login |

The Walking Dead – 3×05: Hallo?

2012. 11. 12. 19:52 - Írta: human

179 hozzászólás | kategória: kritika,

Maradt a csúcsra járatás, idén nem pihen a sorozat? Joxer gondolatkisérlete valósággá válik? Spoilerekkel a tovább mögött, de előbb visszavesszük a poncsót. El a kezekkel Clint legjobb jelmezétől, csajok!

A faluval kezdeném, ahol kezdenek kiderülni a dolgok. Úgy tűnik a kormányzó lánya is átkerült ide a képregényből, de a múltkor úgy érezhették, hogy elég lesz az akváriumos tévéműsor cliffhangernek, így csak most fedték fel. Bizony, a “csak jót akarok” csávó perverziói kezdenek a felszínre bukni, meg az egész idilli kisváros betegsége eluralkodni. Ezek a kisvárosok sosem jók. Mondjuk Whoopi már le is lépett onnan, jól érezte a helyzetet.

Andrea itt még csak szomorúan néz barátja után, de miután végignézi a furcsa wrestling meccset, ahol a gumikorlátot zombikkal helyettesítik (gazdasági szempontokból;), nos ő is rádöbben, hogy ebben a közösségben nincs minden rendben. Mindeközben még valami kísérletet is emleget a doktor, szóval lesznek itt érdekes dolgok. A szenny már kezd a felszínre kerülni.

Mindeközben a tényleg embernek megmaradt túlélők a börtönben dolgozzák fel a múltkori mészárlás utóhatásait. Rick a sokkjára rengeteg zombi lemészárlásával reagál, eljutva addig, amelyik megette a felesége tetemét. Ő jár a legrosszabbul, de persze agyatlan lény ez már, nem is fáj neki a dolog. A többiek pedig válaszolnak a múltkor feltett kérdésetekre: a bébinek kaja kell. El is mennek érte. Miközben eltemetik a halottaikat. Nem került elő senki a múltkori áldozatokból, csak T-Dog kapott egy “jó ember volt” búcsúbeszédet. Hiába na, mindenki szent, miután meghal.

Igazából megint a börtön-csapattal foglalkozó percek voltak az erősebbek, talán mert a romlott kisváros úgy magában nem elég erős téma? Vagy csak egyszerűen sokkal jobban érdekel Rickék sorsa. Inkább ez utóbbi lehet. Az biztos, hogy az előző részek érzelmi hullámvasútja után ezúttal egy szemét cliffhangert kaptunk, hiszen renget új szálat nyithat az a telefoncsörgés. Hallo?

A képregényspoilereket pedig itt hagyjuk, direkt van neki másik poszt.

179 hozzászólás Ne habozz!

_Peter - 2012. 11. 12. 20:10

Akkor ide is:

Értelmetlenül vették el tőlünk a Merle és T-Dog találkozást. Feláldozta magát, de Carol ezek szerint csak percekkel élte túl. Nem mintha hiányozna, de ez így nonszensz. Egyébként tényleg nem mutatták múltkor a halálát, simán lehet rögtön az ajtó után nekirohant egy zombinak.

Michonne közeli képek alatt kifutok a világból. A Governor bulija kemény volt. Andrea most már elhiszi valami tényleg nem stimmel.

A telefoncsörgés mekkora flash volt Rick arcán, hosszú hónapokkal a civilizáció vége után egy ilyen.

Ja és kislááány!

Tier - 2012. 11. 12. 20:17

Lincoln egyszerűen zseniális !

Nagyot ütött a jelenete és nagyon sajnáltam az azt követő vágást, ami atomlámára sikerült, de nem árnyékolta be a játékát szerintem.

Emellett persze a sztori is nagyon rendben van és bár nekem kifejezetten tetszett a 2. évad, azért ez 2 nagyságrenddel fentebb helyezkedik el : )

Keep goin’

Én - 2012. 11. 12. 20:18

Gyenge rész volt, unalmas és vontatott, folyamatosan azt vártam mikor lesz már vége, az első 4 után most leálltunk kicsit, Carol simán élhet, nem mutatták, még 3 rész kiváncsi vagyok mi lesz itt még

Llew - 2012. 11. 12. 20:29

Beteg egy rész volt azt meg kell hagyni, de a tempó maradhat. A Kormányzó hülyébb, mint Hershelék voltak.
A kisváros meg túl szép volt, hogy igaz legyen. Mondjuk a többségnek biztos így sincs fingja se a dolgokról. Érdekes lesz, hogy mi oka van a Kormányzónak összetartani ezt a közösséget.
Az meglepett, hogy Carolnak is meszeltek. Azért vagy a halálát vagy a temetését mutathaták volna.
Rick zombija nagyon éhes lehetett, ha ruhástól csontostól befalta Lorit, mikor T-Dogból másik három is elég sokat meghagyott. Ez kicsit erős volt.
A vége odavágott. Ki a fasz tudhatja, hogy pont ott lesz valaki, vagy pont Rick annál a telefonnál?
Ha kicsit észhez térnek helyrepofozhatnák a helyet, mert ha a múltkor a kis fekának mentek a generátorok, akkor ők ne már tábori lámpával világítsanak a blokkjukban.

Llew - 2012. 11. 12. 20:30

Én:
Carolnak ástak egy sírt, meg eltelt legalább egy nap. Ha élne már előkerült volna.

superpityu - 2012. 11. 12. 20:32

jó rész volt, idén nem nagyon küszködnek a dolgokkal, belecsapnak a közepébe.

Andrea remélem rájön, hogy el kell takarodnia arról a helyről. és a barátnője után szaladni, ha nem akar olyan nyomorék lenni mint a városlakók.
Hát így test nélkül nehezen hiszem el, hogy Carol meghalt, de simán lehet. nekem az jutott eszembe, hogy lehet, hogy börtön egy másik részéből indult a hívás, esetleg Carol keveredett valahova, ahol nem történt még tisztogatás.
az viszont tök fura, hogy milyen kevesen élnek már a régiek közül.

Réka - 2012. 11. 12. 20:46

Én nem érzem, hogy Merle és T-Dog találkozása annyira egetverően fontos lett volna, persze az ő bénasága miatt ragadt végül Merle a tetőn, de akkor is szerintem inkább Ricknek tartogat egy jobb egyenest a csili-vili új kezével, mert ő bilincselte meg.

_Peter - 2012. 11. 12. 21:05

Ez igaz, azért megnéztem volna a találkozást. De a Merle és Daryl találkozás, illetve persze Rick is tényleg nagyobb erejű lesz. A hívó fél miatt várom legjobban a következő részt: vajon új szereplő? Michonne akár? A Governor? A pilotból a fekete fickó a fiával? Vagy Rick csak elvesztette már az eszét?

botha84 - 2012. 11. 12. 21:13

Na most végeztem, kissé zavaros volt.

Ott van ugye Carol, ha meghalt elég furán lett lezárva. Ha él, akkor legalább annyit mondtak volna h lemondtak róla. Az h a pocakos zombi felzabálta Lorit nem esett le elsőre, ezek szerint így több, mint 2 évad után sem vagyok elég beteg… :)
Daryl kezd előtérbe kerülni, mutatják az emberi oldalát…szóval ezt az évadot tuti nem éli túl… :S

Réka - 2012. 11. 12. 21:16

Ó, tényleg, Lennie James-t a pilot óta nem is láttuk, pedig már annyit beszéltek róla, hogy esélyes, hogy visszahozzák.
Rick meg az új rész bemutatójában annyit mond a telefonba, hogy “we are dying here” ami tényleg szólhat akárkinek, és basszus, meging ott tartok, hogy alig várom a hétfőt, 5 rész alatt több akció volt, mint az előző 2 évadban összesen. :D

zolivoros - 2012. 11. 12. 21:21

a hallo-ért teljesen oda vagyok, hiányzott már egy ekkora wtf.

carol teljesen érthetetlen. minek így kiírni? ha meg mégis él, akkor kit temettek? számomra ez zavaros.

mint ahogy lori is. fogtam a fejem, amikor megláttam a nagy pocakos zombit, ilyet eddig nem csináltak a walking dead-univerzumban a zombik, hogy valakit csontig felzabáltak, ráadásul mindössze 1-2 óra leforgása alatt, ekkora hülyeséget régen láttam.

a telefon és daryl mentett.

ALDO - 2012. 11. 12. 21:34

Elég szimbolikus volt, amikor Daryl a sírra tette a virágot. Carol és közte volt egy ezzel kapcsolatos párbeszéd, amikor Sophiát keresték.
De akkor most kiket temettek el, mert elvileg három sírt ástak? (T-Dog, Carol és a néger gyerek?)
A telefoncsörgés a végén ütött. Legalább féltucat kérdést felvet.

_Peter - 2012. 11. 12. 21:44

“De akkor most kiket temettek el, mert elvileg három sírt ástak? (T-Dog, Carol és a néger gyerek?)”

Nyilván nem a barátaik mellé temetik azt, aki rájuk szabadította a zombikat…

A három sír: T-Dog, Carol és Lori.

És igen, Lori meghalt mert elvérzett a császármetszéstől, Carl fejbelőtte és egy zombi megette. (csak mert még mindig vannak, akik szerint Lori zombi, Carol él… hát nem tudom milyen műsort néznek)

superpityu - 2012. 11. 12. 21:45

szerintem ez a temetés csak szimbolikus volt. elvégre loriból csak egy nadrág és egy pár csizma maradt. Carol után csak egy sálat láttunk, és csak T-dog maradványait tudták eltemetni, a mi tudomásunk szerint. engem zavar, hogy nem láttuk Carol hulláját, eddig a legutolsó mellékszereplők halálát is mutatták. habár nem volt egy nagy figura, de a csapat fontos tagja lett, így furcsa.

_Peter - 2012. 11. 12. 21:46

fél off: épp Bing Bang Theory után néztem ma a részt, és amikor a Governor játszik a kislányával: Penny! Penny! Penny! :)

Réka - 2012. 11. 12. 21:57

Azért szimbolikus temetésnek kicsit sok energiát feccöltek bele abba a gödörbe…
De egyetértek, nem igazán volt kit vagy mit belerakni, Carol-t pedig szerintem még viszontlátjuk így vagy úgy.

Kissur - 2012. 11. 12. 22:03

A Kormányzó nagggyyyon beteg. A halott kislánya haját fésüli? OMG! Már ott durva volt. Aztán jött Rick, aki a pocakos zombin töltötte ki a dühét. Nekem se esett le, hogy megette Lorit. Azt hittem egy másik terhes zombi, és megölte a gyerekét Rick, nehogy a kis poronty rájuk szabaduljon.
Ez a kölyök meg tök feleslegesen született meg szerintem. Igaz egy csomó idő elmehet azzal, hogy babusgatják. De mekkora lesz már, ha mondjuk a járkálók elől elbújnak, a baba meg felsír pont rosszkor. :D
Carol szerintem nem halt meg. Daryl pedig nem halhat meg!
Jó rész volt, elképesztő, hogy még mindig tudják tartani a színvonalat.

Bence7y - 2012. 11. 12. 22:05

Hallo? OMG!!!

Kicsit lassabb volt ez a rész a megszokottnál, de rosszabb semmiképp sem.

Attika91 - 2012. 11. 12. 22:09

Van egy elfajzott ötletem. :) Carol biztosan él és esetleg megtalálta Lorit és sikerült megmentenie (persze csak ha Carl mellélőtt).

_Peter - 2012. 11. 12. 22:10

“Azért szimbolikus temetésnek kicsit sok energiát feccöltek bele abba a gödörbe…”

Glenn amikor ásni kezdett, nem tudhatta mi történt Lorival. T-Dog testét (ami maradt belőle) megtalálták, nyilván Carolét is, ennyi.

Én nem is bántam, hogy gyorsan lezavarták a temetést. Ez egy ilyen évad, az előzőben Dale valószínűleg felolvasta volna a Bibliát is. Szerintem jó volt a kontraszt: igen, elvesztettek három embert a bandából, de ott az újszülött akiről gondoskodni kell. Nincs sok idő a gyászra. Aztán ahogy Daryl etette a kicsit és viccelődött a névadáson, mindenki kicsit jobban érezte magát. Csak aztán idővel ahogy a maradék bandánk és Woodbury története keresztezi egymást, nehogy a Governor dokija kísérletezni akarjon a babán…

Adrián - 2012. 11. 12. 22:12

Figyeltétek, Rick hogy szúrja a kést a zombi hasába ahol Lori van. Szerintem mérges rá, Lori egyszerűen öngyilkos lett…

Roby88 - 2012. 11. 12. 22:22

Nos gyerekek nekem az jött le a telefonos résznél,hogy az bizony akár Lori is lehet!Semmit nem láttunk a hullájából,ráadásul tény hogy a kissrác mellélőtt ezért nézte meg Rick a golyót,hogy az nem véres…a következő rész bemutatójából pedig az is kiderül,hogy Carol tuti él!Az egyik járkálóban ugyanis Carol kését találják meg.Érdekes lesz a következő rész:)

Vasile - 2012. 11. 12. 22:28

Lori reményt akart adni a kicsi születésével,ez egyértelmű,ezért áldozta fel magát.Viszont az is tuti hogy Rick kurvára berágott…

Alias - 2012. 11. 12. 22:36

A Walking Dead után Talking Deadben megerősítették a készítők, hogy Lori MEGHALT. Nem zombi.

i'm_rick_james - 2012. 11. 12. 22:36

1. Nem értem, miért mondjátok biztosra, hogy Carol meghalt. Nem mutatták ebben a részben – na és?
2. Lori felvágott hassal, félholtan túlélte. Persze, logikus.
3. Olvastam itt egy olyat, hogy Carol megmentette Lorit. Persze, aztán jött John Wayne, szeretkezett Kleopátrával, és ugrottak egy fejest az óceánba, aztán Atlantiszon élnek, amíg meg nem halnak. Jézus szomszédságában.

Réka - 2012. 11. 12. 22:36

Annyit mond, hogy “we are dying here…”

Isteee - 2012. 11. 12. 22:46

A telefonos részen nem tudom miért lepődtök meg? Jó volt nagyon, de ez nem a Revolution féle világvége. Sok helyen volt áram, víz, stb és a világvége filmeknél/soriknál is mindig a régi dolgok működtek mindig is :)

_Peter: nekem nem volt egyértelmű, hogy megette Lorit. Gondoltam rá, de: megeszik egy egész embert és csak akkora a hasa? A csontokat hová rakta? Carolt miért nem mutatták, hogy meghalt? A feka csávó sem halt meg a 2. rész végén, lett is belőle baj a 4. részben…

Szóval nem kell mindent a szánkba rágni, de nem lehet minden annyira egyértelmű, főleg, hogy elsősorban amerikaiaknak készült a sorozat és azért van jó pár logikátlanság, amibe bele lehet magyarázni azt is akár, hogy nem az és majd a későbbiekben lesz majd jelentősége… :)

Mert eddig ez sok sorozat kibeszélőjében megtörtént már…
Találgatni meg lehet ezerrel, főleg, hogy nagyon sokan nem olvastuk a képregényt és ez így izgalmas nekünk :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 12. 22:48

Roby88: Az nem Carol kése, hanem Carlé, amivel Lorit “megműtötték”…

Szerintem nem ette meg az a zombi Lorit, mert így nem lehet megenni senkit! Carl mellé lőtt, legalább is a golyóból ez jön le, így az lehet, amit sokan nem akarnak, 1. Lori hörög és bóklászik, 2. Carol és Lori kézen fogva küzdik le a szülés utáni depressziót!

Ha jobban megnéztétek volna, akkor az előző részben is látszik, hogy a kisbaba lány.

Rick lövése a zombin meg nem ért agyat, ha szőrszálhasogatnék, betette a szájába és lefelé célzott, így hacsak nem valami kanyargolyó, akkor annak a nyakon kellett volna kijönni. :)

Szerintem maga a rész nem volt az a leült és unalmas, mint ahogy egyesek mondják, ez a szint a jó, az eddigiek meg a még jobbak.

Isteee - 2012. 11. 12. 22:51

Behalok a ma esti dumákon :D

Soldierdsgn: hát én az előző részben a szülés után nem azt figyeltem, hogy milyen nemű a gyerek, volt ott elég izgalom akkor… :D

Hegedda - 2012. 11. 12. 22:53

Má’ bocs de nem rengeteg akart lenni az a renget?:)

Misonne összefüggő mondatai mély nyomot hagytak bennem:)

tedted - 2012. 11. 12. 22:53

KÉRNÉK SZÉPEN KÉT AGYHALOTTNAK FEJLÖVÉSES MODERÁLÁST:

Roby88 – 2012. 11. 12. 22:22
Alias – 2012. 11. 12. 22:36

Keila - 2012. 11. 12. 22:53

Azoknak, akik azon pörögnek, hogy Carl mellé lőtt: nézzétek már meg, honnan veszi fel Rick a golyót!

Soldierdsgn - 2012. 11. 12. 22:57

A baba neme mondatom mögé nem tettem ilyet -> :)
Csak véletlenül láttam én is, amikor kiemelte Maggie.

Tényleg a kardos leány szépen beszélt, ez a színes bőrűeknél a sorozatban a kiírással kapcsolatos is lehet :) Szeretem, ahogy néz komoran. :)

tompóó - 2012. 11. 12. 22:58

Fura egy rész volt. Már az is érdekes, hogy Lori néne szőröstől, bőröstől, csontostól mindenestől elfért egy olyan kis pocakban…:D Amúgy mik ezek foltos hiénák, hogy csontot (pl. combcsont) is simán elrágcsiznak??? Ja és tök szuper, hogy az oviban pont volt olyan tápszer, aminek még nem járt le a szavatossága!!!! (oviban mióta tartanak cumit, meg tápszert, felénk ez nem szokás, jah kérem ez ámeriká..) Az is fura volt, hogy Penny nem nagyon akarta aput megkóstolni(csak úgy ímmel-ámmal), pedig simán beleharaphatott volna egy jóízűt! A telefont szerintem csak képzeli Rick! Hogy működhet ennyi idő után a szolgáltatás, ha nem foglalkozik vele senki! Ha már itt tartunk, arra van valakinek válasza, hogy pl. az atomreaktorok (usában van jópár) még miért nem robbantak fel, hisz nyilván azokkal se törődik a kutya se?!

Dean - 2012. 11. 12. 22:58

“Az nem Carol kése, hanem Carlé, amivel Lorit “megműtötték”…”
“Carol’s knife”. Ez szerinted mit jelent? :D

Mark Bolt - 2012. 11. 12. 23:00

Attól féltem, hogy kivágja Lorit a zombi hasából, és láthatjuk megint a fejét. Szerencsére nem ez történt.
Azért durva. Most mit mond a kisfiának? Hogy benne van egy zombiban csizmástul az anyu, és ezért nem tudjuk eltemetni?

Llew - 2012. 11. 12. 23:00

“Szerintem nem ette meg az a zombi Lorit, mert így nem lehet megenni senkit! Carl mellé lőtt, legalább is a golyóból ez jön le, így az lehet, amit sokan nem akarnak, 1. Lori hörög és bóklászik, 2. Carol és Lori kézen fogva küzdik le a szülés utáni depressziót!”

Komolyan? Hány zombit láttál már embert enni? Beszarok baszki. Lori halotti anyakönyvi kivonata, vagy mi kellett volna még nektek, hogy elhiggyétek, hogy halott?

Mark Bolt - 2012. 11. 12. 23:01

Egyébként idáig ez volt a leggyengébb rész az évadban. És még így is veri majdnem a teljes második évadot. :)

Isteee - 2012. 11. 12. 23:01

Carl kését most találta meg Rick.

Remélem Michonne-t nem írják még ki.
Tény, hogy nincsen sok szövege, de kemény a csaj és ő volt a 2. évad végén az egyik wtf :)

HEFE666 - 2012. 11. 12. 23:04

A nagy vértócsától fél méterre, a golyón még lahat is látni milyen szépen összelapult.
Amig nem látok holtesteket, addig benne van a kalapba hogy élnek.

” Nem csak jó ember volt. A legjobb”
T-Dog!!! T-Dog!!! T-Dog!!!

bandy - 2012. 11. 12. 23:04

A kis vágottszemü kiadta az elkészült 1sírhely után, h ássanak még kettőt.Felmerül, h T-dogon kívül megvolt már akkor a két csajszi teteme/akkor nem lorival lakott jól a harapdáló,akit szétszurkált rick/ vagy valóban csak szimbolikus sírok azok.?

Thothoo - 2012. 11. 12. 23:05

Végülis bejött ez a rész is, tartotta a tempót.

Rick hisztije jogos volt, bár a pocakos zombi jelenetet nem nagyon vágtam.
Carol full biztos, hogy nem halt meg. A nyakamat tenném rá.
Viszont egy valami nagyon kiverte nálam a biztosítékot. Persze az íróknak érzékeltetni kell a kontrasztot a jó, és a rossz között, hogy mennyire romlott ez a kisváros stb .. De ez a gladiátor marhaság, hogy Merle gyepálja azt a hústornyot a járkálók meg ott hörögnek meg nyáladzanak tőlük fél méterre. Oké, megmagyarázták, hogy nincsenek fogaik. De ez kicsit sok. Tipikus amerikai show. Mint a pankráció. Csak jelen helyzetben van rá igény – ezzel nem akarok senkit minősíteni, félre ne értsétek – zombi apokalipszis idején meg szvsz baromira nem fér be. Örülnek, hogy a szörnyű külvilágtól elzárva élnek, fenntartva a normális, régi életük látszatát és arra van szükségük, hogy ilyen marhasággal “kieresszék a gőzt”?
Ezt leszámítva még a végén a telefonos jelenet nagyon birizgálja a fantáziámat.
A Kormányzó meg egy beteg állat! A rothadó nejével biztos összejár kufircolni is. Simán ..
Várom a folytatást!
Mellesleg a füzetben a millióegy vonalka az mi volt?

_Peter - 2012. 11. 12. 23:07

Úgy tűnik a zombik már köztünk vannak.

Ha egy szereplő hulláját nem mutatják, “csak” drámaian elköszön egy monológgal, elvérez a császármetszéstől, fejbelövik, megeszik, de még ezek után is bekommenteli a zombija azt, hogy Lori telefonál! :DDD
És még a színésznővel, készítőkkel csinált interjúk sem győzik meg.

Aztán a másik zombi fajta:
Ha épp valami csoda folytán nincs képregény spoiler, jön egy másik az előzetessel.

Mindig egy élmény a TWD topik itt a junkie-n…

Isteee - 2012. 11. 12. 23:07

Az a sok vonal lehet az eltelt napok száma, nem?

digweed - 2012. 11. 12. 23:08

Ez elég gyenge rész volt,Michonne meg rohadt idegesítő a bamba bunkó fejével.

tompóó - 2012. 11. 12. 23:08

Thothoo

Biztos strigulázza a napokat mióta zombi Penny.

Keila - 2012. 11. 12. 23:11

HEFE666: konkrétan egy vér/agytócsából szedi fel a golyót. Ott van ugyan az az idióta AMC felirat, de simán látszik.

Dean - 2012. 11. 12. 23:14

Egyébként ha megnézitek a kis duci zombit, nem tudta az teljesen lenyelni Lori-t…:)

Isteee - 2012. 11. 12. 23:15

_Peter: addig jó, amíg élmény :D

Soldierdsgn - 2012. 11. 12. 23:20

Dean annyi látszik, hogy hajszálak és némi trutyi lóg ki a szájából, de egy koponyát, vagy egy hosszú combcsontot, a bordákat és stb, hova tüntette?

Nema - 2012. 11. 12. 23:22

Szerintem Koós János telefonált, és majd a következő rész főcímdala a Sír a telefon c. megindító sláger lesz, a háttérben pedig láthatjuk, amint Lori felvágott hassal és átlőtt fejjel táncol.

Dean - 2012. 11. 12. 23:25

Szerintem lazán magába tömte, ki mondta, hogy ha szétszakad a gyomruk meghalnak? :D Ezek mindig éhesek.

ALDO - 2012. 11. 12. 23:28

“Hogy működhet ennyi idő után a szolgáltatás, ha nem foglalkozik vele senki! Ha már itt tartunk, arra van valakinek válasza, hogy pl. az atomreaktorok (usában van jópár) még miért nem robbantak fel, hisz nyilván azokkal se törődik a kutya se?!”

Az “Élet az emberek” után című doku sorozatban volt egy ilyen rész. Ott elmagyarázták, hogy a teljes infrastruktúra mennyi idő alatt amortizálódik le, ha eltűnne az összes ember. A sorozatban kb. egy év telhetett egy, max. másfél. Ennyi idő alatt azért még nem látványos a civilizáció hanyatlása. Ráadásul nem tudhatjuk, hogy mi van odakint, mert csak ezt az egy tucat embert mutatják. Lehet, hogy vannak még odakint olyan emberi csoportok, akik sikeresen felvették a harcot a zombik ellen és vannak tartalékaik.

Soldierdsgn - 2012. 11. 12. 23:38

Megnézem, ahogy egy fejet lenyel :) remélem lesz akkor flashback :)

_Peter - 2012. 11. 12. 23:43

@tompóó

Igazából én vagyok hülye, amiért ilyen hülyeségekkel foglalkozok, mint a kommented, de türelmes ember lévén tessék:

A zombik akár el is rághatják a csontokat, mert zombik. Ha logikát keresel, akkor már a zombik puszta létén is fennakadnál, de mégis nézed tehát ne csodálkozz, hogy a zombik csúnyán elintézhetnek egy embert. Milyen ovi?! Nekem egy háznak tűnt, ahogy Maggie belépett láthatóan volt ott kisbaba. Hihetetlenül meglepő módon kiságy, cumi, pelenka is volt. A tápszer halmazállapota por, konzervdobozban. Tudod mi az? Vezetékes telefon simán működhet, ha a telefonközpontban megy egy generátor. Atomreaktorokat leállították a balhé kitörésekor, vagy számítógép tette automatikusan. Remélem megnyugtató válaszokat kaptál.

troll on: ha azt írjátok Lori él (LOL), akkor Jenner doki is él! Hiszen nem láttuk a hulláját! Igaz, felrobbant a CDC, de nem mutatták a hulláját! NEM MUTATTÁK!!!!4444négyNÉGY

Soldierdsgn - 2012. 11. 12. 23:52

De miért nehéz feldolgoznotok nektek a mi álláspontunk?
Mennyi idő telhetett el amíg Lori meghalt és megtalálta Rick a helyet? Addig csak nem zabálják 0-ra??? Mindig maradtak eddig csontok, most, de pont most miért nem? Miért nem tudtak hullát mutatni itt, miért az üres helyszínt? de ha meg azért nem mutatták, hogy méltóságteljesen búcsúzzon Lori a sorozattól, akkor legalább egy premierplán kezet, vagy valamit, hogy tudjuk, hogy halott, ott van..stb, miért egy kétes telerakott zombit mutatnának? Pont ezért, hogy mi vitatkozzunk ezen és hogy nagyon várjuk a következő részt! Szerintem bugyuta dolog lenne( és nem méltóságteljes), ha egy zombi falta volna fel teljesen Lorit!

pepe úr - 2012. 11. 12. 23:56

lehet, hogy egy résszel korábban kellett volna írnom, de mindegy: hershel papa láblevágása jóval nagyobb eséllyel végződött volna halállal, mint lori császármetszése, kis óvatossággal semmilyen fő eret, szervet nem érintett volna a beavatkozás, és utólag is össze lehetett volna varrni, ha nyugton fekszik (egyszer személyesen segédkeztem egy ilyen esetnél, igaz másféle emlősnél :).

viszont amit végképp nem értettem, hogy miért kellett felmetszeni? oké, ha meghal a gyerek… de 1. nem értem miért halt meg volna meg? (lehet valami elkerülte a figyelmem?) a nagyanyám két napig vajúdott, talán még mindketten kibírtak volna egy fél órát, 2. ha meg is halt volna, fogak hiányában nem hiszem, hogy kárt tudott volna tenni loriban. nem értem, hogy ilyen czifra világban, miért van értelme egy védtelen gyermeket világra hozni, egy önmagát és másokat ellátni képes felnőttel szemben, akinek ráadásul még mindig ott van egy nevelni való kölyke. fölháborító kéremszépen.

Irodai Patkany - 2012. 11. 13. 00:04

Ki kéne tenni a poszt alá egy Lori él, Carol él szavazást ;)

Nema - 2012. 11. 13. 00:11

@Q: Csak nem a néger csávó és a fia az s101-ből? :D

painkiller91 - 2012. 11. 13. 00:21

Sztem a telefont beképzelte Rick.Mit keresne ott egy százéves telefon?

A. - 2012. 11. 13. 00:24

Nem láttam még a részt, de omg Norman Reedus poncsóban? Már itt a karácsony?
köszi a képet:)

Nabu - 2012. 11. 13. 00:32

Azon azért nagyot röhögtem, T_dog volt a legjobb ember. Az írók ugyan b***tak bármilyen karaktert is írni T-Dognak, de most így utólag ilyen szép mesékkel elmagyarázzák, hogy valóban ő egy nagyszerű ember volt csak nem mutattuk meg. Egyébként jó rész volt, bár ez a Lori-Carol dolog elég zavaros, ez nem tetszik. Most csak a negatívumokat emeltem ki mert morcos hangulatban vagyok, egyébként remek rész volt, bár gyengébb mint az eddigiek.

Jeol - 2012. 11. 13. 00:38

“1. Nem értem, miért mondjátok biztosra, hogy Carol meghalt. Nem mutatták ebben a részben – na és?”

Ástak 3 sírt. Betemettek 3 sírt. De persze az egyiket lehet csak azért, mert a 2 börtöntölteléknek el volt zsibbadva a teste a több hónapnyi egyhelyben maradástól, és féltek, hogy trombózist kapnak. Kellett a testmozgás nekik, na.

HerrTopi - 2012. 11. 13. 01:06

Most nem azért de a legvalószínűbb hogy a börtön belső telefonhálózatának egyik tagja a telefon… Szóval valaki megcsörgette az összes telefont, hátha felveszi valaki… Rick éppen ott volt… Szóval szerintem valaki a börtönből telefonált… Pl Carol vagy akárki

HEFE666 - 2012. 11. 13. 01:08

Glen simán megásatta a két fegyencel a saját sírjukat :)

“Q”
Azért csak nem bírtad ki hogy ne nyögjél be valamit mégis. Eddig simán azt hittem hogy Daryl rátelefonált “SZa..l végezted a munkád, le vagy váltva”.

Pocok - 2012. 11. 13. 01:30

Lori halott. Ez biztos.
Viszont Carol meg nem biztos. Egyértelműen élt, amikor utoljára láttuk. Szóval ne mondjátok, hogy megdöglött.

puzsér robi - 2012. 11. 13. 01:37

kritikát vártam, de storyt kaptam, bocsi srácok they are awsome all the time, de esik a minőség.

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 01:53

Hát ha szórakozás, akkor inkább nézem a bunyót, mint ássak! Nem elfáradni, “szórakozni” akarnak!

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 01:55

A túl hosszú műkezet meg hagyjátok már, miért ne lehetne pont olyan hosszú (kitöméssel vag mittomén) mint a másik keze? Direkt levette és látható volt, hogy rövidebb a keze, az, hogy amit rászerelt az hosszabb, az miért baj? Lehet ott valami puha van belül, hogyha üt, akkor a csonk ne egyből a fémhez érjen… bármi lehet!

Lajoska67 - 2012. 11. 13. 02:14

A telefonos rész érdekes, de beröhögtem rajta. Pont olyannak tűnt, mint az a bizonyos közvetlen vonalas telefon Washington és Moszkva, ill. Budapest és Moszkva között (csak ez nem volt piros). Még azzal lehetett volna jobb, ha a “hallo” után bemondja, hogy “Mr President?!”.

liberatore - 2012. 11. 13. 02:46

Nema
Tényleg, mekkora lenne, ha visszatérne a srác meg az apja. :D A csávót így is szerettem a Jerichoba, jó színész. Most, hogy így felvetetted, egyre jobban tetszik a gondolat. Vagy lehet akár Carol… :D

kempmove - 2012. 11. 13. 03:20

Gyenge rész volt a többihez képest.

T-Dog: spinoffot neki!!!

Carolról nem tudunk semmit, Daryl jobban megzuhant volna ha elveszíti lelkitársát. Elment volna egész napos motoros körútra egyedül durcizni.

Most már amúgy is kevesen vannak:

Hershel + két lánya =3
Daryl+Rick+Carl=3
ázsiai gyerek + a 2 rab=3
+ a névtelen baba=1

10 fő

Ebből is Hershel, a baba meg a fiatalabb lányka kb. semmit nem ér, ha harcolni kell, utóbbi még legalább el tud futni:)

Michonne végre lelépett, én ott azt hittem hogy a barikádon lévő géppisztolyos ott helyben szétlövi. Hülye naiv Andrea megérdemelné, hogy a doki vmi kísérletet csináljon rajta.

Telefon:

Csak tippelni tudok, Lori?
Esetleg vmi teleshop-os közvéleménykutató?

Vagy szimpla téves hívás…

mivanmar - 2012. 11. 13. 03:52

kempmove: hehe, erről a teleshoposról ez jutott eszembe: http://pbfcomics.com/202/

Ami meg a műkezet illeti, könnyen megeshet, hogy pont nincs végtagprotézis-készítő szakember a csapatban, és nem tudtak pontosan méretre legyártani Merle-nek egy mozgatható ujjú robotkart… Sufnimegoldásnak meg szerintem remek :)

protozoa - 2012. 11. 13. 04:17

Csörr-csörr-csörr-csörr

– Hallo!
– Jó napot kívánok! Mondja csak, hisz ön a világvégében?
– Meg fogunk halni!
– Ez remek, úgy látom, hogy foglalkoztatja a kérdés. Tudja meg, ez immár elkerülhető, megmentheti magát és a szeretteit.
– Khm….. khm…… hogyan? Az Isten szerelmére, hogyan?
– Csak adja meg a címét és elküldjük…
– Küldjék a fenébe is, amilyen gyorsan csak lehet!
– Na, szóval csak adja meg a címét és elküldjük az Őrtorony legfrissebb számát, amiből megtudhatja, hogya…

– Erről is te tehetsz, Lori. Mondtam, hogy ne add meg a Jehova tanúinak a számunkat!

HEFE666 - 2012. 11. 13. 05:00

Most vettem észre, hogy csak két sír volt betemetve.
Lehet hogy T-Dog él és immunis a zombikra?

jnsz - 2012. 11. 13. 08:05

Szerintem a sok vonal azt jelképezi, hogy Penny “halála” után Fülöp megzakkant, és onnantól lett a rendes családapából pszichopata governor.

Tier - 2012. 11. 13. 09:02

_Peter: “Vezetékes telefon simán működhet, ha a telefonközpontban megy egy generátor.”

Tudod mi az a generátor és mi az a telefonközpont ? : )
Nem.

Akkor miért írsz le ilyen hülyeséget?
Nyilvánvaló, hogy a telefon nem működik, max elképzeli Rick.
Persze lehet, hogy tévedek, hiszen mégiscsak egy képregény adaptációról beszélünk.

winnie - 2012. 11. 13. 09:05

“Hihetetlen hogy nem lehet úgy végigolvasni a kibeszélőt hogy ne fusson bele az ember spoilerekbe, ráadásul feltüntetés nélkül.”

ilyenkor írd le, hogy mire gondolsz, hogy lehessen törölni.

winnie - 2012. 11. 13. 09:06

“kritikát vártam, de storyt kaptam, bocsi srácok they are awsome all the time, de esik a minőség.”

a poszt leginkább azért van, hogy kibeszélési lehetőség legyen.

winnie - 2012. 11. 13. 09:07

azon, hogy ki halott érdemes vitázni, vagy az interjúkban nem mondták el, hogy xy meghalt vagy sem?

pöttöm - 2012. 11. 13. 09:46

Nagyon jóóóóóó volt ez a rész is!! Tetszett, volt megint izgalom, felvetődtek kérdések. Nekem nagyon bejött eddig a 3.évad minden egyes része.
Egyébként már jó ideje Daryl a kedvencem, és Whopit is bírom, látni fogjuk még, szerintem.
Ez a kisváros nagyon bizarr, ahogy a kinti káosz ellenére bent a nők virágmintás nyári ruhában és tökéletes frizurával sétálgatnak. Mintha minden a legnagyobb rendben lenne.
Governor meg, hát.. rohadt ijesztő. Vajon milyen titka van még?

Stvo - 2012. 11. 13. 10:07

Szerintem Carol nem halt meg. Sokan írták, hogy de ástak három sírt és be is temettek hármat stb. Többször előfordult már a valóságban, h test nélkül csináltak egy sírt jelképesen…hiszen nem mutatták Carol testét, hogy megtalálták volna. De ettől függetlenül bugyutaság dolgozni vele de hát van ilyen…

chulo - 2012. 11. 13. 10:52

na vmiért ki lettem moderálva, lássuk finomitva maradhat-e…
jó volt, jó volt. vúpinak legalább van esze, Andrea meg most aztán pisloghat, hogy hogy a fenébe fog elhúzni ebből a zakkant városból. Bár az se jobb ha meglóg, aztán utánaindul vúpinak. Egy nap előnye van, ha nem találja meg akkor lesz csak nyakig a *kalamajkában. Bár nem hiszem, hogy másodjára csak úgy kinyitják neki a kaput, hogy menjél aranyom ahová jólesik.
Amikor a kormányzó a kislánnyal szórakozott az nálam annyira nem csapta ki a biztositékot. Az már inkább hogy a lány meg se próbálta harapni. Iszonyat szitu leheet igy elvesziteni egy gyereket. Vupi igazán megérthetné, hisz ő is a járvány kitörése óta hurcolászta a saját zombijait. (itt volt vmiféle képregényes utalás, az lehet h tényleg nem kellett volna, bár a sztorihoz nem sok köze van, mindegy)
az a pankrációs jelenet volt a mélypont nálam. Marha felesleges volt. Oké, hogy unatkoznak, meg le kell vezetni a feszültséget, de akkor ássák inkább fel a környéket aztán vessék be, nem lesz erejük hülyeségeken agyalni. A doki kisérlete érdekes lehet. Mikor kimentek a begyűjtött zombikért és első másodpercben volt az a pörgő *izé, akkor azt hittem hogy befogtak pár zombit áramot termelni mint a Conanban (csak ott ugyi nem áram jött). Merlének meg hülyén áll a műkéz, nincs jól megcsinálva, túl hosszú.
Carol szerintem él. Nem létezik, hogy eddig mindenki halálát szép részletesen megmutatták, ő meg csak úgy eltűnik a fénybe. Bár akkor mi a jó francért nem nézett még vissza? Lehet hogy valami necces helyen van, vagy olyan debil mint a kicsi lánya volt.
Aki szerint Lori még él – hülye vagy fiam, ülj le. Felvágták a hasát, a fia vagy fejbe lőtte, vagy nem (inkább igen), mindegy is, mert nyitott hassal, ájultan olyan sokáig nem húzná egyedül. Azt mondjuk nem vágtam hogy tudta bepuszilni annyi idő alatt 1 zombi annyira hogy semmi se maradjon belőle. Fizikailag képtelenség. (és ezt most nem úgy értem mint azok akik azzal jönnek hogy dehát ha megeszi akkor kakilnia is kell a zombinak, hanem hogy ha én megennék valakit aki akkora mint én az nem férne belém)
Az mondjuk poén volt ahogy felnézett Rickre a zombi. Néha én is szoktam igy mikor totál bezabálok…ehhhh, rám se nézz, felrobbanok úgy televagyok :D
Pici baki, hogy nem durrantotta szét az agyát a zombinak Rick, mert úgy tartotta a pisztolyt, bár aztán a falon már ott volt a cuccos.
Hörsöl egész jól birja, nem tudom mennyi idő telhetett el mióta szakszerűen leoperálták a lábát, 1 hétnél több biztos nem. Hála a jó égnek nekem még nem volt ilyen – le is kopogom – de szerintem azért a lábadozás az rohadtul fájdalmas tud lenni. Mindegy, ez is részletkérdés.
a végén gondolom mindhárom sir üres volt. Lorit ugye nem hozták ki, T-dog akármennyire A LEGJOBB volt, nem sok maradt belőle, vödör kellett volna hozzá, Carolt meg ugye nem mutatták.
A telefonos részhez – naaagy wtf-ot akartak csinálni az írók de én speciel csak nézek hogy ezt így hogy? Ki a fene tudhatta hogy bent a börtönben valahol ott lesz a telefon mellett Rick. Gondolom, mivel börtönről beszélünk nem a nagyfényes Californiából keresik őt, hanem max egy belsős vonalról lehet szó, ami leszűkiti a lehetőségeket. Bár még mindig nem értem hogy tudhatta bárki is hogy ott van. Lehet hogy felhúzzák csak itt az agyunk, aztán kiderül hogy Glenn szólt oda hogy ne szórakozzon tovább hanem jöjjön ki mert van most már 2 kölyke is akit fel kéne nevelni, csak már nem mer megint odamenni hanem a belsős telón csörög oda.

_Peter - 2012. 11. 13. 11:30

@Tier
Nem vagyok távközlési szakember, de valami azért rémlik általánosból. Simán működhet a telefon. Ahogy a börtönben is van áram a generátor miatt, máshol is működhetnek még rendszerek. Ha modern hálózat, ahhoz kell áram, nem? Most azt konkrétan tényleg nem tudom, régi analóg hálózaton a telefonközponthoz kell-e áram vagy anélkül is él a vonal és csak valaki kapcsolgatja, próba szerencse alapon valahol felveszik, így véletlenszerűen felhívta a börtönt. Majd kiderül. Az is lehet csak egy sima belső vonal, és a börtön életben maradt karbantartó szakija hívott egy másik részlegből. (amennyire figyeltem az egész börtönt még nem pucolták ki és nem fedezték fel) Igazából pont nem érdekel a technikai magyarázat, lényeg lehetséges, hogy működik és nem csak hallucinált Rick.

Carol téma, aki nem csak a hentelést figyeli:

A három sír mellett:

Ha élne Carol, Daryl vajon nem keresné, amikor a kendőjét megtalálta? Ha élne Carol, akkor Daryl miért tenne a fehér virágot (utalás előző évadra) a sírjára? Ha élne Carol, akkor Carl miért említené a kisbaba lehetséges nevére Spohia, Amy, Patricia stb. (tehát akik már meghaltak a társaságból) mellett Carolét is?

Ezek után az lenne 100% gagyi ha a következő részben előkerülne egy karcolás nélkül.

imi - 2012. 11. 13. 11:36

Ez a 3. évad kegyetlen jó eddig.

Egyébként miből gondoljátok, hogy az az egy zombi ette meg Lori-t? A többi talán már odébbállt…

Marcipáncica - 2012. 11. 13. 11:57

szerintem egyértelmű hogy ez az egy nem ehette meg. egy egész ember nem fér bele egy akkora pocakba. sőt egy 3x akkorába sem. Lorit nagy eséllyel szétkapták, csak lehet ez ette a legtöbbet, kicsit megfáradt és lepihent :DDD Carol témában továbbra is megvan a véleményem, de ezt már a másikon kifejtettem… :P

Hegedda - 2012. 11. 13. 12:14

Ha már a telefonon rugózunk, emlékeim szerint ha a vezetékes (oldschool :D) rendszerbe egyik oldalról van betáp és nincs vezeték szakadás akkor működik….
Bocs ha túl kockának hangzik:)

human - 2012. 11. 13. 12:24

igen, a telefonhoz nem kell a falba áram

Carol még élhet amúgy, direkt ködösítek fenn, de aki Lori halálán rugózik…

Isteee - 2012. 11. 13. 12:26

Nem emlékszem, hogy lett volna szó arról, hogy az infrastruktúra működése megszűnt. Ahogy korábbi részekben is volt áram, víz, gáz, nem értem miért egy telefonon akadtok fenn?
Persze, nem használták, mert kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, mobilt főleg nem használtak.

Isteee - 2012. 11. 13. 12:33

Hegedda: jól mondod, gyenge áramot kap a telefon vezetéken keresztül. :)

Ginevra - 2012. 11. 13. 12:33

@pepe úr: lehet, hogy nagymamád két napot vajúdott, de hogy közben nem kezdett el vérezni, az tuti…. Ugyanis ha valaki vérzik-ahogy az ugye történt Lori esetében-, (nem a gátmetszés eredményeként, mert az ugye más tészta) az nagy gáz… , olyannyira az, hogy megfelelő kórházi ellátás híján pusztán a vérzésbe is belehalhat maga az anya IS meg a magzat IS (mert az utóbbi nem tud megszületni, mivel a placenta elállja a kivezető utat), az anya meg a vérveszteség miatt. Vagyis ha nem a császárba, akkor akár ebbe is belehalhatott volna Lori. Lori tehát (lévén minden eshetőséget jó előre megbeszélt Hershellel) mérlegelt és döntött: a császárral a baba jó eséllyel életben marad, még ha ő meg is hal, míg ha nincs császár, nagy valószínűséggel mindketten meghalnak.

Ginevra - 2012. 11. 13. 12:38

Telefon téma: ha ti felhívtok egy vonalas számot, akkor ti tudjátok előre, hogy azt fel fogják venni??? Miért tudná a hívó, hogy Rick ott lesz 100% a vonal másik végén? Mi van ha valaki csak próbálgatja a telefonokat???:)))
Pl. Carol, mert mondjuk beszorult a börtön egy olyan részére, ahonnan baromira nem tud kijönni magában. Mert Carol nem kimondottan a harcos alakulat része volt, mint azt megfigyelhettük. Nem véletlenül kezdett el basic gyógyítást tanulni.

Ginevra - 2012. 11. 13. 12:39

Sírok: egy nincs betemetve.
1. sír: T-Dog, és igen, kikaparták a maradványait, és eltemették, ti nem tennétek ugyanezt egy szerettetek maradványaival??
2. sír: sztem egyértelműnek vették, hogy T-Dog mellett ugyanott meghalt Carol is, és kb. elfelezték a maradványokat.
3. sír: azért nyitott, mert Lorit nem sikerült összeszedni. Rick se talált ott semmit. Az amúgy kizárt, hogy egy zombi zabálta volna fel, de az lehetséges, hogy több zombi ette meg, csak a többi közben elhúzott a helyszínről, ez az egy meg ottmaradt, mert degeszre tömte magát.

gevin - 2012. 11. 13. 12:41

Carol él az ziher! És szép cliff-ként vissza is fogják hozni.

Ginevra - 2012. 11. 13. 12:48

Governor szál:

Kísérlet number one: nyilván nem véletlenül tartja magánál Pennyt. Valszeg abban bízik, hogy valahogy visszafordítható a folyamat.
Hülyeség? Nyilván, de Herschel nem hitt ebben ugyanúgy?
Kísérlet number 2: ennek nyilván egyszerű továbbgondolása, hogy ha nem visszafordítható, akkor mondjuk legyenek “idomíthatóak”, pl. úgy, ahogy Michonne is tette… Csak ugye Governor nem akarja megfosztani a lányát a karjaitól…
Kérdés, mennyire beteg/Mengele típusú a tudós… Mert logikus továbblépése a dolognak a mostanában született babákat vizsgálni, lévén -ahogy már korábban is írtam- bennük vígan lehet ellenanyag.
(Baba1-Lori névvel még nem rendelkező kislánya, és a várandós anyuka születendő babája a városban…)

MrSpock - 2012. 11. 13. 13:48

Mennyi tuti okosságot olvas itt az ember. :) De tényleg,miért akarják annyian itt,hogy Lori éljen? ezt várta mindenki hogy haljon már meg,és minden jobb lesz. Erre itt meg,biztosan él,nem halt meg és szinte várják,hogy visszatérjen. Persze megértem,mert akkor mit szidnának e remek évadban? Eddig lehetett hülyepicsázni,meg bárcsak ennék meg a zombik! Megkaptátok!! Tessék elfogadni ,túllépni rajta!

Kormányzó eléggé bizarr volt,ahogy a kislányát fésülte,kissé meg is skalpolta. Gondolom keresi a”gyógymódot” a maga módján kissé megzakkanva.
Rick keményedett ,és megzakaknt kissé,ahogy aprította a harapókat. És ami Lori megevését illeti,volt még ott pár útközben,nem hiszem hogy 1db kapta szét. A lényeg,hogy jó rész volt,és legalább történnek a dolgok,minden helyszínen. Kis pankrációs dolog,meg tényleg totál felesleges volt. De legalább Andrea láthatta mennyire elcseszett egy közösség :D

CK22 - 2012. 11. 13. 13:57

Évadnyitó óta a legjobb rész volt!Állandó izgalom, akció, nem semmi egy 5.részhez képest a 16-ból.
Lezárás pedig UH :D

CK22 - 2012. 11. 13. 14:03

Sírokról annyit, hogy a kis kínai ásott egyet, majd ásatott még két gödröt a rabokkal, vagyis 3 sírt ástak.
Lori+TDog +Carol az 3, de szerintem Carol elmenekült élve.

Kocsolas - 2012. 11. 13. 14:40

a govenor és a kis faluja a legjobb dolog amit sorozatokban láttam egy jó ideje. megépítették a második rómát borral és gladiátorharcal

B - 2012. 11. 13. 14:51

Aranyosak vagytok,ahogy vitatkoztok itt arról,hogy “tuti nem ette meg Lorit a zombi,mert így nem lehet felfalni senkit”, mindezt egy olyan sorozat kapcsán, ahol rothadó,halott emberek élőket esznek :)

kopee - 2012. 11. 13. 15:00

legjobb amit olvastam itt:

“téves hívás”

:DD

zolivoros - 2012. 11. 13. 15:17

én kizártnak tartom h lori élne, ő meghalt. én a logikátlanságát nem értem, miért kell elhitetni velünk, h az a zombi megevett 60 kilónyi embert csontostul, amikor eddig csak húst ettek a zombik? ha nem is egy tette, uszkve 1-2 óra alatt teljesen eltüntetni, lol. a baj, hogy a forgatókönyvíró megint félrészegen írt valamit.

sziki - 2012. 11. 13. 15:22

Én egyedül a Carol ágban vagyok úgy, hogy furcsának tartom, hogy nem keresik. Hiszen nem találták meg igazából semmilyen formában a hulláját. T-Dog és Lori elég egyértelmű, de Carol nem. Szerintem is él Carol.
A többi meg tényleg fölösleges agyalás, miért ne hívhatná valaki éppen azt a számot? Végső elkeseredésében pl.
És ki tudja, hogy hányszor és hogyan próbálkozott már?
Lorit meg nyilván nem egy darab zombi ette meg, ennyi. Meg ennyi erővel még odébb is cipelhették a csontjait.
Biztos vagyok benne, hogy ez a maradék 3 rész még kellő meglepetéssel fog szolgálni, szerintem nagyon jó az évad és nincs ezzel semmi probléma.

Smity - 2012. 11. 13. 15:33

Az a javaslatom, h az elozetesbol adodo spoilerek is legyenek tiltva. (athelyezve egy elozetes videohoz?)Sosem ertettem miert jo nezni oket. Kkulon drama, h resz vegenel EGYBOL toljak az arcomba – ugy kell ugranom a taviranyitoert, h ne halljak semmit.

Trane - 2012. 11. 13. 15:41

szerintem se halt meg Carol, csak húzzák az agyunkat..

de! akik még mindig abban a hitben élnek hogy Lori nem halt meg, azok mit akarnak még hogy felfogják végre hogy MEGHALT?!?! csomo utalás volt rá, drámai elbúcsúzás a fiától, császármetszés a koszos(!) padlón, meg se rezzent mikor kiszedték belőle a gyereket, Carl fejbe lőtte amit mutattak most hogy Rick megnézte a golyót és vértócsából szedte ki! dagadt zombiban ott volt, és nem véletlenül volt annak a szájánál se vörös hajszálak.. és ha még ez se elég akkor nézzétek meg az interjúkat SWC-el meg a készítőkkel, ott is egyértelműen leírják hogy LORI MEGHALT PONT.

winnie - 2012. 11. 13. 15:47

“Az a javaslatom, h az elozetesbol adodo spoilerek is legyenek tiltva.”

tiltva vannak elvileg, szóltam humannek, hogy csináljon külön posztot hozzá.

Emke - 2012. 11. 13. 15:59

Én 2x visszapörgettem a pocakos zombis részt. Amikor Rick a vércsóvát nézi a földön, a zombi felé, ott ugyan homályosan, de látszik valami hosszú hajas gombolyag, ami másodszorra nekem lerágott koponyának tűnt… Na az igazán durva az lett volna, ha legalább pár csontot mutatnak, meg a hajat/ruhát és ezt mutatják is totálban. A zombik csontokat meg ruhát is esznek? És valóban, 1 nap telt el… Okay hogy némelyik állat ösztönből annyit eszik, amennyi előtte van, de akkor is… o_O

Carol tuti hogy életben van, annyira nem elvont sorozat, hogy egyetlen utalás ne legyen a halálával kapcsolatban, szóval ez a mézesmadzag. A jövő heti trailerből meg már egyértelműen ki is derült.

Én azt hittem Michonne-t lelövik, ahogy elsétál, és Andrea ezt végignézi. Tök meglepődtem, hogy nem.

Nagyon jó az atmoszférateremtés a sorozatban. A békés, “boldog” falu utáni váltások a börtönre, well, szinte érzem a dögszagot.

Legyen már jövő hét!!!

kidwao - 2012. 11. 13. 16:04

Én attól tartok hogy az lesz mint a 24-ben, ahol kinyírtak/kiírtak rengeteg szereplőt nagyon rövid idő alatt, aztán a néző csak kapkodott hogy így már egy teljesen más sorozatot néz. Nem mondom hogy feltétlenül hiba amit az írok csinálnak, de igen erős, meggyőző karakterek kellenek ahhoz hogy feledtesse azokat akik már a kezdetektől részesei a sztorinak.

arazol - 2012. 11. 13. 16:04

Az a pufi járkáló, ami Lori HALÁLÁNAK helyétől békésen ücsörgött büförészve a fal tövében, nos, ő helyben fogyasztott, viszont a barátai elvitelre kérték a McLori menüt, mert fontos hörögni valójuk volt a börtön más blokkjaiban. Carol túlélhette, mert elég furcsa lépés lenne a forgatókönyvírók részétől, hogy úgy írják ki a sorozatból, hogy T-Dog feláldozza magát azért, hogy Carol élhessen, de Carol-t is elkapják a járkálók, de ezt mégsem mutatják. Így T-Dog halála is megkérdőjelezhető (mármint a körülményeit nézve), mert ha Carol-t is ki akarták írni, egyszerűbb lett volna úgy, hogy a folyosón letámadják őket a járkálók. De akkor meg mi sem tépnénk itt a billentyűzetet, hogy Carol-al most tulajdonképpen mi újság :D.

t.girl - 2012. 11. 13. 16:12

Jó kis rész volt, bár az előző nekem izgalmasabb volt. És az évad még mindig nagyon magason van az előző kettőhöz képest.

Woodbury engem annyira nem érdekel, lehet azért mert sok az unszimpatikus karakter, de érdekel hogy mit akar a tudós kikísérletezni. Azért szerintem durva már hogy a harcot mindenki élvezte, senki nem furcsálotta még ahogy láttam egy kiskölyök is üvöltözve szurkolt. Andrea végre belátta hogy Michone-nak igaza volt.

Rick nagy zombi-öldöklése teljesen érthető volt, nem igazán tudta felfogni a helyzetet hogy nincs többé Lori, és szerintem lelkiismeretfurdalása is van hogy az utóbbi hónapokban egyáltalán nem érintkezett Lorival, kerülte őt. De legalább igazi vezető lett. A telefon túlsó végén szerintem a börtönből lehet valaki. vagy még az is megfordult a fejemben hogy már beképzelte magának. Daryl és Maggie túrája azt hittem egy kicsit izgalmasabb lesz, és az a poncsó…. :D Carol tuti él, különben az írók úgy írták volna ki hogy az egyértelmű legyen. Lásd Merle is megúszta fél karral, pedig eléggé kilátástalan volt az ő helyzete is. Lori meghalt, de ezt már csak a hülye nem akarja elfogadni.

chulo - 2012. 11. 13. 16:19

A Carol szálhoz – tényleg nem értem hogy most mi történt. Lori és T-Kutya halálát megmutatták, Carol pedig kimenekült valahová. Daryl miért nem keresi, vagy legalább miért nem mutatták 5 másodpercben ahogy megtalálják a maradványait? Lehet én vagyok nehéz felfogású, de annyira nem volt hú de egyértelmű hogy mi is történt vele. A nagy babatápszer kereső hadműveletet ha ennyire kivesézték akkor igazán szánhattak volna pár percet Carolra is. Daryl és ő egész jóban voltak, szerintem az is egy jó jelenet lett volna ha megtalálják a testét, vagy legalább Daryl elmorzsol egy könnycseppet.
Azzal nem volt nagyon bajom, hogy Lorinak nem mutatták a szétrágott testét, az sok lett volna, de ez meg igy hülyén mutatott hogy 1 zombi megevett egy egész embert. Bár annyi értetlen ember van, hogy ha ott lett volna egy szétrágott cafat akkor is lennének akik mondanák hogy lehet hogy Lori bezombult/meggyógyult és elsétált és az másvalakié.

Soldierdsgn – 2012. 11. 13. 01:53 – kössenek a bacott nagy reflektorok helyett egy tv-t meg egy dvd lejátszót a hálózatra aztán nézzenek meg egy filmet, mert ez akkor is beteges, ráadásul szerintem olyan B filmes ötlet is hogy pankráció a zombik között :D
Azt meg pláne nem értem minek akarták etetni a dögöket akiket vupi lecsapott

Llew - 2012. 11. 13. 16:20

Hát, ha ezek után, hogy Daryl virágot vitt a sírjára, Carol előkerülne az nagyon béna írói húzás lenne.

Keila - 2012. 11. 13. 16:35

_Peter: ha téged ezek a “tények” meggyőztek arról, hogy Carol halott, akkor gratulálok. Csak egy kérdés: ha a csapat nem kereste/keresi Andreát, akkor Andrea is halott?
Lol

HEFE666 - 2012. 11. 13. 17:33

Többen jösztök azzal, hogy a szereplők, készítők interjúkban megmondják hogy mi is a helyzet: hogy terjed a vírus, ki halt meg ki nem.
Akkor sz…l végzik a munkájukat ha a szerintük nyílvánvalót kell magyarázniuk, mert a nézőknek nem jón át.
Pl ez a Loris téma. Ha bizonytalanságba akarják tartani a nézőt, akkor ne vágják a képünkbe az interjúban a megoldást. Oldják meg a sorozatban.

Vagy mikor ez a Kirkman gyerek megmondja, hogy harapástól, karmolástól zombul be az ember.
Nekem eddig annyi jött le hogy aki meghal és nem sérűl az agya az visszajön. De hogy vízzel, levegőben, vérrel, hússal, vagy akármivel terjed az nem tiszta még.

Mondtátok hogy nem a harapástól zombul be, hanem mert belehal a harapásba, vagy mi.
Hershel papát megharapták, oszt a gyors műtétnek köszönhetően nem zombult be, a CDC-s meg nem tudta megmenteni a feleségét meg mást se.

Elképzeltem hogy mikor elfogy a töltényük zombi fogakkal fognak egymásra lövöldözni csúzlival, mert akkor garantált a zombulás.

_Peter - 2012. 11. 13. 17:43

Hát ha ezek után gond nélkül előkerül azzal, hogy elbújt egy sarokban, akkor az írók nagyon gagyi megoldást választottak. Vagy mutassák ahogy meghal, vagy ne tartsanak neki temetést virággal és ne emlegessék a halottakkal együtt. Hanem kiabáljanak, keressék, akármi. Rohadt béna lesz, ha a következő részben előkerül egy karcolás nélkül.

Akarták keresni Andreát, de arra jutottak nagy eséllyel halott vagy ha él is, már biztos nincs a farmon. Ezért nem mentek vissza.

_Peter - 2012. 11. 13. 17:54

Kirkman ezt mondta: The rule is: WHATEVER it is that causes the zombies, is something everyone already has. If you stub your toe, get an infection and die, you turn into a zombie, UNLESS your brain is damaged. If someone shoots you in the head and you die, you’re dead. A zombie bite kills you because of infection, or blood loss, not because of the zombie “virus.”

Kicsit más, mint amit a szájába adsz.

Nem terjed sehogy, már benne van mindenkiben.

Hershel azért élte túl, mert Rick gyorsan cselekedett, nem tudott elfertőzödni a seb, és az amputáció után sem halt bele a vérveszteségbe.

Lori halálán nem tudom mi a bizonytalan. Elbúcsúzott, elvérzett, fejbelőtték, felzabálták. Ha még ezek után külön interjú kell, hogy elhigyjétek Lori halott és zombiként sem látjuk már, akkor nem a készítőkkel van baj…

Bence7y - 2012. 11. 13. 18:32

winnie:

Én is egy előzetesből fakadó spoilerbe futottam bele, még pedig abba, hogy valaki részleteket (+szöveg) írt le a következő promo tartalmából. A cliffhangerről van szó. Plusz hozzávehetnénk azt is, hogy jó lenne nem itt kibeszélni azt hogy a készítők mit mondtak és mit nem mondtak el különféle interjúkban, nyilatkozatokban, mert ha esetleg én azon filózom hogy xy meghalt-e, akkor marha idegesítő tud lenni az hogy beírják hogy ő már pedig túlélte, vagy tuti meghalt, mert a készítők elmondták..

sziki - 2012. 11. 13. 18:37

_Peter – 2012. 11. 13. 17:43,
na igen, de mi tudtuk, hogy él Andrea. Itt most a nézőkről van szó, nem a karakterekről.
Tény, ott csak valószínűsítik, hogy Andrea halott, hiszen nagyon el is szakadhatott tőlük, itt viszont fix, hogy ugye gondolják, hogy nem tudott messzire menni stb.
Közben meg tényleg, akár be is ragadhatott valahová, sokkot kaphatott a látottaktól és elbújt valahol. Ezer oka lehet, de ennek ellenére sem próbálták keresni.
Szerintem nem lenne gáz, ha előjönne, de valószínűleg valami meglepetés módon fog előkerülni.

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 19:11

Én arra fogadok, hogy a következőben előkerül a teste Carolnak valamilyen formátumba, vagy élve, vagy holtan, vagy élőholtan :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 19:25

Sokan mondtátok, hogy Penny nem akarta megharapni a kormányzót, hát nem tudom, én úgy láttam, hogy eléggé küzd vele, csak hát egy kislány, akit viszonylag könnyebb visszafogni, mint egy felnőttet.

A gladiátoros részhez, sajnálatosan az ember mindig is élvezte az ilyen és hasonló dolgokat, már az ókorban is, csak hát ott oroszlánnal és egyéb állatokkal helyettesítve a zombikat. Nem tudom miért vannak egyesen ezen fennakadva, vonatkoztass el magadtól, ne mindig azt nézd, hogy te mit csinálnál/akarnál!

jky - 2012. 11. 13. 19:39

Nem tudom, én ha túlélő lennék, nem hiszem, hogy ilyen zombis boxmeccs engem nagyon tudna szórakoztatni egy apokalipszis közepén. Idilli város ide vagy oda, csak foglalkoztatna a kíváncsiság, hogy mi van máshol, mi van másokkal, van-e gyógymód, vannak-e még túlélők meg úgy kb. mi van a világ többi részével…

Ha ki akarnak kapcsolódni, akkor zenéljenek, sakkozzanak, focizzanak vagy a jó Isten tudja, de hogy ilyen dolog szórakoztasson, ahhoz eléggé betegnek kell lenni… Főleg a kisgyereknél nem értem, hogy miért szórakoztató ez.

Előző kommentem törölve lett, pedig nem képregény-spoilereztem… Na a lényeg, hogy nem sikerült teljesen megfelelően képernyőre vinni ezt a részét a történetnek. Mármint hangulatban, ok-okozatban és hasonlók.

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 20:03

Láttad, hogy szórakoznak rajta? Igen, akkor nekik szórakoztató és lehet, hogy már unják a tábortűz kumbájáá és focizgatásokat, ezt adják, ezt nézik, gondolom nem csontra az egész városka volt ott, csak akit érdekelt! Ennyi! És honnan tudod, hogy nem ez szórakoztatna 1-1,5 év után téged ilyen helyzetben? Amint látod, nem nagyon akarják, hogy tudd mi van a falakon kívül, de ha te útra kelnél?! A fele banda olyan, mint egy agymosott horda!

Érdekesség, ha akartok látni egy beépített embernek álcázott zombit, akkor pörgessetek a s03e03 39:56-40:15-ig :) Egy rózsaszín inges kiscsaj, vagy rossz statiszta, vagy eltévedt a helyszínek közt :)

jky - 2012. 11. 13. 20:23

Az én felfogásom szerint semmilyen helyzetben nem lenne szórakoztató, ha még épeszű az ember. Persze könnyen lehet, hogy mindenki bekattant már ilyen helyzetben, ennyi idő alatt…

Andrea – Michonne ellentét jól be is mutatta, hogy nem kellene birkának lenni és elhinni, hogy minden szép és jó, és majd így fognak élni az idők végezetéig, amíg meg nem halnak. Az ott lakók tényleg sík hülyék lehetnek, ha nem vesznek észre semmit a dolgokból és csak élnek bele a nagyvilágba, ahelyett, hogy próbálnának összefogni és megpróbálni “válaszokat találni a kérdésekre”.

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 20:32

A beépített zombi(rózsaszín inges kiscsaj): http://www.youtube.com/watch?v=p7AJO6JDpKs

KFC - 2012. 11. 13. 21:16

Lori halála tuti. Carol lehet kérdéses visszatérhet zombiként és emberként is. Rick totál ki van merülve szellemileg, testileg ezért szerintem ez a telefonhívás nem valódi csak képzeli. Ha valódi akkor pedig valaki a börtön másik részéből itt Carol-ra is lehet tippelni. Kedvencem Daryl, Andrea, Michonne. Daryl és Michonne tipikusan azok a szereplők akik egyedül is sokáig húznák ebben a zombivilágban. iszonyat tökösek :)

Isteee - 2012. 11. 13. 22:02

Soldierdsgn – 2012. 11. 13. 20:32

:D Ez komoly? :D
De hát a zombik nem tudnak gondolkozni?

Isteee - 2012. 11. 13. 22:04

KFC – 2012. 11. 13. 21:16

Szerintem nem képzeli a hívást, valódi :)

winnie - 2012. 11. 13. 22:14

“Én is egy előzetesből fakadó spoilerbe futottam bele, még pedig abba, hogy valaki részleteket (+szöveg) írt le”

ezért mondom, hogy ha láttok valamit, akkor írjátok be, hogy mi spoileres, melyik komment. én nem tudom olvasni tüzetesen a kommenteket, mert nem akarok spoilerezni, csak annyit tudok tenni, hogy keresek kulcsszavakat, hogy kiszúrjam mi spoiler, de akkor nézni fogom a promó/előzetes szavakat is.

koka - 2012. 11. 13. 22:24

Soldierdsgn: ez baromi jó…még ilyet :D
Egyébként ezeken a McLori meg a hasonlókon már annyira kiröhögtem magam, hogy a részről már erőm sincs írni.

KFC - 2012. 11. 13. 22:43

Isteee: akkor Te biztos tudsz valamit :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 13. 22:51

A hívás szerintem is valódi, és valaki nagy durranás telefonálhat!
Legyen már hétfő!!!

Isteee - 2012. 11. 13. 23:12

Nem tudok semmit, de szerintem valódi :D

suttyom - 2012. 11. 13. 23:31

Pajtások, az angolszász kultúrkörben az eltűnt embereknek is szoktak síremléket állítani! Sőt, hajdanában még a távollétükben halálra ítélt bűnözőknek is ástak jelképes, sekély sírt. Ezt nevezték “two feet under”-nek (két láb mélyen), és ha az illető teste előkerült, akkor fektették valódi sírba, “six feet under” (hat láb mélyen).
Itt senki sem olvas ún. könyveket?

jky - 2012. 11. 13. 23:40

Azért az a börtön nem olyan nagy (pláne, hogy eleve ott voltak a folyosón vele), szóval ha a csapat feltételezné, hogy Carol még él, akkor csak elindultak volna már megkeresni és nem ástak voltak neki sírt, nem? Ha nem lennének 100%-ig biztosak benne, hogy halott, akkor már keresték volna.

Jersey - 2012. 11. 13. 23:56

Üdv! Engem nem is a hívás valódisága foglalkoztat, hanem hogy mit keresett abban a helyiségben egy telefon? :)

Ja, és ezek a téves hívás, McLori beszólások.. :D :D :D

superpityu - 2012. 11. 14. 00:11

Ha viszont azt nézzük, hogy milyen rövid időt ölel fel az elmúlt 2 rész. kb egy délután leforgása volt az egész, nem is igazán volt idejük keresni Carol-t. Megtalálták T-dogot vagyis már t-dögöt, meg a sálat mellette egy pisztollyal ha jól láttam, aztán kimentek hátha Loriék kijöttek az épületből, meg aki még túlélte, de maggie érkezett egy kisbabával. aztán darylék elmentek kaját keresni, mire hazajöttek semmi változás nem volt. így belegondolva én sem igazán hinnék abban, hogy valahol még él Carol. meg ha igen miért nem jött már elő. nem csoda, hogy sophia is elcsavargott tavaly, anyja lánya :D csak ne legyen ugyanaz a vége, mert az már túl sok egybeesés lenne.

kmdan - 2012. 11. 14. 00:57

A Carol dologgal az a baj, jelen pillanatban mindkét eshetőség inog.

Ha életben maradt, és nem találták meg a hulláját, akkor Deryl mér nem ment megkeresni? Mást hetekig keresett az erdőben, itt meg nem volt képes körbenézni az épületben? És most ezt lehet azzal indokolni, hogy “kaja kellett” de semmilyen érzelmi viaskodást nem láttunk. Utána a sírnál pedig nem úgy tűnt, mint aki hezitálna a halálán. (A virágos párhuzamra nem emlékszem, a 2. évadban a kiscsajjal kapcsolatban nem valami virág adott reményt?)
Ha nem találtak hullát, minek ástak sírt neki is, miért nem szúrtak le csak keresztet?

SPOILER A múltkor linkeltetek forgatási videókat. Ott azt nyilatkozták: a mai epizódban két karaktertől búcsúzunk el. Ezt követően az egyik producer nagy átéléssel magyarázta, hogy tök váratlan T-dog halála, és hogy utána az anyuka is meghal, senki nem várja.

Ha megtalálták a holtestet, akkor pedig abszolút sebtében lezárt a dolog.

Attól tartok, Carol még életben van. Ez pedig sajnos számomra csak azt jelentené:
valami hülye producer erősködhetett, hogy csináljanak egy odabaszós részt (2 halál), amit most mintha az írók nem győznének megmagyarázni/kijavítani.
– T-dog elvesztése és emlékei utólagos felemlegetésre szorul (lévén nem volt karaktere, Michoneról kb többet tudunk, mint szerencsétlenről)
– Carolról egy szó nem esik. (Bármilyen esetben is, de fura. Mondjuk a második évadban sem volt nekem tiszta, hányan élnek a farmon…)
– A császármetszős résznél mintha csak meg akart volna halni a nő, indokolatlan volt a késes dolog, főleg Hershellel párhuzamba állítva.

Speeder - 2012. 11. 14. 03:14

Csak engem zavart nagyon az, hogz Michonne nem volt képes elmondani Andreanak a gyanús dolgokat (golyónyomok, stb.)? Csak annyit hajtogatott, hogy “ez szar hely, menjünk el! nem bízom bennük, menjünk el!”.

Walker - 2012. 11. 14. 04:58

Hagyjuk már ezt a Carol-t, ugyan kit érdekel, él-e, v sem :) Az meg a legnagyobb szemétség lenne, ha ő lenne a telo végén, vagy ha Rick csak képzelte volna. A dokiarcnak milyen durva kabátja volt, amit nem tudott átharapni a zombi, nagyon okos. Vajon össze tud hozni vmi jóságot a kísérleteivel? Az már a farmon sem működött, h fogva tartsák a zombikat. Para dolog, hogy ez szolgáltatja az örömöt a népnek és az is, h ekkora lármát csapnak, nem csodálkoznék, ha a farm sorsára jutnának. Az meg mi már, h Merle vidéki tajparasztból ekkora pankrátorkungfuharcos lett? :D Vicc. Az viszont érdekes, h vele párhuzamosan Daryl viszont egy érző emberi lény lett. Michonne meg nagyon jó karakter, tessék a nevén nevezni :)

Cseho - 2012. 11. 14. 07:10

Caroltól pontosan azt várom, mint anno a kislányától. Részekkel később előkerül zombiként :D

MaxWell125 - 2012. 11. 14. 08:03

Miért lehet még életben Carol:

-Nem láttuk a halálát.
-Csak jelképes sírokat ástak részben. Lori és Carol teste nincs meg, egyedül T-Dog húscafatait tudták elföldelni.
-Meg lehet nézni a 3×04 “Így készült” videóját. Zajlik a nagy búcsúzkodás a kiszálló színészektől. Csakhogy a színészek, akiktől búcsút vesznek, ketten vannak: A Lorit és T-Dogot alakítók. Carolról szó sem esik és egy készítő is csak azt mondja, hogy mennyire sajnálja, hogy a KÉT színész itthagyja a show-t.

Miért halt meg Carol egyesek szerint:
-A mostani rész végére egy nap is eltelhetett, mióta a 3×04-ben legutóbb láttuk.
Erre a fenntartható válaszom: A börtön hatalmas. Nem csak két blokk lehet, hanem akár 4, 6, 8 is. Ebből eddig 2 teljesen tiszta. Carol, ha ismét zombik elől kénytelen futni, nem biztos hogy azonnal visszatalál a csapathoz és szólni tud nekik, hogy életben van.

MaxWell125 - 2012. 11. 14. 08:06

Vagy kicsit visszább görgetve ezt is írhattam volna:

kmdan – 2012. 11. 14. 00:57 – Egyetértek. :D

ikelemen5 - 2012. 11. 14. 09:59

Ki a tököm tudhatja egy börtönben lévő telefon számát/mellékét?? Szerintem Rick bekattant és halucinál csak,épp előtte hallotta a gyerek sírását is.

TD - 2012. 11. 14. 10:36

Valaki meg tudja mondani, mennyi idő telt el a járvány kitörése és a rész vége között? Tartok a képregényes spoilerektől, ezért nem igazán akarok utána keresgélni.
Előre is köszönöm.

Isteee - 2012. 11. 14. 10:47

ikelemen5 – 2012. 11. 14. 09:59

Szerintem a telefon csörgése rántotta vissza a valóságba :)

Isteee - 2012. 11. 14. 11:01

TD – 2012. 11. 14. 10:36

Próbáltam megkeresni ezt neked, de közben olyan spoilerekbe futottam bele, amikre a kedves sorozatnéző nem is gondolna.
Szóval én kihagyom ezt most, bár kicsit felcsigázódtam :)

Maximoff - 2012. 11. 14. 11:46

Tavaly Lori autós baleseténél a kezeket összetéve az úrhoz rimánkodtak itt sokan, hogy halálozzon már el “szegényke”, vagy lépjen már szorosabb kapcsolatba egy arra tévedt zombi fogsorával, erre a totál EGYÉRTELMŰ jelek, miszerint meghalt, fejbelőtték, majd még lakomáztak is belőle, vannak akik visszakívánják eme nőszemélyt. Ja, és még ő telefonál…az már nem semmi lenne a rutinos Lori anyutól. :)

Carol ugyanez a tészta, nem tudom mire ez a visszakívánkozás irányába, gyakorlatilag töltelék szerepelő (volt), még ha a központi csapat tagja is. T-Dog esetében szintén gyilok volt a közkívánalom, habár mint megtudtuk átsegítette az időseket a gyalogátkelőn a zombiválság idején, mint egy igazi hős.

A rész nem volt rossz, bár a korábban számomra erős pozitívumként érkezett Woodsbury kezd egyre gázosabb lenni, talán ezzel a kísérlet dologgal visszatérhet nálam az érdeklődés középpontjába. Michonne remélem azért nem íródik ki hírtelen a sorozatból, mert bár az állandó fapofája viccesen irritáló, azért a kis popsiját szívesen elnézegetném még, sz mi szó elég formás darab. Meg is simítgatnám, persze csak úgy diszkréten. ;)

Gaabor10 - 2012. 11. 14. 12:07

@Arazol
“Az a pufi járkáló, ami Lori HALÁLÁNAK helyétől békésen ücsörgött büförészve a fal tövében, nos, ő helyben fogyasztott, viszont a barátai elvitelre kérték a McLori menüt, mert fontos hörögni valójuk volt a börtön más blokkjaiban.”

Ez megcsinált, fetrengek a röhögéstől.

Soldierdsgn - 2012. 11. 14. 12:29

TD – 2012. 11. 14. 10:36

Pontos adatot nem tudok, de a pilot részben mondta a néger faszi, amikor zuhanyoznak, hogy a gáz, villany stb az egy hónapja ment el, szóval Rick több, mint egy hónapot volt kómában. Kb 2-3 hét lehetett, hogy a farmra értek. Tavasztól ősz közepéig lehettek a farmon, aztán, újra tavasszal kezdődött ez az évad. Kb 1-1,5 éve lehet.

Nem Carolt várjuk szerintem sokan vissza, hanem a “halálának” a magyarázatát, mert ez így fura, felőlem az lehetett volna bárki szinte! Ugyanígy Lorinál is szerintem…

Laonda - 2012. 11. 14. 13:11

Nat geo telefonált “Amerika legveszélyesebb börtönei” újabb évadát szerette volna lefixálni a börtönigazgatóval.

Valezius - 2012. 11. 14. 13:46

@pepe úr – 2012. 11. 12. 23:56
“talán még mindketten kibírtak volna egy fél órát”

Én is ugyanezt mondom, hogy Maggie helyében a jó taktika az, hogy várok, amíg tudok, ha Lori beájul, akkor előjön, hogy nem lehet tovább várni, de amíg eszméleténél van, esélyes, hogy a gyerek is él.
Na mindegy, elfogadom a magyarázatot, Lori átbeszélte a dokival 1000szer a helyzetet…

@ Nabu – 2012. 11. 13. 00:32
“Azon azért nagyot röhögtem, T_dog volt a legjobb ember.”

Én nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Ha ennyire nem tudnak karaktert írni, akkor utólag hagyják már a fenébe.

Rick jól játszotta a sokkoltat. Tetszett :)
De, hogy beleteszi a szájéba a pisztolyt és lefelé süti el akkor is vicces, miért nem figyel oda a rendező? :)

Carol ügy: ez mindkét módon béna.
Kimegy és él, de akkor hol a francba van, miért enm jött vissza. Esetleg elkapta a leskelődő, ha az nem a feka srác volt.

Amikor azt mondja, kell még 2 gödör, én azt hittem, Ricknek ássák a harmadikat. Azért ez milyen már, hogy egyedül bemegy, és tutira vesszük, hogy ki is fog jönni. Egy rossz lépés, és egy földön ülő lopakodó zombi lábonharap, ilyen tudatállapotban természetes, hogy ilyen nem történik :P

Bevallom nem figyeltem annyira, de ha T-dog mellett megvan Carol sálja, akkor még akár el is fogadom, hogy nem keresik, mert látják, hogy minek. Sőt, ott találnak valami húscafatot, amit visznek temetni.

De akkor is 1-2 mondat kellett volna, hogy az egyszeri nézőnek, mint én is leessen, hogy mi a franc van. Ilyenek, hogy üresen temetjük be a sírt.

Ami persze ökörség még Amerikában is. Eltemetjük a hullákat, oké. De ásunk egy gödröt és be is temetjük üresen, gratulálok.

Szerintem bénák az írók…

Verzió2, meghalt: totálisan béna, ha meg akarták ölni, akkor mutassák.

Cold open: Hát azért ez elég beteg volt, először azt hittem, hogy egy levágott fejet fésülget, az biztonságosabb :)
Oké fésülgesse, de valami kényszerzubbonyba beletehette volna, akkor nem kezd el hadonászni.
Michonne látta vajon a csajt az ablakból?

A strigulák nem lehetnek napok ahhoz túl sok van szerintem, a nők akikkel lefeküdt szintén nem az igazi. Talán a megölt zombik száma.

Gladiátor zombi: Hát elég beteg, oké nincs foga, de karmolni tud, vagy szépen lefertőtlenítették a kezét?

Egyébként, volt az, hogy megkarmolták a rabot, itt nekem hiányzik az a logikai lépés, hogy Rick honnan a bánatból tudja, hogy akit megkarmoltak annak annyi. Ha valahonnan tudhatják, akkor tapasztalatból, de nem rémlik ilyen tapasztalat.

Még egy megjegyzés, T-dog mondja a raboknak korábban, hogy égessék el a hullákat. Ő minek? Oké ők is égettek, amikor még nem tudták, hogy mindenki fertőzött…

Soldierdsgn - 2012. 11. 14. 15:12

Rick nem tudta, hogy megkarmolták e vagy harapták, mert arról nem esett szó, csak, hogy a vállán van egy nagy seb, amit a zombitámadásban szerzett, csak feltételezték, hogy harapták, de szerencsétlen már magyarázni sem tudott, mert a dzsigoló szétkapta :)

Hegedda - 2012. 11. 14. 15:53

Laonda ez jó volt köszönöm:):):)

Hegedda - 2012. 11. 14. 15:56

Valezius – 2012. 11. 14. 13:46
T-Dog azért mondta hogy égessék el a hullákat, mert büdösek…………….

Thothoo - 2012. 11. 14. 17:00

Rick-nek meg fog jönni a teje, és ő fogja szoptatni a kislányt!

Desmond Wallace - 2012. 11. 14. 17:54

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy Lori él, Lori élt, Lori élni fog.

jky - 2012. 11. 14. 17:57

Trolling dead :D

mivanmar - 2012. 11. 14. 19:42

Én azt hiányoltam, hogy valaki azt mondja, “T-Dog keveset szólt, de minden szava arany volt” vagy valami :D

Isteee - 2012. 11. 14. 20:49

Ööö…a 3×04 utáni interjúkban mondta a rendező is, hogy azért ölték meg Lorit, mert T-Dog halála után senki nem számított még egy esetre, főleg nem olyanra, amilyet az arcunkba kaptunk.
Szóval Lori nem él, Carol még kérdőjel :)
Carolt nem kapták el, akkor láttuk utoljára, amikor elmenekült :)
De persze az is lehet, hogy tényleg halott…De miért ne lehetne valakit nem mutatni 1-2 részen át? :)

Isteee - 2012. 11. 14. 20:51

Mármint McLori

Soldierdsgn - 2012. 11. 14. 21:50

Hááát, akkor ennyi erővel, itt mindenki kibeszélése is az, mert vagy bejön, vagy nem?! :)

Valezius - 2012. 11. 14. 22:45

@jky – 2012. 11. 14. 21:07

Én is nagyon utálom az előzetes spoilereket, dikert nem nézem meg az előzetest. Másrészt igazad van, hogy a készítői spoiler se fair.

De az istenért, Lori meghalt. Nem azért, mert a készítők megmondták, hanem nézze már meg minden kételkedő Carl arcát, amikor kisétál.

Lehet azon sírni, hogy jajj, nem mutatták a fejlövést, mellélőtt. De ez egy TV műsor, nem fogják megmutatni, hogy a gyerek, fejbelövi anyut. (Pl a Sherlockban is volt egy fejbelőtt szereplő, és jajj nem mutatták totálképen, jöttek is a biztos csak megjátszotta kommentek.)

De bakker a gyerek arca! Olyan nincs, hogy ilyen nyugodtan kisétál azután, hogy nem merte anyut lelőni. Egy 12 éves gyerek az apokalipszis közepén nem fog így színészkedni…
Ha mégis előfordul ez bármely sorozatnál, akkor instant kasza lesz nálam a jövőben :)

Még annyit, hogy hihetetlenül tetszett a 3×04, el se tudom mondani, hogy álltam fel a székből utána :)
Ez se volt rossz, de például a Carolos kavarás miatt ez egy elrontott rész nálam.

jky - 2012. 11. 14. 22:50

Én tudom, hogy Lori meghalt :) Mármint elhiszem, nem kételkedek benne. Ha szerepelni is fog még, valószínűleg flashback lesz, gondolom.

gevin - 2012. 11. 14. 22:51

Gyerekek!

Lori telefonált. Mert végre meg akarja kérdezni, hogy hol van Carl.

m minnifield - 2012. 11. 14. 23:41
ooo - 2012. 11. 14. 23:55

Remélem Morganék lesznek az első részből. Eleinte azt hittem, hogy az első évad cliffje lesz, hogy találkoznak, aztán végig reménykedtem benne, hogy a kicsit gyengébb 2. évadot felpörgetik Morganékkel. Most már jönniük kell! :) Az egy konstans nyitott szállá vált a sorozatban, foglalkozni kéne már azzal is.

Ááá de nagyon nagy volt az utolsó jelenet!!

Walker - 2012. 11. 15. 00:39

Szerintem T-Bag telefonált, hogy mi van a Georgia-i spanokkal :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 15. 02:04

Az első évadban volt egy spanyol vagy valami hasonló család a bandában, akik elbúcsúztak, vajon azok egyszer visszatérnek???

winnie - 2012. 11. 15. 08:51

imdb: ne írogassunk már ilyet, mert attól, hogy előre beírják állandó szereplőkhöz a részeket lelkes emberek, még nem jelent semmit. ahogy jön a rész, szépen törlésre kerül, vagy nem. tele van hasonlókkal az oldal, hiszen más sorozatokban sem szerepel minden részben minden állandó szereplő, és ez nincs is sok helyen feltüntetve.

készítői spoiler: definíció szerint ilyen nincs, hiszen a készítő nem mond spoilert (előrefele maximum homályosan utal), amit mond, az nem spoiler – mert ő mondja:) az maximum olyasmi, amit másnak tudni érdemes. (persze ez az elv sem 100%-osan bulletproof. de olyan biztos, hogy nem spoiler, hogy xy meghalt)

jky - 2012. 11. 15. 10:39

A készítői interjúk akkor nem spoilerek, ha a már leadott epizódra vonatkozó információkat erősít meg (pl. Lori halott), de ha homályosan is utalgat a jövőre vonatkozóan, vagy nem egyértelműen válaszol, vagy “terel” (pl. nem erősíti meg, hogy Lori meghalt), akkor már spoiler lehet. Attól, hogy a készítő mond valamit, ami az elkövetkezendő epizódokat értinheti, az még nekem spoiler, teljesen mindegy, hogy a színész, az operatőr vagy a showrunner mondja.

Én személy szerint semmit nem szeretek tudni előre. Mondom ezt úgy, hogy a képregényt jó ideig olvastam, nagyjából tudom, mire számíthatok a sorozatban (kb., mert azért bőven van eltérés).

Keila - 2012. 11. 15. 15:35

Azt nem értem, hogy a striguláknak miért keres mindenki értelmet. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy egy megtört, sokkos ember ilyen monoton módon vezeti le a kezdődő őrületét.

Algeroth - 2012. 11. 15. 16:41

Szerintem, mivel Peggy az utolsó név a naplóban, és ő Walker, akkor a nevek és a strigulák azok lehetnek, akiket elvesztett a Kormányzó, azóta, hogy kitört az apok.

Gutowsky - 2012. 11. 15. 19:33

Persze, több ezer strigula mind egy elveszített ember…

Szimplán a mániákusság jele.

Algeroth - 2012. 11. 15. 19:44

Nézd meg az elején rovátkázva van, aztán lapoznak egy oldal üres,és utána kezdődik a folyamatos kikattant minden oldalon strigula…

Soldierdsgn - 2012. 11. 15. 20:51

Vagy csak unatkozott :)

Isteee - 2012. 11. 15. 21:35

Penny, és nem Peggy :)

És szerintem a striguláknak van jelentősége :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 16. 18:54

Na megnéztem elölről a sorozatot, pár dolog tisztázódott bennem :)

– Hershel infinite ammo dolog is csak félig tűnik annak, hisz a háttérben lehet látni, hogy tölt, igaz 15 lövésenként, de megteszi :)

– Andrea-t azért nem keresték, mert úgy látszódott, mintha elkapták volna, de csak egy fejbelőtt zombi esett rá, így gondolták, hogy meghalt.

– A farm támadásos jelenetnél, mindenki mondta, hogy az összes karakter csak pontos lövéseket adott le, hát a lövéseik 65%-át nem is mutatták, hogy célba találna, így sokak azt hihették…

Még nagyon sok érdekes felvetés és vita volt a sorozattal kapcsolatban, de hirtelen most ennyi jutott eszembe. Legyen hétfő!!!

Isteee - 2012. 11. 17. 09:47

Legyen hétfő :)

Lighter - 2012. 11. 19. 11:27

Igen, furán-kurtán oldották meg Lorit.
Carolnak még élnie kell, mert így van, nem mutatták.

Szerintem a telefonban: – Halló, vasedény…? :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz