login |

Homeland – 2×03: I was right

2012. 10. 18. 18:42 - Írta: Bruzsy

84 hozzászólás | kategória: kritika,

Mármint nem nekem, mert bizony nem számítottam arra, hogy a múlt heti, mindent felborogató epizód és zárás után kapunk egy tipikusan levezető részt, ami bizonyos pontjain az időhúzó jelzőt is kiérdemelte. És mivel emellett több hibátlan és gyönyörűen megkomponált jelenettel is megajándékozott minket, nem tudok mást tenni, mint húzni a számat, hiszen sokkal egyszerűbb lenne letudni egy “ez rossz rész volt”-kijelentéssel. Így viszont csak egy nagyon jó részt húzott le egy egyszerűen középszerűvé.

Spoilerekkel folytatom a tovább mögött

Hiába, Brody-val nem nagyon tudnak mit kezdeni az évad eleje óta. Ez már a harmadik rész volt, hogy valamilyen egyrészes problem-of-the-week feladatot kapott, de míg az eddigiek még beleillettek a karakter helyzetébe és a jellemébe, de ebben a részben egy olyan kalandba keverték, ami vetekedett a 24 korai évadainak Kim Baueres szálaival – sőt, a puma ehhez képest reális volt.

Egyszerűen annyi sebből vérzett az egész, hogy összeszámolni nem tudom. Öt perc múlva odaérnek, de megállunk tankolni? Sietni kell vissza, és pont defektet kapunk? Brody a lebukást elkerülendő csak úgy kitöri egy ember nyakát? Jess pampogása pedig igazi Skyler White-i mélységekbe húzta az egészet, a retorikailag nulla, ámde rendkívül sikeres beszéde pedig végképp hiteltelenné tette nekem a karaktert. Az epizódnak ez a húsz perce bizony értékelhetetlen volt.


Viszont ami a másik oldalon, Carrie-vel történt, na, azért kalapemelés jár. Múlt héten annyira nem tetszett Danes játéka, most viszont az első pillanattól kezdve magával ragadott, a karakterrel együtt éltem bele én is magam a lehetőségbe. A rész közepi 5 perces néma jelenetsor pedig… Nem tudom, hogy láttam-e már ilyen kis léptékben, aprólékosan bemutatott öngyilkossági kísérletet televízióban, ami ráadásul iszonyatosan szíven ütött. Az biztos, hogy hiába tudtuk, hogy mi lesz a vége, Carrie kilátástalansága annyira hihető volt, hogy egy percre el is felejtettem, mit nézek.

És ez volt a mélypont, ahonnan már csak kifelé lehetett jönni a karakter számára – és ez meg is történt Saul érkezésével. Az utolsó kettő perc egyszerűen gyönyörű volt. Annyira, hogy meg is bocsátottam Saulnak azt a szakmaiatlan lépést, amit a memóriakártyával művelt – egyszerűen erre szükség volt, mindegy, mit diktált a józan ész.

És hogy hogyan folytatjuk? Most már nem lehet kikerülni Brody nyilvános lebuktatását, a kérdés, hogy elegendő bizonyíték lesz-e ez a szalag. Viszont most, hogy Carrie előtt újra megnyílt az út a CIA-be, jöhetnek a közös jelenetek – az tenné fel a koronát az eddig sem rossz évadra. Viszont ez a rész így nem ér többet 5/10-nél, de mint a mellékelt példa is látja, sosem szabad csak a pontszám alapján ítélni.

84 hozzászólás Ne habozz!

Ted - 2012. 10. 18. 18:49

Nem tudom, hogy le fogják-e nyilvánosan buktatni, amennyiben a mostani alelnök nyilvánosan bejelenti politikai karrierjének a támogatását. Túl nagy blamázs lenne.

winnie - 2012. 10. 18. 18:57

huhh, nagyon rossz rész volt. az bosszantott igazán, hogy voltak remek, kötelező pillanatai, ott volt claire danes 2 nagyon fontos pillanata, sőt, a jessica-szál is végre adott valamit morena baccarinnal, akár előre is vetíthet ezt-azt. ezek jók voltak, erre ilyen körítés…

mondjuk nekem nem is a történésekkel volt bajom, brody és carrie is elvolt, na bumm, brody akciózott, carrie-t meg szívattáék, hanem ez a pofonegyszerű szerkesztés, miszerint: carrie ezt fogja csinálni (egymondatos leírás), brody meg ezt (megint egy mondatban összefoglalható). kész. ha ilyen lesz mindig a szerkezete a sorozatnak, az nem jó. nylván nem fonódhatnak mindig össze meg nehéz összehozni őket, de egy homeland legyen már több annál, hogy mindkettőnek ad egy megoldandó problémát, amit rész végére lejátszanak.

ja, és az no komment, hogy itt is alkalmazzák ezt a “nem a köv. részben oldjuk fel a cliffhangert, hanem 2 rész múlva”. oké, megvolt itt is a feloldás, de a kijátszása csak ezután történik meg.

eddig 8/10, 7/10, 3/10.

Dr. Atom - 2012. 10. 18. 18:58

Imádom ezt a sorozatot. Zseniális benne, hogy nem húzzák el hosszú-hosszú évadokon keresztül az ilyen dolgok kiderülését. Félő volt, hogy az első évad vége után Carrie marha sokáig nem tudja meg, hogy igaza volt. Erre a második évad második-harmadik részében megtörténik.

Ahogy a készítők játszottak az idegeinkkel Saul reptéri jeleneténél, az is bitang jó volt. Most akkor oda a bizonyíték? Vagy Saul azért profibb ennél? De mi van ha nem…

cyborgwings - 2012. 10. 18. 19:00

utólag átgondolva valószínűleg én is azért mondtam azt a végén, hogy nem volt rossz ez a rész, mert carrie története nagyon magával ragadott. iszonyú sokat lendített az egész epizódon, merthogy brody szála valóban szánalmas volt. és hát nem mehetünk el a tény mellett, miszerint pontosan ott vagyunk most, mint az előző rész végén – vagy hát legföljebb egy egészen kicsivel előrébb, de azért az, hogy saul megtudta, nagyjából egyet jelentett azzal, hogy carrie megtudja.
de azért carrie karakterének építésére jó volt ez az epizód.

a nyakkitekerést alapvetően én is hülyeségnek gondolom, viszont ha azt vesszük, ebből is leszűrhető, hogy brody eléggé meg van kattanva, úgyhogy talán annyira nagyon mégsem karakteridegen a dolog. nem tudom. ezt a szálat nagyon elcseszték.

akkora ellentét volt a két szereplő történetvezetésének minősége között, hogy inkább nem is pontoznék.

Kissur - 2012. 10. 18. 19:01

Nem félek attól, hogy nem találnak ki erre egy óriási csavart. Biztos nem véletlenül tudják meg többen is, hogy ki is valójában az igazi Nicolas Brody. Tippem az, hogy a feleség is kezd rájönni, felkeresi Carrie-t, és segít nekik, vaaaagy Brody-nak segít, és tartja a hátát.
Viszont most már jöhet az állandó szereplővé avanzsált Virgil. (Esküszöm az 1.évadban több szerepe volt, mint most állandóként.)

winnie - 2012. 10. 18. 19:02

“Most már nem lehet kikerülni Brody nyilvános lebuktatását”

hát nem vennék rá mérget, de kiíváncsi vagyok, mi lesz:)

pizsamasbanan - 2012. 10. 18. 19:13

Jó írás, meg egyet is értek vele :D az volt számomra érthetetlen, hogy miért pont Brody-nak kellett fuvarozgatnia az arab fazont, csak ő alkalmas erre a hihetetlen bonyolult feladatra? lehet megmagyarázták, csak elkerülte a figyelmem. Jess tényleg kezd irritálni, de azért még korántsem skyler white-i szinten :D

m76 - 2012. 10. 18. 19:14

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogy a fenébe került ez a felvétel oda bevarrva abba a táskába, egy olyan ember lakásába, ráadásul egy női táskába, akit soha nem látott, és nem is ismert brody. Nekem ez totál életszerűtlen volt, hogy pont ott találták meg ezt a felvételt. Nyilvános lebuktatás pedig biztos nem lesz. Sőt még lehet, hogy azt is kitalálják, hogy ez a felvétel valójában még fogságban készült és kényszerítették, de ne legyen igazam.

napocskin - 2012. 10. 18. 19:14

Claire Danes egész egyszerűen fantasztikus ebben a szerepben, néha kiráz a hideg tőle a… hogy is mondjam, jó értelemben, ha a hideg jó értelemben ki tudja rázni az embert. Brody sztorija elrontotta az élményt, annyira, hogy csak reménykedni tudok, hogy nem így folytatják, mert ami vele történt, azon csak hitetlenkedve tudtam ingatni a fejem. (Mi a francért muszáj neki felvenni azt a rohadt telefont, például?) A Jessica féle beszéd pedig egyenesen nevetséges volt, ami azért távol áll a meghatótól, aminek be akarták állítani.

Egyébként tényleg, nagyon egyetértek azzal, hogy nem tudnak mit kezdeni Brodyval. De azért reménykedem benne, hogy ez csak előkészítő epizód volt a sztori folytatására. És abban is, hogy nem veszíti el a hitelességét végképp a sorozat.

m76 - 2012. 10. 18. 19:16

Ja az a másik, hogy brody-nak kell fuvaroznia, ezt érezték az írók is, hogy mennyire gáz ezért meg is magyarázták, hogy azért mert csak téged ismer. Hát itt lementem hídba, és ki szervezte be? Ki adta neki a robbanószert? Csak úgy magától gondolt egyet és épített egy ronnabó mellényt, hobbyból, abu nazír meg simán tudott róla?

Carrie-s jelenetektől eltekintve ez valami filmipari hulladék volt, és azokkal együtt nézve is messze a sorozat eddigi legrosszabb epizódja.

serra - 2012. 10. 18. 19:19

Nekem a végén az járt a fejemben, hogy Saul élete most egy fabatkát sem ér. Összesen ketten tudnak erről a kártyáról. Ha kinyírják és elveszik a kártyát, ugyan ki hinne Carrie-nek? Viszont ez marha jó indíték lenne neki elővenni a “csak azért is lebuktatom” mentalitást.
Bár ne legyen igazam, mert Saul nagyon eltalált karakter, nem szívesen látnám ha eltűnne a sorozatból.

Neoprimitiv - 2012. 10. 18. 19:22

Azt hiszem én kilógok a sorból azzal, hogy nekem nagyon is bejött Jessica ebben az epizódban, akár a karakterről, akár Morena Baccarin játékáról van szó. Nekem pont attól volt hiteles a karaktere, hogy a beszéde retorikailag nulla volt, lehetett érezni, hogy nem szokott hozzá sem a rá figyelő közönséghez, sem ahhoz, hogy “ívben” gondolkodjon. Pont ezért hittem el a sikerét is – az amerikaiak elég szentimentálisak és rajta érződött, hogy amiről beszél, az a számára személyes ügy és fájdalom.

Még csak azt sem éreztem, hogy Brody-ért csinálná, sőt. Neki, a kisvárosi fodrászlánynak, a majdnem özvegynek egyszerre az ölébe pottyan a felemelkedés lehetősége, amit a férje éppen készül elcseszni. Ő meg megpróbálta a képességeihez mérten megvédeni ezt az álmot. Az más kérdés – és jelenleg persze logikai bukfenc -, hogy ha kirúgja Brody-t, akkor oda az álom is.

winnie - 2012. 10. 18. 19:25

“Viszont most már jöhet az állandó szereplővé avanzsált Virgil. (Esküszöm az 1.évadban több szerepe volt, mint most állandóként.)”

én is pont arra gondoltam, hogy virgil, gyere!!! e gondolom ezért is tették állandóvá, hogy amikor valóban szükség lesz rá, akkor mindenképpen legyen. lehet, hogy 7 részes lesz.

Ginevra - 2012. 10. 18. 19:37

A Brodys szálban eleve ott volt a bibi, hogy miért szenvednének azzal, hogy kimentik a csókát, mikor az a cél, hogy ne beszéljen. Lelövik, azt annyi. Ehhez Brody sem kell, aki nyilvánvalóan jóval többet ér a jelenlegi politikai pozíciójában, mint a Tailor.
De jó, mindegy, odaküldték Brodyt-de minek…. Ezután az egész szálban Brody egyetlen logikus lépése az volt, hogy kitekerte az arab fószer nyakát, mi a rákot tudott volna vele kezdeni lesérülten?

Bruzsy - 2012. 10. 18. 19:39

Neoprimitiv: igen, Jessicának ilyen szempontból erősebb motivációja van, mint Brodynak. ő ezt egy percig sem a férjéért csinálja, az első részben is látszott, hogy ő úgy gondolja, a 8 év után neki ez az úri élet, a siker jár.

Arsenal93 - 2012. 10. 18. 19:53

Jó rész volt ez is.Tényleg gyengébb volt mint az előbbi kettő, de nálam még ez is 7,5/10.Brodyval tényleg nem tudnak mit kezdeni na majd mostantól,és remélem most már tényleg jönnek a Brody-Carrie jelenetek nagyon hiányoltam őket eddig.

bëiz - 2012. 10. 18. 20:00

nekem tetszett a rész. egyedül az sántított, hogy miért éppen Brodynak kellett fuvaroznia a szabót. Hülye indok volt, mondvacsinált ürürgy, csak hogy történjen valami. Az indítékot leszámítva a kivitelezés tetszett. Jessica nálam épp hogy jó pontot kapott most Carrie-nek meg egy hatalmas nagy high5 :)

yaze - 2012. 10. 18. 20:15

Ha az apró részletekbe nem is kötök bele, de FUVAROZNI küldik a beszervezett alelnök-jelöltet??? OMG.
Carrie hazatérése remek volt, legalább megbeszéltem skypeon :) a hétvégi programot közben.
Azt is kizártnak tartom, hogy ezzel Carrie visszamehetne a CIA-hoz, hiszen gyógyíthatatlan beteg, nem?

patrik - 2012. 10. 18. 20:17

Igazak a felvetések amiket kifogásoltok, de nekem ezek nem voltak zavaróak, igy én nem is érzek minöségromlást. Én ilyen egyszerû fiúcska vagyok ugylátszik.
Rajtam kivül van még valaki, aki nem vágta le, hogy õngyilkos akart lenni Carrie, vagy csak én néztem be? :)
Bazz’ ezért imàdom ezeket a kritikákat, kibeszélöket, mert sok sok szemszõgbõl láttom az eseményeket hála nektek, olyat is, ami nekem fel sem tünt…

Arsenal93 - 2012. 10. 18. 20:20

“Rajtam kivül van még valaki, aki nem vágta le, hogy õngyilkos akart lenni Carrie, vagy csak én néztem be? :)”

He-he először én is nézem, gondolkodom sztem ebből nem ennyit kell bevenni, meg nem szabad elvileg rá alkoholt inni :DD

yaze - 2012. 10. 18. 20:21

patrik : priceless komment

Johnyyy - 2012. 10. 18. 20:32

Szerintem príma rész volt, igazából nagyon nem tudok mibe belekötni csak abba amit már említettek néhány sorral feljebb (beépített alelnök jelölt, menjen kocsikázni…pfffff). Egyébként a többi probléma.. defekt, benzinkút, nyaktörés sőt még a nem hibátlan beszéd is csak életszagúbbá tette a részt, hisz egy háziasszony nem feltétlen tud kíválóan szónokolni. Nekem 7/10.

Arthuro_Adam - 2012. 10. 18. 20:33

Brody-nál egyértelműen hibáztak szerintem.

Az első két részben csinált dolgokat még csak-csak meg lehet valahogy magyarázni, de a harmadik részben az ő szála nagyon gáz volt. Alapból, hogy ő ment, aztán, hogy még utána is ment, ahelyett, hogy hagyta volna a fenébe, stb.

Vagy nem kellett volna a politikai karrierjét beindítani, és akkor lehet ügynök, vagy legyen politikus, de akkor nem őt kell használni a terepen.

Ez így nagyon lehúzza az egészet sajnos.

rapator - 2012. 10. 18. 20:36

Az évadnyitó után ez nagyon lagymatag rész volt, Brody kimenekítő akciója meg néhol elég idegesítő volt. De szerintem ezt a részt szándékosan áldozták be Jessica szál miatt és a nő innen megy át lassan gyanakvásba, hogy talán mégis volt abban valami amit a dilis CIA-s nő mondott. Szerintem nem lesz itt leleplezés, mert Brodyn keresztül akarják majd elintézni az egész terrorista bagázst.

Ingorion - 2012. 10. 18. 20:50

Nekem tetszett. Jó, Brody szála tényleg kicsit necces és itt-ott hitetltelen volt, de kellett ez a kis pörgés a lassabb Carrie jelenetek mellé – amelyek zseniálisra sikeredtek, különösen az utolsó pár perc.
Morena Baccarin most kivételesen nem idegesített, a karaktere beszédét is hitelesnek éreztem, pont a retorika semmilyensége miatt.
Nekem eddig az évad egy erős 8-as. De menni fog ez még feljebb is úgy érzem.

És igen, Virgilt a népnek!

vova666 - 2012. 10. 18. 20:54

Szerintem ez egy zseniális rész volt, tele feszültséggel. Ugyanazt a részt néztük?

hyperman25 - 2012. 10. 18. 21:14

Először is, nekem tetszett a rész összességében. 7/10

Brody sem értette, hogy miért pont neki kell mennie, de valószínűleg az USA-ban tényleg csak ő ismerte a szabót, akit valószínűleg még szülőhazájában toboroztak be. Mondja is, hogy nem akar meghalni, családja van (nem emlékszem pontosan, de talán) Algériában. A robbanószert meg egy egyszerű csomagmegőrzős megoldással is adhatták, nem kell hozzá személyesen találkozni.

A Brody féle szál egyetlen hibája számomra, hogy nagyon elhúzták, de ezt muszáj volt, hogy a végére maradjon az “I was right”. :P Egyébként tetszett, hogy folyamatosan azon agyal, hogy mit csináljon, meg parázott, hogy lebukik vagy sem.

Jessica beszéde totál rendben volt. Azért egy ilyet rögtönözni nem egyszerű hirtelen egy közönség előtt. Totál átérezhető, hihető és szívből jövő beszéd volt.

Hú, a vámos jelenetnél de sokat anyáztam, nehogy már így vegyék el az egyetlen bizonyítékot és csak Saul tudja Carrie-n kívül az igazat. Egyébként ha Skype-on beszélnek meg akciókat, akkor a videó is mehetett volna Dropbox-ba vagy Skydrive-ra. :D

Szerintem ezen rész után egész rendbe fog jönni Carrie, hisz az “összeomlása” leginkább a Brody-ügy miatt volt, senki sem hitte el neki, hogy terrorista, a végén már ő is kételkedett magában. Ez a második részben szépen elő is van adva a tetőn zajló beszélgetésben. Most, hogy kiderült, hogy igaza volt, újra tud hinni magában.

SpockCooper - 2012. 10. 18. 21:27

Brody jeleneteit már az első évadban is megutáltam, Carrie miatt nézem a sorozatot. Az is baromi szánalmas volt, ahogy az erdőben a már elbújt szabó feleslegesen előjön, megüti Brodyt aztán elszalad. Ilyen hülyeség csak Halloween meg Friday13 filmekben van. Na jó, nem csak ott.

Lajoska67 - 2012. 10. 18. 21:44

Végre egy írás, amivel egyetértek. Baromi gyenge volt. Nyilván meg akarták lovagolni a 2. rész végi poént, és gyorsan betoldottak egy ilyen 0 részt, hogy addig se fogyjon a kakaó. Nagyon felidegesített. Nem volt szép tőlük.

Rakohammas - 2012. 10. 18. 21:54

Én is egyetértek az írással teljesen. Mondjuk nekem annyira nem jött be ez a rész, hogy elgondolkoztam azon kaszálom is a sorozatot, mert lassan a színészi játék nem lesz elegendő ha a sztori ilyen marad. De a végével, ugyanúgy ahogy az előző résznél is rávettek arra hogy maradjak…

Newil - 2012. 10. 18. 22:27

OFF :
– Én azon gondolkodtam el már az első évad során is,hogy van-e olyan magyar csatorna amelyik bemerné vállalni ezt a sorozatot 21-22h-tól?
Témáját illetően…egyáltalán leadná-e valamelyik?

dimbes - 2012. 10. 18. 22:38

Sault-nagyon szeretem, de van egy ötösöm rá, hogy a következő részben távozik a sorozatból (terroristáék is megnézték az sd kártyát) és kezdődhet Carrie vesszőfutása mint anno, azzal a különbséggel, hogy most már TUDJA!

Rakohammas - 2012. 10. 18. 22:51

Én is valami ilyesmire számítok. Plusz valszeg ez az sd kártya is meg fog semmisülni.

FKata - 2012. 10. 18. 22:59

Hm, annyira fura volt, hogy Brody a szállító, hogy én végig azt hittem, hogy valamiféle átverés készül ellene. Direkt akarják a menedékhez csalogatni a szabóval és ott majd Brody-ra kenik a megölését, hogy tudják majd zsarolni…mivel a lelkesedése már csökken. Azután a defekt is szándékosnak tűnt, gondoltam, szándékosan okozták és mindjárt előjönnek az arabok az erdőből, de nem… hát egy kicsit más lett a történet :-)

minase - 2012. 10. 18. 23:01

Newil: ha valahol a világon kényes téma a terrorizmus, akkor az az USA. Ha ott nem veri ki a biztosítékot, akkor miért tenné itthon? Nem hiszem, hogy a témája vagy akár tartalma probléma lenne. Persze, hogy csatornák látnak-e benne potenciált az más kérdés.

Tetszett a rész egyébként. Úgy volt filler, hogy történtek is dolgok és sokkal korábban elhozták a momentumot, amit évad utolsó harmadára tippeltem volna.

Persze az faszság volt, hogy visszakérdezett, hogy miért neki kell furikázni a fószert, erre iszonyat béna indokot adott a csaj, amit elvileg a nézőknek is meg kellett volna kajálni. Ezt ügyesebben is megoldhatták volna.

Szerintem nyílvános lebuktatás nem lesz!

dimbes - 2012. 10. 18. 23:04

Rakohammas: ja ja, se Saul, se SD, csak Carrie egyedül Brody ellen – restart

fm! - 2012. 10. 18. 23:05

Rossz rész? Lehet, hogy gyenge volt, de még mindig jobb a futó sorozatok 99%-nál… :)

winnie - 2012. 10. 18. 23:15

fm!: egy gyenge homeland-epizód nem hiszem, hogy más, jó sorozatok (felteszem, mindenki jó sorozatokat néz, a többiről pedig nem tud) normál epizódjánál jobb lenne. oké, a héten szinte semmit sem volt időm nézni, de csak jobbat láttam ennél:) viszont az megnyugtató, hogy a vélemények abszolút nem egyoldalúak.

danialves - 2012. 10. 18. 23:24

Engem is idegesített, hogy Brody-t, mint a legértékesebb ügynököt gyakorlatilag kifutófiúnak használják már részek óta, de szerintem elég jól jöttek ki ebből a gyökérségből. Eszméletlen volt mind az utolsó telefonbeszélgetése, mind a “fürdés”. Morena Baccarin baromi jó volt, nem tudom figyeltétek-e a hangját, a beszéd első perceiben simán lejött, hogy halálra izgulja magát, aztán szépen eltűnt a remegés a hangjából. Meg aztán az a jelenet, ahogy Mike-kal 3-an állnak. Király volt, na. (Ja és persze az “I was right”-ot se hagyjuk ki a sorból)
Az pedig csak nekem tűnt fel, hogy Mike-nak nagyon látványosan bekattant vmi, amikor Jess szóba hozta Carrie-t? Nem akarok nekiesni az első évadnak, úgyhogy mondja meg valaki, aki emlékszik rá, mert szvsz lesz bőven jelentősége.

Platschu - 2012. 10. 18. 23:41

Én már a spoilerkaranténba kidühöngtem magam, csak nem értettem, hogy mi ez a hallgatás négy napig a magyar rajongók között. :)

Amikor Brody kitöri a fickó nyakát, akkor azt a beállítást, mintha láthattuk volna már a 24-ben Jacktől is. Ez a “jaj, sajnálom haver, de az elveim / hazám / inkognitóm miatt kicsinállak” miközben a másik szemébe néz és kihuny az áldozatából az élet, aztán jön a belső férfias lelkizés, aztán feldogozza és megy tovább.

Jeol - 2012. 10. 18. 23:49

10/1. alig vártam,hogy vége legyen.

Rakohammas - 2012. 10. 19. 00:03

fm!: én valahogy mindig versenyeztetem a Homelandet a Dexterrel (fogalmam sincs mér, valszeg csak azért mert egy csatorna), de azért most köröket vernek Brodyékra színvonalban.

Mark Bolt - 2012. 10. 19. 00:48

Hát ha ez nektek egy rossz rész volt, akkor soha rosszabb rosszat.

Iszonyat izgalmas volt a Brody-s szál, vele idegeskedtem végig az autókázást, teljesen átéreztem, ahogy ezer felé szakad, teljesítenie kell egy halom kötelezettséget, és ezeknek a felében az életével játszik. Az más kérdés, hogy erőltetett volt őt küldeni, bármelyik arab szimpatizáns elintézte volna az ügyet, még akkor is ha a szabó barátunk “bizalmatlan”.

Sima 8/10 :P

f.ckimbrave - 2012. 10. 19. 01:04

Nemtudom emberek, én több sorozatot nézek és most a Homelandnél érzem azt nagyon régóta először, hogy igazán magával ragadott egy sorozat, főleg ezután az epizód után. Nekem valami baromi izgalmas volt, a Brody-s szálon is izgultam, Carrie karaktere valami hihetetlen (persze főként Claire-nek köszönhetően), az utolsó jelentet pedig basszus megkönnyeztem, felnőtt létemre. Rettegtem, hogy nehogy vége legyen a résznek, nem mertem végig ránézni a számlálóra, mert féltem hogy már csak 2 perc van hátra. És besz.rás hogy egy hetet kell várni az új részre!

paranoid android - 2012. 10. 19. 01:48

A Brodys szál számomra azért lógott ki az eddigi Homeland minőségből, mert írás szempontjából nem karakter vezérelt volt. Maga az eseménysorozat szerintem izgalmasra sikeredett, Damian Lewis szokásos remek játékával eladta a jeleneteket. Viszont teljesen lerítt az egészről, hogy írói kényszerből történik mindez. A karakter nem fog “hasznot húzni” belőle. Szimplán le kellett foglalni valamivel Brody karakterét, feladatott kellett adni neki. Bár később lehet, hogy lesz következménye mindennek, de most úgy tűnik, hogy céltalan volt ez a kis kaland. Ennek ellenére nem volt ez olyan szörnyű rész, nem kell túlzásokba esni. Carrie szála valóban eszméletlen hatásos volt, és nekem Jessica is tetszett, egyetértek azokkal, amiket fent Neoprimitiv említett.

Ale - 2012. 10. 19. 02:23

“Sietni kell vissza, és pont defektet kapunk?”

Ha siet az ember nem kaphat defektet? :-))

Ale - 2012. 10. 19. 02:27

A rész egyébként teljesen rendben volt. Nem volt zseniális, de 6-7-nek simán elmegy 10-es skálán, ételmezhetetlen nekem egy 3-as erre.

winnie - 2012. 10. 19. 04:29

ale: nekem például a 6-7 teljesen értelmezhetetlen, de én (és más) legalább elmagyaráztam az okokat:) persze viccelek, de épp ez a lényeg, de azért 3 pont eltérés ne kerüljön már az értelmezhetetlen kategóriába, hiszen az elég közel van egymáshoz.

ZX81 - 2012. 10. 19. 06:17

Arra azért kíváncsi lennék,hogy Jessica Brody és a Revenge-ből Victoria Grayson vajon egy butikból öltöznek?
Mindekettőn ugyanaz a piros ruha volt anyagából kialakított rózsával a bal mell felett a legutóbbi részekben…

winnie - 2012. 10. 19. 07:27

uhh, tudsz képet adni róluk?

Brynden Rivers - 2012. 10. 19. 08:34

@winnie:
http://popstyle.ew.com/2012/10/16/fashion-face-off-revenges-victoria-grayson-vs-homelands-jessica-brody-poll/

Tényleg nagyon ambivalens rész volt. De annyira rossz azért nem volt, hiszen
– Claire Danes játéka
– a sorozat első hét idézete: “I was right”

Ha 1 pont a Brody szál és 9 Carrie az átlag pont 5/10 :)

Még az is kiderülhet hogy azért küldték Brodyt, hogy aztán megzsarolhassák a fickó megölésével.

-Miért nem küldte haza Saul a bizonyítékot?
Szerintem mert nem bízik Estes-ben hogy nem tünteti el az alelnökre tekintettel a bizonyítékot és esetleg Sault is.

M76 - 2012. 10. 19. 09:01

Én is csak akkor vágtam le, hogy öngyilkos akart lenni, amikor elment hánytatni magát.

JKJ - 2012. 10. 19. 09:35

Úgy látom az első hozzászólásom törölve lett. Lehet, hogy kicsit erősen fejeztem ki magam :-)

Én azokkal értek egyet, akik nem érezték ezt minőségromlásnak. Kifejezetten jó rész volt. Nem a legjobb, de ez nem negatívum.

Brody, mint sofőr, defekt, a szabó furcsa viselkedése pontosan a realizmust támasztotta alá. Ilyenek igenis történhetnek egy ilyen sokszereplős, titkolózós szituációban. Meg az életben is.

Jess játéka is kiemelhető, a beszéddel együtt. Pontosan azt hozta, amit a karakternek kellett. A szavai szerint gyenge, de érzelmileg lehengerlő beszédet. Nem tudom, hogy nem lehet ezt látni, érezni.

P009 - 2012. 10. 19. 09:36

A Brody-s szál most valóban gyenge volt, nem tudnak vele mit kezdeni. Nagyon kell neki Carrie ahhoz, hogy működjön. Viszont a mostani Carrie szál zseniális volt. Annyira sajnálom őt, amiért így mellékvágányra futott az élete. Az öngyilkossági kísérlet szíven ütött, egyszerűen tökéletes jelenet volt. Nem mondanám rossz résznek, inkább hullámzónak. De ha a leggyengébb epizódok is ilyenek lesznek akkor is imádni fogom. 6.5/10

Üstökös - 2012. 10. 19. 11:20

Nem értek egyet s kritika első felével. tény, hogy nem ugyanolyan a sorozat, mint az első évadban, és eddig amolyan kilátástalan, hogy mi is lesz a fő szál… de azért ennyire nem lett rossz.

winnie - 2012. 10. 19. 11:34

szerintem nem arra céloz, hogy baj lenne a sorozattal – mármint a legjobb sorozatokban is lehetnek gyengébb részek. attól még a sorozat egészéről nem változik az ember véleménye

Mark Bolt - 2012. 10. 19. 13:12

Szerintetek milyen irányba megy el a történet ezek után?

1. Sault megölik, bizonyítékot eltüntetik, Carrie-t megint hülyének nézik.

Szerintem ez ezer sebből vérzik, először is mert ha Sault megölik, akkor nem fogják Carrie mondanivalóját félvállról venni. Aztán meg Saul a sorozat lelke, nagy butaság lenne kiírni.

2. Brody-t szembesítik a tényekkel, csinálnak belőle egy kettős ügynököt, amit ő majd valszeg sajátosan fog értelmezni, valszeg ismét elárulja őket, miközben azt hiszik, hogy nekik dolgozik.

Na szerintem ez lesz. :)

lostfanka - 2012. 10. 19. 13:51

Egyetertek Brody-s resz kuka, Carries resz marha jo volt, izsonyat durvan jatsza ez a csaj a bipolarist, a vege meg vitt mindent.

Mark Bolt - 2012. 10. 19. 14:10

Illetve van még a harmadik lehetőség, hogy nem szembesítik Brody-t, hanem elkezdik csendben megfigyelni.

Ginevra - 2012. 10. 19. 15:18

@Mark Bolt

Sault kinyírhatták volna már a határon, ehhez képest, csak megkeresték az SDt és útjára engedték. Akkor most minek akarnák megölni? (Ha volt esze elrejteni az SD-t külön, akkor nyilván ahhoz is volt, hogy lemásolja, és amit találtak azon is rajta van Brody vallomása… Azt is el tudom képzelni, hogy felnyomta valami CIA adatbázisba is, elég logikus lenne mondjuk az is…) Szóval Saul szerintem nincs közvetlen veszélyben (egyébként is jó karakter, nem kellene kiírni).

A kettős ügynökösködés adja magát, kérdés, Brody meddig bírja még a feszültséget… Lévén asszony most kidobta otthonról, végül is Carrie esetleg hathat rá, és ha nem is veszik vissza a CIAhez, attól még itt bevethetik, hiszen közvetlen kontaktja van Brodyhoz. Így össze is lenne megint mesélve a két szál.

A szimpla megfigyelés erősen kockázatos, mert mi van ha közben meg Brodyt beválasztják alelnöknek? Mert ugye egy dolog, ha egy jelölt bebukik, megint más, ha az alelnökről derül ki egy ilyen szégyenletes dolog, az USA népe kissé beborulna ettől:DD De a világ is:)

Mark Bolt - 2012. 10. 19. 15:42

Ginevra

Negyedik lehetőség, hogy a következő részben lelövik a Brody-t, és végetér a sorozat. :-D

Gevin - 2012. 10. 19. 18:08

Brody: totál kilátástalan helyzetben, amikor minden a feje tetejére áll, pláne az ő esetében én teljesen megértettem, hogy nem tudott racionálisan gondolkodni. Mit tehetett abban a helyzetben, amikor épp valakivel dulakodik és közben a feleségével beszél telefonon? Elkezdi ütni, hogy ájuljon el, vagy másképp alkalmaz erőszakot, így vagy úgy, szerintem egyiknek sem lett volna jó vége, mert valószínűleg már nem igazán tudta volna kimagyarázni… de annyira kétségbe volt esve, hogy egy idő után nem jutott más az eszébe, kizárólag az, hogy kiiktassa. (Meg ha belegondolunk, hogy sérült volt, ő maga sem tudta mit fog vele kezdeni így, nem olyan érthetetlen, logikátlan vagy hibás jelenetsor ez az ő részéről).

Azért állhatott meg tankolni, hogy visszafelé ne kelljen és minél gyorsabban mehessen, mert ugye hivatalos volt az estére. Lehetett volna fordítva is, de nem hiszem, hogy érezte, hogy a faszi le fog lépni.

Defekt. Minden összejöhet. És a Homeland-ben azért eddig még nem igazán volt arra példa, hogy minden összejön és pontosan egy időben, egyszerre esik egybe minden. Megléphették, meg is tették. Belefért – részemről.

Claire Danes-hez meg annyit, hogy megérdemelte a díjat. Elképesztő mód játssza a karaktert azokkal a csodálatos, óriási szemeivel.

Pistol Pete - 2012. 10. 19. 18:11

A libanoni turisztikai miniszter bocsánatkérést követel a Homeland készítőitől és pert fontolgat, mert a 2. epizódban úgy festették le a Bejrútot, mintha tele lenne terroristákkal. A másik amin kiakadt, hogy valójában Tel Avivban forgatták a részt.

Ma délután pokolgép robbant Bejrútban, legalább 8 ember meghalt és 80 megsérült.

Brynden Rivers - 2012. 10. 19. 21:39

@Pistol Pete: Ez jó :D

Az lesz szép ha 2013/14-ben tényleg lebombázzák az izraeliek az iráni atomreaktorokat és az egyik éppen maradna, ahogy a sorozatban.

“I hate to say I told you so But I told you so”

kmdani - 2012. 10. 19. 23:23

Ha a Brody-s szálat fejben végigpörgetitek abszolút, börleszk az egész. Mikor kitörte a fickó nyakát az Én és én meg az Irén tehenes jelenete jutott eszembe…
Komolyan, annyi sebből vérzett az egész, hogy hihetetlen. Arról nem beszélve, hogy eddig olyan finoman egyensúlyoztak a karakterrel, így meg az arcunkba lett tolva, hogy ő innentől kezdve rossz.
Minek vette fel a telefont az erdőben? De komolyan.
Az FBI által legveszélyesebbnek tartott terrorista vezér hagyná egy vénember miatt veszni a legbefolyásosabb emberét? Akiről terhelő bizonyítékot őriz egy haverjának a táskájába varrva az asztalon?
A hit és elvhű öregember, a saját és családja életét kockáztatva belevágott a bombagyártásba de van annyira hülye hogy rátámadjon a saját szervezete által küldött kimenekítőjére?
Arról már nem is beszélve, hogy Brody-t azzal az indokkal küldték oda, hogy “csak téged ismer” ergo csak benned bízik. De mint kiderült az öregnek tök mindegy lett volna, kit küldenek…

asd - 2012. 10. 20. 00:00

Előző évad végén Carrie-nek az az elektrosokkos vagy milyen kezelése nem arra volt, hogy elfelejtse Brody-t, vagy legalábbis az utóbbi pár hetet?
Mert ahogy észrevettem, csak Issa-t felejtette el.

janoka34 - 2012. 10. 20. 00:03

Hát én Carrie nyolc (8!!!!!!!!!!!!!!!!) egész perces agonizálását a 4. perc után már pörgetve néztem és akkor is halálba untam magam.
Az egész rész minősíthetetlenül szar volt.

janoka34 - 2012. 10. 20. 00:04

“Mikor kitörte a fickó nyakát az Én és én meg az Irén tehenes jelenete jutott eszembe…”-:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Bruzsy - 2012. 10. 20. 00:06

Hát, én meg 60 percen keresztül is néztem volna tátott szájjal, akkora karaktermomentum volt. Nem vagyunk egyformák.

winnie - 2012. 10. 20. 01:30
GeoCucc - 2012. 10. 20. 06:44

Na én megpróbálom egy újabb szemszögből vizsgálni ezt a brodys szálat. Az évad előtt megnéztem az előzetes videót, amiben ugye már az új részekből voltak összevágva képkockák. Abban is benne volt, amint Brody egy erdőben akciózik, majd pedig egy autómosóban tisztálkodik. Abban a pillanatban nagyjából ez a gondolat fogalmazódott meg bennem: “Jesus Christ, micsoda jelenet lesz majd ez, és mennyi mindennek kell majd történnie, hogy idáig eljussunk.” A várakozásokhoz képest viszont ez így nagyon sótlan volt, és talán csak ezért érzem csalódásnak a részt. Hiszen az egész sztori a semmiből jött, minden felvezetés nélkül. Van ezzel így más is, aki látta azt a szezonelőzetest?
Jó, persze, pont ez volt a céljuk, a figyelemfelkeltés. Annak viszont most így már inkább örülök, hogy az előzetesben látott jelenetek nagy része az első néhány részből lett összerakva, így a további eseményekkel kapcsolatban nem fogja befolyásolni az érzéseimet.

Tomisz - 2012. 10. 20. 10:50

Mivel a CIA-nek nem Brody kell hanem Abu ezért nem hiszem a lebuktatás lesz itt a megoldás… inkább megfigyelés hogy eljuttassa őket a Abuhoz… meg akár az egész terrorista hálózat felfedéséhez.
Ha most lebuktatnák akkor elveszne ez a lehetőség.
Szóval a lebukástól nem félek egyelőre… :)

Tomisz - 2012. 10. 20. 10:52

No meg persze akkár vissza is állhat a jó oldalra. Esetleg kettős ügynök. :D

Neoprimitiv - 2012. 10. 20. 10:56

@winnie: ez haláli :))))

A Brody-s szálon én annyiban pontosítanék, hogy ahogy Damien Lewis eljátszotta, az nagyon jó volt, amit el kellett játszani, az volt a sorozat íróitól eddig meg nem szokott minőség. Kezdve az induló szituációval hülyeségével (csak ő mehet érte), folytatva a lehetséges, de nagyon “papírízű” bonyodalommal (defekt) és végül a pont rossz helyen lévő kiálló faággal. A két ember közti konfliktussal, Bashir menekülésével nekem nem volt gondom, és a kommentelőkkel ellentétben azzal sem, hogy felvette a telefont. Kevésbé vált volna gyanússá, ha beszél, mint ha nem. Persze a halálhörgés nélkül – ami viszont megint csak erőltetett probléma volt, hiszen nyugodtan arrébb mehetett volna még harminc lépést, Bashir nem nagyon ment sehova.

Az egyébként bennem is felötlött, hogy az egész “csak ő mehet érte” dolog miatt nem az állt-e, hogy Bashir-t úgy tegyék el láb alól, hogy egyben őt is kompromittálják. Ha így volt, akkor végül is “szerencséje volt” Bashir szökési kísérletével. Ami viszont azt jelentené, hogy Nazir nem tud a videóról, hiszen annál erősebb anyagra alig ha lenne szüksége.

(Azt azért nagyon sértőnek tartom a közönség intelligenciájára nézve, hogy ma bárki megoldottnak tekint egy problémát az adathordozó elkobzásával. Ha nem a rögzítő készülékből veszik ki rögtön a helyszínen, akkor arról annyi másolat lehet, amennyit akarnak.)

DQ - 2012. 10. 20. 11:26

Nem ertem minek egy ilyen filler resz a sorozat elejere, semmi ertelme. Teljesen egyetertek a kritikakkal, 4/10, maximum. Logikai ellentomndasok tomkelege, es ott vagyunk ahonnan elindultunk.

winnie - 2012. 10. 20. 12:12

ez nem volt filler rész, a szó semmilyen értelmében sem – sem a valódi értelmében, sem a félreértéses használatban. ha filler lenne, akkor sem függne az időtől, ez nem a sorozat, hanem az évad eleje. sok sorozatévad eleve fillerrel indít. (de komolyan nem értem, hogy sokak a fillert a gyengére használják, holott általánosságban a fillerek szoktak a legjobbak lenni.)

winnie - 2012. 10. 20. 12:19

gevin: mondtam múltkor, hogy az emailcímed miatt szűri ki mindig a spamszűrő a kommentjeidet. ezen mi nem tudunk változtatni, csak te:)

gevin - 2012. 10. 20. 13:38

Winnie: Oké, megváltoztattam, nézzük mi történik.

Zora - 2012. 10. 20. 21:48

Egyetértek a kritikával, hogy Brody az egyetlen lehetőség a menekítésre hülyeség, Carrie viszont szuper volt.
Egy vágási/rendezési/forgatókönyvi hiba: Carrie megérkezik Estes előszobájába, táskáját a földre teszi, majd feláll és a “WC”-re indul. Persze az azonos szinten lévő tárgyalóba megy. Vita Estes-szel, majd mérgesen liftbe száll és elmegy. A táskája nélkül!!!
Még egy kérdés: a libanoni ügynök pontosan tudta, mit kell keresnie. Vajon honnan?
Szerintem is az lesz, hogy Brodyból kettős ügynök lesz. Aztán ebbe fog beleőrülni…

Quantumleap - 2012. 10. 21. 12:48

Nekem eszembe jutott valami. Nem lehet, hogy Brody az elkövetkező két rész valamelyikében megmurdél? Ugyebár azt lehet tudni, hogy Navid Negahban (Abu Nazir)erre az évadra úgy írt alá, mint állandó szereplő. Az első három epizódban nem annyira erőltették. Lehet, hogy esetleg stafétaváltás jön. Végülis Brody nélkül is megállná a karakter a helyét, ha gyakrabban szerepelne. Bár ha így történne, Brody feleségének és lányának akkor is kellene további szerepet kapnia, ők ugyanis jelentősebbek annál, hogy mellékalakká silányítsák őket.
Ami tény: Ha Brody felesége meg is tudja a férjéről az igazat, és egyet is ért, Carrie-vel akkor sem fognak egy tálból cseresznyézni, hisz rendszeresen lefeküdt a férjével.

NikoXXX - 2012. 10. 21. 13:43

Elolvastam az osszes kommentet,sokoldalrol volt megkozelitve a tema,most leirom az enyemet is.
Amikor Brody akciozott en egesz vegig azt hittem hogy most elkapjak ot az arabok,amikor defektet kapott na akkor mar 99%-ban biztos voltam benne,de nem ez lett.
Am ha mas szemszogbol nezzuk,az arabok akartak megegy buntenyt amivel zsarolhassak Brodyt,ez sikerult es szerintem a no aki hivta nem a nezoket nezte hujenek hanem Brodyt es azert kuldtek el azt az embert aki a szabo szemeben a legmegbizhatatlanabb (elvegre milyen terorista az aki nem robbantja fel az alelnokot????).
Azt az embert kuldtek akiben a legkevesbe bizott meg a foszer,de ha nem hallotta volna a telefonbeszelgeteset nem is szokott volna meg.
Brody reszerol korrekt volt igy a cselekmeny.

Carrie meg brillirozott,ez egyertelmu,az a par perc amikor ongyilkos akar lenni tobbet ert nekem mint egy kozepes film az elejetol a vegeig,hihetetlenul jatszik.
Azt amugy eszrevette valaki hogy a magyar X faktorban Timi (talan Timi) pont ugyanugy nez ki mint a Carriet alakio Claire Danes?Csak a hajszinuk kulonbozik.

A resz 7/10 nalam es nem hianyoltam a fegyveres akciokat a reszbol,am Brody elegge rosszul jatszotta a megmentot,inkabb hidegveru gyilkos feje van neki-e :D

Evad 8/10 eddig.

Amit varok az az hogy az FBI rall Brodyra kotnek vele egy ilyen lehetsz alelnok ha segitesz nekunk paktumot,elkapjak Nazirt… de ez igy tul sablonos es szerintem egy oriasi wtf megoldas lessz es senkinek lessz igaza abban a tekintetben hogy mi fog tortenni.

Pistol Pete - 2012. 10. 21. 14:51

És miért lenne hiba, hogy otthagyta a táskáját? Estes jól leépítette már megint, majdnem elsírta magát persze hogy rögtön elrohant. Mit vársz egy öngyilkosság szélén álló bipoláristól akit senki nem vesz komolyan? Épp az lett volna hiba, ha visszamegy a táskáért, túl racionális lett volna.

danialves - 2012. 10. 21. 17:52

Zora: ha jól emlékszem, lement egy lépcsőn, mielőtt a tárgyalóhoz ért
(jó látni az embereknek milyen fontos problémáik vannak egyébként, esetleg valakinek nincs Carrie hajszínéhez valami hozzáfűznivalója?)

vaporizer user - 2012. 10. 23. 03:44

A kritikával egyet tudok érteni, nekem is vegyes élmény volt a rész. Amíg Brody és Jess szálát néztem, sokszor visszalöktek a valóságba a valószerűtlen események – melyeket human is említett: a defekt, Jess beszéde, és ahogy Brody először meg akarta menteni a szabót, de ahogy rácsörgött Jess, eltörte a fickó nyakát. Fogtam a fejem. 5/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz