login |

Whitney: kezdett a 2. évad

2012. 11. 20. 15:30 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: kritika,

A Whitney lehetett volna a Last Man Standing mellett a második többkamerás szitkom tavalyról, amit nézek, de míg az LMS egy fokkal jobb lett a közepesnél és a karaktereit is megkedveltem, addig a Whitney a két jópofa főszereplő mellé teljesen érdektelen mellékszereplőket hozott, akik túl sok időt vittek el az epizódokból, hogy nézős maradjon a sorozat. Nem tudom, de 10-12 jobb percért nincs szívem bevállalni 20 percet. (Így végül a Men at Work-öt húztam be második nézős többkamerásnak, a több meglévők már régesrég kaszálásra került.)

Érezhették a készítők is (köztük Whitney Cummings, aki inkább ezzel a szitkomjával foglalkozott, mint a 2 Broke Girls-szel – látszott is), mert a Whitney a 2. évadra kapott egy kvázi rebootot: egyrészt a főszereplő párocska tagjai “összeházasodtak” (nem, de mégis), másrészt pedig az egyik felesleges mellékszereplőt előbb meleggé tették, majd kiírták a sorozatból. A végeredmény pedig…? Hát, nagyjából ugyanaz pepitában, de több a hasznos műsorperc, s ez nagy pozitívum.

És az is pozitívum, hogy a 2×01 alapján inkább tudnám baráti komédiaként jellemezni a Whitney-t, mint párkapcsolatiként. Ez valahogy sokkal jobban áll, még akkor is, ha a fő duón kívül a többi mellékarc is fog idővel, egy-két részre kapni valakit maga mellé, hacsak nem lépnek bele abba a csapdába, hogy összehozzanak közülük kettőt.

Hogy nézős lesz-e a Whitney 2. évad, nem tudom. A kezdés is megvolt 5/10-es, a második felére felpörgött, az erekció sem szokványos téma országos csatornán, Royanne és Lily csajszis duóként teljesen elviselhető volt, Mark pedig az utolsó másodpercben a rész legjobb poénját is benyögte Nem rossz sorozat, de még mindig nem jó annyira, hogy megmaradjon – a nézők döntöttek már tavaly is, s idén sem nagyon érdekel sok embert a szitkom, de nem akarom temetni, hiszen ha az NBC egyszer már megkegyelmezett, akkor erre mindig lehet számítani.

Ha valami mégis a sorozat mellett tart, akkor az a tipikus párkapcsolati problémák megjelenítése, amik olykor ismerősek lehetnek. Meg az, hogy egyszerűen jó hangulata van, a szereplők is folyton vigyorognak, s ezért mindig az az érzése a nézőnek, hogy menten elröhögik a jelenetet. Ha választani lehetne, akkor talán ennek a felvételére vennék jegyet, amikor nyáron kiugrok Hollywod-ozni, de persze nem biztos, hogy húzza addig.

18 hozzászólás Ne habozz!

Zirowe - 2012. 11. 20. 15:53

Maradt ugyanaz a savanyú, humortalan “vmi”, ami tavaly volt.

A főszereplőnek meg továbbra is “fura” feje van.

Amúgy akkor most Jack Donaghy titkára végleg elhagyta ezt a sorozatot?

AJ - 2012. 11. 20. 16:05

Belenéztem a Whitney első évadába, ha jól emlékszem a második részében, az első nem találtam, de nem tetszett. Whitney tényleg nem nagyon dolgozik a 2 Broke Girls-ön már annyira? Mondjuk, amit a második évadban művelnek az elképesztően jó. Én imádom a 2 Broke Girls-t, de most még jobb.

egy sitcom még belefér - 2012. 11. 20. 16:07

Nekem nagyon tetszett az első éved és a szezonnyitó is.
Mark poénján percekig szakadtam a röhögéstől. Nagyon jó hangulatú tényleg a sorozat. Látszik, hogy a fele legalább a poénoknak ott hirtelenjében hagyja el a száját a színészeknek ami jó. Ettől lesz életszerűbb.

winnie - 2012. 11. 20. 16:08

“nem nagyon dolgozik a 2 Broke Girls-ön már annyira?”

eddig sem tette, eleve a színészet mellett nem sokat tudna írni, nemhogy még egy másik sorozatot is vinni.

chulo - 2012. 11. 20. 17:08

na ezért jó hogy ti vagytok :D
Nagyon ritkán kezdek bele első évados soriba, ha jó, és túléli az első évadot akkor úgyis leirjátok és nekem több nézni valóm akad. Asszem ezt is kihagyom

Anthony - 2012. 11. 20. 17:29

Maradt ugyanaz a savanyú, humortalan “vmi”, ami tavaly volt.
What?
Szerintem meg tök jókat lehet rajta röhögni. Ez a rész nem volt semmi, tényleg nem gyakori témát dobtak fel.

Frank Luck - 2012. 11. 20. 22:13

Az évadnyitót még nem láttam, de azért azt megjegyezném, hogy a Whitney MESSZE a legjobb többkamerás szitkom.
“Nagyon ritkán kezdek bele első évados soriba, ha jó, és túléli az első évadot akkor úgyis leirjátok és nekem több nézni valóm akad.” – öö… mi? Winnie nem nézi a big bang theory-t és a How I metet, úgyhogy te se nézd őket, mert rosszak.
Amúgy nagyon örültem a második évadnak, nem számítottam rá. Már most sakkozgatok az NBC-s szitkomokkal, minek mennyi az esélye (nyilván hülyeség, mert soká jutunk oda), de kifut az Office meg a 30 Rock, talán így nagyobb esélye van a többieknek… meglátjuk.

winnie - 2012. 11. 20. 23:05

hé, a how i metről írni is szoktam:)

fm! - 2012. 11. 20. 23:05

Én végignéztem az első évadot, tetszett is, de ez az évadnyitó nagyon rossz volt… 2/10 ha ilyen a következő rész is, akkor kasza

Thomas - 2012. 11. 20. 23:10

Ez nekem nagyon nem jött be az első 3 rész alapján:( Viszont az Are You There, Chelsea meg a kedvenc sitcomom lett, hogy azt mennyire sajnálom!:( Kár, hogy a sok szenvedő NBC sitcom közül pont annak lett kampó:(

Synrew - 2012. 11. 21. 02:56

Továbbra is nézős.Szerintem kár leírni megtekintés nélkül

cyberfuker85 - 2012. 11. 21. 10:45

nem hiszek a szememnek. ez egy klasszis sorozat. mark epik, whitney epik, nem jut eszembe whit faszija neve epik. az alkoholista csaj epik. egyedül az ex gáz, szerencsétlenkedik néha de biztos kitalálnak neki valamit nemcsak gyertya tartó lesz az évadban.

nekem 8/10

winnie - 2012. 11. 21. 11:18

synrew: ez minden sorozatra igaz és akkor ott tartunk, hogy mindent meg kell nézni. ha az ember abból indul ki, hogy nem sikeres és a vélemények is minimum fele-fele arányban megoszlanak, akkor szerintem érdemes leírni, vagy a lista végére sorolni, azok mögé amik sikeresek és sokkal jobb véleményekkel bírnak. nem arról van szó, hogy nincs esély arra, hogy valakinek ez lesz a legnagyobb kedvence, hanem arról, hogy erre kisebb az esély, mint jó pár más sorozatnál.

lePunk - 2012. 11. 21. 15:37

A Whitney szamomra a tavalyi ev legjobbja volt sitcom kategoriaban. Imadom azokat a sitcomokat, ahol latszik, hogy a szereplok elvezik a jatekot es el-el mosolyodnak a poenokon (amiket valoszinuleg mar sokadjara vesznek fel). Hasonlo volt az Are you there Chelsea is, nagy kar hogy cancel

Gugu - 2012. 11. 21. 17:08

Imádtam az első évadot, a kedvencem volt, borzasztóan vártam, de ez a nyitás, ez kb. fele sem volt az előző részeknek, pár poénon kívül elég lapos. Remélem összeszedik magukat.

bernispecial - 2012. 11. 23. 12:19

Szerintem kicsit döcögősen kezdtek, de volt egy-két nagy pillanat! :D
Az első évad minden részét imádtam valami miatt! És lefertőztem Whitney-vel a barátnőmet és a nővéremet is. :D :D

CyClotroniC - 2012. 11. 23. 15:53

Annyira nem volt időm az elmúlt napokban, hogy még az sem tűnt fel, hogy már készült a Whitney-ről írás, csak most, hogy a tag-re rákerestem a linkekért a röpkritikához.

Akkor itt:

Nálam is 5/10 lett volna az értékelés, álmos volt, műanyag és mesterkélt, pont azokkal a gyermekhibákkal, amiket tavaly harmadtávnál remekül elhagytak, és a második fele már egy frappáns és nagyon szerethető valami volt, amiből a 2×01-re minden kiveszett. Persze nem temetem őket, remélhetőleg csak idő belerázódni, és az amúgyis jó jel, hogy hangsúlyos főszálat ígértek és kevesebb csapongást, remélem be is váltják majd.

Az biztos, hogy ez volt az eddigi leggyengébb epizódjuk, egyáltalán nem jó beszállási pontnak, és mindenképpen az egy leginkább poénszegény 20 percet szállították. Remélem, nem kell benne csalódnom, mert tavaly év végén azt mondtam róla, hogy a jelenlegi legjobb aláröhögős, ami mára annyit változott, hogy ez az egy multicam maradt összesen a sitcom listámon. Ha 4-5 rész múlva se javul vissza az S1 második felének a szintjére, akkor lehet, hogy ez is kasza, de azért egy rossz résztől még nem csinálom magam össze.

goodjohnwin - 2012. 12. 14. 21:23

nem tudok mit kezdeni ezzel a szupertömény kapcsolati cuccal… értem én, hogy ez egy ilyen szitkom, és az első évadban valahogy el bírtam viselni, de most nagyon nehézzé vált, és én esténként ennél könnyedebb dologra vágyok, Whitney Cummings ‘racey’ humorával fűszerezve.

Azt hiszem az első évadban a mellékszereplők sokat tettek hozzá a felhozott témák könnyítéséhez, ez most eléggé hiányzik, de a témák szerintem eleve nehezebbek. Éppen ezért nem kezdtem bele a Girls-be, mert időben levágtam, hogy ez nem kikapcsolódás, hanem ‘művészfilm’ lesz, ha elkezdem nézni, ami nem hiba, csak a helyén kell, hogy kezeljem. Otthon nem bírok ilyesmit nézni, a nehéz cucchoz színház vagy kismozi kell. A Girls-re majd valahogy sor kerítek otthon, de a Whitney. ha ilyen marad, akkor részemről kaszát kap, annak ellenére, hogy a szereplőket (karakterek/színészek) nagyon szeretem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz