login |

The Walking Dead – 3×02: The Lucky Ones

2012. 10. 22. 16:29 - Írta: human

76 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyugi, Zac nem szerepel benne, ellenben egy csomó zombi igen. Mondjuk ők nem szerencsések. Hogy akkor ki az? Spoilerekkel folytatom a kép alatt, a tovább mögött. úgy tűnik, a premier után még nem engedtek ki.

Hát megint egy baromi kemény részt kaptunk. Ezúttal Andrea nem kapott külön szálat, ezek szerint a premierbe is csak azért kellett, hogy lássuk még él. Ehelyett teljesen a börtönbe merülhettünk el, méghozzá a másodpercre az előző résztől folytatva: a gyanús rabok nézik amint Rick lekapja Hershel lábát. WTF. Te mit gondolnál, ha 10 hónap után ez lenne a külvilággal való első kapcsolatod? Én azt hinném ezek a csávók nem viccelnek. Persze a rabok máshogy gondolták. (Nem mellesleg milyen remek összefoglalás az újoncoknak, a 3. évaddal is lehet kezdeni, remek bekapcsolódási pont lehet.)

Ebben a részben is volt vérengzés, de egyáltalán nem az repítette előre. Sokkal inkább a kemény döntés, miszerint az elítélt bűnözőkkel szabad-e szarozni. És basszus, bár közreműködtek a balgák is benne, segítettek meghozni a döntést Rick-nek, de azért mégis, meglépte amit a farkastörvények megköveteltek tőle. Hibátlan írói lépés ez itt, nem az erőszak miatt.

Ami kifejezetten tetszett, ahogy elszabadultak a rabok először. Hiába mondták a túlélők mit kéne tenniük “a fejet, a fejet”, ők a saját módjukon kezdték az aprítást. Ki kellett élniük a bezártságot. Hogy utána még hülyék voltak, nos az már az ő bajuk. Tetszik, hogy a maradék túlélők már tényleg összeszokott profi csapatként viselkednek, ez a premierben is erős volt. A kényszer megtanította őket az igazi csapatjátékra.

Mindezek mellett a jó öreg farmer is túlélte, valaki nézte az egyik öreglányt, aki zombitetemen kezdett császármetszést gyakorolni, a kis kölök pedig simán mászkál a börtönben és aprítja egyedül is a Walkereket. Igazság szerint most nem volt olyan erős a cliffhanger, de mégis ide a jövő heti részt. Eddig a 3. évad nagyon kemény.

76 hozzászólás Ne habozz!

Aragorn83 - 2012. 10. 22. 16:44

Mekkora jó rész volt megint! :)

Nina - 2012. 10. 22. 17:07

lerágtam a körmöm, zseniális volt!!

rhynn - 2012. 10. 22. 17:13

már csak azt nem értem, hogy Zlatan Ibrahimovicot miért nem ütötte szét Rick jobban?:) Nem bírom a búráját! :)

casi - 2012. 10. 22. 17:14

Én nagyon sajnálom, hogy a gonosz rabot kinyírták, szerintem egy jó karakter lett volna belőle. Tetszett nekem is, amikor a “célozz a fejre, csak a fejre” után azt csinálták, amihez a legjobban értettek, legalább is néhányan. A végén sajnáltam, hogy
SPOILER
ott hagyták őket egyedül, szerintem ők talán még be tudtak volna illeszkedni hozzájuk, de gondolom nem ez volt az utolsó alkalom, hogy láttuk őket.
Amikor Lori újraélesztette Hershelt és ő meg elkapta, akkor kezdtem volna már örülni, hogy hoppá, végre vége a nyavalygásnak, de sajnos nem.

Pistol Pete - 2012. 10. 22. 17:23

Most esett le milyen jó az új intro.

Aki azért kaszálta az előző évadot, mert nem elég tökösek a szereplők, most gondolja újra.

Rick nem szarozott a problémázó taggal. Carl bár furcsa ilyen mini terminátorként, de inkább legyen ez mint a korábbi szenvedés. Tényleg, egy ilyen szimpla kötszer szerző missionra előző évadban elment volna 3 rész, most nincs tökölés.

Örültem, hogy Maggie kimondta: hülyék voltak amiért Hershel bácsit is vitték az attackra.

cat - 2012. 10. 22. 17:32

“És basszus, bár közreműködtek a balgák is benne, segítettek meghozni a döntést Rick-nek, de azért mégis, meglépte amit a farkastörvények megköveteltek tőle. Hibátlan írói lépés ez itt, nem az erőszak miatt.”

Így van. Ez volt a rész fénypontja, komolyan. Annyira jó látni, ha ilyet meg mernek lépni az írók! Teljesen egyértelmű, hogy ezt kellett tennie Ricknek.

Llew - 2012. 10. 22. 18:21

Igazából a rabos sztoriban csak az volt a meglepetés, hogy rögtön ebben a részben lerendezték őket. Mert az a tavalyi bár jelenet után nem nagyon volt kérdéses, hogy nem fognak sokáig szépen egy tető alatt éldegélni.

Viszont ezt a már megpucolt folyosóról, hátulról előbukkan egy zombi bajt keverni motívumot nem nagyon kéne tovább erőltetni, mert már így két egymás utáni részben is elég necces.

Pocok - 2012. 10. 22. 18:36

Én azt hittem, hogy egész évadon keresztül ez lesz a téma… de nem. (mint ahogy egy másik aznapi sorozatban is azt hittem, hogy egy évadra kihúzzák, azt ott sem).
Nagyon meglepődtem, amikor belevágta a fejébe :DDD
És ki volt az, aki a fánál kukucskált? A félkarú?

Jersey - 2012. 10. 22. 18:48

SPOILERES vélemény HSZ:
Nagy Medve (nagy darab néger srác nemtom a nevét) hogy elsunnyogott, de meg is lett az eredménye! A dzsigoló srác jól hozta a gyilkos fazont, ha Rick nem kapja el már most, hanem velük marad még egy kicsit, akkor elég komoly fenyegetést hozhatott volna a csapat hétköznapjaiba.

A kisebb srácot sajnáltam. Látszott, hogy Rick is megbánta abban a pillanatban, amikor hallottuk, hogy elkapták majd felfalták. A megmaradt szerencsések szerintem ha nem is a következő részben, de majd csatlakozni fognak a team-hez, az persze kérdéses, meddig fognak élni.

Imádom ezt a sorozatot! Minden részét, de komolyan! :))

Lajoska67 - 2012. 10. 22. 18:52

Eddig jó nagyon.

winnie - 2012. 10. 22. 19:08

“SPOILERES vélemény HSZ:”

ezt nem kell írni, a 3×02-s íráshoz persze, hogy spoielrt írsz a részből. viszont a folytatásból még spoiler jelzéssel se írj semmit, annak ott lesz az előzetes promója.

kucsum - 2012. 10. 22. 19:18

Engem csak az zavart egy kicsit, hogy az előző rész úgy végződött hogy 8-10+ zombi beüldözte őket a terembe, most kifele meg (kb eltelt 2-3 perc) sehol senki…
Egyébként jó rész volt, véletlen láttam egy-két képet a köv. részről az is f@sza lesz :) !

Isteee - 2012. 10. 22. 19:30

Szuuuupeeeeer :)
Valaki árulja el, ki nézte a végén Carolt? :)

A. - 2012. 10. 22. 19:38

az a bizonyos jelenet (ami a 2. képen van), hát az olyan volt…le a kalappal. Az egész sorozat csúcspontja számomra, ez volt az abszolút payoffja a sok építkezésnek (elsősorban Rick karakterét illetően, de az egész “egyre mélyebbre süllyedünk”-hangulatot is beleértve)

LoGi - 2012. 10. 22. 19:51

még csak a rész felénél tartok, de gondoltam megosztom ezt az észrevételemet: arra nagyon figyelnek, hogy mindenki ruhája tiszta szutyok és vér legyen, mindenki kócos hajjal legyen, de ennek ellenére lányoknál különösen feltűnt a hófehér fogak és a kozmetikázott szemöldök :D fura, hogy ezek náluk valahogy kimarad, pedig ha tudnak zombi arcokat maszkolni, akkor biztos ezt is megtudnák könnyen oldani.

Llew - 2012. 10. 22. 20:01

Az vajon jelent valamit, hogy az új főcímben a Rick karakterét alakító színész nevénél egy seriff csillagot mutatnak, Darylénél nyílvesszőket, Carolénál meg egy férget? :D

Isteee
Szerinted mi honnan tudnánk?
Majd jövő héten kiderül. Egy éhes zombi, egy új csapat megfigyelője, vagy…

Logi
Nekem az tetszett, amikor Carol könyékig véres kézzel simogatta Hershel homlokát. Persze nem lett véres.

imi - 2012. 10. 22. 20:12

Sziasztok!

Imádom a sorozatot, de egy dolgot nem értek:
Ha amúgy is fertőzöttek, és vissza jönnek ha meghalnak, akkor gondolom az arcukra, szájukba, szemükre spriccelő vér nem gond. Viszont akkor minek kellett levágni a doki lábát és kinyírni a nagydarab rabot akit megkarmoltak?
Meg nem fertőződtek, mert már amúgy is fertőzöttek voltak…

Valaki?

David R. Blake - 2012. 10. 22. 20:19

@hakapecimaki:
Bár én sem tudom kik voltak, de BIZTOS nem Andrea és Mischone volt!

@Llew: Ha megnézed mindenkinél olyan tárgyat mutatnak, ami jellemzi őket! Ricknél a jelvény, Darylnél a nyilak, Glennek a zsebórája, Andreának a testvére sírja, Carolnak a cseroki rózsa… a féreg (ami egy százlábú :D) pedig Lorinál van, amire mondjuk én kíváncsi leszek, hogy mit szimbolizál vajon!

Mellesleg aki Lori halált várják, azt KÉPREGÉNY ÉS JÖVŐ SPOILER

Pocok - 2012. 10. 22. 20:26

imi: Ezen én is gondolkoztam. Én arra jutottam, hogy a karmolás, meg a harapás elfertőződik és emiatt meghal az illető. A láb levágásnál meg levágták a testrészt és így nem fertőződött meg az egész test. Erre jutottam.

Bandido - 2012. 10. 22. 20:38

A végén jöttem rá, hogy miért tetszett ez a rész. Nem volt benne a szamurájkardos Whoopi Goldberg. Egészen addig örültem ennek amíg meg nem láttam a következő rész promóját.

Mellesleg most valaki más írja ezt a 3ik évadot? Mert eddig ez egy értékelhető, szórakoztató évad. Nem úgy mint a rettenetesen fosrakéta második.

Llew - 2012. 10. 22. 20:38

David R. Blake
Ó bazz, hülye vagyok, Lorira gondoltam. És nem olyan alapon, hogy vajon a halálát jelenti-e, hanem hogy ha mindenkinél a karakter jellemzőjét mutatják, akkor nála ez mit jelenthet? :D

hakapecimaki
Akkora valószínűleg oda köszöntek volna, hogy helló, hogy megy a belezés? Vagy Andrea egy kedves, mi a picsáért hagytatok a farmon kérdéssel állt volna elő.

tonyrulez - 2012. 10. 22. 20:39

imi: Én is elkezdtem ezen gondolkozni, de az eddigi részig értettem is, ha kettéharapják valakinek a nyakát, belehal ígyis-úgyis. De hogy ezt a Nagy Medvét vagy kicsodát megkarcolta, és ezért kellett megszabadulni tőle, értelmetlen. Talán ha megharapják, azonnal elfertőződik, nem csak halál után?

Kiss(Kelta)ur - 2012. 10. 22. 20:41

LoGi: a fehér fogak feltűntek nekem is. :D
De basszus, Maggie egyre jobban néz ki. :O Az öreg meghalok, de mégse jelenete volt itt a legbrutálisabb, a ‘Rick kinyírja a gringot’-on kívül. :D Igazi tökös sorozat. A végén szinte éreztem, hogy Rick hogy küszködik a szavakkal, hogy mit mondjon az asszonynak. Jó rész volt, de ez csak 8/10 számomra (az előző 9/10 volt).

ALIEN - 2012. 10. 22. 20:46

Ez az évad eddig jól indul. Remélem megmarad a tempója és nem lesz annyi lelkizés, mint az előző évadban.

Kiss(Kelta)ur - 2012. 10. 22. 20:47

tonyrulez: talán az 1.évadban volt valaki, akit megsebesített egy járkáló, és szép lassan átváltozott, mert elfertőződött a sebe vagy mi, és így nem kellett ahhoz meghalnia, hogy átváltozzon. Otthagyták az út szélén.

superpityu - 2012. 10. 22. 20:49

a főcímben Carol benne sincs :)
jelvény – Rick
százlábú és egy töltényhüvely – Lori és Andrea
nyilak – Daryl
az óra – Glenn
sírkövek – Maggie
rózsa és a ház – Carl
az ajtónál – a kis Whoopi Goldberg
a többiek ezek után mennek az also starring résznél.

a rész meg rohadtul bejött, megint elég feszült lett az egész. a Hershel félélesztős résznél megijedtem… Rick rohadt jó, nem tököl sokat, a sorozat egyik legjobb jelenete ahogy kinyírja a csávót. T-dog mostanában elég sokat szerepel, meg is lepődtem, hogy elmondott egy teljes egész mondatot. Aztán először nem fogtam fel Carol mit is akar csinálni, kíváncsi vagyok ki kukkolta az öreglányt. Carl meg sokkal elviselhetőbb eddig mint tavaly.

Wolverine - 2012. 10. 22. 21:06

imi: a zombik okozta sebek halálosak minden esetben. Ezért lehet hasznos, ha a sebesült részt amputálják, ezzel elkerülve a halált.

XXXO - 2012. 10. 22. 21:18

Én akkor sem értem ezt a nyakig vér dolgot. hangtompítós fegyverből van kettő, az összes többi fegyver 20-30 centis balta, rúd, kés, akármi, hogy minél több vér menjen az arcukra.
Ennyire nem fröccsen rossz helyre? Ennyire nem számít? A rész felétől mindenki fülig véres volt ráadásul.

Nimand - 2012. 10. 22. 21:39

A vérfröccsenésen kb. olyan elgondolkodni, mint akciófilmeknél a tölténytár méretén :) Még az első évadban volt a “we need more guts”, már ott kiderült, hogy cseppfertőzéssel furán nem terjed a zombi kórság :)

Lennie James pedig jöhetne már vissza, Jericho óta bírom a fejét

chulo - 2012. 10. 22. 21:39

jó jó és jóóóóó
Marhára bejött ez a rész is, tényleg a körmöm rágtam.
Volt valami váltás az irói stábban az előző évadhoz képest, vagy mi ez a nagy fordulat? Semmi tökölés, semmi felesleges nyöszmörgés nem volt, haladt előre a sztori.
Mondjuk én kicsit eltévedtem, mert az első rész végén az előzetesben mutogatták azokat akik a harmadik részben lesznek, és azt hittem hogy itt a börtönben lesznek még rabok.
Ez a megtisztitott folyosón megint előbukkanó zombi kicsit zavaró, de nem vészes annyira. A fertőzéses dolgot én igy látom – benne van mindenkiben egy zombi virus ami visszahozza ha bármilyen módon elpatkol, illetve a zombikban van egy virus ami ha bejut az emberbe akkor súlyos fertőzést okoz, aminek következtében elpatkol és aktivizálódik a zombi virus. Mondjuk ez nem magyarázat arra, hogy miért kezelik olyan lazán az arcra, szájba fröccsenő zombitrutyit, de efölött át lehet siklani.
Durva volt ahogy a raboknak elmesélték hogy mi történt odakint. Nem lehet könnyű feldolgozni egyik pillanatról a másikra hogy megszűnt a komplett civilizáció. Elég szépen elbántak velük Rickék aztán, meg kell hagyni. A hosszúhajú srácnak végül is kijárt a machete a fejébe, mert a kavarodásban, kétszer is ki akarta nyirni Ricket, nem lehetett bizni benne. A feka srácot sajnáltam kicsit, az kemény volt úgy otthagyni. A két túlélő rabban én nem nagyon tudok bizni, főleg az idősebb fickó gyanús nagyon, olyan sunyi feje van.
Hershell apó smacija Lorival az megemelte a pulzusom egy icipicit, Lori elég merész volt, hogy egy megállt szivű embert csak igy lekapott, tudva azt hogy bármikor feléledhet. Nem tudom orvosi szemmel mennyire hihető hogy egy olyan szakszerű baltás amputálás után, meg pár ronggyal megtömködve elállitható a vérzés, semmi láz nem lesz, de a sztori kedvéért lenyelem ezt a békát is.
A végén Carol kis biológiaóráját aki kileste az érdekes lehet. Elvileg az egy elég régóta elhagyott terület volt, tehát maximum arra tudok gondolni, hogy valaki meghallotta a lövöldözést 1 nappal korábban és azért ment oda, most meg körbenéz hogy kik lehettek azok.
Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz az, ami végül el fogja innen is zavarni őket, gondolom nem fognak szépen berendezkedni és földet művelni az udvaron

tonyrulez - 2012. 10. 22. 21:58

Kiss(Kelta)ur: Nem tudták hogy át fog változni, egyszerűen csak belázasodott és/vagy napszúrást kapott, és azt hitték – akkor még – hogy harapás útján terjed a fertőzés. Csak utána mentek el a tudóshoz, aki elmondta hogy mindenki megfertőződött. Most hogy tudják, mindenkiben ott van, egy karcolás nem oszt nem szoroz.

Gutowsky - 2012. 10. 22. 21:59

Nekem az tűnt fel, hogy néha elnagyolják a zombikat.
Pl első részben fut a zombicsaj a kocsi után, fej és a karjai rohadtak, a szoknya alól kilátszó láb meg tiszta, egészséges.

A másodikban megint csak zombinő, akin Carol gyakorolni akar, teljesen elmaszkírozva, a tenyere mikor nekitámaszkodik a kerítésnek meg tiszta, rózsaszín.

De ez csak szőrszálhasogatás :)

Egy dolog jutott eszembe még zombi apokalipszis esetére:
Kar és lábszárvédők készítése.
Itt is van aki atlétában, rövid ujjúban megy ki hentelni.

Alig vártam a hétfőt, nagyon gyorsan lepörgött az eddigi két rész.

ZiziZuzu - 2012. 10. 22. 22:03

@imi

Asszem ez úgy van hogy ha vkit megharapnak azonnal elterjed a testében a vírus, ez okozza azt a lázat amitöl Hershel esetében is tartottak(mármint hogy Rick túl késön vágta le a lábát)… szóval ebbe a lázba aztán belehal az illetö, onnan meg már egyértelmü a dolog.
Ha jól emléxem Carol férje is elöször belázasodott a harapás után, aztán változott át.

Mint ahogy egyértelmü, ha elharapják a nyaki ütöeret, meg stb. után is bezombul az ember.

Llew - 2012. 10. 22. 22:04

Ne keressetek benne logikát. Karmolás, harapás számít, vér és bél fröcsögés nem. Ennyi.

masterfun - 2012. 10. 22. 22:16

Nagyon bejövős volt a rész.Egyértelmüen jót tet Shane halála Rick karakterének és mostmár nem is hiányzik.
Hersheles jelenetek is rendben voltak.Pláne mikor Lori élesztette ujra nah akkor befostam egy kicsitxD
Egy a baj messze van a jövő hétfő:)

XXXO-Ha megnézed mégegyszer látszik hogy fröcsög a vér az arcba is és véres is harc közben.Egyébként látszolag nincs annyi vér a walkerek vénájiban h tócsákban áljon a vér meg spriccljen az artériákból.Az meg hogy a csata utáni jelenetben már nem véres az arc…hát szerintem te is letörölnéd az arcodról a vért mondjuk a gúnyádba vagy akármibe.Egyébként meg nem a vérengzés miatt zuznak közelharcba de ezt nem is fejtem ki neked mert már fáj hogy nem fogod fel a valódi okot.De ez engem nem is foglalkoztat.NEM A HIBÁKAT KELL KERESNI EGY FILMBEN-SOROZATBAN HANEM ÉLVEZNI KELL AZ ÉLMÉNYT AMIT NYÚJT…Ha realitást akarsz látni ne ülj le mozizni menj inkáb a való életbe….

Visszatérve a baromi nagy fekára meg a fertőzésre.
Szerény véleményem szerint a harapás gyors fertőzéshez vezet ami halához ami walkerességhez.A karcolás meg nem bizonyitott tény még nekik sem hogy walkerességhez vezet.A goodface csávó csak simán leütötte mert lehet töke tele volt vele az egy éve alatt amig bevoltak zárva.És a hallottak alapján kapva kapott a lehetőségen és bummmm a fejbe.Rickék simán bezárták volna egy cellába és megvárták volna mi lesz.

A fehér fogakon meg szemöldökökön nem kell sokat csodákozni.Több embernek lenne gáz ha ugy mutatkoznának a nőcik mint egy Betty a csúnya lány minthogy azért az alap kozmetika-higénia fenmarad.
De egyébként egyik részben sem hallottam volna hogy a zombie apokalipsz miatt eltüntek a fogkrémek fogkefék meg a szemöldök szedők.Szarni se látod őket meg aludni…tehát…

Számomra felháboritó Michonneét le Whoopy Goldbergezni.
Annyia hasonlít rá mint én Marilyn Mansonra.Csak azért mert szines bőrü+rasztás nem kell sztereotipiákat levonni.
Meg az is vicces hogy sokaknak kakuk tojás ez a karakter.Az én fantáziámba simán belefér sőt nagyon jót tesz akámilyen sorozatnak egy különleges sajátos karakter.Meg egyébként is képregényből készült a sorozat meg a karakter is.Evvel az erővel akkor a zombiek is feleslegesen vannak benne mert hát nem realisztikus.Kicsit oda lehetne figyelni mielőt blődségeket kommentelünk…dehát mindenkinek lehet szubjektiv véleménye.

peace.

Anthony - 2012. 10. 22. 22:16

Mondjuk ha levágják a lábad, akkor elég jó eséllyel lázad lesz utánna :D

De egyébként jó rész volt, meg a kövi rész promoja is érdekesnek tűnik ám. Carl megint elmászkált, milyen meglepő volt nem? :)

Mark Bolt - 2012. 10. 22. 22:23

Az elején bele lehet kötni a rabok egymáshoz, és a világhoz való viszonyulásába. Nem igazán reagálták le életszerűen, hogy vége a világnak. Kimentek a szabadba, és alig akarták észrevenni a mészárszéket. A másik meg hogy nem igazán örültek a szabadságuknak, miközben reménytelen volt a helyzetük bezárva. Ezen kívül a négereknek túl jó volt a frizurája. Ja, és a pisztolyos fazon szerintem két héten belül lemészárolta volna a többieket, szóval nem reális, hogy ilyen összetételben gubbasztottak hónapokig.

Tehát ez a rabos kompánia egyszerűen gyengén illeszkedett a sztorihoz, örülök neki, hogy csúnya véget ért. :) Az epizód további része teljesen jó. :)

Desperate HOUSEwife - 2012. 10. 22. 22:36

Nekem is tetszett, ez az évad már most sokkal jobb, mint az előző, és nem is az eseménydús jellege miatt (bár az is hatalmas pozitívum), hanem azért, mert végre kedvelhetőek a karakterek. Közelebb kerültek a nézőhöz azzal, hogy a farkastörvények világában nem agyhalott módon cselekszenek, hanem értelmes döntéseket hoznak és hihető reakcióik vannak. Darylt eddig is bírtam, Rick egyre jobb (ahogy érett benne a döntés, hogy az agresszív állat rabot ki kell nyírni, az csillagos ötös volt), Glenn és Maggie szerethető, és (most viccen kívül) abszolút feljött T-Dog is, nagyon határozottan cselekszik, tetszik. Az is bejön, ahogy éket vertek Rick és Lori közé, ez is egy teljesen hihető konfliktus, és hangulatilag is sokat hozzátesz a nagy egészhez akkor is, ha viszonylag kis dolog.

bruti - 2012. 10. 22. 22:52

Én annyira megörültem, mikor az öreg rárabolt Lorira. Gondoltam 3 legyet egy csapásra, de sajnos nem… :D
Azért érdekes arcok bukkannak fel a harmadik részben is. Eddig nem rossz.

minase - 2012. 10. 22. 22:58

@tonyrulez szerintem Rick tudta, hogy nem számít a karcolás. Gondolom azért hazudott, mert már eldöntötte, hogy végezni kell velük. És még jobban sült el, mint gondolta. Miután ez megtörtént azt hittem, hogy ebből lesz még külön herce-hurca, hogy más is szerez karcolást a csapatból, dehát erre nem maradt idő:)

winnie - 2012. 10. 22. 23:05

llew: pedig van benne. az egyik interjúban kirkmannel volt szó erről.

Nema - 2012. 10. 22. 23:20

Ez a rész is nagyon jó lett. Több az esemény benne, mint a 2. évadban összesen. A rabok jól el voltak eresztve kajával, látszott is rajtuk, hogy nem koplaltak.
És persze, hogy a nagy melák néger hal meg elsőként a rabok közül. Ő, aki még szimpatikus is lett volna. Na mindegy.
A Zlatanos hasonlat pedig nagyon találó a kispisztolyos csávóra. :D

Mikor lesz már hétfő?!

koka - 2012. 10. 22. 23:44

Na ez fasza volt! Rick lassan már keményebb mint Shane. Pedig anno Shane is racionálisan gondolkodott csak akkor még a csapat nem fogatta el.
Látszik, hogy sokkal jobban össze van szokva a csapat. Jelen pillanatban csak Lori idegesít, de most ő is takarékon ég.
Szerencsére Hörsöl is megmaradt, én bírom, mellesleg a “ki öltözik be ezután télepónak?” kérdést is megúsztuk.
Mellesleg nekem tetszik ez a börtön style.

Mekare - 2012. 10. 22. 23:45

Na végre..nekem is újra tetszett egy rész, igaz ettől még nem sorolnám a legjobb sorozatok közé, de legalább most nem vártam a végét, vagy hogy egyék meg mindannyiukat a zombik. Ez a raboknak is köszönhető, plusz Rick végre nem egy kis punci volt és tette, amit kellet rinya nélkül..igaz ennyi segítséget ember még nem kapott, mert a bajszos/lófarkas rab bizony iszonyat hülye egy fickó volt..nemcsoda, hogy elkapták anno, nem egy Dexter :D
Én is reménykedtem egy Lori száját Hershel zombi leszakítja jelenetben, de jó volt így is na. Mondjuk én aztán tuti hagytam volna meghalni..szerintem ilyen esetben legalábbis nem szájalnék le senkit.
Carl nagyon kis vagány, de attól még felelőtlen…ő meg az anyja két nagy makker. Maggiet egyre inkább bírom, pedig a képregényből eddig csak a semleges kategóriáig jutott nálam..ő az egyetlen, akinek a sorozatos verzióját jobban kedvelem.
Egy ilyen jobbnak mondható rész után azért jobban várom az egyik kedvenc imádom utálni karakteremet.

jim455 - 2012. 10. 23. 00:08

Azért a rabos szálat én egy részig még elnéztem volna, jó volt ez a csapaton belüli feszültség, de Rick nem szarakodott, lerendezte.Őt is lehetne jelölni a “karakter aki a legtöbbet változott” címre.Van nála nagyobb badass jelenleg a tévében?:D
Hershell meg nehogy már ezt túlélje ilyen körülmények között.
Jöhet a következő az biztos, jelenleg az egyik kedvencem, a követző rész úgy látom Andreáékról fog szólni.Kíváncsian várom.

Reoan - 2012. 10. 23. 00:56

Nekem valahogy egyértelmű a következő két dolog.

1: Nem vér útján terjed, hanem már alapból bennük van a kór. Ezt el is mondták párszor, a harapás csak megöl, de nem attól éledsz fel, így a vér nem számít.

2: A végén Merle volt a fák között. Fogalmam sincs miért, de totál egyértelműen ez jött le nekem.

Mellesleg így, hogy a rabok nagy részét kiirtották, nem tudom elképzelni, az évad további részét :D A képregényhez viszonyítok na…

paranoid android - 2012. 10. 23. 01:19

Ez most még jobban bejött, mint az évadnyitó. Főleg mert nem csak fizikálisan, hanem morálisan is kemény feladatok elé voltak állítva a karakterek. A képregényt ekörül hagytam félbe, és örülök, hogy a vázat ugyan megtartják, de több mindent változtatnak is, így meglephettek. Zlatan kinyírása nagyon ütött, majd aztán a másik rab zombik közé zárása is. Hershel életben maradása kicsit könnyen ment (bár még bármi lehet), igaz magát a karaktert bírom, úgyhogy nem nagy gond.

DICKtator - 2012. 10. 23. 01:21

Eddig úgy néz ki, megérte végigszenvedni és bosszankodni a második évad legnagyobb részét kitevő szörnyű unalmakat, mert úgy tűnik megérkezett a kárpótlás.

Jó volt az időbeli ugrás, így a túlélés farkastörvényeinek a modern társadalmak morális szabályaival való nyögvenyelős összevetését úgy tűnik egyszer s mindenkorra a hátunk mögött hagytuk – végre valahára. (A fejlődést Rick részéről már az előző évad báros jelenete is mutatta, ugyanakkor voltak még lelkes zombijogi-harcosaink is, amitől falnak mentem)

További pluszpont a már említett önreflexióért (minek kellett az öreg dokit hurcibálni a henteléshez, mikor a túlélési esélyei alacsonyak, a nélkülözhetetlenségi szintje viszont roppant magas)

Kíváncsi vagyok miféle sztori kerekedik még a börtönben, de a titokzatos leskelődő némiképp reményt ad, hogy az évad hátralévő része nem Scofieldné csemetéjének pelenkázásával fog csupán telni hétről-hétre. Nahát, ismét azt az érdeklődést érzem a sorozat iránt, mint a Sophiaaaaaaaaaaaa eltűnése előtti időkben!! :D

E - 2012. 10. 23. 01:38

“Nekem az tetszett, amikor Carol könyékig véres kézzel simogatta Hershel homlokát. Persze nem lett véres.”

A vér megszárad, ezután már nem kenődik el, tehát ez sem akkora mellélövés. (:

A sorozat eddig kiváló, nincs teketóriázás, minden héten nyújt valami olyat, amiért várom a következő részt.
Nálam a mai után Rick lépett elő a legkedvelhetőbb karakterré, tökös, tudja a dolgát, és nem ‘kamázza’ Lori ‘bullshitelését’, még akkor sem, ha az mindenáron kiakarja beszélni magából.
T-Dog pedig lassan esélyes lesz a jövő évi Emmy “Legjobb mellékszereplő (dráma)” kategória győzelemre, annyit szerepel. (:

talicskaGRANDE - 2012. 10. 23. 02:14

A harapás / sebek témához: mivel a zombik amik megsebesítik őket már rohadnak pár hónapja ezért garantált a vérmérgezés

Laonda - 2012. 10. 23. 03:28

Parádés volt ez a rész is.Egy dolog ami nem életszerű (annak ellenére,hogy nyilván ebben a helyzetben semmi nem az) szóval a rabok viselkedése. Végre kiszabadulhatnának , erre bejön 8-9 őrült egyén és azért mert azt mondják ,hogy kint rossz , meg sem próbálják , körül sem néznek ,hanem maradnak a börtönben.De ezzel nincsen gond , a rész parádé volt.Hogy miért jobb? Mert ha jól emlékszem az első évadot Frank Darabont írta, az olyan is lett.A másodikban kiszállt , az tudjuk milyen.Most tért vissza ismét a 3.Ilyen egyszerű.Akinek nem mond a név semmit annak : Halálsoron.

bolster - 2012. 10. 23. 09:29

na jah, ha Shane még élne, ő kapásból nyírta volna ki a rabokat, Rick meg heteken át vívódott volna ugyanezen mondjuk a tavalyi évadban

sziki - 2012. 10. 23. 09:50

Egyre jobb és jobb a cucc.
Szerintem a távolban már Merle bácsi méregette Carolt. :D És nagyon kíváncsi vagyok mit fog tenni azt követően Daryl.
Egyszerűen T-Dog is komoly szintet lépett. :D
Imádom az egész sorozatot, most baromira rendben van eddig ez a cucc. Nem tudom, hogy a 16 rész jót fog-e tenni az évadnak-e vagy sem, félek, hogy kicsit túl hosszúra nyúlik. Igaz megint lesz egy jelentősebb szünet közötte.
Rick szépen kicsinálta azt a seggfejet. :)
Egy picit amúgy idegesít ez a Lori dolog, de tudom, hogy elég evidens témája lesz ez a közeljövőnek.

Kelta67 - 2012. 10. 23. 10:09

Na, jó lett ez, lehet a készítők olvassák az itteni kritikákat :):):):)
A vér dologhoz, annyit, hogy szerintem a készítők nem tudják egyszerre megoldani, hogy mindenki mocskos legyen hitelesen, és mindenki mindig fertőtlenítse magát :)..inkább marad ez a mocskosság, és csak a harapás mint katalizátor..
Meglepően jó a viselkedés, és emberi faktor..kezd nagyon ütős lenni a sorozat, kíváncsi vagyok, meddig tudják tartani a szintet.
Eddig le a kalappal..pont ilyennek kell lennie egy poszt zombis sorozatnak :)
Tetszik, hogy bevállalják a durva dolgokat (nem a zombihentelést, az alap) hanem az emberi átalakulást, hogy ebben a helyzetben ki hogy értékeli át a dolgokat, és alkalmazkodik.
8/10

Llew - 2012. 10. 23. 11:16

Loanda
“Mert ha jól emlékszem az első évadot Frank Darabont írta, az olyan is lett.A másodikban kiszállt , az tudjuk milyen.Most tért vissza ismét a 3.Ilyen egyszerű.Akinek nem mond a név semmit annak : Halálsoron.”

Ezt honnan szeded? Darabont kiszállt. Végleg, nem tért vissza, nem is nagyon hiszem, hogy vissza fog.

secret - 2012. 10. 23. 11:24

nézettség nincsmég?

winnie - 2012. 10. 23. 11:29

de van, 9,5M (18-49: 5.0)

winnie - 2012. 10. 23. 11:30

“Ezt honnan szeded? Darabont kiszállt. Végleg, nem tért vissza, nem is nagyon hiszem, hogy vissza fog.”

így van. ő az la noir pilotján dolgozik most a tnt-nek.

Smity - 2012. 10. 23. 11:39

Nem ertem, most mitol latjatok ugy, h a “karcolas” is ol. Azt kizarolag a nezo latta, hogyan serult meg afroamerikai baratunk. Rick azt mondja: “nezd meg a harapast”. (nem mintha barmelyik szereplo tobbet tudna nalunk)

Kisebb serules biztosan nem ol, ha felszantja a hatad egy zombie, az lehet, de ez nem derult ki.

(Verfrocsoges temat meg tenyleg keruljuk most mar, hanyszor kell meg szajbaragnia a rendezonek ezt?)

secret - 2012. 10. 23. 11:45

azt gondoltam nőni fog, de ez még így is nagyon brutális.

Woom1983 - 2012. 10. 23. 12:10

Darabont még mindig benne van az alkotói gárdában, mint író. http://www.imdb.com/name/nm0001104/filmoseries#tt1520211

winnie - 2012. 10. 23. 12:24

pont fölötted írtam – de már korábban is volt erről poszt, a 2×06-tól vagy 2×07-től nincs benne, már semmilyen kapcsolata nincs a sorozattal. (az imdb-re főleg tévés ügyekben nem érdemes hivatkozni, hiszen elég sok fogalmatlan user írkál bele valótlanságokat. de mondjuk, amit linkeltél, az nem mutat semmit – illetve csak azt, hogy nincs benne, hiszen nem jeleznek a neve mellett írói kreditet (“written by”)

de a készítők személyével kapcsolatban ott a sorozatos stáblista, azt mindenki látja a részek elején. darabont, mint készítő, mindig rajta lesz, hiszen az első részt mindig is ő írta, sőt, lehet, hogy hogy a titulusát is megtartotta, mint exec. poducer, de ezt ti látjátok, hogy kiírják-e. (de a titulus az olyan, hogy jj abrams is ott volt a lost 1. évadja után, de akkor már semmi köze nem volt a sorozathoz.)

clark - 2012. 10. 23. 13:06

jó rész volt továbbra is kitart a finálé erőssége,és az előzetes alapján a 3 rész is jónak igérkezik!
Itt is volt bőven zombi/rab gyilkolás igaz már kicsit több lelkizéssel,de ennyi bőven belefér!Szerintem az első lét rész alapján 9/10 simán!várom a kövi részt!

Jersey - 2012. 10. 23. 13:55

Uhh, nem is tudtam, hogy 16. rész lesz! :D

Jersey - 2012. 10. 23. 13:57

Lennie James-t, én is bírtam. Talán nem ebben az évadban, de remélem visszahozzák. Az Ő alakítása is nagyban hozzájárult, hogy elkezdtem nézni a sorozatot.

jim455 - 2012. 10. 23. 15:14

Lennie Jamesnek egyszerűen vissza kell térnie!Jó volt ez a becsületes családaba karakter.Mekkorát ütne már ha hirtelen összefutnának Rick-el ennyi idő után.Mondjuk úgy lenne jó ha nem is jelentenék be, hogy visszatér.

Soldierdsgn - 2012. 10. 23. 15:34

Mit nem lehet érteni az elfertőződő seblázon, amibe belehalsz egy idő után?? Mivel, hogy alapból fertőzött vagy, így meg kell halj, hogy zombuljál… vagyis itt nem megfertőz egy zombi a harapással/karmolással, hanem katalizátorként működik.
Hershel-nek szerencséje volt, hogy nem a vérveszteségbe, vagy a vágott seb elfertőződésébe halt meg, ennyi!
Ne a többi zombis filmet mérjétek ehhez a sorozathoz, mert szerintem ezekben a nézetekben direkt más!!!

Nabu - 2012. 10. 23. 16:37

Soldierdsgn: Illetve ne az elmúlt 10 év zombifilmjeit vegyük már alapul. Ez a klasszikus zombihorror műfaji zsánereit követi. Minden halottból zombi lesz, a zombiharapás pedig megöl, ennyi. Ez így volt az összes fontos zombifilmben, az, hogy manapság ez a vírusos izé a menő, az nem a készítők hibája.

khaos - 2012. 10. 23. 18:52

hihetetlen,carlnak már rég kellett volna fegyvert adni,ha ettől ilyen minibadassá és egyáltalán nem idegesítővé válik,még ez a “leszarom csak ketten voltak azokat meg kinyírtam” jól állt neki
ahogy rick is jobb már ezzel a nem kockáztatok dologgal,hanem gondja van dönt és öl
bár azért vártam h csak biccent egyet és majd daryl lő egy nyilat,az előhozta volna az “én vagyok a vezető” stílust,ami egyértelműen látszik egyébként is,meg daryl am is ajánlotta
a nőkkel kéne már vmit kezdeni,mert egyelőre nagyon is csak azért vannak h legyen kinek sírni,legyen ki miatt bosszankodni és maradjon vmi családi dráma

ha ez a remek 2 rész annak köszönhető h darabont kiszállt,akkor köszönet neki ezért,nagyon jó úton haladunk,várom mikor engednek ki,h lássuk milyen egy gyengébb nyugisabb epizód,már ha lesz ilyen

MikkaMakka - 2012. 10. 23. 19:42

nem akarok bunkó lenni de miért nem olvassátok el a kirkman interjút, abban válaszolt a legtöbb kérdésre amin itt naphosszat vitáztok

asd - 2012. 10. 23. 20:17

Nekem pont az egész rabos szál nem tetszett.
Olyan volt, mintha a készítők kicsit eszünkbe akarták volna juttatni, hogy a már megszokott csapat profi, és ezért direkt megmutatják milyenek a kezdő, még nagyjából “hétköznapi” emberek, de nagyon erőszakosan akarták lenyomni ezt a torkunkon.
Ez az egész rabos vonalon jelen volt és idegesített, de ezen kívül nem volt rossz rész, de az elsőhöz képest már szerintem jóval gyengébb, de ha ennél nem lesz rosszabb, akkor már örülök, második évadba volt pár nagyon gyenge rész.

Lil - 2012. 10. 23. 23:18

Robert Kirkman wrote:

The rule is: WHATEVER it is that causes the zombies, is something everyone already has. If you stub your toe, get an infection and die, you turn into a zombie, UNLESS your brain is damaged. If someone shoots you in the head and you die, you’re dead. A zombie bite kills you because of infection, or blood loss, not because of the zombie “virus.”

Ginevra - 2012. 10. 24. 11:25

LoGi
“lányoknál különösen feltűnt a hófehér fogak és a kozmetikázott szemöldök :D”

A kozmetikázott szemöldök mondjuk egy kézi tükörrel és egy szemöldökcsipesszel előállítható. Az már érdekesebb lenne, ha pl. erősen sminkelve lennének (mert persze vannak sminkelve, csak natúrra, nem alkalmi sminkkel). Amúgy meg bármily meglepő is, ha mondjuk a világnak vége lenne, részemről én még továbbra is tetszeni szeretnék a férjemnek, ergó nagy valószínűséggel szedegetném a szemöldököm, megkockáztatom, hogy esetleg még alkalmanként sminkelnék is:))

A hófehér fogak: fogkefe, fogkrém azért nem veszett el örökre, valószínűleg a kifosztható házakban abból pl. többet lehet találni, mint élelemből… (A farmon meg még víz is volt bőven…) Amúgy meg mitől barnulnának be? Kávéjuk/teájuk nincs, cigizni egyik sem cigizik, romlani romolhat a foguk, de kirohadni ennyi idő alatt nem fog.

A haj tisztán tartása pl. jóval problémásabb. Carol haja praktikus ebből a szempontból, Maggie-é elfogadható, na de Lori nagy haja? Na azon szoktam én is merengeni, hogy vajon azt hogy a tökbe tartja tisztán?

feareg - 2012. 10. 24. 18:25

Gondolom másnak is feltűnt a legutóbbi részben, picit mérgelődtem rajta, viszont ma megláttam az alábbi képet 9gagen és jót nevettem rajta :D

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5674304_700b.jpg

bombi - 2012. 10. 24. 20:00

az új intro csak nekem nem tetszik? azaz.. ez rosz kifejezés. persze kellett változtatni már csak shane miatt is, de a régi jobb volt szerintem

jky - 2012. 10. 26. 12:15

Gyorsan lerendezték az új arcokat :) Mondjuk nekem nem tetszett a kakaskodás, ilyen helyzetben a rabok szerintem inkább hozzá akartak volna csapódni a túlélőkhöz és nem keménykedni akartak volna, hogy “ez az én területem”, meg a “mi voltunk itt előbb” baromságok…

De amúgy nem volt rossz rész, Carl szerepelhetne többet, igazi kis badass arc lesz belőle :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz