login |

The Walking Dead – 3×06: Are we having fun yet?

2012. 11. 19. 15:34 - Írta: human

122 hozzászólás | kategória: kritika,

Na végre, már megijedtem, hogy az egész évad végigpörög és már megint elrepül az egy év, de szerencsére most egy kicsit húzták az időt, mindjárt több az időnk mindenre. Spoilerekkel a tovább mögött.

Ne torkolljatok le, csak a telefonhívásokra gondolok. Ez mi volt? A lassú The Walking Dead-et idézte, hogy vagy 20 percet elhúztak Rick telefonbeszélgetéseire, pedig ez az évad nem olyan, mint a tavalyi. Igazi olcsó megoldás arra, hogy gyorsan talpra állítsák a karaktert az őt ért tragédia után. A saját fejével beszélget telefonon, gyenge feloldása az ütős cliffhangernek, így fel tudja dolgozni a felesége elvesztését és felismeri, hogy muszáj élnie a gyerekeiért. Meg a csapatért.

Közben azért történtek a dolgok. Megtudtuk, hogy Andreában is csörög egy kis ősember vér, szereti a brutalitást, hiába ellenkezik ezzel a civilizált énje; levedli majd az évad végére, vagy visszatér a helyes útra? A folytatásból kiderül. Az biztos, hogy addig nyomatja kicsit a Kormányzóval, így még nehezebben fogja elhinni, ha rosszat tud meg róla.

Ezen kívül természetesen Whoopi után küldtek egy csapatot, ő pedig lecsapott rájuk. Nem lehet csak úgy elkapni az apácákat! Sajnos megsérült közben, így kénytelen lesz segítséget kérni, és akkor most végre összeérnek a szálak. Konkrétan a félkezű üldözte a szamurájkardost, és ennek során pont a bébiételt kereső ázsiaiba és annak a bomba csajába botlott. El is fogta őket, viszont ugye Michonne tudja, hova vitte őket, plusz a börtönről is hallott mindeközben, így végre Rick-ék is megtudják mi a helyzet.

Bár Lori halálában biztos voltam, Caroléban nem, ezért ködösítettem én is, ahogy a készítők. Elő is kerül a némber, utolsó erejével bezárta magát valahova, ahol a zombik nem fértek hozzá. Természetesen Daryl találta meg, nem lehetett más, nagyon kellett neki is egy kis remény.

Bár a telefonhívást nem vezették le a legjobban, de most ismét egy erős cliffhangert hoztak, olyat, amitől mikor lesz már jövő hétfő? Rengeteg minden történt, a nagyobb időhúzás ellenére is.

A képregényes spoilereket ide kérjük (hogy mi volt ott, vagy mi nem volt), még mindig vannak, akik nem figyelnek. A jövő heti részről az infókat az előzetes posztjához, ha lehet.

122 hozzászólás Ne habozz!

suttyom - 2012. 11. 19. 16:14

Be lehetne fejezni végre ezt a Whoopie-zást? Köszönöm.

Bazsi - 2012. 11. 19. 16:15

Fasza volt ez a rész is, közel a téli szünet sajnos. :(
(már csak 2 rész, ugye?)

Llew - 2012. 11. 19. 16:31

A telefon nagyon gyenge volt, de legalább letudtuk a szarozást és visszakaptuk tökös Ricket, mert nagy szükség lesz rá.
A Carol meghalt, de mégse szál is elég szar volt szerintem, de legalább most a társaság fele beírhatja, hogy nekik volt igazuk.
Azért azt remélem most már nem lesznek Lori él kommentek.
Én ezt a részt is elég pörgősnek éreztem, elég gyorsan haladnak a történések. Ahhoz képest, hogy még 10 rész van hamar elértek ide szerintem. Így elég gyorsan el fog érkezni a börtön-falu összecsapás.
Michone kemény volt, jól oda rakta magát. Andrea mondjon le.
Az némileg zavart, hogy mindenki kibaszott nagy mesterlövész lett, erre a két ráfogott fegyver ellenére Merle kerül ki győztesen, Glen meg még két méter közelből sem tudja fejbelőni.
Illetve arra kíváncsi leszek, hogy magyarázzák meg, hogy a Kormányzóék nem tudnak a börtönről, mikor max két nap járóföldre van tőlük, hisz Michone egy délután alatt sérülten simán oda sétált a bevásárló kosárral.
A végére egy jó kis Michone vs Kormányzó, és Merle vs Daryl leszámolást várok.

Pocok - 2012. 11. 19. 16:33

Szerintem elmondani, hogy én DUPLÁN MEGMONDTAM. Azt is, hogy C. él, meg azt is, hogy Rick begyogyózott… Ennyi :D

_Peter - 2012. 11. 19. 16:37

Múltkor azt írtam nagyon gagyi lesz, ha a halottnak hitt, nem keresett Carol előkerül a semmiből, mert elbújt egy sarokban. Így is lett. Csak ásítottam rajta. A telefonnál bejött a másik lehetőség, nem működik, csak Rick kattant be hogy aztán így újra magához térjen.

Michonne (így hívják) akciózott az erdőben, Andrea is az ágyban, valamint szép kis testvérháború várható. Nem volt egy nagy cucc ez a rész most. (nekem)

Ha ez a zombi beles álca ennyire működik, miért nem használják többször? Michonne-nak lehet újdonság volt, de Rickék így nyomták Atlantában, adott esetben életet menthet.

human - 2012. 11. 19. 16:39

suttyom: én msot először írtam.

Llew - 2012. 11. 19. 16:44

human
az a baja, hogy azzal, hogy most te beírtad a posztba, jogszerűsítetted a használatát a kommnetekben

Pocok - 2012. 11. 19. 16:46

És amúgy mi is a baj a Whoopiezással? Szerintem poén, és mindenki tudja, kiről van szó.

winnie - 2012. 11. 19. 16:48

human: nem is, mert múlt héten is, de a kommentek toposzát vetted át, so…

egyébként insider infó: gondoltam rá, hogy törlöm suttyom kommentjét nem azért, mert zavar, hanem mert ilyenkor elkezd egy ideig erről a témáról szólni a kommentelés (hogy legyen vagy ne legyen), s míg egy offal nincs gond, a sokszorosa már kicsit zavaró lehet.

de hátha tovább lépünk, mert szerintem nagyon gáz a dolog valaki szegényes asszociációját (mert olyan a haja vagy a bőre?:O) továbbgörgetni. de aki akarja, miért ne tegye:)

suttyom - 2012. 11. 19. 16:51

human: Nem is te kezdted, hanem a kommentelők. Nem vagyok polgárjogi aktivista, csak fárasztónak/erőltetettnek tartom ezeket a fekete poénokat. Béke.
(Nem, Lauryn Hill-nek se nevezzétek Michonne-t!) :)

Isteee - 2012. 11. 19. 17:02

Llew: beírtam :D

Igen, sajnos kicsit logikátlan, de erre már vki írta korábban, hogy zombis sorit nézünk, mégis mire számítunk? :)

Michonne és Rick biztosn le fog aprítani jó pár zombit, mire eljutunk odáig, hogy a 2 tábor összecsap. szerintem az elkerülhetetlen.

A Merle – Daryl szál engem is érdekel, de sajna olyan tippem van, hogy Merle fog meghalni. Szerintem. Merthogy nem hiszem, hogy Daryl rosszfiúvá válna, Merle viszont nem fog jófiú lenni… Olyan lehetőséget meg nem nagyon látok, hogy a 2 testvér ellovagol a naplementébe, mert annak meg nincsen sok értelme.

Engem inkább Andrea lepett meg, hogy összefeküdt a kormányzóval. Remélem nem a naivát játssza, hanem próbálja minél simábban megúszni ezt az egészet, mert már valahol sejti, hogy nem stimmel valami.

ALDO - 2012. 11. 19. 18:17

Érdekes, hogy a két testvér jelenleg mennyire különbözik egymástól. Gyakorlatilag egymás tökéletes ellentétei. A nagy találkozást kíváncsian várom.
Az is érdekes, amit korában felvetett valaki, hogy a kormányzóék nem tudnak a sittről.
Persze bele lehet magyarázni, hogy Michone mennyi idő alatt ért oda és, hogy a városból nem mentek felderítő útra csak egy bizonyos távolságig, de akkor is.

Llew - 2012. 11. 19. 18:30

Michone még aznap oda ért, mert Glenéket még nem kezdték hiányolni, és nem is reggel volt mire a bolttól elindult. Merle-ék gyalog üldözték, tehát ők is max egy napra lehettek a várostól. Ez eléggé leszűkíti a távolságot.

Nema - 2012. 11. 19. 18:33

Ha már Michonn-et Whoopie-zzátok, akkor kérném a Governort is Next Doctorozni. Köszönöm.

A rész pedig nekem tetszett, még a derült égből Carol és a telefonbeszélgetést behaluzó Rick ellenére is.

Paul - 2012. 11. 19. 18:42
chulo - 2012. 11. 19. 18:46

Tetszett, bár kukacoskodhatnék kicsit ha nagyon akarnék.
Azt nem igazán értettem, hogy mi a fenéért kergették Michonet 4-en. Semmi értékes nem volt nála, én biztos nem küldtem volna ki az embereimet hogy pazarolják az időt meg a lőszert. Felőlem ott rohadt volna meg az erdőben. Ha elment hát elment.
Rick telefonálása olyan hígfosra sikeredett. Először tényleg azt hittem hogy valami ordas nagy mákjuk van és egy másik csoport hivta őket, de ez igy olyan fura volt. Mindegy, észhez tért az a lényeg.
A Carol szál nagyon elcseszett volt. Ezt már múlt héten se értettem, hogy miért nem indult el Daryl megkeresni. Azért nem akkora nagy az a börtön hgoy el se induljanak a keresésére. Az a felderités is furára sikeredett. Ha már lenyugodtak a kedélyek akkor most már igazán kipucolhatnák az egész kócerájt, mert igy állandóan ott van hogy baj lehet. Az idősebb rab nem tudott elmenni a forgatásra, vagy mi volt vele?
Merle nagyon kemény volt, de azért én ha ennyi idő megtudnám hogy életben van a testvérem akkor kb magasról szarnék a városra, a kormányzóra és rohannék hozzá, pláne hogy a kormányzó nem is akarta elengedni a keresésére.
Jó hogy összehozták a szálakat, de nekem elég hihetetlennek tűnik, hogy ott a börtön a város határában és eddig még véletlen se küldtek ki oda egy csapatot.
Na mindegy, nem volt rossz azért.
A GO BACK az nagy poén volt :D

Worb - 2012. 11. 19. 18:51

Miért ne tudhatnának a “városiak” a börtönről? Semmi nem zárja ki, hogy jártak ott Rickék előtt. Mivel már a börtönudvar is hemzsegett a zombiktól, így elképzelhető, hogy nem kockáztatták azzal, hogy bemennek. Nekik már volt egy biztonságos(nak tekinthető) bázisuk, nem úgy mint Rickéknek, akik épp emiatt foglalták el a börtönt.

A rész amúgy élvezetes volt, bár én arra számítottam, hogy a telefon valami igazi fordulat lesz. És jó, hogy végre kezdenek összeérni a szálak. A Daryl-Merle, illetve a Rick-Merle találkozások érdekesnek ígérkeznek.

chulo - 2012. 11. 19. 19:08

worb – a városiaknak elég komoly arzenáljuk és tapasztalatuk volt és 1000% hogy tudják hogy ott egy börtön. Pár fegyver miatt betámadtak egy katonai alakulatot is, szerintem pár zombival ők is ugyanúgy elbántak volna mint Rickék

szike - 2012. 11. 19. 19:09

elég gáz h spoiler elött kiraktok egy ilyen képet, valaki darálni szeretné az évadot…

human - 2012. 11. 19. 19:32

chulo: kivéve hogy elárulhatja másnak is a város helyét.

szike: igen, mindig a fákról kéne kép, hiszen némelyik szereplő túlélése az évad végéig is kérdéses ugye.

winnie - 2012. 11. 19. 19:54

szike: igazad van, de szerintem is belefér, mert egyrészt lehet visszaemlékezés, másrészt hírben többször volt említve (nem a visszatérése, hanem a színész személye), bár tény, hogy azt nem olvassa mindenki, de harmadrészt már csak azért is használnám a képet, hogy a 2. évados kaszálók figyelmét felkeltsem.

szerencsére, aki véletlenül csak ezt az egy infót tudja meg az évadból, annak csak minimálisan csorbul az élvezeti értéke.

MaxWell125 - 2012. 11. 19. 20:12

Nema: De a kormányzó fehér. Mi is. Más rasszok különböző személyeit nehezebb megkülönböztetnem, mint a sajátomét. Nyilván itt most nem egy-egy ember összehasonlítására gondolok, ha a sorozatot nézzük felismerem T-Dogot és a néger rabot is külön-külön, de ez a megszólítás szerintem erre a gondolatra reflektál. Te is biztos láttad már millió filmben és sorozatban, hogy más rasszokat nehezebben különböztetnek meg. És ezek még csak nem is alienek, akik szó szerint mind ugyanúgy néznek ki, hanem emberek. De nem gondolom magam rossz embernek sem ettől, sem a Whoopizástól.

chulo - 2012. 11. 19. 20:18

human – jogos, erre nem gondoltam

Nina - 2012. 11. 19. 21:04

Carol “megtalálása” finoman szólva is röhejesen lett tálalva – a nőnek majdnem annyi, most majd támogathatják, de bármennyire is nem a szívemcsücske ( =közömbös), mégis jobb, hogy él, már csak a létszám miatt is. Vagy franc tudja. De jó… (nekem).
Merle már közeledik öcsihez, szép kis családi összeröff lesz,pláne ami utána következik…

Ulfius - 2012. 11. 19. 21:20

Fura, de be kellett latnom, hogy jo volt egy kis csordogalos resz. A telos huzas… hat gondoltam erre de hamar tarkon is csaptam magam, mondvan ennyire olcso huzas csak nem lesz. Sebaj, szerencsere van olyan jo az evad, hogy beleferjen. C-nek meg welcome back, azert elegge lesovanyodott ez a csapat igy is.
Felek a gerlepar egyik tagjatol hamarosan elkoszonunk…

Itsuki - 2012. 11. 19. 21:29

Hát five-o útán néztem meg,messze jobb volt a five-o ez picit 24esre sikerült,1 gyenge rész de a cliffhanger miatt várom megint (meg amúgyis).. mondjuk ezt a telefont nagyon nem vágtam

Thothoo - 2012. 11. 19. 22:04

Jó rész volt, zombi hent nélkül is tudták tartani a szintet elég rendesen, én speciel megizzadtam, mikor Merle meg Glenn egymásra fogták a fegyvert :)
Nem értem a kormányzónak minek kellenek annyira a fejek.
Nem értem miért nem tud a Kormányzó a börtönről ha a sánta nigger is odaért fél nap alatt?!
Nem rovom fel hibának, számtalanszor ütköztünk már ilyen apró hülyeségekbe, ilyenek nem akadok fenn, de azért az emberben megkérdőjeleződnek az ilyen logikátlan dolgok.
Alapvetően Rick telefonos jelenetei sem voltak rosszak, kifejezetten tetszett ahogy megoldották.

@human: nem tudom miért nevezed ezt időhúzásnak, spórolásnak. A 2. évad elég langyos volt, de én sosem panaszkodtam miatta. Azt sem szeretném ha a ló túlsó oldalára billenne át a dolog. Kell egy kis nyál is, ez is kell a népnek.

Ami viszont elég rendesen bassza a csőröm: Michonne-ra ráömlött egy rakat bél, a zombik meg elsétálnak mellette. EZ MI?! Persze ezt elsütötték az 1. évad 2. részében is, de ezt kicsit túlzásnak tartom.

Ja, és még egy kérdés: mikor lesz már hétfő?!

Lov23 - 2012. 11. 19. 22:12

Szerintem teljesen okés volt ez a rész. Az előző részek ( ebben az évadban ) eléggé pörögtek, kellenek ilyen részek is, hogy kicsit nyugi legyen, és utána ismét pörögjenek az események. Én örültem, hogy Carol él, attól független, hogy nem a sorozat legmeghatározóbb személye, szerintem szerethető. Rick-es telós dolog nem lepett meg, a színészi játék jó volt, maga az ötlet szerintem kevésbé. A néger csaj kb. mindent túl él, lábon lőtték, kinyírt 1-2 zombit, és még sétál is egyet a börtönbe. Ez igen !

Soldierdsgn - 2012. 11. 19. 22:13

Én megmondtam, hogy az nem a Carol kése az előző részben a földön, de páran okoskodtak…

Lehet, hogy tud a kormányzó a börtönről, de mint hallható volt arra van a halottzóna vagy mifene, így az nem érdekelte.
Carolos rész úgy volt, ahogy lennie kellett, csak azt nem értem, hogy amikor a sálat, vagy kendőt elhagyja, akkor ő a börtönből éppen kiment, mit keresett ott lent???
Remélhetőleg a Glenn és Miss Supernatural párosból nem esik ki senki a részek során, hisz ők a sorozat egyetlen normálisabbnak mondható párja.

Han Solo - 2012. 11. 19. 22:17

Még szerencse h nem esett az eső! lol

Soldierdsgn - 2012. 11. 19. 22:27

Összecsapás ügyben több elméletem is van:
Kormányzó – Rick (mert EPIC lenne)
Kormányzó – Michone
Kormányzó – Andrea (mert összetöri a kicsi szívét)
Merle – Daryl (Daryl győz)
Merle – Rick (a régi ügy miatt)
Merle – Michone (az új ügy miatt)

arazol - 2012. 11. 19. 22:46

@_Peter: ezt a zombi beles álcát szerintem azért nem használják, mert rohadt büdös lehet :D. És kétségkívül hatékony, de szerintem megtartják adu ásznak a lehetőséget.

Ez a telefonos dolog eszembe juttatta a Fehér zaj című filmet. Elég gyengére sikeredett szerintem is, illetve nem volt gyenge, csak egészen másra számítottam. És tényleg, ettől legalább észhez tért Rick. Mondjuk kétségkívül sokkal jobb megoldás volt ez, mint amikor Magdi anyus szelleme megjelent Vili bácsinak… :D http://www.youtube.com/watch?v=n9UDPq07hQk
Most képzeljétek el, hasonló technikával megjelenne Lori, lehet én is így elvágódnék székkel együtt, mint Vili bácsi :D

A Carol szálhoz annyit, hogy nem keresték, mert találtak egy sálat, T-Doggal volt utoljára, T-Dog meg tatár beefsteak-ként végezte, csak pirítós kellett volna hozzá. Ebből gondolták, hogy Carol hasonlóan cudarul járhatott. Amikor Daryl megtalálta a Carol kését, látni lehetett rajta, hogy gyötri a bűntudat, mert Carol egy ideig még élt, küzdött, hiszen belevágta a kést a járkálóba, csak nem túl pontosan = emiatt meghalt. Mégsem mentek keresni, ezért frankón szétcseszte a kés élét a betonon… :D Szóval na, ha ebben a részben nem került volna elő Carol, Daryl elment volna keresni, csak a reakciójából ítélve.

Andrea meg… összefekszik a rossz fiúkkal, már a második van meg neki. :D Mondjuk felnyerítettem a Kormányzó kérdésén, vagyis igazából a reakcióján, ahogy terelte a szót :D.

pwnerer - 2012. 11. 19. 22:55

A városiak nem találták meg a börtönt kérdésre. Ugye az eddig is kiderült, hogy a börtön valahol az erdőben van. Vezető oda út, de az erdőben van. Azt sem tudjuk, hogy a várost és a börtönt összekötő utak mennyire vannak közel egymáshoz. Azt is hallhattuk, hogy Michonne a vörös zóna fele indult, ami feltehetőleg tele van zombikkal, ergo gyalog sem nagyon keveredett volna arra senki. Azt se felejtsük el, hogy Glennék kocsival mentek oda arra a helyre, a kocsikázás idejét viszont nem tudjuk, ami így lehetett több 10 km is kocsival! Aztán azt sem tudhatjuk, hogy Michonne mennyi idővel később ért a börtönhöz, mindössze csak azt mutatták, hogy odament, de attól az még lehetett 2 óra is. A lényeg, hogy gyalog lehet, hogy csak kb 10-15 km-re van a börtön, de autóval lehet mondjuk 50 is, így pedig mindjárt nem olyan egyszerű odatalálni.

ZaHaDuM - 2012. 11. 19. 22:57

Eszembe jutott a régi Lostos “MLMCS” – Mikor lesz már csütörtök? :) Milyen szép idők voltak azok. Örülök, hogy megint van egy sorozat, aminél így tudom várni a következő részt.

jim455 - 2012. 11. 19. 22:59

Nem volt roszz ez a telefonos jelenet sem, végülis nem lehetett egész évadban deprssziós Rick, fel kellett oldani, továbblépett, és visszatér csapatvzetőnek.Amúgysem kell most mégegy szál pluszban, elég történés lesz itt szerintem.
A rész tényleg kicsit lassú volt, de a sztori viszont sokat előrehaladt, konkrétan most vette kezdetét a két csapat konfliktusa, amiről sztem az egész évad szólni fog.
A cliffhanger megint hatalmas, gondolom most Michonne elmoondja a félkezű embert, meg a kormányzót, illetve Glennék elrablását.Arra leszek kíváncsi, hogy erre Rickék mit lépnek.Nem fogunk unatkozni.

r.zsofi - 2012. 11. 19. 22:59

Nekem is tetszett a rész, én nagyon örülök hogy Carol nem halt meg. Kell egy kis “bódogság” Daryl komának is!:-)
Sztem teljesen egyértelmű, hogy a Kormányzó tud a börtönről, de mivel még nem volt rászorulva, minek kockáztatna azzal hogy oda betörjön, jól elvan a kis zsákmányoló hadjárataival, meg a fejek gyűjtésével és nekem is feltűnt, hogy Merle (mekkora beteg feje van itt a képen, nagyon csípem az ipsét!) többször emlegette a veszélyzónát, tehát az pont a börtön és a kisváros között van.
Nekem annyira bejött az utolsó jelenet, ahol Michonne áll a tápszeres kosárkával a zombik között két kilónyi zombi-béllel…marha jól megcsinálták. Miért is lenne ez gyenge? Hiszen a nyakörves zombikat is ezért “hordta”…

A telefonos jelenet nekem is rezgett, de belefért.

Glennéket kicsit féltem, Andrea meg egyértelműen hülyetyúkot játszik, sztem a leghalványabb gyanú sincs benne….és pont ezért Ő lesz majd a végén, aki megkínálja a Kormányzót azzal a hiperszuper nyíllal, amire ebben a részben fel is hívták a figyelmünket!

pwnerer - 2012. 11. 19. 23:00

pwnerer: meg közben eszembe jutott, hogy például a katonákat is csak azután vették be miután elég pontos és biztos információt szereztek arról, hogy hányan vannak, és mi van náluk. Tehát valószínűleg látatlanba nem mennek felfedezni a terepet.

superpityu - 2012. 11. 19. 23:06

lehet, hogy lassabb rész volt, de kell ilyen is, nem lehet minden részben hentelni.

Andrea megint lemegy hülye picsa szintre, most komolyan. a 2. évad alatt sikerült kicsit megkedvelnem, most meg az első adandó alkalommal összefekszik az első faszival aki rávigyorog. bár kíváncsi vagyok, hogy mikor jön rá, hogy Maggie és Glen is a városban van. viszont ott van az esély, hogy nem segít rajtuk, hiszen őt is hátrahagyták. de annyira csaknem ostoba.
Carol életben maradásának örülök egy kicsit, tényleg nem egy nagy karakter, de olyan kevesen vannak már így is a égi bandából. meg kellett Darylnek ez. bár őszintén sejtettem, hogy abban az ajtó mögött lesz, de azt hittem megzombulva. bár ahogy néztem nem sokáig húzta volna már.
Rick és a telefon olcsó megoldás, de talán így legjobb, hogy hamar lábra áll,és újra vezető lesz.
Michone jó karakter, bejön a maga morcos módján. örülök, hogy végre összehozzák a szálakat, és kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak majd a túlélők miután elmeséli a Woodbury-i kalandjait.

haliaki - 2012. 11. 19. 23:12

hhttp://tinypic.com/r/2yye368/6

eléggé gáz hogy ilyet nem vesznek észre a forgatás közben/után.

paranoid android - 2012. 11. 19. 23:12

Nekem valahogy jól esett most ez a lassabb rész, annak ellenére, hogy én sem tartom a legkreatívabb megoldásnak a telefon-hallucinálós és Carol-megtalálós részeket, de rosszak sem voltak. Viszont a Glenn és Maggie vs. Merle, plusz egy hallgatózó Michonne rohadt jó jelenet volt. Nagyon remélem, hogy a Glenn-Maggie páros életben marad.

t.girl - 2012. 11. 19. 23:15

Jó kis rész volt, Michonne brutál egy csaj, szerintem ebben a részben egy hang nem jött ki a száján. Andrea kezd nem szimpi lenni, már most fülig szerelmes és nem fogja észrevenni hogy Glenn és Maggie (remélem nem halnak meg) is ott vannak a városban… :/ Ricknek meg kellett ez a kis hallucináció hogy megint észhez térjen. A kisbaba nagyon cuki volt amikor a karjába vette.:D Merle-t utálom, Daryl-t viszont imádom. :D és örülök hogy Carol visszatért mert már így is olyan kevesen vannak a régiekből… De amúgy hova tűnt a másik rab?

Soldierdsgn - 2012. 11. 19. 23:33
Gutowsky - 2012. 11. 19. 23:36

A másik rabot mondták, hogy szereli a generátorokat.

Carol jeee, én is tutira vettem, hogy előkerül.

A telefonos faszságnál már kezdtem aggódni, hogy elmennek ilyen LOST-os marhaság felé.

Vasile - 2012. 11. 19. 23:44

Ez az évad eddig 10/10 esküszöm,lehet apró dolgokban kötekedni,de pl. a telefonos téma is jobb volt,mintha törppapával csináltak volna egy lelkizős 5 percet.Rohadtul pörög a cucc,jól szövik egymásra a szálakat és beváltják az “alcím” ígéretét is:Fight the dead,fear the living! :)

MrRager - 2012. 11. 19. 23:45

@Soldierdsgn haha :)

lewtex - 2012. 11. 19. 23:46

Akik azon gondolkodnak, hogy a Kormányzó és emberei tudnak-e a börtönről: http://img835.imageshack.us/img835/1741/woodburyprison.png
A Woodbury és a börtön közti táv utakon kb. 18 mérföld (29 km). Légvonalban (vagy az erdőn keresztül) kb. 15 mérföld (24 km). Ezt a táv valószínűleg még beleesik a kormányzó “hatáskörébe”, illetve Michonne sérülten is el tud sétálni pár óra alatt a börtönig.

Csigusz - 2012. 11. 19. 23:49

Carol túlélése a napnál is világosabb volt, szvsz semmi meglepő nem volt benne.
A telefonos szál viszont részemről is kicsit olcsó feloldása volt a cliff-nek, amikor kiderült a fordulat akkor csak egy “jaa, szóval, hogy az”-ra futotta tőlem.
Andrea meg sosem volt szimpi, meg úgy ámblokk az egész szála tök érdektelen, tudom a sztoriba kell, de baromi unalmas a Lilaakác Köz.

Soldierdsgn - 2012. 11. 19. 23:55

Amúgy, ha a Googlemap igazat mond, simán legyalogolható a távolság. Úton 29km, erdőn (légvonal) át 24km :)))
http://img835.imageshack.us/img835/1741/woodburyprison.png

dzsokole - 2012. 11. 20. 00:02

Hatátorozzotan jó rész volt, a múlt hetit simán verte.Carol megtalálása tényleg gagyi, viszont a rész leggyengébb pontja a Hershel-Rick párbeszéd,szerintem tökéletesen felesleges volt.
Egyébként egy ennyire kemény +18-as sorozatba igazán beférhetne egy kis meztelenség, ahogy Andrea takarta magát, enyhén abszurd és zavaró volt.

E - 2012. 11. 20. 00:03

Én vagyok az egyetlen aki bírja Michonne-t?! Nekem bejön a csaj!

A “Kormányzó nem tud a börtönről” témához annyit fűznék hozzá, hogy nem derült ki sem ez, sem az ellenkezője, így felesleges alaptalan dolgokat állítani, majd az logikátlannak titulálni. Ilyenekért azért ne csesztessük a sorozatot.

Isteee! “Engem inkább Andrea lepett meg…” Szerintem nem volt ezen semmi meglepő, már az első találkozásuk óta beindult közöttük a “kémia”, ismerve Andrea karakterét pedig én inkább a naivitásnál maradnék, Shane is kennyedén maga mellé állította a többiekkel szemben.

Mark Bolt - 2012. 11. 20. 00:08

“A másik rabot mondták, hogy szereli a generátorokat.”

:-DD Legalább tudjuk hol volt.

kempmove - 2012. 11. 20. 00:12

A téves hívás tippemmel nem voltam én olyan távol múlt héten.:DD

Andrea megérdemelné hogy olyan hülye maradjon, mint amilyen…

mesterlövésszé avanzsálódott Glenn és csaja beég az egykezű fegyvertelen Merle ellen, akinek hátulról kell előrántani a fegyvert

Carol túlélése valószínű volt, T-Dog legalább méltatást kapott múlt héten, hogy milyen fantasztikus ember is volt ő. (És még annál is nagyobb színész.)

Téli szünetig vmi nagy cliffhangert terveznek tuti, lehet érdemes kihagyni a köv. 2 részt és kivárni a folytatást most mert az a mai cliffhanger nem akkora cucc nálam.

painkiller91 - 2012. 11. 20. 00:17

Michonne most mindent kitereget,és sztem a köv. részben utánuk fognak menni.Daryl biztos elsőként fog neki vágni.

kmdan - 2012. 11. 20. 00:24

Worb – “Miért ne tudhatnának a “városiak” a börtönről? Semmi nem zárja ki, hogy jártak ott Rickék előtt. Mivel már a börtönudvar is hemzsegett a zombiktól, így elképzelhető, hogy nem kockáztatták azzal, hogy bemennek.”

Egy szamurájkardos szociopata után lazán elküldenek 4-5 embert, egy katonai alakulatot lazán betámadnak, de egy sima zombikkal teli börtön feladja? Ez nekem megint csak olyan szálnak tűnik, mint a Carol dolog.

Összességében szerintem ez egy gyenge rész volt.
A Carol dolgot már az előző részben nyilvánvaló volt, hogy nem tudják normálisan megúszni. Hülyén is jött ki a dolog. (Egy fél évadon keresztül keresték Carol lányát a tetves erdőben, ne felejtsük már el. A nőt meg 12 óra távollét után már el is földelték. Hová fog ez kicsúcsosodni? Mire japó srácék visszaérnek, már nekik is lesz egy tömegsír?)

A két történetszál összehozása már annyira váratott magára, hogy nálam inkább túlhúzott lett, mintsem izgalmakat hozó.
A telefon odáig volt izgalmas, míg ki nem derült, hogy nem a városiak telefonálnak. Ha azt meglépték volna, még el tudtam volna képzelni valamilyen épeszű magyarázatot a börtön felszereléseinek meglétére. (Meg akarták várni míg valaki vért és erőforrást áldoz a hely kitakarítására, majd arra legyengülve lecsapnak.)

Andrea tegnap még kiakad egy viadalon, máma meg feljogosítva érzi magát Rambózásra. Annyira béna ez a szál, és annyira érdektelenné teszi az egész, vészjóslónak szánt Governor szálat, hogy előre kaparom az arcom, hány részbe fog kerülni, míg rájön, mi a helyzet.

Marl HAZAFELÉ beleszalad az ázsiai srácba és barátnőjébe, lefegyverzi őket, miközben Michone mindezt végignézi. A probéma ott van, hogy Michone menekült Marl-ék elől, ő hamarébb kellett, hogy elérje a parkolót. Marl elvileg Michone-t üldözte, vagyis valahol mögötte kellett volna felbukkanjon, nem az egész hely ellenkező oldalán, hazafelé tartva.

És ha még mindezt félre is teszem, mert elkeveredtek az erdőben, és Michone meg ennyire hülye, még akkor is ott van a tudat, hogy ezek készletekért megtámadnak egy katonai alakulatot, 3-4 embert utána küldenek egy köztudott gyilkosnak mert van nála három snickers DE A KÖRNYÉKBELI BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOKAT több hónap alatt nem volt érkezésük átkutatni.

Abszolút az a benyomásom, egyre hülyébb magyarázatokkal kaparnak az írók, hogy valami összejöjjön ebből az egészből.

De minden bizalmam bennük van, én abszolút várom a folytatást.

Isteee - 2012. 11. 20. 00:47

Soldierdsgn – 2012. 11. 19. 22:27

Szerintem egy Kormányzó és Rick csata mindenképpen esélyes, hiszen mindkettő a vezető szerepet játssza a saját közösségében. Ez is olyan, mint egy pisztoly feltűnése bármelyik filmben: az tuti elsül. Így ez a konfliktus is elkerülhetetlen szerintem.
Ráadásul nincsenek is messze egymástól, és ha Merle elvitte a gerlepárt, Michonne pedig megtalálta a börtönt, akkor még pár rész és egymásra találhatnak.
Bár, nem tudom, hogy ezt megteszik-e karácsony előtt vagy esetleg évadzáró lesz majd.

Még egy Merle-Daryl csatának is adnék egy esélyt, hiszen a 2 testvér 2 külön oldalon áll, és amikor Daryl egyszer hallucinált (a 2. évadban), a bratyó akkor sem bánt vele kesztyűs kézzel.

Aztán lehet, hogy mégis csak Michonne fogja kardélre hányni Merlet. :D

Ki tudja, hogy mi jár az írók fejében :)

Lajoska67 - 2012. 11. 20. 01:15

Jó rész volt, így kell csinálni.

Trane - 2012. 11. 20. 01:34

remélem mostmár az összes “Carol meghalt meg Lori él” emberek felfogták a dolgokat… meg persze Carl mellé lőtt,aha… na de eltérve ettől, szerintem jó rész volt ez is, ilyen is kell bele, nem mehet végig a zombigyilkolás. Daryl karaktere érdekel a legjobban, ezáltal a bratyóval való találkozás is. de ez a Merle mekkora 1 g*ci lett, csak így simán fejbelövi társát..
várós nagyon jövőhét, ja és én is bírom Michonne-t!:)

Mark Bolt - 2012. 11. 20. 01:47

Azt elárulnátok, hogy Andreának mi az úristenből kellene tudnia, hogy gáz van a kormányzóval? Még a huzamosabb ideje ott élők többsége sem tudja.

liberatore - 2012. 11. 20. 02:03

Azért az milyen lett volna már, ha Merle vs olasz fickó jelentben ez történt volna:

-Heard that bird? (előrántja a stukót, de még válaszol neki a csávó)
-A-well-a, everybody’s heard about the bird
Bird, bird, bird, b-bird’s the word!

És a jelenet vége az, hogy mindketten táncolnak a Trashmen számára.

Soldierdsgn - 2012. 11. 20. 02:10

liberatore túl sok Family Guyt nézel! :DD
De adom az ötletet!!! :)

liberatore - 2012. 11. 20. 02:18

Soldierdsgn
Megeshet. :)

mivanmar - 2012. 11. 20. 02:19

kmdan: Michonne után szerintem azért mentek, hogy nehogy bárkinek elmondja, hol van Woodbury, félti a Kormányzó a saját kis birodalmát (és/vagy nem hagyja szó nélkül, ha kardot szegeznek a nyakához).

Mutatták a kosarat, tápszer volt benne a babának – szóval könnyen lehet, hogy már mindent, ami a felnőtteknek hasznos lehet, elvittek. Tanulság: zombiinvázió esetén a macskakaja mellett az instant babatápszer lesz az utolsó mentsvár élelmezés terén :)

kempmove - 2012. 11. 20. 03:10

Merle olyan halált érdemel, hogy megint oda kell láncolni de most kezét/lábát.

De az se lepne meg ha egy nagy drámai jelenet végén Daryltől kapna egy nyilat…

Most már az alapcsapat elég szűkös, abból nem nagyon lehet kiszórni már senkit, max az öreg dokit.
Viszont ha lesz is nagy összecsapás a Governor és Rickék között, amit valszeg Rickék nyernek így vagy úgy még ott lesz az a ránézésre 100-200 ember akik a boldog tudatlanságban élnek ráadásul a Governer hívőiként.

T Doggy Dog - 2012. 11. 20. 03:27

Merle egy verdát keresett, amivel hazahúzhat, amikor belebotlott Maggie-ékbe. Más kérdés, h Michonne megmenthette volna őket, igaz sérült volt. Ez a Merle egy nagy szemét, a srác megmentette az életét, ő meg kinyírta, de még akkor sem tudta a nevét, amikor a Kormányzónak kamuzott, pedig vagy 3* mondta neki a srác :D Ez a Governor se tudja még, h mekkora g.ci ez a Merle. Amúgy meg miért kellett volna bemenniük a börtönbe korábban a városiaknak? Az meg hogy miért nem fosszák ki a bev.központokat hülye kérdés, biztos ők is elmentek beszerezni dzt-azt, de ne azzal menjen el egy rész, h ezt mutassák. Képzeld oda. Ahogy Andrea mellbimbóit :D Ilyen erővel azt is kérdezhetnénk, miért nem lövik fel magukat az űrbe? :) Poén volt, h a fekete rabnak papucs kell az esti pihenéshez :D Én bírom a másik rabot is (még nemtom a nevüket), van karaktere, a karbatett kezes beállása meg szuper :D

Will - 2012. 11. 20. 03:38

Szerintem remek rész volt, a történet is sokat haladt előre. Végre már összeér a két szál. Csak most már féltem a régieket, mert nagyon sok új szereplő van szóval biztos búcsúzni fognak még páran. Lesz még itt váratlan
fordulat!

liberatore: ezt most elképzeltem ahogy Merle elkezd csápolni azzal a szuronnyal a karján :D :D

Sann - 2012. 11. 20. 08:44

Múlt héten teljesen kivoltam, h hogy lehet olyanokat kommentelni, h Lori telefonál… Erre tessék! ezen a ponton hangosan felnevettem :))

Nekem nagyon bejön az évad idáig (meg az egész sorozat), de ha Glennek vagy Maggie-nek baja esik kiborulok, ezúton kérem a sorozat készítőit, h neee!

Garibaldi - 2012. 11. 20. 09:02

Szegény amerikai csecsemők és gyerekek. Olyan tápszerrel etetik őket ami minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Llew - 2012. 11. 20. 09:05

kempmove

Ha Rick-Kormányzó leszámolás lesz az nem a falu főterén fog zajlani szerintem. Rickék győzelme papírforma, kérdés, hogy a leszámolás előtt vagy után a várost a saját oldalukra állítják-e és a következő évad ott zajlik majd az ő vezetésükkel, vagy kinyírják a város vezetést és útjukra indulnak megint.

Viszont szerintem inkább esélyes egy Michone-Kormányzó leszámolás. Michone, bár nem sokat dumál azért elég erőteljes karakter. Kíváncsi leszek Rickel, hogy jön majd ki, hisz nem szereti, ha ugráltatják. A Kormányzóval való konfliktusát már építgetik egy ideje, aminek van személyes része is szintén a domináns személyiségük miatt, illetve Andrea, mint érintett személy miatt is. Rick és a Kormányzó ellentétét csak most kezdhetik majd felépíteni, bár van még tíz részük rá.

painkiller91 - 2012. 11. 20. 09:11

Sztem az évad végén meg fog semmisülni a kis idilli falu.
A sok zombi betör és mindenki fut össze vissza.

Ági - 2012. 11. 20. 09:20

Garibaldi: “Szegény amerikai csecsemők és gyerekek. Olyan tápszerrel etetik őket ami minőségét korlátlan ideig megőrzi.”

ÉS nem jársz messze a valóságtól. :)

jnsz - 2012. 11. 20. 09:21

Ha Michonne látta volna, mit tettek Rickék Hershellel az évad elején, tuti nem ment volna a börtönhöz a vérző lábával.

Kispee - 2012. 11. 20. 09:34

@jnsz
egy lőtt sebet csak meg tudnak különböztetni egy zombiharapástól
jó kis rész volt, bár van egy olyan érzésem, hogy az idei maradék 2 részben addig jutnak el h pont összeér a 2 csoport és várjanak az emberek a csatára pár hónap múlva

Péter Pál - 2012. 11. 20. 10:03

Andreának nézzük el, hogy nem kezdi kapizsgálni a lényeget, szegény nagyon buta, szerintem simán nem esik le neki azok alapján amit lát, hogy ez a közösség nem önfenntartó.

Rick és a telefon nagyon olcsó húzás volt, most akkor kattanjon be vagy ne, de ez így nagyon béna volt. Carol megléte és megtalálása szintén. Michonne nevetségesen gránitkemény, nem tudom az itt posztolók közül hányan voltak már erdőtúrán, szerintem nem sokan, de elárulhatom, hogy egy 10-15km-es gyaloglás akár 8-10 órát is eltarthat, nappal, sebesülés nélkül, úgy hogy nem igazán kell óvatoskodni a ránk leselkedő veszély miatt. Mindegy, ne csináljunk ebből se gondot.

Na de a pisztolypárbaj! Ez azért már kiverte a biztosítékot. Oké, hogy Glenn nem egy militáns alkat, Maggieről meg ne is beszéljünk, de ketten fognak fegyvert egy láthatóan passzívan agresszív emberre. Alap, hogy ha elkezd közelíteni felém lövök egyet az irányába. A másik, hogy ha hirtelen mozdulatot tesz bárki reflexszerűen meghúzná a ravaszt. Azt pedig mondanom se kell, hogy senki nem járkál csőre töltött fegyverrel a segge fölött, biztonsági okokból. Ebből a jelenetből sütött legjobban az írói igénytelenség (zombi apokalipszis van, persze hogy nem realisztikus, nyeljétek le ezt is), holott ha legalább 1x átgondolta volna valaki, meg lehetett volna írni úgy, hogy értelme is legyen. Pl. Maggie bemegy a boltba, Merle megtalálja Glennt, patthelyzet majd mikor Maggie kijön túszul ejti, Glenn leteszi a fegyvert, mennek vele…

A Daryll és Merle találkozásnak már most előrevetítették a végét ezzel az amúgy oda nem illő lelkizéssel amit Carlnak lenyomott, hogy a “bátyám persze sose volt ott”… Nem lesz itt sok rágódás, hogy régi vs új család stb, nagy kár mert amúgy ez egy érdekes szál lehetett volna.

Persze, még mindig jó a sorozat de ez egy részre nekem kicsit sok volt, igaz még mindig inkább ez, minthogy a farmos idők visszatérjenek, de kezdem azt érezni, hogy a nagy sikeren felbuzdulva elkényelmesedtek az írók és már abszolút nem foglalkoznak azzal, hogy van e valaminek értelme, csak menjen a hent meg a badass szövegek. Szomorú, ha belegondolok úgy indultunk, hogy ez nem egy buta akciósorozat lesz, hanem karakterdráma, realizmus és a többi… Ehhez képest maximum drámai ütemben hullanak az egydimenziós karakterek :D

Nema - 2012. 11. 20. 10:26

@MaxWell125: A hsz-edre inkább nem reagálnék, mert ha ezt komolyan gondolod, akkor elég nagy bajok vannak a világnézetedben.
Mellesleg semmi köze nem volt ahhoz, amit én írtam, de sebaj.

suttyom - 2012. 11. 20. 10:33

Garibaldi: Látszik, hogy nincs gyereked. A konzerv tápszer korlátlan ideig eltartható-a magyar gyártmányú is. A zacskós-üveges stb. persze megromlik előbb-utóbb, de a konzerv örökkévaló. Egyébként a legtöbb tápszer magas tápértékű, teljesen korrekt ízű tejpép-kulimász, egy felnőtt is simán elélhet rajta.

gukker - 2012. 11. 20. 10:52

Garibaldi: “Szegény amerikai csecsemők és gyerekek. Olyan tápszerrel etetik őket ami minőségét korlátlan ideig megőrzi.”

Ki mondta, hogy nem járt le?
Etethetik lejárt tápszerrel a gyereket, vagy… mivel is? Ja, semmivel. Szerinted?

Réka - 2012. 11. 20. 10:54

Most, hogy már Lori nincs, Andrea kapja nálam a legidegesítőbb karakter címét a legendásan naiv és hülye gondolkodásmódjáért.
Amúgy hihetetlen mennyire érdektelen néhány szereplő megmozdulása, Carl a lövés óta kb. most motyogott először valamit, Hesherrel sem nagyon tudnak mit kezdeni az írók, Bethről meg nem is beszéljünk. A személyes kedvencem Daryl, így az ő jelenlétét is kicsit kevésnek érzem. Érezhető a vihar előtti csend, meglátjuk mit alkotnak az elkövetkezendő 2 részben.

Stockes - 2012. 11. 20. 10:56

Egyetértek a fentebb írtakkal. Elég béna volt, hogy egy egykezű faszi, aki nem tudja támasztani a másik kezét, nem tud a másik oldalon rendesen ellensúlyozni, hátulról fegyvert előhúzva lebénít két nekiszegezett fegyvert, fejlövésosztó mesterlövésszé avanzsált embereket győz le.

Az is nagyon gagyi volt, amikor Daryl és a fekete csávó ott diskurált az egyik cellában. Sehol semmi a folyosón, egy szál hangot nem hallani. Egyszer csak másodpercek alatt ott terem a semmiből egy zombi hörögve. Nagyon cselesek lettek ezek a zombik, mestertaktikusok, lopakodnak, kussolnak, lábujjhegyen settenkednek. Ahhoz képest, hogy egy kerítésen nem tudnak átmenni a nagy eszükkel.

Tudom, hogy nem szabad minden logikátlanságon fennakadni, a zombik létezése sem logikus, de jó lenne, ha egy csöppnyi észt öntenének a készítők fejébe. Nagyon lehangoló ez a sok hülyeség.

Nagyon gáz volt az a jelenet is, mikor a keménykedő csaj tanítani akarta Ádrelyácskát nyilazni. Ott szájhősködött, hogy az apja, meg a drága íjfelszerelés így, meg úgy, aztán 1 szál zombit nem tudott lelőni vele.

A telefon olcsó húzás volt, de a Rick-Hershel párbeszéd nem volt felesleges. Mikor az öreg megemelte a kagylót és hallotta, hogy nincs vonal, akkor szánakozva nézett Rickre, “na te szerencsétlen képzelgő hülye” nézéssel. Innen előre tudni lehetett, hogy Rick csak képzeli az egészet.

A whoopizás nagyon is helytálló. Pont olyan tehetségtelen ez a színész is. Pedig lehet egész jó csaj lenne, de ez az egyoldalú, túlkeménykedő karaktere hiteltelen, oda nem illő, borzalmas. Alig várom, hogy eltegyék láb alól vagy megcsócsálják a zombikok. Attól, hogy a képregényben állítólag van ilyen karakter, nem kellett volna egy másik irányt vett sorozatba is feltétlen behozni. Talán az egész sorozatot a képregényes baromsággal tolták el. Ha odafigyeltek volna a logikára, ebből sokkal jobb sorozatot lehetett volna kihozni mindenféle képregény nélkül. Bér még mindig ez, mint a 2. évadbeli Farm, ahol élünk.

jnsz - 2012. 11. 20. 10:57

Kispee:
Láblevágás-szükségessége szempontjából mekkora lehet a különbség, egy zombiharapás, és egy lőtt seb között, amelyet zombibéllel kentek, erdőtalajon megforgattak, majd pár órán keresztül érleltek a szabadban?

Kispee - 2012. 11. 20. 11:11

@jnsz
imho elég nagy a különbség
zombiharapásba meghalsz -> átváltozol -> kell a csonkítás
lőtt seb -> hershell papa ki tudja szedni (carlból is kiszedte, pedig őt kellemetlenebb helyen találta el a golyó) -> nem kell a csonkítás

az h zombibéllel találkozott a seb meg nem számít, mert a készítők elmondták + az eddigi kibeszélőkben 3-4x be lett másolva h hogyan “terjed” a zombiság

nem túl higiénikus? azzal egyetértek, de kellett h michone megtudja h a zobmbik nem mennek a zombiszagra (ahogy az évad elején rájött h miért “agyatlaníttották” a helikopteres halottakat) – bár igaz nem túl logikus, mivel volt 2 háziállata, akik miatt nem támadták be

Péter Pál - 2012. 11. 20. 11:12

Annak aki még mindig a harapás, láblevágás stb témán gyötrődik emlékeztetőül: Hershelt nem a fertőzés, hanem a szepszis (vérmérgezés) elkerülése érdekében amputálták. Olvassatok utána!

Hershelnél tekintve hogy már amúgy is egy rozogább öregember + a seb létrejöttének mikéntjéből kiindulva borítékolható volt, hogy elkapja (tekintve hogy egy több mint fél éve rothadó hulla harapása mennyi baktériumot juttat a szervezetbe). Michonnenál inkább az lenne meglepő ha elkapná, ha csak nem derül ki a következő részben, hogy valójában egy cyborg, személy szerint nem lepne meg.

Stockes - 2012. 11. 20. 11:12
pwnerer - 2012. 11. 20. 12:51

kmdan: Michonne a kardját szegezte a Kormányzóhoz, plusz betört hozzá. Szerinted ő ezt olyan jó szemmel nézte? Nyilván el akarta tüntetni, és a fejét a magánakváriumában akarta tudni.
Mertle pedig nem üldözte tovább Michonne-t, ez elég egyértelmű volt, ő ment volna vissza Woodbury-be, csak a srác erősködött, hogy menjenek a nő után. Majd Michonne valószínűleg az út fele kanyarodott, ahol meglátta Glennéket, és ott elment 10-15-20 perc, majd megjelent Merle is. Nincs ebben semmi különös, vagy megmagyarázhatatlan.
Legközelebb szerintem jobban figyelj oda, mert a leírásod alapján jobb esetben fél szemmel nézted a részt.

pwnerer - 2012. 11. 20. 13:01

Péter Pál: senki nem jár csőre töltött fegyverrel? Ez igaz! Valamit viszont elfelejtesz, Merle előre tudta, hogy ott vannak, de csak akkor mutatták, amikor megszólalt. Ergo simán lehetett előrelátó és kibiztosította a háta mögött lévő fegyvert, hogyha úgy alakul akkor tudja használni. És ehhez igazából olyan sokat gondolkodni sem kell, hogy rájöjjön az ember.
Az meg, hogy Glenn nem lőtt rá? Valószínűleg ő sem tudta mit gondoljon, ezer éve nem látta, akkor kicsit elgurult a gyógyszere, de mégis csak Daryl bátyja stb. Ő nem Rick, hogy boldog boldogtalant agyonlő, csak, mert úgy érzi szükségét.

montanosz - 2012. 11. 20. 14:08

amikor a két csaj a falon ül szemben velük a téren a pavilon van asszem az a gilmore girls helyszíne is DDD

Puncike - 2012. 11. 20. 15:33

amikor a csúnyazombik megharapják az embert, akkor lassabban mintha meghalnának, de átváltoznak zombivá.
Délt leszámítva mindenkit csak harapással fertőztek, az öreg volt az egyetlen akit szétkaptak mint a papírterítőt.

Namármost. Ha Micsont lábon lőtték és a sebet betakarták vastagbéllel, az miért nem fertőz annyira, mint az a fránya porcelánkorona? Hersel doktor legyek ha megértem…

Soldierdsgn - 2012. 11. 20. 15:37

Még mindig a zombifertőzésen vagytok? Zombiharapás=speciális sebláz, amibe belepusztulsz, meghaltál=zombi lettél
Lőtt seb, egyéb seb=ha nem halsz bele, megmaradsz.
A vérfertőzést(zombibacikkal) felejtsétek el, mert mindenki fertőzött, itt a lényeg h meghalsz vagy nem!

Stockes : Ha jobban megnézed a sorozatban, amikor a háttérben van, meg egyszer kétszer mutatják is, hogy tölt! Persze így is több golyót lő ki a kelleténél, de a fegyveres részekre szerintem ne térjünk ki :)

Azon meg hogy Michone az épület egyik felén, Merle meg a másikon lyukadt ki, hát istenem, 25m eltérés!

Azon meg, hogy Glennék miért nem lőtték le Merle-t egyszerű, nem gyakran lőnek nem zombikra + még ismeri is valamennyire… És nem számítottak, hogy közéjük lő, így 2 “jó embert” már is le tud fegyverezni egy rossz ember!!!

Wilbury - 2012. 11. 20. 15:45

Jut eszembe Micsonn-nál a lőtt sebbe beleszivárgó zombibél, és egyéb oszló cucc nem fertőzős? (Tudom, Rambószett-ből összevarrta, bekötözte, snapszot folyatott rá, és ki is égette, de akkor is…)

Wilbury - 2012. 11. 20. 15:46

Jaj bocs előttem kettővel is fennakadt valaki ezen :))

karit - 2012. 11. 20. 15:54

Rickre ráférne egy kiadós alvás, csak előtte adja le a portán a fegyvereit. Egy dolgot hiányoltam, bár nyilván, túl szájbarágós lett volna: ha Hershell ránéz a telefonra és valami ilyesmit lát:
http://kepfeltoltes.hu/121120/Kerlekalassan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezt a szálat, és az ‘olimpiai bajnok’ íjász bénázását leszámítva jó rész volt.

Puncike - 2012. 11. 20. 16:31

Soldierdsgn – Összecsapás ügyben 1 alternatíva:

Merle – T-Dog (telefonban szájkarate)

masterfun - 2012. 11. 20. 16:57

Észkombájnok az elősem fordult bennetek hogy nem akartak lőni….Az más kérdés hogy lehez aztán megbánták.Nézzétek már meg ujra a jelenetet miután blődségeket irtok…..

Hegedda - 2012. 11. 20. 17:51

Na tehát, azért nem lőttek Merle komára, mert látták kinőni a feje oldalán a kozsó tincset és tudták, hogy ezután a testvéri szeretet hullámain együtt lovagolva a láncon vezetett zombi lelkek tömegével, békében lépik át a Menyország piros pettyes popsijú szittya magyarokkal védett kapuját :D:D:D:D:D:D:D

Bandido - 2012. 11. 20. 17:55

Ez az évad tökéletes ellentéte a langyos f*s, nyúlós, unalmas előző évadnak. Csak így tovább.
Remélem, hogy következő részben leverik végre azt a bájgúnár “kormányzót”.
UI: El sem tudom mondani, hogy mennyire hiányzik T-Whoopi izé T-Dog és a véget nem érő beszédei.

Kissur - 2012. 11. 20. 19:33

Tuti úgy megyünk nagyszünetre, hogy a Kormányzó megjön egy kisebb hadsereggel a börtönhöz, és Rickkel farkasszemet néznek. Minket meg megöl az ideg, hogy most mi lesz, és egy klassz kis résszel indulhatna is a tavaszi adag.

Soldierdsgn - 2012. 11. 20. 21:53

Jaaaj ne is mondjátok a szünetet, olyan rossz hallani! :/ :)

Nemrég néztem az egészet végig, de szerintem a szünetben is beosztom magamnak a részeket még egyszer :)

Trane - 2012. 11. 20. 21:54

várom már azt a jelenetet, mikor Michonne beszámol Rickéknek az ott történtekről, főleg hogy él Andrea, ugyebár ők azt hiszik meghalt… na majd ha Merle-t felhozza, akkor a fejekre mennyire leszek még kíváncsi, bár lehet nemtudja a nevét csak így elmagyarázza hogy félkezű csávó és akkor leesik pár embernek hogy Merle lehet az.

Crias - 2012. 11. 20. 22:32

Puncike, Wilbury
Ezen most elgondolkoztam de igazából meg van a megoldás.
A Vér mitől lenne fertőzőtt? Az nem rohadt különben alvadt vér jött volna ki ergo annak kvázi nem kellene hogy baja legyen ellenben pl a protkóval elég durva dolgokat esznek (nem csak friss és ropogós embereket hanem amit épp találnak és spec mindent beleket mindent ami tele van bacikkal így a harapás rengeteg bacit hordoz).
Nem emlékszek már de talán Romero filmjeiben is ezzel volt a gond és ott se volt szó semmilyen gagyi virusról (itt sincs külön zombi virus, vagyis talán van de az a levegővel mindenkibe belekerült szóval ez irreleváns)

Amúgy a hétvégén egyben ledaráltam az egész sorozatot durva és így nem is hatott olyan vontatottnak a 2. évad sem.
A Game OF Thrones mellett a másik kedvenc sorozatommá nőtte ki magát

Soldierdsgn - 2012. 11. 21. 03:29

Nem a vér fertőz, mert már mindenki fertőzött! Max a harapás fertőz(vagyis a nyál akkor vagy nemtudom)! Vért már eleget kaptak szájba, szembe mindenhova amikor hentelnek. A harapás által jön egy bizonyos sebláz, amibe belehalsz, természetesen, ha a sebed elfertőződik és belehalsz, attól még átváltozol, ha egy rozsdás szögbe belelépsz és durván elfertőződik, abba is belehalhatsz, gondolom, most Michone-t beantibiotikumozzák azt csá, letudva! De a zombik vére nem tesz zombivá!!!

Crias - 2012. 11. 21. 08:10

Soldierdsgn
Nem érted amit kérdeznek.
Most azon problémáztak hogy ugye Michone-t meglőtték lett rajta egy lyuk és ráfojt egy csomó walker vér meg bél ami bejut a szervezetébe és hogy akkor miért gázab ha megharapnak, ugye a mikulás lábát levágták a vérfertőzés miatt míg Michone valószínüleg kap 2 pirulát az arcába és vígan el lesz.
Na erre mondtam én hogy a vérrel valszeg nincs gebasz, kicsit ugyan sötétnek tűnik de nem alvadtnak habár ha megharaptak valakit és zombi lesz ugyanúgy tele lesz a vére bacival…

Dean - 2012. 11. 21. 08:58

Mennyi idő is ez a szünet? (Meddig tart?)

Ági - 2012. 11. 21. 09:57

Trane – 2012. 11. 20. 21:54

Mert Michonne ilyen bőbeszédű!? :D

winnie - 2012. 11. 21. 10:15

dean: nem lehet tudni. február fele fog folytatódni, de nincs hivatalos dátum még.

Maximoff - 2012. 11. 21. 11:06

A telefonos rész nálam nem abból a szempontból verte ki a biztosítékot, hogy Rick Lorival beszélgetett ergo magába, hanem hogy még ennyi idő után is felkerekedne egy ismeretlennel való beszélgetés után, mert elmondása szerint ott biztonságosabb, ott minden jó és szép. Nem tudom feltűnt-e neki, hogy egy tökéletes búvóhelyen vannak, csak az élelmiszerraktárakat kellene megtölteni, hogy csak vészhelyzet esetén kelljen kimenni, na meg egy-két Michonne-hoz hasonló emberkét gyűjteni erősítésnek. A két rabot nem tudom, hogy gondolták, hogy tényleg beintegrálják őket a csapatba, lesz itt szerintem ebből még pislogás, de gondolom emiatt is hagyták őket bent a készítők.

Az, hogy a kormányzó tudott-e a börtönről, az ő szempontjukból tökmindegy. Nekik ott van, és egy ideje gondolom meg is van Woodsbury így szép valójában, készleteik bőséggel vannak, sőt még ilyen kis mókákra is van lehetőség, mint amit az előző részben láttunk. Ha hiány is lépne fel, elmennek ugyanúgy egy halott városba, vagy nagyobb fogásért leszedik az aktuális útban állókat, ahogy tették a katonák esetében. Minek kockáztatnának be egy börtönt, ha lennének börtönben “őslakó” túlélők az még problémásabb, mivel nagy valószínűséggel rablók, gyilkosok várnának, a fegyveraktárból kölcsönvett igen bőséges fegyverarzenállal, a börtön négy sarkában felállított őrtoronnyal, magas, többszintes kapukkal. Ha mindenki zombi az meg ugye hatalmas munka kiírtani őket, mint láthatjuk, veszteségek nélkül lehetetlen, ráadásul azt sem tudjuk, hogy egyáltalán találunk-e valamit, amiért érdemes volt bemenni. Szóval ahol ők ott vannak, az nekik tökéletes.

Rick-ék esete teljesen más volt, ők napról-napra a túlélésért küzdöttek, nekik megérte kockáztatni.

Maximoff - 2012. 11. 21. 11:25

Ja,a második képről, meg úgy magáról a szituációról jutott eszembe a követekező. Értem én, ott van az a rakat abroncs, meg egy jó nagy dömper barikádnak, gondolom jó masszív a kapu is, de ha már ott vannak azok a láthatóan használhatatlan kocsik, azokat mondjuk össze kellene tolni úgy, hogy a zombi(k)nak plussz akadályt képezzen, át kelljen rajta mászni, stb. ,stb. Gyakorlatilag majdnem, hogy a részben látott zombinak még meg is volt tisztítva az útja, már csak a fákat kellett volna kivágni előle, meg mondjuk lesepregetni az utat, esetleg még az ajánlott irányt is fel lehetett volna festeni, hogy merre közlekedjen a bestia. Most nem volt gond, ott volt az a nagyon jó célzó kislány, 5-ikre biztosan sikerült volna kilőni az áldozatot (fényes nappal!), de ha egyszer majd egy nagyobb horda jön éjszaka, akkor lehet ez a kis késlekedés már nem fog beleférni.

Gutowsky - 2012. 11. 21. 12:27

Az is vicces, hogy azt mondták 73-an vannak a városban összesen.
Ehhez képest ahányszor mutatják a város egy kis részletét, ott mindig nyüzsgés van.
Oda terelik az összes statisztát?

Azt is néztem az előző részben, hogy a sok lakó közt kevés a hadrafogható.
Sok a nő, a gyerek, idősebb férfiak.
Nekem nem tűnik olyan jól védettnek, erősnek ez a hely.

Dean - 2012. 11. 21. 13:48

Ajajj, az nem jó ha februárig várni kell… :(
Maximoff, szerintem teljesen érthető volt, hogy Rick elakar jutni arra a helyre.
“Itt nincsenek harapók, távol vagyunk tőlük, minden ugyanolyan amilyen volt.” – Teljesen biztonságos a börtön? Biztosították, aztán 2 perc alatt a feje tetejére állt minden, Rick elvesztette a feleségét (semmi sem maradt belőle), T-Dog is meghalt – Ergo nem teljesen biztonságos, mindig küzdeniük kell az életükért, figyelniük, közel vannak a járkálók.
Így, ezek után érthető, hogy Rick miért volt olyan amilyen.

pöttöm - 2012. 11. 21. 14:41

Megint egy jó rész volt, igaz nem olyan pörgős, mint amilyet láttunk már a 3. évadban, de azért most is történtek dolgok szép számmal.
Szerintem Michone igazi tökös csaj, ilyen nők kellenek abba a kegyetlen világba. Andrea meg a romantikus hullámos fürtjeivel ,,beleesik” a kormányzó karjaiba..hát.. remélem megjön az esze. a szereplők közül még Darylt bírom meg Glent, jajj, Glen meg most Governorhoz kerül, mi lesz itt?
Alig várom az összecsapást!

jky - 2012. 11. 21. 15:46

Hát ez volt az évad eddigi leggyengébb része. A Merle-Michonne erdős jelenetek szánalmasan gagyik voltak, hozták a második évad színvonalát. Rick telefontémát lezártuk, kár, hogy tudtam előre, így nem ütött akkorát :( És Carol tényleg él :)

Michonne meg gyalog simán megtalálja a börtönt, tényleg profi ranger a csaj. :D

Jöhet a Rick vs. Kormányzó szál felépítése.

suttyom - 2012. 11. 21. 20:39

A Steamen még két napig féláron (12,49€ ) a The Walking Dead játék, vegyétek, mert iszonyú jó a cucc (és holnap megjelenik az utolsó epizódja is)!
http://store.steampowered.com/app/207610/

Soldierdsgn - 2012. 11. 22. 01:11

És ez mi? Ez jobbnak tűnik :) http://www.youtube.com/watch?v=0B0hBZeuDYM

Valezius - 2012. 11. 22. 13:42

Maximoff – 2012. 11. 21. 11:06

“Nem tudom feltűnt-e neki, hogy egy tökéletes búvóhelyen vannak”

Rohadtul nem tűnt fel neki, annyit mondott, hogy ez a hely se biztonságos. Amikor baromira az lehetne, ha normálisan megszerveznék.
Nevetséges, hogy se egy farmot, de még egy kvázi ilyen célra épített börtönt se képes megvédeni ez a Rick srác :D
Annyi eszük nem volt, hogy valami minimális védelmet építsenek a farmra.

Mondjuk ezt felemlegethetném minden résznél, ezért már csak akkor foglalkozom vele, ha valaki felhozza. Ezért már nem vonok le pontot :D

“A két rabot nem tudom, hogy gondolták, hogy tényleg beintegrálják őket a csapatba”

Szerintem azok már be vannak integrálva, többet nem fog előjönni ez a téma…

” de ha már ott vannak azok a láthatóan használhatatlan kocsik, azokat mondjuk össze kellene tolni úgy, hogy a zombi(k)nak plussz akadályt képezzen”

Maximálisan egyetértek, ha lenne egy csöpp esze bármelyik csoportnak, akkor rájönnének, hogy jó van egy erős védvonalunk, de kéne egy külső is.
Semmi extra spárgák és csöngők, akkor már messziről hallani lehet, hogy jön a zombi.
Vagy egy akadálypálya, ami lelassítja addig, hogy átérjenek a fal túloldaláról a többiek. Hátha nem minden irányból egyszerre jön a zombitámadás :P

Úristen Darylnek volt 2 mondata ebben a részben. Megijedtem, hogy kinyírják :P

Egyszerűen nem értem ezeket a kommenteket, hogy Daryl milyen jó arc. Hány szót szólt ebben az évadban? Nyilván jó arc is lehetne, vagy könnyen pályázhatna a csapat legokosabb embere posztra, de ha néhanap megszólal, attól nem jó arc lesz, hanem rohadtul jellegtelen. Komolyan ennyire képtelenek karaktert építeni ezek az írók?

Carolnál legalább az egy fokkal jobb opció jött be. De hogy 1 rohadt mondat nem volt az előző részben arról, hogy miért biztosak benne, hogy halott ez a nevetséges.

Telefonos résznél az ütött, amikor megkérdezi, honnan tudja a nevem. Itt jöhetett volna egy jó kis Fűrészes fordulat, hogy már X ideje figyelünk titeket, nyilván az is béna lett volna, talán még így volt jobb.

Az meg, hogy bicebóca egyedül sétálgat a folyosókon, ahol két napja megharapták, hát istenem, ő se egy agysebész úgy látom.

Az legalább logikus volt, hogy a néger csajt ne engedjük el, még a végén visszajön Andreáért, de az is belefér, hogy a kormányzó gyűjteményéből még hiányzik egy ilyesmi. A spanyol srác kinyírása nem igazán esett le. Mindenesetre szánalmasan béna, hogy jajj, ne, félek, majd 2 perc múlva, nem utánamegyek egyedül.

Nyilazás, nem értettem, hogy ott a csaj volt ultrabéna, vagy ilyen szar nyilakat kapott. Utóbbira tippelek, akkor meg nem ártana valami normálisat beszerezni, mert ez is kb a vicc kategória :)

Az átlagosnál kicsit több volt a hülyeség ebben a részben, máskor elviszi az időt a hentelés. Egy nagyságrenddel jobb volt így is, mint a 2. évad bármelyik epizódja :)

Soldierdsgn - 2012. 11. 22. 14:11

Ha egyben ledarálod pl a 2. évadot, akkor nem is szörnyű egyáltalán!

Soldierdsgn - 2012. 11. 22. 14:16

Az a baj, ha most megcsinálnák azt, ami számotokra logikus, és “mert ezt így kéne csinálni” dolgokat, akkor lehet, hogy az lenne, hogy csak éldegélnek a nagy biztonságban és répát szüretelnek és semmi érdekes és veszélyes nem történik. Ne legyen ennyi problémátok! :)

Isteee - 2012. 11. 22. 15:04

A farmon nem építettek védelmet, ez így van, bár voltak kerítések, és ha jól emlékszem elé nagy volt az a földterület, közepén a kis házzal.

De nyilván ezt nem a forgatókönyvírók írták, mert az alapja a képregény. Bár nem mindenben tudják/lehet követni, azért szerintem néha meg van kötve az ő kezük is.

Bár nem feltétlen. De az is igaz, ha minden úgy alakulna, ahogy szerintünk kellene, akkor unalmas lenne az egész :)

És jah, a 2. évadot én is egyben daráltam le, úgy teljesen fogyasztható volt :)

asd - 2012. 11. 22. 20:08

Már múlthéten is tudtam (vagyis tudni nem tudhattam, de magabiztosan sejtettem), hogy Carol nem halt meg, aminek nem örülök, nem valami szimpatikus. Nem hiszem, hogy a karakterrel van bajom, inkább csak a színésznővel.
Lehet gyenge rész volt, de legalább jövőhéten (remélhetőleg) már nem lesz az.

Maximoff - 2012. 11. 22. 21:01

Valezius – 2012. 11. 22. 13:42

“Szerintem azok már be vannak integrálva, többet nem fog előjönni ez a téma…”

Szinte biztos, hogy elő fog az jönni, csak nem most. Most elhintették, hogy ők nem olyan veszélyesek, de azért én Rickék helyében megnéztem volna a parancsnoki szobában az aktáikat, mielőtt börtönviselt emberekkel cuccolok össze. De majd ha aktuális lesz visszatérünk erre, egyelőre gondolom nem fogják ezt a szálat bojgatni.

Soldierdsgn - 2012. 11. 22. 22:58

Akik nem szeretik Carolt, annak örüljenek, hogy majd legalább látják meghalni majd egyszer… Így csak egy sírt láttak volna :)

Zumi - 2012. 11. 23. 08:37

Carol csakis Daryl miatt fontos, aki az első megjelenése óta marhanagy változáson ment át. Talán emiatt még nagyobb a kontraszt közte és Merle között. Bár fene tudja, hogy mi az ő közös előtörténetük, itt sokan kőbevésettnek látnak egy küszöbön álló testvérháborút. Az igaz, hogy nekem is van egy baljós sejtésem, hogy a jó öreg Merle nem éppen egy testvéri ölelésre vágyik… Az a fickó kiszámíthatatlan és kétszínű, egy igazi pszicho.

Andrea-t remélem megeszik a zombik, nekem elégtétel lenne. Azt hittem, hogy egy badass Sarah Connor lesz belőle, oszt nem.

A fejekkel a fazon meg szerintem bioáramot termel, éppúgy, mint a MATRIX-ban a kád takonyban fekvő öntudatlan emberekkel a robotok, vagy csak simán beteg a fazon… :D

Hú de jó évad ez!!!!

Kelta67 - 2012. 11. 24. 21:51

Hát megkezdődött a gyengülés..megint ez a bélfürdő…ha működik, akkor mért nem használja mindenki???
és mért nem fogynak el a zombik? egy egy ember lazán leöl akár 100-at is könnyedén…mivel az élő normális emberből kevés van, ergo nincs nagyon zombi utánpótlás..és előbb-utóbb el kéne fogyniuk:)
Meg ez a városkás idill..nézitek párbeszédek közt a hátteret?..kész röhej ahogy ott békésen játszogatnak, meg mennek ide oda..tök értelmetlenül:)
Rick csapata sokkal életszerűbb, és hihetőbb dolgokon mennek át..az ott klassz a sorozatban..a kormányzós hülyeséget áttekerem.
Remélem lezúzzák a kisvárosi pszihókat Rickék:)

Lajoska67 - 2012. 11. 26. 14:21

Az tény, hogy a városban elég furcsa, hogy mindig tömeg van az utcán, közben meg 75-en vannak elvileg, akiből a n.é.g.e.r csaj megölt ráadásul 3-at is. Egy egész város, ahol minden helyen falak védik a bemenetelt, mindenhol őrök vannak, de mégse mindenki őr, hanem van csomó más, pl. kertész is. Kicsit elrontották az arányokat.

v0m1t - 2012. 11. 26. 14:49

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz