login |

Pilot: Hunted

2012. 10. 06. 21:21 - Írta: CyClotroniC

40 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Lassan már törvényszerű lesz, hogy a leginkább várt sorozatok okozzák a legnagyobb csalódást, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami rossz lett, csupán csak nem ért fel az elvárásokhoz (6/10). Sajnos a BBC és a Cinemax közös sorozata, a Hunted is ebbe a kalapba került, amit a britek a Spooks utódjaként emlegettek, míg azok, akiknek ez nem igen mond semmit, főleg az új 24-et vagy egy Homeland 2-t akarták belelátni az előzetesekbe.

Szögezzük le gyorsan, hogy egyelőre egyikhez sincs köze, se jellegre, se minőségre sajnos, ellenben ha levetkőzi a pilot hibáit és olcsóságait, egy korrekt, rejtélyekkel teli kémsztori is kikerekedhet belőle.

Egy alapvetően rejtélyekre és titkokra épülő történetről igen nehéz virágnyelven beszélni, de itt, a főoldalon nem lövök le semmit, amit a trailerek ne érintenének, vagy 15-20 perc alatt ne derülne ki a nyitórészben, de ha valakit ennyi is zavar, az csukja be a szemét.

Történetünk főhősnője, Sam (Melissa George – Alias, In Treatment) egy Byzantium Corp nevű privát kém/hírszerző cég ügynöke, aki természetesen a legjobb a szakmájában. Egy marokkói küldetés során azonban valaki elárulja a csapatából, és miután negyedóra alatt kétszer sem akar meghalni, ugrunk 1 évet az időben, hogy társai és főnöke (Stephen Dillane – Game of Thrones, John Adams) legnagyobb meglepetésére visszatérjen a céghez, újra munkában álljon és közben megpróbálja kideríteni, hogy ki is akarta eltenni láb alól.

A történetet színesíti még a feltehetőleg szezonon átívelő aktuális meló, a kihagyhatatlan tégla a csapatban-mellékszál, illetve némi gyerekkori traumával is felvértezték a karaktert, hogy jó sok kérdéssel és titokkal a tévé előtt tartsák a nézőket, és még ebben az írásban nem is említettem a pilot összes csavarját. A jó hír tehát, hogy rengeteg fordulatnak és meglepetésnek készítették elő a terepet, a rossz viszont az, hogy minden mást beáldoztak a szezonnyitó során, így egyelőre bőven van hibája a sorozatnak, de ezekről csak a tovább mögött, spoilerek nélkül.

A Hunted sajnos az első rész alapján egy erősen középszerű klisémontázs, ami ahelyett, hogy elkezdett volna egy történetet mesélni, végigígérte a pilotot a létező összes színű és ízű mézesmadzagot elhúzva a nézők előtt, teledobálva az első 1 órát különböző rejtélyekkel, beáldozva ezzel a karakterizációt, a történetvezetést, így csupán kíváncsiságot ébreszt bennünk, de nem éri el, hogy kötődjünk is a szereplőkhöz és szorítsunk értük.

Talán még nagyobb gond, hogy az író, Frank Spotnitz (Strike Back, The X Files, Millenium) egyáltalán nem brillírozik a dialógusok terén, és mivel eleve baromi kevés van belőle a sorozatban, mert szinte alig beszélnek, így minden mondat kínosan bután csapódik le a képernyőn, mert túlságosan is drámai és badass akar lenni mindenki, kivéve a kötelező vicces srácot, aki a szolgálati-tej krétás utóízén morog. De tényleg, az ilyenekről miért nem szoknak le az írók?

– I’m affraid there’s been a terrible accident…
– An accident! Is it my son?
– No… It is you!

A karakterdráma mellett sajnos az akció része is igen langyos volt a szezonnyitónak, hiszen Sam egyáltalán nem tűnik annak a szétszerelem-a-pisztolyt-a-kezedben szuperkémnek, sőt kifejezetten civilnek hat az akciójelenetekben is, ami ugyan a realizmust hivatott erősíteni, de mindez az intenzitás rovására ment, és sokszor olyan érzésem volt, hogy hagyják magukat a rosszfiúk.

A képi világ inkább homályos, mint éles, megkapjuk a különböző szűrőket is, néhol többet is, mint kéne, és bár van egy-két  jól sikerült beállítás a vidéki kunyhós résznél, de az operatőrnek valami hihetetlen fókuszgyűrű-fétise van, így minden második jelenetnél eljátssza azt, hogy egy közeli tárgyról élesít rá a háttérben ácsorgó színészre, illetve a párbeszédek vágásának is kifejezetten mesterkélt hatása volt számomra.

A főcímet és a zenét viszont dicséret illeti, és azt is a pozitív oldalra írhatjuk fel, hogy maga a kémmunka néha egész kreatív megoldásokat szállít, még ha nem is stabilan. Az esetlen dialógusokon kívül zavaró még, hogy nincs szerethető szereplő a történetben, és még a főszereplő Samet se sikerült igazán közel hozniuk a nézőkhöz, hiába a rengeteg személyes dráma (és még egy csavart el se lőttem), egyáltalán nem sikerült megismerni őt.

Szóval elég sok a negatívum, de unatkozni nem unatkoztam, és az a helyzet, hogy érdekelnek a válaszok a kérdésekre, így az is lehet, hogy végig maradok a szezonban. Ha a pilot nem is hengerelt, de kétségtelenül felkeltette az érdeklődést, és hiába hemzseg a közhelyektől és a középszerűségtől, mégsem ölte ki annak a reményét, hogy kifejezetten pozitív fordulatot is vehessen idővel, ha jóhiszeműen megelőlegezem azt a készítőknek, hogy beáldozták az első részt az alapozásra.

A benne rejlő potenciált is díjazva, illetve bízva abban, hogy a pilot félresikerült hatásvadászata el fog tűnni a későbbiekben, adok neki egy 6/10-es pontszámot, remélve, hogy izgalmasabb és fordulatokkal teli folytatást hoz majd a maradék hét epizód, de egyelőre mindenképpen a várakozásaim alatt teljesített.

UPDATE:

40 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2012. 10. 06. 21:39

reggel belenéztem, de a fényképezése, a képi világa elvette az életkedvem, szóval hanyagolom, az biztos

azért beletekertem, de mindenhol csak beszéltek, én vmi akciódúsabbra számítottam eleve

CyClotroniC - 2012. 10. 06. 21:44

Mammut: az a durva, hogy kifejezetten kevés szöveg volt, de abból is több volt, mint akcióból. Az első fél órában gyakorlatilag tényleg alig volt szöveg. Viszont az megnyugtató, hogy nem csak én finnyázok, és még beletekerve is zavaró a fényképezés, mert tényleg művi tesz nagyon sok jelenetet.

Bazsi - 2012. 10. 06. 21:54

Köszi szépen a kritikát, nekem felkeltette az érdeklődésemet, mindjárt meg is nézem. :)

Kissur - 2012. 10. 06. 21:58

Tökéletesen elvettétek a kedvem a sorozattól. :/ Ettől függetlenül megnézem az 1.részt, hátha nekem tetszeni fog.

Bruzsy - 2012. 10. 06. 21:58

nagyon erőltetett lett sajnos az egész megvalósítás, próbálkoztak pár korábbi sikeres látványvilágból nem feltűnő módon nyúlni, de nem sikerült. szomorú, mert a készítők és a szereplők alapján sokkal többet várt az ember, de íme az újabb bizonyíték, hogy évente kb 2 jó sorozat készül ideát is, nem kell túlmisztifikálni a briteket.

winnie - 2012. 10. 06. 22:01

kissur: nekem még mindig nem, bár szomorúan olvastam a sorokat, cserébe nem fogok megváltást várni:) (ha gondolod, várd ki a 2. részes véleményeket. vagy hátha a kommentekben jobbak lesznek, lehet, hogy kap saját posztot)

CyClotroniC - 2012. 10. 06. 22:06

Kissur: Nézd, én a negatívumok ellenére is nézni fogom, mert beetettek :D

Bruzsy: A kommerszek között jó hogy sok a középszerű, viszont azt továbbra is tartom, hogy van egy tipikusan európai mellékíze a keményebb drámáiknak, persze tény, hogy kb annyi %-uk igazán minőségi, mint a US kábelen mondjuk, viszont érezhetően más hangulatot szállítanak, nem rosszabbat, nem jobbat, csak mást, amire ha valaki vevő, akkor megéri próbálkoznia, eleve a hírverés már előszűri a választékot ;)

Kissur - 2012. 10. 06. 23:39

Érdekes. Ezzel a szóval tudom jellemezni a pilotot. Gyorsan kiosztom a 6/10-et és mondom miért. A szürkés szín tetszett, a csaj is jól néz ki, de… a cég, aminek dolgozik, semmit nem tudtunk meg róla, tényleg feltűnően kevés a párbeszéd. És ami végig a fejemben járt a rész alatt: miért áll mindig csücsörítésre a szája? :D
Megnézem még a következő részt, ha lesz kedvem, hátha beindul. Kezdésnek közepes volt.

CyClotroniC - 2012. 10. 06. 23:57

“miért áll mindig csücsörítésre a szája”

Ehhh ezt más is mondta nekem… Azt nem értem, hogy miért várták ezt el tőle, mert a korábbi sorozatainál, amiben láttam egyáltalán nem akarta túlhangsúlyozni az ajkait, szóval gondolom most kérés volt, pedig ennyire nem olcsó színésznő :-/

Másik, ami eszembe jutott, hogy ausztrálként játszik magát amerikainak kiadó britet :D

Bruzsy - 2012. 10. 07. 00:02

mert ő a Fogtündér! ;)

KoSzil - 2012. 10. 07. 11:16

“miért áll mindig csücsörítésre a szája”
Anus Mouthus! :)

RolloJuve - 2012. 10. 07. 12:15

Vagy Voksán Virág a példaképe :D

Kóczy - 2012. 10. 07. 12:48

Még júliusban a londoni Comic Con-on volt szerencsém ott lenni a sorozat paneljén, ott Melissa George és Frank Spotnitz beszéltek egy kicsit az egészről, plusz levetítették a Pilot kb. első 10 percét. Az alapján nekem nem tűnt rossznak. De bővebb véleményt majd, ha megnéztem.

2SY - 2012. 10. 07. 14:19

6,3/10-re osztályozom a pilotot, de szerintem lehet egy jó sorozat ebből. Annál mindenképpen jobb lehet mint pl a Covert Affairs. A képi világ tipikus angol sorozatra jellemző, a zene jó hangulatos volt. Ami lehúzta nálam az egészet az az, hogy maga cég kicsit hiteltelen + egy karakter sem jött be idáig kb mindegyik szürke. A főszereplő lány pedig cuki de eddig tényleg hiteltelenül tolja az Im the best fieldagent you have szerepet.
A szájcsücsörítés pedig elvárás Billie Piper óta Angliában:).

CyClotroniC - 2012. 10. 07. 14:45

Azért én láttam már olyan képi megoldásokat angol sorozatoknál, amikről nem az olcsóság sütött. Csak hogy két kiugró példát mondjak az elmúlt évből: The Shadow Line és a Top Boy. Utóbbinál még össze is szedtem egy-két snittet érdekességképen, mert tényleg mesteri volt, ahogy a színekkel játszottak benne: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/11/06/anglia-lecsap-top-boy/

izellajos - 2012. 10. 07. 16:17

“miért áll mindig csücsörítésre a szája”
ő a női James Bond, Daniel Craignek is így áll a szája az új JB filmekben, biztos ezt tanítják az MI6nél :D

Junkieka - 2012. 10. 07. 23:47

Nekem bejött a pilóta, maradok.
A karakterek tényleg kissé baltával faragottak egyelőre, de hátha…
Engem a hangulata fogott meg. Határozottan európai és ez valahogy olyan pluszt tud adni a sorozatoknak, ami miatt még akkor is rácuppanok, ha amúgy bármely amcsi sori kliséi integetnek vissza a képernyőről monitorról. :)

Norbi_023 - 2012. 10. 08. 18:04

Én úgy voltam vele,hogy Mellisa George miatt mindenképp bepróbálom.Viszont(talán a párbeszédek ˙hiánya miatt)elaludtam úgy a 30.perc környékén.Nekiugrok még egyszer,mert érdekel,nem rossz a sztori.
A fényképezés nekem nem volt zavaró egyáltalán.
Azt meg tudja valaki mondani,hogy az 1.évad hány részes lesz?

winnie - 2012. 10. 08. 18:06

A posztban ott van:)

SpockCooper - 2012. 10. 09. 15:28

Én úgy fogalmaznék, hogy aki nem látott még kémsorozatot, annak lehet, hogy tetszeni fog. Számomra az Aliast és a Spooksot, 24-et és a kedvencemet, a La Femme Nikitát ismerve túl sok botlás van a történetben. Olyan botlásokra gondolok, hogy csak úgy simán felmegy a főnökéhez egy év kihagyás után. Na persze, semmi motozás meg kihallgatás arról, hogy hol volt? JAck már régen rákötötte volna a 220-at, hogy szóra bírja. Who are you working for?
A történet menete is túl lassú.

owlman - 2012. 10. 16. 17:03

Én a második résznék kaszáltam. Nagyon vontatott és lassú volt nekem :(

O_Green - 2012. 10. 19. 20:26

Mivel nekem anno nem igazán tetszett az Alias (csak Vartan miatt néztem). Bepróbálkoztam ezzel a sorozattal is. Egyelőre csak a piloton vagyok túl. Vegyes érzéseim vannak. Nálam azért egy erős ötöst ér a dolog, de azért meglepően amatőr a dolog. O.o

Tod - 2012. 11. 02. 12:26

Végre elmondták, miről is van szó. Így már sokkal jobban tetszik, nem csak kíváncsiságból nézem.
Nagyon remélem, hogy lesz második évad.

Brynden Rivers - 2012. 11. 05. 12:22

Egyre jobb részek vannak ahogy halad előre az évad.
Melissa George kick-ass :-)

Az olyan ismerős brit sorozat-színészek, mint Stephen Dillane (Stannis a Game of Thrones-ban), Dermot Crowley (Luther) jót tesznek a minőségnek.

A Zoe Morgan nevű karater vajon Luther-kikacsintás (Zoe Luther , Alice Morgan), vagy csak véletlen?

Brynden Rivers - 2012. 11. 05. 12:26
m76 - 2012. 11. 05. 22:33

Az 5. rész valami veszett jó volt, az eddigi legjobb rész az amúgy sem gyenge sorozatban. Eddig messze ez a legjobb idei újonc sorozat, kétség sem férhet hozzá. Ez a rész 9/10-es volt, az átlag is 7/10 eddig.

CyClotroniC - 2012. 11. 10. 02:12

Jó, hogy adtam még egy esélyt a 2. rész után, mert a 3. már jobb volt, ahogy kikerültek a házból, de így is valahogy olcsó és régies az egész, és ugyanúgy nehezemre esik komolyan venni, ahogy régen az Aliast se tudtam. Érdekel a rejtélyek miatt, de annyi butaság van benne, hogy néha dühít, és ha már meglátok egy felülről vett lépcsősort, sikítani tudnék. Melissa George-tól én több badassséget vártam, egyelőre nem hiszem el neki, hogy itt ő a top ügynök (pedig egy kifejezetten jó színésznőről beszélünk), és az a durva, hogy amellett, hogy 6-6-7 pont eddig nálam az értékelés, mégis meg tud tartani nézőként a sorozat, mert érdekel, hogy mi lesz majd, még ha kémkriminek hihetetlenül vérszegény is az egész.

update: a 4-es már egész fasza volt, az is ért egy 7-est, még a végén tényleg belerázódik a sorozat.

izellajos - 2012. 11. 11. 10:48

azt lehet tudni, hogy az első évad hány epizódból fog állni?

CyClotroniC - 2012. 11. 11. 11:45

8 epizód lesz összesen, eddig 6 elérhető.

+ annyit tudni még, hogy a második szezon berendelése esetén, a következő évad egy másik európai városban fog játszódni, tehát feltehetőleg egy kerek egésszé összeér a történet majd a 1×08 végére, bár azt még nem tudni, hogy mennyi kapocs lesz a két szezon között, ha egyáltalán lesz második. Finálé után úgyis írok majd évadértékelőt, ha addig ezek kiderülnek, majd megemlítem.

izellajos - 2012. 11. 11. 16:03

thx a kimerítő válaszért!

m76 - 2012. 11. 15. 23:35

Az “annyi butaság” témában mondanál valami konkrétumot? Azért kérdezem, mert általában magam is elég szőrszálhasogató szoktam lenni, de érdekes módon, én csak 1-2 apróbb hülyeséget tudok felidézni, amik nem is zavartak annyira.

CyClotroniC - 2012. 11. 16. 00:10

m76: Úgy 80%-ban kimerítette az egészet az, ahogy Sam mozog a házban és viselkedett az elején, főleg ezért volt kaszagyanús végig, de megérte kitartani. Az ilyen házban sunnyogások borzasztóan amatőrnek hatnak, vagy ott volt például az “ennél feltűnőbben nem is lehetne” nézelődni a büfépulthoz tűzijáték idején jelenet is. Na meg aztán lehetne felhozni az elnöknő vagy a konferencia holt nulla védelmét is. Értem én, hogy Samet minden részben 3-4x lebukásveszélybe kell sodorni, hogy élvezze a néző az utazást, de akkoris természetellenes néha.

Eleve számomra azt is nehéz lenyelni, hogy miért áldoznak be ártatlan civileket, hogy befolyásolják a gátas licitet, amikor ilyen erővel az egyértelműen szemétláda öreget is ki lehetett volna azonnal csinálni, aztán nem lenne senki aki kavarná a szart, bár ugye akkor sorozat se lenne nagyon :(

Az meg csak személyes vélemény, objektíven nem is tekinthető hülyeségnek, de nem örültem annak, ami a festmény előtt elhangzott, számomra az ilyesmi tette tönkre az Aliast is anno, nem értem, hogy miért nem elég csak egy tökös, pörgős kém-akciót csinálni, miért kell mindig ilyen überösszeesküvéseket kreálni a háttérbe. Hozzá is teszem, hogy szerencsére nem túl hangsúlyos eddig, és remélem, hogy nem is lesz valami oltári hülyeség belőle.

m76 - 2012. 11. 16. 20:45

Ja a házban sunnyogás kicsit túl erős, amikor részenként 2x bemegy az öreg irodájába, pedig eddig még semmi hasznosat nem talált ott.

Nekem a tüzijátékos fel se tűnt. Ami igazán zavart, az az egyik, hogy miért neki kell követnie turnert amikor meglátta a másik tőzsdés számítógépes fickó. Meg hogy miért neki kell betörnie az irodaházba mikor neki fontos undercover szerepe van.

az ilyen dolgok tényleg zavaróak.

Ami az öreget illeti még nem tudjuk, hogy ki a “megrendelő” és mi egyáltalán az elérendő céljuk.

payskin - 2012. 11. 26. 00:41

A fenti “butaságokhoz” még hozzátenném, a valahány helyről éppen elfutunk, még visszafordulunk a kamera irányába — ezt pont kétszer játszotta el.

Ledaráltam, de nem mondanám, hogy most boldog vagyok. Ez a “nem válaszolunk semmire”, és még a rosszakat is igazi katarzis nélkül nyírjuk ki dolog rohadtul tud dühíteni.

Majd ha megnéztétek, és erre jártok, szedjük már össze, hogy végül megtudtunk-e bármit is, mert most hogy így itt ülök percekkel az utolsó képsorok után, nem vagyok benne biztos, hogy bármire is választ kaptam, kivéve azt, hogy ki volt Tyrone, de az meg rohadtul nem érdekelt.

CyClotroniC - 2012. 11. 26. 01:29

Szerintem a szezon átívelő szálát maradéktalanul feloldották, ami a gátat illeti, a többi már ugye sorozat-rejtély, gondolok itt Sam múltjára, elrablására, a csonkaujjú csávóra, a merényletre és a creepy fecskendős faszira is. Reméljük a BBC nélkül is akar majd válaszokat adni a Cinemax.

Ha néhol kikapcsoltuk az agyunkat, akkor amúgy egész kellemes volt, bár azon még így is fogtam a fejemet, hogy miután felrobbantanak egy kocsit és gépfegyveres őrök védik a házat, a srác egy random “gyere már ki, dumcsizzunk” üzenetre simán kirohan a házból a vadidegen emos lányt követve.

M76 - 2012. 11. 26. 10:25

Hát nekem rengeteg kérdésem maradt. Mi volt a fecskendős motivációja, és kinek dolgozott? Ha feltételezzük, hogy a végén Deacon azért lőtte le, hogy megmentse, akkor miért? Ez sem a megrendelőnek, sem a fecskendősnek nem jó. Akkor mi lett a bizonyítékkal?

A végén a gyerekes jelenetet meg remélem csak viccnek szánták, én nem akarom hogy éljen tök jó volt holtan. No distraction. No leverage. Így már most attól félek, hogy mikor veszik elő a jajj elrabolták szálat.

Az meg engem se érdekel, hogy Tyron ki volt, felőlem lehetett volna egy random valaki is, nem oszt vagy szoroz.

Az emos gyereki dumálni nekem is kicsit erős volt, de azt elkönyveltem annak, hogy azért engedték kimenni mert úgy se ő a célpont, persze még így is felhasználhatták volna túszként. Más kérdés, hogy az apjáról nem volt egyértelmű, hogy egyáltalán érdekelné e a fia ha megölik.

Mindent egybevetve nem bántam meg a sorozat megnézését. De a finálé pocsék volt, és nem csak a válaszok hiánya miatt, hanem az akció szinte teljes hiánya miatt. Sam gyakorlatilag végigkómázta a részt.

Az évad 6/10 a finálé 4/10

CyClotroniC - 2012. 11. 26. 11:27

Mikor már a hídra ment, lehetett vágni szerintem, hogy jön újra vissza a pilotos trükk, Deacon meg kvázi letette a voksát azzal az ügynökség irányításának módja felett, hogy Samet helyezte előtérbe, mert így el tudják tüntetni mindkettő elől.

A gyerekkel meg úgy vagyok, hogy azóta vártam ezt, mióta a főnöke benyomta azt a szöveget homályosan, hogy tudja nagyon jól, mert látta a kórházi papírjait a csajnak. Erre még rájött a Snow Maiden párhuzam is, szóval az nem volt teljesen logikátlan.

Szerintem a szezon átívelő része megoldódott, maga az ügy, amire felbérelték őket. Hozzáteszem azért azt is, hogy baromira semmilyen volt az az indok, hogy pusztán bosszúból akartam kibaszni a céggel, de legalább következetes.

Lehet, hogy nekem az szépítette meg a finálét egy kicsit, vagy azért vagyok elnézőbb, mert párban néztem az utolsó két részt, illetve nagyon nem akartam, hogy valami természetfeletti szar csavar bejöjjön a képbe, és szerencsére ez nem történt meg… EDDIG.

A fecskendős faszi és a cég motivációja még mindig kérdéses, persze tegyük hozzá azt is, hogy ha valaki meg akar ölni valakit (jelenesetben Samet) és még pénze is van, az simán megoldhatja. Teszem azt kirak maga egy bérgyilkost a Byz székházhoz, mert oda jár dolgozni, és meg is van oldva.

A legnagyobb rejtély talán az, hogy Sam mire kellett nekik. Mert anno elrabolták, tehát nem csak anyut akarták elhallgattatni, hanem konkrétan a kiscsaj kellett nekik, de ez majd gondolom kiderül idővel.

Az azért nem jó jel, hogy ezt a Cinemax egyedül fogja csinálni, meg hát kérdés, hogy Sam ott lesz-e a folytatásban, mert ha igen, akkor kb ez a tüntessük el, hogy békében élhessen a kislurkóval csavar mehet is a kukába, és nem látom a gátját annak, hogy onnantól újra célpont váljon belőle.

A szezon nálam gyengén indult nagyon, de egy 7-est azért megadtam az évadnak, főleg a közepet miatt.

M76 - 2012. 11. 26. 13:10

Én erre nem is gondoltam, hogy esetleg a folytatásról azért mondják, hogy spinoff mert nem sam-ről hanem byzantiumról fog szólni.

Arthuro_Adam - 2012. 11. 28. 18:45

Én is befejeztem, összességében nem volt rossz, de a fentebb említett válaszok nekem is hiányoznak:

– A fecskendős kinek dolgozott, miért volt érdeke életben tartani Samet, ha amúgy meg akarja ölni? A céges dolgot legalább meg lehet érteni a múlt miatt, amit majd megtudunk.
– Kíváncsi lennék Aidan valódi személyiségére is.

A fő szál valóban le lett zárva, de a bizonyíték azért ott maradt a cég feje felett. Várom a döntést a folytatásról, de egy kiherélt spinoff, a fenti válaszok nélkül nem annyira érdekel.

Lemoni - 2012. 12. 01. 13:23

A héten daráltam, bár nem rajongok a kémes sztorikért, de ez angol sorozat volt, azoknak meg mindig van valami különleges bája számomra :) Voltak izgalmas és megmosolyogtató jelenetek is, de úgy egészében tekintve nézhető film. Azért maradt hiányérzet bennem, nem kaptam mindenre választ, de a főszál legalább kifutott. A szereplőknél voltak, akik tetszettek (Aiden/Adam Rayner, Jack Turner/P. Malahide), de valahogy a női karakterekkel nem voltam kibékülve, főleg Sam/MGeorge volt hiteltelen nekem. Most leszámítva az idegesítő csücsörítést, a bárgyú, örökké félkómás nézése és a vontatott megnyilvánulásai inkább egy kezelés alatt álló depressziós betegre emlékeztettek, mint egy állandó élet-halál harcban lévő hírszerzőre (vagy a filmkészítők koncepciója az volt, hogy alamuszi macska nagyot ugrik). Így nekem nem lesz tragédia, ha a folytatásban nem ő, hanem a Byzantium áll majd a középpontban. Mert azért tetszett annyira a film, hogy kíváncsi legyek a folytatásra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz