login |

Ez történt a múlt héten a zeneiparban

2012. 10. 07. 20:00 - Írta: Hooligan

9 hozzászólás | kategória: ajánló, reality, video, , , , ,

(Egy kis csúszással került ki a poszt a heti bejegyzés-eső miatt, így az említett műsorokban azóta már voltak újabb fejlemények, de ha Hooligan is úgy akarja, azokról már frissebben fogunk beszámolni. – winnie)

Aki nem nézi ezeket a műsorokat, az is figyeljen, s kiderülhet számára, hogy máshol hogy csinálják. Nincs könnyű helyzetben az a zenekedvelő, aki megpróbálja az összes tehetségkutatót nyomon követni. Egyre több és több változat indul el, lassacskán már képtelenség lesz lépést tartani és meg kell lengetni a kaszát. De nem idén. Bár az angol, az amerikai, az ausztrál és természetesen a magyar változat hétről-hétre való követése már így is elég megterhelő, az amerikai The Voice idepakolásával még egy plusz terhet is kaptunk a nyakunkba. 

De semmi gond! Ebben a rovatunkban hétről-hétre megpróbálom összefoglalni a lényeget, nem kevés videóval. Csapjunk is bele a lecsóba, nézzük mi történt múlt héten.

Először a „fekete bárányról” essen pár szó. A The Voice idén szeptemberben is elindult, a megszokott Mesterekkel és persze a vak meghallgatásokkal, jüvő héten már a párbajok következnek. Különösebb probléma nincs a műsorral, hozza a szokott színvonalat és ne feledjük el, hogy talán itt van a legnagyobb összhang a négy mester között, akik lényegében elviszik a hátukon a show-t. A héten szerintem ők voltak a legjobbak: Terisa Griffin és Cassadee Pope. Az évad kibeszélője erre van.

Térjünk át az X Factor háza tájára. Az őshazában a héten a Judges Houses etap ment le múlt héten, megvan a legjobb 12. Plusz minden mentornak van egy-egy wildcardja, akik közül a közönség szavazza majd meg a 13. döntőst. A héten tehát az első döntőre került sor, addig is hallgassátok meg Melanie Masson és az MK1 produkcióját. A kibeszélőt itt találjátok.

Az ausztrál X Factor-ben múlt héten a 11 legjobb produkálta magát a színpadon. Hát, láttam már erősebb döntőt is, de még nagyon az elején vagyunk. Korábban ugye írtam arról, hogy különleges feladatuk volt a mentoroknak idén: össze kellett rakniuk egy fiú bandát. Nagyon úgy néz ki, hogy sikerült. Közben pedig ugye volt egy személycsere is: Josh Brookes repült, Carmelo Munzone jött a helyére. Kibeszélő itt.

Amerikában szintén véget értek a meghallgatások. A jövő héten három Boot Camp lesz. Meglátjuk mit hoznak majd ki a versenyzők magukból. Az biztos, hogy vannak jó hangok, de még nem tudtam eldönteni, hogy sok közülük csak egyszeri-e, vagy tényleg jó. Az évadot itt lehet kibeszélni.

A hazai X Faktorban is véget értek a válogatások, de már túl vagyunk a Táboron is. A héten ismét szombaton és vasárnap adás van, ahol is a mentorok eldöntik ki lesz a legjobb 12. Remélem, idén értelmesebben döntenek. Egyébként az adásokból kimaradt videókat a weboldalukon lehet teljes egészében megnézni.

Nektek kik jöttek be a múlt héten? Persze jöhetnek az e heti részekből is a videók, amiket másoknak is látniuk kell.

9 hozzászólás Ne habozz!

Lacrosse - 2012. 10. 07. 20:14

Hát, ez elég kurta lett, szívesen olvastam volna még, főleg az ausztrálról. :)

baaloo - 2012. 10. 07. 20:36

koszi jo lenne ilyen osszefoglalo minden heten…a voice-os videok tetszettek meg ez a magyar csajszi is eleg jo :) a tobbi mar megvolt ;)

holeee - 2012. 10. 07. 20:49

UK-ban elég sok jó énekest kiszórtak sajnos,kellett a hely Raylandnak

US továbbjutókra kíváncsi leszek, elég jó idén a felhozatal: Cece Frey, Carly Rose, Paige Thomas,Jennel Garcia, Vino Allan,David Correy,Jeffrey Gutt mindenképp megérdemelnék a továbbjutást.
Ezeket mindenképp ajánlanám:
Cece és Paige párbajdala:
http://www.youtube.com/watch?v=NdH1bAspeaE
Carly Rose:
http://www.youtube.com/watch?v=nU_dBDccruI

Ausztrállal sajnos elmaradtam, a válogatóknál tartok,de már az első jobb volt mint az egész magyar idén.Ajánló:

http://www.youtube.com/watch?v=ns3lMTyIjXo

Carpeks - 2012. 10. 07. 23:02

Basszus, a magyar X-faktor teljes mezőnyében összesen nincs annyi tehetség, mint abban a kiscsajban :O

Carpeks - 2012. 10. 07. 23:03

ja, Carly Rose-ra gondoltam, amit holeee linkelt

dragon1986 - 2012. 10. 08. 03:25

Cece Frey és Ally Broke nagy kedvencek ;) Remélem legalá bb az egyikük bekerül az előadásba :D

Én mindegyiket nézem mindkét műsorból The Voice és X factor amerikai, brit és ausztrál verzióit. Bár most csak a The Voice USA megy szerencsére :))))

Koreait is néztem de felirat hiányában abba hagytam :D

Cseho - 2012. 10. 08. 08:44

Cece-t utálom. Olyan dráma királynő, mint az a 27 éves nő aki fekvőzött válogatások alatt.

lostfanka - 2012. 10. 08. 14:48

En a voiceon es a magyar x-factoron kivul az osszes valogatot megneztem az elo showk mar nem erdekelnek, tul vontatottak. De siman az au a legjobb aztan az uk, es csak a vegen us. Britney nekem nagy csalodas volt, ugyanazt a 3 fele fanyalgo fejet hozta. A legjobb zsurik szerintem Mel B es a Take Thates arc volt.
Erdekes meg hogy a bulvar szeru dolgok hogy oszlanak el, az au-ban szinte nem volt bemutatva rossz enekes, a usben mar elovettek erosen a bulvart, gondolom Simonnak koszonhetoen, volt ott minden, lopas, rosszullet, mento. Az uk-ben meg tenyleg a csucs volt mikor mar az operatort majdnem megvertek:) Talan ezert is az au volt nekem a legszimpatikusabb. Egyebkent mind3 x-ben eleg jo szinvonal.
Meg kell emlekezzek a magyar x-factorrol is, szamomra egyszeruen nezhetetlen, a harom angol nyelvu mellett annyira gagyinak es eroltetettnek tunik, radasul az enekesek szinvonala is hogyis mondjam hagy nemi kivanni valot az angolokhoz kepest.

Hooligan - 2012. 10. 08. 19:36

Örülök a pozitív fogadtatásnak, akkor jön is majd a kövi rész, igyekszem többet írni. :) Csak előtte még vár rám a dara, mert lemaradtam. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz