login |

Nashville: itt tartunk 6 rész után

2012. 11. 18. 22:15 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika,

(A pilotról itt és itt – az 1×02-ről itt írtunk.) Amikor először hallottam a Nashville-ről, egyáltalán nem hozott lázba, sőt már akkor elkönyveltem, hogy esélye sem lesz nálam. Aztán jöttek a casting hírek, kiderült, hogy Connie Britton lesz a főszereplő, akit imádtunk a Friday Night Lights-ban és az American Horror Story-ban is, így adtam egy lehetőséget a sorozatnak. Az pedig élt is vele, hiszen már a 6. részen is túl vagyunk és tetszik.

A történet meglehetősen sok szálon fut, de valahogy mindig sikerül eltalálni az epizódokban megfelelő arányokat. Sőt a dalok sem vesznek el sok időt a sztoritól, hiszen már “odáig merészkedtek” a készítők, hogy a 4. részben mindössze egyszer fakadt dalra Rayna James. A karaktereket is egyre jobban megismerjük, s talán pont ezért éreztem idejét az írásnak, mert végre tisztába jöttünk velük..

Érdekesség, hogy a két főszereplő Rayna és Juliette a pilot óta jóformán nem is került kapcsolatba – így mindketten erősebb karakterizációt kaphattak, és ha később összeengedjük őket, sokkal megosztóbb lesz a szembenállásuk, mint lett volna a kezdetek kezdetén. Sőt, a harmadik énekesnő, Scarlett sem futott még össze velük, bár vele inkább azt szeretnék szemléltetni, hogy milyen volt Rayna a kezdetek kezdetén.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A legtöbbet Juliette-ről tudtuk meg, szimpatikusabbá próbálták tenni karakterét, s már tudjuk, hogy nem csak egy törtető lotyó, bár tény, hogy ezt a pajzsot viseli maga előtt. Vele kapcsolatban a körömlakkos történetnek nem igazán értettem a lényegét, vagyis inkább a magyarázattal nem vagyok kibékülve. Persze a sztori szempontjából érthető húzás volt, hogy lesz valami baj és a nem megy turnézni. (Adja magát a csavar, hogy összehozzák Raynával, ami után egymást segítve mászhatnak ki ebből a helyzetből.)

Scarlett története nem lenne rossz, sőt Gunnarral igazán jó párost alkotnak, éppen ezért kár, hogy bele vannak kényszerítve egy szerelmi négyszögbe – ráadásul úgy tűnik, ez továbbra is hangsúlyos marad. Mondjuk Clare Bowen játéka nekem olykor elég furcsa, mert bár tökéletesen hozza a visszahúzó költő-énekest, de valahol zavaró, hogy nem mindig néz a kamerába. Dalok terén egyébként ez a páros a legerősebb, több libabőrt tudtak okozni, mint a jelenleg futó X-Faktor.

És ne feledkezzünk meg a politikai szálról sem, ami jobban tetszik, mint a többi kavarás, pedig hozza aztán a kliséket rendesen. Egyre több mocsok derül ki Teddy-ről, de szerencsére az após-pajtás szívélyesen segít eltüntetni azokat. A családi dráma tartogathat meglepetéseket, valamint elég sok szereplőt mozgat ez a szál, úgyhogy van bőven benne puskapor.

Összességében eddig bejövős a sorozat, hiába szappanosodik néha. Sőt nem is néha szappanosodik csak, hozza a már bevált fordulatokat (múltból felbukkanó szerelem, eltávolodott anyuci, balhés fiatalok, satöbbi), mégis valahogy úgy keverik a lapokat, hogy ne kerüljön túlsúlyba semmi sem. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a színészekre semmi panaszunk nem lehet, szóval az eddigiekre simán jár a 6,5/10 – 7/10-et egyelőre nem merek adni.

Azért remélem, hogy nem húzzák tovább a Rayna-Deacon szálat, és többet koncentrálnak a munkára a jövőben.

16 hozzászólás Ne habozz!

mgitta - 2012. 11. 18. 22:35

Jó a kritika, bár nekem egy kissé túl sok a szappan és a klisé benne, de én is hétről-hétre nézem.
A zenékkel picit beetettek, az első három részben tök jó számok voltak (az I fade into you azóta kedvenccé vált), azóta viszont nem igazán jelentős benne a zene, vagy inkább úgy mondanám, hogy a kiemelkedően jó számok. Persze, nyilván nem akar a zene a sztori rovására menni, nem akarnak egy Smash vagy egy Glee lenni, de nekem ez most már kezd túl kevés lenni.

cat - 2012. 11. 18. 23:02

A pilot alapján kicsit többet vártam tőle drámai téren, de nekem is tetszik még mindig. Van hova fejlődni, de hátha erősödik, a lehetőség ott van benne.

mkfad - 2012. 11. 18. 23:08

Lennének a sorozatban jó dolgok, de túlságosan fel van higítva kapcsolati drámával…
Egyenlőre még nézem, de közel sem kedvenc.

naughtyL - 2012. 11. 19. 01:25

@spu:)

igazából tényleg, “simán” jó. semmi extra, de minden rész szórakoztató.
nekem Scarlett pasija a tipikusan jól pofán kéne vágni, lehetőleg sokszor típus és mellé még szánalmas is szerencsétlen..

ldavid - 2012. 11. 19. 01:36

én sem vártam hogy tetszeni fog, de aztán mégis, és szinte várom az új részeket.
némelyik dal annyira jó benne, hogy napokig bentragadnak a fejemben, pedig nem is vagyok annyira oda a country-ért.

(azt meg nem is gondoltam volna hogy Bowen ausztrál, ilyen déli akcentussal. jól csinálja.)

Cseho - 2012. 11. 19. 01:47

Jómagam is nézem. Azt hozta amit vártam. 3/4 órára leköt és szórakoztat. Viszont sosem voltam nagy country rajongó, de a sorozat miatt megbékéltem vele. Vannak kifejezetten jó kis dalok benne.

dragon1986 - 2012. 11. 19. 03:02

én sok szerelmi szál miatt hagytam abba még a pilotnál, hayden karakterre mindenkivel kavart, az egyik a gitáros akivel a másik country énekesnek is volt múltja, akkor a dalszövegíró lány és a gitáros srác és a pasija :D

és a gold digger drogos anyuról még nem is beszéltünk :D

lePunk - 2012. 11. 19. 15:34

En lepodtem meg legjobban mennyire bejon ez a sorozat. Anno latatlanban kb 5% eselyt adtam a neki, mivel a country zene talan az egyetlen olyan zenei mufaj, ami teljesen hidegen hagy. Az 5%-ot es a pilot beprobalasat egyedul Connie Britton miatt kapta meg tolem es meg kell mondjam kellemeset csalodtam, szep lassan heti nezosse valt a sorozat. Egyedul talan a politikai szal, ami kicsit idegesit, de ha kicsit kevesbe klisesre veszik a figurat meg ez is javulhat. Jelenleg nalam 7/10

Dor Ka - 2012. 11. 19. 16:09

Én is hétről-hétre nézem… mert nézem. :D Ebből le is jön, h. nem egy nagy durranás ez a sorozat, de arra a 42 percre megteszi. És szeretem a kliséhegyeket, meg a szappant.
A dalokból mintha tényleg visszavettek volna az utóbbi pár részben.
Szerintem a két fiatal énekes pacsirtát nemsokára összehozzák, csak még kellett egy-két kitérő.
Inkább valahogy az utóbbi részek leszálló ágba húztak, tehát robbanthatnának már valamivel, de a múlt heti részben ezt már elő is készítették 2 szálon is.
Reméljük a legjobbakat.

tiktak - 2012. 11. 19. 17:21

Én is nézem, de a pilot alapján többet vártam tőle. Kicsit több drámát és valahogy most már a színészi alakítások sem annyira “hűhák” (lehet, hogy csak egy arrow után tűntek annak)

Engem elkezdett Scarlett karaktere idegesíteni. Egyrészt a beszéde, hogy nem nyitja ki a száját, úgy beszél mintha folyamatosan durci lenne. Másrészt meg maga a történet, amit megírtak szerencsétlennek.

Többivel annyira nincs gondom, bár Teddy elég unalmas. A politikai szál szerintem egyébként szintén gyenge, legalábbis egy good wife-hoz képest.

6/10

Sigismundus - 2012. 11. 19. 18:27

Én is nézem és én is kissé többet vártam tőle. Van egy jó alaphangulata, bejönnek a déli sztorik.
Ami zavar, az igazán nagy félrelépések szembetűnő hiánya.
Valahogy kissé sterillé teszik, úgy érzem. Rayna nem lép félre már többet ex-szerelmével, Teddy a lúzer is max barát/üzlettárs annak a másik nőnek, költőlány is csak szemeket mereszt Gunnarra, szóval ezek…

tiktak - 2012. 11. 19. 18:49

Sigismundus
valóban, és most még a költő lány egyébként eleinte szemétnek beállított barátja is csak akkor fekszik le a menedzser csajjal, amikor már a csaja elköltözött. Ezt nem is értettem, a gyerek úgy volt beállítva, mintha a hírnévért még az anyját is eladná, aztán meg fölpattog a kanapéról, hogy ő aztán nem feküdhet le a nővel cserébe azért hogy befuttassák.

Zsu - 2012. 11. 19. 20:58

Érdekes írás… Én is úgy voltam vele, hogy nem tetszett semmi az újoncok közül… Hayden Panettiere country énekest alakít?! Hát erre kíváncsi voltam. És itt ragadtam. Tetszik. Még nem döntöttem el pontosan, hogy maradok-e, de határozottan tetszik… :D

growler - 2012. 11. 28. 12:15

Nekem pillanatok alatt a kedvencem lett, mondjuk egyszerűbb dolgom volt mint másoknak, mert a napjaim jó részét eddig is Country / Southern zenék hallgatása tette ki ;)
Nekem igazából minden tetszik a sorozatban, abszolút nekem van kitalálva. Mondanom sem kell, Scarlett karaktere is tetszik nagyon. Egyszerűen egy félénk, egyszerű lány aki lassan sodródik bele valamibe, amiről pontosan nem is tudja, hogy mi és ez jól lejön a színészi játékból. De felesleges kiemelnem bárkit, nekem az egész úgy tetszik, ahogy van. Jó szórakozást mindenkinek az elkövetkező részekhez. Üdv.

Maca - 2012. 12. 04. 11:20

Nekem nagyon bejön! Van benne jó zene, kapcsolati dráma (@mkfad :)), sok beteljesületlen szerelem…
Jók a karakterek… olyan igazi csajos sorozat :)

purity - 2013. 01. 24. 16:23

1. rész: Hm, érdekes…
2. rész: WOW! Végre, ez igen!
3. rész: WTF??? Biztos ezt néztük én a múlt héten?
4. rész:
20. percben: ha tovább folyatódik ez a nyavalygás, akkor lehet, hogy később csak ritkán pillantunk bele…
25. percben: ezt nem lehet kibírni, énekeljen már valaki…
33. percben: kinyomjuk a videót
5-236. részig: nem láttuk.

Ennyi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz