login |

Common Law (Haláli zsaruk)

2012. 10. 12. 18:10 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

human nyáron nem volt túl jó véleménnyel a Common Law-ról. Vagyis…, inkább csak a közepessége fájt neki, viszont kiemelte, hogy baromi jó a két főszereplő és a humort ők szállítják ebbe a haverzsarus sorozatba. Utóbbival egyet tudok érteni, s a mai TV2-es premier előtt jelezném, hogy az előbbivel nem, mert a Common Law igenis jópofa sorozat. És mindenek előtt élvezetes. És az Anger Management, valamint a Go On után ez a harmadik terápiás csoportos pár hónapon belül.

A Common Law két, rablásokkal és gyilkosságokkal foglalkozó nyomozóról szól. akik társak, de sajnos rühellik egymást. Folyton vitatkoznak, semmiben sem értenek együtt, és még így is nagyon jók. A múltban azonban történt valami, az egyik fegyvert rántott a másikra, s ezért párterápiára utalták őket. Szóval adott a fő konfliktus és kábé minden rész ezt dolgozza fel, nem kell átívelő szálakra számítani a csoporton kívül, bár a fináléban kiderül, hogy mi okozta a bajokat.

A soorzat lelke mindenképpen a laza és csajmágnes Travis és a merev, pedáns, egykori ügyvéd, az exfeleségéhez még egy év után is ragaszkodó Wes. Az ő folyamatos veszekedésük, fogadásaik, szívatásaik nagyon jók. Ráadásul van mellettük egy vicces, kicsit elszállt parancsnok, no meg a terápiás csoportot vezető pszichiáternő (Sonya Walger nagyon aranyos). Sőt, ott az egész terápiás csoport, melyből az évad során mindenki kap lehetőséget, de persze az ottani feladatokkal is Travis és Wes viszi a pálmát. (Akad még pár visszatérő szereplő, mint az ex, a halottkém vagy a teches csaj, kár, hogy Nora Zehetner csak ilyen kevés epizódot kapott.)

A fent linkelt korábbi kritika az ügyek unalmasságát emelte ki, de szerintem a krimiknél nem az ügyek, hanem a nyomozás folyamata a fontos. Lehet, hogy ő is erre gondolt, de nálam, ha két egymást szívató figura nyomoz, akkor ott nem lesznek gondok, mert… szívatják egymást az unalmasabb nyomolvasás közben, nem? A Common Law-nál éppen ezért a nyomozásokkal sem volt gondom, sőt, akadtak teljesen jó ügyek is, némi lövöldözésre vagy üldözésre mindig lehetőséget adtak.

Szó sincs arról, hogy mindenképpen nézős, aki csak egy “jó sorozatot” keres, annak előbb ajánlanék 50 másikat, de aki szívesen nézne egy új, vicces akció krimit egy haverzsarus párossal (tudjátok, mint a Halálos fegyver), annak kötelező. Már csak azért is, mert nincs sok hasonló, ugye FOX? (Szipp, The Good Guys.)

Ha most azt mondom, hogy nálam 6/10-es a Common Law, akkor remekül látszik, hogy nem a számok a fontosak, hiszen csak egy érdemjeggyel adok többet, mint human. De a különbség ég és föld a megítéléseink között, olvashattátok. Nekem, főleg a kezdeti vélemények után kellemes meglepetés volt, mindenképp nézős.

ui: Minden rész elején idézeteket mutogatnak. Ennél értelmetlenebb fícsört nem sokat láttam. Tök feleslegesek.

2 hozzászólás Ne habozz!

turosz - 2012. 10. 13. 00:54

Azért a The Good Guys-tól nálam fényévekre van, sőt még a Terriers is simán veri. Volt benne néhány jó poén, az ügy tényleg semmilyen volt, de úgysem ez a lényeg egy ilyen sorozatnál. A páros jól működik, de nekem túl “könnyű” a humora, még egy részt talán kap, de erősen kaszaérett…

winnie - 2012. 10. 13. 01:34

bizony, hogy fényévekre van (legalábbis 1-2 pontra, hisz nem túl nagy a skála:), bár ezt nem is vitattam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz