login |

Homeland – 2×08: Way Out

2012. 11. 20. 18:31 - Írta: winnie

58 hozzászólás | kategória: kritika,

Újabb korrekt rész érkezett a Homeland-ből, azt hiszem, hogy az epizód végén történtekkel be is léptük a 2. évad utolsó fejezetének felvezetésébe, de persze szokás szerint fenntartom magamnak a tévedés jogát, mert az írók eddig is értettek ahhoz, hogy keresztülhúzzák szegény átlagember számításait. Tudom, hogy felszínesség, de muszáj megint annak örvendeznem, hogy a megfigyelés kulcsszerepet kapott a 2×08-ban, valahogy ezeket a jeleneteket akkor is feszülten vagyok képes nézni, amikor valójában semmi sem történik – a feldúlt, családi vagy hivatali részek sajnos nem mindig váltanak ki hasonló hatást.

Szerencsére itt volt történés bőven, lehet megint elemezgetni azt, hogy a CIA mennyire profi vagy sem – még akkor is, ha a valós életben történtek ügyek miatt szerintem kár számon kérni a 100% szakmaiságot az ügynökségen. A történéseknél is nagyobb pozitívum, ahogy az évadban sikerült újabb jó karaktereket bevezetni, gondolok itt Peter-re (vagy Quinn-re, nem tudom, hogy emlegetik többet), aki megint remek pillanatokat szállított, legyen szó akár a Carrie-vel, akár a Saul-lal való “konfliktusáról”.

A 2×08-ban nem csak a megfigyelés idézte meg az első évad szellemét, hanem az is, hogy Carrie ismét csak átment renegátba (vajon direkt játszanak rá ezekre a motívumokra? ami bejött, azon nem érdemes változtatni?), megint csak előállt az egy-mindenki ellen szcenárió, s persze szokás szerint kiderült, hogy bármennyire idegesítő és irracionális mások számára a viselkedése, ismét csak eredményt ért el.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Végre megjelent tehát az évad nagy részében függöny mögött bujkáló bábos, Brody megjárta gyorsan a mennyet és poklot (nem tudom, milyen sorrendben), Dana, ahogy már múltkor is írtam úgy viselkedik, ahogyan számítani lehetett a karakter 1. évadban kezdett felépítéséből – szegény jól rá is faragott, az apa nélküli 8 év megtette hatását (meg is lep, hogy olvasom, hogy egy tini nem ilyen, hiszen eleve a “tini” így általánosan értelmezhetetlen, minden fiatal más és más – ettől még nem kell szeretni, no de meghökkenni ilyesmin…), talán ez a pofon valamennyire rádöbbenti a rideg valóságra. (Oké, volt apja, úgy hívták, hogy Mike, hozzá is szaladt.)

Ha őszintének tartom Brody kirohanásait (miért ne lennének azok?), akkor megint közelebb kerülhettünk a megértéséhez, s az is lehet, hogy egyáltalán nem kell túlmisztifikálni a karakterét és a szándékait, a létező vagy nem létező fanatizmusát, világosan látszanak a prioritásai, még ha a korábbiakból ez nem is derült ki. Mint ő is mondta, már rohadtul nem érdekli, hogy mi lesz vele. Le a sodródó Brody-val, erős Brody-t kérünk?

Amire kíváncsi vagyok, hogy az elkövetkező 5 rész mit tartogat Carrie számára, mert már-már elfelejthettük azt, hogy milyen ha nem viszi túlzásba a gyógyszereit. Nem tudom, de valahogy érzem, hogy nagy pofon fogja érni őt, amitől az eddig sem túl kiszámítható karakter valamilyen szinten össze fog omlani és ismét megindul a lejtőn. A kérdés, hogy mi fog kelleni ehhez? És persze az is kérdés, hogy Brody-val mik a szándékai a terroristáknak. Az mindenesetre elég fenyegető, hogy Abu Nazir amerikai földön van.

ui: Saul szex utáni “rágyújtása” priceless volt.

ui2: Szegény írók lehet, hogy már sajnálják, hogy létezik Chris. Vicces volt, ahogy Jessica magával vitte őt Dana-hoz, hogy Brody tudja “fogadni” Carrie-t, majd pedig Mike-nál jól a kocsiban hagyta őt annak ellenére, hogy mekkora nagy haverja a katonának. De legalább alaposak voltak és nem csak nagyvonalúan megfeledkeztek róla.

58 hozzászólás Ne habozz!

bipolarbear - 2012. 11. 20. 19:04

A netes forumok hozzaszoloival ellentetben nekem a Dana-t alakito szineszno (lany?) jateka nagyon nagyon tetszik. Szamomra Carrie es Brody utan egyertelmuen o a kedvenc karakterem.

zombor - 2012. 11. 20. 19:06

Ez így van, Dana. Jó karakter. Bár félek, hogy megint róla fognak szólni a kommentek. :)

seth_greven - 2012. 11. 20. 19:07

Dana nagyon-nagyon idegesítő.
Most már szinte teljes letargiába fog zuhanni az egész dolog miatt, én meg a falra bírnék mászni a siralmaitól.
Ugorjon a Potomacba egy hídról, vagy bánom is én.

seth_greven - 2012. 11. 20. 19:08

zombor, mehetsz lottózni. :)

_Peter - 2012. 11. 20. 19:12

Chris csak playstationözzön. Mondjuk tényleg vicces ahogy Brody és Jess üvöltöznek a konyhában a CIA-ről meg a gázolásról, aztán Jess szól a gyereknek, hogy indulás. Nem tud semmiről, nem hall semmit, nem kérdez semmit, csak egy bábu.

sziki - 2012. 11. 20. 19:18

Visszahúzódó a gyerek, mi ezzel a baj? :DDD

LaCRossE - 2012. 11. 20. 19:18

Inkább egy robot. :D

GeoCucc - 2012. 11. 20. 19:23

Ne bántsuk Christ, mert a végén még ő is csinál valami hülyeséget, aztán meg annyira idegesítő lesz, hogy azt fogjuk kérni, bárcsak örökké playstation-özne :)

m76 - 2012. 11. 20. 19:46

Inkább azt mondja meg valaki, hogy mit mond a végén brodynak nazir, mert a rohadt hangos zenétől nem érteni. Már ha egyáltalán angolul beszél, mert még ebben sem vagyok biztos.

topofthemorning - 2012. 11. 20. 19:48

Szerintem Dana nagyszerűen árnyalja a Brodyban lezajló dolgokat – ki is van domborítva persze szépen, hogy kinek a szülei milyen mintát adnak. Kíváncsi vagyok, a jövőben tartják-e a párhuzamosságot a velük kapcsolatos szálakon.

Hagi - 2012. 11. 20. 20:06

Nekem eddig ez volt az évad legjobb része. Oké, shipper vagyok, tehát én szeretem a Brody-Carrie jelenteket. Azért tetszett a rész, mert meg tudtak lepni.

Alapvetően beteljesült a múltheti “rémálmom”, azaz hogy nincs semmi rejtély Brody körül, ő komolyan gondolja ezeket az össze-vissza állásokat.

Szerintem, elegánsan sikerült túllépni a problémán. Ráadásul még hihető is volt, hogy egyszer csak összezuhan, pláne hogy úgy tűnik azon túl, hogy egy szeretett gyerek halálát akarta megbosszulni, nem sok “ideológia” volt a tettei mögött.

A Brody-Carrie kapcsolat is tetszik, mert sikerült némi csavart tenni bele azzal, hogy végül kiderült, hogy mindketten komolyan gondolják (Brody csak Carrie kedvéért hívta fel Royát, a család meg hasonló érvek nem igazán hozták lázba; Carrie meg simán leszart minden parancsot, amikor meg akarta menteni) viszont mivel mindkettőjüknek utasítás volt, hogy közeledjenek a másikhoz, lehet ezzel játszani, hogy akkor most ez “szakma” vagy szerelem.

arnoldx - 2012. 11. 20. 20:08

Inkább azt mondja meg valaki, hogy mit mond a végén brodynak nazir

“Nicholas”

seth_greven - 2012. 11. 20. 20:09

Igen, azt mondja, hogy Nicholas.

Ropesszor - 2012. 11. 20. 21:14

Nekem nem a Danat játszó csaj játékával van gondom, hanem a karakterével. őt is meg az anyját is úgy szájon vágnám néha, hogy csak csörög (pedig én ellene vagyok a nőkkel szembeni erőszaknak – tényleg!). Christ birom, csöndben van, nem pofázik bele a nagyok dolgába (várjuk csak ki amíg acélbetkóst nem kezd el hordani és be nem áll valami KKK szerű helyre, vagy csak el nem kezd simán bepunkulni, jól jönne egy apeshit karakter néha).
Engem az idegesít még mindig a legjobban, hogy nem vagyok képes megérteni, hogy akkor most a CIA tud-e arról, h Brody nyírta ki Walkert vagy sem. Ha tudják most, miután kifogták az oké, de elméletileg azonnal rárepültek a dologra, amint Walkert kinyírták, és ha akkor már tudták, akkor miért nem sütötték meg Brodyt?

Gaabor10 - 2012. 11. 20. 21:22

nem tudom, engem Zuleikha Robinson irritál, de valami elképesztő módon, a karaktere, a testbeszéde, a hangja minden. legszívesebben lekevernék neki egy nagy tockost.

emeric - 2012. 11. 20. 21:43

Ez a rész nem jött be annyira… Amikor Peter elengedi Carrie-t Brody után, mondja neki, hogy csak megfigyelhet. Ez eléggé felbosszantott, hiszen úgyis tudtam, hogy Carrie magánakciózni fog, és Peter is tudja, hogy sosem azt csinálja a nő, amit parancsol neki. Utána meg fel van háborodva… Ez iszonyatosan idegesített. Inkább ment volna el Carrie magától…

winnie - 2012. 11. 20. 21:46

emeric: azért azt nem mondanám, hogy “peter tudja”, hiszen alig pár napja ismeri őt. hallott róla nyilván, de az nem jelent semmit, ráadásul az nem ez a carrie volt, ez mos hajat. meg ha jól rémlik, az előző részben, vagy azelőtt is simán szót fogadott neki másban.

meg aztán peter sem arról híres, hogy nem önfejű, még csak véletlenül sem maradt kórházban:) tényleg, azt hittem, hogy az, hogy zabálja a gyógyszert, jelentősséggel fog bírni, de most nem nagyon jut eszembe, hogy szó lett volna róla.

haliaki - 2012. 11. 20. 21:56

a helikopteres rész után csak egy gondolatom volt: nincs a cia-nek műholdja? elég gáz…

Evangeline - 2012. 11. 20. 22:09

@haliaki: detto!

Brody-nak ez az ütvefúrós szex.. :D jó, néha kell ez is, de ő csak erre képes.. :(

a rész maga nagyon tetszett, nekem sok olyan fordulat volt benne, amire nem számítottam. pl.: Carrie-vel együtt lelépnek, Dana először Mike-hoz ment (azt hittem, rögtön az elütött gyerekéhez..)
Viszont amint jött a helikopter, tudtam, hogy Abu Nazirhoz viszik, nem lepődtem meg azon, hogy az országban van.

Én Carrie párti vagyok, de nagyon dühített, hogy mindig mást csinál, mint amit parancsolnak neki!

Xsz - 2012. 11. 20. 22:32

Ejj, amióta megvolt az autós-gázolós jelenet, azóta nagyon gyengék számomra a részek. Mindjárt atomot robbantanak a terroristák, de azt mutogatják hogy jajj Dana elütött valakit. Jó ez így túlzás, de egy cseppet se hat meg hogy itt nyöszörög már egy ideje.

_Peter - 2012. 11. 20. 22:36

A műholdra még utalhatnak a következő részben talán, de mivel Brody kocsijába se tett poloskát a CIA, és követni se bírnak valakit… na de mindegy, szükséges rossz a sztori érdekében.

Kroos89 - 2012. 11. 21. 00:29

Dana picsogása engem is zavar, ráadásul artikulálhatna jobban is…

Jó rész volt tetszett, a köv. se lesz gyenge gondolm befog durvulni,. :)

rodika - 2012. 11. 21. 00:34

Akkor is a szexjelenet volt a csúcspont… Mekkora idegbaj volt látható mindenki arcán :) a néző meg elégedetten vigyorog /mármint én/

felker - 2012. 11. 21. 00:38

Embere válogatja, inkább volt kényelmetlen, tudva, hogy mi történik és miért történik.

Imbuszkulcs - 2012. 11. 21. 01:45

A rész egyetlen értékelhető pontja a dugás volt, azon kívül számomra totális unalomba fulladt az egész. Nagy javulás kell hogy maradjak továbbra is…

karit - 2012. 11. 21. 02:10

Engem továbbra is zavar, hogy az első számú közellenség ellen egy kétbalkezes GMK küzd nullához közeli HR és technikai apparátussal. Hogy nincs egy Chloé, aki – ha már sajátjuk nincs (???) – legalább egy meghekkelt albán műholdon át követné az akciót. Vagy legalább olykor egy-egy félmondat utalna rá, hogy az elemző csoport így, X és Y ügynök úgy, de nem, látszólag senki más nem nyomoz, nagyjából egy öntörvényű nő menzeszétől függ Amerika sorsa.

Nem tudom, mi a célja, hogy a CIA-t scifibe hajló professzionalista imidzs helyett ennyire sufnicégnek állítják be. A valódi ellenség megtévesztése aligha. (Bár én attól is kiakadok, amikor 2012-ben egy percen át beszéltetni kell valakit, hogy bemérjék, honnan telefonál, és hasonló baromságok, szóval lehet, velem van baj.)

Liverbird - 2012. 11. 21. 03:30

“Nem tudom, mi a célja, hogy a CIA-t scifibe hajló professzionalista imidzs helyett ennyire sufnicégnek állítják be. A valódi ellenség megtévesztése aligha.”

Szerintem az emberek képzeletében kicsit túl van dimenzionálva a CIA és képességei. Bizonyosan vannak király kötyüik, komoly informatikai kapacitásuk, de nem egy sci-fi-ben élünk, nincs műholdhekkelgetés, nincs Afrika segglyukának kicsi falujában álló autó rendszámának azonnal leolvasása stb. Alapból a műhold nem úgy működik, hogy bármit lát, amit éppen keresünk. Fellövik, beállítják egy adott pályára (olyanra persze, amit meg akarnak figyelni). Onnantól pedig nagyon is korlátozott mennyiségű üzemanyag áll rendelkezésre, hogy pályát lehessen módosítani, így igen nyomós indok kell rá. És persze az sem 2 perc.

szirk00 - 2012. 11. 21. 07:51

Nem kapcsolódik közvetlenül a sorozathoz, de ha már CIA / GMK témakör, akkor van erről egy elég jó rész a World War Z-ben (sajnos csak angolul van meg). Nyilván nem tudjuk, a valóságban mi a helyzet, de lehet benne valami:

The Truth was, neither the Central Intelligence Agency nor any of the other
official and unofficial U.S. intelligence organizations have ever been some kind
of all-seeing, all-knowing, global illuminati. For starters, we never had that
kind of funding. Even during the blank check days of the cold war, it’s just not
physically possible to have eyes and ears in every back room, cave, alley,
brothel, bunker, office, home, car, and rice paddy across the entire planet. Don’t
get me wrong, I’m not saying we were impotent, and maybe we can take credit
for some of the things our fans, and our critics, have suspected us of over the
years. But if you add up all the crackpot conspiracy theories from Pearl Harbor
to the day before the Great Panic, then you’d have an organization not only
more powerful than the United States, but the united efforts of the entire human
race.

Brynden Rivers - 2012. 11. 21. 09:24

@bipolarbear @zombor +1
A Dana-t játszó színésznő/lány (Morgan Saylor) nevét megjegyzem magamnak, mert hétről-hétre nagyot alakít.

@karit @Liverbird
A CIA, FBI és tsai. “nem-mindenhatósága” tetszik, de!

Az 1. számú főellenség csapatának elkapásával talán ha 10-20 ember foglalkozik, míg a valóságban csak a dróntámadások előkészítésén dolgoznak több 100-an. Ráadásul hazai terepen vannak, így furcsa volt hogy a szabó boltjának környékét miért nem szállta meg egy hadseregnyi szövetségi ügynök és rendőr.
Kb annyian voltak mind a Justified-ban a rendőrbírók, amikor rajtaütöttek pár hétköznapi bűnözőn.

+ A CIA több 100 drónt (!) használ a világ másik felén ne már hogy otthon nem tudnak egyet felküldeni a kocsi fölé.

És még hosszan sorolhatnám :)

yaze - 2012. 11. 21. 09:49

Dana iszonyu, dühítő, inkább reklámot néznék helyette.

A hét idézetét Brody feleségétől hallottuk:
“A CIA miatt nem törődsz a lányoddal? Add meg a telefonszámukat, majd én felhívom őket.”

Carrie viselkedése tényleg érdekes, összetett, de lassan nem tudom figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a világ legveszélyesebb terroristáját egy elmebeteggel keresteti a CIA. Na jó, még 4-5 ember fű alatt segít neki.

A “szexjelenet a megfigyelőben” zseniális volt, Saul tényleg messze a legjobb. Lassan az utolsó értéke a sorozatnak.

Az SNL jelenet meg minden rész után egyre viccesebb, szerintem a szerzői már látták az évadot végig.

M76 - 2012. 11. 21. 10:58

“Az SNL jelenet meg minden rész után egyre viccesebb, szerintem a szerzői már látták az évadot végig.”

Én is pont erre gondoltam a rész nézése közben, hogy ezek már tudtak valamit.

danger - 2012. 11. 21. 11:03

Nem az egesz CIA keresteti, hanem egy kis csoport azon belul, akikben Estes, Saul, Quinn es Carrie megbizik, hogy ne tudodjon ki hogy az alelnokjelolt terroristasejt.

Boribon - 2012. 11. 21. 11:19

Vajon a CIA miért nem gondolt arra, hogy a terroristák is lehallgathatják Brody lakását, nem csak ők. Ahogy ők a motelbeli szexet végighallgathatták, úgy Nazirék is hallhatták, amint hetekkel ezelőtt bevallotta Brody a feleségének, hogy a CIA-nak dolgozik, meg Carry rábeszélését, hogy menjen el a találkozóra…

seth_greven - 2012. 11. 21. 11:22

Nem tudom, hogy itt feljebb a Chloe az 24-es utalás volt-e, de ha igen, akkor én is azt mondom, amit szintén páran mondtak már: ne higgyük, hogy az FBI meg a CIA mindenható.
A Person of Interest is jó sorozat, de sok technikai dolog el van túlozva (vagy egyenesen csak kitaláció) benne. És ezek alapján sokan azt hiszik, hogy már MINDENT meg lehet csinálni szgépekkel, meg neten keresztül. Igen, sok mindent igen, de nagyon sok mindent, amit a fiktív filmes húzások miatt kivitelezhetőnek hiszünk, nem lehet megcsinálni.

Az meg, hogy miért csak pár ember csinálja az akciót, és miért nem állítottak ezer kommandóst a szabóüzlethez, meg miért nem küldtek drónokat a kocsi fölé…
Tényleg… miért is nem közvetíti élőben a CNN meg az Al-Jazeera az egész akciót? Majd Abu Nazir is popcornt zabálva nézi a tévé előtt, hogy de kurva izgalmas, hogy ezek pont engem keresnek, vajon mi lesz a sztori vége?

winnie - 2012. 11. 21. 12:36

“Vajon a CIA miért nem gondolt arra, hogy a terroristák is lehallgathatják Brody lakását, nem csak ők”

lehet, hogy gondolnak, lehet, hogy átkutatták a lakását, csak annyira nem tartották érdekesnek, hogy 5-10 percet erre a szálra pazaroljanak a műsoridőből:)

leila - 2012. 11. 21. 13:02

Hogy a CIA mit tud és mit nem, azt én nem látom, de a kocsira egy nyomkövető illenett volna.

Ha pedig a sorozat költségvetésébe nem illik bele az 50 statiszta, ne írjanak bele egy újabb 9/11-et és asmerikai elnökválasztást.

Az nem baj, hogy a jövőbeli alelnökjelölt eltűnik napokra? Ilyenkor nem kéne már a titkosszolgálatnak rá is vigyáznia?

Szeretem ezt a sorozatot, mert jók a színészek, és emeletes feszültséget tudnak olyan egyszerű jelenetekbe villni, mint amikor nem látják egymást a sötétben.

leila - 2012. 11. 21. 13:02

illenett=illett

Liverbird - 2012. 11. 21. 15:25

“A Person of Interest is jó sorozat, de sok technikai dolog el van túlozva (vagy egyenesen csak kitaláció) benne.”

A gáz viszont az, hogy egyes hírek szerint nem is feltétlenül kitaláció…

http://index.hu/kulfold/2012/08/15/mindenkit_megfigyelhet_egy_rejtelyes_ceg/

schimtzi - 2012. 11. 21. 16:11

én is a Saul-rajongók és Dana-gyűlölök táborát gyarapítom. Saul karaktere messze a legérdekesebb. tök jó lenne egy spinoff róla, mondjuk játszódhatna a 80-as években amikor ő kezdte a szakmát. :) iráni forradalom, irak-iráni háború, ötödik arab-izraeli háború, első öbölháború…

@leila: “Az nem baj, hogy a jövőbeli alelnökjelölt eltűnik napokra? Ilyenkor nem kéne már a titkosszolgálatnak rá is vigyáznia?” ezt te se gondolod komolyan. az alelnökjelölt az nem választott tisztségviselő. miért is kéne vigyázni rá?

Brynden Rivers - 2012. 11. 21. 16:33

@seth_greven:
Valójában nagyon sok információt össze tudnak szedni a számítógépedről anélkül hogy tudnál róla :)

Egyébként meg csak ismételni tudom magam.
Nem túl hihető, hogy az USA-t védő ügynökségek lehetőségei és elérhető erőforrásai ennyire szűkek lennének az USA-ban, amikor hatalmas hálóztatok, rengeteg ember és eszköz áll rendelkezésükre.
Az infokat, segítséget TOP SECRET más ügynökségektől (NSA, FBI stb.) Estes könnyedén megszerezhetné.

A helikopter feltűnése és nyomtalan eltűnése: 9/11 óta a légtérfigyelést igencsak szigorúan veszik az USA-ban, simán ki kellett volna deríteniük hová ment.

Vagy: maximum 10en valahányan voltak a szabónál, nem volt megfigyelő az utcában, stb.
Ennyi erőforrás egy túszejtéses bankrablás kezeléséhez kevés nem egy TOP nemzetbiztonsági ügy kezeléséhez.

A leggázabb pedig az volt, amikor a nagyon veszélyes terrorista követését (akivel Roya találkozott) 2 azaz KETTŐ amatőrre bízták és nyomát vesztik a metróban.
Ha a saját nagyvárosukban, teljesen ismert terepen nem tudnak követni valakit, akkor elég bénák.

Kissur - 2012. 11. 21. 16:48

Nekem tetszett a rész. Ahogy az állóvizet egyre jobban felkavarták, és egyre nagyobb lett a feszültség. Jó rész volt megint. Innentől vállnak majd izgalmassá a dolgok.
A helikopter az éjszakában csak nekem juttatta eszembe a 24 1.évadának végét? Mikor Jack és George feje fölött elhúzott a heli. :D
Én már csak azt nem értem, hogy miért kell erőltetni a Dana szálat. Tisztán megmondta a csaj neki, hogy álljon le, és felejtse el. Most komolyan, mit vár még?
Az ilyen részeket jobban szeretem, ahol követnek valakit, mint volt az a lövöldözés a szabónál.
Várom a jövő hetet. Fogalmam sincs, hogy hova tartunk, vagy hogy mi lesz az évad vége.

Ui: azért Claire Danes-en már látszódik a terhesség. :)

emeric - 2012. 11. 21. 17:19

@ winnie – 2012. 11. 20. 21:46

SPOILER
Én arra gondoltam, mikor a szállodában csakazértis bemegy Brody szobájába, illetve amikor Brody-val lelép annak kiborulása után. Emlékezetem szerint mindkettőt kifejezett utasítás ellenére teszi, é smindkettőt figyelte Peter.

tulipán - 2012. 11. 21. 18:15

sztem DAna zseniális volt, most is. biztos naiv vagyok, de elhiszem, h. egy tizenéves kiborul, ha benne van vastagon egy halálos gázolásban.
amúgy sztem érdekes, h. olyan VALÓSÁGON vitatkoztok, amiről valszeg egyikünk sem tud semmit! ha vmi túl hi-tech, az a baaaj, ha nincs műholdkép, az a baaaaj, … nehogy már a 24-ben látott dolog legyen az IGAZI!
gondoljatok inkább a mosoly utcára! :) hoppá!

paranoid android - 2012. 11. 21. 18:57

A CIA-s inkompetencia most már kezd furcsa mértékeket ölteni még nekem is, pedig én a “suspension of disbelief” mesterének vallom magam. Legalábbis sok mindent elnézek, ha a narratíva vagy a karakterek hasznát látják, de a Homeland második évadában néha írói lustaságnak tűnik pár megoldás. Node mindegy, mert kétségtelen, hogy izgalmas volt a rész vége. Ahogy a szexjelenet is remek volt. A megfigyelős jelenetek nekem is a kedvenceim. Az egész voyeur élmény miatt azonnal izgatott, feszült lesz az ember, és még jobban fókuszál az eseményekre, nehogy lemaradjon valamiről. És ezen még egyet csavar az is, hogy a megfigyelőket is megfigyeljük, mint nézők.
Dana mostani szálát a kezdetektől fogva szkeptikusan figyelem, és nem sikerült teljesen kibékíteniük még, de most már látom mi volt a céljuk vele. Sőt, ebben a részben még tetszettek is nekem a Danás jelenetek. Szerintem is ügyes a színészlány, és a karaktert is kedvelem.

M - 2012. 11. 22. 01:13

Nem teljesen értem azokat, akik azt reklamálják, hogy miért csak ilyen kevesen dolgoznak az ügyön. Az évad elején fel lett vezetve, hogy mivel szigorúan bizalmas ügyről van szó, így csak és kizárólag olyanok tudhatnak Brody valódi énjéről, akikben Estesék teljesen megbíznak. Egyrészt nem tudhatják, hogy meddig ér el Nazir keze, másrészt pedig elég, ha csak egyetlen ügynök szája jár el Brodyról, máris oda az egész akció, a terror fenyegetés megmarad, elveszítik az egyetlen emberüket, aki segíthetne megállítani. Ilyen szemszögből nézve teljesen logikus, hogy például Brody megfigyelését a rész végén csak egy kis csoport végzi.

A szabó házánál is kerülni akarták a feltűnést, megfigyelték egy ideig a házat, majd mivel napokig biztonságosnak tűnt, cirka 10 emberrel bementek. Nem volt szerencséjük.

A Dana-szál pedig nem tudom miért idegesít ennyire mindenkit, az íróknak egyértelmű céljuk volt ezzel és igen komoly bonyodalmak adódhatnak még ebből.

Ale - 2012. 11. 22. 03:58

Carrie elmebeteg. Dana meg engem csak azért idegesít mert állandóan ugyanolyan feje van.

paranoid android - 2012. 11. 22. 04:08

Carrie az elmebeteg, miközben te azt várod, hogy Dana cserélgesse a fejét?

rapator - 2012. 11. 22. 15:33

Engem is rendesen meglepett, hogy Brody mobilján kívül semmi más nem volt bepoloskázva, a hirtelen megjelenő és eltűnő helikopterről nem is beszélve. Mikor a valóságban sima csempészbandákat is kaptak el úgy, hogy drónokkal figyelték őket, akkor valahogy teljesen érthetetlen hogy pont terroristaelhárításhoz ne használnának. Nagyon jó a sorozat, de az ilyen dolgok bosszantóak tudnak lenni.

Zora - 2012. 11. 22. 17:51

Brynden Rivers- 2012. 11. 21. 09:24 :
“+ A CIA több 100 drónt (!) használ a világ másik felén ne már hogy otthon nem tudnak egyet felküldeni a kocsi fölé.”

Én úgy tudom, a CIA ügynökeinek TILOS, tehát BŰNTÉNY, ha hazai földön bármit akcióznak. Az az FBI dolga. Gondolom, Carrie-ék is ezért dolgoznak minimális létszámmal.

Cs.Andris - 2012. 11. 22. 23:13

A sorozat uncsi lett.

bnapos - 2012. 11. 23. 14:03

Ez nem James Bond film, gyerekek, ahol bármelyik fiókból előkapnak egy éjjellátó műholdat/drónt. Mellesleg váratlanul érte őket, hogy Roya nem abban a parkolóházban akar tárgyalni. Plusz Brody gyanús kiborulása után nem aggathatják tele Brodyt és az autóját nyomkövetővel/poloskával. A teroristákat nem amatőrök. Nem hiszem, hogy egy poloskát a mellkason még ki tudna Brody magyarázni…

NikoXXX - 2012. 11. 24. 13:37

Jo ez a sorozat,engem ebben a reszben leginkabb Dana erdekelt,mert Carrie jol teljesitett most is,de engem erdekelt hogy mi lessz a kiscsajjal,tonkreteszi a csaladjat es az alelnokot vagy sem,meg nem jott ossze neki.
Nazir megint az akcio kozepebe helyezi Broddyt,mar varom mi lessz itt meg.

terel - 2012. 11. 25. 18:18

Engem Dana karaktere egyre jobban irritál, mindig akkor jelenik meg amikor nem kéne, a bomba a csomagtartóba, a bombát akarta felvenni brody és rányit, az éjszaka közepén amikor brody elássa a koránt na az volt a csúcs, mint valami szellem aki minden lépéséről tud az apjának. Ezt egy kicsit túlzásba vitték az irók szerintem.
A másik Jessica úgy ahogy van az egész csirkefejű nő,remélem kiírják a harmadik évadból.

winnie - 2012. 11. 25. 19:01

a mindig = 3?:) ilyen alapon mondhatnánk, hogy sosem jelenik meg akkor, amikor nem kéne, van legalább 297 példa rá, hiszen nem volt ott brody és roya találkájánál, nem volt ott carrie és brody találkozásánál a rész elején, nem volt ott a szabó boltjának szétlövésénél:)

cyno - 2012. 11. 26. 15:58

Terelnek igaza van. Dana elég sokszor tűnt fel váratlanul az első évadban, ez engem is idegesített anno. Jessica engem is irritál. “Csirkefejű” nő XDDDD! És tényleg az:DD!

szerintem - 2012. 11. 28. 00:03

najolvan, nem birom tovabb es en is pampogok egy kicsit.
ezzel a resszel nalam is atfordult a sorozat. nekem mondjuk eddig sem volt a kedvencem a sorozat, de egyre hamarabb megneztem a kovetkezo reszeket.
hol is kezdjem.
a cia-nal osszesen 10 ember dolgozik az ugyon, amibol 1 (maximum 2) van terepen, a tobbi egy rejtekhelyen radiozost jatszik (“te ezt hallottad?”, “nem jo a vetel, hallo, helyre tudod hozni, elveszitjuk a vonalat”, “valaki kapcsolja at a 3-asra”, stb), szerintem is bena, de nem tudom, meg sosem vettem reszt ilyen akcioban. de a 24-ben mondjuk detto ugyanez volt, Jack Bauer egyedul nyomta, a tobbiek pedig nagyjabol egy asztal korul allva kovettek kihangositon es monitorokon, hogy jack es chloe mit csinalnak egyutt. szoval legalabb ugyanugy gagyi.
ami engem annyira zavar, hogy fontolgatom, hogy egy darabig nem nezem a reszeket, mert mar nem tetszik a sorozat, az carrie maga. nagyon elcsesztek a karakteret a szememben, nem tudom mar kedvelni, csak a problemaforrast latom benne meg a tebolyt. ertem en, hogy ez a cel, rendben is van, de nem lehet resze az akcionak, mert on- es kozveszelyes, egy profi cegnel semmi beleszolasa nem lenne mar semmibe, ehelyett itt mindenki csak megadoan csovalja a fejet, jolvan, menjel oda hozza, jolvan, hivd fel, jolvan, kerulj hozza kozelebb. nemnemnem. rossz koncepcio. ez a no tebolyult, maximum tanacsot adhat. nem tetszik, hogy sajnalnom kellene, hogy senki nem erti meg, hogy senki nem hisz neki. mindent maganak koszonhet. es nem mellesleg teljesen elmebeteg a viszonya brody-val, o biztosan nem taktikazik semmit. viszont a haja pontosan olyan, mint az enyem, de latom, o sem tud mit kezdeni vele, a fene egye meg.
brody szerintem ertheto karakter, totalisan ossze van zavarodva, probal az erzelmeivel, aztan az ertelmevel donteni, de azt tapasztalja, akarmerre fordul, hogy eszkoz, bab csupan es ettol kihasznaltnak erzi magat, amit feszult lesz es bizalmatlan. szerintem amit latunk, az jatszodik le benne, nincs hatso szandek. vivodik, orlodik, szenved, es lehet, hogy tenyleg eljutott oda, hogy nem erdekli, mi tortenik, csak mindenki hagyja beken.
dana. jaj. biztosan az is a baj, hogy a kiscsajt nem birom, egy elelmes, okos lanyt kellene jatszania, aki kereksi onmagat es a helyet a vilagban, de csak a szerencsetlen testtartasa es a kifejezestelen tekintete (no meg hogy alig artikulal) marad meg. ehhez jon meg az, hogy szerintem kimbai melysegekbe sullyedt a vonala, es itt megint ugy erzem, hogy nekem azt kellene gondolnom, hogy szegely artatlanul szenved ennyit, de nem igy gondolom. o akart vadulni az autoval, majd beleegyezett, hogy otthagyjak a szerencsetlen, szoval igenis bunos. majd mikor kiderult, hogy ebbol gaz lesz, egy pillanatig nem fordult meg a fejeben, hogy ebbol a csaladjanak lehet baja, csak magara gondolt. majd mikor felnottek raszoltak, hogy akkor nem igy kene, csak tovabb feszitette a hurt, az igazsag bajnokakent. hol voltak azok a jelenetek, amikor azon rettegettt, hogy jaj, szegeny apamnak most ebbol mekkora baja lesz? ja, nem akarok boribe menni? szoval fel van epitve a karakter, de szerintem kifejezetten ellenszenvesre sikerult.
jessica szinten zenesz. nem is ragozom, csak annyit tennek hozza, hogy nem is csirke, hanem strucc.
saul meg mitol is a legnagyobb szereplo? legtobbszor ul es nez. elismerem, hogy vannak akkora szineszek, akiknek meg ez is mukodik, de nem egy ilyen sorozatban, szerintem ide ez keves. saulrol en annyit tudnek mondani, hogy legalabb nem idegesit. bar, ha meggondolom, megis.:)
most mar biztosan vegignezem az evadot, mert kivancsi vagyok, mit hoznak ki belole, de mostanra nem maradt szimpatikus karakter (virgil az epizodonkenti 10 masodpercert nem er), talan csak quinn, de nem hiszem, hogy neki ennel tobbet szantak, mint amit most latunk.

adi - 2012. 11. 28. 10:44

@szerintem:
Jó amit írsz nagyon, Dana-ban én is ezt nem értem, hogy ő heccelte fel a gyereket, és utána meg húzza a száját. De ne is folytassuk.
Peter. akkor még nem láttad a legutóbbi részt. :)

Későn találtam meg a topikot sok mindent leírtatok, jöhet a 9. rész kritikája.

weareallmirrors - 2012. 11. 29. 04:30

Dana – szeretem, hogy önfejű, és nem hagyja magát telehülyíteni, és hogy gyanakvó is, (és ezért kutatott az apja után).
@szerintem – Az utolsó részből kiderült, hogy tele van a töke az apjával, és ez szerintem tök rendben is van, és emiatt se szarja le plusz: az a gondolat, hogy megöltél valakit kicsit többet nyom a latba, mint hogy most milyen más következményei vannak a dolognak, nekem ez teljesen rendben van.

Oké, az arcmimika meg a testtartás… kit mi zavar, ebbe nem kötök bele.

Azt kell mondanom, hogy nekem is fogynak a szimpatikus karakterek. Carry túlságosan bele van zúgva Brody-ba, és semmi újat nem hozott, úgy érzem. Igaz, nekem az elejétől WTF volt a vonzódása hozzá, de whatever, betudtam az állapotának. A mostani résszel már kezd nálam abba átmenni a dolog, hogy nincs nagyon érthető pont benne, és emiatt elidegenedem tőle.

Shippelés szempontjából kábé Jessnek és Mike-nak drukkolok. Mike a stabil, “mindig ott vagyok és segítek” ember, és ráadásul rá is ordibált (hatékonyan) Danára, amikor hisztizni próbált, hogy elviszik őket biztonságos helyre. Kellett azért Danának ez is. Rá hallgatnak, ő ott van. Kábé előre van vetítve, hogy mennyire jó is lesz mindenkinek, ha Brody összejön Carrie-vel Mike meg Jess-szel.

Saulnál én se látom a nagy színészi zsenialitást. Jól alakítja az öreg, türelmes papát, de ez nem olyan nagy szám szerintem sem, és nem tud lenyűgözni.

Brody még úgy ahogy van oké karakterileg, érthető, és megértem, és a színész is jól játsza.

Engemet a CIA helyettes igazgatója idegesít a leginkább. Hogy olyan emberek vezetik a CIA-t, akik ennyire vakok, és az összes kurvajó dolgozó ember miattuk szopik. Amennyi hibát elkövetett, és amennyire nem tud ahhoz képest, hogy ő vezeti a dolgokat… nem tudom, olyan jelentéktelen.

A helikopternél én is azonnal műholdra gondoltam… lehet nekünk kellett volna vezetni az akciót :-)

Kicsit olyan érzésem van, mintha ebben az utolsó részben alig szerepelt volna Carrie, és mintha a karaktere kezdene egy sablonba süllyedni, de ettől függetlenül mostanában továbbra is ez a top sorozat számomra, amit nézek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz