A következő rész leírása

5×13 – The Red Barn

The team investigates a 25-year-old case that seems to involve both Red John and the Visualize group, and Lisbon contemplates her future.

Zora - 2013. 01. 19. 12:24

5×12
Nekem nagyon tetszett az 5×12, bár Jane az első 5 percben rájött, hogy a kisautó egy gyereké – mert felnőttek is szoktak ilyennel játszani ám! Ezt éreztem nagyon kényszeredettnek.
Több Jane/Volker párbeszédet vártam, valamint egy kicsit látványosabb elkapást – pl, hogy fegyvert szorít a gyerek fejéhez, vagy ott lógatja az oroszlánketrec felett – ha már egyszer állatkertben voltak, aztán, mikor Lisbon el akarja kapni, saját magát akarja lelőni, de Lisbon szétlövi a csuklóját, stb.

Ami NAGYON tetszett: nem halálosan sebesítette meg a pasit – mert pl az NCIS:LA-ben az egyedüli negatívum, hogy minden rosszfiút halomra lőnek. Lisbon legalább tud célozni!

wondorog - 2013. 01. 28. 11:42

Ez a 13. rész megint nagyon jó lett, kezdem azt érezni, hogy évad végére meglesz Red John (legalábbis, hogy ki ő, ha ténylegesen nem is sikerül elkapni).

seed - 2013. 01. 28. 17:10

LaCRossE írsz a részről ? :)

LaCRossE - 2013. 01. 28. 23:18

seed: már el is küldtem winnie-éknek, szerintem holnap kikerül.

Andrew-R - 2013. 02. 11. 16:49

5×16 – The Girl Who Played with Fire”
Visszatárő szereplő: Emmanuelle Chriqui (Lorelei Martins)

Andrew-R - 2013. 02. 13. 19:19

Jack Plotnick (Brett Partridge)visszatér az 5×15-ben :)

wondorog - 2013. 02. 18. 13:45

Ha nem is volt főszálas a rész, de én ezek alapján végleg kizártam Bertram-ot a gyanúsítottak közül.

LaCRossE - 2013. 02. 18. 14:29

Engem eléggé felhúzott ez a rész. Ilyen szánalmas és semmitmondó módon eltávolítani Van Peltet… hát, köszönjük.

LaCRossE - 2013. 02. 18. 14:30

wondorog: szerintem Patrick is kizárta egyébként. Úgy vélem, neki most ez volt az oka erre az egészre, szerintem most egyesével próbálja kizárni a maradékot, aki még a listáján van.

everest456 - 2013. 02. 18. 19:34

Az eset annyira semmilyen volt, hogy már fájt, de a kártyaparti valamint Cho és Rigsby jók voltak:

– You went home last night
and Googled dinosaurs,didn’t you?
– Yeah, I did.
– You have no life. I win.

-Yeah, well, you date pregnant hookers
and your, your dinosaur eats grass!

Korum - 2013. 02. 19. 18:14

Bennem meg pont a mostani rész közben ötlött fel a sorozat eleje óta először, hogy talán Bertram Red John, és nagyon ügyesen tagadja :)

MargieM - 2013. 02. 20. 10:08

Kövezzetek meg, de nekem tetszett ez a rész. Lehet, hogy az ügy egy kicsit gyengusz volt, de Jane trükkjei másfél évadja először mosolyogtattak meg. Grace eltüntetése meg szerintem jobb nem is lehetne, legalább nem szed össze még egy mély lelki traumát, csak hogy Amy elmehessen szülni. A dínos szövegeken/jeleneteken meg behaltam :D

Andrew-R - 2013. 02. 20. 15:32

SPOILERES angol nyelvű cikk az 5×16 -os részről. LaCRossE szerintem majd erről a részről is fogsz írni az biztos.

http://href.hu/x/jdfa

LaCRossE - 2013. 02. 21. 20:31

Andrew-R: a cikket nem olvastam el, de én is remélem, hogy megéri majd írni róla. :)

LaCRossE - 2013. 03. 04. 12:55

A mai átlagos rész volt, kevés kiemelkedő poénnal, de azért tetszett. Na de a következő!

wondorog - 2013. 03. 04. 13:25

Na most megleptek ezzel a résszel, sima nyomozós volt ugyan, de szokatlanul jó csavarral, végig az unokaöccs feleségére gyanakodtam.
A következő rész pedig nagyon várós.

Lajoska67 - 2013. 03. 04. 22:11

Nagyon rossz volt, pfejj.

MikkaMakka - 2013. 03. 08. 00:31

tetszett pedig nem volt benne red john se

MargieM - 2013. 03. 11. 09:43

Az 5×16 zseniális volt! Ez volt az első RJ-s rész, ami maradéktalanul tetszett. Nagyon bejött, ahogy a végén szó szerint ráuszította Lorelei-t RJ-re, csakhát, mint látjuk nem sokat ért a dolog… De nem úgy volt, hogy Lorelei-nek lesz mégegy része?

LaCRossE - 2013. 03. 11. 10:57

MargieM: rosszul látod, Patrick nem akarta ráuszítani a végén Lorelei-t RJ-ra szerintem, sőt, ezt a “She had it coming.” mondata nálam meg is erősítette. Amúgy szerintem is zseniális rész volt, a napokban majd jön róla írás is, így többet nem mondanék.

wondorog - 2013. 03. 11. 11:13

Nagyon jó rész volt, az egyetlen, amit hiányoltam, hogy semmivel sem kerültünk közelebb RJ-hoz, még egy halvány utalást sem kaptunk (pedig reménykedtem, hogy Lorelei teste mellett lesz valami utalás).
Viszont a Kirklnad-Bertram beszélgetésnél szöget ütött a fejemben a mondat: “Who can we trust?” Ugye Bertramot pár résszel ezelőtt kizártam, de bűntárs még lehet (akár ha Kirkland RJ). A Blake idézet még mindig gyanús.

Lajoska67 - 2013. 03. 11. 15:58

Nahát, ez volt aztán a mézesmadzag. Semmivel nem vagyunk előrébb. Max kizárhatják a spekulálók a nőnemű RJ verziót, mivel a nő “he” névmással hivatkozott rá. Gratulálok, roppantul ragaszkodnak ehhez a Red John vonalhoz, semmi újat nem akarnak kitalálni mellé. Így aztán gondolom ezzel az évaddal se tudunk meg többet róla annál, mint hogy ma 44-45 éves fickóról van szó, akivel Jane már találkozott életében.

Ez a csavar, hogy “mégsem mondom meg a nevét”, nagyon gáz volt. Lehet, addig szőtték a készítők a szálakat, hogy belegabalyodtak, és már senki se lehet igazából a gyilkos, ezért inkább titokban marad örökre, mint Columbo feleségének a kiléte is.

Vagy megint eljátszhatják még, hogy kiderül ki RJ, lesz valami akció, majd kiderül, hogy mégse ő volt, mint a 3. évad végén is.

Nem tom, mi lett volna ebben a részben zseniális. Pörgött, de a vége megfutamodás volt ezredszerre is.

MargieM - 2013. 03. 11. 16:34

Igen, rosszul fogalmaztam az uszítással. Arra próbáltam célozni, hogy eredetileg ugyebár csak kezessé akarta tenni Lorelei-t, meg kiszedni belőle a nevet, de ehelyett egy szörnyet teremtett, aki a végén maga is csak RJ vérére szomjazott. És épp ezért nem mondta meg a nevet. Szerintem ez nem volt gáz, sokkal logikusabb volt, mint a csaj legtöbb eddigi húzása. Az viszont elég furcsa, hogy Jane nem látta a kezdetektől, hogy Lorelei mennyire zakkant.
Előrébb szerintem annyival vagyunk, hogy ha Lennon odaadta az egyik áldozatát RJ-nek, akkor neki a többi megöléséhez is feltehetőleg köze volt. Négy új áldozat, négyszer annyi esetleges nyom. És ki mondta, hogy Lorelei mellett semmi sem volt? Annyira rövidke volt az a jelenet, a hely meg elég lomos volt…

Anthony - 2013. 03. 11. 19:30

Meh :(

Nem fejlődünk semmit, sőt még kinyírtak egy eye candy csajt is. Tudtam, hogy valami silly megoldást választanak megint, szerencsére nem voltak olyan mocskok, hogy épp mikor ki akarja mondani valaki a nevét, akkor megölik. De végülis majdnem ez történt.

Az a sanda gyanúm, hogy a Bertram + Homeland-es fickó szálon félrevezetnek minket. A végén kiderül majd, hogy ők is RJ-t keresik, csak ők is minél jobban titokban akarják tartani a saját nyomozásukat.

Lajoska67 - 2013. 03. 13. 00:26

Anthony, egész biztos vagyok, hogy Kirkland valami olyan mániákus, aki még Jane-nél is sokkal régebben nyomoz RJ után, és pl. nem tudják, kiben bízhatnak, mert tudják, hogy a követői mindenhova beépültek.

Zora - 2013. 03. 15. 20:46

Én csak azt nem értem, egyáltalán miért vannak egy sorozatgyilkosnak követői??? És ők hogy találják meg, kit kövessenek? E-mail-eznek? Mert így a rendőrség is elkaphatja. Fan-clubot nyit a neten? Mert akkor dettó… Magát az egész dolgot nem értem a követőkről.
Mert ha valaki szenvedélyből öl, akkor miért engedi át az élvezetet másnak? Az a más hibát ejthet, rendőrség elkaphatja, stb…

LaCRossE - 2013. 03. 15. 21:49

Bocsánat, de egyéb elfoglaltságok miatt egy ideig biztosan nem tudok írni a The Mentalistról – a fináléról azonban ígérem, írok.

MargieM - 2013. 03. 16. 14:57

Zora: Szerintem nem ők találják meg, hanem RJ csalja őket össze. Végülis Lorleinek is megölte a testvérét, és utána, mikor sebezhető volt, behálózta. Szerintem a többiekkel is valahogy így lehetett, hiszen mindegyikük fontos volt valami miatt a gépezetben.
És ha Lennonra gondolsz, szerintem ő már gyilkolt, mikor RJ “megtalálta” és kizsarolta belőle Lorelei húgát. Végülis, ha valaki olyan időmilliomos, mint Red John kell hogy legyen, akkor ráér hasonszőrüket keresni, majd megzsatolni őket…

MargieM - 2013. 03. 16. 15:04

Amúgy, ez lehet hülyeség lesz, de van valakinek ötlete, hogy miért pont Lorelei? Mármint, van egy olyan érzésem, hogy Kaliforniában lett volna legalább félmillió olyan lelkileg összetört lány, akit mindenféle testvérgyilkosság nélkül át tudott volna RJ állítani a saját oldalára, sőt, valószínűleg lettek volna olyan lányok is köztük, akik szőke-kékszeműek… Szóval, valószínűleg van valami indok a felszín alatt, ugye? Vagy csak én kombinálom túl?

wondorog - 2013. 03. 18. 14:21

Azért arra kíváncsi lennék a CBS milyen szinten szól bele a részek sorrendjébe, mert annak fényében, hogy kik lesznek a jövőheti rész szereplői, ez most teljesen nem illett ide, még egy szóval sem említették a múlt heti történteket. Nem szeretem az ilyeneket, amikor egy ennyire különálló rész beraknak egy komoly cliffhanger után.

Andrew-R - 2013. 03. 18. 20:10

A jövő heti rész is random rész lesz csak belecsempész nek egy kis RJ-szálat. A nagy durranás az 5×22-ben lesz. :)

Zsolti - 2013. 03. 20. 15:31

Tegnap a Cool-on ment egy ismétlés amiben valamit kiszúrtam…
1.évad 11.rész 21:37-től
http://indavideo.hu/video/A_mentalista_S01E01_VOROS_NYOMOK
A monitoron látszódik Red John (vagy egy társa) feje.
Van aki esetleg felismeri?…

Zsolti - 2013. 03. 20. 15:33

Tegnap a Cool-on ment egy ismétlés amiben valamit kiszúrtam…
1.évad 11.rész 21:37-től

A monitoron látszódik Red John (vagy egy társa) feje.
Van aki esetleg felismeri?…

c - 2013. 03. 20. 20:14

AZ Jane arca :)

Anthony - 2013. 03. 20. 20:49

Na jó, nem tudom miért pont most, de a legutóbbi rész után eldöntöttem, hogy nem nézem tovább ezt.
Szóljatok, amikor RJ-s részek vannak, a többit nem nézem ezentúl, unalmas.

LaCRossE - 2013. 03. 25. 11:57

Jó rész volt, a LaRoche rész pedig kifejezetten vicces. :D :D

LaCRossE - 2013. 03. 25. 12:01

Anthony: ha mást nem is, az utolsó 3-4 percet nézd meg a mostani részből, eléggé fontos.
Hmm, ez váratlan volt, viszont ez így nagyon gyanús. Közeledünk a végjáték felé.

wondorog - 2013. 03. 25. 12:25

Komolyan, már vártam, hogy kimondja, Red John vagyok, de még mindig húzzák az agyunkat.

wondorog - 2013. 03. 25. 12:30

Mondjuk ha a rész címét, “Behind the Red Curtain” 2 értelműnek vesszük, akkor Kirkland lesz az.

LaCRossE - 2013. 03. 25. 14:22

wondorog: be kell látnom, eddig lázadoztam azellen, hogy Kirkland RJ, most viszont egyszerűen creepy volt, ahogy viselkedett, tipikus pszichopata vonásokat is fel lehetett fedezni rajta – szóval durván előre lépett a “gyanúsítottak” között nálam.

wondorog - 2013. 03. 25. 15:50

Igen, és még ott volt amit mondott, hogy reméli, egyszer neki is megteszi valaki majd ezt a szívességet. Teljesen olyannak tűnt, mintha már nem először gyilkolna.

korum - 2013. 03. 25. 16:51

Ha kiderülne hogy tényleg ő RJ akkor lehetne egy érdekes két oldalról bemutatott finálé, nem arra kihegyezve hogy ki RJ, hanem arra, hogy ki tol ki kivel a végén. Jane is gyanúsan nézett, biztosan sejti hogy Kirklanddal valami nem stimmel.

cyborgwings - 2013. 03. 25. 16:53

majd esetleg olyan kérésem lehet, hogy évad végén valaki csokorba szedi, mely részeket érdemes megnézni (esetleg kritikán belül, hogy észre is vegyem :D), amiknek köze van red johnhoz? mert ez a szál még érdekelne, de a tököm fogja végigszenvedni az évadot miatta. tudom, hogy már volt említve többször is kommentekben, kritikákban, de egy gyűjtés megkönnyítené az életem. kérem szépen, köszönöm szépen.

LaCRossE - 2013. 03. 25. 18:22

Ha valaki most összeszedi, az király, de egyébként rendben, majd akkor beleírom a finálékritikába.

Lajoska67 - 2013. 03. 25. 19:01

Kirkland nem RJ. Ebben egyre biztosabb vagyok. Tuti valami agyament csavaron gondolkodnak, amivel folytathatják majd az ötödik részben. Szóba került már az a milliárdos figura, a CBI-os volt ügynök, a halottkém és még mások is, de valahogy mindig sántított az ügy. Meg aztán furcsa volna, ha az egész CBI meg a californiai FBI az ő befolyása alatt állna. A DHS-nél meg aztán nyomának kellene lennie, hogy ott működik amúgy, tehát nem töltheti az idejét Californiában folyamatosan. Meg szemet is szúrna azért valakinek ez. Tök kamu ügynök meg szintén nem lehet, nagyon béna lenne.

Nem beszélve arról, hogy miért ne ismerné fel a felébredő fickó? Max. azt tudom elképzelni, hogy valami segítő ő is, aztán csak remélem, hogy nem úgy végződik az évad, mint a 3., hogy valami nagy harcban Jane lelövi, de mégse Kirkland volt a hunyó, így minden megy tovább.

Dark Energy - 2013. 03. 25. 19:30

csatlakozom cyborgwingshez
nekem is jól jönne, hogy melyik részeket nézzem meg, ami Red John-os

Andrew-R - 2013. 03. 25. 20:23

Miközben csináltam a listát vettem észre h csak a 4. évad kell de ha már vesződtem vele marad. A teljesség ígénye nélkül (egyes RJ gyanúsítottak részei kimaradtak)

1×01 Pilot
1×11 Red John’s Friends
1×23 Red John’s Footsteps
2×08 His Red Right Hand
2×22 Red Letter (a köv rész miatt)
2×23 Red Sky In The Morning
3×03 The Blood On His Hands
3×09 Red Moon
3×10 Jolly Red Elf
3×16 Red Queen
3×23-24 Strawberries and Cream
4×01 Scarlet Ribbons
4×02 Little Red Book
4×07 Blinking Red Light
4×11 Alwasy Bet on Red
4×13 Red Is The New Black
4×14 Cheap Burgundy (éritőlegesen)
4×23 Red Rover, Red Rover
4×24 The Crimson Hat
5×01 The Crimson Ticket
5×05 Red Dawn
5×07 If It Bleeds, It Leads
5×08 Red Sails in the Sunset
4×09 Black Cherry (főleg az epizód vége)
5×13 The Red Barn
5×16 There Will Be Blood
5×18 Behind the Red Curtain
5×22 Red John’s Rules

Andrew-R - 2013. 03. 25. 20:24

Hopp a 4×09 Black Cherry az 5×09 ^^

cyborgwings - 2013. 03. 25. 21:23

fú, köszi, Andrew-R!
asszem, a 4. évadot is föladtam az elején, úgyhogy az is jól jöhet. :)

és azért így megkésve, de a szándékot neked is köszi, lacrosse. :)

LaCRossE - 2013. 03. 25. 21:58

5×08 Red Sails in the Sunset
4×09 Black Cherry (főleg az epizód vége)
5×13 The Red Barn

Gondolom ott elgépelés akar lenni, mert 5×09.

Andrew-R, amúgy köszönet a listáért, ha esetleg berakom (csakis az 5x?? részeket) a kritikába, majd jelzem, hogy te szedted össze. :)

cyborgwings - 2013. 03. 25. 22:12

a jó ég áldjon meg, hiszen a következő kommentjében jelezte is a hibát! :D

LaCRossE - 2013. 03. 25. 22:13

Öööö… erre mondják azt, hogy pofáraesés. :D

Andrew-R - 2013. 03. 26. 10:01

Nincs mit, szívesen máskor is ^^

Na most a részről is írjunk. Annyi suspense és red herring van ebben a sorozatban hogy Hitchkock szeme is könnybe lábadna. Még jó hogy végig daráltam az első 4 évadot mert most baromi pipa lennék, ugyanúgy mint akik elejétől fogva nézik a showt és átverve érzik magukat. Az fb kommentekből is leszűrhető: “I’m sick of Red John”, “Tired of Red John”, “enough RJ” és még sorolhatnám.
Ami a sorozat előnye az leginkább a hátránya is, hiába masszív főszál RJ legtöbbször úgy érzem hogy egyet lépünk előre aztán kettőt hátra.
Nincs profilalkotás. Egyedül Boscoék akadtak masszív használható nyomra az ügyben aztán miután kivonták őket a nyomozásból elsikkadt az egész, Timothy Carter meg be verte a koporsószöget modnván elkaptuk RJ-t ügy lezárva.

Szerintem már nyugodtan kijelenthetjük hogy Red John egy mentalista. És itt jön legnagyobb csalódottságom: miközben Jane általában egy rossz nézésből vagy orrvakarásból levágja a frankót a saját ügyét képtelen megoldani. Már amikor az ajtján találta a cetlit amiben írja hogy: “If you were a real psychic” – hát honnan is tudhatná RJ hogy milyen is egy igazi médium/mentalista ha ő maga nem az – akkor kellett volna neki leesnie bár ennek hiányát magyarázhatjuk a sokkal. Az is leszűrhető hogy komolyan veszi ezt a szakmát és utálja az olyan szélhámosokat mint Jane.
Még akkor se jut eszébe Jane-nek hogy RJ micsoda amikor Kristina katatón állapotba kerül.
A könyvecskével meg melléfogott és nem túl nagy spoiler ha elárulom hogy cirkuszos, karneválos időszakban találkozott RJ és Jane. Lehet hogy nem lettek barátok de elég jól ismerhetik egymást. Szóval a listát Jane is és mi is dobhatjuk a kukába, hiszen ebből a részből az tűnt ki hogy Jane is hipnotizálva van és nem biztos hogy emlékszik arra a bizonyos kézfogásra.

Kirkland karakterét illetően nem elemzek hiszen olvastam pár olyan dolgot az 5×22-ről ami még megkeverheti a kártyákat.

Egyelőre ennyi ^^ Folytatom miután reagáltatok :) Ha valakit érdekel 5×22-es érdekességek, spoilerek, szívesen leírom :)

LaCRossE - 2013. 03. 26. 10:53

Andrew-R: inkább ne. :D

Viszont érdekes dolgokat írtál nagyon ezzel a mentalistás-cirkuszos dologgal. Ebbe még bele sem gondoltam, pedig így leírva talán az egyik legértelmesebb teória RJ-ra (bár nem a konkrét személyére) nézve.
Igen, én is bármennyire szeretem a RJ szálat, attól még elismerem, hogy egyben a sorozat legnagyobb hibája. Túl régóta húzzák, szerintem a készítők nem merik egyszerűen leleplezni, mert nem tudják, utána mit is kezdhetnének a sorozattal. Vagy éppen tudják, de a csatorna nyomására erre nincs lehetőségük. Ki tudja. A lényeg, hogy most már tényleg ideje lenne, bár úgy látom, te nagy vonalakban sejted, mi fog történni a fináléban, ne áruld el. :D

korum - 2013. 03. 26. 14:09

Még egy érdekes teóriával találkoztam, ami azon alapul hogy Kirklandet nem ismerte fel a fickó, mikor megkérte hogy nézze meg jól – azzal, hogy Kirkland plasztikai műtéttel megváltoztatta az arcát. Szóval még az is lehet, hogy Jane ismeri régebbről, csak nem ismeri fel… :P

lfeli - 2013. 03. 26. 14:21

kezd a hatalmába keríteni az a rossz érzés, hogy készítenek elő egy a 4. évadhoz hasonló gagyi finálét. kivették a képből loreleit, aki az utóbbi évadok leghasználhatóbb új karaktere volt, és nem is hoztak ki belőle semmi érdekeset, az meg szinte már mentalista közhely, hogy a múlt rész végén jött a creepy ürge a fecskendővel. túl van már húzva ez a “kicsoda red john?” kérdés, szerintem a feszültség abban kellene hogy legyen, hogy hogyan kapják el, nem abban, hogy konkrétan ki. Ekkora hype után garantált, hogy mindenki csalódott lesz, mikor kiderül.
az meg igaz, hogy egyre életszerűtlenebb, hogy még csak közel sincsenek a megoldáshoz, miközben szinte kétrészenként jönnek az újabb infók arról hogy mikor hol volt, kiket ismert, stb. Nem lenne érdekesebb ennek a képnek az összerakását nézni, mint az újabb fecskendőzést? nincsenek köztéri kamerák Sacramentóban? hány emberről lehetett már biztosan tudni, hogy RJ nemsokára megpróbálja megölni? Őket figyelni, vagy valami. Tudom, sorozat, de akkor is:)

Anthony - 2013. 03. 26. 20:28

@LaCRossE
Köszi a jelzést :P
Tényleg csak az elejét néztem meg, és az utolsó 10 percet. Megint húzzák az agyunkat, de még van 4 rész hátra, most gondolom megint szünetet tartanak.

@Andrew-R
Egész jó kis teória, könnyen meglehet, hogy te jársz a legközelebb a készítők elképzeléseihez. Ez tök kényelmes megoldás lenne, mert így akkor minden nehézség nélkül behozhatnak egy random arcot RJ-nak.

Lajoska67 - 2013. 03. 26. 23:58

Azt hogy fogják kimagyarázni, hogy az eleinte pszichopata sorozatgyilkosnak induló RJ, aki eleinte azért öl, mert bolond (ennek kimondása után hal meg Jane családja is) olyan kört épített ki láthatólag a legmagasabb társadalmi körökig, ami egészen elképesztő?

A The Followingban legalább van gumicsontnak valami zagyva Edgar Allan Poe-ideológia(?), de itt? Nem kellett volna valami kicsike, icipici dolognak kiderülnie már erről? Elég sok embert elkaptak már, aki kapcsolatban állt vele, mégis csak gúnyosan mosolyogtak, hogy RJ zseniális, szuper, király, nyomába nem ér semmiféle bűnüldöző szerv. De az még nem merült fel, hogy miért is csatlakozik valaki hozzá? Mi a cél? Van politikai szál? Pénzek forognak a háttérben? Volt valami szektás vallási alapvetés? Én nem emlékszek, hogy ez felmerült volna.

A szaros Followingban azért legalább pár rész után kimondták, hogy ez egy “cult”, A mentalistában ez miért nem hangzott el? Az FBI-os legény esetében nem filozofált rajta egyik szereplő se, hogy mivel fog meg valaki egy elit rendőrt, hogy a nevében gyilkoljon, akár még vőlegényként is beszerveződjön a CBI-ba az infók kedvéért! Miért?

És egyáltalán: eleinte RJ random ölte az embereket, azért tartották őrültnek. Mostanra meg már kizárólag olyanokat gyilkol, akik próbálják őt leleplezni. Mint valami gengszterbanda, ismeretlen főnökkel. És mi lett a látnoknővel, tényleg? És a vak csajszi házát miért nem figyelik folyamatosan? És a Blake-idézetek hogy jöttek a képbe? És mi van a n é g e r volt irodavezető asszonnyal, miért akarta RJ hirtelen kinyírni?

És miért nem mozognak sokkal komolyabb erők az egész ügy körül (FBI, NSA, stb.)? Gondolom az egy szem Kirklandet erre gondolva hozták be, na de 1 db ember jön Washingtonból egy ilyen ügynél?

Összességében ezer okból bűzlik ez az összetákolt főszál, ami nagyon misztikusnak indult, mára viszont zagyva marhasággá kalapálták. Hát most látom fentebb, hogy már 28 rész is RJ-nal foglalkozott a 112-ből, ami eddig lement? Az már egy bő évadnál is több!!!

Szóval két lehetőségük van: vagy most lezárják ezt, és mindenki iszonyatosat koppan, lenyomva esetleg a későbbi nézettséget (már ha lesz még sorozat), vagy valami borzasztó csavarral megnyújtják ezt a vergődést újabb évad(ok)ra, szintén nézettség csökkenést okozva maguknak.

Mindenesetre én semmi jót nem remélek.

LaCRossE - 2013. 03. 27. 18:46

Bates Motel 1×02-ben egy kis Tiger, Tiger volt. :D :D

ropi72 - 2013. 03. 27. 21:05

Szia korum!
Szerintem Kirkland arcán megkönnyebbülés és nem elégedettség fut át amikor nem ismerik fel. (RJ nem ijedne meg a felismeréstől, viszont elégedettséggel töltené egy ilyen arcplasztikás átverés.) Ezért aztán azt gondolom, hogy az RJ arcplasztikája nem a helyes irány.

LaCRossE - 2013. 03. 27. 21:54

Ősszel jön a 6. évad.

c - 2013. 03. 27. 23:23

Aztaaaamindenit mi volt ez a
Kirkland-es jelenet:O:O!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MargieM - 2013. 03. 28. 01:12

Hát ez a zárójelenet nagyon csúnya dolog volt… Szegény Jane megint durván rábaszott a dologra. Mondjuk szerintem ennyi erővel hagyhatták volna meghalni Lennont a lelövéskor, hiszen Kirkland nem vallotta be, hogy RJ, a karaktere pedig szerintem sokkal baljósabb maradt volna, ha nem tudjuk meg, hogy pontosan meddig is megy el hogy védje a hátsóját.
Amúgy nem rossz az a régről ismerős ötlet, de akkor mi van a Visualize-al? Úgy értem, az tuti beugrott volna Jane-nek, ha anno ismert volna egy tagot, nem? Még ha jól titkolta is az illető (nem mintha bárkinek lett volna oka akkoriban tagadni a tagságot) szerintem így utólag akkor is összerakná…
Én amúgy nem is a gagyi finálétól tartok, hanem attól, hogy, alá X-Akták, nem lesz igazi lezárás :c

lfeli - 2013. 03. 28. 09:00

Lajoska, igazad van, az a baj, hogy volt egy sötét, brutális, okos sorozatgyilkos főellenség, akiből mára valóban kb. egy misztikus, befolyásos szektát vezető keresztapát csináltak, ami sajnos kivette a hihető kategóriából ezt az egészet. továbbra is azt mondom, hogy a 3. évad dupla zárórésze pont tökéletes lezárása volt az RJ szálnak, nagyon kár, hogy mégsem merték bevállalni. így meg állandóan emelni kell a tétet, nemsokára már a fehárházban tűnik fel a kis vörös arc a falon…

Lajoska67 - 2013. 03. 31. 17:23

Most ezért biztos fikázást kapok majd, hogy minek nézem, ha nem tetszik, és a többi, de lapossá vált számomra a sorozat, és a főszál is, így muszáj leírnom: hogy a fenébe nem kap őrizetet egy olyan fontosságú ember, mint a kórházba került, most felébredt és kinyírt emberke?!

Nem ismételném meg, hogy ki mindenki bizonyult már beszervezettnek, de volt köztük FBI-ügynök, magas rangú szektás, CBI-os valaki, milliárdos. Ilyen módon egyáltalán nem lehet tudni, ki akar a kórházban az illető közelébe férni, akár DHS jelvénnyel a kezében. Nem hiszem el, hogy ne lenne rá protokoll, hogy pl. csak két rendőr szervezetes ember kell legalább egyszerre a szobába, nehogy valaki kinyírhassa az illetőt, vagy kamerázzák be állandóra, üljön bent egy nővért, akármi.

Jane reakciója is természetellenes volt, miért nem sikított, ordított, őrjöngött, mikor odaér, kijön a számára kb. ismeretlen és nemrég feltűnt ügynök a szobából, a beteg épp kinyiffan a felébresztés után, és még senki nem volt bent más?! Jane állítólag zseniális logikával bír, miért nem megy Kirkland után vagy legalább valami emberi jellegű reakciója lenne?

Ha a következő rész úgy kezdődik, hogy mennek ki egy ügyhöz, mintha minden rendbe volna, ezt a lehetőséget is ellőtték, pedig ez aztán tényleg magas labda volt.

Andrew-R - 2013. 03. 31. 18:26

Lajoska67: Jane-nek volt reakciója de hát mit sikongasson a DHS az NSA és A CIA után a legnagyobb jogosultságokkal rendelkező titkosszolgálat.
A megoldás pedig tipikus akciófilmes klisé-baki: kedvencem a “párnával megfojtós kisétálós”, szóval egyszerű lenne kideríteni hogy kliensünk egy nagy adag levegőt kapott a véráramába, dehát ez nem a Criminal Minds és főleg nem a the Following. Egy sima nyomozós sorinak akart indulni csak hát az évadok során ezt a szart kavarták belőle…

c - 2013. 03. 31. 21:50

“Hogy a fenébe nem kap őrizetet egy olyan fontosságú ember, mint a kórházba került, most felébredt és kinyírt emberke?!”

Kapott. + Pont a nővér szobával szembe helyezték el. Jane is ráállított egy nővért stb…

“Nem ismételném meg, hogy ki mindenki bizonyult már beszervezettnek, de volt köztük FBI-ügynök, magas rangú szektás, CBI-os valaki, milliárdos.”

Ez akár magyarázat is lehet arra hogy miért tud RJ ennyi mindent elérni.

Nem hiszem el, hogy ne lenne rá protokoll, hogy pl. csak két rendőr szervezetes ember kell legalább egyszerre a szobába, nehogy valaki kinyírhassa az illetőt, vagy kamerázzák be állandóra, üljön bent egy nővért, akármi.

Bekamerázás..Erre úgy tudom nincs jogosultságuk. (Bár ezt nem tudom 100%-osan)
Azonban egy gyors mellékes dolog,a rész elején mikor poros Jane zakója,nekem rögtön az jutott eszembe hogy Ő bekamerázta a szobát titokban. Azért lehetett piszkos esetleg a zakója.(Gyanús volt az a jelenet,túl feltűnő volt ahhoz hogy lényegtelen legyen(?)

“Jane reakciója is természetellenes volt, miért nem sikított, ordított, őrjöngött, mikor odaér, ”

Mivel nem 12 éves kislány. Nyilván van önuralma. Mit ért volna el azzal ha elkezd őrjöngeni.
Soha nemvolt az a típus . Az intelligens emberek alapból sem ilyenek.

“Jane állítólag zseniális logikával bír, miért nem megy Kirkland után ”

Várjuk ki a hátralévő 4 részt. Most kezdődik a végjáték.
Az pedig hogy Jane zseniális logikával bír tény és való.De ahogy tudjuk Rj még nála is zseniálisabb.

Lajoska67 - 2013. 04. 01. 00:43

A remény hal meg utoljára, persze most zseniálisan megint beraktak két hét szünetet is feszültség fokozónak, nehogy rajta veszítsenek.

Jane-ről csak azért írtam, hogy hiányoltam némi emberi reakciót, mert legutóbb, mikor tényleg ráparázott a RJ témára, keresztül lőtte a neki feleselő figurát, mintegy három alkalommal. Most egy kb. koronatanú ébresztés után meghal, Jane egész rész alatt erre az ébresztésre várt, még a kórházból se akart kijönni, erre az első ember, aki bemegy, közli, hogy csodák csodája, az úr elhalálozott. Erre én vártam volna annyit, hogy “álljon meg, hova a fenébe megy mégis…?!” vagy hasonló. Vagy legalább hogy elinduljon ő is Kirkland után, de remélem akkor, hogy ami késik, nem múlik.

KP - 2013. 04. 02. 11:44

És azt külön valamikor beszokták jelenteni (mondjuk ősz előtt) hogy melyik sorozat melyik idősávban lesz? Vagy így, hogy nem írtak semmit, marad a Mentalist vasárnap? :(

KP - 2013. 04. 02. 11:48

Am azt külön be szoktak jelenteni (ősz előtt pl.), hogy egy sorozat melyik idősávban lesz? Vagy így, hogy nem írtak semmit, marad a Mentalist vasárnap? :(

lfeli - 2013. 04. 02. 11:51

az elég gyengusz magyarázat lenne, hogy azért nem reagál semmit, mert nem kislány. arról van szó ugye, hogy a felesége és a kislánya gyilkosát akarja elfogni, végre talál valakit, aki tudja hogy ki az, erre megölik. minimum egy basszust megérne… mondjuk már loreleitől is elég könnyedén fogadta, hogy bocs, mágsem mondom meg hogy ki az… ott is jöhetett volna egy neszórakozzálmárvelem, vagy valami…
szóval vagy életszerűtlenül írnak az írók, vagy – és a kórházas jelenet esetén ennek adok nagyobb esélyt – azért nem reagált, mert tudja hogy mi történt, szándékosan rendezte így. csapda kirklandnek, aki elvezeti RJ-hez. talán. mondjuk ennél egyszerűbb lett volna a faszit megkérdezni. milyen vicces lenne, ha ez a hatalmas rejtély úgy oldódna meg, hogy egy nímand egyszercsak kibök egy nevet:)

winnie - 2013. 04. 02. 12:15

kp: május közepén jelentik be.

c - 2013. 04. 02. 12:30

Nekem meg mondjuk az volt érdekes ,mikor a 16.részben a mentőben elkezdett ordibálni. Az valahogy szokatlan volt Jane-től.(Mégha igazából ez is az emberibb viselkedés,és ezt várnánk egy embertől)
Eleinte Énis meglepődtem hogy nem ordibál,dühöng egyes esetekbn. Legelőször akkor volt ilyen,amikor Rj megölette Boscoékat,elkapták a nőt(aki segitett Rj-nek) , Jane kikérdezte,és rá 5percre Rj megölette a nőt. Jane meg lerohant a nőhöz. Na én akkor vártam volna hogy belevág egyet a falba,vagy ordít egyet, de nagyon semmi nemvolt.
A Loreleinos jelenetnél szintén.

A korházas dologgal kapcsolatban pedig igazad lehet. Sejthette hogy valami nem oké. ( Erre is írtam hogy várjuk ki a hátralévő 4 részt,hiszen akármi történhet)

blady - 2013. 04. 03. 16:10

azt mivel lehetne kizárni, h Jane-nek van egy buggyant ikertesója? (vagy ha kizártátok és már írtátok, bocsánat, nem nagyon olvasgattam az elmúlt cirka 1 évben)
nem hagy nyugodni, h a tiger-tiger és a limós jelenetnél is Baker hangját hallatták némi torzítással..

Andrew-R - 2013. 04. 03. 19:35

blady: Lényegtelen kinek a hangját hallottad hiszen ez csak azért volt mert nem akarták hogy castingolni kelljen RJ szerepére. A 2×23-ban valószínűleg Jack Plotnick kölcsönözte neki a hangját, a 4×24-ben meg Simon Baker.

blady - 2013. 04. 04. 18:21

minden rosszindulat nélkül: ezt mire alapozod? és ez még mindig nem válasz az első kérdésemre :)

lfeli - 2013. 04. 12. 12:03

első blikkre az ikert két dologgal is kizánám:
1. akkora blődség lenne, ami nagyon nem illene ehhez a sorozathoz
2. kiderült az utóbbi részekben, hogy Patrick személyesen ismeri RJ-t (legalábbis hogy kezet fogtak valamikor). vagyis tudná, ha úgy néz ki, mint ő:)

Andrew-R - 2013. 04. 15. 09:53

No emberek azt hiszem az évad végén megint nem lesz Red John előjövetel, de kapunk majd 7 fix gyanúsítottat.

A CBS összepakolt egy összefoglaló előzetest a Red John ügyről. Nyugi ha eddig láttátok a részeket akkor nem spoileres. :)

The Mentalist – Seven Suspects

http://youtu.be/WcGqOlOSibY

wondorog - 2013. 04. 15. 10:59

Nem értem, hogy ha Jane sejtette, hogy betörnek hozzá, miért nem kamerázta be az “irodáját”.

Andrew-R: érdekes ez a videó, én azért reménykedem, hogy az a 7 suspect, a penultimatenek lesz a cliffhangere, és az évadzáróban tényleg megkapjuk ki is Red John.

lfeli - 2013. 04. 16. 15:05

Szerintetek ki ez a Kirkland? RJ embere, aki arra kíváncsi, hogy Patrick mennyire van közel a megoldáshoz, és ezért állítgatja össze a fotókból a falán lévő képet? Mindjuk az elég fura, hogy Homeland alkalmazottakkal töreti fel egy CBI alkalmazott szobáját…
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a nagy csel, mert láthatóan nagyon mosolyog valamin P., úgyhogy működik amit eltervezett.
Az meg engem is elrémiszt, hogy az évad végére 7-re szűkítik a gyanusítottak körét… Félek tőle, hogy tényleg ennyi lesz, leír a noteszába 7 nevet, ami rajta lesz az utolsó rész utolsó másodpercének kockáján, aztán majd jövőre már 5-re szűkíti, aztán háromra, és így megy majd a 10. évadig… Tényleg, miért lett teljesen központi kérdés hogy konkrétan ki RJ?? lehet hogy én vagyok a hülye, de ez engem nem izgat. az érdekel, hogy kapja már el valami nagyon izgalmas duplarészben…

c - 2013. 04. 16. 22:59

Bár még nem láttam a legújabb részt. De Én a 100.epizód óta bízom benne hogy Rj= Kirkland. Ha kiderülne ,hogy nem ,akkor most az egyszer nagyot csalódnék a sorozatban.
Annyi jó jelenetet csináltak Kirkland-el ,annyira jól felépítették a karakterét,hogy teljesen beleéltem magam,hogy Ő lesz RJ.

Indokaim:
1) A 100.részben bukkant fel először. (Nem nagy érv, de Én akkor is azt mondom,hogy egy ilyen fontos epizódba okkal tették bele Kirkland-et(A 100.rész “méltó” lenne arra hogy RJ először felbukkanjon)
2) Jane és Kirkland első találkozása , A “Do I know you? No. But I know you. ” zseniális volt. ÉS sokat sejtető.
3)Jane és Kirkland kézfogása után megszólal a Red John zene
4)Mikor Bertram és Kirkland kettesben vannak az irodában,úgy beszélgetnek,mintha régi “barátok”lennének. (Itt például arra gondolok mikor Bertram kérdezi,hogy Bízhatunk bárkiben is?) Ezt Én ugy gondoltam tovább,hogy ezek szerint Ők már többször találkozhattak,lehetséges,hogy Bertram Kirklandtől hallott William Blake-ről,azért ismerte fel a 3.évadban az idézetet.
5) Kirkland karaktere nagyon jól felépitett. Jane-hez hasonló.(Ez akkor is jól látszik mikor Lisbon megemliti,hogy ugy tud válaszolni miden kérdésre hogy semmire nem válaszol közbe.)
6) Ez nemlesz túl nagy dolog,de az sem lehet véletlen,hogy a 9.részben nagyon felakarták hívni a figyelmet arra hogy Lisbonnak bejön Kirkland. Mikor a haját igazgatja stb…
7) Jane-nek nem szimpatikus Kirkland.
8) Minden jelenetben mintha Kirkland lenne a dominánsabb. És Jane nem nagyon tudja a “képességeit” használni vele szembe
9)A limuzinja ugyan olyan mint a 4.évad fináléjában Rj limuzinja
10)Kirlkand és a Homeland security feltűnően érdeklődött Lorelein iránt
11) Minden részben vörös nyakkendőt visel :D
12) Az utolsó,ami pedig nálam mindent vitt a kórházas jelenet!!!!!NA ott…Komolyan azt hittem kimondja hogy Én vagyok Red John :D AZ nagyon brutális volt.Ritka hogy ennyire meglepnek sorozatban,nem számítottam erre. Ez nekem az évadzáró utolsó 3percének is elment volna!!

Egyszóval Én szurkolok hogy Ő legyen RJ! És nagyon kiváncsi vagyok mi lesz az utolsó részben…NAgyon promózzák ezt a 7 gyanusitott dolgot.

tumpara - 2013. 04. 17. 10:07

c: Patrick bármikor megeszi Kirklandet reggelire, ő csak a hatalmával tudja visszatartani Jane-t (Homeland Security-sként nem köteles válaszolni semmire, ez nem dominancia, csak helyzeti előny). Kirkland csak Red John FBI-os embere, ezért utalgatnak a készítők annyira rá (zenével, ügyes mondatokkal, a kórházas jelenetről nem is szólva) ha nem, akkor nagyot csalódnék. Ja, és az “ugyanolyan” egy szó. Bocs.

c - 2013. 04. 17. 11:30

Hűű de okos vagy Tumpara :) Köszönöm szépen hogy felhívtad a figyelmem hogy az “ugyanolyan” egy szó :) 25 évet bután éltem le!! El is szégyellem magam!!! Egyébként az ilyen hiperszuper intelligens embereket annyira megnézném élőben :D

AZ pedig hogy Jane megeszi reggelire Kirkland-et ,háát…(tudom hogy a háát 1 “á” de remélem nem zavarlak össze ezzel:) Nézd vissza a jeleneteiket,és rájössz mennyire nem így van.
Az az érved,hogy Kirkland magasabb rangú? Mikor érdekelte ez Jane-t ??
Az pedig hogy melyikőjük a nagyobb manipulátor? Jelenleg Kirkland vezeti az orránál fogva Jane-t ,nem fordítva.

Remélem minden szót jól írtam, de ha nem Kérlek javíts ki,mivel a kibeszélő lényege hogy a helyesírásunkat az ilyen B@@@ fejlesszék!!!!!!!! Köszönöm!!!! :)

c - 2013. 04. 17. 11:34

Ja és Tumpara :) Véletlenül nehogy a másik álneveden írj vissza :) Mert nem UGYAN OLYAN a két név :)

c - 2013. 04. 19. 09:52

Na ez WTF :D ????????

The Mentalist – Episode 5.22 – Red John’s Rules (Season Finale) – Press Release

SERIES REGULARS:

Simon Baker (Patrick Jane)
Robin Tunney (Teresa Lisbon)
Tim Kang (Kimball Cho)
Owain Yeoman (Wayne Rigsby)
Amanda Righetti (Grace Van Pelt)

GUEST STARS:

Emmanuelle Chriqui (Lorelei Martins)!!!!!
Laura San Giacomo (Miriam Gottlieb)
Scott Anthony Leet (Roddy Turner)
Tangie Ambrose (Samantha Barsocky)
M.C. Gainey (Pete Barsocky)
Michael Hogan (Sean Barlow)
Alice Amter (Marta)
Marisa Guterman (Sandra Guzman)
Jack Plotnick (Brett Partridge)!!!!!!!!
Brett Robert Pearsons (Val Ziskin)
Homie Doroodian (Motel Clerk)
Diane Witter (Receptionist)
Mary Jo Catlett (Ruth)

winnie - 2013. 04. 19. 10:55

flashback? álomkép?:) sok minden lehet.

winnie - 2013. 04. 19. 10:56

tényleg, baromira nem követtem a dolgokat, csak az évad első felének posztjaiból értesültem: kapott van pelt valami történetet righetti terhessége miatt? vagy az már régen volt?:) (már magam sem tudom.)

c - 2013. 04. 19. 12:02

Van Pelt elment 2 epizód erejéig egy informatikai továbbképzésre :D Utána meg visszajött :D

Olyan egyébként lehetséges,hogy Kirkland-et nem írják bele a szereplők listájába ,de ennek ellenére benne lesz a részbe??
Mert ha az 5.évadban a 19.résszel zárják le a történetét,lehet lefejelem a monitort xD
(Mintha a POI-ban lett volna már ilyen,hogy egy bizonyos szereplőt a nagyobb megdöbbenés miatt nem írtak bele a szereplők névsorába)

A Wtf inkább annak szól,hogy a Vérnyom elemzőnket visszahozzák az évadfináléba. És hogy Kirkland nincs a szereplők között.
A Lorelein-os visszatekintés viszont nagyon jónak igérkezik!!!!!:))

winnie - 2013. 04. 19. 12:48

simán lehet, hogy valakit nem akarnak ellőni. ritka, de előfordul.

Andrew-R - 2013. 04. 19. 14:02

Nem akartam SPOILER-ezni de ha már kommentbe ott van cast list akkor írhatom :) Bocs ha olyat írok ami mág sokaknak nem tiszta inkább nyugtatásra szolgál mert már szar nézni hogy húzzák az agyunkat.

Én már komolyan nem vagyok képben hogy most mi lesz vagy ki is lesz RJ. Ugye benyomták ezt a 7 gyanúsított dolgot ami egyébként olyan mint halottnak a csók hiszen csak olyan infót fog megerősíteni amikről már nagyon sok teória született. A cast-ot illetően van ami meglepetés meg van ami nem: Emmanuelle Chriqui-t tutira vettem hogy flashbackelni fogják hiszen 5-részre írt alá és még csak 4-et láttunk (4×24, 5×01, 5×08, 5×16).

SPOILER 5X22!!!
Ez a rész a karneválban fog játszódni Venice Beachen, Los Angelesben. Tom Szentgyörgyi is nyilatkozta hogy az évad végére pontos körülményekre lesz bizonyíték azt illetően hogy merre kell keresni Red John-t. Szerintem 99,9 % hogy a karneválban találkoztak. Scott Anthony Leet (Roddy Turner)egy rendkívül veszélyes és erőszakos karneválos figura, Michael Hogan (Sean Barlow)a színészt szerintem nem kell bemutatni a karaktere egy ír médium Jane múltjából a teóriámnak miszerint RJ egy mentalista ő lett volna az alapja de a színész szerintem túl öreg hozzá.
Nincs viszont Kevin Corrrigan, megmondom őszintén ez a színész többet érdemel mint egy Fringe mellékszereplő, olyan jól hozta a figuráját hogy simán elfogadtam volna RJ-nak, de más elméletem szerint lehet ő Carter Peak, a távoli karaktere a 2×08-ban bukkant fel és lehet hogy nem is RJ tüntette el holttestet és nyírta ki Rebbeccát hanem Kirkland hogy eltüntesse hogy valójában Carter Peak él és bosszúra szomjas RJ iránt. A személyes kedvencem Currie Graham (Mashburn) nincs a castban szóval egyőre vele nem tudunk mit kezdeni, van helyette vsizont Jack Plotnick (Partridge). Komoly lenne ha végén tényleg ő lenne Red John, benne volt a pilotban is. Remélem nem úgy lesz vége hogy RJ – legyen az Partridge vagy akárki más – golyót ereszt Kirklandbe sajnálnám a szinészt és a karaktert is ráfért már a sorozatra egy kis vérfrissítés.

Szóval marad az örök kérdés szerintetek: Who is Red John?

c - 2013. 04. 20. 10:26

Andrew-R !

SPOILER:

Tetszik az elméleted,főleg a karneválos dolog.
Viszont a Kirkland-es dolgot kicsit tovább gondoltam.
A Carter Peak -es teória azért nem stimmel nekem,mivel miért érdekelte volna Kirklandet/Carter Peak-et hogy Lennon felismeri -e ? Ő gondolom nem találkozott vele előtte. Nekem ez a rész nem áll össze.

A Miranda pasija dolog viszont majdnem tökéletes volt. Kicsit el is bizonytalanodtam :D Hiszen akkor logikus lenne hogy Lennon akár láthatta is Kirkland-et régebben,és megakart bizonyosodni hogy felismeri -e.
Viszont utána nem hagyott nyugodni ez a gondolat,és arra jöttem rá,hogy ez sem stimmel. Mivel ha tényleg Miranda pasija volt,akkor tudhatta hogy Lennon is közrejátszott a halálában,és minimum megkínozta volna,nem a barátjának nevezte volna magát. AZ is gyanús,hogy miért nem kérdezte meg tőle hogy ki Rj? Nyiláván mert tudja ki Rj. Akkor viszont ha bosszúra szomjas,miért nem nyírta már rég ki ?

Valamint mindkét esetben ami a leginkább sántít,hogy tudjuk,hogy Carter Peak egy katona volt,akit leszereltek miután az Öbölháborúban amputálták a lábát, Miranda pasija pedig egy erőszakos ember volt,aki bántalmazta Mirandát. Nem hiszem hogy bármelyikőjük eltudta volna érni,hogy a Homeland Security ügynökévé váljon.

Viszont hogy magamnak is ellent mondjak,azzal kapcsolatban hogy Kirkland= RJ :D Egyetlen dolog nem tiszta nekem,hogy Kirkland miért mutatta meg Lisbonnak a képet,hogy Miranda belevéste Roy nevét a padlóba. Hiszen tudnia kellett hogy ez az infó eljut Jane-hez és Lorelein-hoz . Ezáltal pedig Lorelein ellene fog fordulni.

Úgy érzem lesznek még itt érdekes dolgok az évadzáróban :D A vérnyom elemzővel és Lorelein-nal ugy megfogják kavarni a dolgokat .

c - 2013. 04. 20. 23:26

Megnéztem az 5×19-et, Jane a végén szerintem tuti megszívatta Kirkland-et,mert nagyon mosolygott :D.
Kirkland-nél viszont a koktélos utalást nem értem. Nem tudom kinek ugrott be, de ugye ez a koktél az amit Jane a 4×23-ban iszogat,mikor a családja gyilkosságának az évfordulója van.
Itt a videó annak aki nem emlékszik : http://www.youtube.com/watch?v=5pHcS1aXYeo

Andrew-R - 2013. 04. 21. 22:05

Emlékeztek arra hogy amikor egyszer Jane járt LaRoche-nál és volt neki egy féltve őrzött dobozkája és bepazárott hogy Jane tudja-e mi volt benne? :) Szerintem lesz jelentősége :)

Lajoska67 - 2013. 04. 22. 17:29

Azt tudja esetleg valaki, hogy ez a Hoemland Security-s tisztség mi akar lenni? Rendszeresen előkerül filmekben és sorozatokban, hogy így mutatkoznak be. Mindazonáltal ez egy minisztérium, ami alá tartozik sok szervezet, de akármennyire kerestem nem sikerült még találnom rá semmit, hogy létezne saját, külön Homeland Security “special agent” tisztség.

Ez olyan lenne, mintha nálunk “jó napot, Kovács Géza ügynök, Belügyminisztérium” bemutatkozással jönnének házhoz a civil ruhás, jelvényes, fegyverrel rendelkező nyomozók. Eléggé képtelennek tartom ezt. Amióta ez a minisztérium létrejött 2001-ben, valami furcsa, sötét Jolly Jokernek használják a filmesek. Roppantul érdekelne, hogy is működik ez.

Leoben - 2013. 04. 22. 19:37

Lajoska67: szerintem a különböző ügynökségeknél (FBI, CIA, DOA stb) a nyomozóknak (special agent) van egy csoportja, akik a Homeland Security meghatalmazásával dolgoznak. Összeszedik a legjobbakat mindenhonnan, de nem ragadják ki a saját “területükről” őket.

szvsz

Benjy - 2013. 04. 22. 22:53

Hoemland Security=Nemzetbiztonság, én csak erre tudok asszociálni, de ez csak tipp.

A Kirklandes teóriákra: Ha az 5×19-es részt nézem tuti, hogy nem ő RJ. Egyrészt miért akarna másolatot Jane munkájáról RJ, nem inkább megsemmisíteni akarná azokat? Másrészt amikor a nagy “összkép” fölött állt nem láttam egyáltalán önelégültséget az arcán hogy “ahh ezek az én műveim!”. Szerintem Janehez hasonlóan neki is régi sérelmei vannak RJ-vel szemben, és azért vágja el módszeresen a szálakat Jane előtt, hogy az ő vendettája tudjon végül érvényesülni. Számomra ez tűnik logikusnak, de persze ez csak teória.

Az évad annyiban jobb, hogy több RJ van. Habár most már néha itt is kicsit azt érzem, hogy Heller sem tudja mit csinál. Még mindig úgy gondolom, hogy a Monkkal ellentétben éles a kontraszt, hogy míg ott kaptunk apró infókat, itt semmit, konkrétan nullát tudunk RJ-ről. Férfi vagy nő?Mit dolgozik? Dolgozik egyáltalán?, stb. Nem azt mondom, hogy bökjenek rá megoldásra, de az hogy 100 rész után kapunk egy “kézfogást”, az kicsit elkeserítő. Heti esetekkel pedig az a gond, hogy régen ezeket feldobták Jane trükkjei, mostanra viszont nagyon kifakultak. Az pedig kiváltképp idegesít hogy a gyilkos vagy az ismert vendégszereplő vagy az akit nem vitt be kihallgatásra a CBI. Ha ezeken tudnának változtatni, már feldobták volna a napom. Az évadzáróval kapcsolatban nem merek felállítani elvárásokat, mert tavaly is pofára estem.Inkább csendben várok.

Lajoska67 - 2013. 04. 23. 00:38

Department of Homeland Security a teljes neve, Belbiztonsági Minisztériumnak fordítják. Ez mind oké, de mint írtam, nincs nyoma, hogy direktben lennének fegyveres, nyomozó alkalmazott ügynökei, ami mellesleg világbotrány is lenne szerintem (végrehajtó hatalom összefonódva a fegyveres szervezetekkel, stb.). Van egy csomófajta hivatal, ami alá tartozik, marshalli szolgálat, bevándorlási hivatal, határőrség, titkosszolgálat, stb., de azoknak mindnek saját jelvénye és ügynökei vannak nyilvánvalóan. Ugyanakkor a Fringe-től a Supernaturalon át több filmig és másik sorozatig előjön ez a furcsa témakör.

MargieM - 2013. 04. 23. 00:55

Nos, ők az új CIA, mivel ők már nem elég ijesztőek a mai átlagamerikainak. Ők kapják azokat az ügyeket, amik durván fontosak, és ahol láthatóan játékban van a megfélemlítés is, mint olyan. Igazából, ha tudnánk pontosan hogy s mint megy náluk minden, ugyanúgy elvesztené a báját ez az ügynökség is, mint a CIA. És igen, hivatalosan ők csak egy összekötő réteg a kisebb hivatalok, ügynökségek, egyebek és az Amerikai Állam közt, de gyakorlatban bármit megtehetnek bárkivel, ha fennáll az “amerika elleni fenyegetettség”. És ezzel könnyű ám visszaélni.
Amúgy, ez a 5×20 nem volt rossz, ahhoz képest, hogy egy csöpp RJ se volt benne egészen lekötött… Sajnáltam mondjuk, hogy nem volt technikai jelentősége annak, hogy Jane megint ki lett hurcolva a padlásról, azt hittem, megint lesz vele valami.

lfeli - 2013. 04. 23. 08:14

Érdekes elképzelés, hogy Kirkland azért ilyen megszállott, mert ő is személyes okból akarja elfogni RJ-t, és szaboltál, hogy Patricknek ne sikerüljön, de akkor tényleg nincs magyarázat arra, hogy Lennont miért öli meg anélkül, hogy megkérdezné, ki RJ. Ráadásul nem kérdezné meg tőle, hogy felismeri-e, ha egyébként nem ismernék egymást személyesen valahonnan. Ha viszont így van, akkor minek várt eddig a megölésével, ha tényleg bosszút akar állni valami miatt? Az is nagyjából kizárható, hogy ő RJ, kicsi az esélye, hogy elkezdene személyesen nyomozgatni és szaboltálni a saját ügyében. Szóval nekem továbbra is csak az logikus, hogy védi RJ-t. Persze nem vagyok benne biztos, hogy az írók minden részletre tudnak figyelni, néha eléggé randomnak tűnik, ahogy a főszálat kezelik, simán lehet benne logikai hiba. Én még mindig arra hajlok, hogy RJ-t alig láttuk eddig, csodálkoznék, ha valamelyik markáns mellékszereplő lenne. Érdeklődéssel várom az évad végét.

Benjy - 2013. 04. 23. 15:25

lfeli: Jogos érv a bosszú ellen, így viszont akkor én is visszatérek ahhoz az elmélethez, hogy RJ tanítványa akar lenni.Vagy valami RJ fan.

Andrew-R - 2013. 04. 23. 19:54

Ha kihevertétek a lábfetisiszta szerelemdoki kalandjait akkor hozok valamit amit ki lehet beszélni. :)

Ugye Jane 7 emberre fogja szűkíteni a listát ami a karneválos elméletemet megborítja hiszen ahhoz hogy 408 nevet 7-re szűkíts baromi erős bizonyíték kell, amit szerintem az e heti promót nézve LaRoche barátunktól fog megkapni – ugye a bizonyos dobozka vagy széf akármi.

Itt megnézhetitek a azokat akikből elvileg leszűkül 7-re a lista.

http://www.cbs.com/shows/the_mentalist/red-john/

Az eddigiekből akiket bedobtak nekünk nem sok közöset találtam van jó pár abszurd is, de a gyanúsítottak egy csoportjában van egyezőség. Mindannyian rendőrök vagy valamely hatóság tagjai. Vagyis szerintem az bizonytíték amire LaRoche rátalált azt fogja bizonyítani hogy RJ egy rendőr. Tom Szentgyorgyi ezt nyilatkozta erről:

“This season has been about Jane digging into the notion that it’s not that Red John could be anyone; it’s that Red John is one of a very specific set of people that Jane is uniquely qualified to investigate.”

“Ez a finálé ki fog fizetődni abban hogy teljesen meg fogja változtatni a Red John utáni kutatást. Meg fogunk tudni néhány egyedi dolgot arról hogy ki is lehet ő.”

Íme az én listám persze RJ állítólagos személyleírását figyelembe véve:

-Dean Harken
-Robert Kirkland
-Brett Partridge
-Ray Haffner
-Gabe Mancini
-Francis Marco
-Oscar Ardiles
-CBI Ron

És csak megnyugtatásul nem fognak minket palira venni de RJ megjelenését az évadzáróban nem venném biztosra.
Ezért: (egy kis bennfentes infó):

“Put it this way: By the end of the season and into next season, the hunt for Red John becomes real. And names will be named.”

Lehet hogy van még 1-2 karakter akit a megleptésként nem írtak bele a castba de jelenleg Partridge az egyetlen kvázi gyanúsított aki szerepelni fog remélem nem újabb He’s irksome. You’re a ghoul. Jerk. párbeszédre hívták be.

Ti mit gondoltok? :)

Benjy - 2013. 04. 23. 22:52

Én úgy vagyok vele, hogy akkor fogok teljesen elégedett lenni, ha a két szép szememmel fogom látni ami történik.Eddig ez így üres beszéd. Ígérhetnek fűt-fát, de a 3. évad záróepizódja óta, az ilyen híreket csak falra hányt borsónak tekintem.

wondorog - 2013. 04. 24. 16:22

Már csak az a kár, hogy ezen a CBS-es listán szereplőknek több, mint 3/4-ére nem is emlékszem…

Zora - 2013. 04. 24. 19:41

5×20
Na végre! (VanPelt és Rigsby) És a végén fülig ért a szám! Jó volt!

Lajoska67 - 2013. 04. 24. 22:43

Nem tudom, volt-e már róla szó, de roppant furcsa nekem, hogy ebben a sorozatban különösen jellemző, hogy a főszereplők vezetéknéven szólítják egymást. Ez épp olyan nagy bunkóság ott is, mint nálunk, és nekem életszerűtlennek tűnik teljesen. Még nem barátok se viselkednek így, nem hogy hangsúlyozottan összetartó barátok.

Nézek/néztem egy pár sorozatot már, de csak a Bonesban láttam hasonlót, ugyanolyan furcsának is tartom, mint itt. Értem én, hogy a nézőknek tudniuk kell, kiről van szó, de ettől még bántóan idióta, ha túlzásba viszik.

cyborgwings - 2013. 04. 24. 22:52

ezek szerint nem nézted a house-t, ott is ez ment és még csak nem is azért, mert doktor ezmegaz, hanem csak úgy ezmegaz.
más példát most nem tudnék mondani, de szerintem ilyen környezetben nem kirívó ez a vezetékneves dolog még akkor sem, ha évek óta tart. megszokták.

Benjy - 2013. 04. 24. 23:18

Na most csekkoltam 5×20-at. Viszonylag jó volt. Én is örülök, hogy végre összehozták Rigsbyt és Gracet, remélem most már végleges.

c - 2013. 04. 25. 09:07

Bones,Castle,House ezekben a sorozatokban is a vezetéknevükön szólítják egymást :)

Nekem a Mentalistában inkább az tűnt fel,hogy Kirland viszont a keresztnevén szólítja Jane-t és Teresa-t is.

lfeli - 2013. 04. 25. 09:25

Andrew: kösz az infókat! “Red John is one of a very specific set of people that Jane is uniquely qualified to investigate” Ez a mondat nekem a karneválos, mentalistás elméletet erősíti. De lehet még ez a bizonyos set of people mondjuk a Visualize, vagy a rendőrök is, valóban.
A rendőrös elméletet meg az erősíti, hogy feltűnően sok bűnüldöző dolgozott már neki (vagy volt a követője, vagy hogy is hívjam).
Az látszik, hogy valamilyen módon beteges mértékben magához köti ezeket az embereket, akiknek minden egyéb kapcsolatuknál fontosabb lesz ez a kötődés. Ez ugye megintcsak valamilyen szektás, mentalistás vonalra utalna.
Őszintén szólva nem hiszem, hogy racionális magyarázatot tudnak adni arra, hogy hogyan lett ennyi befolysásos ember (köztük egy csomó rendőr) egy sorozatgyilkos segítője. Nem kellett volna ennyire elvinni ebbe a keresztapa irányba RJ-t, írtam már korábban, túl nagy az elvárás, ebből már csak csalódás lehet a végén (gondolom úgy 3 évad múlva…)

winnie - 2013. 04. 25. 09:40

a homelandben a felesege vezetekneven szolizja a ferjet:)

c - 2013. 04. 25. 10:25

Azért arra kíváncsi leszek, milyen bizonyítékot találtak ki,hogy 7 embert szinte egyenrangúan gyanússá tegyenek majd. Mármint ha most megadnának 7 nevet,amiben tutira benne lenne RJ neve,akkor azért ki lehetne szerintem logikázni ki Ő. El sem tudom képzelni mit találtak ki,hogy 7 embert gyanússá tegyenek anélkül,hogy egyértelműen kitalálnánk ki lesz Red John. Persze lehet hogy ez a 7 név a 21.rész legvégén lesz látható,és utána tud meg Jane valamit,amivel biztosan leszűkítheti egy névre a listát. Hiszen 7névből azért kilehet már könnyedén deríteni hogy ki RJ.

Az Én listám :
Robert Kirkland
Brett Partidge
Brett Stiles
CBI Ron
Mashburn
Ellis Mars

Akiknek örülnék: Kirkland,Partidge

Egyébként Én valamiért azt érzem,hogy az évadzáró utolsó percében megtudjuk majd ki Rj. (Mi nézők)
Bár Én azt is érzem valamiért ,hogy VanPeltet kinyírják majd xD Szóval… xD

Benjy - 2013. 04. 25. 16:05

“Egyébként Én valamiért azt érzem,hogy az évadzáró utolsó percében megtudjuk majd ki Rj. (Mi nézők)”

Hát ha kiderül hogy ki RJ, akkor a 6. évad legyen szerintem az utolsó. Idén Volkernél látszott nagyon hogy egy RJ-hez hasonló mastermind megalkotása nemigazán megy nekik.

lfeli - 2013. 04. 25. 16:26

hát ezért nem fog szerintem kiderülni…

Andrew-R - 2013. 04. 25. 16:52

@lfeli: semmiség amit tudtam összeszedtem :) Most én is a rendőrös elmélete tartom erősebbnek hiszen ott könnyebben le tudod szűkíteni azt a pár száz embert. Azt kéne eldönteni hogy RJ a való életben is úgy viselkedik-e ahogy látjuk vagy csak tök átlagos fazon aki így éli ki magát. Ugye Heller pont azt adja Mashburn-nel, Mars-szal, Partridge-dzsel, Kirkland-del amit várnánk egy nagyon furcsa kinti szóhasználatban “creepy” karaktert akire egyértelműen azt mondannák hogy ejha Ő az. De mi van akkor mondom ha egy RJ tök hétköznapi figura mint például Haffner. Ha Haffren rajta lesz a listán akkor ő lesz az mert Lisbon még nem mondta el Jane-nek hogy Haffner tinédzser kora óta Visualize-os.

@c: a listát nyilván úgy kéne összeállítani hogy ugye az állítólagos magasság és kor passzoljon tehát nekem Bret Stiles és Ellis Mars kiesik.

FFolyt köv holnnap sziasztok :)

c - 2013. 04. 25. 20:42

“a listát nyilván úgy kéne összeállítani hogy ugye az állítólagos magasság és kor passzoljon tehát nekem Bret Stiles és Ellis Mars kiesik.”

Pont ez az :) Akkor ezek szerint azon a bizonyos listán 7 hasonló korú,magasságú és testfelépítésű ember lesz feltüntetve anélkül hogy simán kilehetne logikázni hogy ki RJ? Mert ha minden eddig megadott információt figyelembe veszünk,akkor elég sokan kieshetnek.

Például:
Brett Partidge(a kora stimmel(öregebb is mint Jane),a testfelépítése azonban nem,mivel rá Rosalin inkább azt mondhatta volna,hogy vékony testalkatú,hosszúkás arcú)

Gabe Mancini (a kora nagyjából stimmel,bár fiatalabb mint Jane. A testfelépítése viszont nem stimmel. Sokkal magasabb mint Jane,és őt inkább izmosnak mondanám)

Oscar Ardiles (pár évvel fiatalabb mint Jane,tehát a kora még okés. Viszont kb egy fejjel alacsonyabb mint Jane,és elég kerek fejű,ha igaznak vesszük Rosalind leírását,akkor ha Ő lenne Rj,akkor a külsejét máshogyan írta volna le.)

Ray Haffner (a kora stimmel,a magassága nagyjából,bár fél fejjel magasabb mint Jane,de még belefér. Őt viszont az agyi szintje miatt zárnám ki. Remélem azért annál agyasabb Rj,hogy véletlenül Lisbonnak elszólja magát,hogy amugy Ő a Visual tagja volt pont akkor amikor RJ -.- )

CBI Ron (a kora stimmel,magassága szintén,viszont Őt is inkább az izmosabb testfelépítésűekhez sorolnám)

Mashburn (a kora stimmel,az arca is olyan,hogy arra végülis nem lehet semmilyen tipikus jelzőt használni, viszont Ő 2 fejjel magasabb Jane-nél. Az meg csak feltűnt volna Rosalin-nak hogy RJ állandóan beveri a fejét az ajtófélfába.)

Kirkland (a kora stimmel,magassága is,szerintem az arca hasonló Mashburn -éhez,olyan semmilyen.)

A külsőségeken kívül tudjuk ugye,hogy Jane és Rj belsőleg nagyon hasonlítanak. Ez egyedül Mashburn-re és Kirkland-re igaz. Eddig látszólag Ők ketten azok,akik a vagyonukkal és a pozíciójukkal bármit elérhetnének. ÉS az eszük is megvan hozzá.

Tehát ezért érdekes ez a 7 gyanúsított dolog. Hiszen ha minden eddig kapott információt igaznak veszünk,akkor szerintem 7név közül kilehet logikázni,hogy ki RJ.

Mellékesen,Ti egyébként annak jobban örülnétek ha mondjuk egy random ember lenne RJ(úgy értve random,mint pl Haffner,Gabe Mancini ((vagy esetleg egy teljesen ismeretlen szereplő)) stb),vagy legyen inkább egy viszonylag felépítettebb karakter (gondolok itt pl. Cbi Ron,Kirkland,Brett Partidge, stb…).
Mert Én mondjuk még CBI Ron-t is előbb elfogadnám RJ-nek , mint pl a tejbetök Haffner-t vagy a szépfiú Mancini-t.

Benjy - 2013. 04. 25. 20:54

“Mellékesen,Ti egyébként annak jobban örülnétek ha mondjuk egy random ember lenne RJ(úgy értve random,mint pl Haffner,Gabe Mancini ((vagy esetleg egy teljesen ismeretlen szereplő)) stb),vagy legyen inkább egy viszonylag felépítettebb karakter (gondolok itt pl. Cbi Ron,Kirkland,Brett Partidge, stb…).”

Hát én Monkban is ezt kifogásoltam Trudy-gyilkossági ügyében, hogy csak akkor bukkant fel a gyilkos amikor már megoldották az ügyet.Ezt itt azért nem szeretném. Egy olyan embernél akit már ismerünk szerintem jobban meg lehet lepődni, hogy “óóóóó, rá nem gondoltam volna” . Persze benne van a pakliban amit írtál, hogy előre kilogikázzuk, akkor viszont jobb ha az elkapás mikéntjére van fektetve a hangsúly.

lfeli - 2013. 04. 25. 21:48

én abszolút a random embernek örülnék, akire eddig senki sem gondolt. se haffner, se partidge, se kirkland, se stiles, stb. mondjuk ez nyilván már esélytelen, arra van minden kihegyzve egy ideje, hogy jöjjön a nagy megdöbbenés, hogy “nahát erre nem gondoltam”. írtam talán már, nekem a 3. évad zárása tökéletesen megfelelt volna. most csak abban reménykedem, hogy nem valamelyik markáns mellékszereplő lesz. (meg abban, hogy nem kell még 3 évet várni arra, hogy kiderüljön végre…)

Tod - 2013. 04. 26. 09:40

Én annak örülnék a legjobban, ha mi akkor tudnánk meg 100% bizonyosságig (készítői interjúval alátámasztva stb), kicsoda Red John, amikor Jane leszűkití a listáját 7 személyre.

c - 2013. 04. 26. 10:31

“Én annak örülnék a legjobban, ha mi akkor tudnánk meg 100% bizonyosságig (készítői interjúval alátámasztva stb), kicsoda Red John, amikor Jane leszűkití a listáját 7 személyre.”

Ott a pont. Ez lenne a legtökéletesebb. 1 évadot simán meglehetne szerintem úgy csinálni,hogy csak mi nézők tudnánk ki Rj.

Andrew-R - 2013. 04. 26. 12:53

Már nagyon fel vagyok csigázva… Egy válasz egy rajongói kérdésre a TVLine-on

As promised, the first Q that landed in the new emailbox gets an answer. So, Luiza, you probably heard how Jane is going to narrow down the Red John suspect pool to seven people in the May 5 finale. Well, wait until you see Lisbon’s reaction when he gives her the first name!

:D

c - 2013. 04. 27. 09:32
JJ - 2013. 04. 28. 08:59

The actress also revealed a massive spoiler for the new season of the show – that they will finally catch serial killer Red John, who murdered Jane’s wife and daughter.
Amanda said: “Season 6 apparently they’re going to catch Red John. Seriously, that’s what I heard. I don’t know if I’m allowed to tell you. I don’t know who he is. But apparently we catch him!”

Úgy néz ki a 6. lesz az utolsó… Ha megvan RJ, szerintem nem folytatják, nem is lenne sok értelme. :/

winnie - 2013. 04. 28. 09:22

egy színész nem fogja megmondani, hogy az írók mit fognak kitalálni, azt meg főleg nem, hogy melyik lesz az utolsó évad, főleg, hogy bakernek 8 évadra van szerződése. szóval az ilyesmi már akkor sem jelentene semmit, ha nem azt mondaná, hogy “úgy tűnik”.

Benjy - 2013. 04. 28. 10:19

“bakernek 8 évadra van szerződése.”

Nem csak 7-re? Vagy én maradtam le valamiről?

winnie - 2013. 04. 28. 10:26

Benjy: nem tudom, ezt fejbol irtam, de ez remlik a 3. evadbol, amikor emelest kapott

Andrew-R - 2013. 04. 28. 19:59

2010 decemberi a hír

LOS ANGELES, California (X17online) – The Mentalist star Simon Baker has signed a $30 million deal with Warner Bros. which will add one additional year to his current six-year contract.

Vagyis 7 évadra van szerződése.

everest456 - 2013. 04. 29. 08:53

Igazi időhúzó rész volt a finálé előtt, de tetszett.
Ügyesen varrtak el pár szálat (Volker informátora, LaRoche dobozkája)

Spoiler
most J.J. bosszúból vágta ki a tag nyelvét, vagy csak el akarta hallgattatni? Bennem felmerült a rész közben, hogy ő követte el azt, amiért a fickót lecsukták

Amúgy kár, hogy kevés a régi visszatérő szereplő (pl Brett Stiles-t is kb egy jelentig volt)

Várom az évadzárót, sok reményt nem fűzök hozzá, de a tavalyinál csak jobb lesz.

Lajoska67 - 2013. 04. 29. 18:17

Wow, a végéért megbocsátok neki több dolgot is, ugyanakkor iszonyú gáz, hogy nem jöttek elő vele korábban. A rabot nem hallgatták ki jobban a börtönben, semmiféle aktában nem olvasták, hogy mi történt vele, stb. A néző tökéletes hülyének nézése. Most csak azt nem tudom, hogy a RJ vonallal ez kapcsolatba kerül-e majd, vagy nem.

LaCRossE - 2013. 04. 29. 21:36

Andrew-R: vagyis Simon Baker bérezésén és hajlandóságán már nem múlik a 7. évad.

Jó rész volt, már belekezdtem egy kritika írásába, de szerintem csak holnap fejezem be. A vége rendesen ütött azért, ezt LaRoche-ból nem néztem volna ki.

LaCRossE - 2013. 04. 29. 21:37

Lajoska67: RJ vonallal max. Brendát tudják behozni, hogy őt is ellátta infóval, szerintem meg is fogják ezt lépni.

korum - 2013. 04. 30. 23:28

Remélem meg mernek lépni egy olyat, mint Whedon a Dollhouse végén, mikor kiderült kicsoda is a Rossum allapítója, és ki keverte az egészet hátulról… azóta sem láttam ilyet még sorozatban :)

lfeli - 2013. 05. 01. 13:21

szerintetek mit lesz lorelei szerepe a fináléban? szerintem vagy hagyott valamilyen infót patricknek, vagy lesz valami bejátszás a halála előtti RJ találkozóból.

Andrew-R - 2013. 05. 01. 19:27

@lfeli: Sajnos egyik sem. RJ küld Jane-nek egy felvételt.

5×22 CTV promo

http://youtu.be/LB1V6i0NVH0

c - 2013. 05. 01. 22:50

így kell ezt csinálni :) Tökéletesen megoldották az írók a dolgot. Nagyon ütős volt a vége.
+Amikor Jane bevágta a macskát a széfbe,azon szakadtam :D

Az viszont szerintem egy kis kikacsintás volt az írók részéről,amikor Jane arról beszélt,hogy nem a széf tartalma a lényeges,hanem a tudatlanság izgalma.
Erről nekem rögtön a Red John-os dolog jutott eszembe.

De ha már Red John. Most ugye a CBS feltett 30 fényképet,akik gyanúsítottak lehetnek. Ez azt jelenti hogy elméletileg a 30 név között tutira ott van Rj neve is ??

Andrew-R - 2013. 05. 02. 09:18

@c: Elvileg ott kell legyen a neve nem hiszem hogy be mernek dobni még egy ál-RJ-t szóval ha fináléban nem is (max ugye a 7 nevet), a következő évad közben vagy végén megtudjuk kicsoda.

@winnie: amiről meg Amanda nyilatkozott az meg tök egyértelmű hiszen ha nem akarnák elkapni RJ-t akkor nem lenne 7 gyanúsítottunk.

A legjobb megoldás az lenne ha ezt az egész RJ ügyet spin-offolnák 13 részre, akik meg nem kérnek belőle azok meg nézzék a random nyomozásokat.

És az én végleges listám hétfőn meglátjuk mi fog stimmelni :)

-Walter Mashburn, Ray Haffner, Brett Partridge, Dean Harken, Royston Daniel, Osvaldo Ardiles, Robert Kirkland

+1 Virgil Minelli (őt nem tudom hova tenni)

winnie - 2013. 05. 02. 13:19

“z azt jelenti hogy elméletileg a 30 név között tutira ott van Rj neve is ??”

a csatorna nem tudja, hogy ki az. főleg egy külföldi nem. de ha ismert, akkor nyilván benne van.

Andrew-R - 2013. 05. 03. 16:00

SPOILLLLLEEERRR :D

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kijött egy sneek peek a fináléból, megosztom veletek a legfontosabb részletét, hogy tudjátok még elmélkedni hétfőig. :)

Lisbon: Are these people I know well.
Jane: Very well.
Lisbon: J.J. LaRoche
Jane: No.
Lisbon: Ardiles.
Jane: Hmm. Interesting guess. No.
Lisbon: Would you tell me if I1m guess right.
Jane: No :P
Lisbon: You are killing me.

Jó teorizálást :)

A videó itt van: http://youtu.be/xZPa–THeoI

c - 2013. 05. 04. 20:10

SPOILERRRR

Egyre kíváncsibb vagyok a 7névre :))

“By the end of The Mentalist’s Season 5 finale, viewers will finally know Red John’s real name.

On Sunday’s episode (10/9c, CBS), Patrick Jane (Simon Baker) narrows down his list of suspects to seven people. And despite the twists and tricks of the past (remember Bradley Whitford as Red John?), creator and executive producer Bruno Heller insists that one of the names on Jane’s list is indeed his serial-killing nemesis.

“The cards are up on the table and they’re the real cards,” Heller tells TVGuide.com. “There is no sort of double twist. There’s no more messing around.We’ve been through all the twists and turns of plot, and we’re now getting to the truth. Only the truth gets revealed from now on in.”

Andrew-R - 2013. 05. 04. 20:27

@c: Na végre. Ezt már megszellőztették hogy a végére a 7 névből egyet megismerünk aki RJ lesz, de nem kommenteltem be mert csak egy kétes blog hivatkozott rá.

Akkor Kirkland vagy Partridge???

c - 2013. 05. 05. 10:39

Már csak pár óraaa!! :))
Ha Kirkland és Partridge közül kerül ki Red John, Én elégedett leszek :)
De a játék kedvéért,Én Kirkland-re tippelek.

Andrew-R - 2013. 05. 05. 17:58

SPOILER

@c: Itt a folytatása a cikknek csak nem tudom hogyan is értelmezzem, tehát hogy már az írói stáb tudja ki RJ és majd következő évadban fogják “elkapni” vagy hogy az lesz a nagy cliffhanger hogy megmutatják nekünk nézőknek.

“Some will be obscure, some will be very well-known. But they’re all legitimate suspects, and next season we will have to work out which one is the real guy. But under a great deal of pressure, that will be revealed at the end of this episode.”

“We will know who Red John is and we will catch him next season. Everything that has happened over ther past five years will come to a head, and things will change drastically. This is the biggest finale in terms of game-changing and setting up for the last act of the Red John saga. This is as definitive and revolutionary as you can get.”

c - 2013. 05. 05. 18:32

Ugyan ezt akartam bemásolni :) Én sem értem hogy most akkor megtudjuk a legvégén ki Rj, vagy mi is csak a 7 nevet fogjuk tudni… :/

Nagyon várom már az évadzárót!!!! Lorelein,Partridge …Mi lesz itt :))

Holnap ilyenkor már okosabbak leszünk :)

Michael - 2013. 05. 05. 18:44

c és Andrew-R

Olvastam Én is azt a nyilatkozatot, amiben Bruno Heller válaszol.

“By the end of The Mentalist’s Season 5 finale, viewers will finally know Red John’s real name”

Aki ezt írta hivatalosan, remélem felelősségteljes ember, mert ez a mondat azt jelenti, hogy most megtudjuk a nevét.

Kb. 90%-ig vagyok abban biztos, hogy Brett Partridge Red John.

Kinek is a neve szerepel a vendégszereplők között? – Így igaz, Brett Partridge-é :)

c - 2013. 05. 05. 19:13

Igen :D:D Mondjuk biztos nagyobb eséllyel indulnék ,ha Kirkland szerepelne az utolsó részben :D:D De azért bizakodok :D:D

Michael - 2013. 05. 05. 19:15

c

Ettől még Kirkland is lehet. Akkor most megtudjuk Red John nevét?

wondorog - 2013. 05. 06. 09:38

Majd a finálékritikában jobban elemezgetem a dolgokat, de van egy olyan érzésem, hogy jövőre a “hetek” szépen elkezdenek hullani, míg csak 2 nem marad közülük a fináléra.

korum - 2013. 05. 06. 09:47

“Akkor most megtudjuk Red John nevét?”

Megtudtuk a hét nevet, akik között valószinűleg ott van. Bár bennem a mostani rész közben megint többször felmerült a “RJ valójában Jane rossz énje”, még akkor is, ha ez pár praktikus ok miatt valószinűtlen.
És előrevetített egy kicsit más következő évadot.

LaCRossE - 2013. 05. 06. 11:02

“By the end of The Mentalist’s Season 5 finale, viewers will finally know Red John’s real name”

Kicsit átbaszva érzem magam, mert először azt szűrtem le ebből, hogy megtudjuk, ki Red John, viszont akárhogy is nézem (de k*rvára utálom most azt, aki ezt mondta), ezt tényleg nem csak így lehet értelmezni. Végül is, tudjuk, hogy Red John igazi neve benne van abban a hétben, amit Patrick kikövetkeztetett.

Most nekiállok a kritikának.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz