login |

Last Man Standing – 2×02: Először, másodszor…

2012. 11. 14. 17:44 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Mindig ez történik a többkamerás szitkomokkal, amiket nézek? Egy ideig a Rules of Engagement-et dicsérgettem, hogy végre egy nézhető komédia a műfajból, erre a 3-4. évadra teljesen értékelhetetlenné vált. Tavaly a Last Man Standing okozott kellemes meglepetést, de a rettenetesen pocsék 2. évados kezdést egy közepes folytatás követte. Igazából ennyi még nem lenne elég, hogy kaszáljam a sorozatot, viszont más jelek mindenképp ezt vetítik elő. Most komolyan, itt a kép – ez lett a Last Man Standing-ből. Mondhatni a 3 nagylány 3 kisfiúra cserélődött.

Nem azért kezdtem el tehát lóbálni a kaszát, mert szörnyű volt a folytatás, de látszik, hogy merre tolódnak a súlypontok, s ez bizony nekem nem jön be – nyilván másnak meg éppen ez fog tetszeni. Azzal, hogy idősebb lett Tim Allen unokája, elkezdte a sztorikat is kapni, s ez így bizony már nem az a sorozat, amit annak idején néztem. A Last Man Standing főszereplője eredetileg egy apa volt, ő élte életét a feleségével és három lányával – olykor pedig láthattuk übermacsóként a munkahelyén.

A 2. évadban viszont borult ez a status quo – egyrészt bekerült a képbe Mike veje, aki ugyan nem tipikus férfi, szóval a cím legalább még nem borul, de az, hogy megint a kisgyerekről szólt az epizód, meg a kidobós játékról, elég elkeserítő volt. Innentől kezdve már nem is tudtam értékelni a poénokat, még akkor sem, ha Eve-et bevonták a sztoriba, mert egyszerűen eltűnt az eddig megszokott dinamika, Mandy és Vanessa alig szerepel, a munkahely kap pár jelentéktelen jelenetet és kész.

Nyilván ez változni fog, idővel mások is kapnak reflektorfényt, de nagyon nem hiányzott a kisgyerek-szál kihangsúlyozása. Kár. (Azt nem említem, hogy a szereplőváltás mennyire nem jött be, mert bár nem jött be, de idővel biztos meg lehet szokni az új arcot.)

8 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2012. 11. 14. 17:55

Nekem úgy tűnik, hogy a Mandy+Eve poénokat nem építik le, ez nálam jó, mert ezeket nagyon szerettem. Ami most kevésnek tűnt, az a munkahely: Kyle és Ed, meg maga a helyszín, és a blogvideók az első évadban nagyon jók voltak. Reménykedek, hogy a további epizódokban ez a helyszín újra hangsúlyosabb lesz.
A nagylány korábban is vértelen volt, most is az, csak még kevésbé csinos, viszont a hippi expasi új poénokra ad lehetőséget.
Én nem temetném még, a hangvétel talán még csípősebb lesz (2.01, 2.02 tele volt non-pc viccekkel).

winnie - 2012. 11. 14. 19:00

az a baj, hogy a nonpc-ket is egykaptafának találtam, a harmadik után nem tűntek viccesenk.

dave - 2012. 11. 14. 19:07

Winni menj rá a Don’t trust the bitch in ap 23-ra, mert óriásit fejlődött az első évad óta. Ráadásul pl. a 2 broke girls is a legjobb részeket produkálja, amióta műsoron van.

tschaby - 2012. 11. 14. 19:22

Ha nem csinálnak rendszert az óvodából és több boltos jelenet lesz, akkor nálam rendben lesz a dolog.

fm! - 2012. 11. 14. 19:26

RoE-t nem bántjuk, még véletlenül sem hasonlítjuk ehhez a valamihez itt fent! ;)

Eddy21 - 2012. 11. 14. 19:28

Megint a sitcom ami a második évadra kasza lesz. Mintha nem is az első folytatódna. Kristin cseréje hatalmas öngól, az új lány egy igazi trampli. Ez a hipster férj pedig csak szimplán idegesítő.

dave - 2012. 11. 14. 21:28

Én imádom ha egy sorozat annyira lezüllik, hogy már magát sem képes komolyan venni. Emlékeztek a Til Death-ben amikor már az egyik szereplő azt képzelte, hogy egy szitkomban él? Imádtam. Jöhetne valami hasonló itt is. :)

winnie - 2012. 11. 15. 07:21

a til death-et, mint minden idők legrosszabb szitkomját sosem szerencsés referenciaként felhozni:)

“Winni menj rá a Don’t trust the bitch in ap 23-ra, mert óriásit fejlődött az első évad óta. Ráadásul pl. a 2 broke girls is a legjobb részeket produkálja, amióta műsoron van.”

a 2bg még mindig rettenetesen rossz, a don’t trust teljesen átment animációs sorozatba, nem volt meggyőző a 2×01 sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz