login |

Sons of Anarchy – 5×07: Toad’s Wild Ride – írta Ingorion

2012. 10. 28. 15:07 - Írta: vendegblogger

38 hozzászólás | kategória: kritika,

Az eheti Sons of Anarchy-epizódot nem egészen tudtam hova tenni. Egyrészt tetszett, mert mozgalmas volt, látszott, hogy tart valamerre a cselekmény, a rendezés és profi volt – Peter Weller valamihez nagyon ért, lásd még: az 5×02 záró képsorai, valamint az egész 4×10 -, szóval túlnyomó részt csak pozitívumokról beszélhetünk. Ám mintha kiveszett volna a természetesség néhány momentumból, amelyek a történet előre haladásában játszanak fontos szerepet.

Én most éreztem először az isteni kezet, ami miatt a legtöbben a negyedik évad-végi csavarnál panaszkodtatok. Innentől spoilerek a tovább mögött.

Gyorsan leszögezném: nem, nem a cliffhangerre gondoltam fentebb, bár azzal is akadnak fenntartásaim. A felsőbb hatalom jelenlétét inkább Clay szálának nézése közben éreztem, mondom is, hogy miért. Ami minden kétséget kizáróan pozitívum, hogy nem húzták az időt, nem tették hülyévé a karaktereket, lassan ők is kirakták kik állnak a betörések mögött, illetve, hogy Clay a bábmester, aki a nomádokat rángatja. És épp ezzel van a baj. Sutter nem engedhette meg magának, hogy a rész végére Morrow-ból nyílt célpont legyen, ilyesmit még az ő háza táján sem szokás meglépni ennyivel az évad vége előtt. Hát még ha két kábé azonos hosszúságú etap áll előttünk.

Szóval Clay gond nélkül átvert és kiiktatott a háromból két veszélyforrást, ideiglenesen elaltatta az egész nyomozást – saját szakállára – megkezdő Unser gyanakvását és elérte, addig ne legyen felelősségre vonva, amíg el nem kapják Frankie-t. Mindehhez még hozzájön, hogy Jaxéket feketék támadják meg motorozgatás közben, így egy időre Clay biztosan fellélegezhet (mondjuk az sem kizárható, hogy ő rendezte így az egészet). Ez pedig így egyben kicsit sok volt, szerencsésebb lett volna ezt egyrészt két részre széthúzni, másrészt egy fokkal profibb módon a volt elnök bűnrészességét bemutatni, nem úgy, mint ahogy előző héten tették.

Egyébként profin felépített epizóddal van dolgunk, volt szál amit folytattak, volt amit lezártak, és volt amit más megvilágításba helyeztek. Elsőként meg is jegyezném azt, amivel a múltkori kritikámat zártam: Joel McHale karaktere ugyan nem sok vizet zavart, de nem is volt erre szükség – szerencsére nem vették komolyan a figurát, azt a két jelenetet amiben szerepelt is beáldozták az akció oltárán és végre Nero is megmutatta egy kicsit keményebb arcát. Tehát egy üde színfoltról beszélhetünk a Community főhősének vendégszerepe kapcsán. Meg nem is bánnám, ha a SoA gárdájának egy tagja felbukkanna a Greendale-ben.

Juice-t látszólag megint iszonyatos mélységekbe akarják lökni, pont mikor úgy tűnt kezd kimászni a gödörből. A fiún egyszerűen látszik, hogy nem tud mit kezdeni a körülötte történő eseményekkel, most pedig az eddig valamilyen támaszként szolgáló Clay-ben is megingot a hite, hála egy félig elcsípett beszélgetésnek, valamint a nem túl éles eszű karakter számára is észrevehető ténynek, miszerint az általa bálványozott férfi nem is olyan tiszta lelkű, mint amilyennek gondolta. Érdekes lesz látni, hogy mindez hova vezet, habár tartom, annak az ágnak nem lett volna szabad letörnie tavaly.

Unser túlélte a részt, bármit is próbáltak nekünk sugallni az FX marketingesei az epizód promójával, ugyanakkor Clay látogatása felpörgette a délutánját. Erről azonban nem is akarok több szót szólni, majd elválik meddig tart ki Clay szerencséje. Ami Unser-rel kapcsolatban érdekes volt, az a Gemmával való beszélgetése. Gyorsan rendeződtek a dolgaik szerencsére: valamiért ezt a két karaktert mindig szívmelengető együtt látni, a férfi plátói szerelme ide vagy oda. Bár mostanában közel sincs annyi közös jelenetük, mint mondjuk a második évadban – valószínűleg nem is lesz -, de talán pont ebben rejlik az egész esszenciája.

Ain’t no such thing as an ex-cop.

Tara és Otto szála sem merül feledésbe, csak éppen pihenőpályára került, kevésbé volt hangsúlyos, a nő inkább csak felkészülni próbál a halálra ítélt fegyenccel való következő beszélgetésére. Így ő is leült beszélgetni Gemmával, mint már annyiszor idén, most is alapozták tovább az elvesztett bizalmat. Ugyanez igaz a Jax-szel megesett anya-fia beszélgetésre is, amelynek fájdalmas életszerűsége mellett érdekessége volt az is, hogy több szó is esett Thomasról, Jax régen és rejtélyes körülmények között elhunyt testvéréről.

Ez nem lehet véletlen, már csak azért sem, mert az éles szemű és a sorozatot HD-ben követő rajongók már kiszúrták, hogy Claynél van a fiú anyakönyvi kivonata – több másik okmánnyal együtt -, amikkel ebben a részben is szemezgetett. Itt még lappang valami, hiszen a SoA-ban ez alapszabály: a múltban történtek szar dolgok és ezek bizony felszínre is törnek majd, természetesen a legváratlanabb pillanatban.

És akkor most emlékezzünk meg néhány szóban Gemmáról illetve arról, amivel ezentúl együtt kell élnie. Egy zenés montázs keretében bemutattak három eseményt, éreztetve velünk, hogy valamelyik fronton valami szörnyűség fog történni. Bár sem Tara, sem Jax jelenlegi helyzete nem a legkellemesebb, a katasztrófa Gemmával és a vele utazó két gyerekkel történt meg. Már akkor lehetett tudni, hogy baj lesz, mikor a nő nem tudta rendesen bekötni magát, de ahogy a kocsi berepült a fák közé, aztán a kamera végigpásztázza az eszméletét vesztett nagymamát, a síró csecsemőt és a plüss-békát saját vérében áztató Abelt, az utóbbi idők egyik legnagyobb gyomrosa volt – igen, Opie vascsővel való agyonverését is beleszámítva.

A kérdés csak az, hogy mindegyikük túlélte-e a balesetet és ha igen, lesznek-e maradandó károsodások, sérülések. Úgy érzem akármelyik eset is valósul meg, Gemma ezzel végleg elássa magát a családja és persze a rajongók szemében. A megítélés, nevezetesen, hogy ez egy merész és zseniális, vagy éppenséggel egy hatásvadász és felesleges lépés volt Sutteréktől, remélhetőleg a jövő héten kiderül.

Iggy Pop The Passanger-je mindenesetre jól szólt a záró percekben, kifejezetten örültem, hogy ezt a számot most nem dolgozták fel, annak ellenére, hogy sosem panaszkodhattunk még az alkotók ezen a téren való merészsége miatt.

38 hozzászólás Ne habozz!

Quiddy - 2012. 10. 28. 15:51

Nagyon durván összeszorult a gyomrom mikor a csecsemő sír Abelnek meg folyik a vére. Akármennyire is bírom a durvaságot, a kisgyerekek …. ááá

psychocska - 2012. 10. 28. 15:59

Gemmát valószínűleg ez fogja visszasodorni Clayhez és így szépen együtt fognak majd bűnhődni. Ahogy kell.

Zsu - 2012. 10. 28. 16:07

Nekem annyira nem jött be ez a rész. Egyre inkább azt gondolom, hogy Claynek mennie kellene, Sutter ennek ellenére egyre inkább nyomja és szerencsésebb helyzetbe tolja…
Ááá… Gemma meg… Nem tudom, de ez a kisgyerekes baleset már túlzás…
Nem tudom, nem tetszett annyira… nem… Elgondolkodtató, mindenesetre várom, hogy mi lesz utána, hogyan oldja fel ezt a sok hülyeséget, amit sikerült összeharácsolnia…

m76 - 2012. 10. 28. 16:12

Sutter megint kezd abba a hibába esni mint már oly sokszor a korábbi évadokban. Egyszerűen túl sok szar dolog történik, és ZÉRÓNULLASEMMI jó. Basszus ez szórakoztató ipar, akkor szórakoztasson, ne pedig depresszióba akarjon taszítani. Mert az ilyen részek kb erre alkalmasak semmi többre.

Clay 626.x-ra is megússza, de nem is sorolom tovább mert csak magamat idegesítem fel.

Ilyen az amikor nem a minőséggel van baj, hanem valami egész mással. Hiába lehet akár 8/10-es pontszámot is adni a résznek ,és kritikailag nagyon felértékelni. Attól még nem élveztem, és szar szájjízzel álltam fel utána.

cat - 2012. 10. 28. 16:16

Szerintem hatásvadász és felesleges volt az utolsó jelenet, ráadásul totál nem logikus, h Gemma így viselkedne, pont hogy végre visszakapta az unokáit (pl. világos, h nem tudok vezetni, megkérek vkit, h vigyen el). + ott volt a szemüveges csóka, benézett az ablakon, látta, Gemma milyen állapotban van, nem jutott eszébe, h két gyerekkel hátul nem kéne egyedül elengedni??? Nekem ez nagy csalódás. Nem értem, miért kell ennyire a mélybe rántani ezt a karaktert…

2SY - 2012. 10. 28. 16:34

Egyetértek kicsit to match volt a vége.( amúgy basszus amikor Gemma haza felé autózva elaludt akkor tökre felrémlett bennem az a Simsons geg, hogy mutatnak egy térképet Springfield városáról és kb akkora mint a fél egyesült államok. Ugyanez érvényes Charmingra is ami egy kis pöcsömnyi település elméletileg de mégis 4 banda van benne plusz hatalmas távolságok stb.:) ) Claynél tényleg kicsit necces az időhúzás de megértem még vissza van három rész. Jucie alakítása pedig annyira jó, hogy csak na. Amúgy tippre a négerek a rész végén szerintem Clay műve, de ez majd kiderül. Plusz még kiemelném Tiget aki mára teljesen Jax embere lett jobban mint bárki más a klubból. Kicsit hiányoltam a Sherifet a részből viszont a Warrenes szál szórakoztató volt.

MnRt - 2012. 10. 28. 16:35

Remélem Gemma meghal.
Már az első évad óta utálom. Ha a baleset nem is, remélem Jax, vagy Tara megöli.

terdelyi - 2012. 10. 28. 16:52

Én szintén úgy érzem, hogy ez már túl sok szar. A tavalyi évad volt a mélypont, részről részre egyre mélyebbre süllyedtünk a karakterekkel, aztán úgy tűnt fellélegezhetünk, Clay megkapja, amit érdemel, de NEM. Opie-t kiírják (tegyük hozzá szerintem már az elejétől fogva nem tudtak igazán mit kezdeni a karakterrel, sosem volt elég badass, ugyanakkor puhány sem mondható), majd jött a frenetikus 5×05, amit egyszerűen nem tudtam hovatenni a sok szarság és szenvedés után – annyit én még életemben nem röhögtem a SoA-n.

És végül eljutottunk megint ide, a klubbon belüli szerveződések, Clay új erőre kap, Gemma padlón, most meg Abel… Én most egy időre leállok, mert ha ezt hetente kell tovább néznem ahelyett, hogy egyszerre ledarálnám az sokkal jobban kiütne.

JcGross - 2012. 10. 28. 17:14

Na ja, Abelt nagyon fogom sajnálni ha meghal, na meg Jax-et, mert ő bízta rá Gemma-ra a gyerekeket. :(

VanillaSky - 2012. 10. 28. 17:19

Clay kezd David Copperfieldé avanzsálódni. Elvarázsol mindent és mindenkit, a trükkjeit meg elhiszi mindenki. A végén a két nomád gyors halála és a feketék támadása nagyon olcsó húzás volt.

Gemma szála még kérdéses, ha meg merik húzni a gyerekhalált még érdekes is lehet.

Thaddeus - 2012. 10. 28. 18:19

Meg merik húzni. Nem hiszem, hogy véletlen lett volna Tom emlegetése.

Ennél a résznél jutottam el oda, amit többen is írtak, hogy kezd unalmas és kiszámítható lenni, hogy csak a szar folyik.

naughtyL - 2012. 10. 28. 18:42

és engem az zavar igazán, hogy a feneketlen szartengerben fuldokló, kurva karakterek közül, egyik sem tanul a hibájából.

Komolyan Gemma annyira Hülye, hogy képes egy kis fű miatt elbaszni egy ekkora x-edik és egyben Utolsó lehetőséget a “boldogság” felé? ááh..

Jax meg álmodozik arról, hogy minden jobb lesz, de csak ugrik egy seggest ő is a .. Oké, hogy így könnyebb, de mindenki tudja, hogy nem innen vezet a javulás felé az út. Ha egyáltalán az ő esetükben beszélhetünk még ilyen lehetőségről.

És azok után, amiket Clay elkövetett, egyszerűen hihetetlen, hogy ott ül velük egy asztalnál..

MikkaMakka - 2012. 10. 28. 19:05

a rész vége-Gemma balesete-nekem se tetszett és is hatásvadásznak éreztem, de igaz a kritika h várjuk meg a következő részt, mit hoznak ki belőle
a gyerek nem hiszem h meghal, bár én se kétlem h meg merné tenni:)
a fekák támadását nem is tudtam hova tenni, remélem arra is hamar adnak magyarázatot

Riggins - 2012. 10. 28. 19:53

2SY, a bandák szerintem Oaklandben székellnek, Sármosba csak átutaznak, elvileg nem sok távolság van a 2 között.

2SY - 2012. 10. 28. 20:00

Riggins: Igazából ezzel csak arra akartam utalni, hogy a klubháztól Gemma házáig kb percekbe telhet az út mégis elhagyatott erdei úton alszik el, ami kb annyit tesz, hogy sokat kellett vezetni monoton körülmények közt. (oks persze ne akarjak hatalmas ésszerűséget látni ebben)

2SY - 2012. 10. 28. 20:02

Oakland 397 067 fővel a 44. legnagyobb város volt az Egyesült Államokban.

David R. Blake - 2012. 10. 28. 20:39

Na szóval:
Gemma: Abel tuti, hogy meg fog halni, elvégre most kezd rendeződni a nő helyzete, akkor nehogy már pont most ne boruljon a nyakába a bili! :P
Mellesleg meg, ahogy már említették előttem, Jax öccse sem véletlenül került szóba!

Clay: Egy nap alatt zseniálisan megszervezte, hogy elterelje magáról a gyanút! Megöli a Féllábút, és Gogot, akiket ő küldött Unser megölésére, majd (mert tuti, hogy ő volt) felbérel két random feketét, hogy Pope-ra terelje a gyanút! Ezek után már csak remélni, tudom, hogy előkerül Franky és kitálal a klubnak!

Maga a sorozat talán tényleg kicsit kiszámítható (nekünk, de a hülye amcsiknak talán nem annyira!:P), de én még mindig élvezem, mert rendkívül hangulatos!

@2SY: A Sons kivételével pedig valóban, az összes többi banda oaklandi!

f.fredericks - 2012. 10. 28. 20:41

Érdekes rész volt.

A kritikában szereplő “annak az ágnak nem lett volna szabad letörnie tavaly” mondattal maximálisan egyetértek. Már akkor is ezen pörögtem, hogy hülye Sutter, nem vagy elég tökös ezt meglépni. A mostani részhez, már akkor gondoltam, hogy baj lesz, mikor Tara hívja Gemmát, és látszik rajta, hogy be van tépve (amit nem értettem, hogy 1 cigit szívtak el, régebben meg talán többet is részenként, és az nem látszott meg rajta, lehet ennyire öregszik a csaj, hogy nem bírja). Szerintem szegény Abelnek kicsengettek, csak azt nem értem akkor mire volt ez a nagy cécó, hogy mikor megszületett majdnem meghalt, aztán elrabolták, most meg ez. Ha meg túléli, akkor ő egy igazi Survivor.
A feka támadást tuti Clay intézte, és Frankie vezette a furgont, így egy kicsit elterelik a figyelmet Clayről.
Unsernek örülök, hogy nem nyírta ki Clay, mert ő az egyik legnormálisabb karakter, és nem érdemelte volna meg, azok után amit Clayért tett.
Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre, ebből még bármi lehet.

norby - 2012. 10. 28. 21:01

Túl egyszerűen hullik szét minden Jax körül: a kapcsolata Gemma-val, Tara-val, a gyerekek, sőt a klub is. Nagyon várom azt a nagy csavart a történetben, mint a 3. évad végén.

Két jó dolog volt. Az egyik Nero, a legjobb és leghitelesebb szereplő most. Tetszett, ahogy két mondattal helyrerakta Jax-et, hogy az nem vette sértésnek, vagy ahogy nem nézett Gemma-ra, amikor visszaadta a kocsit, meg ahogy beugrott azonnal az üldözésbe (az első kocsikázásától azóta is jó kedvem lesz, ha eszembe jut :)
A másik, ahogy a klubtagok játszottak a gyerekekkel a háttérben, olyan természetesnek tűnt, lehet, nem is rendezői utasítás volt.
Ja, és egy harmadik, bírom Wayne figuráját, ahogy hívta a helyszínelés közepén Gemma elszívni egy joint-ot, és megvonta a vállát, miért ne…

yaze - 2012. 10. 29. 16:54

Ezt a “feka támadást” mégis hogyan képzelitek Clay szemszögéből? Felbérelt egy kamikaze négert, aki életét adja a nemes ügyért? Eleve ölni mentek, tehát szemtanú sem maradt volna ha sikeresek. Vagy akkor lelövik egymást? Fotót hagynak?

Abel szerintem túléli, a halála tényleg akkora szarba taszítaná az egész kócerját, amiből már nincs visszaút.

Akik szerint kiszámítható, kérem írják le pár sorban, hogy mi lesz a következő részekben, a hatodik szezon eseményeivel ráérnek a nyáron terhelni minket.

Thaddeus - 2012. 10. 29. 18:25

@yaze- A kiszámíthatóságot, a magam részéről- a többiek nevében nem nyilatkozhatok- úgy értem, ha van X számú opció és azok között van egy súlyozás, X1-jó dolog történik, X2- rossz dolog történik, X3- kurva szar dolog történik, akkor az X3 esélye jóval nagyobb,mint X1-é.

Pl Opienak küzdeni kell egy rakat fekával egyedül. Mi történhet- X1-túléli, X2- túléli, de súlyosan megsérül, X3- meghal. Ha sorozatban a legrosszabb opciók történnek az nem kecsegtet sok jóval a többi esemény kifolyására nézve

Egyébként egyetértek, szerintem sem Clay áll a háttérben.

VanillaSky - 2012. 10. 29. 19:10

“Abel szerintem túléli, a halála tényleg akkora szarba taszítaná az egész kócerját, amiből már nincs visszaút.”

Ezt már nem egy ember írta. Miért kéne, hogy visszaút legyen?

yaze - 2012. 10. 29. 19:42

Thaddeus: Hát ahhoz valóban nem kell agysebésznek lenni, hogy abban a jelenetben, miután Ope bevállalja a harcot kitaláld, hogy mi következik.

Thaddeus - 2012. 10. 29. 21:06

@yaze- épp ezt mondom, nem kell agysebésznek lenni. mivel a séma megegyező. a korábbi évadokban viszont nem ez volt, meg tudott lepni. Akár mostanság a Homeland vagy a Dexter. Nem a drámával van bajom, hanem hogy más sincs, csak a szartenger és egyre mélyebbre süllyednek.

yaze - 2012. 10. 29. 21:27

Thaddeus : Épp nem ugyanazt mondjuk. Nyilván miután bement meghalni mindenki tudta, hogy meghal. Akkor lenne kiszámítható, ha mondjuk az “i need a dead son” elhangzása után tudod, hogy meghal valaki, és ő hal meg.

Thaddeus - 2012. 10. 29. 21:55

@yaze- azért amikor lefejelte a műhely udvarán a rendőrt,hogy őt is letartóztassák, ott már lehetett sejteni, hogy nem jön ki a börtönből. De ne ragadjunk le Opie példájánál, mert ő csak egy szelete annak, amit én mondok. Ha van X lehetséges kimenetele egy szereplő sorsának, akkor a minta szerint a legrosszabb opció következik be. Ennek nem kell halálesetnek lennie, de ha pl Abel elveszti a kis békáját az oviban, akkor mondjuk megtalálhatja Jenny és olyanok lesznek, mint a borsó és héja vagy megkerül hosszabb keresés után, és még egy nyalókát is kap az ijedtségre, de lehet, hogy Joe megtalálja és ellopja tőle, netán még két pofont is kap szegény Abel, akkor az utolsó eset valószínű, mert a worst case scenario épít a forgatókönyv. és ez az én bajom

VanillaSky - 2012. 10. 29. 22:03

Ez lehet, hogy csúnya lesz, de a gyerekek csupán eszközök ebben a sorozatban. Különböző dolgokra felhasználhatóak írói részről, de személyiség nélküliek. Tig lányának a halála is erre lett volna jó -habár súlytalan volt – Abelé is erre lenne alkalmas. Kiváltani valamit a szereplőkből, de önmagában a gyerek karaktere jelentéktelen. Jax-Tara-Gemma triójának persze borús jövőképet festene, főleg Teller vonalon, de a klubra nézve kötve hiszem, hogy bárminemű mélyebb benyomást váltana ki Abel elvesztése. Közvetve, Jax változásán át természetesen hatalmas volumen, de ez jó a nézőknek.

yaze - 2012. 10. 29. 22:10

Kizárólag Jax karakterére gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem fér bele.

Ingorion - 2012. 10. 29. 22:11

Na, akkor azért beleszólok…
Igen, hatványozottan mélyebb a szar idén, mint eddig bármikor és ha lesz is javulás, arra az évad végéig kell várnunk: egyszerűen túl nagy a nyomás, túl sok irányból.
Clay, Pope, belső viszályok és a CIA/kartell vonalon se hiszem hogy sokáig rendben mennek majd a dolgok.
Viszont ezt most haggyuk.
Az “Abel él vagy hal?”-témához szeretnénk hozzászólni. Szerintem túléli éspedig: ha most ő meghal, kidobottnak tekinthetjük az egész 3. évadot és az 1. évad egy jelentősebb hányadát. Ez az egyik ok. A másik: ha elveszíti az elsőszülött fiát, Jax egyszerűen összerogyna a súly alatt, új, erősebb jellem ide vagy oda és akkor szerintem le is húzhatnák a rollót, erre pedig még legalább 2 évig nem kerül sor. Persze ilyenkor jogos a kérdés, hogy Sutter minek keveri ilyen mély szarba a szereplőit?
Mondjuk erre van egy teóriám, méghozzá: Wendynél ezzel egy nagyon jó ütőlap lesz, így talán megkaphatja a gyerekét — Abel él, de ez legalább akkora érvágás lenne ez a családnak, mintha elvérzett volna a kocsiban.

Zárásként pedig: nem tudhatjuk, Sutter milyen végjátékot ötölt ki. Igen, valószínű, hogy sötétet és sokkolót, mint Shawn Ryan a Shieldnél, de én azt a lehetőséget sem zárnám ki, hogy dobbant egy nagyot és az elvárásainkat arcon köpi. Én őszintén egy piszkosul realista, kicsit semmilyenebb befejezést néznék meg, mint amilyen a The Wire konklúziója volt. Majd elválik kinek lesz igaza :)

Thaddeus - 2012. 10. 29. 22:20

@Ingorion- Wendynél ez miért ütőlap? Nagyival történik a baleset, nem apa-nevelőanya felelőtlensége. Azért az nem érv, hogy dehát ők bízták meg a nagyit, elég általános ez még abban a “kolbászból a kerítés” Amerikában is..

Ingorion - 2012. 10. 29. 22:32

Ez csak az én véleményem :) Így mondjuk lenne funkciója Wendy behozatalának, ha már a 4. évad vége óta erőltetik + van egy megérzésem, hogy nem ok nélkül mutatják nekünk minden részben, hogy Tara rápippant egy joint-ra… szerintem írói szempontból a balesettel együtt, igen könnyen elérhetnék a szar-zuhatag hatást. De majd elválik.

idioty - 2012. 10. 29. 22:55

Én szeretem a drámát, engem meg tud lepni. Persze értem én, hogy egyre lejjebb süllyednek, de ez már a kezdetektől így van.
Szerintem meg Abel meg fog halni, nem tudom az miért indok a túlélésre, hogy a 2. évad a megmentéséről szólt!? Elég sokat mutatták ebben a részben (meg kb már az előző kettőben is) a gyerekeket, sokat mutatták, milyen boldogok, és ezért gondolom, hogy meg fog halni.

Thaddeus - 2012. 10. 30. 08:41

@Ingorion- Hogy minden részben Tara rápippant, szerintem is jelentősége lesz, de nem Wendy kapcsán. Őt én inkább egyfajta indikátornak láttam, hogy előjöjjön Taraból Gemma. Ahogy egy mintaéletet élő orvos volt, úgy válik egyre inkább old lady-vé; főnökasszony figyelmeztetésének ellenére. A fű, Wendy szvsz mind eszközök, amik az átalakulását hivatott mutatni egy badass karakterré, akár anyós.

Holnap mindenesetre meglátjuk :) Már úgy értem, pár év múlva, amikor a Cool tv-n bemutatják

yaze - 2012. 10. 30. 11:31

Végre egy értelmes beszélgetést lehetett folytatni valakivel, erre kitörlitek. Gratulálok.

winnie - 2012. 10. 31. 12:42

yaze: ha egy olvasó erre kér minket, megtesszük. lehet értelmesen beszélni spoiler nélkül is.

(a gratulációt nem értem. valami gunyoros beszólás lett volna? mi vagyunk a rosszak? a hiba bennünk van, benned még véletlenül sem? kérdezd meg előbb, hogy miért tettük. te is láttad, hogy engedtük a beszélgetést. amikor valakit negatívan érintett, töröltük.)

rolchee - 2012. 10. 31. 12:48

Asszem, azt azért egyértelműen leszögezhetjük, hogy az első filmkockától létezésükben hordják a biztos végzetüket szereplőink és a környezetük is. Ami az életformájukból egyenesen következik. Erre utal az első széria végén, ahogy Jax kisfiús, de vagányságot sugárzó bájával ül a sírkövön. A kérdés csak az, kire mikor csap le az ő esetükben el- és kikerülhetetlen “halál”. Itt nem feltétlen a fizikai megsemmisülésről beszélek , hanem arról, hogy elfogadva sorsukat, emberségüket mindannyian elvesztik, s lelkük jó oldala odavész. Ösztön vezérelt állatá vállnak, a túlélésért küzdő állatok között. Átalakulnak mindannyian. Valaki, mint pl. Jax, ollyanná válik lassan mint gyűlölt mostohaapja.
Hogy kinél mikor történt vagy mikor fog megtörténni mindez, csak ebben vannak karaktereinknél különbségek. Az, hogy Abel meghal-e vagy még él-e kb. 5-10 évet teljesen mindegy. Előbb-utóbb visszaszáll rá az, amit szülei és környezetük elkövetett vagy még el fog követni mások ellen. Persze, sajnálom nagyon, mert egy kisgyermek halála nagyon szomorú dolog – főleg Abelé, aki már túlélt oly sok mindent -, de esélye egy rendes, biztonságos, nyugodt életre vaj mennyi lehet neki?!
Talán ettől a bizonyosságtól szerethető ez a sorozat olyannyira. Tudni a rosszat, vagy hogy ömlik és ömleni fog a szar nem jó dolog. Vágyunk arra, hogy végre valami olyan jól működjön Samcronál, mint néhány részben az elején, mikor Abel életben marad vagy éppen visszahozzák Írhonból.
Azonban alapvetően nem ezekért az összeségében néhány jóérzést keltő momentumért nézhető a film. Hanem, a tragédiákért, ami hál istennek nem velünk történik meg, de abszolút hihetünk abban, hogy velük, az életben is megtörténne. S mi nézők, ezért már ennyivel is jobbak vagyunk náluk, de azért nem lenne rossz dolog olyannak sem lenni, mint ők!!!!

yaze - 2012. 10. 31. 13:11

winnie: Nem érzem, hogy hibáztunk. Jeleztük, hogy spoiler, jeleztük, hogy kinek lehet az. Ha ezek után valaki töröltette (ilyet lehet?) akkor neki gratulálok. Igen, gunyorosan.

winnie - 2012. 10. 31. 14:51

persze, hogy lehet. ha valaki megkér, akkor mást is zavarhat és első az olvasó “biztonsága”. ha spoilerről van szó, akkor zárótolerancia van, mert tudom, hogy milyen érzés spoilerbe futni.

a spoiler jelzés irreleváns, hiszen másik sorozatról volt szó és aki elolvas egy random kommentet, nem tudta volna, hogy mondjuk shieldes a spoiler. de mondom, első nem töröltem, de később már spoiler nélkül is voltak utalgatésok, és ilyenkor törvényszerű, hogy minden megy a levesbe, mert ha nem, akkor ismét csak kinőhet belőle valami.

de hadd ne magyarázzam ezt – bízzatok meg a döntésemben. én sem vagyok hülye, hogy direkt ki akarjak szúrni valakivel. épp ellenkezőleg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz