login |

Visszatért a Munkaügyek

2012. 10. 01. 12:20 - Írta: Desmond Wallace

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez még mindig az első évad, amelynek az első részéről korábban már olvashattátok a véleményemet. Akkor tetszett, amit láttam, de a következő részek sajnos már elvették a kedvem ettől a magyar szitkomtól. Talán az 1×05-öt láttam utoljára, de sajnos semmi humorosat nem találtam benne, így lemondtam a Munkaügyekről, úgy tűnik, hogy nem teremtettek minket egymásnak. De remélem, hogy azért akadnak még bőven követői.

Az őszi folytatásra viszont visszatértem – így legalább lesz lehetőség a kommentelésre – kíváncsi vagyok, hogy a többiek szerint történt-e változás a színvonalban. Én ilyesmit nem vettem észre. Az írók hiába jók a színpadon, a forgatókönyvírás még nem annyira megy nekik. Vannak persze poénosnak szánt mondatok, ezek többsége azonban vaktöltényként puffan, nem idéz elő nevetést vagy mosolygást, ez pedig nagy baj egy szitkomnál. Már az elején kiapadt volna a humorforrás.

Pontok tekintetében 3/10-nél nem tudom magasabbra értékelni az első őszi epizódot. Hiányoztak a poénok, a humor, a karakterek pedig semmit sem változtak a pilot óta. Részemről ennyi a Munkaügyek, a folytatásra nem sűrűn leszek kíváncsi.

(Mogács Dániel egyébként mikor lett állandó szereplő a sorozatban? Meglepett, hogy ő is a csapat tagja.)

16 hozzászólás Ne habozz!

vape - 2012. 10. 01. 12:31

Mogács Dániel már elég régóta szerepel.

Szerintem nagyon jó sorozat, elég hullámzó ugyan a minősége, de még mindig jókat szórakozok a munkaügyesek történetein.

elliot - 2012. 10. 01. 12:31

Mogács a 20. rész óta van benne kb, szóval nem annyira nagyon régen. Egyébként nekem se humoros már, és remélem, lehet itt ilyen ki-nem-mondani, de a vezetőségváltás miatt is lehet ez. Mintha az első részek után egyszerűen nem mernék megalázni a közigazgatásban “dolgozókat”. De lehet, hogy ez hülyeség és csak kifogytak az ötletekből. Mindenesetre nálunk ez kasza lett:(

fsanyee - 2012. 10. 01. 12:41

egesz jo kis sorozat ez, en szeretem. az elso resz ota kovetem folyamatosan es mar vartam a folytatast. a hullamzassal egyetertek, de tobbsegeben jok a reszek. szerintem Mucsi karaktere valtozott a sorozat kezdete ota.

Lengabor - 2012. 10. 01. 13:12

Minimum 6/10-ről indul. Imádom azt a magyaros ízt, amit és ahogy becsempésznek a történetekbe. Valóban nem az a 20 percig szétnevetem magam típusú komédia, de egy The Middle-t vagy Parks and Rec.-t sem azért nézek. A történetszál és a karakterek nagyon is rendben vannak, akikre az elején azt írtam, hogy feleslegesnek érzem, mára teljes értékű csapattaggá váltak. Vannak idézhető mondatok, amire jó visszaemlékezni, és ez mindenképpen pluszpont egy sorozatnál.

KoSzil - 2012. 10. 01. 15:14

Szerintem egy elég erős próbálkozás, viszont hosszútávon nem hiszem hogy életképes. Az M1-megmutatta hogy ilyet is tud, ez egy új lépés a magyar sorozatgyártásba amely talán megadhatja a lökést és nem amerikai/brit hanem magyar szítkomokat fogunk nézni…paprikával, töltött káposztával, és persze túrórúdival.

pytta - 2012. 10. 01. 16:04

Én hetiben követem amikor megy, és kevés ilyen sorozat van (mármint, amit hetiben követek). Mondjuk ez is csak Mucsi érdeme, az írók tényleg borzasztóan közepesek, így az egész sorozat is az marad (konkrétan 5/10, és ez kb részről részre így van nálam), de ha valaki megszerette a karaktereket az elején (mint ahogy én is), annak kellemes húszpercet jelenthet a sorozat.
Ez az a mockumentary, ahol nem a jelenetek kínossága vicces, hanem az, amilyen izzadságszagú a forgatókönyv. De ez kb a magyar vígjátékok 90%-ára igaz, kevés a kivétel sajnos. Nem értem, miért vagyunk ebben ilyen bénák, de egyszer majd kinőjük.

Shalafi - 2012. 10. 01. 17:35

Köszi az infót hogy folytatják.
A minőségileg tény hogy vannak jobb/roszabb részek, de nagyon jol világít rá kis hazánk 1-2 gondjára. Nekem nagyon bejön az önironikus humora.
Ráadásul magyar na, nálam 7/10 et ér, maga a sorozat, ezt a legujabb részét még nem láttam.

Desmond Wallace - 2012. 10. 01. 17:38

Shalafi: A fenti sorokat csak az 1×25-ről írtam, de azóta már a 26. részt is leadta az m1.

kiskiraly - 2012. 10. 01. 19:58

Nehéz írni viccesnek szánt szitkomot. Egy évadban lemegy több mint 20 epizód úgy hogy viccesnek is kellene hogy legyen. Pláne, ha csak 3-an írják (Litkai, Hadházi, KAP).

Egynek elmegy, de amikor beerőltették a sorozatba a mézes-méhész főnököt, azt nem kellett volna. Ott kaszáltam.
Addig olyan 4/10-es volt.

izellajos - 2012. 10. 02. 06:54

ez a sorozat pénzkidobás. 3!! írója van, akik állítólag viccesek a Dumaszínházban. Nos, itt abból a humorból nem látunk semmit. Kár érte. Ilyet én is tudnék írni. Az urak meg gondolkodjanak el, milyen az amikor megbízásból írnak történetet és milyen az amikor megélhetésből. Remélem értitek a verziókat.

Mentol - 2012. 10. 02. 10:08

Szerintem meg, éppenhogy nagyon jó kis poénokat rejt a sorozat! Valószínűleg, kell egy kis office tapasztalat, és akkor igazán ütősek a gegek.

ElPadre - 2012. 10. 02. 11:48

javasolnám, hogy nézzétek meg a 22. részt, a munkavédelmi filmes epizódot. én azon konkrétan röhögőgörcsig jutottam. igaz, hullámzó a minőség, de több a jó epizód, mint a nem.

Sophie - 2012. 10. 06. 19:10

Én szeretem a sorozatot. Másfajta szemmel kell nézni, mint mondjuk egy Friends-et, bár szerintem abban is voltak szar poénok dögivel. Pont ettől életszerű az egész. Amúgy sztem pont Mogács a sorozat egyik gyenge pontja, kurvára nem hiányzik bele!

Demeli - 2012. 11. 26. 21:37

Nekem nagy kedvencem lett a sorozat. Imádom a karaktereket. Szerintem akkor igaán jók és érthetőek a poénok, ha van némi élettapasztalatunk a közigazgatás területén. Szerintem nagyon jól kifigurázzák az egyes közig. állásokba belekövült munkaerőket. Vannak túlzások, amik már nem életszagúak, emiatt nekem 9/10.
És szeretnék ilyen és ehhez hasonló magyar sorozatokat még többet.

pytta - 2012. 11. 28. 10:32

Kérdés: nem tudja valaki, hogy most akkor mennyi rész van kész, és meddig tart a sorozat?
És akkor most elvileg a 32. rész után elkezdődött az “új évad”?
Köszi
(ha valaki írná: port.hu-n én is láttam, hogy december közepéig még eltart biztos, de arról tud-e valaki, hogy utána meddig, vagy, hogy hány részt forgattak le/rendeltek be belőle?)

Flanker - 2013. 02. 23. 11:30

Szerintem nem hullámzik annyira: vannak jó, és sírva röhögős részek, és max egy ilyen után “csalódás” egy simán jó rész. Ezt 29 rész után mondom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz