login |

Homeland – 2×04: Now it’s time to pay!

2012. 10. 23. 14:30 - Írta: Bruzsy

69 hozzászólás | kategória: kritika,

Holy shit. Még mindig csak ennyit tudok mondani, a Homeland olyan epizódot (9/10) szállított a héten, hogy feltétel nélkül elnézzük, megbocsátjuk, elfelejtjük a múlt heti kisebb félrelépést. Hová jutottunk el 4 rész alatt, te jó ég! Ráadásul mellé kaptunk egy harmadik évados berendelést is, szóval csupa jó dolog történik a Homeland-rajongókkal.

Tovább után folytatom, természetesen spoilerekkel.

Végre, Claire Danes és Damian Lewis közös jelenetben! És mennyire megérte várni erre. Nagyon jól csinálják a készítők, nem viszik túlzásba, talán épp emiatt van ekkora ereje ezeknek a perceknek. Igazából pontosan úgy éreztem magam, mint tavaly a 7. rész után, még akkor is, ha elég sok mindenben eltért a két epizód.

Például abban, hogy mennyi karakterizálás volt a részben. Úgy tűnik, felváltva kapjuk az akciódúsabb és a lassabb folyású, építkezős részeket, ez pedig az előbbi fajtából volt. Annyi minden történt az 50 perc alatt, hogy nem jutott idő bővebben kifejtett karaktermomentumokra, viszont így is volt néhány csodálatos villanás mindkét oldalon.

Tudjátok, miért ütött ekkorát ez a rész? Nem a fordulat vagy annak kiszámíthatatlansága miatt, az kevés lett volna önmagában. Sokkal inkább arról van szó, hogy ez a fordulat nem azért került bele a történetbe, mert ez volt megírva a forgatókönyvben, hanem sokkal inkább azért, mert Carrie karakterében egyértelműen benne volt ez a lebuktatás. A bizonytalanság, a kevés önbizalom nem tűnt el belőle egy másodperc alatt – nem is beszélve arról, hogy mennyire akarta látni Brody bukását, és hogy tudat alatt mennyire nem bírt többet várni rá.

És lehet, hogy egy kicsit csalódott vagyok emiatt, mert úgy tűnik, hogy innentől nyíltak a kártyák a két karakter között – elveszett az a fajta gyanakvás, macska-egér játék a kettejük viszonyából, ami megteremtette az alapokat a brillírozáshoz. Elhúzhatták volt még legalább egy részig ezt az egészet, csak hogy utána megtörténhessen a nagy leleplezés. Főleg, hogy milyen profin megírt, kétértelmű mondatok hangzottak el például a langley-i főbejárat előtt. Akkor talán kicsit több szerepet is kaphatott volna Jess valamint a Mike-Lauder páros gyanakvása, extra feszültséget adva annak, hogy ki buktatja le először Brody-t.

Nem fogom leírni huszadjára is, milyen jó a két főszereplő. De igen, leírom: nagyon. Maximálisan megérdemeltek minden díjat, amit kaptak ezért a sorozatért, az utolsó 5 percben olyan arcjátéka volt mindkettőjüknek (Carrie száz érzelem áttörése ellen küzdő mosolya, Brody lefagyó arca, vagy a lefogása közbeni gyűlöletes nézés Carrie-re), hogy legszívesebben órákon át néztem volna végtelenítve.

Kaptunk amúgy egy új szereplőt is, aki nem tűnik így elsőre rossznak, csak már most ordít róla, hogy az írószobában a “lehetséges új szerelmi szál” szavakat írták a karaktere mellé. Viszont visszajött nekünk Virgil (és ne feledjük Maxet sem!), aki nem kapott sokkal több szerepet tavalyhoz képest, szóval valószínűleg tényleg a színész lekötése volt a célja a főszereplővé léptetésnek (Abu Nazir esetében is ugyanez a sejtésem).

Nem tudom, mit mondhatnék még, ez az a rész volt, amit jó ideig nem felejtünk el. Ha hinni lehet a sormintának, most megint egy karakterizálóbb epizód jön, szükség is van rá, mert ez teljesen felforgatott mindent és mindenkit. Meg mondjuk nem ártana tisztába tenni, hogy Carrie akkor most visszakerült-e a CIA-hez, vagy csak informátorként segített ebben az akcióban? Mert ha utóbbi, az azt jelenti, hogy a munkája megint véget ért.

You are a disgrace to your nation, Sergeant Nicholas Brody. You are a traitor and a terrorist. And now it’s time to pay for that!

9/10-re kúszott a mutató, ötletem sincs, hogy mi fog következni, de beleborzongok, ha arra gondolok, hogy ha 4 rész alatt ennyi minden történt, hová fogunk eljutni évad végére.

69 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 10. 23. 11:11

uhh, mennyivel jobb volt, mint a múlt heti gagyi, “te kapsz egy sztorit, meg te is kapsz egy sztorit” epizód!

virgil, jee! max, jee! újsrác, jee! elsőre nem volt szimpatikus, de abszolút szórakoztató volt ezzel a hozzáállásával és carrie őrületbe kergetésével. (én egyelőre nem éreztem azt, hogy romantika miatt lenne benne, de nyilván ez is lehetőség.)

“Igazából pontosan úgy éreztem magam, mint tavaly a 7. rész után, még akkor is, ha elég sok mindenben eltért a két epizód.”

de abban nem, hogy ugyanaz írta. vajon véletlen?:) ezért is sajnálom, hogy meredith stiehm (az elmúlt 10 év egyik legjobb sorozaténak, a cold case-nek a készítője, ez itt a reklám helye) a 2. évad után dobbant és elment The Bridge-et készíteni az FX-nek.

Pocok - 2012. 10. 23. 14:33

Én csak azt akarom kérdezni, hogy hogy lesz ebből 3adik évad?

Bruzsy - 2012. 10. 23. 14:38

Bár nagyon fájna, de én egyre biztosabb vagyok benne, hogy Brody nem éri meg a következő szezont.

winnie - 2012. 10. 23. 14:42

pocok: növelik a tétet, találnak új célt. inkább azt nézük, hogy hogy lesz belőle 5. rész?:)

amúgy egyetértek egy kommentelővel, hogy az előző rész helyére simán be lehetett volna tolni egy megfigyelős, izgalmas részt, hogy elhúzzák a megfigyelést tovább, de persze akkor az előző rész nagy pillanatával nem tudtak volna mit tenni, csak fura íhy a hullámvasút, remélem most már abbamarad:)

GeoCucc - 2012. 10. 23. 14:50

Elképesztő volt, de ezt nem is ragozom. Egy kérdés azonban felmerült bennem. Én azt furcsálltam, hogy Saul egyből kijelentette, hogy “Brody a Walker-féle támadás napján akart robbantást véghez vinni, és rajta is volt a mellény”. Itt azért megkérdeztem magamtól, hogy wtf, mert abban a bizonyos videóban erről nem esik szó, onnan nem derülhetett ki. Oké, ők a CIA, nem hülyék, lehet hogy se perc alatt összeáll a fejükben az ilyen, de nekem azért ez a nagy felismerés kicsit meredeknek, megalapozatlannak tűnt. És végül is emiatt alakult úgy a sztori, ahogy alakult, szóval szerettem volna egy kis magyarázatot. Én egyébként azt hittem a rész előtt, hogy pont azért nem tudnak majd mit kezdeni Brody-val, mert képtelenek rábizonyítani bármit is.

Hogy hogyan lesz ebből 3. évad? Én nem szaladnék ennyire előre. Hogyan lesz ebből egyáltalán 2×05? :) Nemrég még azt hitettük, hogy a lebuktatás lesz a sorozat végjátéka, ehhez képest mint kiderült, még a sztori felénél sem vagyunk. Örülök, hogy rengeteg ötletük van még ezek után is az íróknak (mert bízom benne, hogy van).

rapator - 2012. 10. 23. 14:52

Teljesen egyetértek Bruzsyval iszonyat jó rész volt, és tényleg a sorozat legnagyobb erőssége a szereplők mellett a story kiszámíthatatlansága. Kíváncsi vagyok Mike és a botos ex G.I JOE szálra, hogy vajon hova jutnak. Vajon rájönnek-e az igazságra.

JKJ - 2012. 10. 23. 14:53

Továbbra is úgy gondolom, hogy az előző rész is kiváló volt. Szó sincs itt hullámvasútról, csak a készítők mesteri játéka ez.

Van, hogy egy igazán kiváló sorozatban ami hibának tűnik, azt csak nem értjük (még).

winnie - 2012. 10. 23. 14:54

jkj: ezen kár lovagolnod, már túl lett tárgyalva. valakinek tetszett, másnak nem. mint minden sorozat minden epizódja. akinek nem tetszett más és más okok miatt nem.

az látszott, hogy sokkal töben tartottak gyengének, mint egyébként. (és? mit számít, hogí másnak bejött-e vagy sem, ha neked bejött (vagy sem) de az nem “hiba”, ha valakinek nem tetszik. egyszerűen ócska, mechanikus volt az az epizód, nulla fantáziával (ez nem megértés kérdése), két külön futó szállal, amilyennel minden sokadrangú krimisorozat dolgozik. a homeland azért ennyire nem szokott lemenni kutyába.

winnie - 2012. 10. 23. 14:54

mike és a haver szál is olyan, hogy lett volna benne magától értetődő lehetőség, ha elhúzzák a megfigyelést és brody két irányból is megkapja a lebukás lehetőségét. persze, ahogy azt móricka elképzeli.

viszont nyilván velük más a tervük – és ez az, ami nagyon érdekel, hogy mit fognak kavarni. (plusz az elkövetkező 2-3 részben jön minimum két elég fontos új szereplő is, szóval ide a folytatással.)

Cs.Andris - 2012. 10. 23. 14:57

Ha KERIT KÉRDŐRE VONJÁK MIÉRT TETTE ezt válaszolnám:
Elmentek a p***ba az én megérzéseim vezetnek itt kizárólag eredményre meg az én munkám. Láttam a szemében és kész. Így döntöttem, ha nem tetszik akkor be lehet kapni…
NAGYON KIRÁLY RÉSZ VOLT

winnie - 2012. 10. 23. 15:00

geocucc: láttuk végig az 1. évadban a felvételt, amit rögzített brody, biztos nem derülhetett ki abból?

exile - 2012. 10. 23. 15:04

Akkor üde színfolt ez a sorozat, hogy…. Nem is tudom, de remélem hasonló részeket kapunk továbbra is és simán a halhatatlanok csarnokában a helye!

subi - 2012. 10. 23. 15:05

Lehet, hogy nagyon kiszámítható lenne, de úgy tudnám a sorozatot hosszabb távon elképzelni, hogy Brody lebuktatását titokban tartják, és megpróbálják rávenni arra, hogy látszólag továbbra is Abu Nazir embere marad.

Lucy Ewing - 2012. 10. 23. 15:05

Az előző részt egy kicsit én is megvédeném, mert semmiféle laposságot nem érzeztem benne, de egyértelmű morajlást a tengerfenéken.
Ez a rész tényleg eszméletlen jó volt, de én is azt éreztem, hogy a lebuktatást egy picit húzhatták volna. Új srác kefélős szembesítése után egyértelmű volt a potenciális romantika vonal és ahogy az a 24-ben is idegesített, úgy itt sem igazán tudok mit kezdeni a kamaszlányka szerepével, de bízom benne, hogy nem viszik túlzásba ezt a vonalat. A kiscsajtól amúgy sokat várok a fő szál vonatkozásában, mert kicsit kiszámíthatatlan.
Brody-t nem írhatják ki. A csávót ki kell majd adniuk előbb utóbb alkuként és felőlem Abu nazirt, vagy az őt mozgató szálakat kutatgathatják még jópár évadon keresztül.
Amúgy elképzelésem sincs mi lesz ezek után.
I love Claire!

GeoCucc - 2012. 10. 23. 15:22

winnie: Visszanéztem többször, nem mondott benne konkrétumokat. Annyit említett erről, hogy az alelnök és a védelmi minisztérium tagjai ellen tesz valamit, akik hazugok, és megöltek 82 gyereket.

Esetleg arra gondoltam, hogy a felvétel időpontját visszanézték videófájl adataiban, és az egyezett Walker támadásának időpontjával, ebből következtettek. :) Ah, de ez akkor is meredek.

Bruzsy - 2012. 10. 23. 15:25

GeoCucc: a múltkori rész végén miközben Carrie “I was right”-ozik, a felvételen Brody belekezd egy új mondatba, amit korábban nem hallottunk. Valahogy így kezdődött, “az egyik gyerekről szeretnék egy kicsit mesélni”, majd gondolom belekezd Issába. Ergo sokkal, de sokkal hosszabb ez a felvétel, mint amennyi eddig képernyőre került.

Pistol Pete - 2012. 10. 23. 15:28

Egyrészt nem tudjuk az első évadban végig mutatták a videót vagy sem, azaz Brody kimondta-e konkrétan hogy felrobbantja a fejeseket. Másrészt az előző rész arról szólt a CIA közel jár a szabóhoz, aki olyan szép mellényeket varr.
Harmadszor, Saul is rájött Carrie-nek igaza volt, ha csak az alelnök a cél, akkor simán lelövik. Az összes fejes volt a célpont. Így csak egy bomba lehetett az eszköz.

Carrie egyértelműen visszakerült a céghez, Estes is bocsánatot kért tőle.

r.zsofi - 2012. 10. 23. 15:29

Ójaj, de remek rész volt ez is!
Bár tényleg érdekel hogy hova lehet ezt még fokozni, remélem nem lőtték ki az egész tárat erre a pár részre.
Amúgy tényleg olyan érzés, mintha a Dexter és a Homeland készítői összebeszéltek volna, annyira hasonlóan áll-keresgélős részeket vágnak hozzánk, öröm nézni mindkettőt!

Nekem bejön az új pasi, bár kicsit gyanús! Most már lassan kell hogy szállítsanak egy sáros tagot a CIA-től is….

Brody lányát meg bírom, egyszerűen jól csinálja és kész, érdekel ez a szál is, úgy ahogy van, hiszen azért mégis csak az apja úgymond legnagyobb ellenségének/célpontjának a drága kicsi fiával kavar, aki amúgy eléggé furi kapcsolatban van a szüleivel…

A szabó kinyírását ennyire egyszerűen fogadták? Nekem ez a része volt kicsit kérdéses…

Lajoska67 - 2012. 10. 23. 15:31

Jó volt, de a két gyerek szerepeltetése roppantul bosszantott. Oké, hogy ki kell tölteni az 50 percet, de komolyan ezzel?

winnie - 2012. 10. 23. 15:35

ha lesz később szerepük, akkor rosszabb lenne, ha felvezetés nélkül kapnák elő őket – másrészt pedig a családi témák, a dana-s szálak eddig elég jók sikerültek.

most is teljesen jó volt, helye van, két elég fontos karakterről van szó, pacsi, hogy ilyesmire figyelnek. íme a példa vagy fölöttem, hogy nem felesleges. az persze tökéletesen érthető, hogy van, akit hidegen hagy.

(az 50 percet annyira nem kell kitölteni, mert ők is olyanok, hogy ha úgy hozza a sors, akkor 46 perc a rész, ha meg úgy, akkor 55. mivel nincs reklám a showtime-on, ezért rugalmasak.)

r.zsoofi - 2012. 10. 23. 15:37

….sztem sem hallottuk végig a felvételt, adagolják, talán épp a következő, kihallgatós, szembesítős részben kapunk még belőle részleteket…

Vektor - 2012. 10. 23. 15:44

Nekem az új szereplő tipikus red herringnek tűnik a CIA-s tégla kilétére, főleg miután elejtette azt a mondatot, hogy a főnök őt tartja a legmegbízhatóbb emberének. Annyira egyértelműnek belebegtették, hogy biztos nem ő lesz.

GeoCucc - 2012. 10. 23. 15:46

Bruzsy: Huh, valóban, volt ott még egy mondat, azzal lett vége a résznek. Mintha valamibe ott még belekezdett volna… És az pont ott következik, ahol elvették a képet, amikor először láttuk a videót.

Viszont… előtört belőlem a fanatikus állat:

Az évad második részének a végén, amikor Saul megtalálta a memóriakártyát és megnyitotta a gépén, a lejátszó mutatta, hogy 2 perc 49 másodperc hosszúságú a videó. Erre rögtön felkaptam a fejem, és gondoltam leellenőrzöm, hogy erre mennyire figyeltek oda. Visszanéztem, amikor Brody felvette a videót az 1×12 elején, és az 2 perc 44 másodpercig tartott! Szóval egyezik, és még magamban meg is dicsértem a készítőket, hogy még erre az apró részletre is figyelnek.

Én valamiért korábban is abban a hitben voltam, hogy a teljes videót láttuk, de ez az idei második rész végleg meggyőzött. És nyugodt voltam, hogy minden rendben. De most ennek fényében már szinte paradoxont kelt a tény, hogy mégis hosszabb a videó. :-O Így már nem tudom hova tenni ezt a folytatást… Mondjuk számomra továbbra sem illene bele a képbe (de ez tényleg már csak egyéni vélemény), hogy miután elmondta, hogy alelnök ellen tett valamit, majd beszél egy kicsit Issáról, a végén még kifejti az akciójának részleteit is. Elvégre azokat már ismernie kellene mindenkinek a robbanás után.

Kissur - 2012. 10. 23. 16:12

Claire Danes terhessége miatt ugye nem késik a 3.évad? Mondjuk az vicces lenne, ha beleszőnék a sorozatban, mondjuk, hogy Brody gyerekét várja. :D

Brynden Rivers - 2012. 10. 23. 16:17

Teljesen azt hittem még kergetik egymást pár részen keresztül, aztán Carrie robbantott a rész végén. Ezért a lépésért mondjuk nem dicsérik meg. 1/3 eséllyel tudják ki Nazir összekötője az pedig még kevés és nem tudnak semmit a hálózat többi tagjáról.

Remélem ezt nem ismétlik meg Mike-kal aki majd szintén idő előtt buktatja le Brodyt Jessica előtt és így nem tudják megfordítani.

Bertollnok - 2012. 10. 23. 16:27

Tökéletesen egyetértek a kritikával. Nagyon király rész volt. Az ezt megelőző három annyira azért nem ragadott magával, de ez a szűk egy óra kárpótolt az eddigi (viszonylagos) gyengélkedésért.

És ahogy olvasom, nem én vagyok az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy Brody nem éli túl ezt az évadot. Kár lenne érte. Nélküle azért nem lenne ugyanaz…

Mindegy, ennyire tényleg nem érdemes előreszaladni, hiszen még van 9 rész idén, hála az égnek.

Tamás - 2012. 10. 23. 16:49

Jó rész volt, remélem marad a szint és Brody miatt sem kell majd aggódni..

Arsenal93 - 2012. 10. 23. 16:50

Nagyon jó rész volt tőlem megkapja az epizód a 10/10-et simán.Nagyon aggódok Brodyért,de szerintem ha túléli a következő epizódokat akkor a 3. évadban is ő lesz.

napocskin - 2012. 10. 23. 17:06

Eszméletlen jó rész volt, tényleg. És bár valóban beleillik Carrie jellemébe a “nem bírok tovább várni, muszáj most lebuktatni” lépés (nem is lehetetlen, hogy ezért mondta a többieknek, hogy Brody rájött, hogy színház az egész), én nem gondoltam, hogy megteszi, mert racionálisan neki is tudnia kellett, hogy hasznosabb nekik Brody, ha a helyén marad. De pont ezért ütött a végén még jobban az a jelenet. Őszintén sejtelmem sincs, hogyan tovább, úgyhogy engem biztos, hogy meg fognak tudni lepni.

Nekem tetszik a Dana szál, jó volt a jelenet az alelnökkel és a fiával. Sok potenciál van a lányban, remélem, nem hagyják ezt veszni.

Ja, és nekem is az volt az első gondolatom, hogy lehet, hogy lesz valami Carrie és az új CIA-s fickó között (egyébként ő is nagyon jó kis karakter, kíváncsi vagyok, mit derít ki róla Virgil).

Az egyetlen dolog, amivel nem bánnám, ha kicsit többet foglalkoznának, az az, hogy mi motiválja – folyamatosan – Brodyt. Értem, hogy Issa halála nagy szerepet játszik az ő árulásában, de ilyen hosszú távon mégis valahogy azt gondolnám, hogy legalábbis meginog néha (például a családja miatt), de valahogy ezt nem láttam, kicsit gépiesen csinál mindent.

VanillaSky - 2012. 10. 23. 17:10

“Bár nagyon fájna, de én egyre biztosabb vagyok benne, hogy Brody nem éri meg a következő szezont.”

Számomra akkor véget is érne a sorozat, amit sajnálnék. Bár így kell lennie! Ez a kettős ügynök teória számomra marhaság. Nazirék oldaláról alapjában véve sem bíznék Brodyban, nemhogy a vele szemben felmerülő problémák sokasága után, a CIA mint haszonélvező szintén sok kockázatot rejt magában. Hova tennék Brodyt a nyilvánosság elöl? Eltüntetése a közéletből egyből gyanúval tölthetné el a másik oldalt.

Danes karaktere is kezd sok lenni, a játék tökéletes, de remélem a valóságban nem fletnisek őrzik az országok biztonságát, csakis a saját szabályrendszerüket követve.

Bruzsy - 2012. 10. 23. 17:13

Issa indította el, az egyértelmű. Emlékeztetni is kellett párszor erre az első évadban. Mostanra azonban szerintem az elsődleges motivációja önmaga védelme – bár ezt nem merné bevallani magának sem. De mindent ez irányít, ezért ment a szabóért, ezért ijedt meg Carrie-től. Most, hogy lebukott, ez elveszett, motiváció megszűnt, és ha erre ő is rádöbben (elfelejti Issát), akkor tényleg a karakterileg is legvalószínűbb folytatás az átállítás lehet.

Cs.Andris - 2012. 10. 23. 18:15

Uramisten az de durva lenne. Visszaállítani. Egyébként is középen volt mostanában valahol. Nem egy eltökélt zsenit formáz meg. Inkább ő egy áldozat… Azt látom a játékán hogy legszívesebben elmenne a picsába a karib tengerre pihenni és iszogatni

Tod - 2012. 10. 23. 18:15

VanillaSky: Kettős ügynök az, aki A ügynökség után kémkedik B ügynökség megbízásából, miközben A ügynökség felé lojális. Hármas ügynök pedig az, aki kettős ügynöknek adja ki magát a fenti relációban, de valójában inkább B-hez húz vagy mert meggyőzték, vagy mert így volt eltervezve.

Egy kettős ügynökben legalább az egyik fél megbízik valamennyire, hármasban már senki sem. Ha kettős ügynökként még volt is valamiféle önös érdeknél magasabb motiváció, hármasnál max. önvédelem és gyors kiszállás.

danialves - 2012. 10. 23. 18:18

Eszméletlen jó epizód volt!
Végre visszatért Virgil és Max!! A Jeremy Renner hasonmás srácot is bírtam, remélem ő is fog még szerepelni, bár gyakorlatilag Carrie megszüntette a munkahelyét.
De leginkább Dana for (vice)president, még nekem is égett a pofám, ahogy beoltotta az alelnököt. :D Mondjuk itt még Max rasszistázása is versenyben volt, de sztem a csaj vitte a prímet.
A rész vége megint nagyon ütősre sikerült, és sztem megint hatalmas meglepetés, hogy ezt meg merték húzni, gyakorlatilag epizódonként találgathatjuk, hogy miről fog szólni az évad. (Ez már csak azért is érdekes, mert sztem ezt még bőven el lehetett volna húzni, amolyan 24-es módon, de még direkt pörgetik is a történetet)

Brody motivációi: én is sokat gondolkodtam már ezen, hogy tényleg jelentett-e ennyit neki a srác. És sztem pont az első évad végén a bunkerben döntötte el Dana hatására, hogy nem. Onnantól kezdve már amit Walker megölése után is levágott, egyszerű magyarázkodás volt. Sztem már csak megszokásból és nem meggyőződésből csinálja a dolgát, meg persze azért, hogy ne lepleződjön le.
GeoCucc: Saul Carrie-től ment Esteshez, és Carrie ha jól emlékszem az első évadban ki is mondta, hogy Brody és Walker egy csapat, innentől kezdve meg nem volt nehéz összeraknia, hogy milyen eseményről beszél Brody a videóban

napocskin - 2012. 10. 23. 18:19

Most, hogy belegondolok, valószínűleg tényleg a visszaállítás lenne az a változat, amiben a legjobban kiaknázható történet van. És így Damien Lewis is maradna, nem mellesleg. Viszont ha így lesz, remélem, nem megy át nagyon propagandába az egész.

Quantumleap - 2012. 10. 23. 19:59

Írják páran, hogy Brody nélkül elképzelhetetlen lenne a sorozat. Szerintem ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha bekövetkezik. Most ez olyan dolog, a 24-ből is írtak ki olyan karaktereket, akik nélkül elképzelhetetlennek tűnt a további folytatás, aztán mégis működött a dolog.

Tomisz - 2012. 10. 23. 20:42

No engem is az érdekel hogy másztak ebből ki az írók, mert ez egy elég hirtelen fejes volt a gödör aljára.

Le a kalappal előre is, ha megoldják arcvesztés nélkül. :))

Amugy jó rész volt.

Tomisz - 2012. 10. 23. 20:48

A videóból elég sok kiderülhet, nem mutatták végig, de nem véletlen hogy Brody is vissza akarta szerezni aznap este. Csak lekésett róla ugye…

Egy lehetséges útnak tartom énis, hogy megtörik a CIA vallatás alatt és valahogy ráveszik hogy segítsen elkapni és felgöngyölíteni az egész Abu szervezetet meg szálat. Közben akár kavarhat is Carrievel. :)

Azért azt sem érdemes elfelejteni hogy Brody rengeteg dolgot ellenzett és próbált ellenálni annak amit kértek tőle… márcska ezért sem lehetlen hogy visszaáll és inkább segít.
Na de majd kiderül. Fővonal kb lehet ez, de úgyis megcsavarják még 10x közben ezek alapján. :)

Tomisz - 2012. 10. 23. 20:52

Azért azt se felejtsük el itt a család is veszélyben lehet, szóval lesz miért izgulni nekünk is meg Brodynak is hogy oldja meg bármi is kerül elé feladatként.

No meg az alelnök és a CIA fejesek is sárosak egy gyerekbombázásban ezt se felejtsük el.
Lehet itt zsarolni, buktatni és fenyegetőzni össze vissza sok szálon át. :)
Főleg választások előtt, ez mind erősen bukta bárkinek.

pluhi - 2012. 10. 23. 22:23

Ide a rozsdás bökőt, hogy Mike+Lauder öli meg Brodyt. :)

lostfanka - 2012. 10. 23. 22:41

Ebbol hogy lesz Brody meg Carrie a kov evadban azt nem tudom, Carrie is gyk leirta magat megint.

Virgil for president!!:)

Irodai Patkany - 2012. 10. 23. 22:50

Most akartam kommentelni, hogy szeintem Brody átáll, vagyis vissza, szóval kettős ügynök lesz, de látom többen is írták. Én nem Brody, hanem David Estees motivációi alapján gondolom, hogy ez fog következni, mert erősen hangsúlyozták, hogy a fazon állása múlik rajta, hogy az alelnök ne tudja meg, Brody terrorista. Ezek után egyetlen út áll Estees előtt: beszervezni Brody-t Nasir ellen. Akinek szintén ez az egyetlen esélye, ha nem akarja Guantanamo-n végezni. Vagy legalábbis el kell játszania, hogy átállt.

Regnak - 2012. 10. 23. 23:16

Az évad eddigi legjobb része!!!
Miután Nazir most eléggé bízik Brodyban a CIA akció sikertelensége miatt, ezt szépen ki lehet aknázni. Estesnek tényleg nincs más esélye mint a beszervezési kisérlet, különben kirúgják. És akkor Brody Carrievel kollégák lesznek… vicces szitu…

Bazsi - 2012. 10. 24. 00:53

Azt a k*rva, ez valami leírhatatlanul ütős rész lett. A végén ahogy Brody arca szépen megváltozott…

karit - 2012. 10. 24. 02:31

“Elmentek a p***ba az én megérzéseim vezetnek itt kizárólag eredményre meg az én munkám. Láttam a szemében és kész. Így döntöttem, ha nem tetszik akkor be lehet kapni…”

Realitás? Nem hogy nem vennék vissza, szerintem ez után a (második!) fegyelmezetlen magánakciója után Carrie-t minimum hadbíróságig rugdosnák a való életben.

A tette még vétlen eljárási hibának is amatőr lenne, hát még tudatos, (részben) önző motivációjú tettként: semmi biztosítéka nem volt rá, hogy Brody begőzöl és nem küldi el simán az annnyába, sőt, nem kell hozzá sztárügyvéd sem, hogy ezt a “vallomást” kidumálja azzal, hogy csak heccelte a rá akaszkodó félkegyelmű nőt.
Carrie veszélyeztette az akciót, aminek nem szimplán a lebuktatás, hanem a felgöngyölítés volt a célja, a személyes ambíciói miatt Amerikát kiszolgáltatva hagyta a B és a C terveknek.

És hát ugye, volt már olyan a sorozattörténelemben, hogy egy többszörös gyilkost csak azért el kellett engedni, mert amikor hárman a motorháztetőre leteperve ismertették a jogait, a videofelvétel szerint nem mondta oxfordi angolsággal a rendőröknek, hogy “yes, sir”. És ezt Sótájmék tudják a legjobban.

Nem mondom, hogy Brody, ha elég pókerarccal ismételgeti, hogy “csupán sima polgári önérzetű vallomás”, a videót is ki tudja dumálni, bár nincs benne konkrétum hazaárulásról.
Ha pedig minden kötél szakad, mondhatja, hogy a családja fenyegetettsége miatt muszáj volt végig csinálnia, de sosem akart robbantani, sőt, nyomozott Nazir után, akit tálcán akart átnyújtani a CIA-nak. :)

Quantumleap - 2012. 10. 24. 02:42

Szerintem az ilyen kidumálás kamusítaná el a sorozatot. Majd tévedésnek könyvelik el az egészet, és mehet vissza alelnökjelöltködni,mi? Na, persze!
Én az átállítást se látom esélyesnek, majd a CIA megbízna valakiben, aki majdnem önygyilkos merényletet követett el?

paranoid android - 2012. 10. 24. 04:02

“ez a fordulat nem azért került bele a történetbe, mert ez volt megírva a forgatókönyvben, hanem sokkal inkább azért, mert Carrie karakterében egyértelműen benne volt ez a lebuktatás”

Pontosan. Ennek hiánya miatt volt gyengécske az előző rész, és emiatt volt hatalmas ez. Ütött rendesen. Az utolsó jelenet tökéletes volt.

patrik - 2012. 10. 24. 12:42

Bizonyiték a merényletre nincs, csak a video. Talán még azt is mondhatja, hogy a fogságban vették fel, és kényszeritették, hogy ezt mondja.
Meglátjuk mi lesz, mert az elözetes ügyesen nem árul el semmit.

danialves - 2012. 10. 24. 14:08

patrik: sztem a fogságba nem vitte magával a katonai díszegyenruhát

Viszont ami az érdekes ebben az egészben, hogy egyrészről az egyetlen dolog, ami alapján elítélhetik Brody-t, az egy terrorakció, amit nem követett el: kémtevékenységre nincs bizonyíték, és bár terrortámadás kiterveléséért elég súlyos büntetés járhat, nem tudom milyen törvény vonatkozik a “kitervelt, de végre nem hajtott terrorcselekményre”. Másrészről pedig eléggé top secret információkról van szó, valószínűleg nem akarják Nazirék orrára kötni a dolgot, és így a CIA-nek is érdeke ezt minél inkább eltussolni. Úgyhogy nem lesz egyszerű bármivel is megfenyegetni, de egyértelműen mindenki számára a legjobb megoldás az átállítás.

tiktak - 2012. 10. 24. 15:56

sztem beszervezik. Kidumálni magát nem tudja (legalábbis remélem). Szerintem be fogják szervezni és Carrieből még azt is kinézem, hogy megint lefekszik vele.
Egyébként szerintem a lányára valószínű azért helyeznek ilyen hangsúlyt, mert előbb utóbb elkezd majd pofázni apu hitéről a kis udvarlójának, és így az is feszültség szál lesz, hogy a gyerek elmondja-e az apjának.

karit - 2012. 10. 24. 16:00

Pont ezért volt Carry terve tökönszúróan WTF. Már a felfelé indulása első pillanatában karon kellett volna fogatnia Saulnak a legközelebbi lesben álló katonával, hogy “Jöjjön, kedves, sétáljunk”.

karit - 2012. 10. 24. 16:01

danialves írására ment az előző.

janoka34 - 2012. 10. 24. 17:30

Nagyon örülök, hogy nem húzták az évadzáró rész utolsó pillanatáig Brody lebukását, tetszett Carrie, hogy nem volt megfontolt, előrelátó, hanem kiterítte a lapjait, pontosan így viselkedik egy megbántott, csalódott nő.
Múlt évad vége óta pörgök azonban azon, hogy hova rakta Brody a robbanószerrel teli mellényt,mert ugye be úgy jutott, hogy a testőrök berángattak mindenkit és leszarták mennyire csipog a fémdetektoros kapu, na gondolom ezt kifelé nem lehetett eljátszani és az a mellény azért nem húzható csak úgy le a budin.
A másik ami nem hagy nyugodni,hogy ne már, hogy ennyi hatása volt Carriere az elektrosokknak, vagyis SEMMI, az évadzáró után gondolom mindenki hatalmas amnéziát vizionált, ehhez képest mindenre emlékszik.
Na mindegy, jó volt a negyedik rész,ha az idegesítő Mike, Jessica és a pocokfejű kiscsaj eltűnne (a lányuk), mindjárt jobban érezném magam (ja, vihetik Laudert is).

Brynden Rivers - 2012. 10. 24. 18:10

@Bertollnok:
Nekem az ugrott be, mi van ha Dana hal meg az évadban?

adite - 2012. 10. 24. 23:49

Ütős rész volt valóban, utolsó jelenet mindent vitt, a tinilamúrral semmi gond, jelentős szál lehet (személy szerint Jessica megy az agyamra, idegesítő egy nőszemély, még ha igazat is adok neki olykor). Ha ilyen “korán” el merték fogni Brodyt, nyilván ütősebb lapokat tartogatnak még az évadra. S ahogy eddig is volt nagy meglepetés, ezután is lehet még bármi. Nem félek, hogy kifújt volna az izgalom.

adite - 2012. 10. 25. 00:05

Visszaültetik Brodyt a képviselői asztal mögé. Logikus. Nazir a nagy hal, Brody ingatag, bevállalja. A család majd gyanakszik egyre, mert még furcsább lesz “apa”, Mike és Lauder kíváncsisága nem szűnik, majd Mike elmeséli a CIAnek, mire tippelnek :) Addig a jóképű Peter tovább brillírozik, nyomoznak Saullal, Carrie pedig folytatja szenvedélyes viszonyát Brodyval, szereti, gyűlöli, szereti, gyűlöli. Na?

Bruzsy - 2012. 10. 25. 10:36

Trailerből ne spoilerezzünk a kibeszélőbe, áttettem a kommentnek azt a részét az előzetesposztba.

András - 2012. 10. 25. 16:47

Hu de jól csinálta Carrie!Nem biztos hogy lebukott,lehet hogy csak paranoia,de viszont de jól tette hogy kitálalt!
Egyrészt azért mert ezzel hatalmas lendületet adott a sorozatnak,már most több dolog történt,mint az első évadban összesen,másrészt pedig maga miatt jól tette.Egyértelmű hogy már úgysem lesz ő cia-ügynök,csupán erre az akcióra kapott “útlevelet”,és így is rengeteget adott a hazájának,ami miatt került még nagyobb mélységbe,jól tette hogy most a hazája is adjon neki valamit,azt hogy odadörgölhette az igazat brody elé.
respect!
zseniális húzás volt az írók részéről

András - 2012. 10. 25. 16:49

De engem ez a brody kikészit.
ez az üveges bárgyú tekintetet látom rajta minden rész minden másodpercében.én ezen semmi nagy szinészi alakítást nem látok.

cyno - 2012. 10. 26. 14:52

A nagy lebuktatás tényleg ütött. Ez a Carrie tényleg egy elmebeteg p..a, minek kell neki állandóan izgágáskodnia? Saul meg már ismerhetné annyira, hogy tudja ez a tyúk nem fog csak úgy simán visszajönni az akcióból, tényleg le kellett volna fognia valakinek.
Remélem sok minden van még a forgatókönyvírók tarsolyában, ha már a 4. részben lebuktatták Brodyt.
Jó ez a sorozat, de persze a Breaking Bad nyújtotta komplett szórakozási élményt nem képes nyújtani. Sok az unalmas időhúzás. A Dana-szál kissé erőltetett, ahogy mindig előpattan a szobájából, amikor az apjával történik valami. Jessicát meg szimplán utálom.

Zoli - 2012. 10. 26. 15:34

Jól tette Carrie amit tett!
elég sokkal tartozott már az állam neki ideje volt törlesztenie!!

yeeeyha - 2012. 10. 26. 16:42

Hát ez a rész…! Fantasztikus volt.
A kritika is méltó a részhez a “lehetséges szerelmi szál” -as mondaton hangosan röhögtem, mert annnnyira nyilvánvaló volt.

winnie - 2012. 10. 26. 17:04

ha nyilvánvaló, akkor adja magát, hogy nem lesz ilyesmi. legalábbis a homeland nem arról volt eddig híres, hogy a nyilánvalókat húzza.

Ingorion - 2012. 10. 26. 23:25

Először nem értettem mi ez a nagy felhajtás a rész körül, mert nem volt benne semmi kiemelkedő, de az utolsó percek oda-vissza vertek. Az előző részek (beleértve az első évadosokat is) lassúsága, pontos karakterépítése, néha már zavarbaejtő precízsége most kifizetődött és piszkosul jó volt nézni. <8/10 részemről.

winnie - 2012. 10. 26. 23:43

nálam például már eleve az, hogy találkoztak, remek volt. utána meg ahogy írtam, virgil és max, ismét lehallgatás, stb.

NikoXXX - 2012. 10. 27. 18:34

Nagyon jo resz 10/10.
Szerintem sem kettos ugynokoskodes sem vademeles nem lessz ebbol,meglassatok,itt olyat fognak huzni amire senki nem gyanakodik.
Talan jon az alelnok es kimenti Brodyt valamilyen indokkal,esetleg Estes is beszall Carriet kidobjak,megszegyenitik elzarjak,Brody meg elsetal.
Varom mi lessz.

Platschu - 2012. 10. 28. 13:36

Az tetszett még az utolsó jelenetben, hogy Saul komolyan aggódott, hogy Brody rátámad Carriere.

Zora - 2012. 10. 28. 21:08

“Hát, Carrie, nagy hülyeséget csináltál!” – Ez volt az első reakcióm. Nekem nem az jött le, hogy Brody gyanút fogott, hanem, hogy kellemetlenül fogadta az elmegyogyós dolgokat. Szerintem kár volt.
A Dana-s dolgok nem kellettek volna. Nem illenek a történetbe.

Desperate HOUSEwife - 2012. 10. 29. 19:08

Már mindent elmondtatok, a Dana dologról annyit még, hogy nem véletlen vitték most őt az alelnök családja közelébe szerintem. (nem akármelyik random osztálytársával jött össze) Nem azt mondom, hogy ez lesz, de ezzel most elő van készítve akár egy olyan szituáció, hogy terrortámadás éri az alelnök házát, szemet szemért alapon pont akkor, amikor a fia otthon van. Csakhogy nincs egyedül…jó karakter Dana, én nem szeretném, ha kiírnák a sorozatból, de egy ilyen jellegű húzást is kinézek belőlük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz