login |

Vegas: 3 rész után

2012. 11. 04. 21:55 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika,

Bár a sorozatból már 5 rész ment le, de még csak a harmadikig jutottam, és sajnos nem véletlenül. Pedig a Vegas az elsők között kapott egész évados berendelést, viszont árulkodó az örömködő kommentjeitek hiánya annál a posztnál – winnie sem volt oda érte. Nem véletlenül lesz 22 részes, a CBS profiljába nagyon illik, csak sajnos ezt most negatívan kell érteni.

Egyszerűen egy hihetetlenül nagy kihagyott ziccernek tűnik az egész sorozat. Ugye a történet szerint egy cowboy mentalitású old school seriff és a várost megváltoztató maffiózó életét követhetjük. Egyelőre nem feszültek annyira egymásnak, nyilván nem az évad elején kell azt elsütni, azért persze így is akadt pár kóstolgatás.

Ez a szál egész jó. Nem csak amikor egymás tyúkszemére lépnek a főszereplők, hanem a maffia rész is kap bőven játékidőt, ahogy Vic Savino igyekszik változtatni a dolgokon, Vegast azzá a várossá téve, amit ezer filmben láttunk, és ami a Casinóban volt a legteljesebb. Ez bizony hatalmai harcot jelent a szervezeten belül. Mindezek mellett azt is építik, ahogy a seriff és az ügyész helyettese elkezd komolyabban “harcolni” ellenük, kikezdeni a szervezetet, hogy idővel mindenkit rács mögé juttassanak.

Mindezt láthatóan elég pénzből. Remek díszletek, gyönyörű helyszínek, többnyire árad a korhangulat, de csak TV-14 szinten. Igen, egy picit steril az egész… Tényleg nem a meztelenség vagy a káromkodás hiányzik, viszont vannak olyan helyszínek, amik elvileg nem frissen épültek, de a belseje mégis mindennek csillog-villog. És senki sem dohányzik.

Mi a baj mégis?

Konkrétan az, hogy a fenti részek csak 20 percet tesznek ki, és mindezek mellé már csak a legprimitívebb nulla nyomozásnak van helye, de mégis szakítanak annak. A kihallgatások, a DNS hiánya, az, hogy nincs modern technológia az jó, ahogy a Longmire-t is veszettül feldobta, csakhogy itt nagyon kevés idejük van az egészre, így eszméletlenül vázlatos vagy egyszerű a bűnügy amit felderítenek.

Kérdés, hogy csak nem mertek egy-két kis nyomozás mellé rögtön egy átívelő nagy üggyel kezdeni, vagy végig ott lesz az a 20 perc, ami teljes időkidobásnak tűnik? Ez utóbbi a valószínűbb, és így sajnos a Vegast nem nagyon van kedvem folytatni, a rengeteg jó tulajdonsága ellenére sem.

18 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2012. 11. 04. 22:11

Idén a Chicago Fire és a Vegas okozta a legnagyobb csalódást. De olyan szinten, hogy már a második részre sem bírtam rávenni magamat, pedig minden sorozatnak adok legalább négy rész esélyt a kasza előtt-
A legkiábrándítóbb Dennis Quid, bárgyú, “csúnyán nézek, mert én vagyok a kemény arc” nézése. Kb. mint Sam Neil az Alcatrazban.
A maffiás szál még jó is lenne, de alig bontakoztatták ki, mert a műsoridő nagy részét elviszi a nyomozós rész.
Részemről nem valószínű, hogy a harmadik részig eljutok.

Llew - 2012. 11. 04. 22:13

Nekem tetszett a pilot, de egész héten nem tudtam magam rávenni a második rész megnézésére.

Pocok - 2012. 11. 04. 22:14

Még nem kezdtem el nézni, de lehet akkor nem is kéne?

ALDO - 2012. 11. 04. 22:18

Döntsd el magad. Azt a 42 percet ki lehet bírni. Talán neked pont be fog jönni.

pytta - 2012. 11. 04. 22:24

Én pár napja megnéztem a pilotot – és ott abba is hagytam. Úgy látszik a harmadik részre sem lett jobb, persze, nem is vártam :) A kritika jó, az első rész alapján abszolút erre számítottam valóban. Ezek azok a dolgok (többek között), amik miatt országos adón induló sorozatból már évek óta max 1-2 van, aminek a pilotján kívül más részét is megnézem :)

Bazsi - 2012. 11. 04. 22:47

A pilotot megnéztem, és hacsak nem érkezik valami olyan kritika, ami az egekbe magasztalja a sorozatot, akkor 100% hogy nem fogom folytatni, nagyon szenvedős volt nekem már az első rész is.

nagyonnagyon - 2012. 11. 05. 07:37

Én még nem láttam belőle egyet sem de szerintem nem ez lenne az egyetlen sorozat amihez azért kell 4-5 rész mire beindul. Látatlanban optimista vagyok, mondjuk nekem néhány rész erejéig akár a látvány és az ismerkedés is elad egy egy szériát.

winnie - 2012. 11. 05. 07:53

simán lehet, csak az a baj, hogy ilyen taktikát direkt nem űzhetnek a készítők, mármint nem úgy mennek neki, hogy csináljunk 4 gyenge részt aztán induljunk be, hiszen addigra mindenki kiszáll a sorozatból, ld. human, aki pedig az egyik legjobb pilotnak tartotta a vegast.

mondjuk ezért is remélem, hogy lesznek további vélemények az olvasóktól, de az, hogy minden újonccal 5 részig maradjon az ember, elég sok szabadidőt kíván meg.

Brynden Rivers - 2012. 11. 05. 08:33

Mit nem adnék, ha minden network-sorozatban lenne részenként 20 élvezhető perc :)

Ez nem egy nyomozós sorozat
Szerintem a nyomozások funkciója a kor, a hely bemutatása. és erre tökéletesen megfelel.

Ingorion - 2012. 11. 05. 08:45

Mivel tudtam, hogy ez lesz, nem is néztem tovább a pilotnál. Már csak annyi kérdésem maradt, miért nem kábelre vitték ezt (az FX-hez mondjuk), vagy eladhatták volna egy bevállalósabb orszásgosnak, pl a Foxnak, 13 résszel, midseason-ra. Na, de nem álmodozom, kár érte.

$$$$$ - 2012. 11. 05. 09:34

Most neztem a masodik reszt, es nekem bejott. Kicsitt olyan mint a Magic City, csak nyomozassal, ami bar eleg sablonos, de valahogy megis szorakoztato, es a masodik reszben tetszett is az ugy, amit megoldottak. Ettol fuggetlenul en is jobban szeretnem ha ikabb nagyobb ativelos szalak lennenek, de szerintem ez csak a bemelegites, es idovel atternek az ativelesre, mint a POI-nal, csak idot kell adni neki. Ezt mutatja, hogy mar a masodik reszben is volt egy eleg komoly ativeles az elsobol.

prefektus - 2012. 11. 05. 09:49

Én is megnéztem a pilotot, majd szépen bekészítettem a következő részt. És ez így van már vagy 3 hete. Semmi nem visz rá, hogy folytassam, sajnos. Pedig alapszabály, hogy 3 rész előtt nem cancelezünk. Mondjuk nem is kaszáltam el, csak egyszerüen nem folytatom :) Nem erre a lapra tartozik, de pl Last Resortot “remegve” várom.

Kelta67 - 2012. 11. 05. 10:30

Nekem bejött a sorozat, tán mert a Boardwalk is a kedvencem, a kor ábrázolás miatt,
itt is jól adják vissza a 60-as évek vegasi hangulatát…a nyomozás nagyon érdekes, mai modern megszokott dolgok nélkül..néha kissé vicces is :)
Sok múlik a megérzésen, az intuíción…..szereplők egész jók, persze Chiklis hozza amit kell…Quad hát neki még új szerintem az ilyen sorozatbeli szerep :)
Kérdés csak az hogy a mellékes nyomozásos szálaktól eltekintve, mennyire tudják a kettőjük konfliktusát a város történetével összehozni, egy izgalmas sorozatban..én kivárom.

nálam 7/10

Dark Energy - 2012. 11. 05. 11:14

Én is a 3. részig jutottam. Tervezem, hogy folytatom, de lehet nem lesz ebből semmi és lemorzsolódik és akkor majd nyári darára jó lesz.

nagyonnagyon - 2012. 11. 05. 13:15

Utólag sok sorozatról írjuk írják a kommentekben hogy csak az x-dik részig kell kibírni aztán beindul. Wire-nál is voltak ilyen hangok.
Akkor van gond ha már kasza van pedig néznénk :). Fura hogy sokszor az egy rész egy ügy és mégis hosszú átívelő komolyabb sztoris sorozatok nem találják az egyensúlyt vagy rosszul időzítenek. Nem egy könnyű szakma ez.

winnie - 2012. 11. 05. 14:40

én ilyesmiben nem hiszek. mindenki írja ezt minden sorozatról, de csak azért, mert aki kitart, az szereti a sorozatot, mivel megszokja és persze, hogy pozitívan nyilatkozik róla. az esetek 90%-ban aki elkezd kitartani, az ugyanúgy fog vélekedni, mint addig. kivételek persze vannak, de azokhoz nem szubjektívan megítélhető változás kell, hanem szerkezeti. (pl. a valóban szerializálttá válás.)

Shawn84 - 2012. 11. 05. 19:30

Én is egyenlőre csak a Pilotot láttam, de a 2. részhez még nem volt kedvem. pedig akarok esélyt adni neki, de nagyon zavaró ez a nyomozós rész tényleg. Nem gondoltam, hogy ennyire komoly része lesz a sorozatnak. Azt hittem jobban koncentrálnak majd a maffia ellenes nyomozásokra, már az elejétől. Remélem azért belejönnek, mert nehéz szívvel kaszálnám.

winnie - 2012. 11. 05. 21:29

shawn84: érdemes esélyt adni, mert vannak a 2. részben is szép maffiaakciók, az a rész teljesen jó, de ahogy írja human, nekem sem elég 15-20 perc. nem is a nyomozásokkal van bajom, hanem hogy azok nem érdekesek, a karakterek nyomozgatását nem élvezem, mert ezek a seriffék rém unalmasak sajnos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz