login |

Második blikk: Chicago Fire + Nashville

2012. 10. 24. 14:39 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, ,

Chicago Fire – 1×02: 6/10. (Pilotkritika itt.) Ezt nem így terveztem, de a Chicago Fire folytatása annak ellenére, hogy nem hozott semmi újat, jobban bejött mint a kezdés. (Rendezte: Tom “Csapnivaló” DiCillo – a világ és az ő dicsősége…) Ugyanúgy volt ilyen-olyan tűzeset, némi magánélet, közösségi élet, még a női frontot erősítendő egy új állandó szereplő is jött – igaz, valahol gáz, hogy rögtön ribanc-szerepbe.

Igazából nincs megoldás, hogy miért. Talán jobb volt az összkép, vagy elkezdtek érdekelni a karakterek? Esetleg a megható befejezés? Nem tudom. Még azt sem mondom, hogy a bontakozó, karakterek közti kapcsolatok izgalmasak, és a szereplők közül is csak a ex-Chase mellékszereplő orvos csaja érdekes igazán. Mindegy. Verdikt: a 3. rész fog dönteni, de most hajlok arra, hogy maradok.

Nashville – 1×02: 4/10. (Pilotkritika itt.) Oké, a Nashville-nek köze nincs a csúcsdrámához, vagy akár a csúcsszappanhoz. Köze nincs. Az 1×02 olyannyira elcsépelt volt, hogy nekem fájt, ráadásul ezúttal elmaradt a rész végi csúcsmomentum, mint a pilotban a duett, pedig próbáltak hasonlót. Már előre izgalommal várom a politikai szál alakulását a nagy lappangó titokkal (NEM!), sőt, nemsokára drogos anyu is vissza fog térni a “főgonoszhoz”, hogy még emberközelibbé tegye.

Alapból nincs baj a sorozattal és a valóban jó színészek mindenképp felhúzzák, de tényleg csak a country zene szerelmeseinek ajánlanám, vagy akinek a zenei porció bejön. Én ezúttal sajnos untam a dalolászást, pedig volt itt színpadi előadás, szabadidőben együtt éneklés, videóklip forgatás, sőt, még stúdióba is bevonult egy szereplő és meghallgathattuk 1-2-3 percben, amíg a dalt felénekli. És akinek a zene nem jön be rajongásig, az ezeket a részeket időkitöltésnek fogja tartani, ami miatt a 40 percnyi tartalom 30 percesre csökken, és ez a történetet is kevésbé igényes szintre süllyeszti. Verdikt: azért az 1×03 megkapja az esélyt.

8 hozzászólás Ne habozz!

tiktak - 2012. 10. 24. 15:38

a chicago fire-t egyszerűen kinyomtam 15 perc után. Nem csináltam még ilyet pilottal. Valahogy nem ment nekem ez most. minusz pontot jelentett a keménykedő mentős csaj, ő belőle már a lie to me-ben elegem lett.

A nashville viszont nekem bejön, és nem a country miatt. A mostani pilotokhoz viszonyítva kimagaslóan jó szerintem a színészi játék és ez szerintem nagyon felhúzza.

LaCRossE - 2012. 10. 24. 19:27

A Chicago Fire hozta megint a 6.5/10-et, kellemes kikapcsolódás. És a vége tényleg megható volt, szóval én biztos maradok még a harmadik részre. És utána is.

A Nashville-hez nem tudok hozzászólni, nem nézem.

facethemusic - 2012. 10. 24. 19:35

A Nashville második részben elhangzó ‘Telescope’ című szám október 29-én fog megjelenni Hayden Panettiere-től kislemezen (digitális formátumban természetesen) de már sok country rádió elkezdte játszani és nagy sikernek jósolják. Meghallgatható itt:

http://www.youtube.com/watch?v=P5fHTR6YzIQ

Casey Novak - 2012. 10. 24. 20:05

A CF 5-6/10 nálam is, (nem tudok mostanában dönteni a pontokról, majd az évad végén…),
viszont a Nashville-t még mindig nem néztem meg, nem tudom rávenni magam, kapásból annyi előítéletem van vele szemben. Majd egyszer.

Thomas - 2012. 10. 25. 01:11

A két kedvenc újoncom, szerintem mindkettő javult a pilothoz képest. A CF legyen mondjuk 8/10, a Nashville pedig 9/10 (azt az 1 pontot is a számomra továbbra is teljesen érdektelen politikai szál miatt vonom csak le). De én a country zene szerelmese vagyok, és ez nagyon sokat ad nekem az összképhez:)
Én nem hinném, hogy csak a Telescope jelenne meg digital single-ként, minden rész után “ki lesz adva” 3-4 dal, mint a Smash esetében:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nashville_%282012_TV_series%29#Music

facethemusic - 2012. 10. 25. 12:40

Az első kislemez akkor is a Telescope lesz a sorozatból, a rádióknak hivatalosan október 29-én küldi el a kiadó a single-t.

http://www.angelfire.com/music4/mytop20/singles.html

Seth (GIE) - 2012. 10. 25. 13:30

Chicago Fire engem megvett az első két epizóddal, sztem teljesen rendben volt a 2. rész is.
Tutira maradok.

yeeeyha - 2012. 10. 26. 16:50

Hát a chicago fire-ről mindent elmond, hogy valamelyik nap elkezdtem nézni, de aztán valamiért ki kellett kapcsolnom, és most tök véletlen beletekertem, hogy megnézzem, végül végig néztem-e…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz