login |

Fresh Meat: kezdett a 2. évad

2012. 10. 11. 14:22 - Írta: CyClotroniC

20 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Nézzétek a Fresh Meat-et, de tényleg. Nem tudok mást mondani, hiszen az egyik legjobb dumákat szállító, 40 perces, brit komédiáról van szó, ami méltatlanul kevés nézőt térített meg a hazai junkie-táborából a remekül sikerült első szezonjával.

Tény, hogy kell az idő a sorozatnak, hiszen abszolút a különc, de igen szerethető karakterekből táplálkozik a forgatókönyv, így 2-3 rész után rázódik bele igazán csak a néző, és válik egyértelműen komédiává a kezdetben inkább dramedy-s jegyeket magán hordozó sorozat. Többet nem is akarnék beszélni a tavalyi 8 részes szezonról, a 7,5-es pilot- és finálékritikát olvassátok el, ha hiányzik egy baromi vicces, de egyáltalán nem szokványos egyetemi ökörködés a naptáratokból, ami egyáltalán nem prűd, de mégsem válik soha alpárivá, és még akkor is bájos tud maradni, ha éppen szabadszájúbb perceit éli.

A csapat továbbra is ugyanaz, sőt bővült egy-két taggal, köztük Sophie Wuval (The Fades), és tulajdonképpen rá is ment a szezonkezdés az újak bevezetésére. Az első évadban a párkapcsolati kavarások és a bulizás mellett jártunk tüntetésen és temetésen is, így nehéz lenne megjósolni, hogy idén mivel lepnek meg minket az írók, de az biztos, hogy a Fresh Meat egyik legnagyobb erénye továbbra is a kiszámíthatatlansága, és hogy gyakorlatilag minden szituációban működnek a karakterei.

Ha őszinte akarok lenni, akkor csak 7/10-et érdemelt a 2×01, ami ugyan tele volt jobbnál jobb szövegekkel, és hát ott volt Cock Cat is, de talán túlságosan is a házba szorult a történet ezúttal. Persze nem vagyok telhetetlen, továbbra is heti nézős, kötelező darabról van szó, ami ugyan nem szól mindenkinek, de akinél betalál a humora és a hangulata, az egy stabil szintet nyújtó, megbízható sorozattal fog gazdagodni, amihez hasonló jellegű jelenleg alig található.

20 hozzászólás Ne habozz!

zedtheant - 2012. 10. 11. 14:34

állati jó volt, én 1. évad közepénél türelmetlenségemben lelőttem, mert nem tudtam megszokni, h nem az a teli szájjal röhögős comedy, de a karakterek már akkor is nagyon bejöttek és ahogy CyClotroniC is írja, ha ráérez az ember az ízére, utána nehezen engedi el. fura, különc, a humora intelligens és kicsi alpári, de tényleg kiszámíthatatlan, úgyhogy összességében mindent visz. 2. évadra sztem végig maradok.

Kelly Monroe - 2012. 10. 11. 15:01

Na, ezt a sorozatot majdnem elfelejtettem, pedig az első évad tetszett. Úgyhogy köszi az emlékeztetőt :)

humorpalanta - 2012. 10. 11. 15:05

Én itt olvastam a pilotot még tavaly, s azonnal be is próbáltam. Mondjuk, akkor még nem volt olyan egyszerű hozzájutni, de azért csak sikerült. :D
Hát, kábé az első 10 perc ilyen WTF érzés volt. Az első részen átbillentem, aztán szépen lassan egyre-jobban beindult a sorozat. Volt olyan, hogy a monitornak üvöltöttem, volt olyan, hogy sírva nevettem… Egyszerűen úgy lehet megfogalmazni, hogy brit. És ez szerintem mindent el is mond róla. Mondjuk megérteni az angol szöveget nem egyszerű, mert annyira hülyén és ráadásul szlengben is beszélnek, de kit érdekel? Akkor legalább 2-szer nézem meg ugyanazt a részt is. Felirattal és nélküle :D
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Én is nézném tovább, ha nem idén érettségiznék. Nem baj, nyáron pótolom.

thefrawg - 2012. 10. 11. 16:11

“A thing is as a thing does.” :D

Zirowe - 2012. 10. 11. 17:11

Már nagyon hiányzott ez a sori. :)

Jó volt a kezdés, csak Vod volt túl visszafogott, de a lakásbemutatója kb mindent vitt. :D

paranoid android - 2012. 10. 11. 18:07

Nagyon remélem, hogy Oregon és a Prof. szálat nem erőltetik tovább, mert az első évad egyetlen gyenge pontja volt az, és most az évadnyitóban is egyedül ez nem tetszett. A többiek viszont még mindig jók, és annak is örülök, hogy hoztak új karaktereket. Az viszont biztos, hogy az összes brit sorozat közül amit nézek/néztem ennél kell a legjobban koncentrálni, hogy megértsem mit mondanak (persze a Misfits-es Kelly-t leszámítva).

CyClotroniC - 2012. 10. 11. 18:11

Érdekes, mert nekem Oregon a kedvenc karakterem, de furcsamód a kezdetben irritáló JP is folyamatosan jön fel :) Vod az egyetlen, akit nem bírok, pedig alapvetően az elvontsággal nincs bajom, lehet hogy túl flegma nekem, nem tudom…

Szerintem amúgy most is jól vitték tovább az Oregon szálat. Amikor a tanár neje közölte, hogy szépen odateszi az életrajzát azokkal egy kupacba, akik nem kettyintettek a férjével, és reméli a legjobbakat, azon én borultam :D

paranoid android - 2012. 10. 11. 18:38

Én egyedül Oregont nem tudtam megkedvelni, és pont amiatt, mert alig kaptunk a karakterből mást, mint a kapcsolatát a tanárával. Az első évad elején elkezdtük megismerni, aztán amikor összejött Tony-val, hirtelen semmi különös. Főleg mert csak ő lépett interakcióba a fickóval. A többiek történeténél sokkal nagyobb volt az átjárhatóság, míg Oregon szála elkülönült nekem. Még szerencse, hogy a barátsága Voddal enyhítette ezt. Pont azért lenne jó, ha ezt a szálat lezárnák, hogy jobbakat kaphasson, és megkedvelhessem.

CyClotroniC - 2012. 10. 11. 20:45

És a posh hátterének a titkolgatása? Amikor haza kellett ugraniuk, mert haldokolt a lova? Vagy amikor tízszer elsétált a saját kocsija mellett, mert az ciki, ha megtudják, hogy van neki? Meg ugye ott a sok balek jelenet, mikor más háziját írja és alig marad ideje a sajátjára. Azért kapott ő bőven mást is, én bírtam, de az ellen nekem sincs kifogásom, hogy valami új történjen vele.

paranoid android - 2012. 10. 11. 21:36

Jogos. Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy a tanárral való kavarás annyira érdektelen volt számomra, hogy rányomta a bélyegét magára Oregon karakterére is.

fm! - 2012. 10. 11. 22:38

Nagyon ott van a sorozat, bár az első évad közepe kicsit leült, de a finálé az fergeteges lett, alig vártam a folytatást. 8/10

Dorinanna - 2012. 10. 13. 17:08

Tegnap megláttam ezt az írást, azonnal leszedtem a Fresh Meatet és le is daráltam… köszi szépen CyClotroniC! :) Én is pont most kezdtem az egyetemet, szóval vannak közös pontjaim a sorozattal. Az első pár perc mondjuk tényleg elég fura volt, de utána nagyon megszerettem, az első rész végére már eldőlt, hogy végig fogom nézni… :D Egyedül a Josie-Kingsley szenvedést érzem néha kicsit soknak, de azért szurkolok nekik. :)
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot, mert annyira más, mint bármi, amit eddig néztem (egyedül a Skinshez tudnám én is hasonlítani, de annál annyival több, felszabadultabb!)
Nagyon várom már a 2×02-t. :)

Üstökös - 2012. 11. 04. 22:29

Köszi, hogy írtál róla, mert emiatt tűnt fel nekem a sorozat, és rögtön le is daráltam :) Sajnos a magyar felirat lassan készül hozzá, de nálam hatalmas kedvenc lett! Vodot én mindenesetre imádom :D

yeeeyha - 2012. 11. 05. 21:49

A 2×01-nél most nem is történhetett volna jobb velem :) Annyira feelgoodosnak érzem utána magam :D
Sokat, és jóízűt nevettem, jó volt a régi arcokat újra látni.
JP jön fölfele, mondjuk a macskás poénján inkább fintorogtam, de a sok jó dolog szinte el is feledtette velem. Az újakat még szokni kell, Giles nagyon bejött, de nem ő költözött be… de attól még maradhat nem? Vod nekem ellenszenves, Josie és Kingsley állat, Howard baromijó volt. Ő és Oregon a nagy kedvenc.

Jajj, de jó lesz ez :) És irgumburgum, hogy MÉG nincs felfedezve!

kotmarlboro - 2012. 11. 08. 03:13

Egyre jobb, most néztem a 4. részt és úgy kell tőle röhögni mint kevés dologtól :D Gilest én is sajnáltam, hogy nem volt az első rész után egyébként, de kiderült hogy Sabine is nagyon komoly karakter, kedvencek közé került. Heather egyelőre még nem túl izgalmas.

FAbika - 2012. 12. 02. 01:44

Az egész évad zseniális volt végig. Kár, hogy csak 8 rész.

humorpalanta - 2012. 12. 22. 20:48

Kár, hogy vége. Óriási lett ez az évad. Oregon hozza a legjobb poénokat. Volt ahol sírtam. :)))))))))

yeeeyha - 2012. 12. 29. 14:40

Én mot néztem meg a 2. részt, hát behaltam rajta XDDD

yeeeyha - 2013. 02. 08. 13:18

Fantasztikus évad volt, remélem jön a 3. majd :)

Teljesen meglepődtem, hogy így felhozták az elválás szálat, nekem eszembe se jutott, de mindenkinél jól kezelték a dolgot. Kingsley és Josie hatalmas volt, végrevégrevégre! :D Oregonnak remélem nem lesz több problémája a Shales családdal, ennyi éppen elég volt, Vod, JP mindketten hatalmas arcok, Howard meg a Jenny malac kedvenc :)
Heather idegesített csupán az évadban, főleg az utolsó részekre hozták be a karakterébe a Josie miatti féltékenységet, meg úgy egészében fura a csaj, szerintem simán kinyírná őket, ha nem bukna le :D

clark - 2013. 02. 17. 13:39

végig néztem a 2 évadot,nagyon jó volt.rem tényleg lesz 3 évad ,mert én nagyon várom.kevés ez a 8 rész,de legalább mind minőségi nincs töltelék rész.rengeteg vidám,nevetős percet szerzett nekem a sori.így átlagba simán 8/10 es részeket hozott az évad ,de voltak kiemelkedőbbek is pl a kirándulás JP-nél vagy a földtani kirándulás:D de a betörős rész is ütött:D:D
de pl az évadzáró is nagyon fordulatosra sikeredett,rem nem lesz itt is szereplőcsere,mint elég sok angol soriban(misfits,being human,skins stb)
megszerettem ezt a társaságot,az új arcok is egész jók voltak pl Sabine igazán érdekes volt,bár Heather engem is inkább idegesített,meg eleve furin néz ki,én nem tudtam megszokni.pl Vod sokkal extrémebbül ötözködik de mégis szerethető.
rem sok emberhez eljut majd ez a remek sori.

kemény kép a f@szmacs:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz