login |

Pilot-mustra: Malibu Country – 1×01

2012. 11. 08. 14:45 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Essünk túl rajta, jó? Szerintem a véleményemet mindenki kitalálhatja, nem okozott meglepetést a sorozat, úgyhogy ti jöttök – kommentben már volt pocséktól kezdve 10/10-ig mindenféle a sorozat nyitányáról. Az őszi utolsó országos pilot a Malibu Country volt, mely pazar nézettséggel debütált pénteken. Az ABC többkamerás szitkomjáról van szó, mely a Reba sztárjának, a country énekes Reba McEntire-nek a visszatérését jelentette a főműsoridőbe.

MALIBU COUNTRY – 1×01 – 2/10

Most erre mit mondjak: ahogy az várható volt, a végeredmény tipikusabbnál is tipikusabb bohóckodás lett, illetve az arra tett kísérletek amolyan “ahogy azt Móricka elképzeli”-poénokkal. A történet egy Reba nevű egykori country énekesről szól Nashville-ből (ismerős), aki elválik a férjétől, viszi magával tinilányát és tinifiát (és anyját), hogy beköltözzön a volt ura malibu-i nyaralójába, egyenesen a tengerpartra. (Vicces, de ilyen , viszem Kaliforniába a gyereket és anyut új életet kezdeni sztori is van az idei pilotok között, csak nagyival. De ez csak poén, mert nyilván sem a Nashville-re, sem a The New Normal-ra nem hasonlít a Malibu Country.)

Mindehhez még hozzájön, hogy Reba fel akarja éleszteni karrierjét, plusz a szomszéd szőke, ‘nagyon sok’ anyuka rámászik az családra, a látens heteroszexuális szomszéd srác pedig Reba szemefényére. A “csonka család az új környezetben”-sztori nagyon szomorú módon legalább 50%-ban olyan poénokra épül, hogy Kaliforniában mennyire más minden, hogy itt a nashville-i menőgyerek egy senki, hogy errefelé vannak melegek, meg fura szokások, mintha csak…, nem is tudom, hogy hányat írnánk. Komolyan?

Ha nem lenne ennyi ócskaság és a család egymás között lenne el jól, akkor eskü, akár 3-ra is felkúszna az értékelésem. De sajnos egyelőre a családi részeket is a “Jé, Kalifornia!”-érzés uralta, meg az, hogy a jobb sorsra érdemes Lily Tomlin, vagyis RebaAnyu jól befüvezett (mert Kaliforniában ilyen is van!) és rész felében csak fekszik és vigyorog idétlenül. (Ami persze vicces, de akkor is, nem túl magas nívójú poén.)

Könnyű lenne azzal elintézni a sorozatot, hogy aki szerette a Reba-t, az nézze, mert jó lesz neki, hiszen McEntire ide vagy oda, azért mégiscsak az írók szállítják a poénokat, márpedig a két készítő nem ugyanaz. Ettől függetlenül hiszem azt, hogy a valóban belevaló, de olykor törékenyebbnek tűnő karaktert alakító Reba McEntire-t kedvelőknek jó eséllyel a Malibu Country is be fog találni. Már csak a nosztalgia faktor miatt, és mert jó őt viszontlátni.

Nálam esélytelen volt. Ez az a típusú szitkom, amitől menekülni szoktam. Szinte semmi poén, de ami van, az tipikus. Semmi történet. Szürke vagy idegesítő karakterek. A tökéletes vihar.

23 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2012. 11. 08. 15:09

Langyos víz. Nálam azért megvan a 3/10, végül is párszor elmosolyodtam, de nem lesz heti nézős, az biztos. Esetleg majd ha egyszer nagyon unatkozom, és szitkom hiányom lesz, akkor ledarálom.

AJ - 2012. 11. 08. 15:33

Nekem tetszett. A Reba-t nem szerettem, sőt, se poént, se olyant nem találtam benne, ami nézhetővé tette volna. A Malibu Country hasonlít rá, meg van azért azonos név a két sorozatban Reba McEntire-ön kívül, de valamiért tetszik. Nevettem rajta. Persze a kezdő pillanat, a híradásos rész erőltetett volt, de utána jó lett.

8/10-et adtam rá, úgy, hogy hasonlót idén a Go On kapott. Az a rész, amikor Reba édesanyja a napozóágyban fekszik arra emlékeztet, amikor a Two and a Half Men-ben Berta a napozóágyban fekszik, kezében egy üveg sör, ugyanaz az arckifejezé mindkét nőnél.

Nem egyezik gyakran a véleményünk winnie, nálam például a Ben & Kate az a sorozat, ami nem vicces, még mosolyogni sem tudtam rajta. Azért öt pontot adtam rá.

zedtheant - 2012. 11. 08. 15:37

hát, nem igazán tudok véleményt mondani, mert csak 1(!) percig bírtam, de ezek szerint nem vesztettem semmit. az az egy perc tipikus volt, gáz poénokkal, amiknél a néző érzi kényelmetlenül magát, hogy ezt most mégis hogy…

ldavid - 2012. 11. 08. 15:40

amikor néztem, én leginkább azon háborodtam fel, hogy a családban Rebán kívül senkinek (!) nem volt akcentusa. ezt hogy?
ha lett volna, csak amiatt akár még a 2. részt is megnéztem volna, dehát nem volt…

Tibi - 2012. 11. 08. 15:53

Nekem nagyon bejött, nálam a legjobb idei őszi sitcom-pilot, de lehet, hogy csak azért, mert Rebát nagyon szeretem.

Poénok pedig azért akadtak, például amikor Reba és a meleg kiadós srác beszélgettek, az nagyon tetszett :)

M76 - 2012. 11. 08. 16:06

Azt még megértem, hogy winnie vagy human kötelességtudatból bepróbál egy ilyet, de a többieket ki kényszerítette? :D

AJ - 2012. 11. 08. 16:09

Erre a Bertás képre gondoltam. Összehasonlítsnak odatettem a Malibu Country-s képet is.

http://m.cdn.blog.hu/mu/musorvizio/osszehasonlitas.PNG

Tibi - 2012. 11. 08. 16:10

M76: De utálom az ilyen viccesnek szánt megnyilvánulásokat. Mindenkinek mások a sorozatnézési szokásai, engem teljesen hidegen hagy a Trónok Harca, a Gengszterkorzó meg az HBO drámák, de alig vártam a Malibu Country premierjét. Ilyenek vagyunk, egyikünk ezt szereti, a másikunk meg a másikat, de ettől nem kellene kvázi lenézni azt, akinek nem az tetszik, ami neked. Még úgy se, hogy a végére benyomsz egy smileyt.

Réka - 2012. 11. 08. 16:29

Reba 2.0? Kösz, nem.

GreG - 2012. 11. 08. 16:48

5 percig sem bírtam…

Lemoni - 2012. 11. 08. 16:52

Bár nem vagyok sitcom-fan, bepróbáltam, belefért az időmbe. Reba szétplasztikázott lárvaarcától kirázott a hideg, mellette a két ‘sorozatklisétinigyerek’ olyan semmilyen. Lily Tomlin, a szomszéd srác és a kiadónál asszisztens pofa miatt bevállalok még egy részt (aztán vagy marad vagy kasza), mert ők még lehetnek érdekes karakterek.
3/10

m76 - 2012. 11. 08. 17:51

Én nem azt nézem le aki ilyet néz, hanem a sorozatot nézem le.

Én is néztem gagyi sorozatokat, ami nem is említhetőek egy lapon az általad felsorolt minőségi sorozatokkal, ettől nem kell megsértődni.

Én olyan válaszra számítottam valakitől ami elmondja mi ebben a jó. De ehelyett egy agresszív kismalacot kaptam: “Kuss mi ilyet szoktunk nézni” Ezt akár úgy is értelmezhetem, hogy “Tudjuk, hogy szar, de mi ezt szeretjük” Bocs, de ez után már tényleg lenézlek.

kiskiraly - 2012. 11. 08. 18:09

Réka: Nekem is ez jutott eszembe a képek alpaján

AJ - 2012. 11. 08. 18:50

M76

Én például nem lelkesedtem Reba miatt, de megtetszett, és ilyen, mondhatni semmi újdonsággal (ez alatt értem a Modern Family vagy a The Mindy Project szitkomokat, a Malibu Country viszont az alap szitkomokra hasonlít, ilyenek a Last Man Standing, Home Improvement például).

Én úgy nézek sorozatokat, hogy lefedjem a kínálatot, vannak valamiben új szitkomok (Modern Family), vulgárisabb (2 Broke Girls), drámásabb, szerethető karakterekkel és néha igazán röhögős poénokkal rendelkező (New Girl), komolyabb (The Mindy Project)… és sorolhatnám. A Malibu Country pedig egy ilyen alap, semmi extra, de mégis nézhető sorozat, amiben van jó karakter, jó színész és az írók is tudnak jó poénokat, de nem olyan sorozat, ami újat hoz a szitkomok körében.

Shepard - 2012. 11. 08. 19:06

Azt a mocskos… Hát ez nagyon durván kritikán aluli volt. Valamelyik korábbi poszt alatt 2 ember is az idény legjobbjai közé sorolta, kellett nekem más, el is kezdtem, de ez valami botrányosan rossz volt! Nem viccelek már a legelső jelenetnél elegem lett belőle, de nem is elegem hanem, egyszerűen nem is tudom szavakba önteni milyen rossz érzés fogott el. Én kis naiv meg bizakodva folytattam, gondolván csak igaza volt a 2 kedves kommenternek – akiknek ezúton is köszi a tippet – és beindul, de csak rosszabb lett. 10. perc után abbahagytam de effektíven egy résznyi időt vett el az életemből, mert kellett 10 perc míg rendberaktam a kis lelkemet. Minden karaktertől megőrültem, kiemelném a nőci bárgyú mosolyát, de a többiek természete is nagyon idegesítő volt. Egyetlen – nem hogy jó – mentális fájdalmat nem okozó poént sem hallottam. Egy dolognak örülök, meg van az 1/10 most már pontosabban tudok osztályozni.

AJ - 2012. 11. 08. 20:13

Shepard

Jelentkezem, mint egyik dicsérő.

zsemlye - 2012. 11. 08. 20:35

szégyen. fájt. -5/10

fm! - 2012. 11. 08. 21:07

2 perc. tovább nem ment, ez nézhetetlen, vagyis még annál is rosszabb, csak nem találok rá szavakat… :) 0,0000001/10

fm! - 2012. 11. 08. 21:09

Most olvastam Shepard véleményét, teljesen egyetértek. Az a bárgyú vigyor (?) vagy nem tudom mi a nő fején, az nem tudom micsoda vagy miért ez csinál ilyet? Tényleg teljesen lélekromboló, én most lőttem ki pár perce, de még nem tértem magamhoz. Az előző osztályzatot még osszátok el 1000000-val…

Thomas - 2012. 11. 08. 22:25

Nekem is nagyon tetszett, rengeteget röhögtem rajta, de egyértelmű volt, hisz a Rebat is imádtam:) Nem vagyok egy nagy sitcom néző, de ez biztos heti nézős marad nekem.

Rózi - 2012. 11. 09. 19:54

“-Mm, mm, mm, mm.
-Did I say something funny?
-No.
-I was just remembering something.
-What?
-I forget.
-Mm, mm, mm, mm.
-What is that?
-I just saw a pelican poop.”
nem tudom mi volt velem, lehet hogy a képernyőn keresztül is átjött az a marihuána, de én ezen fél órát nevettem :’) nekem marad heti nézős… aztán majd lesz valami. egyébként engem is kiráz a hideg a nő arckifejezéseitől, plusz a gyerekeket sem kedvelem, se a szomszédasszonyt, se a fiát…

Frank Luck - 2012. 12. 30. 19:53

Éppen nagyon “elkaszálok minden xart” hangulatban voltam egy nézhetetlen pilot után, úgyhogy gondoltam itt az idő, hogy belenézzek ebbe is :)
Nos, szerintem nem vészes, nem váltja meg a világot, de nézek én ennél rosszabb szitkomokat is (How I Met, Mike & Molly, Last Man Standing, Happily Divorced, stb.) Oké, még mindig a nézős szitkomok alsó harmadában van, de oda jó.

Frank Luck - 2013. 01. 26. 13:36

Máris helyesbítenék… a második rész rosszabb, a harmadikat meg kilőttem a felénél…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz