login |

Happy Endings: kezdett a 3. évad

2012. 10. 25. 16:59 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Basszus, a Happy Endings második évadja többnyire zseniális volt, erre jönnek egy ilyen premierrel, és a fejemet fogom, hogy mi a fene ez. Most így akarnak új nézőket szerezni? Mivan?

Bár azt elismerem, hogy jól kezdődött a rész, ahogy Penny videóján röhögnek, de onnantól lejtmenet volt. Talán mert a baráti társaság szála helyett inkább a kettesével kapott történetek voltak erősen jelen. Vagy lehet, hogy ez azért volt zavaró, mert kábé a “Jane + pasija”-vonalon kívül mindegyik katasztrófának bizonyult?

Igazából nem tudok mit írni, egyrészt mert új nézőknek inkább a második évadot ajánlom, nehogy itt kapcsolódjanak be, másrészt meg nagyon rossz volt a premier. Most komolyan azon rugóztak és azt a poén erőltették, hogy Dave és Alex, akinek ugye az oltár előtti szakításával kezdődött a sorozat, most a “keepin’ it cas”, avagy extrákkal teli barátságot játszik. És olyan klisés poénok születtek ebből, mint az “elmegy mással randira” a “többször is tagadja az érzelmeket” és a többi. Mindezt nulla átéléssel.

Ezek mellett a Jane + Brad-duó hozott pár poént, a munkanélküli férfival, amint teljesen menőn kiszáll öltönyben a habfürdőből. Ott még volt dinamika, és talán ha a harmadik fő szál (3 darab 6 perces sitcomot nézünk, igen, ez nem újdonság) működött volna, akkor pozitívba billen a premier átlaga, de nem így történt. Áh, ez 3/10, innen szinte csak felfelé vezet az út. Remélem. Tavaly úgy történt!

19 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Atom - 2012. 10. 25. 17:20

Eddig is voltak gyengébb és faszább részek, ez most az előbbi volt. Én nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget.

paranoid android - 2012. 10. 25. 17:31

Egyetértek, meglepően rossz rész volt. A második évad elejénél is gyengébb. Akkor lepihentettem, és a későbbi darám alkalmával örömmel konstatáltam, hogy jócskán felkúszott a minőség, reméljük most sem lesz másképp. És ha a következő részekben nincs javulás, akkor meg is ismétlem a tavalyi menetrendemet.

P009 - 2012. 10. 25. 17:42

Én most nézem a 2. évadot és szerintem jobb, mint a New Girl.

winnie - 2012. 10. 25. 17:49

“Eddig is voltak gyengébb és faszább részek, ez most az előbbi volt. Én nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget.”

ez valahol a helyes hozzáállás, de én a magam részéről azért kaszálom az olyan sorozatot, ami 2-3-nál több gyengébb részt hoz. mivel nem lehet előre szondázni, sem utólag, hogy melyik gyenge és melyik jó, ezért inkább nem kockáztatok és nem nézek az esetek mondjuk felében jót, ha van helyette olyan, ami mindig jó:)

cyborgwings - 2012. 10. 25. 17:49

sajnos nekem is csalódás volt ez a szezonkezdés, pedig a legjobban várt folytatás volt részemről. az első évad olyan so-so volt szerintem, a második egyértelműen zseniális lett, ez az epizód meg az előbbi szintje alatt jóval. mondjuk ettől függetlenül föl sem merült bennem, hogy akkor most végeztem vele, csak nem esett jól. a 3/10-zel maximálisan egyetértek. esetleg jóindulattal 4, de annál semmiképp sem több.

d.doki - 2012. 10. 25. 18:01

Egyike a két tavalyi kaszámnak…

horathius - 2012. 10. 25. 20:01

Jane és Brad szokás szerint jó volt, de a többi az tényleg siralmas lett. lehet az írók a két évad közti szünetben kiesnek a ritmusból. bár azon se csodálkoznék ha újabb csapat dolgozna a sorozaton, legalábbis ahogy emlékszem kicsit necces volt az új évad berendelése.

LoGi - 2012. 10. 25. 21:03

Én élveztem ^^ Annak ellenére, hogy megértem valóban nem volt a Jane-Brad szálon kívül kreativitás. De nekem mondjuk már az első évaddal se volt bajom, valamiért nagyon bejött nekem mindig is a sorozat. Plusz tényleg sok jó rész szokott lenni, a filmes/sorozatos utalások itt is jellemzőek, azokért is jár a plusz pont.

El-ahrairah - 2012. 10. 25. 22:27

Nekem nem volt bajom vele, tényleg nem volt olyan zseniális mint az előző évad néhány része, de ez nagyrészt az Alex/Dave szálnak tudható be, Brad és Jane jó volt, Max és Penny ugyan közepes, de a végén az “I did do the same to you” ütött. :)

daniel_007 - 2012. 10. 26. 00:29

Mivel nemrég (konkrétan két napja) daráltam a sorozat első két évadját, még igazán friss volt az élmény, szóval a harmadik szezon premierje éppen a “szerelmesvagyokebbeasorozatba” hangulatomban ért, ezért negatív kritikát nem tudnék megfogalmazni.

the_robbie - 2012. 10. 26. 17:24

human ezzel most nem tudok egyetérteni, én már rég láttam ilyen jó húszpercet mint ez a rész volt :) az AVClub is hasonlot mond. de gondolom szubjektiv

ar - 2012. 10. 29. 13:52

… a masodik resz mar hozza amit vartunk, jo lesz ez en azt mondom :)

horathius - 2012. 10. 31. 14:01

S02E02 szerintem már a várt szintet hozta, nekem nagyon bejött.

Imre - 2012. 11. 07. 21:35

hát ez a második rész a cukros pónival együtt elég hangosan röhögős volt

Frank Luck - 2013. 01. 20. 13:58

Oké, az évadkezdés tényleg nem volt erős, de azóta stabilan hozza a második évados szintet. A karácsonyi részen pl. egy csomót visítottam.

laza_kivi - 2013. 04. 03. 11:00

Sokat kellett várni erre a két részre, de megérte. Sok poénos beszólás, mozdulat. :)

Arky - 2013. 04. 06. 21:53

nézem a sorozatot, vannak benne egész jó poénok. Egy gondom van vele, nem szerethetőek a szereplők. utálják egymást, kicsinyesek, bosszúállók, gonoszak, sőt a cuthbert csaj szimplán retardált. talán csak a wayans gyerek akit valamennyire bírok. kár érte, csinálhatnának a karakerekkel valamit, hogy viselkedjenek is barátokként már ha annak mondják magukat.

laza_kivi - 2013. 04. 07. 16:51

AZ biztos, hogy lökött társaság. Alexnél az az érzésem, mintha a részeket más és más írók írnák, mert egyszer mutatja, hogy nem is olyan buta, de utána meg, bár volt, hogy már fájt, de sokszor meg nagyokat nevetek. :D
Valamiért Jane is bejön, nagyon beteg karakter, Eliza remekül játssza. A 16-os részben ők vitték a pálmát. :D
Brad, aki még nagyon tetszik, ez a Wayans gyerek tiszta apja, örülök, hogy ő is ilyen jó lett. :) Igazi komikus.
Dave olyan semmilyen. Penny és Max is olyan, hogy néha-néha már sok.
Szerintem a viselkedésük nem azt mutatja, hogy nem is barátok. Ha unalmas, jellegtelen karakterek lennének, akkor minek nézni őket. :D Erre volt jó példa, amikor Pete baráti társaságába csöppent bele Penny.

laza_kivi - 2013. 04. 07. 17:09

Vááá, ez a 16-os rész, ezek a szerbek. :D Sestra ples.

Az egész részt Alex és Jane vitte a hátán. Persze Brad és Max páros is odatette magát. Eliza milyen fejeket tud vágni, hihetetlen. Amikor Dave anyukájának kérdésére valamit benyögött Alex és Jane feje, hát eszméletlen. :D Aztán ennél a jelenetnél még, amikor Penny megkapja a kocsikulcsot (:)) és Dave énekelget, utána: Dave, you are one of my oldest friends, but if we met now, we’d be enemies. Gyors átváltozás, hanglejtésben is és : Thanks for the truck! Bye!
Ja, az elején azért kihagyhatatlan volt a fodrász témánál, hogy ne Dave fodrászához menjen először Max és a hajdobálás…

Muscle-boobs Alex tényleg erős, és mikor magyarázza hogy mi a lényeg a cipekedésnél, ott szintén Jane fején nevettem egy nagyot. :D Következő amin hatalmasat felröhögtem az a ghost truck, majd stupid, mert a szellemek nem vezetnek. Alex arckifejezései priceless. :D

Másik kedvenc részletem a báros, ahogy kiszedi azt a seprűnyelet és széttöri. :)
Jane:You were adopted!
Alex:You were born a man!

Testvérek további veszekedése az utcán, igazi testvérek. ;) :) És a tánc. Óóóó és Nana. :D
-They are Serbians. They are members of the master race, that will one day bathe in the blood of the–
-Okay, Nana. All right. That’s enough.

Majd Penny még mindig nem tud továbblépni:
I could’ve sworn I was at her funeral.It was an open casket!

Dave és Penny szál volt a leggyengébb most számomra, a love az fájt.

És egy dolog továbberősödött bennem, én tuti félnék Jane mellett… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz