login |

Pilot: Nashville

2012. 10. 17. 23:28 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

A sorozat, amit nem fogok nézni, hiába jó. Tényleg az! Nem véletlenül kajálták be a kritikusok, és nem véletlenül került winnie-hez az első írás a Nashville-ről.

Kicsit amúgy furcsa Magyarországról nézni, mert azért amíg odakinn a country fontos több államban is, addig nálunk köze nincs a népszerű zenékhez. Innen lenne erős nyerni, de a pilotban egyszerűen annyi zene van (olyan amiből egy jó igazán, a záró, ha valakit érdekel), hogy hiába lehetne a drámai része erős, nekem elnyomta a préri szaga. Tipikusan “már megint egy dal, már megint egy dal” a helyzet, és a többsége nem tetszett.

Viszont a főbb szálak működnek. Mondjuk főleg a zenei élethez kapcsolódók. Érdekes lett volna, ha tényleges dalolás nélkül drámáznak… Na jó, nem. Szóval abszolút nem egyszerű a helyzet, nem csak a leszálló és felemelkedő csillagú country énekesnők csatája a sorozat. Egyrészt mert a kiöregedő énekes elég érdekes helyzetbe került a kiadójával, a fiatal sztárlányka pedig egy kicsit tenyérbemászó, de láthatju,k miért keménykedik.

Sajnos a főbb csata, a két énekes, a nő és lányka által rángatott férfiak hada mellé bekúszik egy politikai szál szinte teljesen feleslegesen. Egyelőre nem érdekes, pedig a foglalkoztatott színészek miatt azt tippelem ez elég vastag filccel lesz húzva, és egy kicsit másfajta hangulatot sugároz, mint a zenei rész. A Nashville olyasmi mashup így, mintha a készítők látták volna, hogy a zenei rész csak 30 percre elég, és nosza, hozzákevertek valamit.

Most nézem, hogy winnie 6/10-et adott. Biztonsági pontszám, én nem is tudom amúgy pontozni. Nekem nem tetszett, de ha valakit a zene nem riaszt el, annak sokkal jobb választás, mint mondjuk a Chicago Fire annak, aki csak valami tűzoltósat akar nézni. Minőségibb a Nashville, viszont könnyen lehet nem szeretni. Íme a példa.

16 hozzászólás Ne habozz!

cat - 2012. 10. 18. 00:31

Erről eszembe jut egy másik sorozat, az amerikai focival a középpontban, aminek nálunk nem igazán van kultusza, bezzeg kint… ;) Szóval kap egy esélyt, bele fogok nézni.

human - 2012. 10. 18. 00:33

nyilván a főszereplő miatt nekem is beugrott, de absz más helyzet szerintem.

cat - 2012. 10. 18. 00:41

Nem, nem, elsősorban ezért: “Kicsit amúgy furcsa Magyarországról nézni, mert azért amíg odakinn a country fontos több államban is, addig nálunk köze nincs a népszerű zenékhez.” Persze, más, de akkor is megmosolyogtató ez a “párhuzam”.

Lemoni - 2012. 10. 18. 01:00

Rekord gyorsasággal, mindjárt a pilot után kasza nálam. A zene nem rossz, de annyira untam a történetet és Hayden Panettiere (nem az általa játszott karakter, hanem ő maga, már ránézésre) annyira irritált, hogy nem kérek többet ebből. A jó kritikák miatt kezdtem el, de az ilyen típusú intrikus sztorikból bőven elég nekem a Dallas.

Zizi - 2012. 10. 18. 01:20

Láttam, imádtam. Engem már a sorozat leírásában is a zene fogott meg és reméltem, hogy lesz benne sok jó country dal. Mondjuk nálam könnyű helyzetben voltak a készítők, mert én abba a (kis) csoportba tartozom, akik imádják az amerikai country zenét Cashtől a Lady Antebellum-ig. :)
Már csak azt remélem, hogy legalább 2 évadot megél és ha befejezik, akkor lesz rendes zárása…

Shalafi - 2012. 10. 18. 02:54

Modnom Cantry zenté komálom, Panettiere jol néz ki, mondom megnézem milyen…egészen az utsolsó dalig nem tudtam eldöötneni hogy akarom e a sorozatot vagy sem, nem volt rosz, de ugy nem is ütött, de az a dal az engem megvett! :D

Dr Sick Fuck - 2012. 10. 18. 03:07

Oké, ha többszörösen hozzáértő vendégblogger kell, ehune.

facethemusic - 2012. 10. 18. 07:14

Mint country rajongónak, ez egy kötelező néznivaló.

Az pedig, hogy a magyar média 20 éve módszeresen ignorálja a country zenét és minden ezzel kapcsolatos dolgot, nem a sorozat hibája. Még a 80-as években is több esélyt adtak ennek a műfajnak, mint manapság, amikor sokkal populárisabb.

ebiku - 2012. 10. 18. 09:15

Nekem bejön ez a vidéki, cowboyos-countrys feeling, a régi Dallasban is jobban szerettem azt a szálat, mint Jockey ármánykodásait.
A country zene sem minden esetben unalmas, elég csak megnézni Toby Keith klipjeit. ;)

Seth (GIE) - 2012. 10. 18. 09:18

Na ez az a sori, ami abszolút nem érdekel :D

Kriszta - 2012. 10. 18. 10:25

Többé kévésbé jókat olvastam itt erről a sorozatról,ezért hát megnéztem a pilotot….ami engem igazán nem fogott meg végül,de ugye ízlések és pofonok…de meg kell említenem,hogy az utolsó dal…az…fájdalmasan gyönyörű volt :( :) libabőrős lettem tőle,ezért megérte megnézni!Köszönöm :)

castro - 2012. 10. 18. 11:11

Én is abban a “kicsi” csoportban vagyok, amelyik rajongója itthon a country zenének. Már ezért is megvett a sorozat előre, de a sztori is tetszik, azt pedig mindig szeretem, ha a politikai szál megjelenik valamennyire. A pilot nagyon bejött.

Remélem idővel megjelenik egy-két country énekes cameora.

lali - 2012. 10. 18. 12:06

nem volt rossz a pilot ,szerintem még kap egy esélyt

Brynden Rivers - 2012. 10. 18. 12:37

Egész jó volt, remélem a politikai-szál helyett a fiatal zenész-párosra fogunk inkább fókuszálni.

szendroib - 2012. 10. 18. 12:54

Nekem a zene tetszett, de maga a történet és a szereplők kicsit sem fogtak meg. Majd 2. 3. rész után meglátjuk sikerül-e, annyi esélyt még kap a zenék miatt.

Sigismundus - 2012. 10. 18. 22:24

Hát én mint nagy Friday Night Lights rajongó, azt mondom, igenis bejön az első rész. És nem csak Connie Britton miatt, egyszerűen valahogy bejönnek ezek a déli hangulatú sorozatok, FNL, Justifield..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz