login |

Revolution – 1×04: Kripke porhintése

2012. 10. 14. 23:27 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: kritika,

A sorozatból már kiszálltam, de ettől még az 1×04 megérdemli a kibeszélőt, hiszen durva dolgok történtek benne – pont olyanok, amikre jól lehet mutogatni, hogy ezek esetleg visszaránthatják a sorozatot kaszálókat. Nem tudom, szerintem ennél jóval több fog kelleni, de ettől még tény, hogy a legutóbbi részben volt minimum két kellemes/kellemetlen WTF.

Persze ez csak két momentum, de egy harmadik momentumként még a világról is meg lehetett tudni egyet, s mást. A nagy kérdés, hogy a körítés, a hangulat és a karakterek mennyire változnak, javulnak, illetve, hogy van-e szükség egyáltalán javulásra, mert akár tetszik, akár nem, a Revolution egyelőre nézettségben remekül tartja magát, nem nagyon van nála nézettebb dráma sorozat a kereskedelmi, 18-49-es korosztályban.

A tovább mögött a két nagy spoiler, valamint a véleményeitek a részről, amikből kiderül, hogy nőtt-e a színvonal, vagy egyelőre változatlan nyugaton a helyzet.

Az egyik fontos lépés Maggie halála volt, a másik pedig Rachel múltbeli “felajánlkozása” Miles-nak, mindkettő meglepetésnek számított.

Oké, inkább csak utóbbi, hiszen aki olvassa a híreket, az tudja, hogy Anna Lise Phillips, azaz Maggie kiírását már májusban, közvetlenül a berendelés után eldöntötték a készítők. Éppen ezért volt elég gáz, ahogy az éppen aktuális epizód hátterét boncolgató szokásos heti videóban, a készítő, Eric Kripke büszkén mondja, hogy mindezzel azt is meg akarták mutatni, hogy itt senki sincs biztonságban.

Hogy a színész nem ért rá, vagy ők mondtak le még az írási fázis előtt a karakterről, azt nem tudni, de mivel ki kellett írni, ezért semmi merészség nincs a döntésben, s arra is mérget lehet venni, hogy a főbb szereplőket semmi baj nem fogja érni a továbbiakban. (És ezzel nem arra akarok célozni, hogy nem kell olvasni híreket, mert akkor marad meglepetés, és nekem sem azzal van bajom, hogy lehetett tudni, hogy mi fog történni, mindössze a helyzet kezelése gáz.)

Hogy jól volt megoldva az egész, azt bizonyítja, hogy úgy érzem, mindenképp elismerést érdemel, ahogy elbúcsúztak a karaktertől. Hiába nem az volt a terv, hogy kiírják, ezt jól megvalósították: végigjátszották az iPhone-os sztoriját a gyerekek fényképével (az 1×03-as random áram vajon csak ezért lett beleírva?), szívszaggató volt az első flashback-je, s láthattuk, hogy mit meg nem tett, hogy visszajusson a családjához – és hogyan találkozott CharlieApuval. És persze a halála…, az is elég könnyezős volt.

Ugyancsak szép húzás volt, hogy nem random kinyírták, hanem olyan sebesülést kapott, ami a mi világunkban kezelhető lett volna, de ott simán elvérzett. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ő tűnt számomra a legérdekesebb karakternek, tehát nem tudom, hogy mi nem tetszett benne a készítőknek. Még a többi szereplőhöz való viszonyát is érdekesen lehetett volna alakítgatni, főleg a Charlie-Maggie-féle kapcsolatot, de ezt már az 1×02-ben inkább passzolták azzal, hogy elválasztották őket.)

Fura, így aztán sosem lehetett igazi badass karakter belőle. Lehet, hogy nem akartak orvost a főkarakterek között? Bár valószínűbb, hogy a Miles-Charlie közeléket így akarták sziklaszilárddá tenni. De akkor vajon mi lett volna az eredeti terv?

Na, ezt akartam csak elmondani. Egyébként nyilván a többi történésről (Ó, tisztalelkű Danny boy…!) is lehet mit beszélni. De ez már nem az én asztalom.

35 hozzászólás Ne habozz!

Smash - 2012. 10. 14. 23:44

A jó öreg Texas marad szimplán Texas :D Őket aztán senki nem gyúrja le.
Nekem fel sem tűnt a térkép a részben.

Hegeman - 2012. 10. 14. 23:50

Nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban. Igazából ezzel a sorozattal úgy vagyok, hogy nem várok tőle világmegváltást, de mindenképp nézni fogom továbbra is. Amikor épp eszembe jut és van rá időm, megnézem az aktuális részt. Van ettől sok jobb dráma, de az idei újoncok közül az egyik legjobb. Nem biztos persze, hogy ez sok jót mond el az idei felhozatalról.

Foley - 2012. 10. 14. 23:55

Szerintem is szépen írták ki,nem hagyták elvágatlanul.

Bár a számítógépes csaj kapcsolóként használta a nyakláncot,ő nekik akkor kezdett el működni(legalábbis én így értelmeztem,de lehet rosszul emlékszem) mikor önzetlenül beszélnek arról miért kell az áram(vagy,hogy miért kéne visszajöjjön,pontosan már nem emlékszem).
Az is tetszett,hogy voltak a részben állatok mert ezt eddig hanyagolták még a kaja kérdésnél is(kiváncsi vagyok a kannibalizmust felvetik e majd).

LaCRossE - 2012. 10. 14. 23:58

A térkép nekem sem tűnt fel.

Bazsi - 2012. 10. 15. 00:04

A térkép alapján majd csinálhatnának majd egy jó kis É-D polgárháború 2.0-t.

winnie - 2012. 10. 15. 00:07

egy díszletfotó alapján a térkép fenn van a falon – aki jobban benne van a sorozatban, az talán meg tudja mondani, hogy az nbc is kiadta-e, vagy csak egyéb helyeken hozták le.

mondjuk a kérdés adja magát, hogy ha hiteles a térkép, akkor hogy csinálták, mi lett az amerikai-kanadai határral, stb. szóval nem tudom, hogy mennyire jeleníti meg a valóságot és mennyire a készítők vagy monroe vágyálmát.

Pocok - 2012. 10. 15. 00:14

Szerintem viszont az eddigi részekből ez volt a leggyengébb. A kiírás az jó volt, ennek ellenére gyenge volt. A térkép meg lol. Texassal senki nem szarozik :D

K3rnel - 2012. 10. 15. 00:34

Jericho, Revolution, Texast amcsiban úgy tűnik mindenki valami érinthetetlen badass környéknek tartja amely mindent túlélhetne! :) Aranyos gondolat, kíváncsi lennék miért is lehet ez így, ha így van… A wasteland is megér egy misét, szegény környék :) Amúgy rég unatkoztam már úgy sorozatrészen, mint a revolution s01/e04-en, már nagyon érik a kasza nálam, Charlie karaktere miatt főleg, illetve az őt játszó nő miatt. Barátok köztben különb színésznők vannak, mint ő. Sajnálatos.

dfhfsg - 2012. 10. 15. 00:49

sajnos vhogy nem az igazi a sorozat, sokkal jobb lehetne, ha nem béndzsa megoldások, meg egy kész színészi alakitas jobb lenne, Miles karaktere meg amugyis elég gyenge…
Maggie, meg szemüveges faszi kenterbe verte az összeset eddig
+miért kell olyanokkal elrontani, hogy nem elég hogy utánuk mentek hogy kiszabadítsák rögtön Milest (ez is gyenge húzás volt végülis) hanem még a kiscsaj rögtön telibelövi a táskát és igy robban fel…ááhh nem az igazi ez.

S0m30n3 - 2012. 10. 15. 00:51

Hát én azt hittem, hogy Maggie főszereplő és ezért nagyon meglepődtem, hogy így hirtelen kiírták. Teljesen abban a hitben voltam, hogy simán túléli majd, erre meghalt. Nagyon ütött. Kár, hogy nem a szőke herceget írták ki, nagyon idegesít az a szerencsétlen Danny gyerek…

dfhfsg - 2012. 10. 15. 00:52

sőt valahogy lost juliet “játéka” is igencsak unszimpatikus minden tekintetben, (a hangja, szövege, arcjateka…) egyáltalán nemjó, vagy úgynemjó, hogy nekem tettszen. és sok ilyen apróság nem emeli ki a sorozatot sajna.

lali - 2012. 10. 15. 03:25

szerintem eddig ez volt a legjobb rész ,nekem kifejezetten tetszik még mindig a sorozat .

crabman - 2012. 10. 15. 03:59

egy olyan védősor, ahol ott van Tim Riggins, nem csodálom, hogy senki nem megy át ott :)

Dark Energy - 2012. 10. 15. 09:17

Nahát a térkép nekem sem tünt fel, Texas az kemény!

Érzelmileg nem volt túlzott de azért mégiscsak sokkolt.
Okosan volt felépítve a rész.
Nekem eddig ez tetszett a legjobban.

Hans - 2012. 10. 15. 11:00

Azon nem is csodálkozom, hogy Texas-t békén hagyják. Én se pöckölném Walker ranger szakállát, mert úgy odab@szna, hogy 2 hétig forognék… :)))
Valami oknál fogva a készítők beadnák, hogy z a Charile nem is az igazi, kinyírnák és behoznák az igazit, aki mondjuk picit jobb színésznő és kevésbé idegesítő, akkor nem egy szót sem szólnék.

szini - 2012. 10. 15. 11:15

Akkor nem csak engem idegesít Charlie :)…
Egyébként több dolog is viszi a sorozatot a kasza irányába(nálam),de Charlie a legnagyobb.

Tomisz - 2012. 10. 15. 11:18

Gyenge a casting… ezt sajnos benézték és már nem lehet változtatni rajta. :)

Persze a történet is bugyuta meg gáz… de főleg a casting a baj szerintem.

Tomisz - 2012. 10. 15. 11:20

Vagy a rendező és csapata ad rossz utasításokat/visszajelzéseket a színészeknek.
Nem tudom, de valahogy nem hiteles gyenge az egész.

Csodálom hogy nézik, lehet tényleg nincs jobb? :))

owlman - 2012. 10. 15. 12:09

Hááát nem lett jobb, csak kevésbé rossz.

– Aztán kiírtak egy érdekes szereplőt a 3-ból.

– Térkép: Tiszta Rizikó-feeling :) Már csak az ágyuk hiányoznak.
Monroe egy fél nyugat-európányi terület felett egyeduralkodó, több 10.000 katonával. Ehhez képest max 100 ellenséges katonát láttunk eddig.

Kendi - 2012. 10. 15. 12:13

A 3. rész után majdnem kaszáltam a sorozatot, de gondoltam még egy esélyt adok neki, hátha. Nem csalódtam, az új rész nagyon jól teljesített, szóval még maradok, de ettől függetlenül eléggé hullámzó a teljesítménye.

Vicsu - 2012. 10. 15. 12:38

A 4 rész közül a legjobb volt! Ezt persze a saját (eddigi) színvonalához kell viszonyítani!

stargatelost - 2012. 10. 15. 12:58

Elképesztően bugyuta a sorozat. Nekem ez a rész hozta el a kaszát (vagy későbbi darát, még nem döntöttem el), bődületesen rossz volt. Engem pl. érdekelt volna, hogyan szabadult ki a srác a bilincsből. Lehetett volna egy tök érdekes szálat írni ennek, pl. jön pár kívülálló rabló rosszarc, aztán valahogy megoldja. Erre elintézik egy mondattal (se), és persze újra a nyomukra talált (ki tudja hogyan – az ilyenek miatt nem lehet komolyan venni a sorozatot).
Maggie halála (és “haláltusája”) meg a röhej kategóriát merítette ki. Béna volt (akárcsak az első részben az apa halála). A flashbackeket sem tudják normálisan megszerkeszteni.
Szerintem lassabbnak kellene lennie a sorozatnak, pl. most találnák meg még csak Miles-t, addig meg ismerkedhettünk volna a világgal, karakterekkel.

ba3525 - 2012. 10. 15. 13:24

@stargatelost csak 7 rész van! Szóval sietni kell, amúgy nekem nagyon bejön a sorozat, sokan szídják, persze vannak hibái, de ettől függetlenül számomra nézős… :)

Neoprimitiv - 2012. 10. 15. 13:48

@ba3525: már miért lenne hét rész, ezt a butaságot honnan veszed? Attól, hogy alapból minden új sorozatot csak 13 résszel rendelnek be, az nem azt jelenti, hogy egy országos adó fő műsoridejébe szánt sorozat készítői csak addig gondolkoznak. Ha már félidőben elkaszálják őket, akkor az a legkisebb gondjuk, hogy nincsenek lezárva a szálak.

ALDO - 2012. 10. 15. 14:19

A térkép nekem sem tűnt fel, pedig általában kiszúrom az ilyesmit. Hát igen, Texast senki sem győzi le. A valóságban is volt Texasi Köztársaság, és a Jerichóban is.
Maggie halálával gondolom erősíteni akarják a Miles-Charlie kapcsolatot, mert előbbi az egész epizódban azt hangoztatta, hogy el akar menni. Csak nehogy átmenjen túlérzelgésbe az egész.
Amúgy jó rész volt. A másik szál viszont nem tiszta. A katonák már mióta mennek a sráccal és ha jól emlékszem talán a 2. részben a kapitány küldött egy levelet egy futárral Monrónak, hogy “megvan a fiú” vagy valami ilyesmit. Annak mi értelme volt?

2SY - 2012. 10. 15. 15:49

Engem igazából a főszál nem kötött le viszont kető dolgot kiemelnék. Az egyik az öcsi karakter fejlődése a rabságban:) A másik ami szerintem mindenképpen tökjó az Miles flashbackjei. ( hogyan lett ő és a pajtása egy féleurópa méretű ország ura és parancsolója ) Én ezt tartom idáig érdekesnek ebben a sorozatban. Azzal tökéletesen egyetértek, hogy Kiss Ramóna a Barátok köztből több színészi érzékkel rendelkezik mint Charlie és a latino csaj együttesen.

gipsztigris - 2012. 10. 15. 17:47

Az első rész még elment. A másodiknál instant kasza.
Nyúlós távolba révedős dialógusok, erőltetett karakterek, egyszerűen unalmas.

hallak65 - 2012. 10. 15. 18:57

Én sajnálom a karaktert. Messze a legrejtélyesebb volt.
Pl
Mi lett a gyerekeivel?
Miért volt mérgezett wiskey nála?
Hogy került Seattlebe és utána hogy került Chicagóba?
Mivel foglalkozott az áramszünet előtt?

Messze a legérdekesebb karaktere volt a sorozatnak :(

egy sitcom még belefér - 2012. 10. 15. 20:22

Szép lezárást kapott és jó rész volt érdekes helyszínekkel. Én is nagyon sajnálom a karaktert, mert tényleg neki volt a legérdekesebb sztorija.

Ami viszont negatívum: ki a franc volt az a csávó aki ellen “harcoltak” és miért akarta kinyírni Charlie-t, miért dobják el a fáklyájukat amikor az a leghasználhatóbb fegyverük a kutyák ellen,
de összességében akinek eddig tetszett annak ezután is fog és akinek meg nem annak meg kaszát tudnék ajánlani mivel nem úgy néz ki mintha nagyon új irányokat akarna venni a sorozat és hát a nézettség miatt nem is kell

GregTheMad - 2012. 10. 15. 23:47

Térkép alapján az amcsi-kanadai határ nem változott, viszont Texas és California nyert egy kisebb területet Mexikótól. Szegény, szegény Mexikó, mindenki őket rúgja seggbe.

nyílméregbéka - 2012. 10. 16. 06:53

ez már nekem kimaradt, a harmadiknál elkaszáltam, egyszerűen nem tudtam tovább elviselni ezt a homlokráncoló kis picsát. végtelenül irritált a főszereplő charlie/tracy spiridakos mint karakter és mint “színésznő” egyaránt. egy későbbi darán még gondolkodtam, de ahogy látom, nem térek vissza, mert kinyírták az egyetlen valóban érdekes karaktert. gratulálok a készítőknek.

MLaci - 2012. 10. 16. 10:10

Hát igen … TEXAS megmaradt :D ez az első olyan dolog amire azt mondom, ha valami hasonló történne … akkor valószínűleg a valóságban is így lenne :D semmi több …

Joco1114 - 2012. 10. 19. 17:45

No én most kaszáltam. Amikor Charlie cica elkezdi ráncolni a homlokát, akkor megugrik a vérnyomásom. Mondjuk Miles szépen kiosztotta, azt élveztem.
Ennyi. A még kitartóknak jobb rendezést, jobb szereplőket, jobb forgatókönyvet kívánok.

Tomisz - 2012. 10. 20. 10:46

Nem ebben, hanem az 5. részben volt a térkép, mint kiderült… :)

Amugy pedig az 5. rész rettentő idegesítően bugyuta volt… komolyan majdnem csapkodtam az asztalt kínomban, hogy ennyire nem lehetnek hülyék. :D
De én vagyok a hülye hogy nézem, azis igaz… :( :))

m76 - 2012. 10. 27. 19:27

Én nem olvastam a híreket, de szerintem is Maggie volt a legérdekesebb és legjobb vagy inkább úgy mondanám, hogy legkevésbé rossz karakter a sorozatban. A másik Giancarlo Esposito. Többiek mind klisések és felejthetőek. Charlie meg egyenesen idegesítő. De amúgy is rém gyenge a sorozat, nem nézhetetlen, de 4/10 körüli.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz