login |

Burn Notice: folytatódott a 6. évad – írta Benjy

2012. 11. 13. 22:20 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem gondoltam volna, hogy a rajongókat megosztó, és sokakat elkeserítő nyári finálé után, ezt fogja kiváltani belőlem a folytatás. Megtört a jég? Nem, még csak repedezik. Még mielőtt ezt bővebben kifejteném, megjegyezném, hogy azok számára akik kaszálták a sorozatot, most jött el az idő, hogy visszatérjenek, legalább egy részre.

A 6. évad kezdetén úgy kezdtem kritikámat, hogy ezúttal több fog kelleni nekünk nézőknek ugyanannál a gumicsontnál. Úgy tűnik, meghallották gondolataimat, ugyanis a Burn Notice tett egy hatalmas lépést a felnőtté válás, a megkomolyodás irányába. Tovább után spoiler-hegyek a visszatérésről.

Nem terveztem, hogy mindkét részről írni fogok, de mint utólag kiderült nem véletlenül kaptunk két részt. Ugyebár nyáron ott hagytuk abba, hogy a Team Panamában csapdába esett, s úgy vélekedtem, hogy két lehetséges folytatás közül fognak választani az írók. Vagy Panamában maradunk pár rész erejéig, vagy hamar visszatérünk Miamiba, és valamelyest vissza a régi kerékvágásba. Ezzel szemben okosan választottak egy harmadik variációt, amit összemixeltek az egyikkel az előzőleg felsoroltak közül, és így alakult ki a második rész végére a totális káosz.

Persze azért nem teljesen pozitív az összkép, hiszen mind az első, mind a második rész tele volt töltve időhúzó elemekkel. Az “elloptuk a drogot és cseréljük vissza a foglyokra”-szál teljesen nevetséges volt, s tökéletesen reprezentálta, hogy egy epizód kitöltése is hatalmas feladattal jár.

Szerencsére azonban sikeresen visszatértünk Miamiba, ahol kaptunk egy visszatérő szereplőt kliensnek, akinek a kérését végül kicsit másképp zárták le a megszokotthoz képest, mindenkinek kijutott a boldog befejezés. Adódhat a kérdés sokakban, hogy akkor mégis miért vagyok elégedett a folytatással. A főbb szálak alakulásai miatt, melyeket ezúttal a merészség szóval lehetne legjobban jellemezni.

Kezdem a kevésbé fontossal. Az egyik mellékszereplő távozását belebegtették, alapos indokkal, hiszen mostanra látszólag megtalálta a lelki békéjét, és megkapta a válaszokat amikre vágyott. A másik, hogy mintegy villámcsapásként, a rész végére John C. McGinley-től is búcsút kellett vennünk, Mike pedig halottból közellenséggé lépett elő, ami úgy gondolom, hogy sokakat meglepetésként ért.

Meglepő, hiszen ez a stílus nem megszokott a Burn Notice-tól, és egyszer nem éreztem még ilyen tanácstalannak magam a sorozattal kapcsolatban mint most. Tehát egyből bedobtak minket a mélyvízbe, és most először érzem úgy, hogy a sorozat kezdi megtalálni a saját hangját. De ennyi nem elég, folytatniuk kell ezt az utat, amit választottak, hogy az évad végén, leírhassam, hogy igenis megérte kockáztatniuk, és átformálniuk a sorozat szívét-lelkét.

17 hozzászólás Ne habozz!

Arthuro_Adam - 2012. 11. 14. 08:45

Sokkoló finálét ígérnek, arra kíváncsi vagyok :)

LuPuS - 2012. 11. 14. 08:50

Mondjuk köszönjük el SAMtől is, mert az hogy a mami elköltözik az nem elég sokkoló.

ZoL - 2012. 11. 14. 09:23

Én úgy voltam vele, ha Michael most is szemet huny a főnők tettei felett és megint minden megy tovább, akkor tuti kaszálom, erre megtörtént az a bizonyos jelent és tátva maradt a szám és várom a folytatást :)

JcGross - 2012. 11. 14. 20:54

Végre megszabadultunk Madalinetől! Pezsgőt ide!

Benjy - 2012. 11. 14. 21:29

Nem tudtam, hogy ennyire nem bírjátok Maddyt.Tény, hogy nem az egyik legjobb mellékszereplő, de én speciel nem vártam ennyire hogy kiszálljon.Habár igaz, hogy másfél éve látványosan csak úgy van/létezik, mint egy kellék, és most szépen lezárták a dolgait, nem fog nagyon hiányozni. Plusz pont, hogy nem nyírták ki, ezért még bármikor visszahozhatják.

payskin - 2012. 11. 14. 21:37

Nekem attól maradt tátva a szám, hogy gondosan megvárta, amíg Card lelövi a mesterlövész srácot (szeme se rebbent — ok, lelőtte az öccsét, de akkor is), még utána is beszélgettek egy kicsit, és amikor már-már üvölteni kezdtem a monitoron keresztül a készítőkkel, hogy “EZT NEM GONDOLJÁTOK KOMOLYAN, B+!”, na, akkor végre elbúcsúztunk John C. McGinley-től is.

Ha anyucit kiírják, örömtáncot fogok lejteni. Ha Samet írják ki, instant kasza.

SG - 2012. 11. 14. 21:43

Sam nélkül nem működne a sorozat. És végre mertek olyat lépni a sorozatban, ami miatt nem tépi a haját mindenki. :) Csak így tovább.

Shifty - 2012. 11. 15. 07:48

Anyuci annyira nem hiányozna, de ha netán kiírják a “baltást” akkor én is kaszálom.

winnie - 2012. 11. 15. 08:58

benjy: én nagyon nem, már az elején nem értettem a jelenlétét, de persze gondolom később azért kapott réteget a karaktere és fontosságot a jelenlére.

Benjy - 2012. 11. 15. 15:38

Ezt, hogy Sam meghal év végére, ez csak úgy kipattant valakinek a fejéből, vagy valamilyen oldalon olvastatok róla?Mert ezt most nem nagyon értem.

lalakov - 2012. 11. 15. 17:34

Én vagyok az egyetlen, aki megsiratja ezt a kedves, öreg hölgyet? :o Nekem nagyon fog hiányozni. :((
Másrészt, mi lesz most? Hogy lehet ebből a helyzetből kimászni? Nincs semmi bizonyíték a kezükben. Remélem nem tűnik fel még egy rejtélyes fő-fő-főnök. Nekem az tetszene, ha idén még tele lenne akció hegyekkel, aztán valahogy megoldaná a problémáját a CIA-vel. Elmenne nyugdíjba az utolsó részben és a 7. évadban visszatérnénk a kisemberek ügyes-bajos dolgaihoz főszál nélkül.

Benjy - 2012. 11. 17. 00:35

Ennyit arról, hogy Madeline kilép a sorozatból.Amúgy nem semmi pörgős részt kaptunk, az viszont még mindig homály, hogy mivel fogják kihúzni évad végéig.

Neoprimitiv - 2012. 11. 17. 11:07

@Benjy: hát, a lécet nem csak magasra, de a pálya másik oldalára is rakták ezzel a résszel. Nem néztem, még három vagy négy epizód lesz ebben az évadban? Engem minden esetre kíváncsivá tettek, hogy ezt hogyan fogják elrendezni: most már nem tévedésből üldözött, hanem tudván tudva a dolgokat.

Innen vagy elmennek a vezéráldozatok felé (értve alatta, hogy az évad végre Jesse, a következő évadban pedig mindenki más kikopik vagy meghal mellőle és a végére legfeljebb talán Fi marad, akivel eltűnhetnek a képből, feladva mindent), vagy jön most valami nagyon nagy összeesküvés, aminek a megoldásával ugyan a célkeresztet lekerül róla, de kvázi a “még egy tilosban parkolást se kockáztasson meg” szintre kerül.

lalakov - 2012. 11. 17. 12:47

Ez nagyon jó rész volt. :) Következő héten szünet, aztán jön a 14., 15., 16. és a 17-18. rész.

Arthuro_Adam - 2012. 11. 30. 20:40

Kimondottan jó ez az évad, nagyon kíváncsi leszek a 7. évadra majd, remélem azért nem egy temetőben végzi majd mindenki.

Benjy - 2012. 12. 02. 14:03

Hát ez most fura volt.Nem volt rossz, csak kicsit időhúzás szaga volt, de ettől függetlenül az évad második fele eddig határozottan jobb.Pacsi, hogy most akció helyett felelevenítették a régi heist hangulatot.
Plusz pacsi Patton Oswaltnak is!

verghaust - 2012. 12. 28. 17:09

Hádde milyen trágya volt a lezárása az évadnak.
Zseniális írói húzás volt, hogy az lett a q nagy feszültsége a finálénak, hogy Fi bepicsog.
Jaj.

Most nincs is kedvem leírni, mennyi karakteridegen faszság volt a dupla részben, mert csak felb@xom magam.

finálé 5/10
évad 6/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz