login |

Keddi FOX-újoncok: The Mindy Project + Ben and Kate

2012. 10. 07. 17:33 - Írta: CyClotroniC

3 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, ,

(Eddigi írások: winnie, human, CyClotroniC.) A The Mindy Project telitalálat, ráadásul nem elég, hogy megmaradt a pilotos narrálás, de még a teljes cold opent is ennek a kifigurázására fordították, ami a The Office-hoz hasonlóan itt se a sztorit vezeti fel, csupán egy apró gag, ami vicces magában, de feleslegesen nem akarják vele a történetet szétszabdalni. Míg a pilot Mindy-t vezette be, főleg a magánéleti szállal, addig ezúttal egy munkahely-orientált részt kaptunk, ami ugyanolyan remekül működött, talán még jobban is.

Chris Messina zseniálisan hozza az öntelt, macsó orvost, Daniel Castellanót, és ritka jó a kémiája a főszereplővel is. Anna Camp, mint barátnő egyelőre viszont nagyon semmilyen, csak egy eszköz, akihez Mindy beszélhet, de őt leszámítva eddig rendben vannak a dolgok. Az írást ismételten kiemelném, mert kiemelkedően jó dumákat kaptunk eddig, illetve üdítő, hogy nem akarják 2-3 harsány jellemvonásba felöltöztetni a karaktereiket, így gyakorlatilag a főbb szereplők mind természetesnek és civilnek hatnak a maguk kis apró különcségeikkel együtt persze.

Okay, okay, so, just for the record, this responsibility has been given to someone that’s got a chocolate fountain in her office.

Talán ennek is köszönhető, hogy a vélhetően egyepizódos Beverly-t erősen túlírták ebben a részben és zavaróan sok lett, de az apró hibák ellenére is 8/10 eddig mindkét epizód, bár a pontszámban valamelyest benne van az újdonság varázsa is.

(Eddigi írások: winnie, human, CyClotroniC.) Erősen meglepett a Ben and Kate második része, hiszen teljesen más jelleget szállított, mint a pilot. Töményebb volt, elvontabb, kicsit neurotikusabb és mindenképpen jobban rászolgált a sitcom besorolásra. Továbbra is Kate a húzókarakter, Lucy Punch pedig remekül működik sidekick-ként, kellően elszállt, de míg nem húzzák túl, addig pont jó extra színt ad a sorozatnak. A férfi szakasszal akadnak gondok, Tommy egyelőre csak díszletnek tűnik, Ben pedig valahogy olyan érzést kelt, mintha a 90-es évek óta porosodna a FOX raktárában, van benne valami zavaróan retrós, amit nem tudok hova tenni.

Mindenképpen érdekel, hogy milyen lesz a harmadik rész, mert egyelőre nem érezni még a koncepciót, sőt maguk az epizódok is kissé csapongóak. A feelgood lezárás azért egy közös pont volt eddig, sőt a főcímmel együtt már kifejezetten olyan érzést keltet, mintha a pilot után próbálták volna egy kicsit a New Girl-höz igazítani a hangulatot és a humort. Egyelőre nálam még nincs azon a szinten, vannak hibái, de továbbra is egy szerethető, 6/10-es darab, ami megéri a heti 20 percet.

3 hozzászólás Ne habozz!

Worb - 2012. 10. 07. 21:17

A The Mindy Project-es véleménnyel teljes mértékben egyetértek. Bár a pilot még nem vett meg teljesen, de a második rész már igen. Úgy érzem, hogy abban a sorozatban szinte minden egyben van: a főszereplők (és a köztük lévő kémia), a hangulat, a poénok… Mindenképp nézős marad, hacsak nem rontanak el nagyon valamit, bár nem félek, hogy ez megtörténne.

A Ben and Kate számomra egyértelmű csalódás. Az első részen még volt min mosolyogni, és szimpatikusnak skiccelték fel a főbb szereplőket. A második rész viszont szerintem kész borzalom volt, kifejezetten szenvedtem alatta. Kate-et sikerült egy kifejezetten idegesítő, neurotikus karakterré “varázsolni”, Ben eléggé “semmilyen” lett, a kislány pedig akkora szerepet töltött be, mint egy villanypózna. A harmadik részt még megvárom, de nagyon valószínű, hogy kasza lesz a vége.

Junkieka - 2012. 10. 07. 21:20

A Ben & Kate tényleg borzalom volt. Én éreztem magam kínosan a magyarázkodásaik közben. Még csak el sem tudtam rajta mosolyodni. Nálam ez már most kasza, Raising Hope rulez! :)

goodjohnwin - 2012. 10. 08. 09:41

A Mindy teljesen megragadott, egyszerre bájos és ravasz a humora.
Ben & Kate ep1 még tetszett, a második viszont nem az én világom volt, de alapvetően fárasztóbbnak érzem a vicceit, kicsit Up All Night-os.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz