login |

NCIS: kezdett a 10. évad – írta darkspell

2012. 10. 03. 11:24 - Írta: vendegblogger

67 hozzászólás | kategória: kritika,

Kedves kollégák és kolleginák, az a nagy büdös helyzet, hogy itthon megkaptam: a múltkor elkövetett Bones-írásom mennyire nem lett olyan, amilyen az lenni szokott. Ment is egyből a fogadkozás, “Na, majd az encisnél kiköszörülöm a csorbát!” – vagy legalábbis megpróbálom, jómunkásemberhez megfelelően. És hogy ez miként érint ez titeket úgy egyáltalán? Hogy a nyitány megtekintése után egyszer csak a feladat nehézsége exponenciális növekedésnek indult.

Legyünk őszinték és nyíltak, na. EZ. MEG. MI. VOLT?! A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Oké, egy tippem van, de az sem túl vidám. Mert ez kérem szépen a tavalyi gyengus évad gyengus befejezésének a halálunalmas folytatása volt. Tudjátok, ez az, amikor a gyenge kezdést az erős visszaesés követi – vagyis a kellemesen unalmas felvezetés a totális érdektelenség időpazarlásába fullad. Őszintén szólva nagyjából semmi nem maradt meg a 10×01-ből, csak az epizód végi blődség, de azon legalább szépen fel lehetett hördülni.

Mert ugyebár itt van nekünk Amerika Csillaga, az újabb lenyomozhatatlan, epikus mastermind, akit az összes létező egy-két-három-négybetűs ügynökség minden létező gyakornoka, titkárnője, ügynöke és nyugdíjasa keres – persze hiába -, de aztán jön az ősz hajú LJG, aki kellő morcossággal előadja a szokásos önfeláldozást (amiről kapásból az az Alan O’Connor-könyvrészlet ugrott be, hogyaszongya:

– Figyelj, a szabályok szerint nem ölhet meg
– És ha mégis megteszi?
– Ne aggódj, akkor megbosszulunk.

– remélem, nagyjából jól emlékeztem), majd elrobog a naplementébe. És ilyen egyszerű ez, kérem. Jön a fehér lovag ősz lovon, és megtalálja ezt a szellemet, akit eddig senki. A saját házában. Mert erre eddig nyilván senki sem gondolt. Aztán ha már ott van, meg is öli, mert az olyan igazságszolgáltatós.

Az, hogy évad közben erősen felejthető nyomozós epizódokat produkálnak, szerintem már senkinek sem meglepetés, de most először éreztem azt, hogy már a “kiemelt” részhez sem volt elég puskaporuk. Amennyire hoztam a finálénál pozitív példának, hogy az NCIS karakterekkel dolgozik, most ugyanannyira hoznom kell ismét – sajnos, ellentétes előjellel. Lépjünk már ki bizonyos klisékből, kérem! Fejlődjön már az a nyamvadt karakter valamerre! Megint volt öt perc Tony-Ziva közös pillanat, aztán ennyi, köszipuszi?

Persze, nem igazán kell változtatni a jól bevált recepten, hisz Amerika nyugdíjas populációjának a fele így is nézi, de azért legalább valamit villanthattak volna. Mert – és itt ne legyenek illúzióink – mostantól úgyis jönnek a töltelék, sablon nyomozós epizódok számolatlanul.

És akkor a végén jöjjön a szokásos, dobjunk rá egy pontot. Legyen mondjuk a legnagyobb jóindulattal és szeretettel egy 3/10. Azt gondolom, ennél találóbb címet nem is választhattak volna. Megtekintéskor járjatok el extreme prejudice-szal. Vagy tudjátok mit? Meg se nézzétek.

Tényleg el vagyok keseredve, na.

67 hozzászólás Ne habozz!

Ronin - 2012. 10. 03. 11:59

Teljesen egyetértek a kritikával. Az epizód tele volt ostoba megoldásokkal, mint pl amikor az FBI egység próbálja becserkészni Dearing-et a dekoratív ügynöknő vezetésével. Kezd érni a kasza gondolata, pedig nagyon régóta nézem.

winnie - 2012. 10. 03. 12:01

segítene valaki, csak hogy összeálljon a kép. ez a dearing hogy lett felvezetve a 9. évad végén? ott is rosszfiúként, vagy csak idővel derült ki róla?

Kelta67 - 2012. 10. 03. 12:20

Eleve rosszfiúként lett felvezetve, csak később derült ki hogy katonafiát vesztette el, és ilyen merényletekkel akarta felhívni a figyelmet a szerinte hiányosságokra, amibe belehalt a fia..

winnie - 2012. 10. 03. 12:32

köszi.

fran - 2012. 10. 03. 13:06

Miközben néztem azt éreztem, hogy ezt két részben akarták megoldani. De az írók nem tudták megoldani és így lett belőle egy rész. Reménykedem abban, hogy azért húzták meg így az első részt mert a többi annyira jó lesz.

Bart - 2012. 10. 03. 13:29

Ősszinte leszek… Én nagy JAG rajongó voltam, s talán vagyok is, hiába érzem, hogy a zseniális első évadot, egy egész jó pár évad követett, majd szép lassan elindult a “menjetek a francba” irányába. Az NCIS-t az első rész óta rühellem, mert borzalom… Mind1, el se hiszem, hogy ez a NEM MONDOM KI MI megért 10 évadot :S

wondorog - 2012. 10. 03. 13:33

Az 1. rész tényleg nem volt nagy szám, eleve Harper Dearing indokai is, (meghalt a fiam, ezért szétkúrom az egész Navy-t) megkérdőjelezhetőek voltak.
Most néztem a 2. részt, ami viszont egész jól sikerült főleg az Abby és Vance szálon, még a nyomozás sem volt annyira gyenge.

Sanna - 2012. 10. 03. 14:40

egyetértek a kritikával, nagyon gyenge premiert láthattunk, de valahogy nem is vártam mást, a sorozat lassú, öreg és az a nagy hibája az egésznek, hogy miközben nézem én is így érzem magam…

nagyon szerettem az NCIS-t, remek és izgalmas karakterek voltak, de valamit elrontottak, egyszerűen nem képesek megújulni, valahogy mindig ugyanazt látom, hiába nézek másik részt, inkább adjanak teret a többi fiatalabb szereplőknek, MW már bizonyította, hogy képes elvinni egy epizódot (7×01-ben zseniális volt), sőt évadot is építettek rá (4. évad, ami a legjobb évadok közé tartozik), több Tony és Zivát, több Palmert, Abby-t, stb. Leroy Jethro Gibbs pedig szépen lassan motorozzon el a naplementében, de ez úgysem fog megtörténni

szóval nálam eljutott arra sorozat hogy nem lesz heti nézős, ha majd olvasok valami érdekeset a sorozattal kapcsolatosan, akkor megnézem az epizódot, meg talán majd darálva, de ennyi

K3rnel - 2012. 10. 03. 18:17

Amikor az FBI bement a hotelszobába és se szó se beszéd szanaszét lőtték a vécét az milyen eljárás volt ? :D Ha jól emlékszem felszólítás nélkül lőtték szét 3 gépfegyverrel és egy pisztollyal, nem tudták, hogy az embernél lehetett-e fegyver, bármi stb, de biztos ami biztos ellőttek pár száz töltényt. :) Az már csak hab volt a tortán, hogy az ellen meg kimászott az ablakon, nyilván nem gondolhatta az FBI, hogy a szobának lehetnek ablakai és oda kellene állítani valakit, jó ég…

Az is logikusnak tűnik, hogy miután elrabolják az NCIS vezetőjét autóstul és utána senki nem tudja, hogy miért is történt az egész, nem, hogy nem szedik szét a kocsit, hogy átkutassák, de még kiemelt helyet is kap a főépület oldalánál, mert ugye, ha a parkolóban robbant volt fel az kit érdekel… :D

Abby ablakai előtt állt a kocsi kb 5 méterrel, Abby meg Gibbs bent voltak a laborban miközben a kocsi felrobbant, egy kémiai laborban, semmi bajuk nem lett, koszos lett a ruhájuk. Mondjuk még a legkomolyabb baja a robbanástól az ismert szereplők közül a zöldfülűnek lett, pár öltés. Az egész robbanásnak semmi kihatása nem volt a történetre. Nem is értem így utólag, hogy minek is kellett.

Szerettem ezt a sorozatot, de iszonyú baromságok vannak benne! Már csak azért nézem hátha összejön már Tony és Ziva, de az kb. annyira érzem közelinek, minthogy megtudjam, hogy néz ki Ted gyerekeinek anyja a HIMYM-ben…

Katta - 2012. 10. 03. 20:23

Régen nagyon szerettem, az első sorozat volt, amit TV-RIP-ben rögtön másnap töltöttem. Aztán leült az egész, már inkább elkalandozok a részek nézése közben, márha épp megnézem a TV-ben.

Cinzina - 2012. 10. 03. 22:09

Én most daráltam le a nyáron a 9 évadot, és izgalommal teli vártam a 10. első részét. Azt kell mondjam, nem kellett volna… Gibbsben most kb mintha Horáció támadt volna fel, a Rettenthetetlen, a Halhatatlan, a Sebezhetetlen, aki mindig másodpercek alatt végez az ellenséggel. Mi ez, kérem? Oké, hogy McGee a kedvencem, és persze nem akartam volna hogy megsérüljön, de b****meg, azért mégis csak jobb lett volna, o-ó… Tényleg semmi értelme nem volt, hogy robbantottak. A romantikus szálak szintén mint a Miamiban, kissé el vannak cseszve. Most akkor vagy legyen valami, vagy ne legyen semmi… De bízom benne, hogy jobb lesz a folytatás.

Andree - 2012. 10. 04. 00:16

Bizony szar volt na. De már elmondtam párszor, szerintem az NCIS-t megölte 20 millió amerikai tévénéző. Változtatni nem kell mert így is ezt nézni mindenki. “Karakterfejlődés? Nehogy már Géza, még a végén rossz irányba lépünk és elkapcsol 3 millió ember.” Azért toporog mindenki egy helyben cirka 4 éve, amit néha sikerül persze megtörni zseniális részekkel (7×01, atyaég az is de rég volt) de alapvetően belőtték magukat egy szintre ami hát a szar és a gyenge között mozog. A valamikor zseniális karakterek meg már fárasztóan ugyanolyanok mint voltak régen. Tony/Ziva pár részenként fél perc letudva (ami mellesleg ugyanaz a fél perc kb. 5 éve csak a helyszínét variálják), McGee geekeskedjen egyet, Abby legyen aranyos, Palmer kicsit szerencsétlen, Ducky okos, Szuper Gibbs meg nézzen szigorúan minden gonoszra aztán vágtasson el a naplementébe. És sajnos ilyenkor tűnik fel az embernek amit a korai évadokban még nem vett észre mert vitték a szereplők a sorozatot. Hogy az ügyeket egy 3 éves is meg tudja írni ilyen csavarosra…

K3rnel - 2012. 10. 04. 01:32

Nálam egy sorozat, akkor érik kaszára, amikor bekapcsolom, már szinte csak megszokásból, és a rész kb. 20. percében arra eszmélek, hogy a monitor fölötti falat bámulom és azon gondolkodom, hogy mit is kellene vacsoráznom. Ekkor jön egy robbanás, vagy más hangosabb történés a sorozatban és észreveszem, hogy csak nézni kellene a monitort hiszen megy az NCIS. Aztán persze előfordul, hogy ez az egész egy részen belül kétszer is megtörténik, sajnos egyre gyakrabban. Viszont akkor is megnézem a következő részt, mert mindig hiszem, hogy lesz ez még jobb is. De már nem is tudom hányadik esélyt adom ennek a sorozatnak, a múlt miatt maradok.

Cancer - 2012. 10. 04. 10:02

Egyetértek a kritikával. Az én legnagyobb legnagyobb szívfájdalmam Ziva (teljes) leredukálása. Ha eddig védtem is a sorozatot, innentől nem fogom.

fran - 2012. 10. 11. 14:18

A második rész már hozta, azt amiért szeretem az ncist. A régi dolgok nem elfelejtését, de nem is azon való rágódást. Az emberséget, ahogy a családot ábrázolják. Ha ezt hozzák a továbbiakban, elégedett leszek.

Zora - 2012. 12. 08. 16:22

10×05:

Mikor kiderült, hogy a kocsi nem a katonáé volt, csak “kölcsönvette”, rögtön tudtam, hogy a tulajdonos volt az igazi célpont.
Jó rész volt, idős Gibbs-szel együtt.
Ráismertetek Lando Calrissian-ra? Örülök, mikor régi színészeket behoznak mellékszereplőnek!
A problémám is ezzel kapcsolatos: Ha a legfiatalabb kort vesszük egy katonának, LJ akkor is ’45-ben minimum 19 éves volt. Jackson dettó. Tehát, 1926-os születésűek. Vagyis, most minimum 86 évesek. Gibbs ’56-58 körül született, 30 év körüli az apja, ami a múlt század közepén elég későinek számít – de persze előfordul. A másik, ami kissé valószínűtlen: Nem vagyok tisztában az amerikai színesbőrűek jogaival, de szerintem LJ nem járhatott Gibbs szüleivel egy középiskolába, mert ha járt is egyáltalán középiskolába, biztosan nem egy épületben volt a fehérekkel, tehát nem is találkozhattak!
Ez így eléggé valószínűtlen, de egy hazafias részbe belefért.

Érdekes, hogy a sorozat Amerikában az első helyen van, Ném.o-ban 2-3., itthon meg nagyon mostohagyerek, mert semmilyen fan-oldala nincs, fórumokon kevés a hozzászólás, emiatt pedig a feliratozó is inkább menőbb sorozatokat helyez előtérbe. Én nagyon sajnálom, nekem továbbra is nagyon tetszik!

Zora - 2012. 12. 11. 19:29

10×06-07:
Eléggé vontatott volt, de lehet, csak hangulatom nem volt az ilyan pszichés betegségekhez.
Az utolsó perc hamisítatlan DiNozzo húzás volt!

10×08:
Jó volt az ügy, Gibbs-hez feltűnt egy újabb nő! Nocsak, nocsak!
És végre volt Tiva! És milyen! És Abby és Ziva!
Végre vissza lett utalva a liftben történtekre!
Amikor Ziva a barátjáról beszélt, sejtettem, hogy egy aggastyán. És a végén hármasba mentek vacsorázni!
Persze, tudom, ennél többre még legalább egy évig ne számítsak, de ez a rész mindenestül nagyon jó volt! Mikor Tony Duckyt próbálta utánozni, aztán pont tőle kapott egy taslit.
Tízpontos rész!

… végül is én tulajdonképpen szívesen lelkendezem saját magamnak is – mint a CSI:NY topicban…

fran - 2012. 12. 21. 12:46

A 10×9 nagyon jó volt. Végre egy kis humor.

Zora - 2012. 12. 30. 13:32

Egyetértek a 10×09-ről.Nagyon szeretem az olyan részeket, mikor Fornell is szerepel. Kettőjük ex-felesége meg csak hab volt a tortán! Tényleg lehetne pár “három-ügynökség-nyomoz” -rész még!

Zora - 2013. 01. 04. 15:31

10×10
Ez is nagyon jó volt, szeretem az “id. DiNozzo”-s részeket. Viszont: remélem, most már örökre elásták a csatabárdot, mert mindegyik részben Tony csak szenvelgett, hogy micsoda egy apja van. Jöhet gyakrabban az öreg, méghozzá Tony meghívására, hogy aztán addig duruzsoljon a fiának Ziváról, míg Tony lépni mer.
Amúgy: milyen anyáskodó volt Ziva, nem? Mikor Tonyt “megpaskolta”, hogy fogadja be az apját, vagy mikor Timnek megtörölte a morzsás száját.
Az kicsit fura volt, hogy mindenki visszafojtott lélegzettel nézett Zivára, mikor Senior tőle kérdezte, mekkora Tony lakása. Mintha bárkinek is a csapatból akár egy halvány gyanúja is lehetne…

Fura kettősséget érzek: nagyon szeretném, hogy legyen Tiva, ugyanakkor ez a csapat így, “ártatlanul” annyira tökéletes, hogy félek, egy Tiva megbolygatna mindent. Úgyhogy emiatt meg nem akarom…

Nagyon tetszik ez az új évad – az első rész kivételével -, jó lenne még legalább 2.

Lucky!? - 2013. 01. 13. 11:42

Basszus 11. rész eléggé ütött

SPOILER

az hogy kettő karaktert is megölnek, nem számítottam rá
ez most fel fogja kavarni az országok közti “békét”

fran - 2013. 01. 14. 23:26

Lucky, az is ütött nagyon. De ez az NCISben megszokott.
Lenne egy kérdésem, Eli kérdése az mi volt? Most akkor tényleg szült egy gyereket Ziva, vagy csak várta? Ti mit vetettek ebből le?
Mondjuk a 11. rész nem véletlenül volt ennyire nézett.

Zora - 2013. 01. 15. 20:07

fran- 2013. 01. 14. 23:26

*** SPOILER 10×11

Dehogyis szült! Az csak beépülés volt!

Mondjuk attól függetlenül, hogy ez frenetikus rész volt, kicsit aggódom, hogy előszedtek még a 4. évadból is kellékeket. Olyan, mintha “tavaszi nagytakarítás” lenne a csapatnál. Mondjuk, ha ez azzal jár, hogy visszajön a régi Ziva, akkor oké!

Ez a rész 10 pontból tízcsillagos tíz pontot kap tőlem. Cote-ra nem is találok szavakat!

wondorog - 2013. 01. 16. 13:17

Egyszerre néztem meg a dupla részt, hát mit kell mondja, az utóbbi évadok egyik legjobb történetét kaptuk. Végre visszatértünk a Ziva szálhoz, ami nagyon erős részeket tud produkálni, a Tony-Ziva kapcsolatot is előhozták, és hálistennek még meghagytak egy nyitott szálat a folytatásra. 9,5/10

wondorog - 2013. 01. 16. 13:19

Ja és kíváncsi vagyok darkspell-nél visszatér-e az a bizonyos ‘hell yeah” :)

fran - 2013. 01. 16. 15:57

Zora, szerintem ettől bonyolultabb a válasz. Lehet, hogy egy olyan emlékről beszélt Ziva és Eli, ami az NCIS-hez csatlakozás előtt történt. Különben miért lenne érdekes, hogy mit mondott a többieknek, és miért kezdett el majdnem sírni? De valószínűleg neked van igazad.
Az NCIS a POI-hez hasonlóan jó abban, hogy már rég elfeledett szálakat előkaparjon, amire csak utalások voltak.

Zora - 2013. 01. 16. 18:13

fran- 2013. 01. 16. 15:57

Én imádok belemagyarázni dolgokat, de szerintem nem volt semmi. Már ha arra gondolsz, hogy esetleg elvetélt volna. Szerintem a csodálkozásával az apja csak ugratta, hogy feldobja a hangulatot. És csak azért kérdezte szerintem a nemét, hogy tudja, melyiket szeretné inkább.

De ezen nem fogunk összeveszni! :-)
Nekem mindkét variáció megfelel!

Éppen írogatok egy NCIS fanfiction-t. Ha szereted a műfajt, pillants bele:
http://www.fanfiction.net/s/8329630/1/V%C3%A9rvonal

wondorog - 2013. 01. 16. 18:27

Szerintem is azért kérdezte a nemét, hogy megtudja, milyen gyereket szeretne, ezért is volt olyan megható a jelenet.

Khes - 2013. 01. 17. 14:28

Nem vagyok teljesen kibékülve ezzel a semmilyen “lezárásával” a sztorinak, gondolom ezt még ragozni fogják az évad második felében, ettől függetlenül erős két rész volt, tetszett.

mary - 2013. 01. 18. 00:17

Nem tudjátok, hogy az új rész végén mit mond Tony Zivának?

wondorog - 2013. 01. 18. 00:36

mary: Azt,hogy “You are not alone”.

mary - 2013. 01. 18. 13:32

wondorog: köszönöm! :)

fran - 2013. 01. 19. 16:24

Hát, most megnéztem felirattal a második részt. Tetszett, de biztos vagyok benne, hogy nem Bodnar állt a gyilkosság mögött. (Ez magyar jelenlétnek számít?;))
Ha ez lenne a főszál, akkor az jót tenne a sorozatnak.

Zora - 2013. 01. 21. 19:13

10y12

Egy másik fórumba már írtam, de muszáj ide is: ez a rész akkora Tiva volt, hogy csak úgy szikrázott!
Tetszett, hogy nem kapták el Bodnárt, ami fura is lett volna, elvégre a legjobbtól tanult.
Viszont én elképzelhetőnek tartom, hogy ő áll mögötte, csupán hatalomvágyból.

Sok-sok-sok még ilyen részt akarok!!!!

tschaby - 2013. 02. 02. 13:35

Berendelve a 11. évad. Harmon marad még egy évet.

Zora - 2013. 02. 03. 20:17

Hát, az jó, hogy marad, mert ha menne, csak DiNozzo lehetne a főnök, akkor pedig lőttek Tivának.
Vagy lőttek az egész sorozatnak, és JAG-szerű Tivát csinálnak, az utolsó rész utolsó 10 percére…

wondorog - 2013. 02. 06. 14:25

Kellemes csalódás ez az évad, nagyon jó részeket csinálnak most, a múltheti Abby-s, most ez a hackeres, a dupla előtt is voltak, kiemelkedőek. Végre nem csak szimpla klisés nyomozás, remélem tartják a színvonalat.

Zora - 2013. 02. 24. 19:37

10×15

Felirat nélkül láttam, fura volt.
Átéreztem Vance helyzetét, meg mikor Ziva beszélt vele a végén.
Az volt értelmetlen, hogy Tivát kérte fel gyermekmegőrzésre. Egy ügy közepén!
Aztán lehet, ez kellett nekünk, Tiva-fanoknak, mert ha nagyon továbbgondolok, miután ők eljöttek az igazgatótól, már nem is szerepeltek a képernyőn… A fanfiction-írók paradicsoma az ilyen helyzet!
Egyelőre nem volt nagy szám, majd felirattal talán találok benne értéket.

Ja, még az is fura, Ziva 2 héttel az apja halála után már dolgozik, Vance pedig 5 héttel… Mintha ezzel akarnák mutatni, hogy Z erősebb. Vagy nem tudom.

torjack - 2013. 04. 15. 14:19

Érdekes lesz a hajrá… Pláne hogy lesz John M. Jackson és Colin Hanks is.
Kiváncsi vagyok, hogy a nyugdíjazott Chegwidden milyen szerepet fog betölteni a sztoriban…

tschaby - 2013. 04. 24. 12:53

Az utóbbi évek legjobb évada ez, ennek megfelelően ütős rész volt a tegnapi. Marina Sirtis-t is jó volt újra látni, mégha konfliktus-katalizálásra használják is. Tiva rajongók is csöpöghettek kedvükre.

fran - 2013. 04. 25. 12:34

tschaby, egyetértek veled. Csak azt az első részt tudnánk feledni. Dockék boncolása és menekülése vicces volt. Bár ezt a szót érdekes így használni.
Tony tánc közben végre hasonlított arra a fiatalemberre akit Jessica Alba oldalán láttunk a Dark Angelben.

Zora - 2013. 04. 28. 08:10

10×21

Nagyon jó volt a rész. És igen, én, mint Tiva-fan csöpögtem, de félek, ennél tovább nem fognak jutni. Ziva most szedte össze a bátorságát /most határozta végre el magát?) hogy komolyan veszi Tonyt, erre ez a baleset…!

Jól gondolom, hogy a majom-Tonyt már nem láttuk egy ideje? Remélem, az alkotók megtartják eme jó szokásukat…

Ha tudtam volna, hogy ez egy kétrészes sztori, vártam volna a következőre. Vagy ezt elhúzzák egészen az évadzáróig? Valaki tud valamit?

tschaby - 2013. 04. 28. 08:50

Nézd meg itt, de óvatosan, mert erősen spoileres:
http://tvline.com/2013/04/19/may-season-finale-spoilers-2013-sweeps-photos-once-upon-a-time/#22/ncis/
Emiatt a nyilakkal is vigyázz, nehogy olyanba fuss, amit nem akarsz tudni (bár a nagy részük természetesen elég homályos és/vagy általános fogalmazású)!

Zora - 2013. 04. 28. 09:17

tschaby – 2013. 04. 28. 08:50

Hú, ha erősen spoileres, inkább nem. Magát a történetet nem szeretném tudni, inkább csak olyasmire vagyok kíváncsi, hogy ez az évad is olyan lesz-e, mint az előző, ahol az utolsó 4 rész egybefüggő volt. Mert akkor inkább egyben nézném meg őket (és német felirattal, mert magyar még sajnos nincs)

tschaby - 2013. 04. 28. 12:03

Ahogy levettem, Glasberg szinte minden interjúban négy összefüggő epizódról beszél az évad végén, úgyhogy szerintem igen..

torjack - 2013. 04. 29. 01:01

Cote de Pablo szerződéséről volt már valami infó?
Úgy tudom, hogy még nem írt alá a következő évadra.
Bár nem tartom valószínűnek, hogy kiszállna. Esetleg elhúzzák a bejelentését, hogy legyen kiért aggódni a nyáron.

tschaby - 2013. 04. 29. 20:06

Nem tudni semmit. Lehet ő lesz a cliffhanger a cliffhangerben…

Zora - 2013. 05. 03. 15:30

Cote nem írt alá a következő évadra???
Remélem tényleg csak húzzák. Abszolút nem olvasok a színészekről pletykákat, így azt sem tudom, van-e barátja, vagy vőlegénye. Mert ha esetleg terhes, akkor elképzelhető, hogy kiírják, bár véleményem szerint pont most olyan a kapcsolatuk Tonyval, hogy egy terhességet bele lehetne írni. Vagy – és én jóindulatúan szemet hunynék -, úgy csinálnák meg, mint egykor C. Bell terhességét a JAG-ben, ahol ő beépített emberként terhest alakított. Mert Code már nagyon is az NCIS-hez tartozik…

torjack - 2013. 05. 03. 15:45

Még nem írt alá elméletileg, de szerintem nem lesz vele gond.

Zora - 2013. 05. 04. 17:06

10×22

Hát, én most a pincebeli jelenetet nem értem. Tony azt mondja, aggódik Ziva miatt, mert titokzatosabb és precízebb lett. Erre miért kérdezi meg Gibbs, hogy történt-e valami Berlinben? Mégis mire gondol? Mert azt tudja, hogy Z csalódott, hogy nem Bodnar volt ott. De más? Eleve egy Tivára ő sem gondolhat, mert Tony már máskor is elmondta, ha aggódott Ziváért. Szóval, érti valaki?
Amúgy itt még kisebb esélyét látom annak, hogy lefeküdtek egymással, mint Párizsban, mert maga az egész hangulat és körülmény sokkal szomorúbb volt. Szóval ezt eleve kizártam.
Olvastam, hogy az évadzáróra jön Chegwidden admirális (Jól írom?) Azért a JAG-es hangulat hiányzik… Lehet, nyáron újra megnézem Harmékat…

Zora - 2013. 05. 05. 11:57

Egy kicsit agyaltam ezen a Cote-dolgon. Szerintem, mivel vele játszák el az évadzáró cliffhanger-t, ezért, hogy ne úgy járjanak mint 1 éve Duckynál, inkább nem verik nagydobra az aláírást. Azt hiszem, abba is beletörődnék, ha csak szeptemberben, a 11×01 után tudnám meg.

Amúgy: van itt olyan régi rajongó, aki Kate halálát valós időben élte meg? Úgy értem, akkor lehetett tudni, hogy nem fog szerepelni a 3. évadban?

tschaby - 2013. 05. 05. 19:58

Ha nem is valós időben, de kb. fél-egy éves csúszással néztem a JAG-et és az NCIS-t is, igaz német nyelvű csatornákon. Akkor nekem még cliffhanger volt a cliffhanger, mert neten nem igazán olvasgattam sorozatokról (töltögetni is csak később kezdtem el), csak néztem, amit néztem a TV-ben. Mindig a zene volt nálam az első, a sorozatok csak valahol hátrébb vannak a sorban.

Zora - 2013. 05. 05. 20:47

tschaby – 2013. 05. 05. 19:58

Hát, értem. Én meg úgy 5 éve nézem az NCIS-t, szintén németen, de én a Zivás részekkel kezdtem, az első 2 évadot kb 2 éve néztem meg. Fura volt…

tschaby - 2013. 05. 06. 08:30

Egy idő után az ember már nem akad fenn ilyeneken. Anno a JAG-ben, rögtön az elején kétszer cserélték le a női főszereplőt (Andrea Parker → Tracey Needham(őt nagyon bírtam) → Catherine Bell), az NCIS ehhez képest egyszer cserélt (persze ha a JAG-es duplát nem veszem ide, ha igen, akkor kétszer) és azt is frankón sztoriba foglalva, úgyhogy részemről nincs panasz.

torjack - 2013. 05. 08. 17:05

Valamiért az az érzésem, hogy az évadzárót megint elcseszik… Az LA viszont ütni fog, mint az ipari áram.

tschaby - 2013. 05. 09. 19:15

Lehet még ebből jó rész a promo alapján, de az biztos, hogy az LA-ben belengetett “komplikációk” elég durvák. Ott többnek tűnik a potenciál most.

torjack - 2013. 05. 09. 19:56

Hát igen. Az LA-ben Sam befürdik,a neje bungee-jumpingol, Janvier úgy járt, mint Luke Skywalker, Deeks lesmárolja(?) Kensit, majd fogászatra megy, Callen meg ezeken jól meglepődik. Így első látásra. :D
NCIS-ben meg lesz Chegwidden, meg kísért Franks…
Bár ha CDP még nem véste alá a szerződést, akkor vele meg lehet játszani a cliffet. Kirúgják, vagy valami. De a promó nem hozott lázba különösebben. Az LA annál inkább…

torjack - 2013. 05. 09. 21:54

Amúgy várható majd finálé előtti írás? Vagy “csak” évadkritika lesz? Vagy az se? LA-nél ugyanez a kérdés.

Zora - 2013. 05. 11. 09:35

10×23

Ütős volt a vége. Kíváncsi vagyok, most a felesége és lánya gyilkosának megöléséről, vagy Jen haláláról van szó. Semmilyen spoilert vagy promot nem fogok megnézni!

A Tiva jó volt; most már Ziva is biztos lehet benne, hogy Tony mit érez iránta. Amúgy az Adam-es dolog jellemző Zivára, úgyhogy emiatt nem akadtam ki. De, hogy tényleg pont azután tette, amit Tony mondott… Na, emiatt kiakadtam.

Szerintem olyasmi lesz, mint amikor Gibbs nyugdíjba vonult. Csak most néhány hónapra felfüggesztik és Tony lesz a főnök. (Remélem, visszatér ahhoz a szokásához, mint anno, hogy minden szerda estét Zivánál tölt…)

torjack - 2013. 05. 11. 10:39

Annak nem igazán örülök,hogy a finálé Gibbsre lesz kihegyezve. A öreggel kapcsolatban már egy ideje csak az érdekel, hogy a búbánatba viszi ki a hajót a pincéből…:)

Bár arra van egy elméletem: Sehogy. Felépíti, majd lebontja, hogy aztán újra elkezdhesse építeni. Tiva fronton sok mindent nem várok, ezen a téren az LA sokkal jobban halad.
Itt max. negatív csavar lehet, ha CDP végül mégse írna alá. De ezt nem tartom valószínűnek.

Zora - 2013. 05. 11. 14:23

“Tiva fronton sok mindent nem várok, ezen a téren az LA sokkal jobban halad.”

Már régen gondolkodom rajta – úgy másfél éve -, valami baj van velem? Hogy Kensi és Deeks kapcsolatát idegesítően erőltetettnek érzem??? És semmi romantikus kémiát nem látok köztük???
Ja, megyek az L.A. posztba!

torjack - 2013. 05. 11. 14:52

Fura, szerintem a Kensi és Deeks közötti kémia az első perctől megvan, nálam a Tiva inkább tűnik erőltetettnek…Pedig van ott is kémia, de néha úgy tűnik,hogy az alkotók sem igazán döntötték még el hogy mit is kezdjenek velük. Bár tény,hogy ebben az évadban azért prezentáltak némi előrelépést ezen a fronton. A Berlin majdnem meghozta az áttörést,de a köv. részben gyorsan elmaszatolták az egészet.

torjack - 2013. 05. 15. 11:30

Hát, nem volt egy nagy cucc a szezonfinálé…10 év után kaszálni már úgyse fogom, de azért ez így kevés.

tschaby - 2013. 05. 15. 13:05

Számomra ez egyértelműen a jobb NCIS-es évadzárók közé tartozik. Nem igénylem igazán a cliffhangert, ha a sztori elviszi a részt és itt szerintem elvitte, mégha minimálisan kiszámítható is volt a dolog. Jó rész volt, kiváncsian várom a folytatást!
Annyit még: hogy ha ez jó volt (márpedig az), akkor az LA odab@szott!

torjack - 2013. 05. 15. 13:19

Visszanézve mégegyszer, tényleg a jobbak közé tartozik, de az LA köröket vert rá

Khes - 2013. 05. 15. 18:40

Ha nem is hellyeaah by darkspell, de kötetekkel jobb volt, mint a tavalyi, annál speciel nem annyira vártam a feloldást, de ez így most érdekel mit hoznak ki belőle szeptemberben. És az LA meg extra lett, de nagyon.

Zora - 2013. 05. 17. 21:49

10×24

Lassú volt, de nagyon tetszett.
Tiva téren: lecsillapodtam. Ugyanis nem tudtam, milyen Tivát várok, de pontosan azt kaptam, amire szükségem volt. Mindketten tisztában vannak a saját, és a másik érzéseivel, de a barátságuk mindennél többet jelent. Ez pont jó volt.
Amúgy, szerintem nem Fornellt lőtte le, hanem aki kiszállt az autóból. Vagy, ha mégis őt, akkor be volt avatva, és esetleg eljátsza a saját halálát.
Mindent összevetve, jó volt. 4 hónap szünet…???!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz