login |

Pilot: Ben and Kate

2012. 10. 04. 21:04 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: winnie kritikája.) Ez az! Simán, mondom simán az ősz legjobb vígjáték pilotja volt! Kicsit bajban leszek, mert a heti adag így már 4 sitcommal nőtt, és ahogy Joe-ker megjegyezte, ez eléggé a hidra elleni harcra emlékezteti az embert. De térjünk vissza a Ben and Kate-re.

A főszerepben egy testvérpár van. A lány fiatalon teherbe esett így nagyon hamar meg kellett komolyodnia, a fiú pedig örök gyerek, de azért ideje lenne, ha némi felnőttség is ragadna rá végre. Erre meg is lesz az esély, hiszen az országban mászkálás helyett inkább hazaköltözik, amikor látja, hogy a testvérének szüksége van rá, akármennyire is úgy tesz, mintha nem lenne.

Bár az alapfelállás sem túl gyakori téma a tévében, de mindezt egykamerás formába öltöztették, és teljesen olyan volt, mintha valami vígjátékfilmet néznék. Nem olyan, hogy “aha, ebben van lehetőség, de kicsit összeszedetlen a pilot”, hanem végig feszes tempóban haladtak a történések és nem volt olyan érzés, hogy teletömték mindenfélével “csak még ez legyen benne” felkiáltással.

Persze a gyors tempó azért is jöhetett össze, mert alapvetően nagyon kevés szereplővel operál a sorozat, így könnyű is volt őket bemutatni, pár jellemző vonást rájuk aggatni 20 perc alatt. Mindezt természetesen a főszereplő Dakota Johnson, de leginkább Nat Faxon baromira vicces alakításával. Lehet alacsonyan volt a humorküszöböm, de a részbeli U-Turn résznél szinte potyogtak a könnyeim.

Nagyon remélem, hogy nem a Suburgatory-féle mélyrepülés következik, mert ez volt az ősz legjobb vígjáték pilotja, és bízok benne, hogy a sorozat hasonlóan hozza a minőséget majd. 8/10 eddig.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 10. 04. 21:35

akkor ebben megegyeztünk:)

fm! - 2012. 10. 04. 22:20

Nekem annyira ellenszenves a fickó, meg a pultos csajnak olyan feje van, hogy nem bírtam tovább egy 5 perces átpörgetésnél…

jimy29 - 2012. 10. 04. 22:40

winnie-vel és human-el kell egyetértsek! Számomra az ősz legjobb egy perce volt eddig amikor Ben “nem” káromkodott a kocsiba.:) Már vagy 5 alkalommal megnéztem és minden alkalommal elkapott a röhögő görcs.

Llew - 2012. 10. 04. 22:52

A második rész szerintem simán jobb volt. Szétröhögtem magam. Az első rész egy dramedy romkom, a második viszont kőkemény röhögős vígjáték.

Frank Luck - 2012. 10. 04. 23:08

A második részt még nem láttam, de nálam a pilot alapján még nem egyértelműen fantasztikus. Jó volt, nézős, de nem dobtam el az agyam egy pillanatra se. Lehet, hogy a 8/10-es kritika után voltak irreális elvárásaim. Nálam kb 6/10, bőven van mit pakolni rá (a pasas mondjuk nekem is inkább unszimpatikus, bár volt már olyan, hogy egy gáz szereplő nagy kedvenccé nőtte ki magát /Cougar Town/)

Vale - 2012. 10. 05. 06:30

A promo alapján nem keltette fel az érdeklődésemet, dw nagyon jó lett a pilot. Nézös lett. Viszont szegény Animal practice pont fordított utat járt be nálam :(

Eltiron - 2012. 10. 05. 12:52

Az első részen eléggé húztam a számat, aztán a második után összenéztünk a barátnőmmel: “hát ez fos” – mondtam, “ez bizony az” – mondta ő. Rettenetesen rossz, százezerszer elcsépelt “poénok”, kb a ’80-as évek közepesen szar vígjátékainak a színvonalán. Winnie lelkesedését sem értettem, de hogy human is ennyire lelkesedik érte, az már wtf.
Nem akarok én itt flame-et generálni, de teljesen az az érzésem, hogy két különböző dolgot néztünk.
Komolyan el lehet adni azzal 2012-ben egy sitcomot, hogy a női főszereplő rosszul hazudik és ezáltal kínos helyzetekbe keveredik és ég az arca, meg hogy egy pincérnő csúnyán beszél egy cuki kisgyerek előtt, a férfi főszereplő meg bunkó? Mert kb erről szól az egész.

winnie - 2012. 10. 05. 13:12

az nem flame, ha más a véleményed – vagy, ha keresed a megfejtést, hogy miért jön be. de abból, hogy azért másoknak is tetszik, az jön le, hogy azért mégiscsak van benne valamit, ami bejön többeknek. (csak arra célzok, hogy nem ér kettőnkre kihegyezni:) cyclotronic a te embered, mert neki 6/10 a sorozat, nemsokára kikerül a véleménye.)

a lényeg ott van, hogy az utolsó szavaid (bár az, hogy ben bunkó lenne, nekem nem nagyon jött le) lebontják elemeire a dolgot és leírva biztos, hogy nem tűnik érdekesnek, de összességében remekül működik. a hangulat, a karakterek, a két főhős viszonya, viselkedése, azaz azok a tényezők, amiket hozzátesz a mozgókép nagyon összeállt a leírt forgatókönyvvel. nem mondom, hogy nem fogom pár rész után kaszálni, de a ben and kate pilotja olyan, amit bármikor meg tudnék nézni, mert annyira jó a hangulata. és annyira aranyos. ez utóbbi tényező pedig átadhatatlan, egylntől függ. valakit irritálni fog, más meg imádni fogja.

Seth (GIE) - 2012. 10. 05. 13:33

Hát, most néztem meg a pilotot, de nekem ez valahogy nem fekszik. Talán egyszer röhögtem el magam úgy igazán, mikor a kocsiban kármokodni akart, azt kb ennyi….
A 2. résznek még adok esélyt, de ha az is ilyen lesz, akkor sztem ezt nem viszem tovább.

Réka - 2012. 10. 05. 14:58

Én tipikusan mindenevő junkie vagyok, ha fekve röhögés akkor Arrested Development és Community vagy Workaholics, de már úgy hiányzott egy ilyen aranyos sorozat, ahol tényleg mindenki szimpi az első perctől kezdve, Lucy Punch-ot mindig is imádtam, de hogy Nat Fox-ot mennyire nem értékeltem korábban, legpozitívabb csalódás eddig.

margarita - 2012. 10. 05. 21:31

hát ez irto gagyi volt. lucy p. volt az egyetlen értékelhető dolog benne, de ő meg jobb lenne ha visszamenne a vexedbe, mert ez nem lesz hosszú életű sorozat.

geo - 2012. 10. 10. 20:40

Kösz az ajánlást, nekem bejön a sorozat, jó poénok voltak eddig mindhárom részben és a színészek is profik.

Mai 3. részben volt magyar jelenlét is, a fotel használati útmutatójára mondták, hogy rosszul fordították magyarból. :)

danialves - 2012. 10. 26. 17:23

Megnéztem a pilotot (kb. 80%ban) a ti hatásotokra, de elég nagyot kellett benne csalódnom. A poénok nagy része sablonos és erőltetett (az Y-forduló volt tényleg az egyetlen jó), a báty a tipikus “felnőni nem tudó, mindent elrontó” karakter, aki kb. a francia vígjátékok 100%ának humorforrását jelenti… (engem viszont ez általában halálra idegesít)
Szóval számomra inkább az imdb értékelés a reális. Pedig elég furcsa, én alapvetően nem sok szitkomot néztem/nézek, ti pedig mindig panaszkodtok, hogy alig találni jót… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz