login |

Law & Order: SVU: kezdett a 14. évad

2012. 10. 05. 11:06 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Vagy inkább befejeződött a 13.? Mondhatjuk úgy is, hiszen a 13. szezon fináléját vitték tovább és zárták le, ráadásul dupla résszel. Ez pedig azt jelenti, hogy az LO: SVU kvázi 3 órányi tévéfilmet gyártott a kiskorú eszkortlány meggyilkolásából. Az ügy kellőképpen kuszán alakult, de például a 14×01-02-ből már 20-25 perc után kifogyott a szufla, s onnantól kezdve csak a rengeteg ismerős (egy csomó sorozatos arc: Brooke Smith, Paget Brewster, Peter Jacobson, Adam Baldwin, Laura Benanti, Pippa Black) miatt volt érdemes nézni az epizódot.

Ez az évadkezdés még a közepesnél is gyengébb volt (4/10), végig az volt az érzésem, hogy az egész 3 részes sztori elfért volna 2 epizódban, csak persze a finálét kötelező volt a cliffhanger-re kivezetni, a mostani nyitányban pedig az új arcoknak azért kellett elég időt adni, hogy ütős legyen a konklúzió. A Law & Order: SVU-ban ez utóbbi mindig is működött, kevés az olyan rész, amikor az ember mosolyogva áll fel a képernyő elől, inkább kucorodna össze magzatpózba, az ágy sarkában.

Persze a gyenge kezdés ellenére a folytatásban biztos lehet az ember, a készítők minden bizonnyal szállítani fogják a sorozat második korszakának (S9-től?) minőségét, s ha valaki sötét tónusú, lehangoló krimit akar nézni mindenféle szörnyűségekkel, akkor első helyen továbbra is a Law & Order: SVU-hoz fog fordulni. Talán addig a tavaly érkezett új karaktereket is sikerül megszoknom. Az egyetlen baj, hogy a magánéleti sztorik továbbra is rém gyengék, kár ennyit karakterizálgatni, kiváltképp a pár rész óta ismert nyomozó családi élete hagy hidegen.

Azért a végén a tisztogatás elég brutális volt.

1 hozzászólás Ne habozz!

castro - 2012. 10. 05. 14:26

Arról van valami hír, hogy nálunk folytatják-e valahol a sugárzását? A 10. szezonnál leálltak, azóta csak a korábbiakat ismételgeti a két Viasat csatorna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz