login |

Homeland – 2×07: Walden-Brody ticket

2012. 11. 17. 19:02 - Írta: winnie

53 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m not mute.

Max odatette magát, a rész fénypontja volt. A 2×06 után újabb közepes részen (5/10) vagyunk túl…, nem is tudom, hogy mondhatok-e inkább átlagosat, ha a Homeland viszonylag magas átlagszínvonalához viszonyítok. És ez nem tempófüggő, a sorozat akkor igazán jó, amikor csendes, szóval nem az akcióhiány a gond – ez az epizód is korrekt volt tehát, de nem több, remek és kevésbé jó pillanatok váltották egymást.

Persze a készítők most is odafigyeltek, hogy akadjon durvulás az epizódban, illetve előrébb gördüljenek a történetszálak, de most inkább a sztori alakításán és mellékszereplőkön volt a hangsúly, nem a központi figurák karakterizálásán, amivel az évad elejét oly erőssé tették. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Oké, nekem a véleményemben nyilván közrejátszik az is, hogy a Carrie-Brody szerelmi viszonyt az első pillanataitól a hátam közepére kívánom. Tudom, hogy jó látlelet meg minden, ha őszinték, akkor sok mindent elárul a karakterekről, ha pedig nem azok, akkor éppen ezt árulj el róluk, de egyszerűen semmi értelmet nem váltanak ki belőle. Nem dúlnak fel, nem érzek együtt, nem leszek shipper, semmi. Kettejük kapcsolata valamiért csak tekintetek és párbeszédek szintjén jött be mindig is, légyott-jelleggel nem. (És a két karakterről is többet mondott Carrie Mike-kal, Brody-nak meg Rex-szel való párbeszéde – utóbbi ismét adott valami pluszt az egykori hadifogolyhoz.)

Szerencsére az epizódot simán elvitte a hátán Saul (meg Peter a tehetetlenségével), de én már a pilot óta Mandy Patinkin pártján állok, az ő jeleneteit, sztorijait mindig élmény nézni – gondolom, mások meg a Carrie-Brody-viszonnyal vannak így. Saul szála már csak azért is bejött, mert ismét visszanyúltak a múlthoz, ami mindenképp plusz.

Dana-ból kitört az, ami már oly régen ki akart törni, az eddigi jelleme alapján lehetett sejteni, hogy nem bírja sokáig, de ettől még kellemes meglepetés volt, hogy nem húzták el sokáig a Sötét Titok lebegését a gyerekek (és a felnőttek) fölött – legalábbis akkor ezt gondoltam, hogy nem húzzák. Aztán persze kiderült, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, de az nagyon, nagyon beszédes volt Brody prioritásairól, hogy sem a politika, sem Abu Nazir nem befolyásolta a döntésében, hogy segítsen a lányának feladni magát. Akkor pontosan hogyan lehetne definiálni Brody-t?

A gond csak az volt, hogy TUDTUK, hogy nem fog napvilágra kerülni a dolog, márpedig olyan szálat kár fő helyre tenni, ami láttán a néző nem izgul, nincs feszültség, csak érdeklődve figyeli, hogy mivel vagy kivel fogják megakadályozni azt, hogy a főhős belépjen a rendőrség kapuján. Vagyis kiszámítható volt. (Szóval ezért kellett oda Estes, hogy szóljon.)

A nagy kérdés, hogy merre tovább. Hiába ásnak meg a motivációknak és alakultak a történetek mikroszinten, a Nagy Képet tekintve nem volt semmi előrelépés, nem tudtuk meg jobban, hogy mire megy ki a játék, s még mindig joggal lehet félni attól, hogy a béna kettős ügynökös megoldással akarnak előrukkolni, amivel a további szezonokra is megágyaznának a Homeland-nek. Inkább legyen Brody “hármas” ügynök, vagy történjen valami nagyon súlyos, mert a “sima” terroristaelkapás nem hangzik túl izgalmasak.

ui: A szimbolikusan szájbarágós medencés jelenet eléggé mélypont volt.

ui2: A feleségek gyerekeikre hajazó reakciója Dana beismerésére, jópofa volt.

53 hozzászólás Ne habozz!

manna - 2012. 11. 17. 19:18

“a Nagy Képet tekintve nem volt semmi előrelépés”

de már jó pár ilyen rész volt.. az előző évadot végig izgultam itt meg néha 2* sebességgel nézem mert annyira unom. Ráadásul úgy tűnik mintha a sztorit közvetlenül az adott rész előtt tákolnák össze. Nem egy egész koherens tömb mint az első éved.

Hucsi - 2012. 11. 17. 19:23

remélem galvez nem hal meg

winnie - 2012. 11. 17. 19:27

manna: az 1-2., 4-5. részben elég komolyan alakult azért a felállás, szóval szerintem azért az ilyen részek voltak többségben.

NPeete - 2012. 11. 17. 19:36

Ez a Peter Quinn figura hatalmas. Azóta bírom, amióta először megjelent a képernyőn, és hétről hétre hozza a formát :)

Arsenal93 - 2012. 11. 17. 19:54

“Mandy Patinkin pártján állok, az ő jeleneteit, sztorijait mindig élmény nézni – gondolom, mások meg a Carrie-Brody-viszonnyal vannak így”

He-he,tisztára mint én és a tesóm ő mindig Saul jeleneteit várja én mindig a Carrie-Brody jeleneteket:)

Nálam még ez a rész is egybként erős 8-as.

Ana - 2012. 11. 17. 19:58

Én is a Carrie-Brody közös jeleneteket várom mindig. Pár hete még azt sem tudtam, mi az a shipper, de mondhatjuk, hogy az vagyok. Normális párkapcsolatot azért nem kívánok nekik, így jó minden, ahogy van.

winnie - 2012. 11. 17. 20:00

azokat én is, csak ne lopott csókokat, hanem “szakmai” téren történőket:) persze erre a viszonyra sem lehet azt mopndani, hogy tipikus lenne, szóval nincs vele gond, csak én fújok rá, ha ezzel megy az idő, amolyan “jó, felfogtam, ugorjunk”-módon.

Ana - 2012. 11. 17. 20:12

winnie, te ezen a ponton hogy oldanád meg, hogy egymás közelében legyenek, de ne másszanak egymásra soha? Carrie bevallottan hűtlen, nem lenne megoldás, ha összejönne valakivel, na meg azt sem szívesen nézném, ahogy mittudomén Quinnel fekszik le, akkor már maradjon Brody. Egyszerűen nincs ötletem, mivel lehetne leállítani őket.

ZX81 - 2012. 11. 17. 20:14

Remélem Danat 1-2 részen belül feláldozzák(megbsz,kinyr,likvdl…)
Mert eddig még irritációban Brody-n is túltesz…)
Kövezzetek meg,de apu tán a lányzót utálom a legjobban(annak dacára,hogy igaza van(gázolás) )
Szívlapátot érdemel.

(Exerint erről szól a színészet:Ahogy eladják az utálatos karaktereket,annál jobbak)
(Szerethető karaktert eljátszani egyszerü,ha ronto9k,mindenki szeret? :)

Venusz - 2012. 11. 17. 20:14

Saul az első pillanattól nagy kedvenc, nemcsak Patinkin aranyos nagybácsis kisugárzása miatt, hanem mert vele tudok azonosulni. (itt nem szeretnék csavart, ő maradjon jó fiú)
Míg a főhőst nem tudom megkedvelni, hiába értem meg, miért vált azzá, aki. Hiszen ismerem a Stockholm-szindrómát, illetve el tudom képzelni, hogy annyi év kínzás és magány után az első ember, aki pár kedves szót mond, közel kerülhet hozzá. Azt is tudom, hogy nehéz mindezek után újra szocializálódni, de mégsem tudom megszeretni Brodyt.
Nekem egyébként a politikai szerepvállalása a legnagyobb negatívum, mert az egyénisége és az átéltek után hiteltelen, ahogy rögtön profiként vesz részt a politikai életben, és kb úgy foglalta el az irodáját, mint egy Kennedy, aki beleszületett.
Carrie és Brody jeleneteit érdekesnek találom, nem szurkolok se mellettük, se ellenük. Várom, hogy mit hoz még ki Carrie-ből ez az egész.

adi - 2012. 11. 17. 20:31

Az öreg Veterános jelenet volt ami tényleg hozzátett valamit a történetvezetéshez. Ez a Dana meg a gazdag ficsúr rész meg engem nem nagyon érdekel már kezdettől fogva. A terrorista csaj, viszont meglepetésként ért, nem is tudtam, hogy életben van, de sejtettem, hogy lövése sincs ki van a képen. Személy szerint ezért a Saul formáért nem nagyon rajongom. Maradhat csak a háttérben, inkább akkor Peter.

Gerdina - 2012. 11. 17. 20:47

A Carrie/Brody romantikus szál engem sem fog meg, pedig én aztán shippelek mindent, amit shippelhető. Én azt akarom, hogy Carrie utálja és olvasson be neki olyanokat, mint a 4. rész végén. Persze tudom, mindig komplikált lesz a kapcsolatuk és nem lehet így leegyszerűsíteni, de akkor is kifejezetten idegesít, amikor elgyengül Brody felé.

Engem ez az epizód két dologban is meg tudott lepni, talán csak én vagyok ennyire félrevezethető. Először is azt hittem, hogy Dana kis barátja fenyegetőzni fog a végére vagy legalábbis elkövet valamit, hogy ne kelljen bevallani a dolgot. Másodszor meg teljesen abban voltam, hogy Saul veri át a nőt az ablakos zárkával.

Ja, és Damien Lewis levette a pólóját…hogy lehet ezt közepes résznek nevezni?:)

Patrick Bateman - 2012. 11. 17. 20:55

Jó volt ez. Mindemellett az amerikai sorozatok egyik konstans hibája a komolyanvehető gyerek/kamasz karakterek hiánya, két perc alatt szalad tele a hócipőm a Danák szájába adott “‘coz this is the right thing to do”-ktől, meg az ellenfényben felvett taknyos-ölelgetős “everything is going to be just fine, sweetheart” keringőktől. Egész egyszerűen unom a “hájmam+bevágtatok a szobámba” ütnivaló mizantróp seggfejeket és a tehetetlenkedő picsogokaszobámban-majdvalakibejön-ésleülazágyszélére családegyesítéses szeánszokat. Ez a lópata kb. annyira kilóg a Homelandből is, mint Kim a 24-ből. Ezzel együtt az elmúlt évek egyik legjobb sorozata, néhol kicsit kölcségmegszorítós húzásokkal és egy zseniális mindenkiapukája Saul Berensonnal. Még ilyet, sokat.

winnie - 2012. 11. 17. 21:43

pedig tele vannak az amerikai sorozatok komolyan vehető kamaszokkal – itt ráadásul nem is lehet gond, nem? hiszen ott van dana és finn, elég mások, szóval, ha az egyik nem vehető a komolyan, lehet vigasztalódni a másikkal:)

sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, hogy tini csak egyféle lehet, holott ezer meg egyféle komolyan vehető tini lehet. vagy egy tini nem kaphatott olyan neveltetést, hogy right thing to do-zzon?:) a legtöbb sorozatos tini éppen nem ezt szokta tenni.

NikoXXX - 2012. 11. 17. 22:46

Ship,mit jelent,gondolom nem hajot :D ?
Amugy jo a sorozat,en sem akarom hogy Carrie osszejojjon Brodyval,legyen valami mas akcio inkabb,vagy kapjak el Nazirt es vallassa meg ot is Carrie… :D
Varos a kov resz.

JulianPlenti - 2012. 11. 17. 22:48

Nekem pont ebben a részben billent meg Saul – eddig ő volt az, aki nem csinált semmi “filmes” hülyeséget. Ez a borosüveget bennhagyom-momentum nekem még hihetetlenebb volt, mint az, mikor Brody sms-ezhetett Abu Nazirnak és senki sem ette észre. (Alapból bevihette a telefonját, holott még egy komolyabb tárgyaláson is kinn szokták hagyni, stb, stb, stb…)
Amúgy Brody-Carrie szál sztem kell, a közös jelenetük nagyon erős volt, és én is bírom Quinnt, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki még belőle.

yaze - 2012. 11. 17. 22:51

A veterán jelenet nekem is bejött, viszont sajnos azt a szomorú jövőt jósolja, hogy Brody újra minta-amerikai, és nincs semmi csavar benne. Viszont akkor (és ebben bízom, mert homeland) remélem Abu Nazirbol nem lesz redjohn, és igen gyorsan a végére járnak.

JKJ - 2012. 11. 17. 22:59

A múlt hét után sajnálom, hogy ebbe az irányba mentek. Több dologgal is.

Carrie és Brody vonzalma rettentően nem professzionális viselkedés.

Saul otthagyta a szemüvegét? Meg az őr is, aki az ételmaradékot összeszedte? Ne már.

Brody felháborodása a végén, a rendőrség előtt teljesen hiteltelen volt. Legalábbis számomra.

Kissur - 2012. 11. 17. 23:23

Kicsit erős az az 5/10 a részre. Nem volt az ennyire rossz. Tény, hogy nem volt benne lelki sakkozás, terrorista hajszolás, nagy wtf-ek, és cliffhanger, de ez mégiscsak a Homeland, ami nézettségileg már majdnem beéri a Dextert.
Én meg attól félek, hogy azzal, hogy ellőtték Brody leleplezését, kifogytak a puskaporból az írók. De akkor miért ott fogtak bele az évadba? Lehetett volna még az elejére betenni 1-2 részt, ami felvezeti a felvétel megtalálását. Na hagyjuk, nem spekulálok.
Az viszont biztos, hogy az 1.évad valamiért erősebb volt számomra.

m76 - 2012. 11. 17. 23:29

Mi az, hogy nem professzionális viselkedés? Szerinted egy idegösszeomlás határán táncoló hiperaktív munkamániás extitkosügynök-től milyen proffeszzionalizmust lehet elvárni?

És ugyanezt a kérdést feltehetem, az ex katona, és évekig kriptában kínzott antiszociális, muszlim hadifogolyra is.

Ami nem professzionális az az, hogy Carrie-t engedik póráz nélkül dolgozni az egyik legfontosabb és legkényesebb ügyön omg

Shannen - 2012. 11. 17. 23:34

Szerintem a Carrie-Brody vonzalom és ez a néha egymásratalálás igenis kell. Ez ad egy pluszt.
Dana-Finn száll továbbra is zavar, de mostmár legalább valamilyen szinten lezárták.
Saul húzása (hogy bent hagyta a szemüvegét) tényleg nem volt valami professzionális, sőt hasonló hiba volt, mint ugye Brody és a mobilja a nagyon titkos bunkerban. Ilyen hibákra nem nagyon emlékszem az első évadból. Talán innen (is) leszűrhető, hogy kicsit nehezebben megy most az íróknak a munka, attól függetlenül persze, hogy még így is a jelenleg (egyik) legjobb sorozatról beszlek természetesen.

m76 - 2012. 11. 17. 23:35

Ami a kritikát illeti, szerintem is erős lehúzás az 5/10 persze ha úgy értékelünk, hogy az eddigi legrosszabb homeland rész = 1/10 a legjobb pedig 10/10 és ez pont középen van akkor reális. De ha más sorozatokra kisztott 6/10 meg 7/10-ekhez hasnolítom akkor egy vicc. Nehogymár a Last resort pilotja 2 ponttal jobb legyen ennél mert röhögőgörcsöt kapok.

Egyébként szerintem sokkal jobb eddig a 2. évad mint az első. Én 100x jobban kedvelem azt amikor nincs akció és csak háttérben motoszkálnak. Nem véletlen, hogy Rubicon az egyik kedvenc sorozatom.

winnie - 2012. 11. 17. 23:35

az élet és minden nem professzionális dolgokról szól, szóval akár valósághű is lehet. vagy a professzionalizmus hiányát éles társadalom (cia) kritikaként is fel lehet fogni:) persze mivel tudjuk, hogy a cia ősprofi a valóságban, ott szikrája nincs a szakmaiatlanságnak, ezért akár szatíraként is működhet. több réteg, ez kell. nekem meg aludnom.

winnie - 2012. 11. 17. 23:41

m76: pont te a pontszám ellen?:) nem vall rád. (játékból: 9-8-3-7-8-6-5 – nekem kábé így alakul az évad, széles a skála, de a last resorttal való összehasonlítás nem jó, nem érdemes, nem is értelmezhető, azt sokkal, de sokkal jobban élveztem, nem csak “+2-vel” jobban. (vagy ott a wedding band pilotja. érdemes összehasonlítani? mert tényleg tök jó volt.) más egy első rész felfedezése, de eleve ez a “2-vel jobban” nem túl értelmezhető, ennyire azért nem absztrakt a dolog. most is csak azért írtam pontszámot (nem szoktam a heti kritikáimra írni, csak nagyon ritkán), mert ha már odaírtam, hogy közepes, az más nem lehet.

viszont, mint írom utána, szerintem az átlagnál mindenképp gyengébb volt – ez a sorozatra nézve persze nem jelent semmit. pont a legjobb sorozatos kérdésnél morfondíroztam azon, hogy az egyik 10/10-es sorozatom sosem csinált 10/10-es részt.).

szerintem egy idő után a legjobb sorozatok felülemelkednek azon, hogy egyénileg értékelni lenne érdemes a részeket. mármint érdemjeggyel, maximum egy-egy elejtett mondatot ér meg.

erre egyébként azt mondanám, hogy “értékes” rész volt, mert jó dolgok derültek ki a karakterekről.

HKormies - 2012. 11. 17. 23:55

A gyerekes szál valóban kiszámítható volt, egyetértek.
Nekem még mindig nagyon izgalmas az egész sorozat, valahogy annyira benne van a levegőben, hogy szinte bárkiről kiderülhet vmi nagy csavar…akár Saul, akár a CIA főnök esetében.
Az 2×05 rész után nálam nehéz lesz jobbat mutatniuk, de mindenesetre minden elkövetkező részt nagyon várok.

winnie - 2012. 11. 18. 00:01

“valahogy annyira benne van a levegőben, hogy szinte bárkiről kiderülhet vmi nagy csavar…akár Saul, akár a CIA főnök esetében.”

ezzel az a baj csak, hogy ha bárki lehet, akkor nem lesz csavar. mármint olyan tekintetben, hogy mindenkire gondolunk, így senki nem fogunk meglepődni maximálisan. kíváncsian várom, hogy ezzel mihez akarnak egyébként kezdeni.

karnak - 2012. 11. 18. 00:05

szerintem botranyosan rossz volt.
az egyik korabbi reszben a skype realitas volt kerdes most pedig
– gonosz politikusok/gonosz alelnok nem tolja be a rendoroknek a gyereket, bezzeg a ‘normalis’ ertekrendu brody csalad azonnal
– a cia a vilag legveszelyesebb terroristaval foglalkozo ugyeben 3 emberrel dolgozik. ebbol kizarolag carry tud elmenni brodyhoz, es termeszetesen a rendorsegen is o allja utjat. mas ember nincs. (termszetesen ezzel felfedve magat a csalad elott akirol tudjuk h tudjak ki o es h mindenki tudja h brody azt mondta nem vele dolgozik)
– egy guantanamoi szigorral orzott foglyot orizetlenul hagyunk egyedul egy szobaban bilincsek es or nelkul amig telefonalgatunk.

ertem en h a szemelyiseg szempontjabol fontos h az alelnok erkolcstelen, brody sarokba van szoritva, a kozos jelenetek kemiaja, saul szerepeltetese.. de ezek meg h a reszeges meg a szerelmes bajtars harom perc alatt colombot megszegyenitve rajon h brody volt a gyilkos….
a resz karaktereivel adott pluszt romba dontik, itt a merleg nyelve teljesen elborult, jogos az 5 pont sot, a sorozat eddigi szinvonalahoz kepest a gyerekes, naiv bosszanto butasagokkal 3,5/10.

darwinka - 2012. 11. 18. 00:40

NEkem a Hatufim ugrott be a medencés résznél, abban van hasonló jelenet. Én is nagyon bírom Saul jeleneteit, azért is tetszett ez a rész, bár tényleg nem ütötte meg az átlagos homeland szintet.

unrealnoise - 2012. 11. 18. 07:58

3/10. egyre rosszabb. Nálam sorozatmélyponton a Homeland. Dana-s szál egy vicc. a főszál egyre gyengébb, az összes karakter valahogy ellaposodott. Nincs feszültség, nincs semmi, nem érezni a levegőben semmit… Még pár ilyen rész, aztán kukázom őket…

m76 - 2012. 11. 18. 09:29

Micsoda? LAst Resort-ot jobban élvezted? Erre nem számítottam.

Hagi - 2012. 11. 18. 09:36

Gerdina: Ez a mondat volt a hozzászólások között a csúcs. :-)))

“Ja, és Damien Lewis levette a pólóját…hogy lehet ezt közepes résznek nevezni?:)”

Hát nekem sem ez volt a kedvenc részem, elég vontatott volt.

Nekem továbbra is gyanús Saul: már a második terroristának csúsztatott oda egy éles tárgyat.:-)

A Brody – Carrie szállal nekem az a bajom, hogy nem jöhetnek össze a szó hagyományos értelmében, mert ez csak addig érdekes, amíg ez a furcsa viszony tart.

Tény, hogy vannak benne teljesen amatőr részek, szerintem már az is az volt, amikor a Estes bent hagyta Brodyt az irodájában. Ezt még én sem tehetem meg egy idegennel, pedig nem a CIA-nál dolgozom.

Egyébként meg az elmúlt hetek botrányai után a CIA-ről azért kiderült, hogy idióták gyülekezete. Ha korábban csináltak volna egy olyan filmet, amiben a CIA vezetője, minden útjába kerülő 30-as nőt megfirkál és titkos iratokat ad neki, majd az egyik nő ezeket a szuper titkokat elmeséli egy nyilvános rendezvényen és az egész botrány úgy pattan ki, hogy 2 szerető egymásnak esik, akkor nem azt mondtuk volna, hogy ez annyira szar sztori, hogy a Barátok közben is jobb van? Pedig ez most épp valóságnak tűnik. :-))

Azt én sem tudom, hogy merre lenne jó a szálakat mozgatni, mert nekem a jelenettel Rex-szel az derült ki, hogy Brody nem játssza, hogy most épp amerikai hős, hanem komolyan gondolja. Ami a történet szempontjából nem túl jó.

GeoCucc - 2012. 11. 18. 12:24

“történjen valami nagyon súlyos, mert a “sima” terroristaelkapás nem hangzik túl izgalmasnak.”

Bizony. Bennem az eddigi konstans várakozás és izgulás mellett kezd egyre inkább előtörni a félelem érzése. Próbálok bízni az írókban, de minden kétértelmű, homályos jelenet után eszembe jut, hogy “mi van, ha mégse? mi van, ha tényleg olyan egyszerű az egész, mint amilyennek látjuk?”

Tényleg nem tudom. Eddig mindig meg tudtak lepni, és lehet, hogy ez a mostani néhány csendesebb rész is utólag egész más értelmet nyer majd, ha kiderül még egy-két nagy horderejű dolog, de kezdek tartani attól, hogy leegyszerűsítik/tették a sztorit, hogy még sok-sok évadig el lehessen vele játszadozni…

mse - 2012. 11. 18. 12:41

És én még azt hittem, hogy csak nekem jött be a Saul-féle mellékszál.

A Brody-Carrie viszonyt én továbbra is az állandó manipulatív jellege miatt élvezem, ha elkezdenének ne adj Isten őszinték lenni egymással, valószínűleg nekem is elveszne a varázs. Brody kettős ügynökségébe persze bele lehet majd fásulni a jövőben, de reményt kelt, hogy jelenleg szerintem a háta közepére kívánja mind a CIA-t, mind Abu Nazirt, és előbb-utóbb lép valamit, amivel mindenkinek keresztbe tehet.

Thaddeus - 2012. 11. 18. 13:07

Gyerekek, miért hiszi mindenki azt, hogy Langleyben nem hibáznak a valóságban? Ott is emberek dolgoznak, ott is hibáznak. Csak nekik megvan az az előnyük, hogy el tudják titkolni, ha csak nem lesz belőle hatalmas botrány (lásd 911). Mi a filmen látjuk, hogy na tessék, hibázott Saul, mennyire szakmaiatlan. Vagy hibázott ez, ezzel és azzal. Ööö, a film világában mégis hányan értesülnek ezekről a dolgokról? Vagy hogy hárman dolgoznak egy ennyire fontos ügyön. Ne már, tényleg minden egyes közreműködőnek adjanak szálat?

Valaki írta föntebb, hogy kezd Saul gyanús lenni, hogy már a második terrorista lesz öngyilkos. Egy fél percig kezdtem én is gyanakodni, elismerem, de aztán kitisztult a kép: ő vitte be az országba Brody leleplező videóját, ő mutatta be főnökségnek, a beavatottaknak. Ha átdolgozna, tényleg végigvitte volna ezt?

Az, hogy a csajt nem őrizték kikötve stb., miért is kellett volna? Épp most adott a terror elleni harcban használható infót. Igen, kiderült róla, hogy hamis, de Sault megetette, már pedig, a döntés itt az övé. Ha helyesen értékeli a helyzetet, és nem hinni akar, ahogy ő is bevallotta, akkor nem kap ekkora szabadságot. Viszont épp a bizalmát akarta elnyerni a további kooperációk miatt. Azt meg elég nehéz így, hogy egyik kézben ostor, a másikban cukorka. Hibázott, rosszul mérte fel, a csaj meg élt a lehetőséggel.

Desperate HOUSEwife - 2012. 11. 18. 15:13

Ez érdekes, hogy azt mondod, hogy nem bírod a szerelmi szálat, mert én meg pont azt érzem, hogy anélkül ez egy kicsit nyugisabb, stílusosabb, de tulajdonképpen egy átlagos krimisorozat lenne. Szóval klassz és nézhető, de nem igazán maradandó. Az egésznek a sava-borsát a két főszereplő közötti nagyon furcsa és ellentmondásos, de nagyon érdekes szerelmi szál adja, szóval ha azt kiveszed, akkor pont azt veszed ki, amitől a Homeland Homeland.

Desperate HOUSEwife - 2012. 11. 18. 15:18

Ja igen, és nagyon kilógott a borosüveg. Az a baj, hogy ha nekem, mint nézőnek egy pillanat alatt egyértelmű, hogy mi lesz, ha azt ott bent hagyják, akkor zavar, ha egy dörzsölt karakter elkövet egy ekkora hibát. De egyébként ez volt az első dolog, ami zavart Saulban, ő még így is nagyon jó.

winnie - 2012. 11. 18. 15:35

Desperate HOUSEwife: ez teljesen igaz – szerintem az egész gyökere számomra az, amikor az 1×06 körül(?) carrie rámászott brodyra a bárban vagy az autóban, már nem emlékszem. az számomra megdöbbentő volt és nem tudtam hova tenni. nem tudtam, hogy ez most komoly, vagy hátsó szándéka van – ergó félreismertem addig a karaktert, vagy nem tudtam beleélni magam a női lélekbe, mert lehet, hogy más át tudja érezni, hogy mi motiválta carrie-t. nekem teljesen paff volt és szerintem továbbra is az a bajom, hogy nem látom át az érzéseit, nem tudom, hogy mi a franc mozgatja őt. brody oldalát át tudom látni, ő férfi:) persze lehet, hogy ez nem nő-férfi kérdés, hanem sokkal egyszerűbb.

adi - 2012. 11. 18. 15:40

Hogy Saul a jó fiúkkal van vagy sem, tényleg nem annyira egyértelmű. Nekem az is furcsa volt, hogy az SD kátyát keresték nála a határon. Honnan tudták, hogy nála van? Aztán ugye nagy menőként előveszi a rejtzsebből. De a határon is ilyen amatőrök, hogy nem is gondolnak arra, hogy sokszorosíthatta vagy egyszerűen Dropbox és annyi.

Estes nem vagyok benne teljesen biztos – most hirtelen utána nézés nélkül mondom, hogy a fő-fő Boss lenne Langley-ben. Szerintem csak a Nazir féle részlegnek az igazgtója. Ő igazából be van szorítva mert ha kitálal az alelnöknek repül. Igazából őt hiányoltam, hogy lenne valamvel több szerepe, ebbe a lebuktatásba vagy az akciók elrendelésében. Viszont a Mike-kal meg ő beszélt….

Hogy hibáznak-e a való életben, persze, hogy hibáznak. Nekem is azonnal feltűnt, hogy ez a süket Saul borosüveget visz be meg bent hagyja, persze utána jött az őr, de akkor is. Utána eljátsza ezt a szemüveggel is. Én kezdettől fogva tudtam a csaj nem tud semmit, ha ennyire profi Saul akkor minek erőltette. Még Peter is kiröhögte. Saul egy nulla szerintem. Már az első évadba is az a csiki-csuki amit Carrie körül leművelt?

A pengét pedig tényleg az a titkos beépített CIA-s hagyta ott anno akit már pedzegettek most is, hogy valaki Nazirékkal van, és nem Brody-t értem, most ezalatt.

horka - 2012. 11. 18. 16:48

Emlékeztek az első évad végén arra, hogy valaki figyelmezteti a tenoristákat? – Szerintem tuti, hogy az egyik ütősnek szánt írói csavar az, hogy Saul a másik oldalnak dolgozik.

Thaddeus - 2012. 11. 18. 17:00

Saul irreális. Nem borította volna rá Brodyra az egészet. Senki nem tudott a videóról, csak ő, mégsem semmisítette meg, hanem visszahozta Carryt és lebuktatta Brodyt.

Estes, ha jól rémlik, az igazgatóhelyettes, aki boss akar lenni. Nála is kétlem, hogy ő lenne a beépített ember.

horka - 2012. 11. 18. 17:34

Thaddeus: hm. Lehet, h. Saul céljai (v. főnökei, indítékai stb.) nem ugyanazok, mint amikért Brodyt elindították. Lehet, hogy a világ tenoristái – minden ellenkező híreszteléssel ellentétben – még nem egyesültek egyetlen nagy szervezetté, amelyik félévente konferenciákat rendez a ‘Hogyan pusztíjjuk el a világot defőleg Ámerikát’ témakörben.
Akárki kavarhatja még a fekáliát – mittomén, kínaiak, perzsák, Palesztina Népe Felszabadítási Front. Sőt, még az is lehet, hogy Saul saját élete és meggyőződése miatt ügyködik.

Továbbá: egy Sault sokkal nehezebb kiépíteni az ellenség szervezetén belül, mint egy Brodyt. Egy Brody eldobható, szinte akármikor újra készíthető a mindig kéznél lévő nyersanyagokból.
Plusz mennyivel jobb, ha az ellenség azt hiszi, h. van egy kettős ügynöke (aki amúgy is instabil és félresikerült eszköznek bizonyult, hisz nem merényelt holmi emocionális megfontolásokból), miközben az igazán fontos beépített ember pontosan tudja, milyen dezinformációt akarnak általa terjeszteni?

Mégplusz: amilyen mértékben Brody hitele a leleplezéssel csökken, olyan mértékben nő Saulé. Majdnem nulla összegű játszma.

Ugyanezért pátyolgatja Saul Carryt is: végső soron a nő tökéletes, ideális gyenge pont a CIA (nemzetbiztonság) szempontjából: fontos, támadható tényt titkolt magáról érzelmi/önző okokból (hogy bipoláris – egy titkos ügynöknél ez enyhén szólva khm); fontos, támadható tényt titkol magáról érzelmi/önző okokból (hogy szerelmes Brodyba – abszolút, azonnali érv lenne az eltávolítása mellett); hogy érzelmi/önző okokból (mer’ ő “érzi”) hajlamos teljesen semmibe venni a protokollt (ez többnyire csak a mesefilmekben hasznos jellemvonás) stb., stb.

Ráadásul minél jobban függ Carry Saultól, annál jobban tudja a férfi terelgetni a saját céljai szerint – 0 felelősség mellett, hiszen a nő önjáró és beteg, és tényleg voltak eredményei (igaz, Saul nélkül nem lehettek volna, de ezt csak ők ketten tudják).

_Peter - 2012. 11. 18. 18:16

Estes a CIA Terrorelhárítási Központjának igazgatója, Walden nevezte ki, amikor még ő volt a CIA igazgatója.
Estes és Saul kizárhatók mint árulók, több ok miatt is.

lostfanka - 2012. 11. 18. 18:21

winnievel ertek en is egyett, nem latom Carrie mogott a motivaciot, nem ertem hogy miert kavart anno Brodyval es most is miert teszi. Szamomra teljesen kiismerhetetlen az amit tesz, ellenben Brodyn erzem azt hogy o az aki mindent kepes kihasznalni amit az erdeke megkivan.

Szerintem kizart hogy Saul legyen a kettos ugynok, ez ott dolt el mikor megtalalta a SD kartyat es az egybol vitte Estesnek, ha o lenne az arulo akkor sosem tett volna ilyet.

mse - 2012. 11. 18. 18:22

winnie: Szerintem az a baj, hogy Carrie motivációit egyértelműként és egységesként próbálod felfogni, amikor teljesen ellentmondásos erők vezérlik. Egyrészt van egy valós kötődése Brodyhoz, másrészt legszívesebben kinyírná, harmadrészt pedig megpróbálja manipulálni és irányítani (ez szerintem a legtudatosabb), akár az előző két impulzusát felhasználva. Üdvözöllek a női lélek rejtelmeiben. :D

Venusz - 2012. 11. 18. 18:50

Carrie motivációihoz: talán a sorozatban is utaltak rá, de szerintem is ha valakit 1 hónapon át napi 24 órában figyelsz, kötődni kezdesz hozzá, az életed részévé válik valamilyen formában. Amikor ezt elvették tőle, kereste a személyes kapcsolatot (a megfigyelés miatt is), és az már korábban kiderült, hogy Carrie-nek nem nagy dolog összejönni valakivel, hiszen a bárokban is egy éjszakára szedett fel férfiakat, a hűség és a mélyebb kapcsolatok nem számítottak neki igazán.Ehhez jön még a betegsége, tehát egy teljesen instabil személytől miért olyan nagy dolog, hogy kihasználja Brodyt (a saját módszereivel).
És mivel magányos, a rögeszméje Brody és az ügy, miért ne kaphatná el a hangulat egy “romantikus” hétvégén? Nem valószínű, hogy ez szerelem volt, már csak azért sem, mert két beteg, érzelmileg instabil emberről van szó, akik még magukkal sincsenek teljesen tisztában.
Szerintem inkább felfokozott érzelmek vibrálnak köztük (düh, bosszú, rögeszme…), amit így élnek meg.

Ana - 2012. 11. 18. 19:16

Carrie motivációja bennem sem okozott zavart soha. Tényleg volt róla szó az első évadban, azt hiszem Saul és Carrie közt, hogy a megfigyelés miatt természetes, hogy Carrie elkezdett kötődni hozzá, aztán szerelmes lett belé vagy csak úgy érezte, hogy szerelmes, ez igazából lényegtelen. Most is ezt látom, hogy részben arra használja ezt a tudatos manipulációt, hogy vele lehessen, miközben hiszem, hogy valóban le akarta buktatni, illetve jelenleg irányítani.

Ropesszor - 2012. 11. 18. 21:18

Nekem egy dolog nem tiszta: A CIA tudja, hogy Brody nyírta ki Walkert?

winnie - 2012. 11. 18. 22:19

(mondjuk carrie-vel kapcsolatban most eszembe jutott az, amikor saulra akart “rámászni”, amiből az idézet ott van máig a főcímben.)

karnak - 2012. 11. 18. 23:26

szerintem carrie motivacioja egyszeruen az ativelo komoly tortenet hianya. az elso reszekben az volt h majd brodyek valami nagyot alakitanak, aztan ez atfordult a felvetel … erdekes megtalalasaval, de a szereplok a porgos reszek izgalma, es a karakterek remek megformalasa (ongyilkossag gondolat, vallatas zsenialisak voltak) elvittek a sorozatot, most valahogy a ‘mi fog tortenni’ nem tunik eleg grandiozusnak, nem erzem azt h ‘mi lesz’ mint az elso evad vegenel.

most talan. ezzel potoljak az irok, remelem egy ilyen szintu sorozatnal nem igy van, nem igy lesz. erdekes a kettejuk tortenete, de nem annyira hogy egy nemzetbiztonsagi – terrorizmus cselekmenyt teljesen hatterbe szoritson. kicsit aggodom mert jo sorozat es nem tetszik ha butasagokbol, irrealitasokbol fakado esemenyekkel es ujbol elovett szerelmi szalakkal kelljen potolni az otlethianyt.

Ramox - 2012. 11. 19. 07:15

A 2 rész altatás után ma megint micsoda befejező 10 percet csináltak… iszonyatosan várom a következő részt.

winnie - 2012. 11. 19. 08:04

ezt a fő kibeszélőbe inkább, de az altatással épp ez szokott a baj lenni, hogy csak “micsoda befejező 10 perceket csinálnak” – akkor lesz majd jó, ha “micsoda epizódokat” meg 50 perceket csinálnak. ha csak 20% “micsoda”, az nem túl szerencsés:)

Desperate HOUSEwife - 2012. 11. 20. 21:57

Winnie, igazából simán lehet, hogy tényleg csak női lélek vs. férfi lélek dologról van szó. :) A Carrie/Brody szerelmi szálban szerintem még meghatározó nagyon az első beszélgetésük civilben a segítő csoportnál, egyikük életében sincs senki más olyan, aki megértené, hogy min ment keresztül. Miközben Carrie figyelte, nem csak arról van szó, hogy a napjai, az élete részévé vált Brody, hanem azt is láthatta, hogy mennyi mindenben hasonlítanak, hasonló félelmeik, démonaik vannak, és még úgy is együtt tudott érezni vele valamilyen szinten, hogy az esze végig azt súgta neki, hogy nem egy oldalon állnak. Egyébként NAGYON megdöbbentő volt a 6. részben nekem is, amikor összejöttek, de a karaktereket ismerve mégsem irreális, csak váratlan és izgalmas húzás volt. Különben meg a szerelemhez soha nem kell motiváció. :) Max az lehet a furcsa, hogy miért nem áll ellen Carrie, de szerintem nincs teljesen tisztában azzal, hogy mennyire az érzelmei irányítják, mert közben tényleg van egy nagyon reélis, logikus és tiszta, minden részletre odafigyelő gondolkodásmódja. Én ezért is szeretem nagyon a karaktert, nem szokványos, az biztos.

disfear - 2012. 11. 22. 15:21

Komolyan, első két évad Gyilkos Elmék óta ha bármelyik sorozat felvenné a szereplői közé Mandy Patinkint ahogy ingben zsebredugott kézzel megy a folyosón: tuti nézném.

Egyébként nekem ez a második évad Homeland elég unalmas…kiemelkedik a többi közül, de az első évad szárnyalásához képest kifejezetten Hallmark volt az első pár rész. De hogy a Brody szálat meddig lehet erőltetni nem tudom. Évad vége előtt totál megjavul elkapja a terroristavezért, aztán Elnöknek választják majd évadzáró rész utolsó 1 percében küldi a SMS-t Mahmud Ahmadinezsádnak: I AM IN!

Off de ugyanez volt a Strike Back S3-al is: azt gondolják ha ugyanazt megkapjuk átírva mint előző évadban, akkor király. Hát nem, akkor gáz:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz