login |

Scandal: kezdett a 2. évad

2012. 10. 03. 13:01 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Mondjuk ki még egyszer: a Scandal 2011/12 legjobb országos újoncsorozata lett. De, teszem hozzá, ezt csakis azért lehet elmondani, mert 7 részes volt az első szezon, nagyon feszes, pár epizodikus résszel, erős átíveléssel, lezártsággal, egy nagyon erős minisorozat-szerű évaddal. Egyszerre volt nyomozós, ügyvédes és politikai összeesküvős, machinálós, mindez nagyon pörgő párbeszédekkel (össze kéne már szedni azokat a sorozatokat, ahol a színészek parancsba kapják, hogy gyorsan beszéljenek, mint a Gilmore Girls-ben.), és még romantika is akadt benne.

A folytatás miatt nem aggódtam, vártam, de most, megnézve a 2×01-et, engedtessék meg nekem, hogy aggódjak. Túl nagy falat volt az első szezon és már sohasem lesz olyan a Scandal? Egyelőre még 13 részes csak a berendelés, de ebből könnyen 22 lehet, és még Shonda Rhimes is mondta, hogy jobban örülne a 7 epizódos folytatásnak…

Mert mi is volt az évadnyitóban? (Fél év telt el.) Egy ügy (egy politikus ügye, ezúttal nem gyilkosság, pozitívum) a cégnek, némi politikai huzavona egy háború indításának kérdéséről, a fő romantikus szál göngyölgetése, valamint a “Kicsoda Quinn Perkins?”-kérdés felderítése, főleg tárgyalóteremben. (Szegény, mindig Rob Lowe van előtte, és ahogy mondja a Pyrex-ben, hogy “Ann Perkins!”)

A lényeg, hogy semmi olyan érdekes szál nem volt jelen, mint az első évadban. Quinn személyazonosságának kérdése lett volna hivatott betölteni ezt, de mivel rögtön az elején elmondták, hogy kicsoda és miért az most, aki, rejtély kevés maradt. És azt a kevés rejtélyt is eltüntették azzal, hogy a rész végére kvázi mindent elvarrtak (leggagyibb megoldás evör?), s már csak egy “Miért?”-kérdés maradt, amit lehet, hogy elkezdenek körbejárni, de egyelőre sajnos ez a szál közel sincs olyan izgalmas, mint az 1. évados.


A többivel már nem volt gond, néha ugyan fájt a fejem a sok dumától, főleg az elején volt nagyon nehéz követni a Quinn-féle ügyet. A nyomozás szokásos volt, a politikai színtéren a First Lady (aki állandó szereplő lett, akárcsak az ügyész – míg Finch-et elvesztettük, kapott egy 1 mondatos búcsút, vagyis mínusz egy ügyvéd (szabad olyat tippelni, hogy idővel csatlakozik Olivia csapatához?)) egyre jobb lesz, kellemesen kavarja a kavargatnivalót, azonban minden pozitívumot lehúz a fő romantikus kapcsolat, mely ezúttal egy telefonhívással volt jelen.

Értem én, hogy nagyok az érzelmek, de ez akkor sem jön át, főleg azért nem, mert pont a két legkevésbé érdekes karakter között zajlik. A közös jelenetüknél éreztem, hogy hosszútávon az ilyet nem tudnám elviselni, s lehet, hogy a 2×03 után miattuk fogom kaszálni a sorozatot. Ha valamennyire ezt a viszonyt parkolópályára tennék és előkapnának egy jó kis átívelést, vagy komolyabb nyomozásokat (lehet felőlem epizodikus a sorozat, de tudom, hogy nem lesz, a Fehér Házat mindig használniuk kell) folytatnának, akkor nem lenne gond.

Főleg azért nem, mert a Fehér Házas figurák 2/3-a jó, Olivia csapatában is nagyszerű Huck és Abby, de Harrison és Quinn is okés, csak ez a fránya Olivia… Ez a kezdés csak 4/10 volt. Kevés volt benne a negatívum, de azok nagyon lehúzták a szememben. Mindez persze az elvárásokkal is magyarázható, hiszen ha valaki szurkol Oliva kapcsolatának, az örülni fog.

12 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2012. 10. 03. 17:10

Nekem hét tökéletes rész elég is volt a Scandalból azt hiszem, nem akarom, hogy a folytatás miatt más kép alakuljon ki bennem a sorozatról.

annyit kérhetnék, hogy el tudja valaki mondani, mi volt Quinn titka?

winnie - 2012. 10. 03. 17:25

már a rész elején kiderül, hogy azzal gyanúsították pár éve, hogy egy levélbombával megölte a pasiját (fél évi ismertség, szakítani akart talán) és hat kollegáját. de nem ő váltott nevet, hanem menekülés közben elrabolják és elkábítják és washingtonban ébred egy szállodában új személyazonossággal, új papírokkal. ennyi. fogalma sincs, hogy ki intézte. a rész végén nagyjából felfedik, hogy ki van a háttérben, de hogy miért, azt továbbra sem tudni, így görgethetik.

Homer - 2012. 10. 03. 20:17

aki az első képen van az nem az Osztály Vigyázz-ból a Pákó?:D

winnie - 2012. 10. 03. 22:06

az se ma volt, akkor még 16 évvel fiatalabb volt:) guillermo diaz azóta rezidens sorozatszínész.

Dor Ka - 2012. 10. 07. 10:36

Még nem láttam, mára van betervezve; mondjuk nálam ez meg a Newsroom az utóbbi évek legnagyobb meglepetése, pedig nem feltétlenül kedvelem a krimi/politikai szálon futó sorozatokat. De ezek, – a White Collar dara mellett – most nagy kedvenceim. Bár ez a Scandal kicsit nyögvenyelősen indult és a színésznő is irritált csöppet, de aztán szépen beindultak az események. :)

tulipán - 2012. 10. 23. 14:55

a bírónő, Miss Patty????? omg, először csak a hangja volt ismerős! omg, ez nagyon jó!! :)

JulianPlenti - 2012. 10. 28. 12:54

Na, megnéztem a 2. évad első 4 részét is, Olivia már szinte alig húzkodja idegesítően fel a felsőajkát (az érzelmek kifejezése helyett), ami jó. És lesz itt érdekes szál sztem, bár kicsit félek, hogy gagyin lesz elvarrva (az 1. rész tárgyalása után jogosan), de majd meglátjuk. Én még egy darabig biztosan nézem.

N075 - 2012. 11. 29. 16:39

Most tartok a 6. résznél, utolértem a sorozatot. Nekem eddig bejön, másabb, mint az első évad. Biztos maradok még, ezért volt jó, hogy minisorozatnak indult (pár részt ki lehet bírni), de szinte biztos vagyok, hogy 22 rész már túl sok lesz.

winnie - 2012. 11. 29. 16:47

nem indult minisorozatnak, csak a 7 rész egybefüggősége minisorozatos érzetet kelthetett, de ott volt a cliffhanger is

vikkancs - 2012. 12. 07. 15:28

Vki el tudja nekem magyarázni, hogy a mai részben miért volt az aki???? Egyszerűen nem értem. (spoilermentes akartam lenni, de aki látta az epizódot, az bizonyosan érti, hogy az utolsó percekre gondoltam.)

LaCRossE - 2012. 12. 14. 20:16

vikkancs: már miért tudnánk elmagyarázni? Mi sem látjuk előre a részeket, egyelőre nekem is nagy WTF volt a dolog.
Talán a 9. rész, nézzük is meg. :)

vikkancs - 2013. 05. 11. 07:20

LaCRossE:mit szólsz az utolsó percekhez mostani részben???? ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz