login |

Homeland: kezdett a 2. évad

2012. 10. 02. 14:30 - Írta: Bruzsy

320 hozzászólás | kategória: kritika,

(Az 1. és a 2. évad közötti átvezető filmecske megvolt a DVD-ről?)

Nagyon furcsa helyzetbe került idén a Homeland, hiszen a tavalyi közönség– és kritikuskedvenc státusz után idén már az “Akadémiakedvenc” jelzőt is magáénak tudhatja. A drámák három legrangosabb Emmy-díjának (legjobb női/férfi főszereplő, legjobb sorozat) bezsebelése után mindenki egy kicsit másképp néz a sorozatra, főleg a tavalyi megosztó finálé után, így hát nagyon kíváncsiak voltunk, miként indul el a második évad.

Azt kell, hogy mondjam, a sorozatra jellemző stílusban és minőségben, még akkor is, ha egyáltalán nem volt hibátlan az epizód. Viszont a karakterek még mindig megvannak, és nem sokat változtak, ez pedig nagyon sokat jelent, hiszen ebben a sorozatban főleg a karakterek az események mozgatórugói. Emellett pedig feldobtak egy-két olyan szálat, amelyek alakulását izgalmas lesz majd nézni egy egész évadon át (és persze olyanokat is, amik egyelőre nem túlságosan érdekesek).

Kicsit több, mint fél év telt el a finálé óta, ennyi idő múlva kapcsolódunk vissza a szereplők életébe is, akik jól szétszéledtek a világban, hogy aztán gyorsan az események sodrásába csöppenjenek. A készítők, a hangulat valamint a téma miatt eddig is divat volt a Homeland-et a 24-hez hasonlítani, de még sosem volt ennyire igaz ez, mint az évadnyitóban. Howard Gordon és Alex Gansa már ott is megmutatták, hogy miként tudják tovább illetve visszafűzni a főbb szereplőket a történetekbe, és ugyanezt a trükköt alkalmazták a Homeland esetében is.

A tovább után extra hosszú kritikával folytatom, természetesen spoilerekkel.

Carrie visszatérése az ügynökség életébe például egy az egyben egy 24 évadnyitóból származott, ott is mindig megtalálták, hogy Jack Bauert hogy rángassák vissza a száműzetésből. Szintén a 24 volt az, ahol két évad között a korábbi szereplők valamilyen komoly állami, politikai pozícióba is simán kerülhettek, és láss csodát, Brody nemhogy képviselő, de még alelnökjelölt is lehet. Ez a két csavar pedig nem feltétlenül vált a sorozat hasznára, ami eddig annyira híres volt a realizmusáról.

Bár a készítők próbálkoztak finomítani, belénk is sulykolták, hogy nem, Carrie nem kerül vissza a Céghez, Brody pedig nem annyira esélyes, hiszen se tapasztalata, se intellektusa nincs hozzá, de akkor is, kicsit ez visszahúzta a lelkesedésemet. Ami viszont már sokkal inkább tetszett, hogy bár az előző évad végén látszólag visszaállt a status quo a pilotban megismertre (bár ezzel már akkor is vitatkoztam kicsit), most nem nagyon akarták ugyanazt a felállást elővenni.

Sőt, Carrie-nek még csak eszébe sem jutott Brody, nem került elő az előző évadban belengetett tégla-szál, de az eltűnt pendrive-ról vagy a sokkterápia előtti hirtelen megvilágosodásról sem esett szó. Ez jó, mert ezekkel együtt rendkívül zsúfolt lett volna a rész, másrészt lesz még bőven idejük előkerülni – mert hamarosan elő fognak, ezt elhihetitek. Ha valami, akkor a Homeland tudja, hogy nem szabad a nagy fordulatokat az utolsó pillanatokig húzni.

Helyette jött egy újabb fenyegetés egy olyan világpolitikai helyzet árnyékában, ami sokkal közelebb áll a valósághoz és korunkhoz, mint az előző évad felütését – de igazából erről nem szeretnék sokat írni, hiszen semmit sem tudunk még róla. Akármi lehet ezt a támadás, akárhogy csavarhatják vele a sztorit az írók, és fogják is, hiszen az Abú Nazirt játszó Navid Negahban állandó szereplővé lépett elő az évadban. Ami sokkal fontosabb, hogy egy teljesen új helyszínre vitt el bennünket: Libanonba.

Ami teljes mértékben felrázta a sorozatot, egy más világ, más színek. Hiába, az első évad sikere meghozta a nagyobb költségvetést, most már simán belefér a stábnak egy komplett tel-avivi kiruccanás – mert ezeket a jeleneteket bizony ott vették fel. Igazi felüdülés az első évad poros bunkereihez képest, amiről csak azért sejtettük, hogy Afganisztán, mert azt mondták nekünk.

A karakterek így hát ennek a támadásnak a megakadályozásával / elősegítésével fognak valószínűleg foglalkozni saját ügyes-bajos személyes ügyeik mellett. És bár az elején azt írtam, hogy visszatértek a régi, változatlan karakterek, mégis el kell ismernem, hogy ők már nem ugyanazok, akiket annak idején megismertünk, vagy akiktől a fináléban elbúcsúztunk. Carrie például, ahogy elindult a gyógyulás útján, hihetetlenül bizonytalanná lett, már nem az a bátor, elszánt nő.

Remegni kezd Galvez megjelenésétől, fél találkozni Estesszel, egy küldetés közepén haza akar menni – az a stabilitás, ami megjelent az életében, nem engedi a visszatérést. Ugyanakkor megtalálhatók benne még azok a régi jellemvonások és vágyak, amik néha előtörnek: hiába próbálja elfelejteni a CIA-t, mégis foglalkozik a közel-keleti krízissel, vagy amikor például megpróbál elmenekülni az őt üldözők elől, és ennek sikerét egy szívből jövő, őszinte mosollyal nyugtázza. Az ő útja ebben az évadban valószínűleg erről a kettősségről szól majd, és mivel a káosz természeténél fogva győz a rend, a stabilitás ellen, egy percig sem kétséges, hová fog vezetni.

És bár imádom Claire Danes alakítását és most is rengeteg emlékezetes pillanatot nyújtott, ez az epizód sokkal inkább Damian Lewis Brody-járól szólt számomra. És míg tavaly a red herringek azt a célt szolgálták, hogy részről részre változzon az álláspontunk, hiszünk-e neki, vagy sem, idén egy sokkal mélyebb dolog lesz a középpontban: el tudjuk-e fogadni őt, meg tudjuk-e bocsátani azt, amit tesz. Én az első rész után azt kell mondjam, hogy nem.

Mert bár próbálták itt előadni, hogy ő nem terrorista, nem akar civil áldozatokat, sőt, a hite is segíti az események végrehajtásában, történt valami, ami miatt nem tudom róla elhinni, hogy tényleg jó, igaz ember lenne a szíve mélyén. Ez pedig egyetlen egy mondat volt, amit a felesége kiborulásánál elhangzott: egy szemrebbenés nélkül, szinte szemrehányóan közölte, hogy Carrie egy őrült nő, akit kirúgtak a CIA-től és elmegyógyintézetbe zártak.

Ráadásul ezt olyan meggyőződéssel tette, hogy látszott: feldolgozta és felfogta azt, amit Carrie-vel tett, és látszólag ez nem érdekli. A lényeg, hogy ő biztonságban maradjon a családja, a CIA és persze a saját elvei elől. Ettől persze egy percig sem kedvelem kevésbé a karaktert, mindössze nem tudok együtt érezni vele, nem tudok azért szurkolni, hogy a végén túlélje a kalandot. Antihős ám a javából.

Igazából az, hogy ez a kettősség mindkettejükben megvan, hogy mindketten olyan traumákon mentek át, amiket elfelejteni nem, maximum elfedni lehet, ez teszi őket annyira erős párossá, és ez az, ami miatt a közös jeleneteik voltak az előző évad fénypontjai. Idén erre várnunk kell, legalábbis jelenleg a világ két átellenes pontján nehéz lesz összefutniuk, de elkerülhetetlen a jövőben – és ez az, ami miatt inkább mondanám ezt a részt alapozásnak, a katartikus események előjátékának. Még akkor is, ha a feszültségteremtésben még mindig elsőrangú a sorozat, a zenéjével, a vágásaival  és a kézikamera jelenetfüggő használatával szerintem egy telefonkönyv felolvasását nézve is izzasztó szorongás járna át engem.

Rajtuk kívül igazából egy karakter kapott még kiemelkedő szerepet, Morena Baccarin Jessicája, akinek viszont már kevésbé sikerült azt nyújtania, amit elvártam volna. A bonyodalom igazából kicsit felfújt is volt, viszont elindított egy apró törést a családi idillben, ami viszont mindenképp sokat segít majd az évad során, ezért képes vagyok ezt most megbocsátani.

Egy szóval: nagyon élvezetes lett a nyitány, a hibái ellenére is megérdemel egy 8/10-es kezdést. Igazából ez a sorozat továbbra is a karakterekről szól, a történet csak másodlagos, és ilyen szempontból ez egy kiváló kezdés volt. Ha így folytatják, valamint felhasználják az első évados tapasztalatokat és formulákat, nagyon jó évadnak nézhetünk elébe, ami képes lehet felérni a megnövekedett elvárásokhoz.

Ha pedig még az egészet jobban át fogja járni az a fajta moralizálás, az erkölcs, a háború, a terrorizmus és a hit értelmezési lehetőségeinek ábrázolása, ami igazából az első évad végén csúcsosodott ki, végképp csak a kalapomat fogom tudni emelni előttük.

UPDATE:

320 hozzászólás Ne habozz!

Ax3 - 2012. 10. 02. 14:48

Nagyon lassúra sikeredett, az első 30percet akár át is lehetne ugrani úgy ahogyvan. A második fele azonban egész jó lett.

winnie - 2012. 10. 02. 14:49

az alelnökség után pedig az elnökség jön – na, az lesz majd szép, ha a 4. évadban az amerikai elnök lesz az ellenfél.

jó volt, de tényleg érdekes lesz látni, hogy merre viszik tovább a sztorit, mert szerintem a most feldobott dolgok hamar másoknak fogják átadni a helyet, komplexebb lesz az összkép.

Snooker_ - 2012. 10. 02. 14:50

Nekem is tetszett a rész, kíváncsian várom a következő epizódot. Ami érdekes, hogy elkezdtem szurkolni Brody-nak. Claire Danes még mindig nagyon jól színészkedik.
Amúgy csak szerintem hasonlított Carie A sötét lovag Jokerére, abban a jelenetben, amikor tökön rúgta a támadóját és sietve elsétált (legalsó kép a kritikában)?

Cuna - 2012. 10. 02. 14:53

Nagyon magasra tették fel a lécet az első évad után és tartottam attól, hogy ez nem fog megmaradni de megnyugodhattam így az első rész után :)
Nekem továbbra is a kedvencem a jelenleg futó sorozatok közül, azt sajnálom egyedül, hogy az elmúlt két évben kezdő sorozatok közül csak ez az egy van ami így megfogott volna, elég pocsék az újonc felhozatal.

Nabu - 2012. 10. 02. 15:03

Nekem nem tetszett a nyitó rész. Pedig az első évadot imádtam, de ez most elég unalmasra sikerült, ráadásul Brody motivációi számomra nem világosak most. Kijelenti, hogy nem terrorista (miközben eddig még ezzel nem volt gondja), aztán ja mégis. Azért aki ilyen cselekedetekre szánja el magát, attól egy kicsit több elhivatottságot várnék, ilyen félig meddig nem nagyon lesz az emberből hazaáruló. Legalábbis egy olyan emberből, aki egyébként nem egy pszichopata. A szokásos 24-es “én már visszavonultam” felállás kicsit már elcsépelt volt és nulla feszültség volt az egész epizódban. Az első évad az első pillanattól kezdve magával ragadott, ez a rész meg olyan volt, mint egy 24 epizód Jack és akció jelenetek nélkül, vagyis unalmas. Ettől függetlenül persze nézni fogom, mert biztosan sokkal jobb lesz később, de nekem ez nem jött be.

pluhi - 2012. 10. 02. 15:09

Nekem ez a vigyor fura volt, teljesen váratlan. Oké, hogy beugrik a kiképzés és elfelejti, hogy bizonytalan/háta közepére kell ez az egész, de reálisabb lett volna, ha a safehouse-ig koncentrál és csak ott nyugszik meg.

Ingorion - 2012. 10. 02. 15:17

Tényleg lassú volt, már-már idegörlően lassú, de pont ez ad neki egy sajátos ízt, egy hangulatot, ami megfog és nem is ereszt majd az évadfináléig.
Érdekes szálakat mutattak be (Libanon, mint helyszín tényleg nagyon jót tett a sorozatnak), így hogy kicsit belekeveredik a keleti világ is, az egész kap egy plusz réteget, ami jól áll a show-nak.
Carrie történetéről gondoltam, hogy következetesen viszik végig, az meg külön pozitívum, mikor olyan kis apróságokat is bemutatnak, mennyivel nehezebben jegyez meg dolgokat vagy éppen a kialakuló félben lévő paranoiáját.
Brody hozta, amit elvártam tőle, most is kedvelem, akárcsak tavaly, viszont amit szerintem nagyon jól megfogtak, az a lányával való viszonya, ügyes húzásnak tartom, hogy van végre egy gyerek karakter, aki nem idegesítő (ez nem mondható el a feleségéről, bár nem egy Skyler White, de remélem nem fogják túlszerepeltetni).

Tehát szerintem minden adva van egy ütős kis évadhoz, részemről is mehet a 8/10.

Bazsi - 2012. 10. 02. 15:28

Nagyon jó évadnyitó volt, korrekt a 8-as.

winnie - 2012. 10. 02. 15:31

“hogy van végre egy gyerek karakter, aki nem idegesítő ”

gondolom, azért dana még mindig meg fogja osztani a népet, de én is abszolút kedvelem, annak ellenére, hogy a szüleit idegesíti – vagy a színész, vagy az írók műve, nem tudom.

ldavid - 2012. 10. 02. 15:35

“megpróbál elmenekülni az őt üldözők elől, és ennek sikerét egy szívből jövő, őszinte mosollyal nyugtázza”

az nagyon tetszett, gondolom innen jött az epizód címe is.
jó rész volt egyébként, csak olyan gyorsan végetért, még néztem volna tovább… :)

Jeol - 2012. 10. 02. 15:35

Nekem nagyon nem jött be az évadnyitó. Lassú volt, vontatott, és Brody-tól is jobb színészi teljesítményt vártam. Amikor elmondta a nejének, hogy muzulmán, ott valami nagyon gyengét teljesített…

Jeol - 2012. 10. 02. 15:37

Dana kifejezetten pozitív karakter volt ebben a részben, ahogy kiállt az apja mellett.

Kissur - 2012. 10. 02. 15:40

Bennem most egy kérdés merült fel. Ha Carrie nem Brody-t felejtette el, akkor mégis mit? Rég volt már az 1.évad, lehet, hogy ott mondták, de már nem emlékszem rá.

winnie - 2012. 10. 02. 15:55

“Dana kifejezetten pozitív karakter volt ebben a részben, ahogy kiállt az apja mellett.”

eddig is ezt tette, vagyis hasonló volt, de az első megjelenése is tipikus tinédzseres, “ne idegesítsetek már a kérdéseitekkel” volt, utána is csak vonakodva fogad szót, a suliban is olyan volt, amilyen. ezek mind olyan jelenetek, amik simán unszimpatikuss tehetnék (és teszik is nyilván valakiknél), és nálam mégis működtek, ami tényleg nagy szó. (az egyik reggeli interjúban egyébként van is szó róla, hogy hogy sikerül elkerülni, hogy ne idegesítő tini legyen.)

abcd - 2012. 10. 02. 16:44

nagyon jól sikerült kritika, köszi!
és nem csak azért mert egyetértek minden szavával! :)

BRONCO - 2012. 10. 02. 18:16

10/8 Ennyi

Gab - 2012. 10. 02. 18:41

“Mert bár próbálták itt előadni, hogy ő nem terrorista, nem akar civil áldozatokat, sőt, a hite is segíti az események végrehajtásában, történt valami, ami miatt nem tudom róla elhinni, hogy tényleg jó, igaz ember lenne a szíve mélyén. Ez pedig egyetlen egy mondat volt, amit a felesége kiborulásánál elhangzott: egy szemrebbenés nélkül, szinte szemrehányóan közölte, hogy Carrie egy őrült nő, akit kirúgtak a CIA-től és elmegyógyintézetbe zártak.”

Ez mennyire igaz én is hasonlóan gondolom. Másrészről viszont azért ott van az amit már a fináléban is meglovagoltak azaz apa – lánya viszony, ami egyre erősebb lesz. Dana lehet az aki hatni tud az apjára.

Nabu: Motivációra én egyetlen egy dolgot tudok elképzelni hirtelen az pedig Issa. Mindig amikor szóba kerül akkor Brody visszaakar vágni az amcsiknak amiért megölték. Nazir nem véletlen emlegeti mindig fel és próbál ezzel hatni rá. (Első évadban is jó párszor és most az a sajtós nő is felhozta.)

paranoid android - 2012. 10. 02. 18:53

Zseniális ez a két karakter még mindig, de most Brody jobban érdekel. Most úgy tűnik, mintha csak sodródna, ill. mintha maga sem tudná melyik oldalon áll, mit akar, mi lenne a helyes, így mindkét oldalnak megcsinálja, amit mondanak neki. Legalábbis nem látom a meggyőződést benne, még a kritikában említett “Carrie őrült” kijelentés is inkább a tökélyre fejlesztett hazugság/hárítás mechanizmusához tartozik (ami a fogságban életmentő lehetett), semmint valódi hit. Számomra gyenge motiváció már Abu Nazir fia, pedig most is azzal sikerült hatni Brody-ra. Olyan, mintha csak használná ezt tettei jogosságának bizonyítására önmaga előtt. Mint valami reflex, ahogy “a Koránt sem szabad bemocskolni”, ami nem a hit maga, hanem a hitnek a rituáléja, a valódi hit illúziójának keltése. Vagyis mintegy kondicionálta önmagát, és mikor meghallja Issa nevét, feltételes reflexként jön az “engedelmeskednem kell Abu Nazirnak”. Legalábbis én így látom az évadkezdés után, ergo szerintem még van remény Brody számára.

sziki - 2012. 10. 02. 18:56

Szerintem ez egy kellően jó rész volt, határozott és biztos felépítéssel.
A kétséget folyamatosan érezhetjük Brodyban és ez tökéletes szerintem.
Nagyon érdekes meddig fogják húzni ezt a sorozatot, de ez borzasztóan a jövő kérdése és pl. a második évad kimenetelének kérdése is.
Most azért a lánya egy elég érdekes szál lehet ebben a történetben.
Semmi kétségem, hogy jó második évadot fogunk látni.

Heisenberg - 2012. 10. 02. 18:56

Jó volt nagyon az évadnyitó, jobban tetszett, mint a Dexter. Ahogy Carrie menekülés közben átváltott őrült mosolygásba és egy pillanatra belenézett a kamerába… csodálatos volt!!

Johnyyy - 2012. 10. 02. 19:04

Az első évad minden része remek volt, ez azonban nagyon nem tetszett, lassú és vontatott lett sajnos, és a feszültség kicsiny szikráját sem lehetett benne felfedezni. Részemről a Homeland (nem túl régi) történetének leggyengébb epizódja. 5/10! Ha az elkövetkezendő 2-3 rész hasonló lesz elgondolkozok, h. maradok-e.

Quantumleap - 2012. 10. 02. 20:17

Hát, a 2×01 a történetet olyan hú de nagyon előrébb nem vitte, inkább csak megadta a kezdőlökést. Lényegi dolog annyi történt, hogy megpendült annak az esélye, hogy Brody felesége lehet, hogy mégis elkezdi elhinni, amiket Carrie állított az első évad végén. A lánya álláspontja nem egészen világos.
Azért remélem, Carrie már a következő részben megejti azt a kihallgatást, és nem evvel fognak vacakolni 3-4 epizódon keresztül. Ja, és abból nem sokat tudtunk meg, hogy akkor mennyire is emlékszik a dolgokból.

Shannen - 2012. 10. 02. 20:25

Szerintem tökéletes kezdés volt. Valóban a 24 elhasznált történeteit hozták át,de még ez sem zavart, végülis máshogy elég nheéz lehetett volna folytatni (gondolom én). Claire Daines fantasztikus továbbra is, például,amikor próbáálja megjegyezni a profilját, meg hát persze a rész végi mosoly mindent vitt. Damian Lewisra sem lehet panaszkodni, amikor a felesége a lányával veszekszik, ő meg ott áll és nem tudja, hogy bevallja-e a dolgot vagy sem… na hát azok az apró kis mimikák,gesztusok is csodásak voltak. Nagyon izgi évadnak nézünk elébe. Jelenleg nem is tudnék ennél jobb, minőségibb sorozatot mondani…

Arsenal93 - 2012. 10. 02. 21:31

Nagyon jó kezdés volt, nálam simán 9/10 egyedül csak tényleg a két főszereplő közös jeleneteit hiányolom,remélem abból többet kapunk mint az első évadban.Brody tényleg nagyon jó antihős de nagyon lehet szurkolni neki+ a Danával való jeleneteik is nagyon tetszenek nekem.

lostfanka - 2012. 10. 02. 22:26

Nalam is 9/10, Carrie durvan jo szinesz:)
Sokan irtak hogy Dana idegesito, szerintem abszolut nem, tinedzser, radasul ugye volt egy nem kis sokk az eletben nem reg, siman hozza ami elvarhato.
Jo kis evad lesz ez is, eddig minden uj evados sorozat nagyon jo reszeket hoz, nem is tudom hogy fogom tudni nezni mindet:)

Anachel - 2012. 10. 02. 22:29

Szerintem is nagyon jó rész volt és én is úgy néztem volna még, de jött a végefőcím. Magával ragadott a folytatás. Brody-t nem mindig éreztem hitelesnek de kibontakozik majd gondolom a teljes zavarodottsága. Amennyire erős karakter volt a feleség az első évad részeiben, most idegesítő és gyenge volt. Az új riporter csajszi meg szokatlan még. A legkiemelkedő számomra Dana volt meg a viszonya az apjával amit ezek szerint jól megéreztek a készítők hogy nagyot ütött már az első évadban is és lehet rá építeni.

winnie - 2012. 10. 02. 22:43

“Sokan irtak hogy Dana idegesito, ”

na, ilyet senki nem írt.

mark - 2012. 10. 02. 23:47

Bruzsy, ezt hogy értetted? – “feldolgozta és felfogta azt, amit Carrie-vel tett, és látszólag ez nem érdekli”
Mit tett Carrie-vel, ami nem a lány (támadó vagy közeledő) viselkedésére közvetlen válasz volt, vagyis eredendő bűn, aminek a súlyát látni kéne? Brody Carrie-vel -úgy emlékszem – végig reaktív volt, nem ő tette tönkre a lányt, hanem az beteg volt, és betegségénél fogva természetesen, de nem egészen jogtalanul támadható.
Vagy lemaradtam valamiről?

Gab - 2012. 10. 03. 00:29

1×11 -ben Carrie felhívja Brody -t Nazir-al kapcsolatban mert rájött, hogy támadás lesz csak az okát nem tudja.
Brody ahelyett, hogy segítene felhívja Estesst és kitálal neki mindent illegális megfigyelés,zaklatás,viszony stb…
Ezek után rúgják ki és jön az évad legnagyobb alakítása :D

mark - 2012. 10. 03. 07:00

gab: köszi, ez megvan. ettől még nekem tény, hogy Carrie a saját választásai és tettei miatt volt támadható. nem tőrbe csalták, hanem amikor nagyon közel ért a tűzhöz, jókor és jól tálalt, nagyjából igaz sztorival (kicsit azért színezve) le lehetett állítani. Vagyis a saját tetteivel túlment egy határon, ezért kiszolgáltatott helyzetbe hozta magát, és naná, hogy amikor beavatkozott, ott támadtak vissza, ahol támadható volt. Hogy ez Brody “bűne” lenne, azt azért nem gondolnám, bár tényleg ő volt a másik fél, tényleg ő reagált.

Szóval úgy látszik, ezt a telefonos ügyet tényleg másképp értékelem. amúgy pont ez a szép, hogy a homeland ügyesen játszik a morális kérdésekkel, ráadásul szerencsére nem foglalnak állást, a nézőre bízzák az értelmezést.

Nekem pl Brody attól antihős, hogy terrorista. :) Jó, hogy ezt nem egy amolyan 24-es egyszerűséggel fejtik ki (ő a gonosz, fúj), hanem bele lehet látni a karakterbe, a vívódásába, a motivációjába, ráadásul DL nagyon jól hozza ezt a figurát. De itt fújhatjuk részemről az empátiát, mert amit csinál, az rossz, akkor is, ha magyarázható a motivációja (utóbbiról azért engem még nem győztek meg 100%-ban), ezt megérteni-átérezni a mi fejünkkel nem igazán lehet.

flimo - 2012. 10. 03. 10:08

Nem estem hasra a résztől, arra jó volt, hogy a csalódáskeltő finálé után kapjon még pár résznyi esélyt.

jky - 2012. 10. 03. 14:03

Szerintem sem volt túl erős a kezdés, de maradok, remélem nem szúrják el. Az epizód második fele, főleg Carrie menekülős jelenete tényleg jó volt, de összességében elég lassú és sok helyen lapos volt.

jky - 2012. 10. 03. 14:06

Ja igen: az nekem sem tetszik, hogy már alelnöknek akarják Brodyt.. azért ez túl gyors lenne így, háborús hős ide vagy oda, eléggé irreális szerintem…

Carrie barna haja nagyon furcsa volt, de nem volt rossz egy kis változatosság :)

táltos - 2012. 10. 03. 14:12

Az apa-lánya viszony kapcsán simán el tudom képzelni, hogy az évad vége felé még akár Dana is segít Brodynak.

táltos - 2012. 10. 03. 14:16

Szerintem Brody-t egy cél hajt(ott), hogy bosszút álljon a 82 gyerekért. Ezért hajtogatja, hogy nem terrorista. Ha eddig esetleg nem tudta, most kiderült számára, hogy Estes is felelős a rakétatámadásért, nemcsak az alelnök.

winnie - 2012. 10. 03. 14:33

dana-t abba az irányba elvinni nehéz lenne. maimum a tudtán kívül,. és brody valóban nem tartja magát terroristának, viszont tény, hogy valahogy “bosszulni” akar.

Arthuro_Adam - 2012. 10. 03. 14:39

Estes benne volt a drón támadás eltussolásában?

Arthuro_Adam - 2012. 10. 03. 14:44

Még egy kérdés, már feledékeny vagyok sajnos. Milyen pendrive tűnt el?

Bruzsy - 2012. 10. 03. 19:57

Arthuro_Adam: memóriakártya igazából, amire Brody felvette a búcsúbeszédét, és amit valaki elvitt a rejtekhelyről.

mark: akkor eléggé más a felfogásunk erről a dologról. igen, Carrie beteg ember, akinek nem lett volna szabad a CIA-nél dolgoznia. viszont kontrollálni tudta ezt a betegségét. Brodyval kapcsolatban viszont végig igaza volt, sőt, ha nem megy oda a házukhoz és beszél Danával, akkor a férfi valószínűleg robbantott volna. tehát ő maga akadályozta meg azt, hogy bebizonyosodjon, hogy igaza van. ugyanakkor Brody volt az, aki végig tagadta, hogy terrorista lenne, aki az előző fináléban orvosi kezelésre küldte, aki fülest dobott a CIA-nek, amikor túl közel került hozzá. ergo, Brody tehet arról, ami végeredményben Danával történt, a kirúgásáról, arról, hogy a nő teljesen őrültnek hitte saját magát, és hogy emiatt befeküdt a kezelésre.

janoka34 - 2012. 10. 03. 21:37

Nyilván be fog erősödni, úgy legyen, de az évadnyitó kegyetlen gyengére sikeredett, és csak alátámasztotta az eddigi véleményemet: ez a sorozat egy évaddal, realisztikus lezárással a végén lett volna hibátlan. Így már csak erőlködnek. Az meg csak hab a tortán,hogy az összes nő szarabbul néz ki, igen még a Jessica is.

GeoCucc - 2012. 10. 03. 22:17

Ebben az évadban még lehet potenciál. Engem most legjobban az zavart, hogy ugyanúgy kezdődött ez az évad is, mint az első: a Közel-Keleten valakinek információja van arról, hogy támadás készülődik az USA ellen. Ez elég durva önismétlés.

mark - 2012. 10. 03. 23:44

bruzsy:

Köszi a választ. Igen, másképp látjuk, de ebben nekem az a legérdekesebb, hogy rámutat valami másra: van lehetőségünk másképp látni, mindenki a saját tapasztalata, véleménye, értékrendje, személyes kötődése, neveltetése, stb alapján értelmezi és ítéli meg a tetteket, karaktereket. A készítők ügyesen és következetesen hagyják meg ennek a szabadságát, egyszerűen csak megmutatják (de pártatlanul) a döntések, tettek előzményeit és következményeit, minden félre vonatkozóan.

Én pl sokkal nagyobbnak látom Carrie felelősségét a saját sorsát illetően, mint Te. Ez az értelmezés (vagy bármelyik) nyilván eléggé szubjektív.

Egyébként a formátum zsenialitása, hogy azt csak a néző TUDJA, hogy Brody terrorista. Az a tény, hogy Carrie-nek “igaza van”, csak a néző igazságérzetére hat, de a karakterekére nem – még Brody-éra sem (I am not a terrorist), vagyis a döntéseiket sem befolyásolhatja! Azt viszont, hogy a néző hogy ítéli meg a karaktert vagy a döntéseit, nyilvánvalóan befolyásolja. Ergo jó kis mindgame-et raktak össze az arra fogékonyaknak. :)

NikoXXX - 2012. 10. 05. 00:01

Nagyon tetszett,szinte jobb resz volt mint azok amikbe az akciora helyeztek a hangsulyt.
A mely es igazi drama egy picit hatterbe kerult a gyors tempoju utolso reszekben,mar hianyzott a minosegi drama.
Nekem 24 jutott eszembe Brodynal,hogy miert?
Azert mert a 24-ben minden szezonban volt egy beepitett ember valahol,neha alelnok,vagy elnok volt az,itt is azt jatszak el csak a masik szemszogbol,a teroristaebol hogy hogyan epul be,milyen nehezsegeken kell atmenjen,milyen stressz eri es hogy hogy eli meg azt hogy kenyszeritik a beepulesre,a videoval amit felvett.
Brody megint aldozat,mert o lehet hogy csak bosszut szeretne mig Abu Nazir terrortamadast amirol valoszinu az arab feleseg is tud,es a terrortamadast direkt vagy indirekt modon Brody fogja eloidezni.
Brody infoja alapjan kinyirjak az arab not,Carrie meg megint hoppon marad es jon a tipikus “FUUUCK” tole (ez nagyon jol megy a szinesznonek).
Szeretem mert elgondolkodtatja az embert mikozben cselekmenyt is ad es miutan lejar a resz az ember megerti,aterzi a hatterben levo dolgokat is amolyan hatszel,a resz hatszele a moralis vivodas mindket reszen,a stressz amibol kijutott mindkettojuknek.
Carrie mosolya amivel nyugtazta magat,az amolyan Jack Baueres volt… en megmutattam neki en vagyok a badass.
Van egy olyan erzesem hogy ez a resz olyan volt mintha a puskaporos hordonak a kanocat lattuk volna meggyulladni,es a robbanas csak kesobb jon el,amolyan BING BANG effektus varhato.
Remelem nem viszik el tul akciodusba es nem marad Carrie Beijrutba es nem lessz Jackie Bauer egy pisztolyal.
9/10

leila - 2012. 10. 05. 09:19

http://security.blogs.cnn.com/2012/10/05/mistaken-for-a-terrorist-homeland-star-only-plays-one-on-tv/?hpt=hp_c2

Egy rövid cikk arról, hogy Abu Nazirt a való életben hogyan vegzálják a reptereken.

yaze - 2012. 10. 05. 16:34

Állandóan belealudtam. Ezt a 24-hez annyiban lehet hasonlítani, hogy a tévében megy, sorozat és angolul beszélnek meg néha terroristául. Amikor hangsúlyozni kell, hogy itt a karakterek számítanak, és ne törődjek azzal, hogy semmi nem történik, ott már baj van.

winnie - 2012. 10. 05. 16:39

yaze: egy normális sorozatban mindig a karakterek számítanak. ha valaki hangsúlyozza, ne magának teszi, hogy magába szuggerálja, hanem azért teszi, hogy lássa az is, akinek nem jön be, hogy neki többek között már karakterek szintjén simán megvan a sorozat. a héten engem bitos nem kötött le másik epizód jobban, s ez remekül jelzi, hogy nem akció kell ahhoz, hogy valami izgalmas legyen. (sőt, az akciók általában inkább unalmasak, ld. revolution.)

ráadásul itt szinte csak történt valami (és sorozatok közül teljesen természetes szerintem is, hogy a 24-hez hasonlít, de mondjuk ezt már az 1. évadban írtam én is. afféle anti 24, hiszen nem akciósorozat, de egyébként minden más stimmel.)

yaze - 2012. 10. 05. 22:21

Mindig élmény látni, hogy valaki ennyire másképp gondolja. Ezek a karakterek az első (remek) szezonból jöttek, ha itt csak vegetálnak, az nem lesz jó.

i1988 - 2012. 10. 05. 22:31

Teljesen jó rész volt. Számomra azt a pár “unalmas” jelenetet meg az aláfestő zenékkel dobták fel. Egyáltalán nem volt unalmas, imádtam minden percét. Továbbra is az általam nézett sorozatok közül a legigényesebb! jöhet a következő Golden Globe és Emmy díj:D 9/10

yeeeyha - 2012. 10. 06. 11:38

Ha lenne erőm, akkor bevárnám az évad végét, és ledarálnám egy hétvége alatt a 2. évadot, de ez tuti nem fog menni. Tavaly itt a junkien annyian áradoztatok a sorozatról, hogy neki kezdtem egy unalmas délelőtt, másnap délutánra meg be is fejeztem.
Ami meglepő, hogy az ilyen fajta sorozatok egyáltalán nem keltik fel a figyelmem, a 24-ből se láttam egy percet se, és nem is érzek magamban késztetést rá.

Maga az évadnyitó megnyugtatott, mert tetszik a történet folytatása, hogy nem görcsöltek rá mindjárt Carrie kósza emlékére az elektrosokk előtt, nem akarták mindenképp ott felvenni a szálat, ahol abbamaradt. Jó, hogy jósok idő eltelt a finálé és a 2×01 között.
A rész fénypontjai, vagy inkább legnagyobb pillanatai Brodynál a “Muzulmán vagyok” jelenet, főképp a már említett te-büdös-paraszt horkantásomat kiváltó Carries megjegyzés volt, Carrienél mikor elintézte az őt követő hapsit: fantasztikus jelenet volt, mert carrie addig nem volt a helyzet magaslatán, se otthon zöldségeket szedve, se az iskolában tanítva, se a felkészítése idején. De akkor és ott visszajött a magabiztos, első évados carrie, és jó volt viszontlátni.
A 3. kedvenc részem meglepően Dana maga, az első évadban eléggé irritált párszor, de most minden másodperce fantasztikus volt. A suliban az a reggeli izé, kétszer is újranéztem. Azért elég durva, hogy egy elitiskolában egy tanár jóváhagyása alatt lehet beszélni a népirtásról. Dana jól tette hogy beszólt.

Neoprimitiv - 2012. 10. 08. 09:08

Na, a videó már megvan :)
És a csajt nem nyírták ki, és Carrie nem maradt Bejrutban, és még az évad második felééig sem vártak Brody lelepleződésével. Ezért jó ez a sorozat, mert igyekeznek mindig másfelé vinni a sztorit, mint amerre a gyakorlott néző várná.

Pistol Pete - 2012. 10. 08. 15:11

Kezd alakulni, jó rész volt, nincs megállás. Mi lesz még itt?

(értem hogy termékelhelyezés, de vicces a CIA igazgatója Skype-on beszélget a terepen lévő ügynökökkel)

DQ - 2012. 10. 08. 16:23

Igen, a Skype vicces volt. Azt hittem ezzel várnak az évad közepéig. Azért remélem nem sikerül Brodyéknak elvarrniuk a szálakat és folytatni mindent tovább.

9/10 a részért, főleg a vége miatt.

GeoCucc - 2012. 10. 08. 17:41

Abba most ne menjünk bele, hogy Carrie pont azt a táskát hozta el a lakásból, amelyikben pont benne volt a memóriakártya, és amit Saul pont megtalált. :) Sokkal érdekesebb, hogy hogyan került az a kártya pont Bejrútba, és mi volt vele a célja annak a kisfőnöknek, aki most ugyebár meghalt. Remélem, erre jön majd még magyarázat. És ne feledjük, hogy továbbra is van egy összekötő, akit nem ismerünk (vagy ismerünk, de nem tudjuk, hogy ő az).

Platschu - 2012. 10. 08. 23:57

Most néztem meg egyben a két részt. Wow. Kijárt nekik az a rangos elismerés, mert ezek a színészek csodálatosak. Csak lestem, hogy milyen erőteljes minden alakítás, mert öröm nézni az ilyet tévében.

Nagyon jól nézett ki a sorozatban, hogy 2 részre kimozdultak a megszokott keretek közül és vitték szépen előre a történetet.

A sztori egyedül ott sántított nekem, hogy Brody simán átkutathat egy irodát úgy, hogy nincs bent kamera? Aztán meg még SMSt is küld?

Az is tetszett, ahogy Brody saját maga után vizsgálódott Walker ügyében. :D

Volt egy olyan sanda gyanúm, hogy Saulék még hazaszólnak, de vagy a bizonyíték semmisül meg vagy likvidálják őket. Carrie megváltás nyer, Brody valahogy még mindig kimossa magát (pl. védettséget élvez politikusként és túl nagy blama lenne a nyilvánosság előtt, hogy tégla). Nagyon várom a következő részeket, hogy hová lehet ezt a mentális játékot feljebb tornázni.

Kissur - 2012. 10. 09. 16:09

Hatalmas rész volt ez a 2×02. Már-már 1×07 magaslatokba emelkedett. Végig volt feszültség, zseniális színészi játék, a végén nagy csavar, és fantasztikus zene. Féltem ettől a 2.évadtól, de nagyon profik a készítők. Tetszett ez két Bejrútos rész.
Kérem szépen, így kell egy sorozatot csinálni!
Nem spekulálok, mert felesleges. Fogalmam sincs, hogy mi fog következni. :)

geocucc - 2012. 10. 15. 11:40

Huh.. ez a harmadik viszont nagyon durván töltelékrész volt, eröltetett veszélyhelyzeteket kreálva a két főszereplő köré. Aztán a vége meg ugyanaz lett, mint az előző résznek :)

Neoprimitiv - 2012. 10. 15. 13:05

Felemás rész volt. A Carrie-s szál működött, átélhető volt, a Brody-s vonal viszont nagyon necces. Értem én, hogy magát is mentette (hiszen a pasas látta és így felismerhette őt, neki is érdeke volt a menekülése), viszont ez a “csak magát ismeri” szöveg nagyon hülye volt. Korábban csak úgy a maga szórakozására csinálgatott robbanó mellényt, hogy csak aztán odaadja valakinek, aki betéved az utcáról? Azokat az utasításokat hogyan kapta? Nincs lelépési terv, vészkapcsolat? Ejnye-bejnye, ez nem volt méltó az eddigiekhez.

Platschu - 2012. 10. 15. 14:12

2×03 Értelmetlen csavarok voltak az egész Brody vonalban. Ne mondják már, hogy akik elhagyatott házakba bombákat dugnak és mindenkit követnek, már pont ők nem tudnának elküldeni valakit ezért a fickóért? Egyáltalán hogy lehetne még így szeretni / megérteni Brody karakterét? Én már tavaly megundorodtam tőle, mert ő terrorista, akárhogy szépítik, míg most balesetben megsebesíti, majd még ki is nyír valakit. Miért nem bírt 20 méterrel odébb menni telefonálni? Senki nem ismeri fel se a benzinkútnál, se ahogy fürdött az autómosóban? Röhej. :S

Ugyanakkor ez volt Morena néni igazi tündöklése. Már nagyon vártam, hogy komolyabb szerepet kap és bár a beszéd elég kis suta volt, de utána ahogy lerendezte a házasságát, az valami szenzációs volt.

Carrie pedig hozta önmagát. Az öngyilkossági kísérlet elég sokkoló volt. Azt vártam, hogy Saul csengetésére fogja magát meggondolni.

Saul meg a videókártya. Most mire is volt jó a kezdőjelenet? Oké, hogy megalázzák a reptéren, mert zsidó, de ez annyira felesleges volt… Csak játszanak a nézők idegeivel, hogy elveszik a kártyát, aztán mégis van másik. Teljesen értelmetlen és az arabok iránti gyűlöletkeltő. :S Saul is miért nem adta le a bizonyítékot már rég a CIA-nek? Ne mondják már, hogy a Carrie iránti tiszteletből… S miért nem csinált már belőle egy rakás másolatot? Logikátlan az egész.

Shannen - 2012. 10. 15. 15:19

Hát ez eléggé elkeserítő rész volt. Az egész sorozat legrosszabbja szerintem (persze még így is átlag feletti sorozatepizód volt), de baromira össze-vissza volt az egész. Leginkább a szétesettség jellemzte leiginkább.
A Brody-s szálon történt eseményeknél egyik rosszabb volt,mint a másik. Jessica tlefonos szenvedése nagyon idegesített, bár a rész végén azért jó volt.
Carrie továbbra is jó, de mostmár ideje lenne kicsit mozdulni ebből a lekiállapotból, ami remélhtőleg a videó megtekintésének hatására következő résztől meg is fog valósulni.

Szóval ez nagyon gyenge volt, úgyhogy reményeim szerint ezután csak jobb jöhet.

GeoCucc - 2012. 10. 15. 15:43

Platschu: A memóriakártya esetében azt el tudom képzelni (vagyis bele lehet magyarázni…), hogy amint meghalt a Hezbollah vezető, Nazir emberei átkutatták a lakását, és észrevették, hogy eltűnt a kártya (mert persze pontosan tudták, hogy hol kell lennie..). Nyilván gyanították hogy a CIA keze van a dologban, és tudták hogy Saul az országban tartózkodik, ezért kiadták a parancsot a vámosoknak (ahol persze szintén van emberük), hogy kutassák át őt. A vámvizsgáló láthatóan nem volt meglepve attól, amit talált.
Az meg gondolom, nem csak egy üres kártya volt, hanem rajta volt azon is a videó, így Nazirék hihetik azt, hogy tényleg elvették a bizonyítékot, persze ha vannak olyan hülyék, hogy azt gondolják, nem készült másolat.

Ah, hagyjuk. :) Ezzel az utóbbi két résszel még nem ásta el magát nálam a sorozat, de ha hasonló szinten folytatják, az évad végére szörnyen csalódott leszek.

Platschu - 2012. 10. 15. 17:08

Szerintem is ez volt a mélypont. Tavaly Brody tettei miatt cancelt akartam nyomni, de aztán csak hajtott a kíváncsiság, hogy lehet ezt értelmesen továbbvinni. Brody nektek még mindig szimpatikus? Mert számomra egyre lejjebb ássa csak magát és már nem is nagyon lehet kimagyarázni a tetteit. Mivel megdőlt a Saul a tégla elméletünk, így remélem hamarosan letartóztatják vagy beszervezik kettős ügynöknek, bár én nem bíznék benne egyáltalán. Nem is csodálkozom, hogy a lánya is elfordult tőle. :S

Pistol Pete - 2012. 10. 15. 17:19

“Saul is miért nem adta le a bizonyítékot már rég a CIA-nek? Ne mondják már, hogy a Carrie iránti tiszteletből… S miért nem csinált már belőle egy rakás másolatot? Logikátlan az egész.”

Pont, hogy így volt normális a helyzet. Carrie hozta el a kártyát bátran. Ha ő nincs ott, Saul csak menekült volna. Saul bizonyítékot kapott arra, hogy Carrie-nek végig jó volt a gyanúja, aki majdnem tönkrement ebbe. Saulnak is lelkiismeretfurdalása volt amiért nem hitt neki. Hát mikor megtudta az igazat, persze először hozzá siet.
Mostantól az lesz jó, hogy Carrie csúcsformába kerül, újra értelmet nyer az élete.

Platschu - 2012. 10. 15. 17:30

De ilyen nincsen, hogy nem jelenti le a bizonyítékot vagy nem játssza haza a cuccot. Itt most állambiztonságról beszélünk, nem pedig baráti kapcsolatok ápolásáról. :S

minase - 2012. 10. 16. 01:03

Platschu miért kéne Brodynak szimpatikusnak lennie? Pont ez a lényege, hogy ez viszonylag mélyebb dráma, árnyaltabb karakterekkel. Nem mindenki fekete fehér. Van olyan helyzet, ahol megértjük, sajnáljuk Brodyt. Pl. ebben a részben eredetileg tényleg biztonságba akarta helyezni a szabót, ami azért valami emberséget mutat. Meg azért az is árnyalná a képet, ha pontosabban megértenénk a motivációit. A kissrác halála nekem kevés, remélem lesz bővebb magyarázat. A feleség és Carrie sem százas, bár gondolom a nagyközönség Carrie-nek szurkol, ami ugye Brody leleplezésével teljesülne be. Minden esetre nem tipikus főhős vs főgonosz sztori.

jky - 2012. 10. 16. 17:37

Hm, nekem tetszett ez a rész. Brody-s erdőben rohangálós téma meg az egész, hogy neki kell vinnie a csókát, na az tényleg baromság volt, erőltetett…. Viszont Carrie jelenetei megint vittek mindent. Nagyon megsajnáltam, annyira kikészült már szegény csaj, hogy komolyan már rossz volt nézni ahogy már-már öngyilkos akart lenni. Kegyetlen jó alakítás, imádom Claire Danes-t :) Na és Jess sem volt rossz :)

Platschu - 2012. 10. 16. 20:39

Már előre látom, hogy fogják feloldani a Brody ellentmondást. :)

1. Eleve kettős ügynök és Estesék a legeleje óta tudták róla, hogy a téglát kiugrasszák a bokorból.
2. Majd most szervezik be vádalku keretében, hogy a politikai blamát elkerüljék.
3. A videófelvételből most ugyan többet hallottunk, de még azt is kidumálhatja valamivel, hogy manipuláció és végül is a bűncselekményt nem követte el és nem is mondja ki, hogy mit tervezett. (Bár manapság már az elnököt FaceBookon megfenyegetőket is lekapcsolják…)

yeeeyha - 2012. 10. 17. 21:13

2×03 – amennyire tűkön ültem, olyannyira nem hozott semmit. Na, majd a 2×04 :)

winnie - 2012. 10. 17. 21:21

roppant gyenge rész volt. ha bruzsy nem ír, akkor valamit firkantok róla.

FeketeS - 2012. 10. 17. 21:24

Platschu:

1. És amikor ellopta a titkos kódokat Estes-től?
Simán elkérhette volna, Estes meg odaadja…
Szóval ez semmiképpen nem jó magyarázat.

2. Az USA egy terroristát? Na az lenne az igazi logikátlanság, nem pedig 1-2 apróság :)

3. Kidumálhatja, de újra követnék minden lépését, és mivel Carrie-nek már gyanús volt, és a Walker-ügyben is nyakig sáros, ezért elég nehezen továbbra is Nazír-segédet játszani, alelnöknek lennie meg végképp semmi esélye nem lenne. Szerinted engedné a CIA? :)

Cöcke - 2012. 10. 17. 22:06

Hát a harmadik rész egy szégyen volt,az előző kettőhöz képest is alulmúlta magát, tele egy rakás fölösleges jelenettel, üresjárattal, a végén már pörgetve néztem és úgy is untam, ráadásul megint volt benne egy jó adag gagyi, meseszerű jelenet,ami még tovább rontott az így is megtépázott hitelességen.
Ennek a sorozatnak annyi, végleg elbukott.

rio - 2012. 10. 18. 11:35

Cöcke: “a végén már pörgetve néztem” – na az ilyenek miatt nem hiteles egy vélemény sem, ilyen kommentre alapozva.

Egyébként tényleg mocskosul szar rész volt, de hogy végleg elbukott volna a Homeland? :D Lol.

owlman - 2012. 10. 18. 11:49

Szerintem ez a rész jobb volt mint az előző, ebben volt a sorozat eddigi legjobb és legfontosabb mondata Claire Denise remek tolmácsolásában.
A Brody-szál rossz és következetlen, de tanulságos volt.

winnie - 2012. 10. 18. 12:01

engem is ez bosszantott igazán, mármint hogy ott volt claire danes pillanata, sőt, a jessica-szál is végre adott valamit morena baccarinnal, akár előre is vetíthet ezt-azt. ezek jók voltak, erre a többi…

mondjuk nekem nem is a történésekkel volt bajom, brody és carrie is elvolt, hanem ez a pofonegyszerű szerkesztés, miszerint: carrie ezt fogja csinálni (egymondatos leírás), brody meg ezt (megint egy mondatban összefoglalható). kész. ha ilyen lesz mindig a szerkezete a sorozatnak, az nem jó. nylván nem fonódhatnak mindig össze meg nehéz összehozni őket, de egy homeland legyen már több annál, hogy mindkettőnek ad egy megoldandó problémát, amit rész végére lejátszanak.

MrSpock - 2012. 10. 18. 13:15

Brody nem tudom mikor eszmél rá,hogy ő egy “csicska”lett a nagy bosszúhadjáratban. Nincsen már saját élete,döntése,mindenkinek hazudnia kell. Úgy irányítják,utasítgatják,mint egy bábot!
Carrie meg kész van,bár a végső eszmélése jó volt.

mivanmar - 2012. 10. 18. 17:31

Platschu : Nem derült ki, hogy ki az esetleges tégla, és már a libanoni reptéren tudott valaki a memóriakártyáról, úgyhogy szerintem nincs abban különösebb kivetnivaló, hogy kerülőúton, titokban viszi Saul a CIA-nak a felvételt (ráadásul ő nem ért a technikai részéhez, amint ez itt kiderült, tehát lehet, hogy még Carrie-vel vagy Virgillel készíttet róla másolatot, mielőtt leadja). Ráadásul Carrie a védence volt, és attól omlott össze idegileg-lelkileg, hogy tévedett Brodyval kapcsolatban, így emberileg érthető, hogy az ellenkezőjét bizonyító felvételt meg akarja osztani vele. Carrie tud a legtöbbet Brodyról, ő figyelte sokáig, tehát mindenképp hasznos lesz bevonni, ha elkezdenek nyomozni utána.

GeoCucc - 2012. 10. 22. 10:38

2×04: Jesus holy sh*t. Összeszámolta valaki, hogy hány érzelem volt egyszerre Claire Danes arcán az utolsó másodpercekben?

Böszi - 2012. 10. 22. 13:12

Ez valami kegyetlenül tetszett, és még mik lesznek itt! Alig várom a következő részt.

Platschu - 2012. 10. 22. 16:04

Carrie nem volt erre érzelmileg felkészülve és meg is lett az eredménye.

zedtheant - 2012. 10. 22. 16:37

wow, 2×04 végén tiszta libabőr lettem. nem gondoltam, h egy rész alatt meglépik. durv!!!

Platschu - 2012. 10. 22. 17:59

A végén én csak üvöltöttem, hogy “igen!!!!!”. Örömujjongás volt a javából. :)

Pistol Pete - 2012. 10. 22. 18:14

Egyszerűen szavak nincsenek Claire Danes-re.

Én sem vártam, hogy ilyen hamar meglépik az írók ezt, úgyhogy nagyot néztem a rész végén. Mi lesz még…

Platschu - 2012. 10. 22. 18:44

Pl. beszervezik Brodyt, két résszel később elkapják Abu Nazirt, ő segít lebuktatni a téglát, hogy eljussanak egy még nagyobb célpont felé. Aztán jön a 3. évad.

SpockCooper - 2012. 10. 22. 19:23

Zseniális volt, most nem csak Danes játéka, hanem a fordulat is a végén. Alig várom a jövő hetet, hogy végre kiderüljön, hogy szakít a kislány Xanderrel. :-)

Tso - 2012. 10. 22. 21:34

Jézusom, hogy ez milyen durva volt! Fergeteges rész! :)

ZiziZuzu - 2012. 10. 22. 21:54

jó, nem vok egyedül az örömömmel e rész felett! :-)) Danes meg Lewis játékát órákig tudnám nézni!

leila - 2012. 10. 22. 22:10

Ez igen. Vajon miről fog szólni még ez az évad és a berendelt harmadik? Meddig lehet még fokozni?

Egy hagyományos drámában nyújtották volna sokáig olyan töltelékrészekkel, mint az előző.

Kiss(Kelta)ur - 2012. 10. 22. 23:48

Egyszerűen olyan szinten megvan a kémia Carrie és Brody között, hogy hihetetlen. Annyit bírtam kinyögni a rész végén, hogy: Atya világ!
Csak én vártam a rész végén a 24-es órát? A zene teljesen arra utalt. :D
És megjött Virgil! :D
Most aztán teljesen zsákutcába vezettek. Hova lehet ezt még fokozni? Mi lesz itt még? Biztos okkal csinálták ezt az írók, de miért? Ááá, utálom magam, amiért nem bírtam ki az évad végi daráig. :D
Homeland 2×04 megint 9/10, csak a Carrie és Brody közös jelenetek miatt. Meg az összes szereplő jól mozgatása miatt.

Ui: én akkor sem bízok abban a Peter csávóban, aki a csapatukban van.

adamban - 2012. 10. 23. 01:25

Azt észrevettétek, hogy Carrie a második évadban már rendszeresen hajat mos?

winnie - 2012. 10. 23. 01:28

á, virgil! virgil, ööö, kije is? unokaöccse? (segíytsen valaki) ő is! róla el is feledkeztem. a lehallgatós guy, meg amilyen gáz volt első pillantásra, annyit lehetett rajta röhögni.

Kashim - 2012. 10. 23. 10:33

Most láttam csak az új részt, hát uh… Ez ütött erőteljesen.
Kíváncsi leszek merre halad tovább a történet, beszervezik-e magukhoz némi zsarolással, ezután bevall-e mindent, vagy továbbra is játssza a játékot? (poligráfot egyszer már átverte)

Vektor - 2012. 10. 23. 11:31

Meg voltam győződve arról, hogy a megfigyelés elhúzzák legalább 5-6 részig, erre az epizód végére lőttek az egésznek. :D
Hogyan tovább? Pár nap alatt észre fogja venni mindenki, hogy Brody eltűnt, és kétlem, hogy ennyi idő alatt átállna. Az írók szépen felégettek pár nagyon valószínű útvonalat, így most tényleg a levegőben van az egész évad, innét sok irányba elmehetnek.
Hogyan lehet ezt fokozni? Gondolom a válasz az, hogy sehogyan. Hasonló a helyzet, mint a SoA idei évadjánál, az évad elejei nagy epizód után visszavesznek majd a tempóból.

minase - 2012. 10. 23. 13:08

Carrie miért mondta, hogy “I loved you”? Egyrészt szerintem inkább megszállott volt, mint szerelmes, másrészt nem is értem, hogy fokozódott hirtelen oda az a szópárbaj. Ha szerette is, tudta, hogy terrorista és házas, tehát ezt nem hánytorgathatja úgy fel, mintha Brody becsapta volna. Egyszerűen nem értem, ez hogy jött oda. Vagy ez lett volna a hívószó az erősítésre?

Heisenberg - 2012. 10. 23. 13:51

Amikor Carrie ezt mondta, akkor egyrészt Brody “I liked you” kijelentésére válaszolt, másrészt pedig szerintem abban a szópárbajban kiöntötte a lelkét, teljesen őszinte volt, elmondta, hogy valóban mit gondol, mit érez. Mindenképpen tudatni akarta Brody-val, hogy ő hogyan élte meg az egész helyzetet.

Pistol Pete - 2012. 10. 23. 14:28

Első évad, főleg a 7. epizód az erdőben, amikor összejöttek. Elég egyértelmű volt szerintem, hogy Carrie belezúgott. Brody is neki mondta el, hogy muszlim min ment keresztül stb. és őt dugta nem az asszonyt.

jky - 2012. 10. 23. 16:52

Fú, hát tényleg ütött a 4. rész. Örültem, hogy visszatért Virgil, berendezték a megfigyelőt, erre a rész végén BANG! Lőttek az egésznek :) Kár, hogy kiszámítható volt, hogy Carriernek telefonál a bárból és az is, hogy Carrie felmegy hozzá a szobába, de egyébként ütős volt.

És akkor most tényleg hova tovább? :)

Pistol Pete - 2012. 10. 29. 19:16

5. rész

Amikor Danes beszélt, komolyan mondom szinte levegőt se vettem. Elképesztően erős jelenet volt.
Persze az első évad 7. rész amikor ugyanígy szemtől szembe beszélgettek, vártam is. Nem írom, hogy 10/10 mert az is kevés lenne. :) Tényleg nagyon ott volt a monológ, Danes hangszíne, az apró játékok az arcán, elképesztő. Szerintem a nő egy gyufaszálat is el tudna játszani.

rio - 2012. 10. 29. 19:18

Hát, eldőlt a hova tovább. Valami eszméletlen volt az a kb. húsz percnyi Carrie vs Brody mindgame. Zseniális színészi játék és hangulat, ismét.

rio - 2012. 10. 29. 19:18

@Pistol Pete Franc, megelőztél, kb. hasonlót éreztem én is… nem mertem kimenni cigizni, annyira magával ragadó volt a jelenet :)

jky - 2012. 10. 29. 19:44

Na hát akkor az lett, amire számítani lehetett. Kettős ügynök lesz Brody, jó kis rész volt ez is.

Azért az durva, hogy belevágnak egy kést a kezébe, kap egy kis kötözést, aztán szevasz, mehetsz dolgodra :D

jky - 2012. 10. 29. 19:45

Ja a Dana randis autós jelenet viszont elég gáz volt, tipikus idióta hülye kölyök… De mintha a Brody-s összekötő csajt csapták volna el, nem? Aki után most nyomozni akarnak…. Vagy csak hasonlított rá?

fsanyee - 2012. 10. 29. 20:08

jky: a riporterre gondolsz? azt ugylattam benne volt a kovetkezo elozetesebe, ugyh valszeg nem ot csaptak el :)
ugy nez ki hogy a kovetkezo resz porgosebb lesz.

GeoCucc - 2012. 10. 29. 20:22

Igen, azt kaptuk, amire számítani lehetett, bár azért én reméltem valami váratlan fordulatot. Talán mert kicsit még mindig inkább Brodynak drukkolok. De tényleg durva lett volna már, ha ebből is Carrie jön ki rosszul. Mindenesetre én még bízom abban, hogy Brody továbbra sem állt át teljesen (mármint a CIA-hez ezúttal :D ). Nem mondta el, hogy megölte a szabót, és azt sem, hogy információkat lopott Estes szekrényéből. Lesz itt még támadás Amerika ellen, és jön majd megint a “dontknowwhathappened”.

A gyerekek: Amikor a filmekben valaki elkezd száguldozni az utcán, már előre tudjuk, hogy úgyis történni fog valami, de azért én reménykedtem, hogy valami csodával határos módon nem fog. A srác lelassít és szépen megyünk tovább a következő jelenetre. Haha.

De ha már erőltetett jelenet, akkor lehetett volna hatásos: azért az átfutott az agyamon, hogy baleseteznek, Dana meghal, így Brody pár órán belül másodszor is átértékeli az életét, és ismét megakarja majd ölni az alelnököt, akinek a fia felelős a lánya haláláért :)

jky - 2012. 10. 29. 20:52

@fsanyee: jaja rá gondoltam, én sosem nézek előzetest, nem akarom előre lelőni a poénokat :) Pedig azt hittem, ez lesz valami váratlan fordulat, de jobb is, hogy nem, mert elég gagyi lett volna, hogy pont akkor pont ott őt csapják el kocsival :)

@GeoCucc: én arra gondoltam, hogy Brody lehet, hogy menekülni fog valahogy, főleg azután, hogy a kocsiban azt mondta Carrienek, hogy a Nazir levadássza a családját, meg nem nagyon bízik abban, hogy a CIA megvédi őket… Na meg az alku sem 100% egyelőre, csak a Carrie-ék ígérték, de ki tudja, hogy köthetnek-e ilyen alkut? Brody is azt mondta, hogy nekük (CIA) erre elvileg nincs “jogosultságuk”. Persze biztos megoldják, de azért mégis érdekes jelenetek voltak. Na meg Dana beszólása, mikor az anyja mondta, hogy este hazajön Brody, a Dana meg “aha persze”… Aztán végül is hazament :) Mondjuk a családját nem hagyná el, ezért nem hiszem, hogy menekülne, de valami biztos lesz még…

GeoCucc - 2012. 10. 29. 21:05

@jky: Jah, valami csavar biztos lesz még ebben. Mindegy mi, csak nehogy elkezdjenek itt most egymás oldalán harcolni a csúnya, gonosz Abu Nazir ellen, mert kiszaladok a világból. Az egész sorozat a Carrie-Brody ellentétre épült fel, remélem, hogy valamilyen formában ez a végéig kitart, akárhány évados is lesz a sorozat.

Ja és izé. Az új nyomozó, Peter hirtelen felindulásból Brody kezébe állított egy kést. Carrie-t ennél kevesebbért is kirúgták, plusz elmegyógyintézetbe vonult. Nem kicsit furcsálltam, hogy ezt meg egy kézlegyintéssel elintézték.

jky - 2012. 10. 29. 21:19

Hát a késes téma tényleg durva volt, de talán ez is “része” volt Brody megtörésének:

“Every good cop needs a bad cop.”

A “rossz” után jött Carrie, a jó, megértő, szerető stb. ember, akinek így még könnyebben sikerült hatni rá.

jky - 2012. 10. 29. 21:20

Gondoljunk csak Brody fogságára: kínozták, aztán jött Nazir, aki kedves volt vele stb… Ez is ilyesmi, csak másképp és “kicsiben”. :)

pluhi - 2012. 10. 29. 23:36

Erről egyből ez jutott eszembe:

“Was that how you used to run the “Good Cop-Bad Cop?”

[url]http://www.youtube.com/watch?v=4L7UDkPAO5I[/url]

karit - 2012. 10. 30. 01:52

Nagyon vékony jég volt ez. Se poligráf, se vízbe tett beszéltető anyag, csak a megtörésben való bízás, hátha Nazir félmunkát végzett. Bejött nekik, mázlisták.

Az furcsa, hogy a nagy beismerés után senki sem volt kíváncsi rá, hol van most a bomba.

Vektor - 2012. 10. 30. 10:06

Most mondom, Damian Lewis 2×05-tel megnyeri a második Emmy-jét. A szöveg nagy része Danesé volt, de Lewis a szemeben ellopta előle a showt. Maga az epizód majdnem elérte a múltheti szintjét, ami mindent elárul a sorozat minőségéről. Melyik jelenleg futó sorozat még képes két ilyen részt produkálni egymás után? (talán a Breaking Bad és a Mad Men, de mindkettő gyengébb évadon van túl)

A 2×03 elbizonytalanított, de most egyre biztosabb vagyok abban, hogy a Homeland a legjobb dráma 2012-ben.

Ingorion - 2012. 10. 30. 16:12

A rész maga kicsit gyengébb volt, mint a múltkori – bár az is inkább a vége miatt marad piszok emlékezetes -, de Lewis előtt leborulok, ennyi érzelmet beleszorítani, ilyen feszült pillanatokba… le a kalappal komolyan. Amúgy Virgill csak nekem lett gyanús, ahogy kémlelte a házat? Vagy túlzott paranoia részemről? :)

Ingorion - 2012. 10. 30. 16:56

Bár így visszanézve, lehet csak ott maradt megfigyelni, szóval nem mondtam semmit :D

Zora - 2012. 10. 30. 19:20

2×05:
Hát, fantasztikus rész volt. Szóval Quinn és Carrie tulajdonképpen összedolgoztak… Nem hittem volna, hogy Brody megtörik, de nagyon jó volt a kettősük! Finn hülyesége nem kellett volna bele. Most Brodynak van titkolnivalója, meg Finn-nek, és mindkettőt Dana őrzi?!?!
Mindig ilyen részeket akarok!

Platschu - 2012. 10. 30. 20:52

Winnie : Remélem majd átemelitek a heti kibeszélőbe innen a hozzászólásokat, mert már nem lehet követni, hogy itt kell az új részt kibeszélni vagy várni a bejegyzésre.

Maximálisan egyet kell értenem Vektorral. A két főszereplő most nyert még 1-1 Emmy díjat. Damian Lewis vérben forgó szemei egészen elképesztően hatásosak voltak. Wow. Csak néztem, hogy képes valaki így játszani, mert make-up ide vagy oda, ez egészen döbbenetes.

Csak nekem volt olyan érzésem, hogy a késszúrás egy jelzés volt? Semmi más értelme nem lett volna, csak az, hogy felfedje titokban Brodynak, hogy ő a tégla. Logikailag ugyan nem passzol bele, hiszen dél-amerikával foglalkozott a pali, de próbáltam kettős értelmet kihámozni belőle.

Így is 100%-ig biztos vagyok benne, hogy Brody továbbra sem állt át, mert szerintem felkészültek erre a lehetőségre, hogy kettős ügynök szerepre kényszeríthetik.

Amikor pedig Brody családjáról beszéltek, hogy esetleg veszélyben lesznek, ott már előre elképzeltem, hogy Danat és Finnt elrabolják, de sokkal valószínűbb, hogy Carrie közvetlen családtagjai (a nővére és az apja) is veszélyben lesznek. Úgyhogy várjuk ki a végét, de szerintem még nem lefutott meccs ez, hogy Brody most akkor kivel is van.

jky - 2012. 10. 30. 21:00

Javaslom, hogy maradjon ez a kibeszélő. Elég káosz másképp, mert az írások később jöhetnek, mint ahogy sokan nézik, vagy lehet, hogy egyáltalán nem jön írás, és akkor meg megint az előzőben beszélik ki stb., összevissza lesznek úgy a vélemények. Sőt, a heti írásoknál (amelyik sorozatnál vannak), a írás elején lehetne jelezni/linkelni, hogy melyik a fix kibeszélő (mondjuk az évadnyitós). Ugyanis nem hiszem, hogy winnie vagy bárki más átrakosgatná mindig a megfelelő helyre a hozzászólásokat (felesleges meló).

Dehogy ontopic is legyek:

Igen, én is gondoltam rá, hogy a késes srác is lehet a tégla :)

Kissur - 2012. 10. 30. 21:06

Pontosan. Most ez a zseniális, hogy fogalmunk sincs, hogy Brody melyik oldalon áll. Ismétlem önmagam, amit a múlt héten írtam: fogalmam sincs, hogy mi lesz itt még.
A Dana szál engem a 24-es Kimesdire emlékeztet. 1 évadon át építenek valamit unalmas perceket okoznak nekünk, csak azért hogy a végén csattanjon? Nem kérek belőle.
A rész idegállapotomat tekintve nyugodtan indult. Aztán az a 10 perc, mikor Brody vs. Carrie volt, na onnantól be voltam feszülve.
Megint parádés részt rittyentettek ide nekünk. 8/10 ismét. Eddig az évad is 8/10.

winnie - 2012. 10. 30. 21:47

platschu: nem emeljük át sajnos, illetve bruzsy megteheti, de bármilyen kis meló is, de meló. ezért szoktam mondani, hogy kopizza át, aki tudja/akarja, de úgy érzem, hogy túl sok macera (percben nem sok, de nekem az is elég volt, hogy a pilotok kibeszélőihez mindenhonnan összekapartam a véleményeket.) egyébként abszolút igazad van, de tényleg csak nagyon ritkán tudom ilyesmire rávenni magam

jky: nem tudjuk, hogy lesz-e mindig részkritika, de ez mindig is úgy ment, hogy aki gyorsan megnézi, az ide ír, aki később, az a részkritikához – nem akarjuk azt mondani, hogy addig ne írjon senki, amíg nincs kritika, de azt sem akarjuk, hogy a kritikához ne érkezzen vélemény.

Ana - 2012. 10. 31. 02:08

Spoilereket, előzeteseket hol lehet megbeszélni? Nem a részekére gondolok, hanem ami a teljes évadra vonatkozik.

A részről:
Múlt héten nem találtam szavakat, ezért nem is írtam semmit, de aztán a részkritika eleje azzal kezdődött, hogy holy shit! Hát számomra ez megint HOLY SHIT, rögtön kiosztottam én is az Emmy-ket.
Dana és Finn eléggé zavar, de próbálok úgy hozzáállni, hogy ez később remélhetőleg nagyon fontos lesz és így nem bosszant annyira a jelenlétük.

winnie - 2012. 10. 31. 08:14

“Spoilereket, előzeteseket hol lehet megbeszélni? Nem a részekére gondolok, hanem ami a teljes évadra vonatkozik. ”

sehol:) előzetes spoilereket nem szoktunk kommentben, előzetest majd az előzetes posztjánáál.

Ana - 2012. 10. 31. 09:20

Köszönöm a választ, szerencsére eddig sem említettem semmit sehol és tartom is magam ehhez! :)

GeoCucc - 2012. 10. 31. 18:38

Hm, az jutott eszembe, hogy Nazirék bizonyára észrevették, hogy eltűnt a videófelvétel Bejrútból, így mivel tudták mi fog történni, értesíthették Brodyt a megváltozott tervről. Brody pedig ennek megfelelően viselkedett a kihallgatáson, és valójában ő játszadozott Carrie-vel. Először mindent tagadott, majd apránként mindent beismert, amivel vádolták. Így hitethette el a CIA-vel legjobban azt, hogy legyőzték és átállt hozzájuk.

Egy szövetségese még mindig biztosan van Brodynak már az első évadban látottak alapján is. Mármint Royán kívül. És tényleg, lehet hogy Peter lesz az.

Továbbá: Ha figyeltétek, Aileen Morgan képét fent hagyták a falon. Vajon neki lesz még szerepe? Gyorsan eltűnt a képernyőről azt követően, hogy “just ID’d Tom Walker” a tavalyi 7. részben.

Quantumleap - 2012. 11. 01. 07:19

Nem is tudom. A nézők jelentős része arra számít, hogy kiderül, hogy Brody mégsem tört meg, és még mindig Nazírral van. Nem lenne ez túl egyértelmű? De mondjuk az is túl egyértelmű és kiszámítható lenne, ha mostantól együtt harcolnának Nazír ellen (nagyon Szökés 4.évad feeling). Na de hát szerintem a CIA alapból gondol erre, hogy esetleg csak megjátssza magát. Most a készítők tényleg olyan helyzet elé állítottak minket, hogy nem igazán tudjuk, hogy fog tovább haladni a történet.

Arthuro_Adam - 2012. 11. 01. 11:41

Ilyen helyzetben nagyon hülye lenne az a titkosszolgálat, amelyik realizálna, és lecsukatná Brody-t :)

Az viszont fájdalmas, hogy ennyire hülye történetszálat, mint az elütött és ott hagyott nő, behoztak. Ebből jól kijönni nem lehet.

r.zsofi - 2012. 11. 01. 14:46

Nagyon jó rész volt.

Az elütős jelenet azért kellett sztem, mert később ebből sok mindent ki lehet hozni. Lehet ezzel zsarolni Brodyt is, az alelnököt is…szóval ha kitudódik, lehet belőle még kavarás, márpedig ki fog. Amúgy egy idős, fekete nőt gázoltak el.

A színészek tényleg remekeltek, de sztem furi lenne ha az új pasi lenne a tégla….könyörgöm, most így hirtelen a semmiből? Semelyik olyan jelenetnél nem volt ott amiből lehetne következtetni erre….nekem még mindig Soul a legvalószínűbb, bár sajnálnám.
A késese jelenet meg miért utalna erre? Ezt nem értettem indokként.
Számomra azért logikus hogy szúrt, mert így lehetett beengedni a szobába Carriet és így vehette át a kihallgatást. Ettől függetlenül tény, hogy a szeme sem áll jól, de ha Ő sáros akkor Estes is az.

MrSpock - 2012. 11. 01. 19:40

Nem kell itt túlbonyolítani a dolgokat. A késes akció,Carrie bejöveteléhez kellett. Nagyon ott volt kettejük párbeszéde,végig tartotta a feszültséget.
Brody nagyjából visszarendeződött,de itt szerintem majd acsaládja biztonsága lesz atét. El tudja e rejteni,hogy már nem osztja esetleges terroristás nézeteit. Mert lehetett jeleit látni,hogy tele van a hócipője azzal,hogy irányítják,főleg mikor abombás basiért kellett menni. És ugye mi történik,még ezt tedd meg,még ezt,na már csak ezt kell. Nemet nem mert mondani,mert lehet tisztában van a következményekkel. Szóval én úgy vélem,együtt fog működni,egyfajta macska-egér harc lesz,neki a biztonsága,és persze családja lesz afontos. Itt bejött képbe a hülyegyerek kocsikázása,mivel alelnök fia,és ugye lesznek még gikszerek. Dana is most már “sáros” falazott neki. De miért van az valaki befolyásos ember,vagy hozzátartozója az sosem meri vállalni a következményeket. Hisz erről apuci nem tehet,magának kell elvinnie azt amit csinált,de nem,csak majd rontja a helyzetet.

forsakenskies - 2012. 11. 01. 21:06

Brody átáll. A probléma abból lesz (Brodynak, a CIA-nak, stb.), hogy a volt katonatársai elkezdenek utána nyomozni.

De persze lehet, hogy nem. :)

Tusika - 2012. 11. 01. 22:30

nagyon nagy rész volt, tele feszültséggel, amit a vallatás alatt lemüveltek az egyszerűen kész volt

észrevettétek h Brody ugyanabban a pózban aludt el mint ahogy a vallatása és a hazaérkezése után szokott, meg szerintem a az elütött nő terhes volt, vagy csak én láttam rosszul?

Platschu - 2012. 11. 02. 01:58

Az elgázolt nő csak egy random áldozat. Azért mennyi lenne a valószínűsége, hogy egy korábbról megismert karaktert csapnak el? Semmi. Szerintem az egésznek olyan morális tanulsága lesz, hogy a fiú olyan, mint az apja és eltussolna mindent, míg Dana lehet éppen emiatt fog könnyebben megbocsátani vagy akár falazni Brodynak, ha a családban is kibukik, hogy mit is művel másodállásban.

Ami viszont még szöget ütött a fejembe, hogy Brody magától csinálta a videót vagy Nazir adta utasításba? Erre most úgy nem emlékszem az 1. évadból. Mert úgy emlékszem, hogy nem egyéni akció volt, hiszen még egy bizonyos megkrétázott helyen is kellett hagynia és akkor senki sem értette, hogy mire is kell ez az erőfitogtatáson túl. Emiatt viszont biztosnak érzem, hogy Brody most sem állt még át és továbbra az arabokkal van, hiszen a szellemi vezér fel kellett, hogy készítse ilyen lebukási lehetőségre. S azt az embert, akik évekig szadiztak kínzással, azt kétlem, hogy egy “sima” kézátszúrás meg tud törni.

Quantumleap - 2012. 11. 02. 23:46

Arra nem gondoltok, hogy Brody igazából saját magának dolgozik, és majd kijátssza egymás ellen a két oldalt? :)

almatorta - 2012. 11. 03. 09:50

Lenne egy kérdésem, lehet már feltették korábban, mit gondoltok arról, hogy Brody miért segít ennyire kötelességtudóan Nazirnak? Értem én, hogy Issát akarja megbosszulni, de mégiscsak Nazir raboltatta el, kínozta kb 6éven át.. Csak nekem furcsa, hogy egy ilyen ember iránt ekkora szeretetet érezzen és lojalitást?

jky - 2012. 11. 03. 11:43

@almatorta

Nazir a kínzások után befogadta, gyakorlatilag családtag lett. A kínzások és a szenvedés után Nazir biztosította a nyugalmat, a békét, a felépülést stb… Aztán bemutatta neki, hogy nem minden úgy van, ahogy az amcsi kormány propagandája állítja.

Ezért is jó ez a sorozat, mert bemutatja, hogy nem minden fekete vagy fehér, és az USA kormánya is kap vele jó kis kritikát Brody karakterén keresztül.

Shannen - 2012. 11. 03. 19:12

Akkor csatlakoznék a 2×05-öt egekig magasztalók táborához. Számomra a sorozat egyik legjobb, de a második évad tutira legjobb része volt. Lewis is és Danes is bezsebelték rögtön második Emmy-jüket. Elképesztő mennyire érzelmet tudnak emgmutatni egy egy finom kis mimikával,nézéssel. Zseniálisak!
Az egyetlen negatívum Dana-ék autós kalandja. Most komolyan: ha az írók képesek olyan jeleneteket írni,mint pl. a kihallgatás és olyan történetvezetést irányítani,amit lassan másfél évada látunk, akkor miért kell ilyen kliséket belerakni? Csak csúfítanak az összképen (persze nem nagyon, de azért mégiscsak..).

Az meg, hogy Brody kettős ügynök lett (egyenlőre) várható fordulat volt,ebből máshogy nem is tudtak volna kijönni.De hogy ezek után mi lesz itt még, az nagyon érdekes kérdés…

mary - 2012. 11. 04. 17:43

Ez tényleg egy isteni rész volt! El sem hiszem, hogy a fővonal egy szobában játszódott végig! Lenyűgözőek mind a készítők, mind a színészek!
Az a késelés dolog sztem túl van gondolva, szimplán a “rossz zsaru” része. Pszichológia és élettan az egész, hiszen az amúgy is stresszes állapotnak adtak még egy pofont, ez egy plusz sokk volt a testének. Guantanamo 2?
Tekintve, hogy elhallgatott dolgokat, mármint Brody, ill. túl egyszerű lenne a dolog, tuti, hogy nem teljes értékű kéme lett a CIA-nak. Lavírozni fog majd szerintem a 2 oldal között.

Platschu - 2012. 11. 05. 11:45

2×06

Milyen csendesen indult, aztán hová jutott már megint. Le vagyok döbbenve. o.O

GeoCucc - 2012. 11. 05. 11:57

2×06: “Answer the question!” A mai nappal fejeztem be végleg az előzetesek nézését, mert végig tudtam, hogy milyen jeleneteket kell várni, és szörnyen kiábrándító volt így nézni. Ennyi a személyes rész.

Ez a rész nem volt egy érzelmi hullámvasút (a nézőknek), de hozta az elvárt szintet, és volt benne meglepő húzás. Legalább már azt is kizárhatjuk, hogy Galvez vagy Quinn lenne a beépített ember, bár ki tudja, lehet hogy van olyan forgatókönyv a szervezetben, amikor őt is fel lehet áldozni.

Idegtépő, hogy már megint nem lehet tudni, kinek az oldalán is áll Brody és mennyire. Az első évad is ugyanilyen érzéseket váltott ki. Történt valami, és hónapokig fogalmunk se volt, hogy az ő keze is benne van-e (sőt van ami még mindig nem tiszta). Élvezetes, na. Borzasztóan kíváncsi vagyok, de nem érzem, hogy erőltetett lenne ennek a kérdésnek a nyújtása.

jky - 2012. 11. 05. 13:43

Jó volt, tényleg kicsit lassú volt, de a vége ütött. Nem tudom, lehet, hogy Brody adott valami jelzést Royanak, mikor némán álltak egymással szemben. Persze az is lehet, hogy nem :) Éppen ez a jó, hogy nem lehet tudni. Szegény Carrie megint be fog csavarodni :D A késes srác valószínűleg túléli, de a bizonyítékot elvitték a helyszínről, szóval ígyjárás…

A Dana-s szenvedés annyira nem érdekel. Persze morális oldalról érdekes, meg biztos lesz következménye, de amúgy….

Én sosem nézek előzeteseket, abszolút agyonvágja az élményt, nem is értem, miért jó elspoilerezni előre az egészet…

JKJ - 2012. 11. 05. 13:54

A Homeland hozza a magas színvonalat amit elvártunk tőle. Gratuláció jár a készítőknek.

Egy dolog engem személy szerint irritált a 2×06-ban. Az elején az akció közben Carrie mint egy idegbeteg kiabál, hogy miért nincs ez így, magy miért nincs az úgy. Csak ezért szájon vertem volna, “Nem otthon vagy, hanem egy munkahelyen!” felkiáltással :-)

GeoCucc - 2012. 11. 05. 16:46

Hm, emlékeztek amikor az első évad elején Brody lelőtt egy őzet egy kertiparty alkalmával? Szerintem majd ezzel fogja magyarázni a hiányzó töltényt, amikor Mike szemtől szembe meggyanúsítja Walker megölésével.

Platschu - 2012. 11. 05. 18:41

Geo : Ez nekem is már a rész közben beugrott. :D Egyébként a levezetés teljesen jogos volt, hogy miért találkozna Walker egy ismeretlennel egy alagútban.

Ami nem tetszett, hogy Brody bevallotta a “balesetet”. De amint kihantolják a hullát, majd láthatják, hogy a nyaktörésbe halt bele és nem a karó okozta sebbe. Carriék pedig ezt a kis vallomását is olyan könnyedén elfogadták. :S

Lajoska67 - 2012. 11. 05. 21:07

Jó a sorozat, ez a rész is, de a két gyerek szenvedése nagyon erőltetett.

winnie - 2012. 11. 05. 21:24

milyen viselkedés lenne nem erőltetett? két gyerek. megtetszenek egymásnak, elmennek bulizni, csúnya dolog történik – nem így reagálna két tizenéves, akik tudják, hogy milyen családi körülmények között élnek?:) nem tudom, nincs ilyen irányú tapasztalatom.

SpockCooper - 2012. 11. 06. 09:17

Lajoska lehet hogy arra gondolt, hogy a baleset nem kellett volna a sorozatba. Kicsit hatásvadásznak érzem. Gazdag alelnök fia elüti az egyedülálló szegény fekete nőt, akinek a lányát is megismerhetjük. Azzal, hogy az alelnök fia ilyen jellem, talán jobban elfogadható, hogy Brody bosszút akart állni az apján?
Kicsit más téma, de dícséretes, hogy felhívja a sorozat a figyelmet a téves infón alapuló bombázásokra, amelyek számos ártatlan áldozatot követelnek, van ilyen történetből bőven a valóságban is sajnos.

Pistol Pete - 2012. 11. 06. 10:34

“Az elején az akció közben Carrie mint egy idegbeteg kiabál, hogy miért nincs ez így, magy miért nincs az úgy. ”

Jóhogy kiakadt, a nő az egyetlen nyom erre Virgil és a haverja elbénázza. A fickót se bírták követni 2 percig se.

Érdekes Waldent mikor avatják be. Oké Brody-ról nem szólnak a kampány miatt. De hogy Nazirék utaznak rá, fel akarták robbantani, téglái vannak mindenhol, a kommandósai mészárolják a CIA és FBI ügynököket…
Amikor az alelnök fia és Dana kocsikáztak először nem is az elütnek valakit klisére gondoltam, hanem hogy Nazir emberei elrabolják őket.

A gettysburgi durvulás után vajon Royát letartóztatják vagy marad a megfigyelés? Carrie minden tanács ellenére megbízik Brody-ban? Jess rájön megint hazudott neki Brody? Mike folytatja a nyomozást? Ennél a sorozatnál a legnehezebb kivárni az új részeket. :)

Brynden Rivers - 2012. 11. 06. 11:21

Nagyon jó rész volt.

Engem meg pont hogy érdekel hova vezet a Dana-s szál.

Remélem a valóságban a CIA nem ilyen béna (elvesztenek egy baromi fontos célpontot hazai terepen)
és a terroristák nem ilyen erősek (fényes nappal szövetségi ügynökök lemészárlása egy amerikai emlékhely közelében).

Kissur - 2012. 11. 06. 13:34

Engem az jobban érdekel, hogy mi volt abban a ládában, amit elvittek. És akkor most Galvez meghalt? Kár lenne érte. Mert ahogy láttam, Peter még csak-csak túlélte.
A végére vártam volna valami szaftos cliffhangert, mint mindig, de most csak elcsendesült a rész. Jó ez, jó ez, szeretem az ilyen részeket is. Sőt, a rész közben arra gondoltam, hogy azt is szívesen nézném, ahogy mindenféle összeesküvés nélkül csak úgy élnek a szereplők. :)

jky - 2012. 11. 06. 14:12

Hát Galveznek szerintem annyi.

Wynonna - 2012. 11. 06. 17:53

Nekem egy dolog nem világos, ha az a fontos doboz ott volt elrejtve Gettysburg-ben, valaki csak figyelte a helyet. A rész közben csodálkoztam is, hogy ennyire feltűnőek, amikor mennek átkutatni a helyet, a totál kihalt utcát ellepik a rendőrkocsik. Nem tudom, akkor miért gondolják mindenképp, hogy volt egy besúgó…

adite - 2012. 11. 07. 00:00

Tényleg, logikus. Nem kellett Brodynak köpnie, hogy Roya a kommandósokat uszítsa, elég feltűnő volt a CIA így is :) De egy bombagyártó szabónál mi más lehetne elrejtve, mint valami cucc a bombákhoz? Nem hiszem, hogy az arany tűt őrizte a fal mögött. Nyilván ott hagyták, míg senki sem nézett felé – tudták, hogy a szabó halott, tehát senki sem járhat arra, aztán mikor a CIA megjelent, sürgőssé vált elcipelni a cuccot, nehogy már odalegyen a bomba alapanyag, a mellénykékhez a golyócskák, v nem tudom, valami robbanószer.

Előzetesről én is leszoktam, ahogy az imdb-s képekről is, mert elég szépen körberajzolható a sztori, úgy meg mi értelme nézni? Tátott szájjal ámulni, na az már valami:)

leila - 2012. 11. 07. 09:47

Őrjítően kellemes, hogy nem lehet tudni, ki kivel van. A késes srác is lehet tégla, lehet, hogy csak ellenőrizte a láda helyét. A lövöldözősöknek pedig nem mondták el, hogy ki a beépített ember, simán csak szitává lőttek mindenkit.

Igen, lelőtt egy őzet, de akkor milyen tölténnyel lőtte le a társát az alagútban?

Remélem, a gyerekek történetét nem húzzák sokáig.

lostfanka - 2012. 11. 07. 12:51

SpockCooper: A balesetnek meg lesz jelentosege, szerintem Brody amugy most atallt ugy erzem, es velemenyem szerint ez a baleset dolog fogja megint visszateriteni az utra, mert sztem az alelnok elakarja majd tusolni ezt az ugyet a fiaval, es ennek a lanya fogja meginni a levet.

En megvoltam gyozodve hogy Galvez a besugo, mostmar lehet hogy nem:)

karit - 2012. 11. 07. 15:29

Sosem voltam még ideológiailag/érzelmileg átnevelve, de szerintem több évi kínzás után attól, hogy egy bicskát a kezembe állítanak, még tuti nem állnék vissza, sőt…
Más kérdés, hogy már kezdett teher lenni rajta az egész – bár nekem kezdettől fogva gyenge indok Brody pálfordulásra Nazir fiának halála és egy letagadott bombázás.

Egyébként azért, mert egy golyó hiányzott a dobozból, elég merész következtetés, hogy csakis Walker fejében lehet. Az jobban bejött volna, ha az imaszőnyeget találja meg.

minase - 2012. 11. 07. 18:16

Issa halála nekem is sántít, mint indok. Már az első évadnál is reméltem, hogy kiderül valami jobb és erősebb ok az átállásra. De talán csak azzal lehet magyarázni, hogy fogékony a vallásra, onnan meg már az orránál fogva vezették.

Szerintem nem csak a hiányzó golyó a lényeg, hanem az, hogy 9 miliméteres a töltény. Ezt elmondja a híd alatt a faszi. Meg is jegyzik, hogy a hadseregben jellemző ez a típus. Viszont Jessnek nem mondja, hogy mire alapozza a feltételezést, csak hogy átnézte a cuccait. Persze ez sem lenne teljes bizonyíték, de gondolom Mike amúgy is elég biztos benne és ez csak rádobott egy lapáttal.

jky - 2012. 11. 07. 18:27

Ha meg tudják szerezni Brody fegyverét, akkor egyszerű ballisztikai vizsgálattal kiderül, hogy mi a helyzet.

digweed - 2012. 11. 07. 19:33

Fúúúú…rég éreztem ilyet egy sorozatnál,de a támadásnál,ahogy megszólalt a csengő,mintha ott lettem volna,kegyetlen jól megcsinálták. Óriási rész volt,nálam 10/10

lostfanka - 2012. 11. 07. 23:09

minase: Azert hozza kell tenni hogy Brodynak 8 evig mostak am az agyat, es ez baromi sok ido, kinzassal sok mindent el lehet am erni egy jo par ev alatt.

Quantumleap - 2012. 11. 07. 23:19

Ami nekem nem egészen tiszta (lehet csak nem figyeltem eléggé): Most akkor Brody bevallotta Claire-éknek, hogy ő ölte meg Walkert?

lostfanka - 2012. 11. 08. 10:20

Quantumleap: Nekem ugy jott le hogy ezt meg nem vallotta be, de lehet en sem figyeltem elegge. Eddig meg csak egy gyilkossagot vallt be es az a bombagyarose.

Platschu - 2012. 11. 12. 15:37

2×07

Ott állnak az erdőben. Első reakcióm, hogy valaki figyeli őket. A második, hogy “Carrie, ugye, nem?! Carrie, mondom, neeee! Hülye!” aztán csak elkezdenek csókolózni… :)

Időkitöltő résznek tökéletes volt, mert megint az érzelmek széles skáláját láthattuk minden szereplőnél. ;)

GeoCucc - 2012. 11. 12. 19:34

Hm. Örültem Aileen visszatérésének, és tetszett, amit csinált. Igazi Homeland-megoldás volt, ilyen egy igazi Nazir-féle terrorista :) Már az elején észre kellett vennie, hogy van Saulnál egy másik szemüveg, és nem kicsit kellett előre gondolkodni, meg azért némi szerencsére is szüksége volt, hogy öngyilkos lehessen.

Ezt is figyelembe véve csalódott lennék, ha Brody 100%-ig a CIA oldalára állt volna. Nem tudom elképzelni, hogy ne lenne neki is valami terve. Persze aztán lehet hogy pont az lesz a meglepetés, hogy mégsem.

Bár Brody gondolkodását számomra talán most a legnehezebb megfejteni az egész sorozat alatt. Simán tönkretette volna a viszonyát Waldennel, amivel szembemenne a Nazir-féle, és a CIA-féle elvekkel is.

Roya említette, hogy “hamarosan lesz valami”, gondolom ezzel sem kell várnunk az évad végéig. Vajon ennek köze lehet azokhoz az adatokhoz, amiket Brody megszerzett Estestől az első részben? És Estesnek, most hogy tudja hogy Brody és Roya is benne van a buliban, nem kellene sejtenie, hogy akkor is összejátszottak, amikor Brodyt egyedül hagyta az irodájában? Lehet, hogy még fogja sejteni…

Egyedül az zavart, hogy Quinn már úgy járkál, mintha semmi baja nem lenne, pedig a támadás max 2-3 nappal korábban lehetett. Viszont van egy olyan érzésem, hogy nem azért hozták fel többször is a haldokló Galvez nevét, hogy mi is sajnálkozhassunk. Talán a halálos ágyán tenni/mondani fog még valamit, amiből kiderül, hogy ő volt a besúgó..

Egyedül azt utálom ebben a sorozatban, hogy még rendesen kibeszélni, találgatni se lehet, mert úgyse az fog történni, és idővel lerombolja a motivációmat a sikerélmény hiánya :D

_Peter - 2012. 11. 13. 11:45

Sajnos nekem rögtön leesett a megtört Aileen mire készül. Eléggé klisé, a 23 órát cellájában töltő kikészült elítéltet kiviszik kihallgatásra, kamu információért cserébe eszik-iszik utoljára egy jót, hozzájut egy tollhoz és torkon szúrja magát, tipikus megoldás a filmekben. Csak most szemüveg volt a toll.

A Hathaway paródián jót nevettem, főleg az elvarázsolt Dana rész volt vicces.

Brody és Carrie közös jelenetei mindig ütnek, ki használ kit? Majdnem azt hittem mindjárt azt mondják: “Hagyjuk a francba az egész Nazir, CIA dolgot és fussunk el kézenfogva a naplementébe és egy erdei házikóban kefélünk míg élünk.” :D

jky - 2012. 11. 13. 17:09

Eléggé filler volt, de nem volt vészes. Szerintem most Brody megint arra készül, hogy Carrie-t megint annyira magába bolondítsa, hogy ne tudjon objektívan ítélkezni, gondolkozni róla stb… Szerintem ez lesz Brody személyes bosszúja Carrie felé :)

Dana szenvedést talán ezzel lezárják, viszont akkor sok értelme nem volt, ez is filler…

Remélem a következő rész jobb lesz.

digweed - 2012. 11. 13. 21:02

Túl van spilázva ez a Dana rész,remélem már nem szaroznak vele sokáig.

NikoXXX - 2012. 11. 13. 23:27

Tetszett jo resz volt,ami elegge szembetuno hogy egy akciodus resz utan jon egy karakter kozpontu,ez mindig igaz,szoval a kovetkezo reszben ujra fognak loni :D
Jo a sorozat es a karakterek miatt jo elsosorban,a Revolutionbol a foszereplo itt meg az elgazolt no szerepet se kapta volna meg,mert meg azt is keptelen eljatszani hitelesen.
Jonnek itt meg erdekes dolgok,tippem az hogy a tulelo Fbi-os nem tudom hogy hivjak,na o a besugo,elegge feltuno hogy o el csak,es Galvez meg haldoklik a tobbi mar halott.
Kezd elegge 24-es lenni csak Jack Bauer nelkul,amugy ez a resz Red Herring volt csak a karakterek mentek elore.

Boribon - 2012. 11. 14. 00:36

Én azt nem értem, hogy még részekkel ezelőtt kiderült a terroristák számára, hogy Saul látta a videót Brody vallomásáról, ennek semmi következménye nincs? Vagy azt hitték, hogy megnézés nélkül akarta kicsempészni az SD kártyát? Még ha nem is lett volna biztonsági másolata Saulnak, akkor is gázzá vált volna Brody személye Nazirék számára. Meg az már kiderült, hogy miért kellett ezt a felvételt elkészíteni és a terroristáknak “haza”vinni?
Brody meg miért van úgy felháborodva mindig a CIAra meg Carrie-re, hiszen az egyetlen esélye arra, hogy a családját Nazir ne lője szitává, ha mint a jókisfiú együttműködik Carrieékkel és gyorsabbak lesznek, mint Nazir.

mse - 2012. 11. 14. 01:44

A rész maga eléggé langyos volt, főképp az előző kettőhöz viszonyítva, de ez: “You know what. I do feel used. And played. And lied to. But I also feel good.” Számomra hét idézete gyanús. Ezek ketten egy pillanatra nem képesek megállni, hogy ne a másikat manipulálják, vagy azt kalkulálják, hogy játssza ki őket éppen a másik.

Örülök, hogy Quinnt nem ültették kispadra, bármennyire is vicces az, hogy azzal a lőtt sebével rohangál. Az epizód fénypontja viszont ezúttal nekem leginkább Ailene kis mellékszála lett.

tiktak - 2012. 11. 14. 08:58

Dana szál nagyon idegesítő.Azt még természetesen elhiszem, hogy el akarja mondani valakinek mi történt. De hogy ezek után, ha apuék elintézik a dolgot, ő még háborog, hogy miért nem mennek a rendőrségre, na azt annyira nem. Egy átlagos gyerek ennél sokkal jobban be lenne szarva, hogy mondjuk javítóban köt ki stb, megkönnyebbülne, ha anyuék elsikálnák a dolgot. Most persze mondhatjuk, hogy Dana az apjában csalódott, hiszen Brody eddig a szemében hős volt, vagy hogy csak felbaszta magát Carrie-n, de az utóbbi nem lehet igaz, hiszen már Finnek Carrie megjelenése előtt is bizonygatja, hogy de ők mennek a rendőrségre. Brodyban meg lehet, hogy csalódott, de egy tizenéves gyerektől mégis azt várnám egy ilyen helyzetben, hogy megkönnyebbül, hogy elmondta szüleinek, utána meg homokba dugja a fejét és hálát ad az égnek, hogy anyuék elintézik.
Danaban semmi különleges nincs, ami indokolná ezt az egész felhajtást. Biztos vannak erkölcsi oszlopai is a tinédzser társadalomnak, de most egyszerűen nem értem, hogy Danaból miért tört ez ki (persze tudom: hogy legyen cselekmény szál).

winnie - 2012. 11. 14. 09:31

“Kezd elegge 24-es lenni csak Jack Bauer nelkul”

kezd? már a kezdetektől az, nem? nem győztük folyton a 24-et emlegetni – más kérdés, hogy az előző rész (nem ez) még arra is ráerősített.

NikoXXX - 2012. 11. 14. 11:41

Igazad winnie,de most mar bomba is kerult a kepbe,eddig csak elonokot akartak olni,az meg nem jott ossze.Ez amolyan elo sorozata is lehetne a 24nek,amolyan hogyan lessz az alelnok terorista besugo.

Vektor - 2012. 11. 14. 14:52

Dana viselkedése még érthető számomra, elvégre csak egy gyerek, és abszolút hű a karakteréhez, hogy el akarja mondani az igazat. Jessica reakciója viszont érthetetlen, ő talán még Brody-nál is jobban élvezte a politikusi pályát, erre meglepődik, hogy itt máshogy intéznek bizonyos dolgokat. Egyszerre teszik idegesítővé, és naivvá az írók, van egy olyan érzésem, hogy nem igazán tudják, mit kezdjenek vele.

Kissur - 2012. 11. 15. 00:25

És abban a ládában szerintem nem feltétlenül fegyver volt. Lehetett az pénz is, amivel lefizetik a bérgyilkosokat.
Amúgy olyan fura nekem ez az évad. Újra kell majd néznem, mert így hétről-hétre kicsit zavaró. Az 1.évadot daráltam, és az úgy volt jó. Tetszett eddig az összes rész, de visszagondolva valamiért úgy gondolom, hogy elvesztette az eredetiségét a sorozat. Jöhetne már egy új történet a következő évadra. Bár nem úgy tűnik, hogy idén felgöngyölítik Abu Nazir szálat.
Apropó Nazir. Főszereplőhöz képest eddig csupán 1 részben szerepelt, akkor is csak pár percig.

Platschu - 2012. 11. 15. 09:25

Winnie írta valahol, hogy a szerződés csak a színész lekötéséhez kell, hogy ne mehessen el máshová. Ilyen az aranyélet. Jön némi zsozsó, de dolgozni se kell. :D

jky - 2012. 11. 15. 10:47

Nem hiszem, hogy pénz volt a ládában, egyrészt azért, mert egy láda pénz nem igazán nagy bizonyíték, amiért megérje egy csapat FBI/CIA -s ember lemészárolni, illetve egy láda pénz nem tétel ilyen szinten szerintem, nem hinném, hogy hiányozna nekik.

Én inkább bomba alapanyagokra (vagy kész bombákra) gondolok, de az is lehet, hogy dokumentumok, és/vagy HDD/számítógép stb. cucc volt benne, amik nagyon fontos információt rejtettek a terrorhálózatra vonatkozólag. De inkább a bombás cuccokra tippelnék, hiszen az a fószer csinálta a mellényt is.

Adam - 2012. 11. 15. 13:26

Szerintem egy kicsit most leült a sorozat. Az eheti rész elég semmilyen volt számomra. Pedig két epizóddal ezelőttig még bőven volt WTF kifejezés az arcomon. Remélem, hogy ez a vihar előtti csend. Magasra tették nekem a lécet az első évaddal és várom a csodát.

Szerintem is bomba alapanyagok vannak inkább a kofferben. A szabó “varrta” a speciális mellényeket. Biztos valami ilyesmi lesz az, vagy inkább még komolyabb fegyverzet.

lostfanka - 2012. 11. 15. 15:29

Igy hogy Galvez nem halt meg, tuti hogy o a besugo.
Egyebkent filler resz volt, bar en azt gondoltam hogy az alelnok fogja bantani valahogy Dana-t, es ez megint urugy lesz Brodynak a bosszura.

digweed - 2012. 11. 16. 01:11

@lostfanka: azért Galvez a besúgó,mert direkt csak úgy lőtték meg,hogy élet-halál közt lebegjen az intenzíven? Nem értem az összefüggést,még azt se tudjuk,életben marad-e.

unrealnoise - 2012. 11. 16. 13:33

Amilyen jó első pár résszel nyitott a Homeland, úgy esik egyre inkább a színvonal, a mostani részt (2×07) borzasztó jelenetekkel tűzdelték, főleg a vége volt kukába való, ahogyan ezt az egész kislányos nyavalygást is siralmasnak vélem… De ezeket leszámítva is nagy nulla volt ez az epizód, töltelék volt a javából.

És ez nem csak az én véleményem, tessék megnézni imdb-n az epizódok értékeléseit. 2×06 majd 2×07… Ha így folytatják, akkor ebből évad végére erős középszer lehet…

és könyörgöm, most ne kezdjenek el a fanok azzal jönni, hogy minek nézed akkor meg ilyen baromságok. Azért nézem mert tetszett, de ez egyre kevésbé van így. Két gyenge rész persze nem a világ vége, de erősen rontja az összképet…

unrealnoise - 2012. 11. 16. 13:37

tiktak: ennyi, igazad van, Dana szál nem csak, hogy idegesítő, hanem szerintem is meglehetősen hamis képet fest egy tini gondolkodásmódjáról. ezt boncolgathatnám, de minek, ha ez van. fárasztó már ez a szám, és lassan nem egy rész rámegy erre “épülve”…

winnie - 2012. 11. 17. 15:40

“meglehetősen hamis képet fest egy tini gondolkodásmódjáról”

csakhogy olyan nincs, hogy “egy tini”. ilyet nem lehet általánosítani. dana eddig is olyannak volt felvezetve, akire ez vall, akinek az igazságérzete nem bírja el az efféle dilemmát. ha valamivel, akkor ezzel nincs gond.

Ana - 2012. 11. 19. 05:16

Ma kihagytam az alvást, hogy élőben nézhessem, az utolsó percekben besz*rt a stream, de már töltöm is lefele, hogy megnézzem újra. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a részt is utálni fogjátok-e. Próbálom úgy nézni, hogy meg tudjam tippelni, akik nem ilyen beteges Homeland rajongók, mint én, azok vajon élvezik-e és mivel megint nem történt semmi, sok volt a Dana és Carrie meg Brody megint egymást nyálazta, gondolom, nem lesz a kedvencetek.

Ana - 2012. 11. 19. 06:03

Nem tudom, hogy Claire Danes terhessége miatt lett-e ilyen az a jelenet és nem valami borderline p*rn, mindenesetre ilyenkor nem bánom, hogy shipper vagyok. Megnéztem az utolsó pár percet, számomra ettől nem lett a rész érdekesebb, de sírva röhögök a részen. Danáékat sem utálom, elférnek felőlem.

GeoCucc - 2012. 11. 19. 14:01

Hm, nem volt rossz, kellett ez a találkozó a végére, hátha mostantól már majd beindulnak az események, és végre kiderül, kinek mi is a célja valójában.

És ezúttal is gondolhatjuk azt, hogy Brody szándékosan tervezte így a viszonyát Royával, bízva abban, hogy így kényszerből összehoznak neki egy találkozót Nazirral. De persze ez megint olyan, amiről nem tudhatja előre az ember, hogy sikerül-e.

Azért az kicsit hihetetlen, hogy a világ legkeresettebb terroristája csak így ki-be járkál Amerikába, hiszen már az első évadban is volt ott egy feltűnése. (Írás közben jut eszembe, mi van, ha csak egy hasonmást küldtek? Szokás arrafelé.) Az pedig vicces, hogy az egész sorozatban csak Nazirék szólítják Brody-t a keresztnevén, és még a felesége is Brody-zik. :)

Az előzőeknél optimistábban várom a következő részt, függetlenül attól, hogy Nazir egyszavas belépője elég zs-kategóriás befejezés volt :D

“Nicholas.”

Neoprimitiv - 2012. 11. 19. 14:32

@Geocucc: a világ legkeresettebb terroristája valószínűleg sokkal könnyebben járkál ki-be bárhol, hiszen neki nem csak eszközei vannak arra, hogy kijátssza az óvintézkedéseket, hanem pontosan ismeri is azokat. Ellentétben Peches Matilddal, aki tíz éve véletlenül két nappal tovább maradt, mint a vízuma engedte volna és ezért azonnal lekapcsolják.

Az araboknál a beszélgetésben (tudtommal) a keresztnév használata a szokásos. Az amerikaiaknál magánbeszélgetésben és a civil munkában a keresztnév, de a fegyveres testületekben szolgálók esetében szinte kizárólag a vezetéknév használatos. Ez nem azonos a magyar magázással, az a Mr Brody lenne.

Én nem érzem Dana reagálását túlzónak. Nevelés kérdése (pl. vallási nevelésé), amibe egy kis bongozás belefér, hiszen senkinek nem árt vele, de egy másik ember élete már egy másik kategória. Még csak különösebben vallásosnak sem kell lennie ehhez, elég, ha a hittan tanára vagy a presbiter egy olyan egyéniség, aki ezeket az elveket el tudja fogadtatni. A közvélekedéssel ellentétben a tinédzsereket ma ugyan úgy meg tudja fogni a jó és az igazság gondolata, mint 20-50-100 évvel ezelőtt. Legfeljebb ma már csak egy gázolásnál derül ki róluk, különben cikinek tartják mások előtt.

GeoCucc - 2012. 11. 19. 14:45

@Neoprimitiv: Értem amit mondasz, de ez meg szembemegy azzal, hogy Jessica Mike-ot miért nem szólította még sohasem Faber-nek. Valami nem jó ezekkel a nevekkel :)

Neoprimitiv - 2012. 11. 19. 15:03

@GeoCucc: én inkább azt mondanám, hogy ezek olyan árnyalatok, amiket nem lehet egy az egyben átültetni magyarra. Feltételezem, hogy ahogy egy magyar sorozatban sem kevernék véletlenszerűen a tegezést-magázást, az amerikai készítők eléggé otthon vannak a saját anyanyelvükben, hogy tudják, mit mikor és mért használnak.

GeoCucc - 2012. 11. 19. 15:16

@Neoprimitiv: Nem feltételeztem, hogy nem értenek hozzá, csak azt mondom, hogy itteni szemmel milyen furcsa, hogy a feleség azon a néven szólítja a férjét, ami egyben az ő saját neve is.

Ah, mindegy, csalódottan tudomásul kell vennem, hogy ezzel a név-vitával soha nem fogok közel kerülni a pár résszel ezelőtt sokak által boncolgatott “hogy festette át ilyen gyorsan a haját” című szőrszálhasogatáshoz. :)

Platschu - 2012. 11. 19. 15:41

Szerintem szuper rész volt. Morena B. még sose volt ennyire jó sorozatban és a Danát játszó lány is szenzációsan megrázta magát. Színészi játék még mindig 10/10. :)

Ami logikai bukta, hogy ha figyelték Brody házikóját, akkor pontosan tudják, hogy Carrie beszaladt egy kis csevegésre. De tételezzük fel, hogy a Royával történt félresikerült találkozó után néztek körbe, hogy mikor megy haza. Vagy csak blöffként csupán érzékeltetni akarták Brodyval, hogy bármikor cserébe kinyírhatják a családát, ha nem működik együtt…

A két legjobb jelenet az volt, amikor a CIA fejes arról beszél, hogyan fogja a szenátus előtt elmagyarázni a bomba felrobbanását, csak mert Carrie dug valakivel. Csak néztem akkora duma volt. :D

A másik jelenet, amikor hallgatják őket szex közben, majd másnap Carrie szóvá is teszi, hogy milyen kis perverzek. o.O

Cléda - 2012. 11. 19. 16:11

Én azon nem tudok Carrie esetében sosem kiigazodni, hogy pl most is a rész végi aggódása komolyan szakmai alapon történt, vagy megint megborult egy cseppet..
Estes dumája Saulnak tényleg nagyon ott volt. :)

_Peter - 2012. 11. 19. 16:58

Ez a vezetéknév, keresztnév dolog tényleg érdekes. Brody csak Nazirnak Nicholas, Saul sose Berenson, Mike sose Faber, Virgil pedig csak Virgil. Furcsa.
Carrie élő adásban dugott, Estes szövegén én is felnevettem.
Ami viszont továbbra is furcsa, a sztori érdekében elkövetett CIA amatőr húzások. Múltkor Virgil nem bírt követni 2 percig se, most meg bár lehallgatják Brody házát, mobilját, de külön a kocsijába nem raktak poloskát?

mse - 2012. 11. 19. 18:36

Hát ez beteg volt.

Petert egyre jobban bírom, nagyon kellett már ide valaki, aki nem bízik vakon Carrie-ben, mint Saul, de nem is kapcsolja le egyből, mint Estes.

Amúgy alapjáraton kevésnek éreztem az epizódot, nyilván kellett, és Nazirék gyanakvása egy fontos előrelépés, de emellett nem sok történt, és az sem volt túl intenzív. Dana sztorija lassan le lesz kerekítve, és a végére azt kell, hogy mondjam, már nem is irritál, egész jót tett a karakternek. A Carrie-Brody dolognál először azt hittem, hogy Carrie tisztában volt a kamerák jelenlétével, az nekem dobott volna egy picit a dolog jellegén. Akkor lett volna csak igazán beteg az egész helyzet.

Jövő héttől gondolom lassan beindulnak az események.

bpgal - 2012. 11. 19. 20:19

Ez a név kérdés már nekem is feltűnt. Sok sorozatban a kollégák/barátok egymást vezetéknéven szólítják,de pl. az áldozatot, meg a gyanúsítottakat a keresztnevükön… :) Nem hiszem el, hogy egy nő a férjét a vezetéknevén, a szeretőjét pedig a keresztnevén szólítaná. (angol nyelv ide vagy oda – mondom ezt angol tanárként) :)

A másik dolog, ami szöget ütött a fejemben: honnan tudják biztosra, hogy a Danaék által elütött nő meghalt, és főleg, hogy annak a lánynak volt-e az anyja. Senki nem is próbálta kideríteni és egy szó sem esett róla. Nem hiszem, hogy csak egy hit and run baleset történhetett akkor. Rögtön mindenki készpénznek vette. Brody sem és senki más nem is kételkedett az egészben. Nekem ez kicsit hiteltelen így.

Platschu - 2012. 11. 19. 20:49

A múlt heti részben volt szó róla, hogy Dana máskor is volt a kórházban és megtudta az infót, hogy a nő végül belehalt a sérüléseibe.

bpgal - 2012. 11. 19. 21:08

Igen, azt tudom, de számomra nem derült ki, hogy azt honnan tudja, hogy azt a nőt ütötték el. Ők este nem láthatták, meg sem áltak, csak annyit tudott meg a kórházban, hogy egy nőt elütöttek és az belehalt… de hogy ők ütötték el, szerintem nem derült ki… vagy igen, csak nekem nem tűnt fel? Meg hát mondom, senki, egy szülő sem próbálta kideríteni, hogy akkor mi is történt. Nekem így fura.

mse - 2012. 11. 19. 21:16

@bpgal: Szerintem túlbonyolítod. Nem nehéz kideríteni, hogy kit ütöttek el aznap este, Danának is könnyen ment, csak be kellett mennie a legközelebbi kórházba és megnézni, hogy kit hoztak be gázolásos balesettel az adott időpontban… Az alelnök neje meg a jelek szerint igenis utánajárt szintén a dolognak, ha már meg is kapta a kárpótlást a család.

Ebben semmi összeesküvés-gyanús nincs.

Platschu - 2012. 11. 19. 22:06

A “kárpótlás” szót talán nem használnám ebben az esetben…

mivanmar - 2012. 11. 20. 02:26

Több ismerősöm is van, akit a vezetéknevéből képzett becenéven szólít a felesége-barátnője, mert úgy ismerte meg / a barátaitól is mindig ezt hallotta. Nálunk pusztán a vezetéknév megszólításnál kicsit erős, de Amerikában simán használják úgy, ahogy mi a beceneveket.

unrealnoise - 2012. 11. 20. 08:12

winnie:

“csakhogy olyan nincs, hogy “egy tini”. ilyet nem lehet általánosítani. dana eddig is olyannak volt felvezetve, akire ez vall, akinek az igazságérzete nem bírja el az efféle dilemmát. ha valamivel, akkor ezzel nincs gond.”

de vannak általános jegyek, melyek a legtöbb tinire ráillenének. oké, vannak kivételek. és?

most komolyan normális az, hogy elkezd hisztizni valaki, hogy miért nem “sittelik” már le? mer toké, ha kiborul, ha a cselekmények viharában megkérdőjelezhető döntéseket hoz, de erre az esetre aludhatott már pár napot, legalább részben feldolgozhatta. erre eljátssza ott a mártír szerepét…

nagyon gáz volt. számomra nem túl hiteles. oké, ne legyen ínyére a dolog, de elrohanni hisztizni?!

aztán az a “kemény zene” a végére, hogy jajj, de komoly a családi dráma, jajjj mi lesz itt!!

nevetséges.

ez a Dana-s szál időhúzás, kamudráma, csupán arra jó, hogy valamivel kitöltsék azt az időt, amit nem a két főszereplő visz a hátán… kár, hogy ilyen gyenge. most komolyan, ennél többre nem futotta?

a srác is egyszer le akarja beszélni mint az állat, egyszer meg beletörődve szart sem tesz ellene, mármint hogy meggyőzze, vagy valami…

Egyébként meg az új részről (2×08) látatlanban…:

30 szavazat után messze a legrosszabb imdb-s átlag, és bár ez nem jelenti egyből a világvégét, de azért az világosan látszik, hogy tedenciákat nézve egyre gyengébb a sorozatot produkál a sorozat jelenleg…

sangria - 2012. 11. 20. 10:33

Danát én sosem kedveltem, de ebben a részben sikerült egyenesen meggyűlölnöm.
A baleset ha jogilag nem is, de szerintem szinte egyértelműen az ő hibája, a száguldozás az ő ötlete volt, szerencsétlen srác csak imponálni akart neki.
Ezt persze az anyuciknak már nem említette, amikor az igazság bajnokának feltüntetve magát rögtön a rendőrségre akart rohanni “felelősséget vállalni”, persze valójában a lelkiismeret-furdalását akarta ezzel enyhíteni, hiszen az elég egyértelmű, hogy mivel nem ő vezetett, neki baja nem lehet, csak a srácot fogják meghurcolni.
Mikor ez nem jön össze, még neki áll feljebb, tombol, hisztizik, nekitámad apjának, anyucit is apa ellen uszítja, majd elszökik Mike-hoz.
Aztán ugye a halott nő lányánál sem jön össze a lelkiismeret-furdalás enyhítés, de itt is előkerül a “de én csak a kocsiban voltam, nem én vezettem”..
Ehh, mért nem őt rabolták el a terroristák..?

winnie - 2012. 11. 20. 16:30

“de vannak általános jegyek, melyek a legtöbb tinire ráillenének. oké, vannak kivételek. és?”

ez teljesen abszurd. általános jegyek? nincs semmi általános, minden ember különböző, nem lehet kor szerint általánosítani, minden országban, minden környezetben mások az emberek. mondjuk olyanok, mint a szüleik, mint a neveltetésük. ez nem úgy működik, hogy te azt mondod, hogy ilyennek kéne lennie, amikor teljesen másképpen építették fel a karaktert, s eddig is látszott, hogy milyen.

“most komolyan normális az, hogy elkezd hisztizni valaki”

“ez a Dana-s szál időhúzás, kamudráma, csupán arra jó, hogy valamivel kitöltsék azt az időt,”

butaság. minek kéne kitölteni az időt. nincs perclimit. csinálhatnak 45 perces részt is, meg 58 perceset is. ha akarnak, írnak bármilyen random kitérőt a karaktereknek. ez a szál nagyon erős kapcsolatban van a főszállal – ha nem lenne, akkor nem borult volna brody sem és a 2×08 nem is történt volna meg. ha nem lenne, akkor az 1. évad is másképp végződik, akkor nem derül ki csomó minden, stb.

jky - 2012. 11. 22. 15:20

Jól van, már épp említeni akartam én is, hogy szerintem is ultragáz, hogy a felesége Brodynak szólítja. Családtagok, barátok szerintem sehol nem szólítják vezetéknevükön egymást, max ha abból tényleg becenév lesz, de akkor sem a vezetéknéven szólítgatják egymást…

Túllépve a névmizérián. Az epizód nem volt olyan nagy durranás, de a vége nagyon tetszett. Ez a sötétben követős-megfigyelős téma nagyon hangulatosra sikeredett :) Ilyenek megfigyelésekből lehetne több. Az pedig tényleg amatőr, hogy Brody kocsija nem volt bepoloskázva. A Dana-s szerencsétlenkedés uncsi uncsi uncsi, de most már _talán tényleg_ lezárják.

Az utolsó pár rész nem volt annyira ütős, remélem, hogy a végére durván belehúznak.

winnie - 2012. 11. 22. 16:11

??? ebben nincs semmi gáz – csak mi nem ismerjük a kulturális hátteret. ez nem szokatlan. nem azért mondom, mert én ismerem (nem ismerem), hanem mert nem véletlenül van így. morena baccarin sem tudta.

Q. Why does the wife call him Brody?

A. [Laughs] Morena’s been asking that all season. “Why don’t I call him Nick?” I’m a boarding-school-educated Brit so people have been calling me by my last name forever. So it doesn’t seem that weird to me. I think the writers see it as a term of endearment.

“Családtagok, barátok szerintem sehol nem szólítják vezetéknevükön egymást,”

ezt viszont még én is tudom, hogy nincs így, nem egy sorozatban is ez a helyzet.

a redditen is téma volt: http://www.reddit.com/r/homeland/comments/11jmjm/jessica_calls_brody_by_his_last_namedoes_this/

itt több magyarázatot is feldobnak, jelzik, hogy náluk is van ilyen. fura, tény, de nem példa nélküli.

jky - 2012. 11. 22. 16:32

“I’m a boarding-school-educated Brit so people have been calling me by my last name forever.”

Hogy mi? Azért szólítják a vezetéknevén, mert ő X fajta (pl.: bentlakásos) iskolába járt?

Oké, elhiszem, hogy vannak ilyenek, de valószínűleg erősen nem ez a jellemző. Azért ha már a feleségét játszó színésznő sem érti, akkor az jelent valamit :) Számomra is nagyon furcsa az ilyesmi. (Ez kb. olyan hülyeség, mint a régi “magyar” szokás pár helyen, hogy a szülőt magázni kellett. Bár lehet, hogy még manapság is vannak olyan helyek, ahol szokás maradt).

winnie - 2012. 11. 22. 17:21

jky: nem, csak azért nem furcsa neki, mert angol és ilyen suliba járt és ott megszokta. baccarin nem szokta meg.

jó példa a szülő magázása. régies, de abszolút jelen van itthon. itt pedig lehet, hogy tényleg a katonai háttér miatt ilyen, vagy pedig a középiskola megszokás sem hülyeség. de én sem tudom, persze.

mivanmar - 2012. 11. 23. 06:40

A Dexterben Deb akkor is Quinn-nek hívta Joseph nevű kollégáját, amikor együtt éltek. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól még, hogy nálunk nem hívja Kovácsnak a férjét valaki, attól még Amerikában (és a fenti idézet alapján Angliában) ez korántsem olyan fura.

Megismersz valakit, azt mondja, “szia, X vagyok”, mindenki X-nek szólítja, te is X-nek szólítod, egymásba szerettek, és az esküvő után elkezded Z-nek hívni, mert az a hivatalos keresztneve? Vagy már eljegyzéskor?

Ana - 2012. 11. 26. 05:24

Most már egyik vasárnap éjjel sem alszom, hogy élőben nézhessem és kicsit sajnálom, hogy soha semmi értelmeset nem tudok írni, mert nem akadok fenn semmin, nem utálok senkit és konkrét elméleteim sincsenek (na meg annyi spoilert összeszedtem már, hogy muszáj befognom, de még így sincsenek).

Azt nem tudom, hogy ezt tartom-e a legjobb résznek, de mindenképpen az eddigi kedvencem ha a teljes epizódot vesszük. Több ponton majdnem infarktust kaptam.

Platschu - 2012. 11. 26. 13:13

Milyen szépen kitaláltuk a történéseket. :) Bár a rész eleji bevágás “tudjukki” leellenőrzéséről elég árulkodó volt. :D

Platschu - 2012. 11. 26. 13:29

Most néztem meg a 2×10 ajánlóját, de ott azt mondták, hogy még 3 rész van hátra. Nem tudom, hogy miért hittem, hogy az évad 10 részes. :S

SpockCooper - 2012. 11. 26. 22:26

Aki nem bírja ki az egy hetet Carrie nélkül, annak nagyon ajánlom a My so-called life sorozatot! Nálam top 10 sorozatban benne van.
Na, ez egy klassz Homeland rész volt!

Kissur - 2012. 11. 26. 23:49

Én (a szobatársaim “nagy” örömére) a képernyő előtt ordibáltam, hogy idióta barmok, ne csináljátok!
Tudtam, hogy valami nem fog stimmelni Peterrel. De fingom nincs, hogy mi lesz. Az is átvillant az agyamon, hogy Brody helyett ő utána fognak kutatni.
Én is egyre inkább azt mondom, hogy Brody nem fogja túlélni a sorozatot. Mindenki őt akarja már. Kivéve a felesége. :D
101-szerre is leírom: nem tudom mi jöhet még. Hova lehet ezt még fokozni?
Előzetest meg felesleges néznem már rájöttem, mert úgyis úgy vágják össze, hogy mást gondoljak, mint ami valójában lesz, és 1 hét múlva már el is felejtem, hogy mit láttam abban a 30 másodpercben. De legalább ennyivel tovább tart. :)

Ana - 2012. 11. 27. 00:14

SpockCooper köszi, elkezdem!

A rész elejét áttekerem mindig, akkor már nem vagyok türelmetlen és nem akarom tudni, hogy pontosan mi következik. Valamiért azt hittem, hogy az Roya lakása, úgyhogy ütött rendesen a fordulat.

Azt tudja valaki, hogy miközben Brody telefonált a kölcsönmobillal Carrie-nek, mégis mit írhatott le?

Platschu - 2012. 11. 27. 00:49

“Azt tudja valaki, hogy miközben Brody telefonált a kölcsönmobillal Carrie-nek, mégis mit írhatott le?”

Próbáltam megfejteni, de kb. ez : “a motelszobás produkciód 10/10-t volt a skálámon. Lehet a nejem benne lenne egy hármasban, persze csak ha vállalod.”
:D :D :D

Ana - 2012. 11. 27. 01:51

Platschu, neeee, most borultam le a székről. :D

Hagi - 2012. 11. 27. 09:44

Én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszett ez a rész?

Nekem egyre inkább olyan érzésem van, hogy a készítőknek fogalma nincs, hogy merre tart az évad.

Brynden Rivers - 2012. 11. 27. 10:53

@Hagi: nekem tetszett is meg nem is.
Az hogy tudják hová viszik az évadot az utólag fog kiderülni. Lehet az évadzáróra összeáll a kép.

Végre mondtak olyanokat hogy “2 készenléti csapat”, ott voltak az FBI-osok, látszott hogy nem csak 10-en vannak.
Max és Virgil pedig kicsit többet szerepeltek.

Peter majdnem akciója rávilágított arra, hogy David elsősorban az alelnöknek (leendő elnök) dolgozik kivéve ha a nemzetbiztonság mást kíván. Egyelőre legalábbis, kíváncsi vagyok mi lenne, ha az alelnök rájönne Brody szerepére.

Szerintem Brody nem hal meg, bár az alelnök érdeke az lenne, “csak” lemondatják az alelnök-jelöltségről (még jó hogy), és Jessica elválik tőle.

digweed - 2012. 11. 27. 12:47

Abu-Nazir úgy néz ki szakáll nélkül,mint egy román piacos…mondjuk szakállal meg túl jóságos képe volt egy terroristához:)

Hagi - 2012. 11. 27. 13:15

@Brynden Rivers: Nekem tele volt logikai bakival az egész történet.

Annyira laposnak találtam, hogy a falból kiszedett dobozban csak az volt, ami. (Nem akarok spoilerezni.)

Az utolsó jelenet meg teljesen logikátlan volt. Ki és mit nyert volna vele, ha így kapcsolják ki Brodyt? És mi értelme van egy újabb “csúnya terroristát” bevezetni?

Biztos, nagyon megkötötte a kezüket, hogy berendelték a 3. évadot, de azért jó lenne, ha valami koncepció mentén próbálnák vezetgetni a szálakat.

OFF
Látta valaki a Homeland “eredetijének” számító izraeli sorozatot? Érdemes megnézni? Találtam egy példányt a neten 20 euróért és most gondolkozom, hogy beruházzak-e rá?

darwinka - 2012. 11. 27. 16:56

@Hagi: Én láttam az első évadot, és nekem nekem bejött, de nem hasonlít erre. Sokkal karakterközpontúbb, és pszichologizáló, a cselekmény ne olyan fordulatos és sokkal lassabb. Hasonló elemek azért fel-felbukkannak.

Astaroth - 2012. 11. 27. 19:33

Buszos tag (Dar Adal) Moszados lehet? Vajon mire játszhat? Miért lett volna érdeke megcsinálni Brody-t?

Platschu - 2012. 11. 27. 20:51

Lehet újból meg kellene néznem pihenten, mert most akkor David Estes és Peter Quinn kinek is dolgozik? Nem lenne értelme, ha ők is Abu-Nazirékkal lennének, hiszen amikor Brody elmondta az infót Royáékról, akkor nem kellett volna hagyniuk, hogy annyi társukat lekapcsolják. Mert azt még feltételezem, hogy a két tégla (ld. Brody és a Quinn-David) egymásról szándékosan nem tudott és a szent ügyük iránti lojalitásukat is tesztelhette Abu-Nazir. Éppen ezért én arra gondoltam, hogy az alelnök utasítgatja őket és a CIA fölött álló “árnyékszervezetként” dolgoznak, akinek már rég felfedték Brody lelepleződését.

A jövőben én ki lennék békülve a Carrie-Brody és Mike-Jessica párosokkal. Váljanak el és kész. :)

Kaktusztea - 2012. 11. 28. 00:33

Szerintem egyszerűbb a dolog. Estes szólt másnak is “feljebb”.
Quinn az elnök embere. A feladata hogy a fontos infókat kiszedje Brody-ból, aztán kinyírja. Ami érthető is: nem engedheti meg magának az ország, hogy az alelnök egy terrorista legyen.
– “Mit Quinn feladata?”
– “Ami a miénk. Az a dolga h terroristákat öljön.”

Ha az alelnököt megválasztják, Brody lesz a VP és érinthetetlen lesz, most kell lépni, amíg lehet.

Nekem ez így tetszik, mert nem elrugaszkodott, mint pl. a 24, ahol a CTU-ban a büfésen kívül szinte már mindenki 1-2-3x beépült ügynök volt.

Sokan a “csavarokra” gerjednek. Szerintem minél több a csavar egy történetben, annál jobban szétesik a koherenciája.
Olyan a “csavar”, mint egy repülő ping-pong labda egy pattanása: a labda más irányba vált, de minden irányváltásnál veszít a lendületéből.

Brynden Rivers - 2012. 11. 28. 11:05

@Hagi: Így jobban belegondolva ezek nem logikai hibák, hanem olyan elemek amik neked nem szimpatikusak :)

A falban lévő dobozban pont olyasmi volt, amiért megérte a terroristáknak ilyen roppant kockázatos akciót fényes nappal ügynök-mészárlás Gettysburgben. (Utóbbi mármint hogy Gettysburg szerintem jelképes fontosságú)

David feljebb akar lépni a ranglétrán (CIA-főnök vagy védelmi miniszter akar lenni) az alelnök embereként, ezért az alelnököt védve akarta Quinn-el elintéztetni a nehezen artikuláló főszereplőt. Szerintem.
Saul meg kihagyják a dolgokból, mert kedveli Carrie-t és már megint felsült egy vallatással.

Az viszont igaz hogy én se értem igazán hova tart az évad, nem áll össze a kép.

@Platschu:
Nekem sehonnan ne jön le, hogy David áruló lenne és Abu-Nazir-nak dolgozna. (akinek milyen jó már a CIA-s kódneve: Sandman)
A CIA fölötti árnyék-kormányt meg alelnöknek hívják. :)
(akinek aztán semmi joga nem lenne a CIA-t utasítani)

Kaktusztea - 2012. 11. 28. 12:47

De miért öletné meg az alelnök Brody-t..?
Akkor mi értelme volt, hogy őt akarta maga mellé a választáson VP-jelöltnek? Ezzel csak magának tenne rosszat.

Gab - 2012. 11. 28. 13:14

@Hagi

“Biztos, nagyon megkötötte a kezüket, hogy berendelték a 3. évadot, de azért jó lenne, ha valami koncepció mentén próbálnák vezetgetni a szálakat.”

Nem valószínű mivel kábeles sorozatokat a leadás előtt leforgatják teljes egésszében. Tehát akkor még semmit nem tudtak arról, hogy lesz-e harmadik évad. (maximum sejtették mert a sorozat sikeres)

A rész elején engem is totál átvertek ezzel a lakással. :D Fullra azt hittem, hogy Roya -nál vannak.

sziki - 2012. 11. 28. 14:00

Az a baj, hogy kár moralizálni ezeken a dolgokon, mert kb. minden részben kapunk egy olyan pofont, hogy azt se tudjuk mit csináljunk magunkkal.

jky - 2012. 11. 29. 15:17

Nagyon jó rész volt, Virgil & Max FTW! :)

A végén én is csak pislogtam, persze nyilvánvaló volt, hogy Brodyt nem lövik le, meg hogy Nazirt nem kapják el, de azért elég frankó jelenetek voltak.

És egy kis cici is belefért, nem úgy, mint a TWD-ben :D

NikoXXX - 2012. 11. 29. 20:51

A neves dologhoz visszaterve,itt erdelyben siman hivjuk egymast a vezeteknevunkon: pl:Jott Sofalvi orara?,Piroska elhozta a csomagot? (piroska mint ferfi vezeteknev).
A resz meg jo volt,Quin James Bond,ilyen egyszeru nagyon illik ra a szerep,es varom a kovetkezo reszeket,mi nem jo ezen a sorozaton????

Zora - 2012. 11. 29. 21:31

Érdekes, hogy sokaknak a Dana-szál idegesítő. Szerintem pedig nagyon is hiteles a viselkedése, hogy normálisan nevelték és van benne becsület és lelkiismeret. A színésznő pedig kitűnően játszott! Nem meglepő, hogy 1 hét után jött ki rajta a dolog, főleg, mikor beszélt a nő lányával és ott szembesült igazán a dologgal. Nagyon jól érzékelhető volt az ellentét Finn-nel, aki eleve más körökben mozgott, ahol az volt az alapelv, problémát csak jó sok pénzzel és elsumákolással lehet megoldani.

jky - 2012. 11. 29. 21:39

Az mondjuk tetszett, ahogy Mike leosztotta Danat :D

Zora - 2012. 11. 29. 21:41

Erről, hogy egymást a vezetéknevükön szólítják, nekem mindig az Abigél jut eszembe… (Vitai, Torma, Kiss, Szabó… És így tovább)

Anna - 2012. 12. 03. 06:55

Megint megnéztem élőben, mondjuk most aludtam előtte. Még nem áll össze, hogy jutottunk el idáig, nem a történet, hanem hogy megváltozott a sorozat, egy hatalmas zavar van bennem, de nem bánom és bízom az írókban.

Talán azért, mert valóságként akartam kezelni a sorozatokat, de sosem foglalkoztam vele, kik készítik, maximum a nevüket tudtam, de ennyi. Most meg nézem/olvasom az interjúikat és semmit nem vesz el az élményből, sőt, és közben pedig nagyon megszerettem őket. A részek alatt tudom, hogy amit látok, az pár konkrét ember munkája, és ettől csak még jobb lett.

Ami bosszant a részben, hogy eddig meg voltam róla győződve, hogy Carrie akármennyire is szereti Brody-t, ha kell, saját kezűleg nyírja ki, ha ezzel közelebb jut a céljához. Vagy nem ért annyit a tény, hogy Brody tudja Nazir telefonszámát, hogy ezért elárulja, köze van Walden halálához vagy félreismertem Carrie-t.

Örülök, hogy W meghalt, de sajnálom a színészt, hogy kiírták. Érthető persze, csak nem szívesen veszítek el senkit, ha nem mint karaktereket nézem őket.

Elkezdtem rettegni, hogy az összes eddigi feltételezésem ellenére Brody el fog patkolni az évad végén, ami nagyon-nagyon fájna. A Life az egyik sorozat amit imádok, de képtelen voltam végignézni azért, mert kaszálták. Ha megint elveszik tőlem DL-t, megőrülök. Elhatároztam, hogy ha túléli a finálét, ledarálom a Life-ot, mielőtt újra életveszélyben lenne a 3. évadban.

Nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy CD terhes, állandóan eszembe jut, hogy vajon hogy érezte magát a baba.

Anna - 2012. 12. 03. 08:14

Ah, Brody és Nazir skype-oltak és nem telefonáltak, ha Carrie ezt tudta, akkor nincs kérdésem.

GeoCucc - 2012. 12. 03. 12:21

Hm.. Nem tudom mostanában, hogy mit érezzek a részek után – és már csak kettő van hátra. Most azért több izgalmas szálat hagytak függőben. Bár Carrie nem értem, minek ment vissza. Komolyan azt gondolja, hogy majd Nazir bent lesz abban a teremben, jól fejbevágja, és kész? (oké, ebben a sorozatban akár ez is megtörténhet :P )

Számomra a vicces, vagy inkább nevetséges jelenetek most azok voltak, amikor Brody kiáltozta Nazir nevét a telefonba a safehouse közepén, meg aztán Walden irodájában :D Utóbbi helyen különösen ráérősen állt neki csevegni. Ja és az alelnök irodája nincs bekamerázva? Csak föl ne támasszák..
És ez a “két résszel ezelőtt még haldokló Galvez fölkötött karral besétál” című jelenet is beseperhetne egy-két díjat :P Remél(t)em, hogy lesz valami szerepe, különben nem sok értelme volt.

LoGi - 2012. 12. 03. 20:33

Jó rész volt megint, de annyiból tényleg ratyi jelenet volt a VP halála, hogy miért ne lenne az a szoba ott bekamerázva? Legalábbis ekkora biztonsági intézkedések után, mint ami ott van, ez eléggé alapnak tűnik.
Következő rész promója állat, na meg a címe is: The Motherfucker with a Turban.

Hagi - 2012. 12. 03. 21:57

@ Anna: A Life még ennyi év után is nagyon nézhető sorozat. Most darálom és változatlanul tetszik, bár a 2 évad között hatalmas a különbség.

Igazából úgy tűnik, a sorozat inkább a női nézőket célozza meg mostanában és átmegyünk szerelmi drámába.:-) Én már 2 résszel korábban mondtam, hogy ezek a nagy egymás szemébe nézések, hogy “ugye, hiszel nekem, mert csak ez számít?” nem kamuk voltak, hanem komolyan gondolták őket a főszereplők.

Annak én is örülök, hogy W-t kinyírták. És végül is a történet is egész érdekes. Kicsit olyan, mintha a 3 utolsó rész egybefüggő lezárás lenne. Eddig nem volt jellemző, hogy így érjen véget egy rész.

Dana továbbra is idegesít.

winnie - 2012. 12. 03. 22:59

nagyon vékony a határ a röhejes és a zseniális között. és ha kiveszünk az előző részekből jó pár jelenetet, akkor simán eladható lenne a végeredmény egy b kategóriás akciófilm részletének is. nem tudom, nehéz dolog.

Platschu - 2012. 12. 04. 00:49

Szerintem W-t azért írták ki az írók, hogy úgy adjanak morálisan igazat a gyerekek haláláért, hogy valójában nem történik terrorcselekmény. Így Brody is továbbra is kettősügynök maradhat a történetben. ;)

Ami a részben zavart, hogy CD keze olyan idétlenül volt odakötözve a csőhöz, hogy látszott, hogy bármikor ki tudná húzni. A végén lévő hősködése sem kellett volna. :S

winnie - 2012. 12. 04. 01:34

vagy csak, hogy letudja a “küldetését” és most már semmi ne maradjon neki, ami összeköti a másik oldallal?

Anna - 2012. 12. 04. 03:15

Azt nem tartom hibának, hogy Brody hangosan kiabálta, hogy Nazir, nem volt egy értelmes dolog, de teljesen megértem, hogy képtelen volt gondolkodni. Carrie meg már Bejrútban is futkosott, amikor nem kellett volna és ha a stressz miatt megint előjött a bipoláris énje, akkor tőle sem várok semmiféle megfontolt döntést.

Ha a sorozat a nőket célozza, akkor engem nem talált el, mert én katasztrófát sejtek és nem szeretnék fél évadon keresztül egy zokogó Carrie-t nézni, mert meghalt a szerelme. Az előző évadot is akkor tettem el pihenni, mikor azok ketten egymásnak estek a kocsiban. Vagy tegyenek közéjük valami akadályt vagy legyenek boldogok örökké, sem állandó életveszélyt, sem drámázást nem akarok.

Ezt az utolsó részt önmagában utáltam volna, de a Homeland részeként tetszett, semmi kiemelkedő, de nem is akkora mélypont, mint az idei 3. volt.

Platschu-val és winnie-vel is egyetértek, Brody-nak már nincs dolga a terroristákkal, nem kell rá gyanakodnunk (kivéve ha lesz itt egy csavar), úgyhogy innentől bármi megtörténhet.

Megyek Life-ot darálni én is. :)

Anna - 2012. 12. 04. 05:04

Valaki segítsen ezt megérteni.

Nazirék számára Walden(stb.) ugyanúgy terroristának számít, ahogy az amerikaiaknak Nazir? Mi tesz egy terroristát pontosan terroristává? Vagy az egész csak nézőpont kérdése és mindenkinek az a terrorista, aki támadja az országukat? Látom a különbséget N és W közt, a szóval vannak gondjaim és nem felmenteni akarom Nazirt vagy akárkit.

Hagi - 2012. 12. 04. 07:22

Nem tudom, hogy ilyet szabad-e betenni, ha nem moderáljátok ki lécci a hozzászólásomat.

Itt egy kisfilm a készítőktől a mostani meg a hátralévő részekről:
http://www.youtube.com/watch?v=pgF4-MBi9AA&feature=share

Valahol igaza van a pasinak: Brodynak nem sok dolga maradt a hátralévő 2 részben. Le kéne mondania, meg elválni és kész. :-))

SpockCooper - 2012. 12. 04. 08:43

@Anna Jó kérdés. Talán a szándékosság a fontos különbség. Ha direkt robbantasz fel ártatlanokat, akkor terrorista vagy.

Brynden Rivers - 2012. 12. 04. 08:57

Úgy tűnik Quinn-nek mégiscsak le kellett volna lőnie Brody-t. Walden megölése akárhogy is nézzük terrorcselekmény volt.

@Anna:
Nazir nyilván nem úgy gondolkodik mint egy normális ember. Gyerekek megölését legitim eszköznek tartani és emellett a gyereke halálára hivatkozni elég beteg dolog.

Anna - 2012. 12. 04. 10:54

Amiatt merült fel bennem ez az egész, mert úgy tűnik, Brody nem gondolja, hogy terrorista lenne és az alapján, amit SpockCooper írt, ez érthető is lehetne. Viszont akármennyire is személyes okok vezérelték, végig Nazirnak segített és szerintem ettől lett ő maga is terrorista, nem csak valaki, aki bekattant.

Damian Lewis miatt drukkolok Brody-nak, de a karakter kaphatna egy golyót a fejébe, ez tény. Ha akárki más játszaná, alig várnám, hogy megöljék és ez csak most esett le.

winnie - 2012. 12. 04. 11:04

azt másképp nevezik, ha valaki egyénileg vagy maszek csapatokban öl, és másképp, ha a kormánnyal a háta mögött, de nyilván az alapkonfliktus ugyanaz. ez is öl, az is öl, igaz más a motiváció.

mellesleg ez a terroristázó párbeszéd kivételes mélypontja volt a sorozatnak.

giornalista - 2012. 12. 04. 11:13

hát, nem tudom, srácok… ez a rész katasztrofálisan rossz, közhelyes és kiszámítható volt, Walden halálát leszámítva.

teljesen lerombolták Nazir jól felépített karakterét. hit&run Carrie-elrablás, egyedül, gyártelepre furikázva, aztán a főhössel skype-olva? oh come on…

azok a párbeszédek, amikre winnie is utal… te jó isten. a 24 legrosszabb pillanatait idézték. valami elveszett ebből a sorozatból, talán a természetesség varázsa. az is annyira nyilvánvaló volt, hogy Nazir nem lesz ott a rajtaütéskor. most ez az egész bsoszúállós-elrablós történet.

amúgy azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy alelnök meg egy elnök irodája be van kamerázva!? már hogy is lenne.

az, hogy Walden meghalt, és ebben Brody motivációja (ami egyáltalán nem csupán Carrie megmentése volt: Waldent tényleg ki akarta csinálni, az ártatlanok megölésével volt korábban gondja) megütötte a Homeland-mércét, de az epizód maradéka szerintem nagyon alatta maradt.

viszont ha jól értem, Saul gyanúba keveredik a végén. és ugye nem tudjuk, hogy Estees akarja-e kicsinálni, vagy Saul tényleg a terroristák pártján áll. elvégre az első poligráfon elbukott, mindenhol ott volt, tehát akár segíthette is Nazirékat… szóval, remélhetőleg magunk mögött hagyjuk ezt a kínos szenvedést a következő epizódra.

Hagi - 2012. 12. 04. 11:40

@giornalista
Érkedes, amit Saulról írsz. Nekem inkább az jött le, hogy ő a jófiú és az a csúnya Estes meg Quinn meg akarják akadályozni abban, hogy elkapja Nazir.

Anna - 2012. 12. 04. 11:41

Az a párbeszéd rettenetes volt és Claire Danes sem működött benne, az egész úgy ahogy van egy katasztrófa, pedig állítólag hosszan és megfontoltan írták. Hát nem tudom…

“az, hogy Walden meghalt, és ebben Brody motivációja (ami egyáltalán nem csupán Carrie megmentése volt: Waldent tényleg ki akarta csinálni, az ártatlanok megölésével volt korábban gondja) megütötte a Homeland-mércét”

Ezzel egyetértek, viszont Brody akkor küldte csak el a számot, mikor Nazir azt mondta, hogy “send me the number or I will go after her”. Amikor megesküdött Issa halhatatlan lelkére, vagy mire, akkor eltökéltnek tűnt, utána megint habozott, ennek ellenére biztos voltam benne, hogy megtenné Carrie-től függetlenül is.

Az lett volna az érdekes, ha Nazir arra utasítja Brody-t, hogy nyírja ki saját kezűleg Waldent, különben Carrie meghal.

Anna - 2012. 12. 04. 11:50

Saullal szerintem annyi a probléma, hogy túl sokat tud és Estes védi a karrierjét. Tényleg mindenhol ott volt és ezzel gyanúba is lehet keverni, de valahogy kétlem, hogy ő lenne a tégla.

dave - 2012. 12. 04. 12:27

Ez a legutolsó valahogy nem jött be. Nem maradt ott a “legyen már jövő hét” érzés. És megint ott volt ez a ugyanolyan simán bemegy az alelnök dolgozójába, mint, ahogy sms-t is küld Nazirnak dolog.

Brynden Rivers - 2012. 12. 04. 12:51

Saul nekem is gyanús, de az előmények alapján: “Ha knows” Estes akarja kicsinálni.

winnie:
Amit Nazir a részben amerikai terrorcselekménynek nevez, az egy dróntámadás amiben gyerekek is meghaltak.
(v.ö. II. VH stratégiai bombázás)
Az nem ugyanaz mint amit Carrie mond, amikor direkt gyerekeket ölt meg egy öngyilkos merénylő.

Brynden Rivers - 2012. 12. 04. 12:52

Ezt írtam múlt héten:

“Nekem az nem fér a fejembe, hogy Abu Nazir miért bízik még meg mindig Brody-ban. Remélem majd kiderül.”

Hát kiderült :)

Hagi - 2012. 12. 04. 14:12

@Brynden Rivers: Azért én nem feltétlenül itt húznám meg a sorozatban a terrorizmus határát.
Az amerikaiak egy távirányítós repülő izével támadtak, amiben egy csomó gyerek is meghalt. Nazir szintén távirányítva kinyírta W-t és még csak felesleges áldozatok sem voltak. Így nézve az amerikaiak kutyaütők, bezzeg az arabok profik.

Amúgy tartok tőle, hogy a való élet mostani konfliktusáról, majd csak párszáz év múlva tudjuk meg, hogy ki volt a terrorista és ki a jófiú. Természetesen annak függvényében, hogy ki győz. :-)

Magaszarik - 2012. 12. 04. 20:46

Ki a terrorista? Aki óvodában állítja fel a rakétavevőt, vagy aki ezek után lebombázza azt?

jky - 2012. 12. 05. 13:32

Na ez a rész gagyi volt. Kezd “24-esedni” a sorozat és egyre jobban veszíti el a realitását.

– Carriet elrabolják (cserébe a kódért, klisésebb nem is lehetne…)
– Kereszteződésben jobb oldalról telibe kapják a kocsiját, erre a bal eleje van behorpadva…
– Carrie ki tudta volna húzni a kezét a kötözőből. Persze senki nem figyel rá, egyedül Nazir néz rá időnként.
-PC-ről meghekkelik a VP pacemakerét (hihető!)
-Carrie visszamegy egyedül vascsővel igazat tenni
– Semmi biztonsági őr sehol, Brody simán besétál a VP irodájába, zörög, kutakodik és 5 percig hangosan kiabálva Skype-ol Abu Nazirral, senkinek fel sem tűnik semmi….

Csalódás.

Ingorion - 2012. 12. 10. 14:17

Nem volt ez sem egy rossz rész, mégha a Nazir szál nem egészen kielégítő lezárást is kapott. A jövőheti promó-szöveg hangzatos, lássuk idén mernek-e tökösek lenni az írók.

SpockCooper - 2012. 12. 10. 17:22

A Homeland jobbá teszi a hétfőket számomra. Tudom, hogy aznap Homeland van és a Dexter mellett lesz 45 perc, mikor jól szórakozom. Imádom a kémek témáját és részben ezért szeretem a sorozatot. Sajnos éppen ezért, mivel sok kémfilmet, katonai filmet, sorozatot néztem már (ezzel nem vagyok egyedül) dühítenek azok a jelenetek, amikor a cselekmény csak a szereplők hülyeségeinek árán mozdul előre. A mai részben számomra ez a dühítő jelenet az volt, amikor a fiatal katona hátramarad Carrie-vel ellenőrizni a rejtekszobát. Mikor én Rear Guard voltam Rainbow Six Raven Shield játékban multiban és csak úgy elkószáltam volna, úgy kidobnak a csapatból, hogy a lábam sem éri a földet. Ezzel együtt imádom a sorozatot.

Kissur - 2012. 12. 10. 18:24

Még így is rengeteg szál maradt, amin tovább lehet menni. De ez így érdekes, hogy jövő héttől kb.egy új évad kezdődik. Nem tudom, hogy mikor jártunk volna jobban. Ha ez a szezonfinálé, vagy, ha a jövőheti lesz az.

_Peter - 2012. 12. 10. 18:27

Számomra túl nagy a kontraszt a korábbi Nazir és a mostani között.

magánhadsereg vs egyedül bújkál egy ócska gyártelepen
2 POW átfordítása, látványos robbantási tervek mint bosszú vs távoli pacemaker hack
fanatikus dzsihád duma vs a világ nem is tudja ki ő, mit tett

Persze még elő lehet húzni egy másik sejtet, egy másik gonosszal és másik tervvel. Nyilván nem fogunk unatkozni, most hogy Brody-nak menekülni kell, Saul is benne van a szószban, Estes kavarása és még mindig nem tudni ki a tégla stb. De valahogy már nem 10/10 szinten működik a dolog.

_Peter - 2012. 12. 10. 18:49

Jut eszembe az mekkora poén volt, hogy Dana nem hagyta videójátékozni az öccsét? :)
És persze nem hiányzott most sem a már névjegyévé vált bociszemekkel előadott kérdés: Dad?

GeoCucc - 2012. 12. 10. 19:31

Hát tényleg, ez a befejezés nagyon nem illett Nazir eddigi történetéhez. Semmi újabb terve nem volt, csak ott vegetált volna, várva hogy elkapják? És még csak fel sem robbantotta magát az utolsó pillanatokban? Már tudhatta, hogy úgyis elkapják, szóval az lett volna a minimum, hogy kitöri Carrie nyakát, ha már úgyis a kezei közt volt. Ah. Bár továbbra is tartom – vagy inkább bízom benne – hogy csak egy hasonmását küldték Amerikába.

Anna - 2012. 12. 10. 20:42

Jövő héten még robbanhat valami.
Brody-nak megint annyira sötét volt a szemöldöke, hogy minden szavát hazugságnak éreztem emiatt. Talán mert a kihallgatáson nem ilyen volt, passz.

rio - 2012. 12. 10. 21:43

Amikor Carrie hátramaradt az FBI-os osztagvezetővel, az bizony a néző arconcsapása volt. Suspension of disbeleief, mi? A világ legkeresettebb terroristáját hajkurásszák, hőérzékelők, kutyák, és bárminemű 21. századi technika nélkül? Ostoba húzás volt, itt vált számomra végleg 24-klónná a sorozat.

DE: az utána következő percek simán elfeledtették velem ezt a hülyeséget. Ez a Homeland varázsa. Veszettül várom a következő részt.

Hagi - 2012. 12. 10. 21:58

@Anna: Brody szemöldökével határozottan van valami. :-) Mintha eltűnt volna belőle a sebhely is. Meg valahogy a szokásosnál is látványosabb volt az összes szeplője.

Ez a rész sokkal jobb volt, mint az előző, de tényleg megváltozott a sorozat. Egyelőre teljesen az történt, amit jósoltam: Brody válik és nem lesz képviselő.

Szerintem, a következő rész is inkább a női nézőket célozza majd, mert ha hihetünk ennek a cikknek, akkor arról fog szólni, hogy győzhet-e a szerelem:
http://insidetv.ew.com/2012/12/09/homeland-death-season-finale-exclusive/

Anna - 2012. 12. 10. 23:11

@Hagi: Megnyugodtam akkor, hogy nem csak nekem tűnt fel. Valahogy olyan érzésem volt végig, mintha viaszból lenne a feje és hozzá ez a fura szemöldök, meg igazad van, a szeplők! Egészen eddig a részig úgy éreztem, hogy C és B őszinték egymással és pár nyilvánvaló dolog letagadásán kívül sosem csak manipulációról volt szó. Most meg éreztem valami rendkívül gonoszat Brody-ban és az utolsó közös jelenetről valahogy ordított, hogy B részéről fake.

Teljesen szétesett számomra a sorozat, nem áll össze egységgé és így nem tudok rendesen figyelni semmire. Abban reménykedem, hogy CD terhessége miatt kapjuk azt, amit és nem azért, mert ennyire képesek. Készséggel elhiszek nekik mindent, amit csak szeretnének, de ne menjünk el röhejes irányba. Ha szerelmi dráma lesz, sikítok.

Voltak zseniális jelenetek, de valahogy az egész nem működik, kivéve Quinn. Saul elkezdett idegesíteni és életemben először megfordult a fejemben, hogy Brody tényleg meghalhatna végre.

Platschu - 2012. 12. 10. 23:41

Nem is tudom. Ez a rész hullámzó volt. A két kedvenc jelenetem :

1. Amikor Carrie felsül Roya vallatásával. Még néztem is, hogy csak ő beszél és úgy tesz, mint aki minden terrorista életét értené. Erre utána meg is kapta a magáét. :D

2. Amikor Dana hisztisen kiborul és a szülei képébe vágja azt, amit kimondatlanul is kerülgettek.

Ugyanakkor a “válással” gyakorlatilag Brody családját likvidálhatnák is a történetből, mert egész egyszerűen már nem kellenek a karakterek és nem tesznek hozzá semmit a főszálhoz. Így is vártam volna valamilyen fordulatot. pl. gyerekek kinyitják az ajtót és akkor bent robban egy bomba és csak Brody és a neje éli túl a kocsiban. Az igazi csavar lett volna. :)

Az se tetszett, hogy Carrie megint megmondja a tutit mindenkinek miközben egyértelműen zavart volt már. Legalább a kocsiban mutatták, hogy csak kapdos még be a gyógyszereiből. Egyszerűen egy ilyen munkaerő nem dolgozhatna ilyen fontos kormányzati hivatalban. Szvsz.

S akkor ki is a tégla? Mert ugye a gyanút szépen terelik a nézőkben Saul felé, sőt nevettem, hogy még a Galvez kártyátokat is kijátszották. Ám sokkal trükösebb lenne, ha Quinn vagy Estes lenne a hunyó, akik így nem csak a magasabb szintek miatt akarnák Brodyt lekapcsolni, hanem hogy a saját inkognitóját is megőrizze. Én legalábbis ezt várom a végétől.

Az már csak egy másik gondolat, hogy mivel képzeletben már leszámoltam Brody családjával, akkor vajon maga Brody kell-e még ezek után bármire is? Hogy lesz így 3. évad? Majd megy a harc az “árnyékszervezettel”? Ebből nem lehet annyi mindent szerintem kihozni. Vagy hoznak be másik terror fenyegetést? Hogy fognak ahhoz a karakterek személyes motivációkkal kapcsolódni?

Platschu - 2012. 12. 10. 23:42

Arról nem is beszélve, hogy akkor Nazir minek is ment Amerikába? Az egész értelmetlen. Ezt a kis “homecomingos” akciót simán elintézhette volna távolról is. Mi értelme volt az egésznek, ha utána simán kinyírták Waldent is? Logikátlan egy csöppet. :S

winnie - 2012. 12. 11. 00:27

nem logikátlan, csak lehet, hogy még nem derült ki a válasz. valamiért visszament. majd lehet, hogy kiderül:)

Platschu - 2012. 12. 11. 01:13

Majd esetleg a 3. évadra lesz egy újonnan behozott szárnysegédje / B vagy C vagy D terve, de mivel Nazirtól az írók most megváltak, így csak max. visszaemlékezésben hozhatják még kapcsolatba Brodyval. Na majd meglátjuk, hogy lehet ezt a képletet még tovább vinni. :D

Hagi - 2012. 12. 11. 07:19

Szerintem, az 5. rész óta Brody viselkedése és reakciói teljesen konzisztensek és logikusak. Valószínűleg azért nem szeretjük mégsem az “új” Brodyt, mert eltűnt a rejtély. Korábban nem lehetett tudni, hogy mit gondol és mit miért csinál, most meg azt csinálja, amit mond. Ő már nem akar terrorista lenni, azt akarja, amit ígértek neki (új, csendes életet vidéken), és az őrült szőke nővel akar lenni.

Az utolsó jelenettel sem volt semmi baj. Úgy nem lehet udvarolni, hogy “úgy örülök, hogy megmentettelek, de ha már ott voltam, akkor megöltem Waldent, akit utáltam”.

Én attól tartok, hogy a 3. évadban a két főszereplő együtt lesz majd kénytelen menekülni a Nagy Összeesküvés elől. De remélem, nem az lesz az évad vége, hogy Quinn elsüt egy puskát, aztán őszig várhatunk, hogy megtudjuk, eltalált-e valakit.

Ebben a részben nem volt Max és Virgil. Kár.

Shannen - 2012. 12. 11. 08:21

@Platschu
“Így is vártam volna valamilyen fordulatot. pl. gyerekek kinyitják az ajtót és akkor bent robban egy bomba és csak Brody és a neje éli túl a kocsiban. ”

Ugyanezt vártam én is, miközben mentek be Dana-ék a házba. Csak aztán nem történt semmi, úgyhogy amikor anyuci utánuk ment, akkor vártam a robbanást, de az sem jött össze. Kár, pedig az tényleg merész lett volna. :)

sziki - 2012. 12. 11. 08:22

Le lettem cseszve pár hete, hogy minden érthető, minden várható volt és társai.
Na én már nem sok mindent értek. Azt viszont érzem, hogy a sorozat valóban abban a válságban szenved, amiben természetes volt, hogy szenvedni fog. Ezt maximum el lehetett volna húzni azzal, hogy Brody nem bukik le, terrorista marad és keményen megmerényeli az amcsikat elnökként vagy alelnökként.
Egyébként pedig nincs is semmi bajom ezzel a most ugrik a majom a vízbe effektussal, plusz azzal, hogy kiszámíthatatlan a sorozat.
Nem tudom merre visz ez a lépés, amerre most halad a sorozat, de igazából nézős és ennyi.

winnie - 2012. 12. 11. 09:23

a homeland készítői évad elején eldöntötték, hogy walden és abu nazir haljon meg (persze akkor nem tudhatták, hogy miképpen és mikor fogják ezt kivitelezni). az ok:

“the reason we wanted Walden and Nazir both dead is we wanted to open the possibility that Brody and Carrie could have a happy ending, that their doomed romance was not doomed after all. The only way to make that happen was to off these two antagonists.”

még a 10. részről:

“Am I a little disappointed that some people felt it strained credulity? Yeah, I’m a little disappointed about that. However, I am prepared to have a conversation with anybody about every single one of those plot points and why I believe they are emotionally true.”
“I think after the finale this year, people are going to understand how important episode 10 was and where we were pushing the story and why what happened in that episode had to happen.”

Anna - 2012. 12. 11. 11:16

Köszi winnie!
Hagi, igazad lehet, akkor valószínűleg azért tartom Brody-t gyanúsnak, mert megváltozott, közben pont most őszinte. Hmm.

Amikor a gyerekek ott az ajtóban szórakoztak a kulccsal, én is azt vártam, hogy robbanjon fel a ház vagy hogy Brody fejébe csapódjon egy golyó, amikor Jess kiszállt, utána Carrie-nél ugyanez. Viszont nem hiszem, hogy a fináléban Quinn megöli. Az alapján, ahogy bemutatták őket Carrie-vel ebben a részben, valahogy nem nézem ki belőle, hogy ekkora fájdalmat tudna neki okozni. Aztán persze tévedhetek.

Galvez még mindig lehet a tégla, de nekem Max gyanús inkább.

Carrie gyógyszeréről meg azt gondoltam, hogy fájdalomcsillapító, amit a mentősöktől kapott. Nem tudom, hogy idén mit szed, de ha csak lítiumot, akkor attól nem lesz jobban, ha az este helyett napközben veszi be. Úgy emlékszem, hogy az hosszútávon hat.

Hagi - 2012. 12. 11. 14:37

Szerintem, Brody tényleg nem hazudik, legalábbis a 2 nőnek nem.

A mostani részben sem mondott inkább semmi Jessicának (pl. hogy te tényleg mindent megtettél, drágám), de nem hazudott. Pár résszel ezelőtt meg Carrie-vel volt egy olyan jelenet, amikor azt kérte tőle a nő, hogy máskor mielőtt mindent felrúgna, előbb beszéljen vele. Neki sem ígért semmit.

Én Carrie gyógyszert bevevő jelenetét úgy értettem, hogy azért mutatták, hogy szedi a gyógyszert, hogy tudjuk most nem arról van szó, hogy a hangok a fejében azt súgják, hogy ott van Nazir.

Egyébként miért gondoljátok, hogy tégla van a CIA-nál? És ha van, miért nem súgott Nazirnak ezúttal?

jky - 2012. 12. 12. 13:10

Mekkora hülyeség volt, hogy Galvez a felszakadt sebbel száguldozik a kórház felé, miközben ott volt a helyszínen a mentőautó, el tudták volna látni a sebét a mentősök, akár be is tudták volna szállítani… Megint ilyen illogikus hülyeségeket raknak a sorozatba, csak azért, hogy a Galvez kártyát kijátszhassák.Megtehették volna másképp is….

Aztán Carrie fegyver nélkül megy be a kommandósokkal, amikor rátalálnak a rejtekhelyre, akkor pedig 1 db ember áll neki ott szarakodni, nem ám közben (vagy előtte) hívta volna az erősítést. Arról nem is beszélve, hogy előtte mondták, hogy a kommandósok párban járnak. Carrie nem kommandós, nem is volt fegyvere, szóval itt megint megbukott az egész.

Aztán Nazir kergeti Carriet lámpával, miközben bárhol lehetnek fegyveres kommandósok. Amikor elkapja, akkor is csak leüti, kész. Persze a Bravo team pont abban a pillanatban érkezik…

Az meg továbbra is “hihető”, hogy Nazir tök egyedül akciózgatott, sehol egy embere. (Amúgy amikor elkapták, én is vártam, hogy felrobbantja magát)

Ja azt már meg sem említem, hogy Brody és Carrie simán telefonon megbeszélik az egész menekülős-szabadítós témát, miközben a “fedősztorijuk” az, hogy Carrie csak simán elmenekült. Mi van, ha véletlenül lehallgatják akármelyiknek a telefonját? Simán megtehetnék.

De hogy pozitívumot is mondjak: a végén a kocsiban beszélgetés Jess és Brody között nagyon jó volt!

winnie - 2012. 12. 12. 13:23

jky: valahogy furán fest, hogy pár dolgot felsorolsz, amit nem értesz (ez merész és önkritikus, én sosem tennék ilyet, mindig próbálom elhallgatni, ha valami nem világos, nem égetem magam:), majd a végére mintegy ellenpontként minőségi tételt viszel be. két külön kategóriáról van szó. az ilyen tételes felsorolásnak nem tudom, hogy mennyi értelme van és nem tudom, hogy számít-e a minőséget tekintve (a kérdés az, hogy jó vagy sem), hiszen mindenki abba köt bele, amibe akar. de az nem biztos, hogy illogikus, ha nem tudod, miért csinálta. de nem kell elhinned, hogy a sebe miatt ment, mint ahogy nazir akciózgatására is kaphatsz magyarázatot nemsokára. az pedig, ha valaki időben érkezik… – ha nem érkezik időben, akkor meg az a baj. valamikor meg kell érkezni. a telefont is lehallgathatták, vagy a beszélgetés sem biztos, hogy véletlen.

jky - 2012. 12. 12. 13:58

Mit nem lehet ezen érteni? Például előtte elmondták, hogy a kommandósok párban járnak MINDIG. Erre nekiáll egyedül akciózni a csóka. Magukat köpik szembe a készítők, csak hogy izgalmasabb legyen a sorozat, cserében veszít a realitásából.

Carrie fegyvertelenül, mellény nélkül megy be a tetőtől talpig beöltözött kommandósokkal, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha Nazir felrobbantja magát? Hol itt a logika? Hol az elővigyázatosság? Szarjuk le, főszereplő, úgysem hallhat meg, god mode on, azt kész.

Csakhogy az első évadban nem ilyen volt ez a sorozat, vagy legalábbis kevésbé volt ennyire szembetűnő.

“majd a végére mintegy ellenpontként minőségi tételt viszel be”

Mi a gond azzal, ha elmondom azt is, hogy mi tetszett? Nyilván nem csak a rosszat fogom kiemelni, ha volt jó is benne. A végére megírt párbeszéd teljesen független attól, hogy az eleje tele volt hülyeséggel.

winnie - 2012. 12. 12. 14:12

azzal nincs semmi gond. ezzel sincs semmi, nem írtam, hogy gond lenne, csak meglepett a kettő összemosása.

úgy láttam volna értelmét, hogy az első 5 pontod után azt írod, hogy azt érted, hogy brody carrie-hez ment, mert nagyon szereti őt. (összevetésben: a “nem értem, miért”-ekkel az “értem, miért”.) vagy ha az utolsó pont előtt felsorolsz öt olyan dolgot, ami nem volt jó a részben például, hogy gáz volt saul kezelte xy szituációt, vagy ahogy dana idegeskedett és megmondta, vagy béna húzás volt, hogy galvezre terelték a gyanút, vagy hogy milyen mennyire unalmas volt az elején a sötétben lihegés. (ergó: “negatívumok” vs “pozitívum”).

de a “nem értem, miért” kontra “pozitívum” összevetés fura. két különböző kategóriának tűnik. mintha azt vetnéd össze, hogy mennyire jól volt a zene 5 jelenetben, de nem lepődtél meg a végső csavaron:) ez se jó. (oké, ott a megfejtés, hogy “De hogy pozitívumot is mondjak”. ez azt jelentené, hogy előtte negatívumokat sorolsz, de nem a sorozatét sorolod, hanem azt, hogy mit nem értettél. ami nem feltétlenül a sorozat hibája.)

“Csakhogy az első évadban nem ilyen volt ez a sorozat, vagy legalábbis kevésbé volt ennyire szembetűnő.”

ez megint nem a sorozat kritikája, hanem a tied. ha valamit nem veszel észre, attól még lehet, hogy ott van. ezért van több értelme a kritikának, hogy mi tetszik és mi nem, mintsem a felsorolásnak, hogy mit nem értesz, mit nem kötöttek (még) az orrunkra.

jky - 2012. 12. 12. 14:31

Miért gondolod, hogy nem értettem? Ezt kérdeztem, hogy mit nem lehet azon érteni, hogy ha elmondták tisztán és világosan, hogy a kommandósok mindig párban mennek, erre később mégsem (csak azért, mert Nazir így menekülhet), akkor az írók magukkal mennek szemben. Ez nem azt jelenti, hogy nem értem, hanem azt, hogy a történetben maguknak mondanak ellent. Ha előtte nem mondták volna el ezt a dolgot, akkor nem lenne vele gond, de így van. (És ha előtte nem is mondták volna el a dolgot, akkor sem lenne logikus, hogy egy ember akciózik a védtelen Carrievel az oldalán, miközben a másik irányba mennek többen is… De mindegy, ettől most tekintsünk el, nem lényeges…)

Galvez dettó: ha azt mondja, hogy a sebem miatt száguldoztam mint az őrült, akkor én azt mondom neki: “te hülye vagy ember, ott volt tőled 5 méterre a mentőautó”.

Hol a következetesség? Hol itt a logika? Én csak a béna “24 szerű” húzásokat látom ebben, amivel nem lenne gond, ha mindig ilyen lett volna ez a sorozat, de nem ilyen volt, és az nem tetszik, hogy egyre inkább ebbe a számomra (de ahogy látom mások számára is) “hatásvadász” irányba kanyarodik a sorozat.

winnie - 2012. 12. 12. 16:55

“Miért gondolod, hogy nem értettem?”

te írod, hogy nem értetted.

rizsember - 2012. 12. 17. 05:05

Iszonyatosan langyos kezdes utan eros lett a zaroresz, bar sok jot igy nem varok a folytatasra. De a finale masodik fele behozta amit igertek. Logikai buktakat sokan fognak majd benne talalni megint, de ez csak a szokasos :D
az evad igy egy eros 7-es osszkepileg, az elso 6 epizod szorakoztato volt es a finale masodik fele is, klises this is not a goodbye-this was love kotelezo nyalrenger utan is.
Foleg igy az utolso jelenet saullal meg a zarokepe, zsenialis ez a pali

Anna - 2012. 12. 17. 05:12

És igaz volt a kikerült spoiler… Még nem tudok rajta gondolkodni, mert azért paráztam, hogy hátha félrevezetés és Brody mégis meghal, majd ha megnéztem újra.

Anna - 2012. 12. 17. 07:54

Nem is tudom mit mondjak, továbbra is a kedvenc sorozatom, de ezzel párhuzamosan egyszerűen ez most nem jön be. Még küzdök magammal, hogy hová vezet ez.
Szeretem a karaktereket, a történettel sincs bajom, inkább a kivitelezéssel meg hogy mire mennyi időt szánnak. Az évad legrosszabb része szerintem a 3. volt, de valahol az 5. környékén annyira megváltozott az egésznek a dinamikája, hogy a 10-11-est mégis sokkal jobban utálom, az egésznek számomra valahogy nincs mélysége, csak random összedobált jeleneteknek érzem és nem egy folyamatnak. Még szoknom kell a szerelmes Carrie-Brody-t, de felőlem csinálják, csak akkor csinálják jól, mert ez így most sokkal kevésbé izgat mint szeretném.

Quinnt, Sault bírom meg azt a Carrie-t, aki berángatta Brody-t az irodába, a többi meh…

GeoCucc - 2012. 12. 17. 10:44

Nekem bejött, s bár egyre szűkültek az esélyei, hogy olyan befejezést kapunk, ami után elégedetten kelek fel a székből, mégis ez történt.
Az előző részekre sokan mondtuk, hogy nem hozzák a Homeland színvonalát, ahogy ilyen egyszerűen, már-már béna jelenetekben elkaptak mindenkit (de legalább nem volt teljesen loser a CIA meg a hatóságok, ez is pluszpont), de a vége, ahogy reméltem, átértelmezte a korábban látottakat. Az egész így volt megtervezve, hogy aztán Brody-ra kenjenek mindent (persze most sem tudhatjuk pontosan a részleteket, ki hajtotta oda az autót vajon?).

Az egyetlen idétlen húzás számomra az volt, amikor Quinn ócska sorozatos húzással élve a szobájában várta Estest, és azt próbálta elmagyarázni, hogy néhány nap követés után csak akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy talán mégsem kellene megölni Brody-t, amikor már rajta volt az ujja a ravaszon. lol
Tényleg, Quinnről azóta nem hallottunk, de szerintem ő nem volt ott a megemlékezésen.

winnie - 2012. 12. 17. 11:20

nagyon langyos, közepesen gyenge finálé volt. egy kemény dolog történt benne, de nyilván attól nem lesz jobb a rész (és az előzők sem, hogy nazirnak más volt a terve), ráadásul az események folyománya sem túl izgalmas, nincs bennem az, hogy “úúú, wtf fog történni” – ez utóbbi nem kötelező, de egy plusz random jelenettel igazán rá lehet volna segíteni.

az pedig oké, hogy ki kellett onnan hozni a két fő karaktert, de ezt nem tudták volna ügyesebben megcsinálni?:) legalább, ha brody indul el először, akkor lehetnének az embernek kétségei.

winnie - 2012. 12. 17. 11:24

“hogy talán mégsem kellene megölni Brody-t, amikor már rajta volt az ujja a ravaszon. lol”

akkor az jutott eszembe, hogy meglátta őt imádkozni és rájött, hogy az “ő” oldalukon van, így nem bántotta:)

ha akarom, akkor a logika is azt mondatja velem, hogy nem véletlen, hogy quinn szinte alig szerepelt, nem láttuk, mit csinál. s ha már 65 perces részt csinálnak, akkor az is benne lehetett volna, hogy vívódik a célzásnál, ami persze bullshit lenne minden tekintetben. ergó nem vívódott. az a célzós jelenet direkt lett így megcsinálva, kizárt, hogy a pár másodpercnyi suspense miatt történt, hogy “jaj, lelőtte-e”. és az is fura lenne, hogy pont az imánál gondolja meg magát, hogy jó ember

TJ - 2012. 12. 17. 11:29

Hát basszus. Csak fogtam a fejemet… Nagyon ütős lett az évadzáró, főleg ahhoz képest mennyire langyos volt az előző néhány rész.
Gondolom Langley rendesen be van kamerázva, szal valahol csak rögzítve lett ki vitte errébb Brody kocsiját. A történtek után nem lesz egy könnyű menet tisztázni Brody nevét szóval valszeg lesz elég anyag a további évadokra.

GeoCucc - 2012. 12. 17. 11:34

Érdekes belegondolni a mögöttes folyamatokba, hátha kiderül, hogy tényleg olyan zseniális volt-e ez a rész, vagy csak egy hatásvadász logikátlanság. Naziréknak ezt a tervet már jó rég ki kellett dolgozniuk, hiszen a félrevezetés, Royáék feláldozása is emiatt történt. Mégsem mehettek biztosra a robbantást illetően, amíg meg nem halt az alelnök, ehhez pedig sakkban kellett tartani Brody-t, amihez pedig el kellett fogni Carrie-t. És csak ekkor van megemlékezés, ahol lehet robbantani. Sokismeretlenes egyenlet volt ez azért. Amikor Nazir Amerikába ment, még nem tudhatta, hogy sikerrel fog-e járni. Persze lehetett másik terve, de mikor meghalt az alelnök, ő már nyugodtan áldozhatta fel magát. Sőt, talán Roya arab elszólása is szándékos volt azon a kihallgatáson a múlt héten.

Lehet, hogy Brody valamilyen szinten még benne volt ebben – nem lehet tudni. Azt viszont remélem nem csak a különös véletlennel fogják magyarázni, hogy ő meg Carrie pont kimentek a teremből a robbanás előtt. Carrie hívta ki őt, szóval akár rá is gyanúsan nézhetünk mostantól. Lehet, hogy skizofrén :)

winnie - 2012. 12. 17. 11:34

ha a kamerák is felrobbantak, akkor nincs mit tisztázni:) de ha mégsem, akkor épp hogy könnyen tisztázzák.

winnie - 2012. 12. 17. 11:43

a készítők a fináléról videón: http://www.youtube.com/watch?v=sHnxjewKpM4

estes és galvez halott. elmondják, hogy ha quinn lelkiismerete nem szólal meg az utolsó pillanatban, ha nem látja a kapcsolat mélységét carrie és brody között, akkor meghúzza a ravaszt és nazir terve befuccsol (mert nazir nyilván nem tudott quinnről) és az volt a céljuk, hogy nazir a sírból öljön. és, hogy arra játszott rá, hogy brody átállt, vagyis visszaállt és nazir halálával már nem lesznek annyira éberek, carrie meg brody. saul pedig a 3×01-ben cia igazgató lesz.

“the star crossed lovers never meant to be together”

az interjúk majd holnap a hírekben.

GeoCucc - 2012. 12. 17. 11:55

Na, jó ez a videó, van benne extra információ, hiszen Galvez haláláról nem tudtunk.
Érdekes volt tényleg Quinn szerepe, ezek szerint valóban csak a lelkiismerete volt a hunyó, semmit nem kell mögé gondolni. De hogy így alakult, az csak egy újabb véletlen, ami Nazir kezére játszott. Bár ha Brody meghal, attól miért ne robbanthattak volna? Fognak egy másik autót, ugyanúgy odaparkolják, és bumm. Annyi lenne a változás, hogy nem kenhették volna Brody-ra. De az a sok ember ugyanúgy meghalt volna, és ez volt a lényeg.

Mate815 - 2012. 12. 17. 12:53

Mi lesz itt? Prison Break season 5?:D

winnie - 2012. 12. 17. 13:19

az biztos, hogy más lesz a sorozat, mint eddig. irányt vált erősen. meglátjuk, hogy milyen lesz.

Platschu - 2012. 12. 17. 13:29

Szerintem a legdurvább jelenet az volt, amikor a családja nézte a korábbi alkalomra szánt kis videóját. o.O

jky - 2012. 12. 17. 13:43

Az epizód első fele kicsit uncsi volt, altatták a nézőt, hogy aztán a vége jól odavágjon. Éreztem, hogy lesz valami, amikor pedig beléptek a terembe a megemlékezésen, tudtam, hogy ott most robbanni fog valami. Úgy is lett. De tetszett, ahogyan az utána jövő részek is.

Viszont Carrie hogyan akarja majd Brodyt tisztázni? Most már olyan mélyen benne van a mocsárban, hogy elég kemény dolga lesz. Én jobban örültem volna, ha együtt menekülnek…

Saul csak nekem gyanús? Miért pont Nazir temetésére ment akkor? Egyáltalán mi a francnak ment el oda? Mint CIA-nak dolgozó amerikai állampolgár, inkább az alelnök búcsúztatójára illett volna mennie, nem? Lehet, hogy ez volt a terroristák terve, hogy Saul nagyfőnök lesz.. :D Vagy már túlkombinálom? Nem tudom, Saul papa nekem gyanús a kis mormolásával :)

jky - 2012. 12. 17. 13:45

“ha a kamerák is felrobbantak, akkor nincs mit tisztázni:) de ha mégsem, akkor épp hogy könnyen tisztázzák.”

De a kocsit még a robbanás előtt parkolták le. A felvétel pedig nem biztos, hogy (csak) abban az épületben került rögzítésre, lehet, hogy máshol is rögzítve lett (másik szerver, másik központ stb.).

jky - 2012. 12. 17. 13:47

A felvételes feltételezésemmel meg is válaszoltam magamnak az előző kérdésem, miszerint hogyan tudná Carrie tisztázni Brodyt… :) Erősen gyanítom, hogy nem lesznek kamera felvételek, különben mi lenne az izgalmas akkor :D

winnie - 2012. 12. 17. 13:53

erre célzok, nyilván lehetne nyoma, de ha azt mondják, hogy nincs, akkor nincs:)

sault csak kiküldték oda, hogy felügyelje a temetést, az nem az ő döntése volt. de saul eddig is értelmetlen lett volna téglaként, most meg pláne, hiszen láthatóan megrázta a dolog, carrie-t is leragálta, nem tudom, mit mondott héberül, de biztos imádkozott vagy hasonló. bármikor előhúzhatnak bármit, de abszolút karakteridegenül hatna. kizárt.

Platschu - 2012. 12. 17. 13:55

Szerintem is Saul a hunyó, bár amilyen megtörten kérte az exnejét, hogy visszajöjjön, így bár nem vagyok biztos benne. A másik lehetőség még mindig Quinn.

Abban igazatok van, hogy CCTV-vel simán megnézhetik, hogy Brody hová parkolt le és ki vitte odébb a kocsit.

v0m1t - 2012. 12. 17. 14:02

ehh de unalmas volt
65 percben kiderült hogy ki marad drámázni a következő évadra.

jky - 2012. 12. 17. 14:06

Saul eléggé bánatos volt, nekem is furcsa (vagy talán inkább csalódás) lenne, ha mégis ő lenne, de el tudom képzelni, hogy ez volt (vagy ez lett) a terv, hogy a sok fontos ember megy a levesbe, így ő marad, mint CIA nagyfőnök, és a továbbiakban könnyebben alakíthatja a dolgokat a terrorista érdekek szerint, mint “beépített ember”.

DQ - 2012. 12. 17. 14:12

Saul biztos, hogy nem rosszfiú ne legyünk már ennyire elrugaszkodottak :) Viszont ha Carrie meg tudja győzni, hogy nem Brody volt, akkor CIA igazgatóként jóval nagyobb lesz a mozgásterük a dolgok tisztázására, mint eddig.

Platschu - 2012. 12. 17. 14:14

Nézzük a jó dolgokat. Legalább a Finn-Dana szálat így igazán robbanékony módon zárták rövidre az írók. :)

Amit egyébként hülyeségnek és borzasztó illetlenségnek érzek, hogy kimennek a megemlékezés közepén. Ez olcsó fogás volt az íróktól. :S

_Peter - 2012. 12. 17. 14:38

Múltkor azt írtam túl nagy a kontraszt a korábbi Nazir és a mostani között, hogy a korábbi látványos merénylet tervek helyett egy pacemaker hackkel intézte el Waldent. Hát most megkaptam a látványos támadást, kemény volt!

Saul mint tégla? Eddig mindig elvetettem ezt, de már kevésbé vagyok biztos, ezért jó munkát végeztek az írók. Valakinek tudni kellett az Estes irodájában lévő kódokról, Walden pacemaker kódjáról hiszen szinte fiókra pontosan mondták Brody-nak mi hol van, a poligráf ügy… Ő ismerte a buszos black ops fickót, akitől Estes Quinnt kölcsönözte. Quinn meggondolta magát, Estes kiengedte Sault, ő nem volt ott a merényletkor, mert Nazir temetésére ment, a párbeszéde Carrie-vel (te vagy a legokosabb és legbutább személy akit ismerek) elég kétértelmű. Most ő tűnik nyertesnek, ő lett a CIA fejese, a felesége is visszatér. Az, hogy ő zsidó és nem muzulmán fanatikus magyarázható egy csavarral, hogy egy ilyen merénylet után még nagyobb harc kezdődik a muzulmán terroristák ellen.

Mivel ez így túl logikus, nyilvánvalóan Saul mégsem áruló. :)

Virgil és haverja, Galvez ott voltak, meghaltak? És vajon ki adta ki a tv társaságoknak a Brody felvételt? A CIA, vagy ez is Nazir terve volt előre?

Az viszont tök jó, hogy most fordítva nézhetjük: eddig Carrie volt az egyetlen aki szerint Brody gyanús, most ő az egyetlen aki szerint ártatlan. Dana ettől be fog kattanni. Finn is dead, Xander likes this.

mse - 2012. 12. 17. 14:43

Kár, hogy olyan vontatottan indult az epizód, hogy 5 perc után már azt lestem, mikor robban egy bomba. Ha azt a fordulatot meglepőnek szánták, hát nem jött össze. :)

Love is all you need továbbra is, a legélvezhetőbb Carrie/Brody jelenet az volt, amikor pisztolyt fogott rá. Az azért jól is sikerült.

Petert remélem visszahozzák még. Eszem azt a kis öntörvényű bérgyilkos szívét.

A Danát alakító kiscsajban azért van ígéret, Mandy Patinkinnek meg valaki gyorsan adjon már egy díjat, mert begurolok.

Carrie nővérével meg az unokahúgaival mi történt? Az évad eleje után teljesen eltűntek.

winnie - 2012. 12. 17. 14:49

ja, kritika holnap, ha valaki oda tartogatná a puskaport.

winnie - 2012. 12. 17. 14:49

mse: a tesó éli életét, most legalább beszéltek is a családról:)

LaCRossE - 2012. 12. 17. 15:10

Az első 30 percnél lassan az ereimet vágtam, annyira vontatott és unalmas volt a rész.
Utána viszont beindult, mivel semmi spoilert nem olvastam\promót sem néztem, ezért meglepetés volt a robbantás, de onnan már tiszta sor volt, hogy Brodyra lesz kenve a dolog.
Én jobban örültem volna, ha Brody meghal, na nem mintha nem szeretném a karakterét, de úgy vélem, a sorozatnak kellene már Brody halála.

winnie - 2012. 12. 17. 15:16

lehet hogy köv. évadra húzzák meg mgág jobban megalapozva kettejük kapcsolatát, hogy carrie-nek még erősebb motivációt jelentsen mondjuk a bosszú.

LaCRossE - 2012. 12. 17. 15:27

Csak akkor meg át ne menjen az egész valami Revenge szintű maszlagba. :D (nézem a sorozatot, szeret(t)em is, de azért…)

Kissur - 2012. 12. 17. 15:38

Nem sok tégla lehetőség maradt. Már csak Brody és Saul lehetnek. Brody nagyon bűnbánónak tűnt, de ő hazudott már eleget és nagyon jól. Saul viszont arabul búcsúztatta el a halottakat. Meg Nazir temetésén is ott volt. Lehet, hogy mégiscsak ő lesz a besúgó? De Mandy Patkin mondta, hogy ő túl érzelmes ember, ezért is hagyta ott a CM-ot. Ha ezt nem tudnám, akkor egyértelműen őrá mondanám, hogy ő a tégla.
Visszatértünk így az 1.évadhoz, de mégsem. Az 1.évadban Carrie gondolta egyedül, hogy Brody rossz, most Carrie tudja egyedül, hogy Brody ártatlan. Quinn pedig nagyon jó karakter lett így az évad végére. Remélem jövőre viszont látjuk. :)

mse - 2012. 12. 17. 15:47

@Kissur: Nem vagyok nyelv vagy vallásszakértő, de a feliratom tanúsága szerint Saul a Kaddisht, egy zsidó imádságot mondott el. ;)

@winnie: Azért mégis csak vártam, hátha felbukkannak hús-vér szinten is. :) Talán jobban lenyeltem volna ezt a Carrie otthagyja a CIA-t Brodyért fordulatot, ha őket is beleszövik.

jky - 2012. 12. 17. 16:04

Quinn nálam egyébként a TV sorozatok James Bond-ja :D Külsőre is olyan forma, de ez a csendes gyilkos stílus nagyon jó áll neki. Amúgy egy kicsit “beteg” szerintem, és talán még Carrie-be is belezúgott kicsit :D

Brody és Carrie beszélgetés a kandallónál jó volt: gyakorlatilag mindkettő egy időzített bomba: Brody kiszámíthatatlan/megbízhatatlan, Carrie meg a betegsége miatt. Nem lenne könnyű dolguk egymással, de ezt már ők is felismerték.

winnie - 2012. 12. 17. 16:07

Kissur: az nem arab. Es minek kell neked tegla?:) vagy ha van, akkor lehet meg nem szereplo karakter, lehetett galvez vagy estes, nem csak keteselyes, foleg, ha a ketto nem johet szoba.

Mse: viccelsz? Persze, hogy szurve van a szo. Ez alap.

Kissur - 2012. 12. 17. 18:05

Kell nekem a tégla, mert az 1.évadból se derült ki, hogy ki adta oda a pengét a rabnak, a 2.évad promojában is feltették kérdésként, hogy “Ki a tégla?”, úgyhogy ezek után joggal vagyok rá kíváncsi.
Az imádság miatt pedig elnézést. Nem voltam vele tisztában, nem tudok ezeken a nyelveken. Azt, hogy Saul zsidó, totál elfelejtettem. :)

Cléda - 2012. 12. 17. 18:22

Hát a robbanásig csak ásítoztam, hogy mi ez a langyos víz.. Aztán beindult szépen. Amikor elkezdték adni a tv-ben Brody szövegét, és nézte a család, aztán ők is, hát én leestem a székről.
Az első fele hót unalom volt, így már nem vártam semmi ütőset, de kellemesen megleptek. Kár, hogy csak a rész ilyen kis része volt ennyire jó..
Quinn kedvelhető karakter, remélem látjuk még.
Sault nagyon szeretem, bár a 2 megemlékezés alatt nekem is megfordult a fejemben hogy lehet ő a hunyó, de a reagálása a történésekre már ezt kétlem. (Bár még mindig piszkál kicsit ez az elképzelés is) :)
Egyszóval jó volt, na.

jky - 2012. 12. 17. 19:35

@Cléda

Ha nem lett volna unalmas az első fele, nem ütött volna ennyire a második fele (és a robbanás) :)

sziki - 2012. 12. 17. 19:42

Azért ez odabaszott. Most lehet tévedek, de Carrie a nagy anyázásnál, szerintem egyértelműen Saulra gyanakodott.

winnie - 2012. 12. 17. 20:16

cléda: quinn lesz, ezt megerősítették.

Ingorion - 2012. 12. 17. 20:36

Egy 7,5/10-es évad úgy odabaszott egy 9/10-es fináléval, hogy csak pislogtam. Minden hatásvadászat és logikátlanság ellenére bejött a finálé, kb. ilyen a jó zárás. Legalábbis számomra. Az, hogy az egész Saul mosolygó fejével ért véget priceless volt. Kíváncsi vagyok innen hova tovább.

r.zsofi - 2012. 12. 17. 23:14

Az eleje nekem is kicsit lassú volt, na jó, nagyon!
Én sem néztem semmi előzetest, így ledöbbentem, főleg Estes halálán, vele annyit machináltak, azt hittem több szerepet szánnak neki.

Finn, ó Finn, mi lesz így a kamasz szállal? Pedig mekkora lett volna végignézni, ahogy csepegtetve kapják az infot apucikról Danaval.

Olyan furi lenne, ha a tégla egy kalapból előhúzott nyúl lenne….sztem sokkal meggyőzőbb ha már ismert karakter az.

Saul megdöbbenése miért is lenne akadály? Attól még hogy esetlegesen ilyen irányú céljaim vannak, lehet én is ledöbbennék több mint 200 halott látványától…a kétségbeesés lehet a mit tettem? is….na jó, nem állítom hogy Ő a tégla, de nem is vetem el.
Amúgy az teljesen karakteridegen volt, hogy 3 nap után Estes besétál összehord hetet-havat arról hogy miért gondoltam meg magát, Saul meg kisétál és még csak meg sem próbálja kideríteni…ennyire ismerhette már Estest, hogy vki beleköpött a levesébe és nem csak úgy engedi el.

Quinn nekem is kedvencemmé lépett elő, de tény, hogy marha furi, ha napokig követi, majd hirtelen rájön, hogy mégsem akarja megölni Brodyt. Mindenesetre itt megoldhatták volna valahogy másképp is a dolgot, mert így nagyon langyi lett. 10 mp hamis izgalomért, hogy juj, most lelőtte? Nem kellett volna idiótát csinálni Peterből.

mivanmar - 2012. 12. 19. 01:09

Nekem tetszett a faházas rész is amúgy, lement a hadművelet, amin annyira pörögtek, van egy szusszanásnyi idejük. Felocsúdva a meglepetésből, hogy az élet megy tovább, elgondolkoznak rajta, nekik hol lesz a helyük benne. És az is tetszett, hogy Carrie nem tudott egyből dönteni.

Platschu:
“Amit egyébként hülyeségnek és borzasztó illetlenségnek érzek, hogy kimennek a megemlékezés közepén. Ez olcsó fogás volt az íróktól.”
Szerintem szépen megoldották, Carrie tökre feszengett attól fogva, hogy bejött Brody, alig várta, hogy elmondhassa neki, hogyan döntött.

_Peter:
Az Al-Kaida adta ki a felvételt a tévének.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz