login |

Pilot-mustra: Vegas – 1×01

2012. 10. 04. 13:40 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

I’m the law here, and I’ll decide who’s breaking it.

(Előzmény: human kritikája.) A krimisorozatok a kedvenceim. Pont. A kosztümös krimi iránt pedig feltétlenül érdeklődöm, ide nekem egy ókori nyomozós sztorit, egy középkori szerzeteses nyomozósat, egy kora újkorit, meg egy századkörnyékit, jöhet valami a két világháború korából is. De minderről már írtam a Miss Fisher’s Murder Mysteries kritikájánál, az nagyon jó és az 1920-as években játszódik. A Vegas-t mégsem vártam annyira, pedig a “kosztümös” krimiaspektusra még rátett a készítő személye (Nicholas ‘Nagymenők’ ‘Kaszinó’ Pileggi), valamint a két főszereplő (Dennis Quaid, Michael Chiklis) is.

VEGAS – 1×01 – 4/10


A Vegas nem rossz sorozat. Sőt, igényes. Megvalósítja azt, amit meg akar valósítani, s mindezt magas szinten teszi. A gond az, hogy amit meg akar valósítani, az engem, mint kiderült a pilotból, teljesen hidegen hagy. Illetve helyesbítek: ahogy meg akarja valósítani, az hagy hidegen. Adva van a fejlődése kezdetén álló Las Vegas, egy új seriff, valamint a városba érkező kvázi maffiózó. Egy kábelsorozat írója ebből biztos kihozna valami epic sztorit. A CBS-re viszont még egy Nicholas Pileggi is csak egy fáradt nyomozós sorozatot képes készíteni.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy a Vegas-ból nem sülhet ki egy The Good Wife, mely szimpla ügyvédes sztorinak indult annak idején (elolvastam a linkelt pilotkritikát, akkor kábé annyi embert érdekelt a sorozat, mint most az ugyancsak CBS-ügyvédes Made in Jersey + kiderült, hogy Gillian Jacobs, ha nincs a Community, maradt volna a The Good Wife-ban), de ez maffiás szál ide vagy oda, eddig akkor is csak egy nyomozós sorozat. Ráadásul egy olyan, amelyben a “ki a gyilkos?”-szál rémunalmasságát a mellékkarakterek sem támogatják meg.

Sőt, tovább megyek: hiába jó Dennis Quaid, a nyomozásokhoz ő sem tesz hozzá semmit. Badass, néz és kész. Ellenben a Chiklis által alakított Savino-val közös jelenetekben frankón szikrázik a két oldal között a levegő. Mivel a kikérdezek ezt, kikérdezek azt nyomozás a legkisebb mértékig sem kötött le, így sajnos igazolódtak az előzetes félelmeim, biztos vagyok abban, hogy a Vegas-t nem nekem találták ki.

De ha túllép majd a sorozat az évad felénél ezen az “egy probléma a seriffnek, egy probléma a maffiózónak és egy közös szál”-felálláson, akkor lehet, hogy visszajövök. De az unalmas nyomozásokat még krimirajongóként sem tudom tolerálni, és egy nyomozásaiban színtelen karaktert még a 60-as évek csavarja sem tud eladni. Mint ahogy a Copper-nél sem volt elég a XIX. századi környezet.

11 hozzászólás Ne habozz!

gyarmati0421 - 2012. 10. 04. 14:13

nem annyira jó, ahogy vártam, de Chiklis miatt nézős, Dennis Quaid meg tényleg csak szúrósan bámul…, bár őt is kedvelem

dave - 2012. 10. 04. 14:20

Végig se tudtam nézni, annyira gyenge volt :(

rbgabor89 - 2012. 10. 04. 14:56

hat nem tudom ti mit neztetek, de nekem bejott nagyon!

Dark Energy - 2012. 10. 04. 14:57

A Copper-t én is dobtam a pilot után.
Ennél Quaid és Chiklis miatt maradok még, aztán majd kiderül. A hangulata mindenesetre nem rossz de sok más miatt egyelőre gyengécske.

winnie - 2012. 10. 04. 15:09

rbgabor89: ott van a címben: vegas – 1×01.

Lacrosse - 2012. 10. 04. 15:20

Sokkal gyengébb lett, mint vártam, sajnos nem fér bele a keretembe ez a sorozat, így részemről kasza. Esetleg, ha később a visszajelzések alapján jobb lesz, elgondolkodom a folytatáson.

Bazsi - 2012. 10. 04. 15:29

Chiklis miatt bepróbáltam volna, de a lehúzó vélemények miatt kezdem meggondolni magam. Mondjuk a Shield újranézése miatt eleget látom így is. :D

yaze - 2012. 10. 04. 15:57

Quaid jó? Nálam borzalmas amit művel mint színész, de persze nem segít rajta a hülye szerep sem amit adtak neki. Mogorva cowboy aki csak a farmját akarja igazgatni, elvállalja , hogy seriff legyen? wtf. Chiklis miatt maradok még egy kicsit, de ha Quaidet nem tapossa agyon egy repülő miatt megriadt tehéncsorda, akkor nem fogom tudni tolerálni a sorozatot.

winnie - 2012. 10. 04. 16:01

yaze: nem feltétlenül úgy értem, hogy szíynészileg lesöpör mindenkit, inkább csak “jó. jó volt nézni. csak morcosan figyel és badass. ha elindul, akkor pedig kő kövön nem marad. nem tudom, nem szívesen húznék vele ujjat, van jelenléte, mint tom sellecknek a blue bloodsban, de őt sem fogják színészdíjra jelölni. (quaid a neve miatt persze majd a golden globe-on kap jelölést:)

yaze - 2012. 10. 04. 16:42

Addig jó, igen. Amig csak figyel, és badass. Mint a fenti képen. Csak amikor megmozdul, öregesen halad, majd megszólal, na akkor nagy a baj.

sidewinder - 2012. 10. 09. 20:58

A Vegas-nak van rá lehetőége hogy egy új serializált dráma legyen,remélem a kezdeti mit csinál Ralph Lamb ha talál egy hullát-ból lesz egy Lamb vs Savino problem!Mint ahogy a képeken tolták az arcunkba anno.Akkor egy újabb gyöngyszemmel lennék gazdagabbak.Bár én Chiklis-t nem találom hiteles gengszternek,mondjuk Al Sapienzát,vagy Armen Garro-t tökéletes választásnak könyveltem volna el.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz