login |

90210: kezdett az 5. évad – írta bettygirl

2012. 10. 11. 16:31 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.

Nos, lehet hibát fogok elkövetni, de nálam kaszaközeli állapotba került a 90210. Viszont ahogy Einstein mondja, legalább kipróbálok valami újat. Ez esetben a 90210 helyett.

Senki sem hitte volna, hogy a sorozat el fog jutni valaha is az ötödik évadhoz, pedig íme, itt tartunk. Ráadásul a 100. epizódjához közeledik, ami egy szép teljesítmény egy remake sorozattól. Sajnos a minőségben nem mutatkozik javuló tendencia, a 90210 egyértelműen kezd kifulladni, amit az évadpremier is igazolt. Lényegében semmi nem történt a részben, sőt, annyira nem is kötött le a kezdés, hogy elkezdtem gondolkodni azon, érdemes-e folytatnom. A második részt azért még mindenképpen megnézem.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

A premier egyértelműen a sorozat leggyengébb epizódjai közé tartozik. A központi téma persze Dixon autóbalesete volt, túléli vagy nem éli túl. A 4. évad fináléja után szinte biztos voltam benne, hogy meg merik lépni azt, hogy kiírnak egy főszereplőt, főleg, hogy egy ilyen frontális ütközést nem lehet túlélni, de úgy néz ki, hogy a 90210 írói másképp gondolják, és míg a kocsiban utazó összes ember meghalt, addig Dixon, akit telibe talált a kamion, nem.

Az epizód sztárvendége a manapság nagyon népszerű és számomra megjegyezhetetlen nevű énekesnő Carly Rae Jepsen volt. Tudjátok, Call me maybe. Rövid jelenetben szerepelt, elvileg Adrianna vele lépett volna fel, de közbejött Dixon balesetének híre.

Két másik szálon volt még a hangsúly a részben: Naomi és Max kalandján a villámesküvőjük előtt és hogy Teddy el fogadja-e Silver ajánlatát az apaságra. Ti is azt hittétek a rész elején, amikor mindketten az ágyra dőltek, hogy már el is kezdtek dolgozni a projekten? Teddy annyira ki volt fulladva… Kicsit aggódhattunk még Liamért is, vajon eladja-e a bárt vagy sem a crazy, lying bitch Vanessa miatt, de az epizód végére ez is megoldódott.

A rész legidegesítőbb vendégszereplője címet egyértelműen Max barátjának, Alec-nek osztanám. Nyilvánvalóan azért került a képbe, hogy ne legyen tökéletes az ifjú pár boldogsága. Mondjuk nem irigylem azért, mert Naomival újat húzott, aztán ahogy a 90210 íróit ismerem, fognak ezek még egy ágyban kikötni. Egyébként komolyan gondolták ezt? Naomi, mint feleség? I don’t think so.

Régi ismerőst köszönthettünk Annie és Dixon anyukája személyében. Az ő felbukkanása arra emlékeztetett, hogy mennyire nem hiányoznak már a szülői karakterek a sorozatból és egyben  kicsit nosztalgiáztam azokon az időkön, amikor még a Beverly Hills-i gimibe járt a csapat. Egészen más hangulata volt a szériának.

Összegezve az évadkezdés egyáltalán nem győzött meg, ezért 4/10-et adok a részre. Érdemes lesz folytatni?

További írások az évadról:

24 hozzászólás Ne habozz!

hakapecimaki - 2012. 10. 11. 18:46

Szörnyű már a sorozat, én már tavaly elakartam kaszálni de vmiért mindig leszedem…

3/10

Dreya - 2012. 10. 11. 20:59

Én májusban daráltam le az eddigi évadokat, és elég kíváncsi voltam a folytatásra, de ez tényleg rettenet volt! :S

Aryll - 2012. 10. 12. 08:55

egyetértek, a legborzalmasabb húzás volt: Dixon karakterének megmentése, a felesleges esküvő utáni kaland és Silver rettentően idegesítő megfelelő apa utáni hajszája. Kezd kifulladni a sori…várok valami újra, kellemesre, szórakoztatóra – ezért még maradok és megszokásból.

limem - 2012. 10. 13. 14:28

Szerintem is nagyon rossz volt ez az évadnyitó. Nekem az első évad tetszett a 90210-ből, a második még jobb volt, a harmadik pedig szerintem a sorozat csúcspontja. De ott elkövettek egy hibát: nem merték kiírni Adriánát. A 4. évad egy unalmas semmi volt. Ez az évadnyitó valamivel jobb volt talán, de bármennyire is szeretem a 90210-et, lehet hogy nem nézem tovább.

nemo - 2012. 10. 14. 14:59

egyik évadnyitó rész se volt olyan fúhaaaa.várjuk ki még pár részt és befog indulni:) mellesleg valahol azt olvastam,hogy teljesen új köntösbe akarják bújtatni a sztorit,mármint hogy izgalmasabb legyen,mint az eddig történtek,szóval várjuk ki:)

-T - 2012. 10. 22. 10:30

A 2. rész szerintem már határozottan jobb lett és kíváncsi vagyok mit akarnak kihozni a rész végi dologból. Így számomra az 5×01 4/10, 5×02 6/10.

Balika88 - 2012. 10. 22. 19:38

eddig még csak az 5×01-et láttam, de egy ilyen balesetet az ég világon senki nem élhet túl, kizárt. Ez mese habbal…szánalmas megoldás…kíváncsi voltam lesznek-e elég tökösek ahhoz hogy kiírják de gyávák voltak továbbra is..a kamionsofőr meghal…de Dixon túléli???! Tud valamit a csávó…gyenge évadkezdés, nagyon gyenge..

winnie - 2012. 10. 22. 19:53

azért nem ezen érdemes fennakadni – legalábbis nem úgy történt, hogy megtörtént az ütközés és utána eldöntötték, hogy él-e vagy hal, hanem tudták, hogy élni fog és olyan ütközést írtak, amit túlél. attól, hogy nem valószínű valami, még nagyon sokszor előfordul. durvábbnál durvább baleseteket úsznak meg karcolás nélkül az emberek, mások kis koccanásba halnak bele.

az más kérdés, hogy csalódás lehet valakinek a húzás, de egy olyan világban, ahol 10 emeletet is lehet zuhanni nagy bajok nélkül, az nem meglepő.

Barb - 2012. 10. 26. 15:06

még csak az első részt láttam, de nem ösztönzött a folytatásra. eléggé kezd ellaposodni az egész történet, Dixon balesete, no komment inkább. őszintén örültem volna neki ha meghal. na jó akár el is utazhat messzire, csak ne kelljen néznem. Silver is össze vissza bonyolítja a dolgait, nem jó neki semmi. Ivynak meg kiváncsi vagyok milyen lesz a következő pasija, mert a forgatókönyvírók szeretik szivatni. Naomi-Max szál még érdekes lehet, egyefene folytatom, de azért ha van eszük akkor ez lesz az utolsó évad

bettygirl - 2012. 10. 26. 22:56

@Barb Ivy nem fog visszatérni állandó szereplőként az ötödik évadban, a történet szerint a barátja, Diego után utazott Mexikóba. Lehet, hogy még látni fogjuk visszatérőként pár rész erejéig, de nem hiszem.

Egyébként még én is csak az első részt néztem meg, és valahogy nem érzek égető szükséget, hogy lássam a már leadott 2. és 3. részt. Sőt, semmilyen szükséget nem érzek rá.

Barb - 2012. 10. 27. 00:50

@bettygirl én megnéztem ma és hát… 2.rész tragédia, minimum 5perc csak a Dixon nyávogásáról szólt (oké persze szörnyű lehet tolókocsiba kerülni de őt sose szerettem), meg most ahogy így visszagondolok a 2.-3. epizódra, egyszerűen semmi említésre méltó nem történt már ha azt vesszük hogy 80 percről van szó. azért néztem csak meg mert volt egy kis fölösleges időm míg a kisfiamat etettem :D nem értem hogy sok sorozat hogy tud ennyire ellaposodni, lehet az a baj hogy húzzák a történetet mikor már nem kéne. számomra a Gossip Girl is ilyen. bezzeg a Grace Klinika még mindig hozza a szintet, bár azt nem kéne egy kalap alá venni egy tinisorozattal meg hát az drámai is, de ott volt a született feleségek. 8 éven át lekötött de még annak az alkotói is tudták hol kell abbahagyni.

Balika88 - 2012. 10. 27. 02:20

megnéztem a 2-3. részt így gyors egymásutánban… hát jobb volt mint az első rész, de azt kell mondanom, ebben a sorozatban eléggé természetfeletti dolgok történnek, mindenki halhatatlan..most épp 1 másik emberre gondolok a 2. részből..de nem lövöm le a poént azoknak akik még esetleg nem látták.

winnie: nekem semmi bajom nem volt azzal hogy meghagyták Dixon életét, szerintem az egyik legjobb karakter a sorozatban(míg Adrianna enyhén elcseszett). De akkor ne azt csinálták volna hogy mutatják is hogy a kamion Dixon oldaláról veri telibe az autót. Tehát konkrétán adott egy csókot a kamion “kis barátunknak”. így ez nagyon durván a hihetetlen kamu kategória. De ha teszem azt hátul lett volna Dixon akkor azt mondom oké, van esélye arra hogy túlélje…de így??! ez úgy jön le mintha az írók szembe köpték volna saját magukat. aztán a 2. részben is elsütöttek egy eléggé érdekes dolgot, de már úgy látszik ehhez hozzá lehet szokni :D

bocsi a hosszú posztért. :-)

Barb - 2012. 10. 27. 12:34

@ Balika88, én tudom mire gondolsz de ő nem elsétált hanem a víz vitte el a testét szerintem. legalábbis nagyon remélem mert ha azt is kitalálják hogy egy ilyen esést túl lehet élni akkor áttehetnék a sorozatot a természetfeletti kategóriába :D

Balika88 - 2012. 10. 27. 13:21

@ Barb

Igen, pont azért írtam hogy reméljük nem halhatatlan lett mert akkor az már tényleg nagyon gáz. Ha víz vitte el a testét, akkor ok, de ha felállt és elsétált amíg Liam bement a telóért és majd előbb utóbb felbukkan…
Márpedig én kinézem az írókból hogy Vanessát nem utoljára láttuk… :D élve vagy holtan de elő fog még kerülni :D ebben biztos vagyok :D

Barb - 2012. 10. 28. 02:37

@ Balika88. én már semmin sem csodálkoznék, bár csak nem :D mondjuk az érdekelne hogy hogyan folytatnák úgy a sorozatot hogy még egy kisbaba is ottlenne… nagyon elszakadtak már a gimis élet témától :D mondjuk az összes szereplő közül Silver az aki leginkább erre a szerepre termett :) de Gossip Girlben se mertek kisbabát vinni, hanem vetélés volt, hiszen az nagyobb dráma…

Lillu - 2012. 10. 30. 03:06

egyetértek.. igazság szerint nekem már az első évad után meghalt a sorozat, még is nézem azóta is. már nekem túlzottan erőltetett az, hogy mindenki beleszeret mindenkibe és nincs olyan ember a sorozatban, aki ne lett volna kettőnél kevesebb emberrel.:/ én Ethant hiányolom nagyon, őt imádtam az első évadban és eleinte biztos voltam benne, hogy még visszatér és Annivel lesznek boldogok..

rebuss - 2012. 10. 30. 13:59

A sorozat, akkor bukott el, amikor Silver&Navid összekeveredett. :)
Silver mindenkivel összeállt…-_-” ami nekem már sok..
Ő volt a kedvencem, de most már azt remélem h kiveszik a sorozatból, ami lehetetlen, mert jól játszik.

bettygirl - 2012. 11. 07. 17:00

Végre rászántam magam és megnéztem a második részt. Tényleg sokkal jobb volt, mint az évadkezdő rész. Remélem Vanessa tényleg meghalt. Dixon drámája kicsit sem izgat, ahogy Ade és Navid szála sem. Naomi és Max tuti nem lesznek együtt sokáig. Silver aranyos volt Teddy-vel, kár hogy meleg a csávó. Liam durva volt, ahogy eltussolta Vanessa balesetét/halálát.
Egy résznél nevettem fel hangosan, amikor Silver közölte Teddy-vel, hogy most van ovulációja, erre Malibuba kell mennie, úgyhogy megint 1 hónappal eltolódik a “gyerekcsinálás”, hacsak nem csinálják természetes úton. Erre szegény Teddy olyan kétségbeesett képet vágott :D Sajnos látszik a színészen, hogy kényelmetlen neki a meleg pasi szerep.

orimori - 2012. 12. 12. 13:08

Én még csak az első részt néztem meg, azóta nem tudom rávenni magam a folytatásra. A 4. évad végén teljesen fellelkesültem Dixon halálától (az ő karakterétől kapom a legnagyobb sikítófrászt), de ez a béna megoldás, amit végül kihoztak a balesetből teljesen lelombozott. Persze Annie nyivákolása nem lepett meg (jó, érthető, hogy nem repes senki egy családtag halálától), valaki fejbevághatná már őt is. A Naomi-Max sztori nekem eröltetett (persze most az Igaz Szerelmről ábrándozó lánykák lehurrognának), szegény srácot már többedjére ráncigálják vissza, kiváncsi vagyok, tudnak-e ebből a szálból valami érdekeset kihozni az írók (bár tippre én is azt mondanám, hogy Naomit megfekteti majd a kedves jóbarát). Egyelőre csak a fanatizmus tart a sorozatnál, mert amúgy tényleg nagyon gyenge, remélem, azért halad majd valamerre az évad során és az nem lefelé, hanem felfelé lesz :D

Balika88 - 2013. 01. 11. 14:51

Sziasztok!

Hát én tegnap megnéztem még 5 részt, a 4.-től a 8.-ig. Előre lépett a sorozat a kezdeti botladozáshoz képest. Már tudom rá azt mondani hogy nem rossz! :-) De nagyon nehezen vettem rá magam a folytatásra! :D És természetesen, akiről mondtam hogy vissza fog térni valamilyen formában…lám…megjelent! :D
De tényleg jobb lett szerintem mint az első pár rész…:-) aki még nem szánta rá magát, belekezdhet szerintem bátrabban! :-)

bettygirl - 2013. 01. 23. 01:19

Én is a napokban hoztam fel magam a sorozattal, tényleg nem volt rossz :) 1-2 helyen még fel is nevettem. De úgy érzem semmi másról nem szól a sorozat már, mint hogy minden részben van egy nagy party, a szereplők pedig olyan gyakran cserélgetik a partnereiket mint más az alsóneműjét. És az, hogy azt a bizonyos szereplőt megint visszahozták egy olcsó húzás volt.

Balika88 - 2013. 02. 06. 16:56

na 9-10-11. rész csekkolva. 9-10. rész korrekt volt. Az agyat azért kikapcsolja és szórakoztató.Jó részek voltak. Az a lövés a végén is tetszett,de tudtam hogy nem lesz semmi nagy dolog…hát nem is lett…viszont így a 11. rész eléggé gyenguszra sikerült. Szinte 1-1ben másolta az One Tree Hill hasonló részét a 2. évadból. Ott Nathan álmodott alternatív világot aztán rész végére minden a helyre került…na itt ugyanez volt..csak szerintem gyengébben…

winnie - 2013. 02. 06. 17:01

szinte minden sorozatban van what if-rész, de a one tree hilles álma teljesen más volt, így nem mondanám, hogy másolta.

sam - 2013. 05. 15. 17:05

el se hiszem, hogy végig sikerült szenvedni ezt az évadot..
örülök, hogy vége, mert már a csak azért is nézem ha már elkaszálták, már nincs sok hátra – volt bennem.
szomorú, mert az elején még aranyos volt, kikapcsolt a 90210, de pl. Silvert úgy ahogy van elrontották.. szinte mindenki volt mindenkivel, de ő aztán végképp. pedig a kedvenc karakterem volt pár éve.. na nem baj, szépnek még mindig az egyik legszebb maradt a színésznő :)
remélem valamikor feltűnik másik sorozat(ok)ban..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz