login |

Last Man Standing: kezdett a 2. évad

2012. 11. 03. 22:59 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezen a kritikán azt hiszem, hogy nagyon gyorsan túl tudok esni, mert valami botrány volt a Last Man Standing – 2×01. A sorozat annak ellenére, hogy hagyományos, élő közönség előtt felvett többkamerás szitkom, nálam az előző évad meglepetése volt. Nem kiemelkedő, de szerethető, jópofa családi/munkahelyi komédia Tim Allen-nel, felállásában megidézve Home Improvement szellemét. (A pilotkritika itt, az 1. évados kritika itt olvasható.) Most viszont jött a reboot – 3 szereplőt lecseréltek, megöregítettek, új a sugárzási nap, a showrunner, más kérdés, hogy új nézőket itthon nem ezzel a résszel fog szerezni.

Mondanom sem kell, hogy nem az eredeti 2×01-gyel kezdtek, legalábbis a rész végén #2ATP03 a produkciós szám. Ez csak azért tűnt rész közben természetesnek, mert az elnökválasztás volt a téma, és azt jövő héten már necces lett volna elsütni, plusz alapból nyilván nem novemberi kezdéssel számoltak a készítők. A váltás önmagában egyébként a “tök mindegy” kategória lenne, mivel szitkomról van szó, nem függ össze a sztori, de azért jó lett volna látni/hallani valamit az átmenetről.

Ugyebár a Kristin-t játszó Alexandra Krosney ment a levesbe, jött helyette Amanda Fuller (a régi sokkal jobb, de nyilván ezt mondom), s az egyszeri vendég Nick Jonas helyett Jordan Masterson vitte tovább gyermeke apjának karakterét – nála, Ryan-nél az arccsere másodlagos, de eddig “nem volt”, most meg úgy tettek, mintha mindig is jelen lett volna a család életében.

Egy rész alapján ráadásul a cserék sem indokoltak – mármint értem, hogy idősebb karaktereket akartak, de az apa karaktere sem tűnt olyan jónak ezúttal, hogy ki kelljen emelni, s a gyerek, aki ugyancsak megnőtt, egyelőre nem tűnik a poénok tárházának. Nyilván azt akarták, hogy kapjon valami sztorit, ne kelljen eldugni folyton, mintha nem is létezne, de eddig is túléltem hiányát, így önző módon a régi felállást sírom vissza. (Lehet, hogy 2-3 rész és megszokom.)

De nem is a váltások vagy azok felvezetésének hiánya miatt nem jött be a rész, hanem a téma miatt, hiszen abszolút hidegen hagyott ez az egész “ki kire szavaz”-tematika, ami jó 1 perces poénként indult, de végül kihúzták az egész epizódra, miközben megpróbálták a legtöbb közhelyet és tipikus poént elsütni a két politikai oldal kárára – ráadásul a végén kvázi le is tették a voksot az egyik oldal mellett, ami végképp nem hiányzott. (A hab a tortán az volt, hogy a rész másik témája a fantasy football volt, hogy a többiek is csináljanak valamit, így akit nem érdekel az amerikai tematika, pláne csak ásítozott.)

Szóval részemről, mivel egyszer mosolyogtam és mégiscsak jó volt látni a Last Man Standing visszatérését, erős 2/10 jár a startra, de elfelejtem, hogy létezik a rész és jövő héten megnézem a 2. évad premierjét. Aki viszont imádja az elnökválasztásos témát, az lehet, hogy a részt is nagyon fogja szeretni, szóval ez a kritika tipikus esete annak, hogy nem az osztályzat a beszédes, hanem az indoklás.

UPDATE:

12 hozzászólás Ne habozz!

dave - 2012. 11. 03. 23:17

Hát ha már elnökválasztás, akkor a 30rock eheti része ajánlott. A Scottie Pippen poénon meghaltam.

polovcev - 2012. 11. 03. 23:45

Szerintem is elég gyenge lett, bár annyira nem vagyok képben az amerikai belpolitikában, hogy minden poén eljusson hozzám. Az új csaj, meg a pasija irritál, de azért megvárom mit hoz a jövő. Kivéve ha Molly-t is lecserélik, mert akkor végeztem :)

Niki - 2012. 11. 03. 23:54

Ez volt az első rész, amit ebből a soriból megnéztem, szerintem vicces volt, tetszett:)

winnie - 2012. 11. 03. 23:56

akkor vissza is szívom azt, hogy nem jön be újaknak itthon:)

kint gondolom más a helyzet, csak azért gondoltam, hogy itthon nem nagyon lesz tetszési foka, mert két nagyon amerikai téma van főszerepben, amelyekről szóló poénok nem mindenkinek fognak lecsapódni.

Shalafi - 2012. 11. 04. 00:03

Én nagyon szeressem a sorozatot, de egyet kell értsek ez a rész valahogy nekem sem jött be, na majd a kövi :)

clegane - 2012. 11. 04. 00:31

nekem is ez jutott eszembe, hogy a 30Rockban is volt elnökválasztásosdi (dupla részes!) de az mégis nagyon vicces tudott lenni.

tschaby - 2012. 11. 04. 11:40

Lesz ez még jobb is! Sajnos ez az epizód tényleg nem volt az igazi, bár volt néhány jó poén (főleg aktív NFL nézőként). Az új csajnak elég “durva” feje van, Alexandra Krosney után főleg, a fickó meg a gyerek totál semleges, mert eddig nem voltak.

kat - 2012. 11. 04. 14:43

Hát pfuj, nagyon elrontották nekem ezzel a cserével. Nem lehetett volna elküldeni apjával-gyerekével együtt messzire, mert ott van munka-egyetemi ösztöndíj??

Kevésbé kampányszagú is lehetett volna a rész, vagy viccesebben kellett volna tálalni. A helikopterről vadászó jó poén volt.

Kivárok még pár részig.

elwindly - 2012. 11. 04. 16:21

pedig nagyon vártam a visszatérést mert eddig tetszett, a következő rész mindent eldönt, mert ez gyenge volt

Ale - 2012. 11. 04. 17:06

Én első évad felénél el vagyok maradva, napirenden van darálás, de mivel kb. Alexandra Krosney volt a kedvencem a sorozatból így lehet hagyom inkább a picsába az egészet…

goodjohnwin - 2012. 11. 05. 09:24

az idősebb lány eddig sem hatott meg, most sem, bár az új színésznőnek az arca tényleg büntet… a két kisebb húg viszont vicces volt, meg persze Kyle is – kb. miattuk jó ez a sorozat.
Az az érdekes, hogy miközben az epizódok egészükben közepesre átlagolódnak, a középső lány jelenetei a frenetikus kategóriában vannak: jó sorokat kap, de a maximumot ki is hozza belőlük. :)

tschaby - 2012. 11. 10. 17:31

Nálam a 2. résszel helyre is állt a rend. De az új csajjal nem bírok megbarátkozni, bár ha ilyen epizódok jönnek, akkor egy idő után észre sem veszem majd!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz