login |

American Horror Story: kezdett a 2. évad (American Horror Story: Asylum)

2012. 10. 18. 14:52 - Írta: CyClotroniC

271 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Mental illness is the fashionable explanation for sin.

Legalább három fajta arcát is megmutatta az American Horror Story: Asylum szezonnyitója, és volt, ami kifejezetten előnytelen volt a számára, de néhány rossz döntés és olcsóság ellenére se tudok igazán haragudni a sorozatra, mert kissé elfogult vagyok az elmegyógyintézetek iránt, még akkor is, ha pont ezt az aspektusát kezelték a legkevésbé körültekintően az írók.

Mivel az American Horror Story alapvetően egy minisorozat-sorozat formátumot követ, teljesen új történettel indultunk neki az évadnak, így adva a kérdés, hogy ajánlott-e azoknak, akiknek az első szezon nem jött be? Egy próbát mindenképpen lehet vele tenni, én a magam részéről továbbra se érzem annyira parázósnak, ahogyan a tavalyi részeket se, de talán mégis ez áll közelebb a címben ígért műfajhoz, már csak pusztán a hangneme miatt is.

A leginkább szembeötlő különbség az 1. évadhoz képest az volt, hogy ezúttal úgy tűnik, talán egyetlen kivételt leszámítva, hogy minden karakter elmebeteg a maga módján, nem csak a páciensek. Illetve jóval több horrorklisével tömték tele az első epizódot, érezhetően direktebb tálalásban, mint tavaly, így kevésbé érezni rejtélyeknek a csalikat ezúttal.

Az Asylum egyelőre túl sok, nagyon tömény, hiányzik belőle a normalitás kicsiny szigete, mint ellenpont, ahol néhol megpihenhetne a néző, és ami súlyt adna az őrületnek. Mindezek ellenére mégis érdekel, sőt még 7/10-et is adok rá, mert ugyan hiba volt a készítőktől, hogy mindent meg akartak mutatni, de ha lelassulnak, visszavesznek az extremitásból, és egy feszes, de megfontoltabb tempóval fognak haladni, akkor jó kis év végi szórakozás lehet ebből. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A cold open hozta talán a legtipikusabb horrorfilmes vonalat, ahol asszonyka kedvében járva, a friss házasok (Adam Levine & Jenna Dewan-Tatum) végigturnézzák az USA 12 leginkább kísértetjárta helyét, köztük a történetnek is otthont adó Briarcliff elmegyógyintézet maradványait, ami hátrahagyott számukra némi meglepetést.

Az ismételten hangulatos főcím után vissza is ugrunk 1964-be, ahol a sorozat játszódni fog, és talán az ezt követő negyedóra lett a szezonnyitó legerősebb pontja. Itt ismerjük meg Kit (Evan Peters) karakterét, aki földönkívülieket lát/hallucinál és állítólag élve nyúzza meg a nőket, így mire Briarcliffbe kerül, rá is aggatják a nem túl hízelgő Bloody Face gúnynevet.

Meglepő módon mégis ő tűnik a legnormálisabbnak a felhozatalból, leszámítva az egyetlen civilnek ható karaktert, Grace-t (Lizzie Brocheré), aki látszólag ugyanúgy a négy fal vendége, de… Mivel eddig csak Kittel láttuk együtt, és eléggé gyanús a névválasztás is, így nem lepődnék meg, ha nem is létezne, csupán Kit fejében, és ő testesítené meg a fiú utolsó csepp épelméjűségét. Lehet, hogy mellément, de tetszene.

A történet másik fókuszpontjában az ápolók állnak, élükön Jude nővérrel (Jessica Lange) és Dr. Ardennel (James Cromwell), akik természetesen a hit és a tudomány közti éles vitát hozzák be a történetbe, utóbbi ráadásul majdhogynem nyíltan fel is vállalja, hogy ő itt márpedig kísérletezni szeretne.

Mindketten fanatikusak a maguk módján, amit talán el is túloztak a készítők, mert az emberibb pillanatok hiányában csak úgy tudnak nekik árnyalatokat adni, ha az elmegyógyintézet statiszta-bolondjait lentebb rántják a szintjüknél, így kapunk ehhez hasonló figurákat a képernyőnkre. Öncélú? Hatásvadász?

A kórlapon szerepel még a nimfomán Shelley (Chloë Sevigny), a mindkét vezetőnek egyaránt segíteni akaró és a többi karakterhez mérten ártatlan Mary nővér (Lily Rabe), az egész intézetet működtető behízelgő stílusú, flörtölő pap, Monsignor Timothy (Joseph Fiennes), a leszbikus újságíró, Lana Winters (Sarah Paulson), és a stáblistán első helyen említett Zachary Quinto, akinek egy másodperc se jutott a szezonnyitóban.

A dialógusokra nem lehet panasz, egy-két kifejezetten emlékezetes egysorost is szállítva, az intézmény ugyan sötét, de egyelőre kissé mégiscsak jellegtelen, a fényképezés pedig remekül szemlélteti a sorozat egyik fő problémáját, mert szinte minden beállítás annyira természetellenes, hogy hiába működik baromi jól a fele, hiányzik az átlagosság a szokatlan mellől. Ne feledjük, hogy tavaly is ugyanezekkel a gyermekbetegségekkel indultunk neki a szezonnak, majd szépen elhagytuk őket részről részre. Remélhetőleg idén sem lesz másképp.

További írások az évadról:

271 hozzászólás Ne habozz!

daniel_007 - 2012. 10. 18. 15:17

nekem ez eddig iszonyat nagy csalódás, az egyik legrosszabb sorozatrész, amit valaha láttam, pedig nagy vártam. a színészek nagyon jók, de ők sem tudták megmenteni.. remélem innen csak felfelé megy majd. 2/10

i'm_rick_james - 2012. 10. 18. 15:34

De, Zachary Quinto ott volt, nézd végig még egyszer! ;)

i'm_rick_james - 2012. 10. 18. 15:39

Vagy mégse? Esküdni mertem volna, hogy ő volt az őr, aki beengedi Sarah Paulsont a kapunál, és épp csak egy pillanatot szerepel (11:40), de rákerestem, és azt írják, hogy valami orvost alakít.

Hegeman - 2012. 10. 18. 15:42

Nekem se jött be annyira ez a nyitány. Valahogy túlzottan is őrült volt az egész. Egyetértek a kritikával, hogy nem volt benne egy épeszű ember sem. A színészekre megint nem lehet panasz. Jessica Lange ilyen szerepekben továbbra is lubickol. Ettől azért többet várok a következő részekben, és a kliséket tényleg jó lenne mellőzni.

Tod - 2012. 10. 18. 16:32

Élveztem, de utólag belegondolva, halvány fogalmam sincs, merre akarják vinni a sztorit, ami egy sorozatnál inkább aggasztó, mint sem. Egy kis átívelés jó lett volna a sok állókép mellé, akkor jobban berántott volna.

S0m30n3 - 2012. 10. 18. 16:50

Huhh. Most fejeztem be az első részt, eléggé wtf, valahogy az első évad nyitányánál durvábban jelen volt a “mi a fenét néztem” utánérzés, mint itt, pedig itt több “érdekesség” volt, mint abban. Lehet, hogy pont túl sok.

spoiler on.
Azért az már kicsit sok volt számomra, amikor felvágták a csávó nyakát és az ufó szerkentyű elrohant… ez az ufós szál egyelőre nem hat meg, viszont az erdő mélyén élő szörnyecskék nagyon is érdekelnek!
spoiler off.

CyClotroniC - 2012. 10. 18. 16:56

Az erdei lény tippre az lehet, ami korábban a lekapart falú szobát “lelakta”, és ugye egy-egy villámsnittben mutatták, hogy mit etettek azzal, ami ott volt. Na most már ugye az erdőbe vitték a hamit, szóval szerintem vagy kiszökött, vagy direkt kirakták (inkább az utóbbi).

seria - 2012. 10. 18. 17:34

Tavaly az első évad is gyengén indult, aztán az évad 5. résztől már nem is bírtam abbahagyni. Pedig nekem is eszembe jutott még az elején, hogy: Én minek is nézem ezt?
Aki nem hisz nekem, vegye elő az első évadot. Első néhány rész tök uncsi.
Szerintem második évad majd a különböző személyek történeteit lassan beindítja. Tavaly is ez volt. Remélem nem csalódunk és ez az évad is nagyot fog ütni.:)

bindzso - 2012. 10. 18. 17:47

szerintem jó volt, várom a folytatást, remélem jó sztori kerekedik belőle.

ben-ce - 2012. 10. 18. 17:59

szerintem is szuper volt, kiváncsian várom a folytatást, kell egy ilyen sorozat is! :)

Zoli - 2012. 10. 18. 18:33

1. évadot 6-7 rész után abbahagytam, mert elég unalmas volt, de ez most abszolút bejött!

kukorikúúúúúúú - 2012. 10. 18. 20:24

Annyi pozitívum: nézettség nem sikerült túl rosszra … :)

Desmond Wallace - 2012. 10. 18. 21:06

Az előző évadból csak az első részt láttam. Lehet, hogy ebből is megnézem az elsőt, de túl sok jót nem várok tőle.
Mindenesetre az első kép nagyon tetszik.

helixhedera - 2012. 10. 18. 22:10

Nem volt ez rossz! :)
Az írónő szál viszont unalmasnak tűnik nekem..

minase - 2012. 10. 18. 22:35

Nekem nagyon bejött, pedig eredetileg nem igazán érdekelt, amióta megtudtam, hogy a múltban fog játszódni.

Egyrészt borzongatott, bár elismerem, hogy az inyekció-fóbia azért rásegít rendesen. De ezen kívül is eléggé átérezhető volt a lekötött páciens tehetetlensége, a nővér és a doki érzéketlensége. Hogy erre most a “thriller” vagy “horror” szót kéne -e aggatni az mondjuk kevésbé érdekel, amíg ilyen módon “szórakoztat”.

Másrészt több érdekes szál látszik kirajzolódni. Az ufós vonal is bejött és nagyon örülök, hogy ezt semmilyen trailer nem spoilerezte el. Nip/tuck-ban is egy ilyen behozása volt nekem az egyik legemlékezetesebb momentum.

Tetszett, hogy Jessica Lange karaktere kifejezetten gonosz, de önigazolóan a vallás mögé burkolózik, a doki meg megszállott a tudománnyal. Jó volt az a motívum is, hogy két olyan párt is bemutattak, akik nem vállalhatták fel a kapcsolatukat akkoriban.

A fiatalabb nővér karakterét viszont nem annyira értem. Például amikor arcon fosbombázzák, oké, hogy nem kellemes dolog, de hozzászokhatott annyira, hogy ne szaladjon el zokogva.

Jó dologgá forrhat ez össze. Engem megvett egyenlőre. Kis bónusz, hogy lassan értelmet nyernek a teaserek, például a húst eldobáló apáca.

helixhedera - 2012. 10. 18. 22:47

Nekem is nagyon bejött a sci-fis vonal, azok a jelenetek jól meg lettek csinálva. A húsetetés annyira nem érdekel, mert olyat már sok filmben láttam. Inkább jöjjön csak az ufos flash:D

szendroib - 2012. 10. 18. 22:52

Az ufo-s vonalat leszámítva – ami nekem nagyon kilóg – tetszett nagyon. Kellően betegek a karakterek, sok potenciál van benne.

Lemoni - 2012. 10. 19. 00:57

Nagyon vártam már, hogy elinduljon és nem is volt ez rossz kezdés, 7/10. Egyelőre zsong a fejem, ki, mi, miért, mikor, de majd a folytatásban minden szépen világossá válik. Jöhet a többi rész :)

paranoid android - 2012. 10. 19. 00:59

Igen, az előző évad kezdete is hasonlóan zsúfolt és kapkodós volt, mégis milyen remek lett. A felvázolt történetszálakkal most sincs semmi gond, mind felkeltette az érdeklődésemet (talán a jelent kivéve), és nincs kétségem afelől, hogy megint visszavesznek a tempóból, így a technikai megvalósítás még inkább erősíti majd a baromi erős hangulatot, amit imádtam az első évadban is. Merthogy most valóban a kissé erőltetetten különc fényképezés néha zavaró volt, pontosabban pár alkalommal kizökkentett. Az ufos szál meglepett, de kíváncsian várom, mit hoznak ki belőle.

Holdenper - 2012. 10. 19. 05:20

Nem igazán értem az ufós vonalat…most ez American Sci-Fi Story, vagy horror?
Az egy hatalmas baklövés volt, hogy láttatni engedték az ufókat, akár “igaziak”, akár csak Kit fejében szerepelnek. Bénán hatott.

A karakterek nagyjából rendben vannak. A főnővérrel és az orvossal nincs gond szerintem. Viszont az nem tetszett, hogy ennyire hangsúlyozták, hogy más világ volt (néger-gyűlölet, leszbikusság elítélése). Aki minimálisan képben van a korral, az tisztában lett volna ezekkel.

A jelenben játszódó részek nekem bejöttek (mondjuk imádom az ilyen tipikus slasher kliséket:D). A szereplők közül a többséggel nincs bajom, egyedül az újságírónő alakítása volt kicsit művi szerintem, illetve a sírós nővér karaktere volt túldramatizálva.
Ami még aggasztó, hogy az elmegyógyintézet egy nagyon zárt tér, véges lehetőségekkel. Jobban tetszett volna, hogyha valami kisváros mellett van az intézet, és akkor nem csak ott játszódott volna, hanem a városban is (mondjuk az intézetben dolgozók háttértörténetét onnan tudjuk meg). Ezzel rengeteg nyitott kaput hagytak volna maguknak. Mondjuk egy minisorozatban annyira nem fontos ez, de szerintem érdekesebb interakció lehetett volna a környezettel.

Remélem az ufós vonalat nem erőltetik, de a doki vs főnővér, főnővér vs pap, Kit vs Grace szálak, illetve a lény akit hússal etetnek, az érdekes lehet

Afőcím meg ismét zseniális. Nem tudom ki csinálta, de a legjobb sorozatfőcíme az AHS-nek van (amúgy aki nézte a Masters of horror sorozatot a Cigarette burns rész jutott róla eszembe (http://www.imdb.com/title/tt0643109/) )

CyClotroniC - 2012. 10. 19. 09:06

Az ‘UFO’-s szál – nem kötözködés, de legyen inkább földönkívüli, elvégre az UFO ugye azonosítatlan repülő tárgy lenne csak – még simán lehet hallucináció. Ezt erősíti ugye az is, hogy a dokit is zöld lényecskének látta Kit, ellentmond viszont a kis robotpók, amitől a doki is megijedt, de lehet az is a hallucináció része.

Viszont azt el kell ismerni, hogy mikor otthon kirohant, hogy védje a feleségét, majd jött a plafonhoz csapkodós WTF meg a fényár, azt kurva jól elkapták hangulatra.

Heisenberg - 2012. 10. 19. 09:29

Meg szerintem ez a földönkívülis rész azért is jó volt, mert most csak direkt Bloody Face verzióját ismertük meg a sztoriból. Aztán lehet, hogy a következő részekben meg megmutatják, hogy tényleg gyilkolt, nyúzott, darabolt, de közben mi már tudjuk, hogy ő ezzel abszolút nem volt tisztában (csak találgatok).

bkd - 2012. 10. 19. 11:41

Szerintem teljesen rendben volt ez, innen bőven van hova építkezni. Az első évadhoz képest a helyszín mindenképpen plusz pont. és a tudomány-hit közti vita is nagyon érdekes téma. A földönkívüli szálra meg nagyon kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle a készítők, egyelőre nekem is kilóg de azért az első évad alapján bízok bennük hogy megoldják.

Tusán - 2012. 10. 19. 14:03

A sorozat antologikus felépítését teljes mértékben kihasználják. Nem haboznak a történetmondással, a karaktereket azonnal kibontják, belecsapnak a lecsóba, haladnak és haladnak. Progresszió terén rettentő erős az AHS, rövid időn belül kapunk rengeteg furcsaságot.

PS.: Ég áldja a kábelcsatornákat!

Sunflower - 2012. 10. 19. 14:56

Nagyon vártam a premiert,annak ellenére, h az első évadból a számtalanszor megnézett openingen kívül semmit sem láttam (bár valószínűleg be fogom pótolni).
Engem a 60-as évekkel meg az elmegyógyintézettel, a teaserekről nem is beszélve, teljesen megvettek. Nem csalódtam, nekem összességében nagyon bejött. Bár a jelen és a chippes-pókos-izés rész egy kicsit nekem is kilógott. Sztem zseniális volt a színészi játék, az egész hangulat és a zene végig remek volt.

“Jó volt az a motívum is, hogy két olyan párt is bemutattak, akik nem vállalhatták fel a kapcsolatukat akkoriban.” Ezzel is abszolút egyetértek.
Nagyon várom a folytatást!

paranoid android - 2012. 10. 19. 15:12

“Viszont az nem tetszett, hogy ennyire hangsúlyozták, hogy más világ volt (néger-gyűlölet, leszbikusság elítélése). Aki minimálisan képben van a korral, az tisztában lett volna ezekkel.”

Nekem viszont nagyon tetszett ez. És szerintem nem is csak a kor adta lehetőség miatt vannak itt. Ezek fényében akár metaforikus jelentése is van az elmegyógyintézetnek. A szociális normától eltérő emberek ugyanúgy oda kerültek, mint a valódi mentális problémával küzdők.
Emiatt az is jó, hogy az épület távoli és zárt – akit egyszer a társadalom kitaszított magából, az nem térhet vissza. És persze a bezártak kiszolgáltatottságát, vagyis a feszültséget is fokozza.

“nem kötözködés, de legyen inkább földönkívüli, elvégre az UFO ugye azonosítatlan repülő tárgy lenne csak”
Azért volt ott repülő dolog is, bár csak a fényét láttuk. De persze a zöld lények ufonauták.

jky - 2012. 10. 19. 20:10

Egész jó kezdés volt, nagyjából ilyesmire számítottam. Csak legyen még több őrült bezárt karakter, az erdős-etetős rész érdekes lesz, földönkívüli téma is, bár az tuti csak hallucináció lesz…

Kicsit tényleg tömör volt, túl gyors, nem annyira “sejtetős”, nem annyira ijesztő, hanem inkább “pofába mászó”, szóval lehetne kicsit parásabb és akkor jó lesz.

Kellően beteg és perverz, ahogyan az első évad is :D Várom a folytatást.

CésarLarios - 2012. 10. 19. 23:00

Srácok/Lányok nem tudom,nekem nem tetszett.
Évad közbeni résznek elmehetett volna a töménységével,de kezdésnek?Teljesen más típusú ,mint az első évad volt,
A kevesebb több lett volna. :)

bmb - 2012. 10. 20. 00:31

erm de miért gondolja mindenki, hogy a főnővér gonosz? nagyon úgy tűnik, hogy ha a betegeket valaki meg fogja menteni az őrült doktor kísérletezésétől, az egyedül ő lesz majd. igen, amit a leszbikus újságíróval és a barátnőjével csinál az rémes, de a saját szemszögéből helyes. what on earth do we want, if not to save souls? – kérdezi a paptól, miközben megpróbál fellépni a kísérletezés ellen. és erm… az utána következő piros ruhás jelenet fantasztikus volt.

Desperate HOUSEwife - 2012. 10. 20. 01:07

Engem megvett. Igen, sok volt ez a Pilot (?) minden tekintetben, de már az első évadban is ezt csinálták, belengették szinte az összes fő rejtélyszálat csalinak, aztán szépen lassan bontogatták őket. Így lesz ez szerintem most is, ettől nem félek.
Viszont sikerült megint fantasztikus légkört teremteni, nagyszerű a helyszín, külön jó, hogy két idősíkban látjuk. Látszik, hogy rengeteg benne a lehetőség, alig várom, hogy szépen bejárjuk.
Ami nagyon teszik, az a nővér és a doki kettőse, én sem mondanám most még, hogy bármelyikük is negatív figura lenne, hiszen a saját normái szerint cselekszik mindkettő, és amit láttunk belőlük, azt többféleképpen is lehet értelmezni. Nagyon nagy szarkavarást is el tudok képzelni bármelyikükről, de nem tudnám megmondani, hogy melyik kavarja jobban, ez is bejött.
Ami picit negatívum, hogy rendesen volt hatásvadászat ebben a részben, de közben meg az annyira műfaji sajátosság, hogy nem is tudom, hogy haragszom-e érte. Pl. az utolsó jelenet. Gyakorlatilag bármelyik zs-kategóriás horrorban elférne, de el kell ismernem, hogy rám hozta a frászt, mert persze nagyon érdekel, hogy ki volt az.
Szóval működik egyelőre az, amit letettek az asztalra, engem elkapott. (ja, és én az első évadot is imádtam)

Tusán - 2012. 10. 20. 12:00

Látom, sokakat bánt a “tömörség”, “gyorsaság” stb.
Gyerekek, ez antológia. Ezért ilyen, ez a lényege.

winnie - 2012. 10. 20. 12:06

ez azért nem így működik, hogy “ja, akkor tök jó volt”, hanem úgy, hogy akkor is rossz volt, mert ennyire tömör meg gyors. már akinek. (nyilván nem az zajlott az írószobába, hogy “- te ryan! legyen jó vagy legyen tömör?”

de az, hogy antológia, hogy jön ide? maximum úgy antológia a sorozat, hogy minden évben más a történet – antológia akkor lenne, ha minden részben más lenne a sztori, mások a karakterek. és akkor érthető lenne, hogy tömör. de itt egy teljes évad van. minden kábelsorozat egy szezonjára, 13 részére van annyi idő.

CésarLarios - 2012. 10. 20. 15:57

Winnie-nél a pont. Elhiszem ,hogy meg kell venni a nézőket erre a szezonra is egy erős kezdéssel,de ami túlzás az túlzás:)Ettől független még 2-3 rész esélyt adok neki.

RolloJuve - 2012. 10. 20. 16:29

Engem sokkal jobban megvett az idei “pilot”, mint a tavalyi, nagyrészt a földönkívüli szál miatt, abból jöhet bármi. Egyébként írtunk róla mi is, inkább az érdekességeket kiemelve:
http://talesfromtheblog.blog.hu/2012/10/20/american_horror_story_2x01

MrZombieEater - 2012. 10. 20. 18:54

Az újságírónő például normális, szóval nem értem miért mondjátok, hogy mindenki őrült.

CyClotroniC - 2012. 10. 20. 23:51

Én szeretem ha egy stabil tempót fut egy sorozat. Néhol persze lelassulhat vagy felpöröghet, de alapvetően legyen egy feszes tempója. Az AHS tavaly is sietett a pilotnál, de még akkor sem ennyire. Ha ez vissza fog lassulni, márpedig remélem fog, akkor le fog lógni ez a kapkodós felütés. De mondom ott a 7 pont is, meg élveztem, tényleg, ugyanakkor végig tudtam, hogy sok mindennel szemben elfogult és elnéző vagyok, ami objektíven megítélve olcsó húzás volt, valljuk be.

A formátum meg sosem lehet kifogás. Mindenki tudja, hogy mennyi idő fog rendelkezésére állni, így annyit is kell elmondani annyi időben. Rengeteg sorozat (főleg ha brit) kap csak ennyi időt, pl ott a The Shadow Line is, aminek még ennyi se jutott, az pedig aztán mindent csinált, de nem sietett.

Az újságírónő meg ha nem is őrült, de 1964-hez meglehetősen egyedi karakter. Törtető nő, ami akkor még kb sci-fi volt, mert nem igazán virágzott még az esélyegyenlőség, ráadásul leszbikus is. Ha nem is őrült, de semmiképpen se átlagos figura. A “mindenki őrült” főleg annak szólt a részemről, hogy az intézmény vezető alakjai: a pap, a nővér, a doki. Legyenek fanatikusak csak, ha az őrült túl erős szó.

Nella - 2012. 10. 21. 03:43

Nem tetszett….pedig nagyon vártam. A szereplők nagyon jók, de a sztori kevésbé. Vagyis az ufós sztori részemről nulla, nagyon remélem hogy nem arra viszik el az egészet. Fentebb olvastam, hogy a nyakból kiszedett,majd életre kelt izé sok volt…. de még mennyire.
Remélem, hogy javul a dolog,mert sajna hamar kasza lehet ez nálam, bármennyire is bejött az első évad (mínusz az első évad utolsó része).

Tusán - 2012. 10. 21. 12:03

Annak, hogy ez antológia, azért van jelentősége, mert pont ezért fogják a történetet egy évadban, a lehető legtöbb történéssel leadni. Nyilvánvaló, hogy nem csak egy szálat akarnak kibontani, szóval sűrítenek. Ezt persze én pozitívumként élem meg.

winnie - 2012. 10. 21. 12:28

általában, illetve szinte mindig, a készítőket nem a “történések” érdeklik, hanem a karakterek, a karakterizáció, s ennek van alárendelve minden történés, de ha ettől el is tekintünk, akkor is ott az 1. évad, amit sokan láttak a panaszosak közül és akkor nem volt ilyesmivel gond.

még véletlenül sem arról van szó, hogy nem tetszett vagy valami, sokaknak éppen így tetszett, mindenkinek más az elvárása, csak arra akarok célozni, hogy a műfaj nem követeli meg az ilyesmit. többféleképp is hozzá lehet állni, ergó az nem állja meg a helyét, hogy “ez antológia, ezért ilyen.” az igen, hogy “ez antológia és ilyen”, de a kettő között nincs ok-okozati kapcsolat, egyik nem igazolja, feltételezi a másikat, hiszen rengeteg rá az ellenpélda, ezért volt nekem furcsa a reakció

christaylor - 2012. 10. 22. 17:44

szegény Adam Levine…. pedig úgy örültem neki,hogy játszik benne.azt hittem,hogy ennél azért kicsit többet.

Nemaa - 2012. 10. 22. 21:17

Lehetne kérni azt, hogy az írásokban még a spoileres részben se legyenek tippek, amik a jövőre nézve spoileresek? Ha Grace-t most lelőtted (persze lehet, hogy nincs igazad), hogy nem valódi, akkor egy WTF-et spóroltál sok embernek :)

Tusán - 2012. 10. 25. 16:57

A második részt látva Grace tényleg lehetne a józan agyszüleménye Kitnek és Lena-nak. Viszont az elmebeteg-ufó-ördög síkot azért nem tartom szerencsének, mert ha ezeket most mind bevetik tíz epizód alatt, miből fog állni a többi évad? Persze, nem kell félteni a készítőket, csak a horror eszköztára is véges, nehogy hamar kifáradjon a sorozat.

Steven Great - 2012. 10. 26. 05:18

Ez az évadkezdés nagyon rendben volt. Egyszerűen nem tudok belekötni. Ami leginkább pozitívum volt, az a hangulat és a rengeteg ismerős arc. 8/10

Ginevra - 2012. 10. 26. 15:06

@Nemaa
Az nem spoiler, ha valaki találgat.
Spoiler az, ha valaki TUDJA, mi lesz a storyban, és azt előre lelövi.
Természetes, hogy egy ilyen fórumon mindenki előre spekulál, hogy vajon mi fog történni.

Vektor - 2012. 10. 26. 16:11

Már az első évadban is voltak nálam gondok a rendezéssel, és a vágással, de még nézhető volt a sorozat, itt viszont teljesen elszabadultak. Én szeretem, ha TV-sorozatokban van stílusa a rendezésnek, és nem csak az írásra helyezik a hangsúlyt, de az AHS második évadpremierje megfeküdte a gyomromat. Ott már nagyon komoly gondok vannak, ha egy jelenet közben nem tudok koncentrálni a cselekményre, mert idegbeteg módon vágják össze a jelenetet. Értem, át akarták adni a hely hangulatát, de ebben az én szemszögemből hatalmas kudarcot vallottak. Sajnos nem csak ez az egyetlen gond a premierrel: első látásra iszonyatosan sablonos, és erőltetett a legtöbb történetszál. A karaktereket nulla, vagy rémesen gyenge alapozással vezették fel, amivel elérték, hogy jelenleg egyikért sem lehet szorítani, vagy várni a halálát. Mind unalmasak.

Csak a színészgárda miatt folytatom, amely erős idén is, kár lenne elpazarolni a tehetségüket.

minase - 2012. 10. 26. 19:07

Tusán: Jude nővér megszorozta kettővel a büntit, amikor Kit “átvállalta” Grace-től, úgyhogy nem hinném, hogy képzeletbeli.

jky - 2012. 10. 26. 20:29

Dehogy képzeletbeli Grace, nagyon is ott van, mindenki látja….

Jó volt a 2. rész, nekem tetszik a rendezés is, a gyors vágások stb… Kiderültek újabb dolgok a szereplőkről… Az öreg doki is mekkora perverz, hehe, lesz itt még ne mulass :D

Amúgy Grace és Mary nővér is elég jó bőr :D

jky - 2012. 10. 26. 20:30

Ja ez az ördögűzés kicsit sablon volt, de nem gáz, elfért egy ilyen is :)

RolloJuve - 2012. 10. 27. 15:34

Írtunk mi is a 2. részről, ha érdekel valakit:
http://talesfromtheblog.blog.hu/2012/10/26/ahs_2_evad_2_resz

Casey Novak - 2012. 10. 27. 18:07

Nem rossz, de fele annyira sem kötött le, mint az első évad. Vagy csak már hozzászoktam az agyament észjárásukhoz, és nem lepődök meg semmin.
Viszont itt is, mint az előző évadnál, az opening a kedvesen összeválogatott képekkel és elmebeteg zenével/zajjal sokkal jobban megviseli az idegeimet, mint az egész évad egyben :)
Az nagyon tetszik, hogy “újrahasznosítják” a szereplőket, és még valamennyire hasonló szerepet is kaptak. Főleg a második részben, Kit nagyon Tate-es volt, Jude és Constance is lehetnének akár rokonok is.

Szegény Fredric Lehne-t már csak és kizárólag démonos részekbe hívják vendégszerepelni? Először a Castle, most meg ez…

Tusán - 2012. 10. 28. 10:52

minase: Én meg pont arra gondoltam, hogy mivel már megint nem történt Grace-szel semmi igazán valóságos, talán tényleg képzeletbeli. Egyszemélyes akció kell neki, hogy megbizonyosodjak ennek ellenkezőjéről.

RolloJuve - 2012. 10. 28. 10:59

Aha, de akkor Kit is képzeli meg Lana is? Egyébként a Winnie által valamelyik nap linkelt interjúban, ha jól emlékszek azt mondta Murphy, hogy Grace háttérsztoriját az 5. részben ismerhetjük meg.

jky - 2012. 10. 28. 10:27

Tusán

És akkor mindenki csak képzeli? A nővérek, az őrök is? Azért az elég furcsa lenne :)

Tusán - 2012. 10. 29. 09:15

RolloJuve, akkor tárgytalan a dolog, csak elindultam egy korábban felvetett, érdekes gondolat nyomán.

JKY, ha láttad az első évadot, akkor tudod, hogy semmi sem az, aminek látszik. :)

Lucky!? - 2012. 10. 29. 12:06

hát szerény véleményem szerint az első évad sokkal jobb, félelmetesebb, érdekesebb volt
pedig ott még Connie Britton feje is nagyon irritált

Shawn - 2012. 10. 29. 18:26

A második rész után döntöttem úgy, hogy jegelem az AHS-t egy időre. Figyelemmel fogom kísérni az itteni véleményeket, de nem követem tovább heti rendszerességgel, mert:

– az első évadhoz képest ez eddig nagyon nem tetszik
– teljesen zavaros
– nem izgalmas vagy félelmetes, mint inkább zavaró (disturbing)
– az élettől is elmegy a kedvem, ha nézem, túl tömény benne az őrület, még az elvileg normális karakterek is végtelenül roggyantak
– nem szórakoztat a talányaival, hanem rossz érzéseket vált ki belőlem az a 40-50 perc, rossz nézni

yosha - 2012. 10. 30. 11:48

Semmi nem az aminek látszik. Ez volt a legjobb megfogalmazás. Első évadnál is két-három részig csak lestem, mire fog ez kimenni, egy-két dolog megfogott, aztán a végére midnen összeforrt. Itt ugyanez van.

Az a francia dal ami meg a közös foglalkozáson szol, na az valami kurva jó.

Shawn - 2012. 10. 30. 12:40

A francia daltól konkrétan kivagyok, ha meghallom, már valami idegesség fog el. Ez egyszerűen nem az én évadom lesz.

Habarodix - 2012. 10. 30. 15:47

A francia dalról mindig a “Sellők” című film ugrik be, abba hallottam először:)

Egyébként én nem is hasonlítom össze az első évaddal, úgy veszem mint egy új sorozatot. Igen, valóban nyomasztó, de én el is várom egy olyan sorozattól ami egy diliházban játszódik. Hatással van az érzéseinkre, szerintem ez is volt a cél ezekkel a pl: vágásokkal.

Kíváncsi vagyok hogy még mik lesznek, főleg a fehér nővérkét várom már, aki a teaserekben volt *.*

RolloJuve - 2012. 10. 30. 17:55

A francia dal – ahogy írtam is – közvetett utalás az inkvizícióra.

helixhedera - 2012. 10. 30. 19:30

http://www.youtube.com/watch?v=UHhyyRByuJ0 erről beszéltek? szerintem inkább egy poén a rendező részéről:)

alessa - 2012. 10. 31. 00:30

nekem nagyon tetszett eddig. sokkal elvontabb mint az 1. évad. az egyetlen negatívum hogy az 1. évadban minden rész tele volt jobbnál jobb zenékkel. de biztos a hangulatfokozás miatt vonták ezt el tőle.

Lálá - 2012. 11. 01. 14:38

Ez már túl beteg! Szerintem kicsit visszavehetnének, ne arra menjenek rá, hogy jól meghányassák a nézőket.

Casey Novak - 2012. 11. 01. 18:29

Még hogy a francia dal…de a 3. részben határozottan túladagolták a hegedűt. Nem tudom hogy hívják zeneileg azt a gyors, magas, késvágás szerű hangot, de azt elvileg csak valami hirtelen és ijesztő jelenetben kéne használni, és nem minden mondat után.

Tusán - 2012. 11. 01. 18:39

Shawn: a sorozat “rossz” érzéseket AKAR kiváltani belőled, ez a célja. Ha nem tetszik, akkor ömlesztve sem fog tetszeni.

Habarodix: igen-igen, a vágások tökéletesen idegtépők. :) Ha sorozatrendezéssel bíznának meg, mindenképpen az AHS vágóit venném fel. Példamutatóan végzik a munkájukat.

Most néztem meg a 3. részt (így halottak napján tökéletes időzítés :D) és olyan érzésem volt, mintha évadzáró lett volna, a dinamika miatt. Részről részre hatalmas történeti fejlődést mutatnak, kíváncsi vagyok, mégis hova vezet majd ez az egész.

Habarodix - 2012. 11. 01. 19:07

Tusán: Egyetértünk!! Ezek mind azért vannak, hogy ahogy írtad, rossz érzéseket akarnak kiváltani.Valakinek ez már sok(k) valakinek meg pont így jó;)

vekker - 2012. 11. 01. 21:13

Kiváncsi vagyok, hogy egy Ufó vs Sátán dologból ki jönne ki jobban :D

On: Nekem ez már inkább horror-világháborúnak tűnik, mert minden van itt: ufó, sátán, elmebeteg doki és szörnyszülött is…

Maiden - 2012. 11. 02. 01:36

2.47 m. volt a resz nezettsege. Az nem nagy eses a kezdeshez kepest?

minase - 2012. 11. 02. 01:43

A három rész alatt exponenciálisan meredekebb lett az egész. Szerintem jó jel, hogy ilyen bevállalósak már az elején és még van sok idejük összegereblyézni a szálakat. Ilyen horror klisé kavalkádot csak az évadzáróra tudtam volna elképzelni. Idegenek, misztikus vihar (a rádió mondja, hogy szokatlan fényjelenségek stb.), megszálló démon, zombik, múltból felbukkanó zaklató és akkor még ez a kis meglepi amputálás a végén. Nem unatkoztam, na.

winnie - 2012. 11. 02. 07:38

maiden: de, viszont még ez is belefér, főleg a 18-49 jó. kár, hogy nem tudott megragadni a magas szinten.

Heisenberg - 2012. 11. 02. 12:51

Nekem is tetszik, hogy ennyire elmebeteg :) Jessica Lange megint oltárit alakít! Miután felvezette a filmet és elkezdett a széksorok között sétálni, akkor egy Elvis gospel számból idézett :))

jky - 2012. 11. 02. 18:23

Nekem nagyon bejön, részről részre jobb. Little Sister Mary-t mint a lopott biciklit :D

Jó, hogy elmebeteg, véres, perverz, jó a francia zene, a vágások, a karakterek és az egész atmoszféra, csak legyen még kraft a sztoriban, de szerintem nem lesz gond ezzel.

Az előző démonűzős részben ugye volt a srác, aki bele is halt, és akkor a démon Mary-t szállta meg, azért gyilkolt most… De marha jól meg volt csinálva, tényleg “démoni” kinézete volt :) Na meg az öreg doki asztalára mikor felugrott, wááá :D

Végre láttuk az erdei lényeket, meg megjelent valami furcsa UFO szerű valami is…

Amúgy meg nehogy az legyen már a gond, hogy egy elmegyógyban játszódó horrorfilmek nyomasztó hatása van, mert ez pont, hogy pozitívum. Amúgy én egyáltalán nem vagyok horror fogyasztó, de szerintem még így sem igazán durva, lehetne még sokkal durvább is :)

Faith Black - 2012. 11. 02. 21:13

Nekem tetszik eddig, bár a harmadik rész végétől kissé fölállt a hátamon a szőr, brrr. Tényleg nyomaszt, de még elviselhető szinten. Viszont nehezen tudom földolgozni, hogy ezt és a Glee-t ugyanaz a Ryan Murphy készítette. Pláne így a második évadnál. (az elsőnél nem volt ilyen gondolatom) Mennyire ellentmondásos már ennek az embernek a lelkivilága? (Bár lehet, hogy a túl sok nyálas szám hozta ki belőle az állatot! :P)

jky - 2012. 11. 02. 21:21

@Faith Black

Azért a Kés/Alatt -ban is voltak beteges dolgok :)

superpityu - 2012. 11. 02. 21:21

elég tömör volt az első 3 rész. alapjáraton még mindig nem a horror a kedvenc műfajom, de ez megint bejön, akárcsak tavaly.
megint van egy csomó szereplőnk, meg egy rakat rejtély. na jó az erdei lények meg ufok nélkül is tudnám elvezni a részeket… de azért elég dafaq volt amikor Jude nővér oldalra néz és ott volt az a valami.
a sátános részt sejtettem már a 2. részben, hogy nem csak ennyi volt. vajon mary nővér is belehal majd ördögűzésbe, vagy rá se jönnek az évad végéig, és vígan gyilkolja majd a betegeket azoknak a másik valamiknek.
tavaly nem volt ennyire beteg minden figura, mindenki különc egy kicsit, talán Grace a legemberibb az egészben, bár róla tudjuk a legkevesebbet.
az cold open láncolat bejön, bár úgy tűnik, hogy Adam Levine és Jenna Dewan-Tatum befejezte a pályafutását. pedig basszus ha a csaj rohangált volna minden részben 40 percig akkor is néztem volna.

winnie - 2012. 11. 02. 22:32

ryan murphy: ahogy jky mondja. egyik serpenyőben a glee vagy a popular, a másikban a nip/tuck és az ahs – a harmadikban meg a new normal. (sőt, ugye anno kikerült unaired pilotként a pretty/handsome. na, az sem volt egyszerű, sokan visszasírják:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2008/06/21/pilot-mustra-prettyhandsome-1×00/

Shannen - 2012. 11. 02. 23:34

Na ezzel a 3.résszel az van, hogy egy csöppet már sok. Mintha átestek volna a ló túloldalára. Az tök oké, hogy pörgős részeket akarnak,de ez az előző évadban anélkül is ment, hogy mindent össze-vissza dobáltak volna bele a levesbe.
Ez az ufós szál továbbra is kilóg nekem a képből, meg ez az erdei szörnyes dolog is kissé aggaszt,de majd meglátjuk.
Jessica Lange viszont továbbra is egy istennő, elképesztő miket alakít!

RolloJuve - 2012. 11. 03. 22:33

Szerintem meg éppen az lesz a nagy csattanó, hogy a végére kiderül, hogy mi miért volt, az első résztől kezdve. Öröm lesz újranézni (na nem mintha lenne rá idő). Ha esetleg valaki képbe akar kerülni, hogy nagyjából mi volt, enyhe spoilerekkel itt írtunk a részről:
http://talesfromtheblog.blog.hu/2012/11/03/american_horror_story_2x03

Bronco - 2012. 11. 04. 12:17

Nagyon Beteg sorozat szerintem jobb mint az elsö évad. AZ erdöben ezek a zombik még fognak bajt csinálni nagyon remélem. Drukolok neki hogy a sorozat minösége és a szintje megmardjon mert eddig nagyon állat. Csak igy tovább. 10/8

jim455 - 2012. 11. 04. 18:45

Huh, marha jó volt a 3., egy percig nem untam, alig várom a folytatást.Meglepett, hogy ennyire beindult, mi lesz még itt, ez csak 3 rész, de van itt már minden.:D
Eddig tényleg részről részre jobb, a UFO-s szál nekem is kilóg.Valahogy nem passzol bele ez a robotpók meg a folyosón az a lény, kíváncsi vagyok mit hoznak ki blőle. Na és ott van a jelen szál is, az is érdekes.Ez amúgy mi volt, hogy ugyan olyan maszkja volt a lövöldözőknek mint a gyilkosnak?Véletlennek elég érdekes…

Cassie - 2012. 11. 04. 19:50

Jessica Lange fantasztikus színész, már remek volt az első évadban is, de ebben a másodikban… nagyon jó volt kihozni a mellékszereplők közül. Meg a kis szőke apáca is egyre jobb, látszik, hogy nem csak a kicsit buta szende szűz leányzót tudja hozni.
Egy picit nekem továbbra is tömény ez az évad, nagyon sok mindent akarnak belesűríteni egyelőre. Aztán persze biztosan meglesz a végére mi miért történt, de néhány dolog pl. a sokak által emlegetett UFO szál elég erőltetett, egyelőre a doki házi szörnyének funkcióját se értem. Amúgy fura hogy az intézet dolgozói elmebajosabbnak tűnnek mint a lakói :D

alessa - 2012. 11. 04. 22:21

a szőke apáca most hogy megszállta az ördög nagyon szórakoztató karakter :D főleg filmnézésközben amilyen boldog arccal várja hogy felfalják a keresztényeket..
én az orvostól kifejezetten félek mostmár.

Yzerman - 2012. 11. 05. 09:13

“At the end of a storm is a golden sky and the bright silver song of a lark. Walk on through the wind, walk on through the rain. Though your dreams may be tossed and blown, walk on—Walk on! With hope in your heart, and you’ll never walk alone…”
— Sister Jude, American Horror Story

Mint Liverpool szurkoló mondom, sosem hallottam ilyen szépen “elénekelni” az indulónkat… csak picit rázott a hideg amikor becsiccsentve elénekeli.Köszönjük Művésznő! :)

Ha párhuzamot lehet vonni az első évad három része, és ez között, akkor nálunk ez az évad nyer, egyenlőre.

Karesz - 2012. 11. 05. 10:20

UFO szálról annyit, hogy az 50-es 60-as években a kommunistáktól jobban már csak az űrlényektől rettegteg az amcsik, úgyhogy 64-ben ez eléggé reális szerintem

Heisenberg - 2012. 11. 05. 15:04

Yzerman: a Liverpoolos dologról nem tudok, de Elvis egyik gospel száma is ez :)) Inkább az állhat közelebb Sister Jude-hoz :)

Yzerman - 2012. 11. 05. 17:31

Heisenberg:
Mint annyi mindennek a világon, ennek a dalnak is van magyar vonatkozása: a ’You’ll Never Walk Alone’ Richard Rodgers és Oscar Hammerstein ‘Carousel’ című, 1945-ben írt musicaljében hangzik el, mely Molnár Ferenc Liliom című művének átdolgozott, zenés változata.

A szám a második világháború után azért vált igazán népszerűvé, mert a háborúban hozzátartozójukat, barátaikat elvesztett emberek érzéseit fejezte ki és némi vigaszt nyújtott nekik (’sohasem mész egyedül’).
A dalt rengeteg híresség énekelte el, elég csak Elvis Presley és Frank Sinatra nevét megemlíteni, sőt a Pink Floyd Meddle című albumán is felhangzik a Fearless tételben.

A dalt az 1960-as évek elején a népszerű liverpooli együttes, a Gerry & The Pacemakers is elénekelte – hatalmas sikerrel, hiszen 1963 októberében 4 héten keresztül vezette az Egyesült Királyság slágerlistáját. Ettől kezdve éneklik a Liverpool FC szurkolói minden meccs előtt, alatt és után ezt a slágert. A világon egyre több klub vette át himnuszaként a dalt, hiszen kifejezi azt az érzést, amivel a szurkoló kötődik a csapatához (’sohasem mész egyedül’).
:)

helixhedera - 2012. 11. 05. 21:45

fú de durva volt az utolsó jelenet:S

Masi8 - 2012. 11. 06. 12:38

Szerintetek lesz 3. evad? Mik a kilatasok erre? Altalaban ezt mikor rendelik be?

winnie - 2012. 11. 06. 13:49

bármikor berendelhetik. most vagy pár hét múlva vagy év végén. azt, hogy lesz-e – nézd meg a nézettséget, mindenki az alapján tud következtetni. meg lehet nézni, hogy milyen tavalyhoz képest, a csatorna többi műsorához, satöbbi.

yosha - 2012. 11. 06. 17:21

Ez egy horrror klisé halmaz. Egy tribute, mondhatni. Mint a Cabin in the Woods című film, csak nem annyira egyértelmü. Az előző évadba is egy rakat klisét dobáltak össze, aztán szerintem hátradőltek és hagyták hogy a történet vezesse magát (elátkozott ház, sorozatgyilkos, szellemek, gonosz ikrek, mutáns emberevő gyerek, égett férni, szefós gyerek, gyilkos szobalány, stb.). Szinte mindegyikre tudna az ember minimum 3 B-filmet mondani.
Ugyanez van idén is, csak a durvább témákból. Beteg doki, bűnös apáca, ördögűző, degeneráltak, husevő lények, beteg sorozatgyilkos aki bőrt huz az arcára, és az ufók. Az ufókkal nincs semmi baj. Totálisan beleillenek a sztoriba, és pont miattuk irtam le ezt az egészet. Hány ilyen film volt anno, amelyik erről szolt? Az Intruders pl. rosszabb volt mint a legtöbb horror. Nagyon jo helyen vannak, és valoszinüleg ők voltak a különös fények a viharban. Ráadásul erre a dátumra tehető az is mikor elkezdtek szaporodni az eltéritős sztorik meg ufó észlelések (amik a Photoshop megjelenése után és verziószám növekesésére exponenciálisan hiteltelenné váltak).

A nővér vajon egy ufót látott berugva, ennyi érdekel. Keresik a fiút mert a doki kiszedte belőle a chipet?

Zachary Quinto meg még a legnormálisabb alak. Egyenlőre neki nincs semmi baja, remélem felnyit pár koponyát majd itt is.

A rész végi utolso jelenet meg… Eddig kétszer állt meg a falat a torkomon sorozatozás közben. Egyszer a Supernatural 5. évadban mikor egy pár felzabálta egymást, aztán most.

Nekem mint horror fannak ez a sorozat maga a kánaán. Az előző évad is az volt, de ez eddig tökéletes.

Johnny - 2012. 11. 07. 14:36

Igen, nekem is hasonló a véleményem, mint yoshanak. Az első évad közben is néha Lost katarzis-szerű élményekben volt részem, de ez a 2. évad még rátesz egy lapáttal mindenre, itt gyakorlatilag részről részre olyan dolgokat lépnek meg a készítők amikre egyáltalán nem számítok. Mostanra a Fringe mellett az első számú jelenleg futó sorozat lett, amit hétről hétre türelmetlenül várok. Az UFO-s szál nekem kifejezetten tetszik, meg az, ahogy a tudomány és a vallás kérdése van pengeélre állítva. Remélem, a 3. rész szintjét (8/10) még fokozni fogják.

clark - 2012. 11. 07. 14:45

nekem nem jött be a 3.részt csak pörgettem.gyengébb mint az első évad azt se néztem végig,egyszerűen érdektelen számomra.

Johnny - 2012. 11. 08. 09:59

Szerintem az zavarhatja sok embernek a szemét, hogy míg az első évad szereplői közül min. egyel tudott azonosulni a néző, addig itt a bolondok házában nincs olyan karakter akivel szívesen azonosulna bárki is. Itt tényleg horror sztorinak nevezhető az évad, mivel a nyomasztó atmoszféra az első perctől kezdve az utolsóig vájkál az ember lelkében. Minél tovább nézel egy részt annál jobban belemélyülsz a történetbe, ez néhány embernek kellemetlen érzés lehet a hangulat miatt.

i'm_rick_james - 2012. 11. 08. 13:04

Már a 2×01 kritikájában olvastam, hogy Tate (mindig elfelejtem, hogy most mi a neve) UFO-kat, meg földönkívülieket hallucinált, és legyilkolta a feleségét, meg ezt meg azt…
Nekem már akkor az volt az érzésem, hogy inkább az történt, hogy tényleg földönkívüliek voltak, és őt azért zárták be, mert ezt a dumát ugyan ki hinné el neki?

jky - 2012. 11. 08. 19:49

Na a pszichomókus segíteni akar Lananak, kíváncsi leszek. Közben meg már Kit és Lana is kezdenek tényleg bekattanni, azaz elhinni magukról, hogy tényleg őrültek. Ez a rész tetszett eddig legkevésbé, de azért nem volt rossz. A dokiról azért kaptunk új infókat. A vége brrr…… szépen szétszabdalta a nimfo csajt.

Nella - 2012. 11. 09. 00:38

Amennyire elszontyolodtam az első részt látva, most annyira tetszik az egész. Durvulnak, és ez nekem nagyon bejön.
A mostani rész, kifejezetten tetszett, kíváncsi vagyok, hogy fogják kibogozni a végére. Az utolsó jelenet volt a koktélcseresznye a habon :D

Shawn - 2012. 11. 09. 09:56

Na végre ez a rész tetszett.

Nem voltak benne földönkívüliek, meg velejéig bemutatott őrültek, itt inkább az emberi drámákra, sorsfordító eseményekre mentek rá, mintsem a gusztustalan horrorklisékre. Valami ilyesmi vonalat tudnék elképzelni, remélem visszavesznek a gyomorforgatásból és az eltúlzottan bemutatott őrületből. Több ilyen “emberibb” epizódot!

EphemeronXOXO - 2012. 11. 15. 06:37

Megnéztem az új részt és csak annyit mondhatok, hogy: WOW! AZTAK**VA! OMG! WTF! BESTEVÖR! szerintem ez a rész a legjobb a sorozat történetében, és juszt sem fogok spoilerezni. És nem csak a történet miatt vett le teljesen a lábamról, hanem a kicsit megbolondított képvilág miatt is! Le a kalappal az alkotógárda előtt! Részemről a S02E05 egy nagy 10es :)

Masi8 - 2012. 11. 15. 10:42

Uristen hatalmas piros pont a 2×05! A sorozat eddigi legjobb resze. Nagy nagy pacsi az alkotoknak.

Ax3 - 2012. 11. 15. 12:35

Sokan írták nem lehet azonosulni senkivel, és télleg , ez a húzás hatalmas hiba volt szerintem, csattannónak rossz volt, és megölte a az egyik szereplőt is.

Lálá - 2012. 11. 15. 13:07

Szegény Lana, nincs nagy szerencséje.

polka - 2012. 11. 15. 13:50

Úristen, nagyon kemény volt ez a rész. Elmebeteg az egész,de simán 10es.

Lálá - 2012. 11. 15. 14:41

Amúgy egy kis érdekesség, ha még nem hallottátok. Ugye a doki lakásában volt egy lámpa, aminek a búrája valószínűleg emberbőrből volt. No most van egy olyan legenda, miszerint a 2. vh. alatt a zsidók bőréből is csináltak hasonlókat. És pont egy ugyanolyan lámpánál merült fel a gyanú. (Anno ez a műsör a viasat history-n volt). A tulaj elküldte a lámpából vett mintát, de megállapították, hogy csak marhabőr. Tehát elvileg a legendának nem találták alapját.
Csak gondolom megemlítem, mert a náci orvososdival is nagyon megindultak abba a bizonyos náci legendák irányba.

Lemoni - 2012. 11. 15. 20:19

Imádtam a S1-et is, de ez (eddig) übereli minden tekintetben. Erre nem lehetett felkészülni, milyen csavarok lesznek benne. Az atmoszféra, a karakterek, mind remek, kilóra megvett. És pár perce olvastam a THR-n, hogy……, de majd winnie kiposztolja, mindenesetre jeeeeee, hurrááááá!!! :)

Tusán - 2012. 11. 15. 23:01

Mekkora csavar! Sosem gondoltam volna, hogy Thredson lesz a gyilkos. Bár tény, hogy túl szép volt Lana kiszabadítása ahhoz, hogy igaz legyen. Eleinte azt hittem, amikor már a lakásban voltak, hogy Thredson majd meg akarja dugni. Viszont ahogy bevezették a történetbe, hogy ő a gyilkos, gyomorforgatóan beteg volt (pozitív értelemben). Ilyen velejéig romlott jelenetet nem kapunk gyakran, jó volt megtapasztalni ezt is, ugyanakkor ki is merítette a pszicho-thriller fogalmát.

Shelley életben hagyását nem értem. Főleg azt, hogy miért egy óvoda udvarába kellett belökni. De mivel Chloe Sevigny nevét a főcímben is mutatják, gondolom, lesz még szerepe bőven.

Bertollnok - 2012. 11. 15. 23:04

Hasít az évad. Bár szerintem ez a rész volt eddig a leggyengébb. :) Átlátszó volt, már-már kézenfekvő a “fordulat”.

Ettől függetlenül, parádésan keverik a kártyákat, a megvalósítás pedig csillagos ötös. Hátborzongató miliő, kellően beteg karakterek (mégis mit vártatok? ott a címben: ez egy horrorsztori, így van rendjén), bravúros párbeszédek, extrém, egyedi vágások és kamerakezelés, nálam magasan veri az előző szezont.
Sőt, jelenleg mindent überel, pedig rendkívül erős a felhozatal mostanság.

minase - 2012. 11. 15. 23:06

Durva volt a Lanás rész, de Shelly se semmi. Viszont azt nem vágom, miért nem csak az erdőbe vonszolta le a nővér. Nekem rendesen borzolta az idegeimet, viszont az idegenes rész még mindig nagy kérdőjel. Grace eddig is hitt neki, úgyhogy ez most annyira nem vitte előre ezt a szálat. Az is elég meglepő volt, hogy működött a lobotómia.

Itt egy kis poszter megfejtős csemege: http://i.imgur.com/06iLO.jpg

kukorikúúúúúúú - 2012. 11. 16. 19:42

Nekem annyira Fűrészes hangulata volt a Thredson-os “alkotásnak” :D

gyerecske - 2012. 11. 16. 22:20

minase:

Lehet hogy az erdőbe vonszolta csak elmászott.

superpityu - 2012. 11. 17. 11:46

@gyerekecske: mivel a nővér nem teljesen önmaga az utóbbi időben, szerintem kitelik tőle, hogy az iskola szemetese mellé hajítsa a nőt.

amire kíváncsi vagyok, hogy Thredson vajon lebukik-e, vagy meg akarja-e ölni lanát, mert az írsz majd rólam dolog fura volt. arra már nem emlékszem, hogy Kit Bloody Face néven volt ismert?

Shannen - 2012. 11. 17. 23:25

A 2×04 és 2×05 részek voltak az elsők,amik igazán tetszettek ebben az évadban. Főleg az 5.rész. Igaz előtte már kezdtem azt hinni, hogy kicsit “normalizálódnak” a helyzetek…. Hát rosszul hittem. Viszont tény, hogy így azt a csipetnyi emberi vonalat, azt a minimális normalitást is eltörölték,ami még volt. Ez nem feltétlenül jó szerintem. A nácis vonal nagyon bejött, de az ufoktól azért jobb lenne szabadulni, még mindig nem passzol a képbe sehogy sem.

jky - 2012. 11. 18. 18:28

Nem volt rossz, de annyira kiemelkedő rész sem. Ha valaki látta a Fűrész filmeket ,akkor a pszichomókús “titka” már nem annyira ütős, de azért tetszett. Tudtam, hogy ő sem normális. Bőrpofa/bőrsapka :D

dori - 2012. 11. 18. 22:47

Nem volt rossz rész,de.. Nem értem hogy miért ezt tartják sokan a legjobbnak. Az első évad nekem sokkal jobban bejött. Itt már tényleg senki nem épeszű.
Annyira nem volt nagy csavar a legvége, onnan, h felvette Kit vallomását, sejtettem, h ő lesz Bloody face. Mert ugye azt mondja neki, ha bevallja a dolgot az segít. De ha belegondoltok, ha elismeri amit tett és kihagyja az ufókat, biztosan kivégzik. Ilyet egy orvos nem csinál. Gyakorlatilag beledumálta, h ő a gyilkos. Vagyiiiis, érdekében állt az, hogy letartóztassák a srácot. Ott már összeraktam, hogy Lana barátnője is akkor tűnt el, amikor a doki elment hozzá. Remélem, hogy ő lesz valahogy a megoldás, az ő írása buktatja majd le ezt a szadista helyet.

Laney3000 - 2012. 11. 21. 22:55

Vegyes hangulattal állok neki ennek az évadnak a héten. Az első évad a 3.-ik részig kifejezetten rémisztőnek hatott nálam, rendesen felkavart, aztán elkezdtek a paranormális dolgok természetesek lenni… Elvarratlan vagy összecsapott szálak. (Tate, Hayden stb)A végéről meg ne is beszéljünk, majdnem felrúgtam a monitort. Elég nagy sorozatzabáló vagyok, de az egyetlen értékelhető momentum az Moira volt, az is érthető okokból ;)

Bízom benne, hogy a második évad vállalhatóbb lesz. A probléma pontosan a miniserie jelleggel van, tizenakárhány részbe nem lehet belezsúfolni ennyi karaktert (hozzájuk tartozó háttértörténettel, amik ráadásul össze is érnek)

EphemeronXOXO - 2012. 11. 22. 07:11

Jelentem megnéztem a hatodikat. Nagyon vártam, de vegyes érzelmeim vannak. az Anne Franke-s részek nálam legalábbis magasra tették a mércét ez a réz egy picit zagyvaságnak tűnt. Amolyan igazi Ed Gein utánérzés. De nagyon. Csak a végét nem értem, hogy ezt most hogy? Remélem semmi spoiler nem volt abban amit írtam. :PPPP De várom a következőt is. Nagyon.

yosha - 2012. 11. 22. 16:53

Én hülye meg azt hittem hogy Quinto végre valami normálisat is játszik sorozatgyilkos szuperlényen, idegbeteg buzin vagy jéghideg vulkánin kivül.

Az elnne a fasza ha az évadzáróban mindenki egymásnak menne. Ufók vs. Démon Vs. Zombik vagy mik Vs. Nácik vs. Papok, apácák vs. elmebajosok és sorozatgyilkosok. egy hatalmas tömegjelenet aminek a végén elviszik Bloodyface-t az ufók és a jelenben pakolják le pár új trükkel a tarsolyában. Jó béna lenne :)

Nella - 2012. 11. 22. 22:03

Quinto szerepe nagyon jó :D A beteg fogalmát bőven kimeríti, sőt még annál is több.

Tényleg megijedtem az első 1-2 résznél itt a második évadban, hogy nem fog tetszeni, vagy esetleg nem nézem tovább. Utána úgy voltam vele, hogy jó, de az elsőt nem veri. De az utolsó 3 rész miatt úgy érzem, sokkal jobb, mint az első.
Szóval nagyon város minden héten az újabb rész.

Leslie - 2012. 11. 23. 13:11

Nem értem miért mondják azt sokan hogy nem lehet azonosulni a szereplőkkel, szerintem sokkal szerethetőbb,érdekesebb karakterek vannak mint tavaly.

winnie - 2012. 11. 23. 13:36

azért mondják, mert ők nem tudnak. te meg tudsz. ez nem egzakt dolog:)

de miért akarnánk azonosulni velük. megjegyzem az első évadban nekem is szinte mindenki szimpatikus volt, beállítottságtól függetlenül.

superpityu - 2012. 11. 23. 22:11

thredson a jelenben szerintem a démon műve, de így is ütött rendesen, ja és az asszonyka is életben van.
szerintem ez is jó rész volt. nekem idén jobban bejön a sorozat mint tavaly, pedig itt sokkal elvontabb figurákat kaptunk.
örülök, hogy Marie nővér ismét előtérbe került, és hát a vörös ruhában nem semmi látványt nyújtott. gyanús, hogy a végéig itt nem lesz semmi ördögűzés, addig még kinyír pár emberkét.
Jude nővér kirúgása után kíváncsi vagyok, hogy kerül vissza a Briarcliffbe. az lenne a fordulat, ha betegként hoznák vissza.
a doki beteg, ja és végre shelly is meghalt, időszerű volt.
Quinto rohadt jól hozza a szerepét. thredson betegebb mint az összes eddigi karakter, lana nem hiszem, hogy sokáig húzza nála.
jöhet a következő rész.

Leslie - 2012. 11. 24. 17:48

A hatodik rész is hozta a szintet, csak a jelenkori eseményekre szánhatnának kicsit több időt. :((
Kíváncsi leszek mi fog történni Jennaval, de örülök hogy egyik kedvenc karakterem életben van ! :DD

jky - 2012. 11. 24. 21:17

Jaja a jelenkori események kezdenek érdekesek lenni, jó lenne többet tudni. Amúgy a rész szo-szo, voltak benne jó dolgok, de most annyira nem emelkedett ki nekem. Meg az erdei dögökről is jó lenne többet tudni, ez a náci téma engem annyira nem izgat.

Shawn - 2012. 11. 25. 10:52

Szerintem pedig onnantól kezdett felívelni ez az évad, amikor nem az erdei szörnyek meg a földönkívüliek voltak a fő csapásvonal, hanem a sokkal “emberibb” gonoszságok, a náci szál, a kísérletezés embereken, a múltbéli személyes tragédiák és a tejesen pszichopata, sérült személyiségek. Anne Frank pt. I-tól nagyot nőtt a szezon minden tekintetben.

Lálá - 2012. 11. 25. 14:17

Hát szerintem az erdei emberek is az emberkísérletek eredményei, tehát ezek a szálak egybefutnak.
Az UFO-kat meg gondolom párhuzamba akarják állítani az emberkísérletekkel. Ugye sok sztorit hallani ezekről is…
Lehet a végén majd E.T. jön, mint erkölcs csősz.

Faith Black - 2012. 11. 25. 15:25

Amúgy kíváncsi lennék, hogy Lana azért lett-e Lana, mert hasonlít a színésznő Lana Del Rey-re…

Lálá - 2012. 11. 25. 17:35

Zachary Quinto meg Eli Roth-ra hasonlít. Bár névben köztünk nincs kapcsolat. Bár Oli – Eli. xD

Lálá - 2012. 11. 25. 17:35

*köztük

EphemeronXOXO - 2012. 11. 29. 07:29

Imádom Imádom Imádom!!!!! És végre egy régiúj szereplő és különben is ma nagyon odatették magukat az alkotók! A fél társaság Emmy-t érdemel, a másik fele csak azért nem , mert még nem volt eleget a képernyőn! És a kameramozgás, az effektek! Végig arra gondoltam, hogy bizony Van amit Hitchcock is megirigyelne! :))))

play93 - 2012. 11. 29. 09:50

ütős volt az új rész

LaCRossE - 2012. 11. 29. 16:28

Nem hittem volna, hogy a 2×05-öt lehet überelni, és mégis… ez valami eszméletlenül kegyetlen rész volt.

LaCRossE - 2012. 11. 29. 16:31

Amit elfelejtettem: Jude és a Dark Angel beszélgetése a kávézóban díjat érdemelne, végig rázott a hideg.

Lemoni - 2012. 11. 29. 17:35

Hű, ez kemény volt! A halál angyala nagyon jó új karakter, remélem, marad továbbra is. Szegény Lana, kiérdemelte a hét lúzere címet, csak azért nem Jude nővér, mert belőle még kinézek egy bosszú hadjáratot. Az első évadot még daráltam, ezt most hetente nézem, de rossz várni.

Tusán - 2012. 11. 29. 18:44

A 7. rész inkább a véré volt, mintsem a sztorié, de progresszió azért volt. Nagyon örültem, hogy visszahozták Francis Conroy-t, annyira tehetséges színészgárdája van a sorozatnak.

jky - 2012. 11. 29. 19:38

Akkor én vagyok a kivétel, akinek ez nem annyira jött be. A halál angyala is túl erőltetett volt. 1x-2x még oké, de felesleges volt állandóan mutogatni.

Risi92 - 2012. 11. 29. 23:00

hatalmas rész volt a legutóbbi úristen

Nella - 2012. 12. 01. 02:19

Rendesen ritkulnak a szereplők. Lana, szerencsétlen. Nem is tudok erre mit mondani.

Jó rész volt, az angyalból nekem is sok volt néha, de tényleg a kávézós beszélgetés nagyon jóra sikerült. De az azt hiszem 2 résszel ezelőtti részt nem übereli nálam ez. Kicsit kapkodósnak éreztem a részt, de nem a történet szempontjából, csak úgy. Ez alól kivétel Sister Jude szála, az jól meg volt csinálva.

P009 - 2012. 12. 01. 19:08

Eddigi legjobb rész, a 2×05-től is jobb volt. Csak kapkodtam a fejem, ez eszméletlen beteg volt…

Viktor4545 - 2012. 12. 01. 22:10

Sok heti sorozattal lemaradtam,ma gondoltam beteszem a AHS 2×01 mert az első évad nagyon tesztet.

Annyit mondhatok 6 részt egymás után megnéztem annyira jó.Nekem sokkal jobban tetszik mint az 1. évad pedig az is bejött.

Nincs olyan párbeszéd,jelent ami kizökkentene az izgalomból a beleélésből.

Észre se vettem ezt a 6x45percet annyira magába vonz.

Na viszlát, start 2×07

superpityu - 2012. 12. 02. 22:29

mary nővér és a halál angyalának beszélgetése hatalmas volt. lily rabe hatalmas idén. nem hittem hogy überelik, és akkor jött a jude nővér szál, a kávézós rész ott is fergeteges volt.
na van egy teóriám ki a jelenkori bloody face, lana terhes lesz, és a fia továbbviszi az apja munkáját. egyébként lana tényleg nagyon megszívta.
azért időben elkezdik kivonni a szereplőket a forgalomból. a kísérletek is elszabadulnak, lesz itt ne mulass.
le kalappal, hogy ilyen színészgárdát tudtak összeszedni idén, bár a tavalyira sem lehet panasz.

szerintem - 2012. 12. 02. 23:56

biztosan velem van a baj, de a horror vonal annyira nem jon be, oda sem nezek sokszor, mikor sejteni lehet, hogy valami brutalisat fogunk latni, a focimet attekerem, meg az a nehany masodperc is sok belole. nekem ezek a jelenetek (foleg az elso nehany epizodban voltak nagyon tomenyek) nagyon feszultek, egy percig sem elvezem oket. nem tudnek ket reszt egymas utan megnezni.
ugyanakkor amit a karakterekkel muvelnek, azert megis minden heten megnezem. Jessica Lange akkora szineszno, hogy felelmetes, ha nem csinal semmit, akkor is jelen van. Lily Rabe is jo. a tobbiek egyelore elegge kidolgozatlannak tunnek, Kit peldaul az elmult par reszben szerintem nem kapott 10 percnel tobbet (vagy meg annyit sem). pedig azt hittem, az evad arrol fog szolni, hogy kiderul, mi lett a felesegevel. vegulis nekem az sem teljesen vilagos, mirol szol az evad. talan csak ugy altalaban a briarcliffrol, mint intezmenyrol? nem igen latok benne kozponti figurat, vagy ha eppen ki is emelnek valakit, senkinek sincs erosebb tortenetszala, mint a tobbieknek. emiatt kicsit log a levegoben az egesz, es nemsokara vege van az evadnak.

Habarodix - 2012. 12. 03. 09:00

Nagyon jó rész volt, nekem eddig ez a kedvencem. És hogy miért? Párbeszédeket egyszerűen imádtam, amit főleg Jessica Langenek köszönhetünk.

Egyszerűen hihetetlen ez a nő, ezt hívják a nagybetűs SZÍNÉSZETNEK!!!! A készítők mindennap hálát adhatnak a sorsnak hogy sikerült megnyerniük a művésznőt, nélküle mind az első mind a második évad sokkal kevesebb lenne. Sok mai “színész” és “színésznő” példát vehetne róla.

jky - 2012. 12. 03. 15:31

Én nem értem, miért vagytok annyira oda Lange nénitől :) Jó jó, de számomra egyáltalán nem emelkedik ki a többi közül… Arden doki is van azon a szinten szerintem. De még a bőrpofa is.

jim455 - 2012. 12. 04. 14:30

A jelenben történő szálat nagyon húzzák, a mostani részben 0 percet kaptunk ebből, pedig engem rohadtul érdekel.Lehet a végére tartogatják és ez is 1 tényező lesz a szálak összefonódásában.Meglátjuk.

jim455 - 2012. 12. 04. 14:34

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor Lana beszállt a kocsiba szinte biztos voltam benne, hogy az a csávó se normális és Lana megint megszívta:)

EphemeronXOXO - 2012. 12. 06. 09:42

Hűűűűű Megnéztem! Kellemes Karácsonyt Briarcliffből! MOst aztán tényleg nem tudom hogyan tovább. Ha most lezavarták a Karácsonyt akkor már idén nem is lesz több rész?

jky - 2012. 12. 06. 18:27

Nekem ez a rész annyira nem tetszett, nagy része csak filler volt… De azért a Mikulás jó volt :D

Nem tudja valaki, mi volt ez a zongorás zene, ami állandóan ismétlődött? Annyira ismerős, de nem jut eszembe, mi az…

Én is furcsálltam kicsit, hogy most adtak karácsonyi epizódot, de elvileg lesz jövő héten is új rész.

rio - 2012. 12. 06. 19:25

Jó rész volt, számomra megvan a hét idézete perverz tatától:

“You know that difference between that Santa Claus and me? He only comes once a year” :D

superpityu - 2012. 12. 06. 19:56

a filler az túlzás, bőven akadtak történések, úgy, hogy a degenerált télapóra volt kihegyezve a rész.
Mary nővér kimutatta a foga fehérjét, szerintem idén dicsértem már eleget Lily Rabe munkáját, de most is zseniális volt. a dokis összefogásból még lehet valami durva az évad végéig.
Jude nővér nyaka körül meg szorul a hurok, ráadásnak ott a hulla, amit simán rá tudnak kenni, hogy direkt ölte meg. na jó talán nem lenne egyszerű, de jelenleg mindenki szemében mary nővér a menő.
na meg Thredson, nem értem, hogy gondolták, hogy senki nem fogja észrevenni őt. mindenesetre örülök, hogy Lana és Kit összefogtak ellene.
és végezetül Grace, valahol már múlt héten is sántított, hogy meghalt, erre jöttek az ufós megoldással, amit nem tudok hova tenni, de biztos, hogy látjuk még őt.

Nella - 2012. 12. 07. 02:09

Az első fele a résznek filler volt számomra. Viszont onnantól kezdve megint hozta a sorozat a formáját.

EphemeronXOXO - 2012. 12. 07. 04:33

ÚRISTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!! Nagyon kérlek, az AHS Asylum Facebookján nézzétek meg az új rész előzeteseét! Ultimate besz*rás és OMFG és WTF És aztapasztacipőpaszta! Na Én erre vártam, hogy ez jöjjön el! Nem merek semmit sem lelőni, talán ha majd winnie belinkeli előzetesként! De ez egyszerűen isteniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! VISSZATÉR a történet az igazi erejéhez! (Elnézést, hgy elragadtattam magam de húúúúúúúúúúúúú :PPP)))

winnie - 2012. 12. 07. 08:45

oké, de akkor itt ne beszéljétek ki:)

EphemeronXOXO - 2012. 12. 07. 10:23

Nem is, azért fogtam magam vissza és csak örömködtem! :P Lécci tedd ki winnie! :) lééécccciiii :)

Sunflower - 2012. 12. 07. 10:46
jky - 2012. 12. 07. 11:40

@Sunflower

Köszi szépen! Mindkettőt hallottam már, csak nem jutott eszembe, hogy hol és hogy mi a címe. Nagyon jó kis zene :)

jky - 2012. 12. 13. 17:52

9. rész: Nicsak ki tért vissza? :) Sajnos elég közepes volt csak, úgy érzem, mintha a készítők kicsit megrekedek volna… De a sci-fi rész érdekel, arra még kíváncsi vagyok :)

manor - 2012. 12. 13. 19:07

Nekem meg pont az ufós szál nem tetszik. Az elején még reméltem, hogy csak Kit halucinálta az egészet, de most már túl sokan érintettek ahhoz, hogy el lehessen kenni.
Az első szezonban szerves része volt a történetnek a természetfeletti, de itt nem érzem szükségét.

Lemoni - 2012. 12. 13. 22:33

Köszönöm Judenak, hogy összetörte azt a lemezt, a GG-jelöléshez pedig gratulálok :)

superpityu - 2012. 12. 14. 18:42

valahogy sejtettem, hogy Lana terhes lesz, és gyereke gyilkol a jelenben. apropó ki is derült ott, hogy thredson lebukott, tehát valahogy mégis sikerül Lana-nak és Jude-nak kijátszani a rendszert. már ha ők követik ezt el.
az ufós rész még mindig sántít. de a kis kopasz is több mint aminek látszik.
külön plusz pont az újabb első évados szereplő. már lassan tényleg mindenki visszajön. ok Connie Britton kilőve, de nagyon örülnék Alexandra Breckenridge és Taissa Farmiga visszatérésének is.

jky - 2012. 12. 15. 00:28

superpityu

Én is nagyon örülnék, ha visszatérnének a többiek is, de ebben az évadban már szerintem nem fognak, talán a harmadikban majd… Bár Connie sajnos ott sem valószínű, pedig én is örülnék neki. :)

Bence7y - 2012. 12. 15. 15:20

Ismét korrekt rész volt. Az UFO szál egyelőre nekem sem a kedvencem, kicsit túlzásnak és fölöslegesnek tartom, de még várok vele, kíváncsi vagyok milyen irányba terelik el ezt az egészet, tekintve azt hogy az UFO-k mivel “foglalkoznak”.

Nicholas - 2012. 12. 16. 07:27

@superpityu: Ki az újabb első évados szereplő? :O

Nicholas - 2012. 12. 16. 07:43

Ja, hogy Bloody Face fia :)) Ok. Először fel se tűnt :D

jim455 - 2012. 12. 16. 19:12

Hát a végén ezt a Grace visszatérést azért túlzásnak, erősnek éreztem, nem tudom mi lesz ebből.

Amúgy most darálom a Nip Tuckot, ami ugye szintén Murphy sorozata, és érdekes, hogy pár motívum teljesen megegyezik a Horror Story egyes elemeivel.
Például az egyik részben a csávót elrabolták az ufok és beleültettek valamit.Legutóbb amit néztem ott meg fejbelőttek egy télapót, de van több hasolóág is.:)

Yzerman - 2012. 12. 20. 09:25

Mr.”Szverindzsön” nagyon jó télapónak…
Kedvem támadt ismét a deadwood-hoz.

nincsbasten - 2012. 12. 20. 15:28

McShane tényleg tökéletes pszichotélapó, mindig várom, hogy mikor süt el egy “cocksucker”-t :D

EphemeronXOXO - 2013. 01. 03. 06:54

Szép jó reggelt! Tökéletes WTF-kal kezdődött az új esztendő is! IMÁÁÁÁDOOOM! De hogy ezután mi lesz?

LaCRossE - 2013. 01. 03. 14:45

Erre a részre csak egyet tudok mondani:
AZTAKURVA, MLMCS?

superpityu - 2013. 01. 03. 17:42

A délutáni hozzászólásomat elnyelte valami fekete lyuk :D
Úristen ez még csak a 10. rész volt, és úgy tűnik két szálat most szépen lezártak (RIP Mary Enuice). bár így szépen kihátráltak abból, hogy megmagyarázzák, hogy mik azok az erdei lények és miért nem támadták meg Arthur-t. De egye fene, a rész maga hatalmas volt. Lily Rabe egy zseni, ezt részt simán ellopta mindenki elől. Na jó a Briarcliff flashmob-on hangosan felkacagtam.
a következő 3 részt nem tudom mivel töltik ki, az idegenek, meg Thredson maradt, na meg Jude bekattant így a végére. Ja meg a nagy rejtély, hogy Lana hogyan jutott hajvasalóhoz :D

manor - 2013. 01. 03. 18:00

Az erdei lények Arden kísérletezésének termékei, ezt eddig is tudtuk.
Nekem az ő elbukása egyébként kicsit indokolatlannak tűnik. Eddig elég rendíthetetlen volt, itt a szenzációs ufós felfedezés, szövetkezés az ördöggel, aztán egyik pillanatról a másikra összeomlik.

yosha - 2013. 01. 03. 18:19

AZTAKURVA volt de rendesen.

Lassan nem marad konfliktus amit kezelni kellene csak a jelenben levő bloodyface szál. Azt hittem nagyobb monster mash lesz a végére de ez igy hatásos volt erősen

Shannen - 2013. 01. 03. 18:44

Na ez a rész aztán…. te jó ég! mi a fene volt ez? Mármint, remek rész volt, de mégis most mi van így 3 résszel a vége előtt?
Lily Rabe és Jessica Lang pedig szimplán istennők!

superpityu - 2013. 01. 03. 19:16

Tippre a következő két részben Lana, Jude meg a másik nővér tönkreteszik a Briarcliff-et. aztán az utolsó rész akárcsak a tavalyi egy lezárás lesz, amiben elkapják a jelen bloody face-t meg mindenki meghal, csak, hogy kerek egészet kapjunk :)
az idegenekkel nem tudom mit akarnak kezdeni, nekem még mindig kilógnak a sorból.

Lemoni - 2013. 01. 03. 20:01

“Finito la commedia”, wtf…… anyááám, mi volt itt!!! :O Hová lehet ezt még fokozni?! Jessicára és Lilyre már nincs jelzőm, a francba, hogy nemsokára vége :(

minase - 2013. 01. 03. 23:57

Arden lehet, hogy nem a tűz miatt ordított akkorát? Nem tekinteném teljesen lezártnak az ördög szálat.

Ez a betegített Glee jelenet, ez különösen ütött.

Elvileg ebben a részben van egy nyom a következő évad helyszínére. Ahogy olvasgattam sokan továbbra is a voodoo-ra tippelnek a babás nő kiemelése miatt.

manor - 2013. 01. 04. 09:26

Murphy azt nyilatkozta, hogy a Halál Angyalának csókja a sátánnal is végzett. (még az előtt, hogy elhagyhatta volna a testet)

superpityu - 2013. 01. 04. 10:58

Az jutott még eszembe, hogy simán el tudják játszani a tavalyi befejezést is, csak most nem Jude élné túl az egészet, hanem Lana. nem lenne rossz megoldás, mivel a jövőszál miatt ez sokkal kerekebb egészet alkotna, mint a tavalyi.

a 3. évados helyszínre csak elképzeléseim vannak, lehet nem volt véletlen az a táncikálás?

LaCRossE - 2013. 01. 04. 11:16

Dr. Arden halála hatalmas irónia volt…

CyClotroniC - 2013. 01. 04. 11:20

A befejezésről azt írták az interjúban (nem plot spoiler, csak koncepció), hogy el fogunk jutni páréves léptekben a jelenig, és hogy semmit sem fognak nyitva hagyni, mint az S1 végén, minden egyes karakterről pontosan tudni fogjuk, hogy mi történt vele.

A 3. évados helyszínről meg azt tudni, hogy valami vidéki környezetet fog kapni, és akar majd bele Murphy valami R&J jellegű love story szálat is, mert tetszett neki a Violet-Tate vonal az S1-ben. Ha tippelnem kéne valami déli helyszín, akár a múltba helyezve fehér-fekete ellentéttel erre kiváló lenne. Persze esélyesebb talán, hogy az a jelenben játszódik majd. A cluet én annyira nem figyelgettem, főleg hogy tavaly is már pár héttel a szezonzáró után jöttek a megszellőztetett infók, így inkább azért szurkolok, hogy jól zárják le ezt a szezont, megérdemelné.

Az elégetés amúgy tényleg eléggé áthallásos volt ;D
+ a táncjelenet mennyire durván jó volt, imádtam.

manor - 2013. 01. 04. 12:02

Murphy tavaly eljátszotta, hogy el van rejtve egy következő szezonra vonatkozó utalás a finálé szülés-jelenetében. Hát nem tudom, ki az, akinek abból kiderült, hogy a 2. szezon egy bolondokházában fog játszódni… Vagy csak annyi az utalás, hogy ebben is van egy erőszakolásból fogant baba (Lana) és szülés (Grace)?
Mondjuk a szokásos EW interjúban én nem olvastam olyat, hogy idén is lenne ilyen hint.

CyClotroniC - 2013. 01. 04. 12:04

Nem a szülés jelenetre mondta, hanem az epizódra, és hát anyuka elég sokáig elmegyógyintézetben volt ugye :P

Heisenberg - 2013. 01. 04. 12:55

Ez az énekbetét az egyik legjobb dolog volt, amit valaha láttam.

manor - 2013. 01. 04. 13:23

Aha, az lehet. Akkor rosszul emlékeztem.

csernakakos - 2013. 01. 04. 17:30

Sziasztok!

Az első évadban valóban konkrét utalást kaptunk a másodikra, a Birth c. epizódban elhangzott a kulcsszó, utána pedig még Ben Harmon képzelgései egy gumiszobában megerősítették a jeleket.

A harmadik évadról most már gyakorlatilag mindent felfedtek a rajongók, amit fel lehetett hivatalos információk nélkül. Az atonemovie.blogspot-on gyűjtöm a hírcsokrot, ott minden le van írva! És főhajtás a nyomozó rajongók előtt, akik feltárták az összefüggést. :)

jky - 2013. 01. 04. 18:26

A táncjelent rohadt jó volt, hatalmas!

Én azt hittem, hogy mikor Maryt lelökte az atya, előtte még a sátán megszállta volna és így tovább garázdálkodhatott volna. Kíváncsi lettem volna egy durvulásra, ezúttal az atyától.

Arra is gondoltam, hogy Arden valaki mást éget el, Maryt meg megtartja kísérletezni vagy nekrofilkedni egy kicsit :DD De úgy néz ki ez már túl beteg lett volna :D

Kíváncsi leszek az utolsó részekre, remélem nem cseszik el. És várom a 3. évados infókat is.

superpityu - 2013. 01. 04. 18:50

most olvasom, Lily Rabe vissza akar térni a 3. évadra. remélem hogy lesz is belőle valami :D

Davos - 2013. 01. 04. 20:05

Valaki eltudná magyarázni ezt az első évados utalást a másodikra mert én már nem emlékszem. köszönöm! egyébként nagyon jó rész volt. ütött a vége.

minase - 2013. 01. 04. 20:08

@Davos, elvileg annyi volt a “konkrét” utalás, hogy egy mondatban emlejtették az “asylum” szót.

Davos - 2013. 01. 04. 20:15

óh értem. köszönöm szépen ! azért azt hittem valami nagyobb információ :D

csernakakos - 2013. 01. 04. 20:34

Davos,

A 11. részben Billie Dean, a médium mesélt arról, hogy börtönökben és ezekben az elmegyógyintézetekben irtózatos gonoszság bújik meg.
Később pedig, miután Vivien meghalt, Ben-nek vannak képzelgései, látunk jó pár bevágott képet, ahol egy gumiszoba sarkában összekuporodva ül.

Ezek voltak elrejtve utalásként.

Szaladam - 2013. 01. 04. 23:25

Miért volt akkora irónia Arden elégetése? Lehet én vagyok a hülye, nekem nem esik le, vagy csak szimplán fáradt vagyok.

Mellesleg a táncos rész fantasztikus volt, iszonyatosan jot nevettem rajta.:D

LaCRossE - 2013. 01. 04. 23:37

Szaladam: azért, mert Dr. Arden náci tiszt volt.

minase - 2013. 01. 05. 01:40

ezt itthagyom, hátha valaki újra megnézné http://www.youtube.com/watch?v=UiQm2Y62BRg

eLaNoR - 2013. 01. 05. 10:52

Az is milyen érdekes, hogy a zenés betét alatt Jude világoskékben volt, nem pirosban, vagyis ő lett a “little girl in blue”. Újabb, árnyalt képe annak – az egyébként nagyon nyilvanvó helyzetnek -, hogy “victor” helyett már ő is “victim”.

jky - 2013. 01. 05. 11:47

@minase

Köszi a linket, megnéztem megint 2x, fantasztikus :) A zene és a tánc önmagában is jó, de a sorozat stílusa miatt akkorát ütött, hogy az AHS eddigi egyik legjobb pillanatának tartom, pedig ugye pont, hogy teljesen kilóg az egészből :D De hát éppen ezért volt ütős :)

_Peter - 2013. 01. 06. 11:00

Az ünnepek alatt sikerült felzárkóznom. Első évad és az eddigi 10 rész a másodikból. Eleinte nem tetszett, hiszen a létező összes horror-pszicho klisét beszórták a sorozatba, de aztán szépen alakultak a szálak. Aki pilot(ok) után kaszált mondván zavaros, fusson neki újra!
Ijesztőnek mondjuk nem mondanám, nem olyan horror ez, inkább beteg és érdekes. Nagyon beteg. A hangulat remek, JL alakítása pedig óriási.

Azt sajnáltam, ha már ennyi színészt megtartottak az elsőből, hogy hol van szexi Moira? A házvezetőnő szerelés után jó lett volna látni apácaruhában is, ilyen ziccert kihagyni… Persze Sister Mary-vel sem vagyok elégedetlen. :)

Egy dolog nem tetszett, azért hibának nem mondanám. Amikor sejteni lehetett és tényleg kiderült Thredson Bloody Face. Az egyáltalán nem volt meglepő.

csernakakos - 2013. 01. 06. 11:43

_Peter, az első évad Moira-ja a második Halál Angyala. :)

jky - 2013. 01. 06. 11:47

csernakakos

Szexi Moira alatt nyilván a fiatal Moirat értette, nem az öreget ;) Persze ízlések és pofonok :D

csernakakos - 2013. 01. 06. 17:21

jky

Valóban. :D :D My bad. Bár valóban, kinek mi.

Carip - 2013. 01. 06. 19:54

Nos, melyik most a legfrissebb rész? A 10-nél elakadtam.

jky - 2013. 01. 06. 20:33

A 10-es.

Carip - 2013. 01. 06. 20:48

jky köszi :)
A héten végig beteg voltam, így ledaráltam az első évadot, most jutottam el a 2/10-hez. Mikor lesz a következő? Véresre rágtam a körmeimet.

jky - 2013. 01. 06. 22:31

A héten lesz a következő rész ( 2×11 – január 9.). Nálunk mindig másnap reggel, azaz csütörtöktől elérhető az aktuális rész (jan. 10.)

Aztán január 16-án lesz a 2×12 , a finálé (2×13) pedig január 23 -án.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 07. 05:06

Az új Family Guy-ban szösszenetnyi AHS! :P

csabesz - 2013. 01. 08. 01:47

Végre eljutottam a 10. részhez,azt hiszem katarzis közeli állapotba kerültem,le a kalappal a sorozat készítői előtt.Az évad feléig azt hittem hogy az első ciklus jobb volt,de hatalmas tévedés volt,ez már nyílvánvaló.
Le sem írhatom mennyire tetszik,és minden tetszik.Felsőfokon.
A krematórium jelenetnél a végén beleizzadtam a székbe,és fel sem bírtam kelni…

Clive - 2013. 01. 08. 09:23

Hát én majd akkor fogok leizzadni mikor véget ér az évad és jelentkeznek majd az elvonási tünetek.
Lehet kénytelen leszek találni magamnak valami hobbit.
Mondjuk készíthetnék bútorokat.
Esetleg lámpaernyőket.
Bőrből.
Hahahahahahaha

LaCRossE - 2013. 01. 09. 00:17

EphemeronXOXO: mármint CHS :D

EphemeronXOXO - 2013. 01. 09. 05:19

Egyszer valaki behisztizett hogy spoilereztem pedig csak a saját eszmefuttatásomat írtam le gondoltam ne kockáztatok! :) Rövid volt de lényegretörő a kis CHS:PPPP

EphemeronXOXO - 2013. 01. 10. 04:04

Úr Isteeen! Élőbe nézem!!!!!!! Juj de izgulok! XDDD

EphemeronXOXO - 2013. 01. 10. 05:41

Nem merek semmi eszmefuttatást írni nehogy aztán le legyek tolva! De! Hogy miért nem jutott az eszembe hogy élőbe is lehet nézni??? nem is értem, na mindegy, de nagy élmény volt:) GO LANA GOOOOOOOOOOOOOOOOO :))))))))

A történetről semmit nem írok, de azért biztos ami biztos SPOILER SPOILER SPOILERRRRR!!!!!!!

Dylan McDermott – Dermot Mulroney mindenki döntse el maga ki ( Még mindig a legviccesebb snl szkeccsek közt van részemről) meg nagyon beteg. Konkrétan egy jelentre gondolok, ami gyakorlatilag wowwwwww szavakat se találok. Ha lesz kritika akkor remélem az a kép – mindenki rá fog jönni mire gondolok – akkor tuti benne lesz:)

EphemeronXOXO - 2013. 01. 10. 05:44

Egy darabig nem leszek mert korán el kell mennem itthonról de ezt még leírom! A kamerabeállítások a technika! Ezidáig is lenyűgözött az egész de azt hogy az utolsó részekre is lesz újdonság ezen a téren azért nem gondoltam volna! Isteniek!!!! Pont úgy tetszenek mint az Anne Frank részekben az archív felvételek! Na pusza mindenkinek és szép napot kívánok. Ha meg kellene a link esetleg ahol élőben lehet nézni szóljatok! Puszaaa :)

Clive - 2013. 01. 10. 08:25

Hát EphemeronXOXO jó neked,hogy megnézted én is nagyon várom már,de az én angol tudásom elég gyatra.Ezért felirat nélkül neki se ülök.Így kénytelen vagyok a felirat készítőt mankónak használni,áldozatos munkáját előre is köszönöm és a feltöltést is és és az íróknak akik,ezt kitalálták és és a színészeknek,hogy nagyszerűen alakítanak és és…na jó egy kicsit elragadtattam magam. :)

Remélem mihamarabb láthatom,láthatjuk.
Addig megyek macskákat kínozni.Hehehehe

csernakakos - 2013. 01. 10. 12:16

Én is láttam az új részt hajnalban, bevallom végkimerülésem határán állva, úgyhogy ez bőven újranézést igényel. SPOILER A történet alakulása lesokkolt, de még nem döntöttem el, hogy ezúttal ez jó-e vagy sem.

CyClotroniC - 2013. 01. 10. 12:39

It’s official!
Nincs jobb író-rendező páros az AHS-nél, mint a Brad Falchuk / Alfonso Gomez-Rejon.

AGR esetében ráadásul az a durva, hogy már a Glee-nél (!!!) is azonnal fel lehetett ismerni, hogy itt valami mást láttunk, mint ami megszokott volt. Egyszerűen eddig nem tudott hibázni.

superpityu - 2013. 01. 10. 12:50

ez így két résszel a vége előtt meglepő volt, de ugyanakkor iszonyat jó is. már biztos vagyok benne, hogy ez a történet szépen le lesz zárva.

LaCRossE - 2013. 01. 10. 12:52

Újabb jelzés volt a részben a 3. évad felé, és a következő részben lesz egy nagyobb utalás.

Egyre biztosabb a salemi boszorkányok teória.

helixhedera - 2013. 01. 10. 22:08

Mi volt az utalás? :) jó téma lenne amúgy

LaCRossE - 2013. 01. 10. 22:56

helixhedera: azt nem tudom, egy interjúban olvastam ezt.

Az én tippem a részben elhangzó “Love Potion No. 9” című szám lenne.

superpityu - 2013. 01. 10. 23:16

a salemes évad azért tetszene mert az eddig felvetődött témák közül abban tudom csak Jessica Lange-t elképzelni épkézláb karakterként.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 11. 07:36

http://www.youtube.com/watch?v=1OIiFNKhtk0

Egy kis soundtrack, az éneklő apácák után ez maradt meg a legjobban bennem.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 11. 07:40

6:03-tól :) egyből beugrik a jelenet!

http://www.youtube.com/watch?v=aSQC__0p0kE

macsi - 2013. 01. 12. 15:25

2×10 odavágott rendesen, most már varrják el a szálakat, de állati volt. a múltkor állt mellettem egy öreg a buszon,oldalról-hátulról úgy nézett ki mint Hans, azon imádkoztam, úristen, ne fordulj meg. :)) totál AHS hatása alatt vagyok miután megnéztem.

jim455 - 2013. 01. 12. 17:38

Vajon az őrült télapó visszatér még?Elég nagy színész, de úgy látszik neki ennyi volt a szerepe.
A boszorkányos téma azért lenne érdekes mert megszűnne az eddigi forma, az 1 központi helyszínes felállás, vagy nem?

EphemeronXOXO - 2013. 01. 17. 04:04

most megy élőbeeen! :)

LaCRossE - 2013. 01. 17. 13:17

Kicsit gyengécske volt a rész, persze egyáltalán nem volt rossz, inkább magához képest egy kicsit lagymatag.

Lemoni - 2013. 01. 17. 20:13

Túlságosan elkényeztettek az eddig részek, mert ezt látványosan untam sajnos, mind a kinti, mind a Briarcliffben játszódó jeleneteket. Lehet, azért csinálták ilyen lagymatagra, hogy a vége nagyot szóljon? Nekem egyre valószínűbb, hogy a 3. évad Candyman lesz, legalábbis erre következtettem a mostani feltűnő candylandezésből :)

eLaNoR - 2013. 01. 17. 23:33

Nagyon fura ez az ugrálás az időben, nekem nem jön be. Nem mondanám, hogy nem érdekes, ami a képernyőn történik, vagy hogy nem logikus (bár elég durva) csak valahogy nem jön át annyira. Remélem, a finálé helyrerakja az utóbbi két részt mert irgumburgum :) Mondjuk ezt az akarva-akaratlanul megszokott UFO-szálat végre megmagyarázhatnák. Sajna, nem hiszem, hogy a 10. rész fölé kerekedne a záróepizód, de ne legyen igazam.

Yzerman - 2013. 01. 18. 08:05

2×12 eléggé “bután” kezdődik… Mi lesz itt még?!

yosha - 2013. 01. 18. 16:21

Jaj ide most mennyi mindent besüritettek, és dögunalom volt. Egyedül LAnge alakitása mikor az igazgató cseszegeti, na az volt fasza, igazi idegbaj, de a többi.
Kit Walker, a szeretett nője baltát vág a másik szeretett nő hátába, aki nem mellesleg már rendelkezik egy halotti bizonyitvánnyal.. erre ahelyett hogy belegondolna hová viszik, kitálal, és a szeretett csaja a Briarcliffbe kerül… Tényleg? Egy ilyen tortura után amit Kit megúszott, ennyi telt tőle? Aztán sír a minden tekintetben megbukott Lanának hogy jaj, meghalt Alma. Kb. ő ölte meg ezzel. ÉS nyugodtan könyvdedikálásokra mászkál? Mi van a gyerekekkel addig? Ami a sráccal történt az egy instant beutaló a Briarcliffbe ő meg mosolyogva tűri.

Amenyi minden volt eddig, tényleg erre a Bloodyface Jr. VS anyuka beszélgetésre vezet minden szál? Merthogy a Briarcliff be lesz zárva, az rohadtul nem kérdés, azt már az első rész elején elspoilerezték.

Bence7y - 2013. 01. 18. 16:56

Kit viselkedése teljesen logikátlan, eddig ennyire nyilvánvaló “butasággal” nem találkoztam még az AHS-ben, vagy csak nem tűnt fel. Bár ha azt nézzük, hogy a sorozat nem éppen egy tudóskör tagjainak az életét mutatja be egy matematika verseny előtt, akkor még bele is fér, szóval egye-fene..

Kíváncsi leszek az évadzáróra, ha tényleg a BF – Lana találkozó lesz a csúcspont akkor nagyon csalódott leszek, tudva azt, hogy egyébként ez a zárás egy szükséges pontja lesz…

manor - 2013. 01. 18. 19:08

Lehet, hogy csak én gondolom így, de szerintem pont a gyengébb karakterek maradtak a végére, és az érdekesebbeket építették le először. Sis Mary, Arden, a monsignore lehetett volna tovább, de Sis Jude-ot is eléggé lekorlátozták a megőrüléssel. Helyettük húzzák a Lana szálat (a mostani részben szerintem már teljesen feleslegesen szerepelt), húzzák (sőt, Almával még bővítették is) a Kit-vonalat (aki szerintem a leggyengébb láncszem a sorozatban).
Az első szezonban lehetett érzeni, hogy haladunk valami katarzis felé, itt nekem nincs ilyen érzésem. Talán jobb lett volna, ha nincs ez a “minden szálat lezárunk” koncepció, mert így egyértelműen lecsengés jellege van az utolsó 2-3 résznek.
Talán az utolsó részre még tartogatnak valamit.

superpityu - 2013. 01. 18. 21:05

annyira rossz se volt, azt meg kell hagyni. viszont tényleg a gyengébb karakterek maradtak + jude, így nem tudom mi lesz a végkifejletben. annak örülnék ha többieket látnánk másnem egy vízió erejéig, nekem gyanús, hogy jude néni angyala már nem frances conroy lesz hanem mary nővér.
jól láttam, hogy a nővér Kittel az anne frank volt? mert visszatekertem, de szinte biztos hogy ő volt.
lana bloody face találkozó jó lehet, bár vicces lenne ha lana már meghalt volna a jelenben és a kölykének nem jön össze a találka.

Nicholas - 2013. 01. 19. 13:01

1×12:
Az elejét eléggé untam, de aztán a Bettys jelenetek felvitték a részt. Pepper és Jude milyen jóba lettek :D
Kit és Lana találkozása is beszívott teljesen.

A cold open szerintem nagyon felesleges volt. Jobban ütött volna rész közben…

Mennyi lehet am a jelenben Lena? 75 éves?
Nem igazán tudom elképzelni a feszült jelenetet Bloody Face és egy öregasszony között…
És ha ennyi Grace-es beszéd után nem lesz az utolsó részben valami jó lezárása az ufos szálnak, akkor nagyon csalódott leszek…

Az a baj, hogy most nem várom úgy a finálét, mint az első évadban, mert Jude-on kívül senkinek a sorsa nem érdekel túlzottan… Kár, hogy már nem maradt nagy fenyegetés az utolsó részre…

ha pontozni kell, akkor 7/10

Nicholas - 2013. 01. 19. 13:03

(2×12 akart lenni természetesen :P)

len90 - 2013. 01. 20. 12:51

Kíváncsian várom a bejelentést a 3. évad helyszínéről. Én a Salemi boszorkányoknak örülnék a legjobban, ahogy írták az Anne Frankes történethez hasonlóan, szerintem az ilyen valós történelmi eseményekre való reflektálás nagyon jól tud elsülni, ha ügyesen hozzák össze, hiszen ezek a dolgok tényleg megtörténtek, és a valóságnál kevés rémisztőbb dolog létezik…

A. - 2013. 01. 20. 13:39

a salemi boszorkányokban inkább maga a per az érdekes, az is történelmi és jogi szempontból, nem a háttérbeli “misztikus” (nagyon-nagy idézőjelben) elemek, nekem ez nem lenne szimpi.

Vekker - 2013. 01. 20. 19:19

Namostakkor :

Az első részek egyikében valami letépte a mézesheteket töltő pár férfitagjának karját az elhagyatott Briarcliffben. Ha jól emlékszem, nem a jelenkori bloodyface és nem is az imposztorok. Ha Dr. Arden kinyirta az összes (?) szörnyikét, akkor ki maradt, aki ilyen finomságot tenne?
Az egyik készítős interjúban mintha olyat olvastam volna, hogy lehet h nem magyarázzák meg teljesen az UFÓs szálat. Pedig arra kiváncsi lennék, hogy ha a Halál Angyala elviszi a halál küszöbén lévők “lelkét”, akkor az ufók hogy tudnak ebbe beleavatkozni (mert azt szerintem feltételezhetjük, hogy Grace már jócskán túl volt a puszin, amikor Dr. Arden tolta a csillén kifelé). Persze nem várok egy egyenletet, ami leirja, hogy működik ez az egész, de legalább némi utalást arra, hogy ki a nagyobb arc, az angyalok, vagy az ufók. Ha jól emlékszem, egyetlen Pepperes utalás volt arra, hogy az UFÓk tudnak erről a tulvilági dologról, mégpedig valami olyasmi hogy “az öntelt apáca”… Na mindegy, nem hiszem, hogy a készitők nagyon szem előtt tartanák a két liga összecsapását, de engem igazán érdekelne.
Ellenben az utolsó (12.) résszel, ami tök érdektelen volt számomra.

jim455 - 2013. 01. 20. 21:43

Az a kéz letépés érdekes tényleg, valami nagyon erős lénynek kellett ott lennie ha egy pilanat alatt letépte a csávó kezét kabátostul.

superpityu - 2013. 01. 20. 23:01

@Vekker: nekem is az érzésem, hogy az UFO szál nem lesz megmagyarázva. egyedül Kit maradt, aki rohadt keveset tud erről az egészről. Grace, Alma és az elmondások szerint Pepper is meghalt akiknek közük volt az idegenekhez.
ellenben ez a kézletépős dolog tényleg ott van még, erről már el is felejtkeztem.

manor - 2013. 01. 20. 23:34

Az első szezonban sem magyarázták meg a ház rejtélyét, szerintem most sem fogják az ufó-kat. Mondjuk szerintem nem is baj.

szerintem - 2013. 01. 21. 12:23

@vekker, @jim455, @szuperpityu:
a valasz egyenesen Ryan Murphy-tol:
The question I get asked the most is, “Who or what chopped off Adam Levine’s arm?” We dedicate an entire cold opening to that.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 21. 18:04

Aki utánaolvasott az nagyjából tudja, hogy mit lehet várnia finálétól. Szinte mindent elspoilereztek a készítők!

Nekem Mary Eunice és Dr. Arden halála elfeledettnek tűnik. Két zseniális karakterről van szó, akiket nem hiszem el, hogy senki nem keresett vagy senkinek nem tűnt
fel, hogy mégis elég gyanús az eltűnésük. azt nagyon bánom, hogy ott és akkor ennyivel lezárták. Bár hozzátenném, hogy az a jelenet számomra a tv csúcsa volt.

jky - 2013. 01. 22. 17:47

Ahogy az első évad zárása sem lett túl jó, úgy félek, hogy ezé sem lesz az :( Ez a rész elment, számomra az intézeti részek már unalmasak egy ideje, valahogy a készítőknek nem sikerült jól kiaknázni a lehetőségeket… :S

Amúgy a rész végén az jutott eszembe, hogy a könyves öregasszony akár Lana is lehetne, és durva, ha ott, akkor az már a találkozás lenne a fiával :) Gyanúsan ott lett elvágva a jelenet. De lehet, hogy csak túlgondolom.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 24. 09:42

NA gyerekek ezt is megértük! @jky igazad lett:)
Alfonso képei, világa ismét teljesen lenyűgözött, de a befejezés???????????
Vegyes érzelmeim vannak de nagyon.

Viszont Kit-Jude részt végigzokogtam!

Masi8 - 2013. 01. 24. 10:08

Borzalmas volt ez az utolso resz, atyauristen.
Judenak egy ilyen lezaras? Komolyan?
spoiler
Teljesen erdektelen volt az egesz resz, az utolso 2 percet leszamitva, a Jude – Lana beszelgetes az elso reszbol, ami gyakorlatilag korulirta az evad mondanivalojat.
spoiler vege
10/2

Tamas - 2013. 01. 24. 10:22

Szerintem nagyon jó rész volt ez, le kellett valahogy zárni a sztorit, nem kellett különösebb wtf momentumokra számítani.

manor - 2013. 01. 24. 10:40

Sajnos nem történt semmi különös, folytatódott a leszállóág.
CCC, lesz írás a részről?

CyClotroniC - 2013. 01. 24. 11:06

Lesz, ha minden igaz még ma… Ide most direkt nem is írok.

A. - 2013. 01. 24. 11:31

szerintem tökéletes befejezés lett, nem lehetett volna se máshogy, se jobban. a maga módján zseniális.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 24. 11:49

Te jóóó ééég! MOst esett le valami nagyon durva! Ryan Murphy Tagadta, hogy lesz majd bármiféle utalás az lső évadra vagy bármi ami összekötné a kettőt. És mégis lett!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

riley - 2013. 01. 24. 12:08

Milyen utalásra gondolsz? Most néztem meg, de ez nem tűnt fel… :)

EphemeronXOXO - 2013. 01. 24. 12:20

Elkezdtem előröl az első évadot miután megnéztem a finálét. A finálés utolsó jelenetben amit Jude mond Lana-nak az a tanulsága az elsőnek is. Ott is többször szó szerint elhangzik. És azt nem hiszem, hogy ez véletlen lenne, szóval én erre tippelek, hogy valamilyen szinten mégis összekapcsolták a kettőt. Még ha csak ennyire is.

riley - 2013. 01. 24. 12:54

Tök jó ez fel sem tűnt… :D mondjuk most hogy visszagondolok, tényleg hallottam már ezt! Egyébként szerintem tökéletesen lezárták az egészet, én nagyon elégedett voltam a befejezéssel.

SPOILER

Féltem, hogy a vége átmegy mindent megbocsájtós nyáladzásba, de szerencsére ezt egy huszárvágással elintézte Lana Banana, ami keményen meglepett. Meg ezt is találtam tumblr-ön, ami nem véletlen párhuzam szerintem:
http://perfec-terror.tumblr.com/post/41350204389/the-one-thing-about-the-titles-that-didnt-make
Bennem amúgy az is felmerült, hogy az egészet csak Lana találta ki és mindez meg sem történt…. szeretem az ilyen elgondolkodtató befejezéseket :)

SPOILER VÉGE

Mindent összevetve nekem nagyon bejött az idei szezon, kíváncsi vagyok milyen lesz a következő. Tetszik a vándorcirkuszos ötlet, simán ötvözhetnék a boszorkányokkal is, ebben a szezonban is megfértek a nácik az ufókkal (legalábbis nálam)
Am. Murphy azt mondta, hogy csak kevesen értelmezték jól a jeleket, szal az is lehet hogy mind a sötétben tapogatózunk… :)

Risi92 - 2013. 01. 24. 14:29

ohh hohó mennyire tökéletes vége lett

LaCRossE - 2013. 01. 24. 14:48

Hát, ennél jobb véget elképzelni sem tudtam volna, de ahogyan már most is látszik, biztos meg fogja osztani az embereket.

A Jude-Kit részeknél komolyan néha az ember (én) a könnyeivel küszködött, de szerencsére legyőztem őket. :D

EphemeronXOXO - 2013. 01. 24. 15:20

LaCrosse! Én azért sem tudtam, mert az én Anyukám nem olyan rég halt meg! Így búcsúzott tőlem…….Jude-Kit jeleneten úgy zokogtam mint azon a napon…

Lemoni - 2013. 01. 24. 16:03

Én elégedett vagyok a történet lezárásával. Volt aki szép végszót kapott, volt aki kevésbé szépet, jó volt ez így. A lényeg a legvégén hangzott el Jude-tól: ” If you look into the face of evil, evil’s going to look right back”. Jöhet a 3. évad a “female powerrel”! :)

Hunnenkoenig - 2013. 01. 24. 16:28

Jo volt a lezaras.

Az elözö reszekben zavart, hogy Pepper nagyon normalisan mozgott es beszelt es intelligenciat tükrözött, mintha a szinesz elfelejtette volna a szerepet, de aztan kiderült, hogy Ö akkor mar csak Jude kepzeleteben elt.

Nagyon cseles huzas volt es feltetelezem, hogy sokaknak fel sem tünt, hogy mar pl egyenesen jar.

A. - 2013. 01. 24. 17:30

EphemeronXOXO: őszinte részvétem, így ismeretlenül is:( nagyon megrázó lehetett akkor most ezt látnod:(

csernakakos - 2013. 01. 24. 17:47

SPOILER

Én nagyon elégedett vagyok az utolsó résszel, minden szálat elvarrtak, minden karakter bevégezte, a történet pedig szépen körbeért – ellenben az első szezonnal.
Kit monológján (amikor Jude kiszabadítását magyarázza), potyogtak a könnyeim, és újfent a Jude-os jelenetek nyerték el leginkább a tetszésemet.

Lana az előző részben leírta magát nálam, de összekapta magát, igazán pozitív a végkifejlet. Itt már sok horror nem maradt, de az “American” jelző elnyerte értelmét Jude a kicsiknek adott tanácsaiban és egyéb meghitt pillanatokban.

Jude utolsó nagy mondata is elgondolkodtató: abban a pillanatban vajon melyikük nézett szembe a gonosszal?

Eszetlenül várom, hogy halljunk a 3. évadról biztos infót. Taissa Farmiga már sok mindent tud, ő ugyanis ismét szerves részét képezi a sorozatnak. :)

Hunnenkoenig: Pepper amúgy az idegenek oltalma alatt állt a későbbiekben, ezért “táltosodott meg”. Amikor Arden-nel vitázik, azt hogyan is képzelhette volna Jude?

jky - 2013. 01. 24. 17:53

Na először is: a rész elment. Elvarrták, lezárták, oszt jó’ van, de semmi extra. Lana öreggé maszkírozása kritikán aluli volt….

Aztán a vége: most lehet, hogy csak fáradt vagyok, de ez most mi a akart lenni? Valaki magyarázza már el, mi volt ez a lépcsős beszélgetés!? Lana kitalálta az egész történetet és meg sem történek ezek a dolgok? Vagy mi van? Lehet, hogy nem vettem észre valamit, mert sajnos annyira nem tudta lekötni a figyelmemet :S

Hunnenkoenig - 2013. 01. 24. 18:13

Csernakakos: akkor lehet nekem kerülte el a figyelmemet valami, de en nem emlekszem semmi olyanra, hogy Peppernek barmi köze lett volna az idegenekhez.

Mivel Jude-nak azt mondta az uj vezetönö, hogy Pepper evekkel ezelött meghalt, en azt az 1-2 reszes megvilagosodast Jude kepzeletenek irtam be. Majd lehet egyszer megnezem ujra TV-ben nemetül es esetleg olyat is megertek, amit itt talan nem.

Minden esetre Pepper akkor lett normalis, amikor Jude mar igencsak meg volt roggyanva.

csernakakos - 2013. 01. 24. 19:46

jky, az idős Lana-t Barbara Walters alapján maszkírozták. Ezt dobta az élet.

http://goo.gl/8bDhg

Hunnenkoenig: Nem egészen. A 9. részben bukkan fel a megtátoltosodott Pepper és a várandós Grace egy negyedik típusú találkozás után. Ebben a részben zárják be Jude-ot is, és ekkor még korántsem sütötték őt ki, elég józan volt, ripityára törte a Dominique-lemezt. Jude a 10. résztől kezdett megőrülni, és a hirtelen okossá és szemfülessé vált Pepper már azelőtt leosztotta Arden-t.

Smash - 2013. 01. 24. 19:47

Peppert elvitték az idegenek és felturbózták egy kicsit, hogy meg tudja védeni Ardentől a babát. És én úgy emlékszem, hogy nem egy két évet mondtak Jude-nak a haláláról, hanem pár hónapot.

csernakakos - 2013. 01. 24. 19:49

Még a Pepper-ös dologhoz: az igazgatónő mikor bejelenti, hogy Pepper évek óta halott, a monszinyor évekkel ezelőtt elment Briarcliff-ből, az azért volt lényeges, hogy érzékeltessék, hogy Jude számára mennyi idő kiesett (continuum).

EphemeronXOXO - 2013. 01. 24. 21:43

A. Nagyon köszönöm! Úgy éltem túl, hogy tereltem és nem vettem róla tudomást! Ezzel szakadt fel minden de lehet hogy nem is baj:)

Hunnenkoenig - 2013. 01. 25. 13:10

Ok, köszi sracok.
Akkor ez a Pepperes dolog nalam nem jött at rendesen.

Harmadik Éva - 2013. 01. 26. 22:52

@jky:

Érdekes módon az egyik dolog, ami feltűnt, hogy nagyon ritkán látok ennyire hihető öreggé maszkírozást, mint itt.

jky - 2013. 01. 26. 23:02

Azért 70 valahány évesnek nagyon nem nézett ki, és ezt még a botox sem magyarázza, azzal sem nézne így ki. Arról nem is beszélve, hogy a kezén volt 1-2 ránc meg pár folt, a lába talán semennyire nem volt “sminkelve”, látszott, hogy fiatal. Na mindegy, ezen nem múlik :)

az El Diablo nevű olvasó - 2013. 02. 03. 23:33

Hú, és most kezdtem el nézni, kellett már ez a kis freakshow-horror. :)

fahejember - 2013. 09. 17. 17:33

az első két rész után ideiglenesen jegeltem annyira tömény volt, most már a tizedik résznél tartok, de hát nem betették “screaming” jay hawkinst :D hihetetlen. egyébként meg valahogy az 5.-6. rész körül kezd fellazulni és igazán a karakterekre koncentrálni, kevésbé a sablonos rémisztgetésre, sokkal jobban szerettem ezt az előző évadban is.

Ufó Pista - 2013. 10. 12. 11:58

Megnéztem a pilotot, de nagy csalódás volt az első évadhoz képest. Számomra a horror ott kezdődik ahol van rejtély, spirituális szál. Ha arról szól egy film, hogy emberek más embereket terrorizálnak, az szimplán unalmas számomra. Volt egy-két megvillanás, de olyan kicsik, hogy nem nagyon érte el az ingerküszöbömet. megpróbálom végigkínlódni a második részt, hátha…
Pedig az első évad nagyon ütős volt kezdetektől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz