login |

Véget ér a Merlin. Jön a spinoff?

2012. 11. 26. 18:01 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: hírek,

Ennyi volt a Merlin, az 5. évaddal befejezettnek nyilvánítja a sorozatot a BBC – ezt a készítők is megerősítették, s abból, hogy úgy kommentálták a hírt, hogy “ebben az évadban érik el a történet szálai a csúcspontjukat”, arra lehet következtetni, hogy már eleve a zárás szem előtt tartásával készült a szezon, szóval lezárás mindenképpen lesz. Sőt, erre a lezárásra ünnepélyes keretek között fog sor kerülni, ugyanis az 5×12-5×13 dupla epizód formájában karácsonykor lesz látható.

Még egy infó, lehet, hogy ez van a kasza (vagy a befejezés hátterében, ahogy tetszik), hogy a két készítő, Johnny Capps és Julian Murphy elhagyta a Merlin produkciós cégét, a Shine TV-t és saját céget indítottak, amely a Merlin nemzetközi eladásait intéző FremantleMedia Enterprises-szal már dolgozik is a spinoffon, melyről nem lehet még semmit sem tudni hivatalosan, csak annyit, hogy ebben az univerzumban játszódna.

Addig is, 5. évados kibeszélő itt.

37 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2012. 11. 26. 18:09

Hát nekem az 5. évadból nem az jön le, hogy a zárásra készülnek. Kb. a 4.-től az összes rész egysíkú, kicsit átívelőbb lehetne. Ha tényleg lezárást terveztek, már az évad elején meg kellett volna lépni a nagy leleplezést, hogy legalább egy évadot lássunk az új felállásban, erre csak szenvednek. Kár érte, egy 6. évadot még kaphatott volna, úgy hogy már mindenki ismeri Merlin titkát.

Pudli - 2012. 11. 26. 18:10

Miért?! Ha jól emlékszem eredetileg is 5 évadra terveztek, de azért nagyon sajnálom annak ellenére, hogy ez az évad nem az igazi, de szerintem van potenciál ebben a sorozatban.
Mostanság a Merlint-t és a Hart of dixie-t vártam leginkább.

george - 2012. 11. 26. 18:21

Erre ez a kép illik:
http://images2.fanpop.com/image/photos/10200000/Gaius-is-God-gaius-10231260-336-160.jpg

Ez az 5. évad már úgyse a legjobb. Már a leleplezést tényleg meg kellett volna lépni, de tuti csak az utolsó részben történik meg. Spinoff meg szerintetek kiről lenne? Gaius fiatalkora? Vagy mi? Engem nem igazán érdekelne.

Hellhound - 2012. 11. 26. 18:23

Hát őszintén szólva én nem sajnálom, pedig folyamatosan nézem a sorozatot. Tök jól indult, de aztén nem fejlődött az egész sehova. Igaz, hogy Arthur megnősült végre és jó barátok Merlinnel, de ezen kívül kb ugyanazokat a köröket futják mindent epizódban. Valami nagy gonoszt legyőznek, persze Merlin végzi a nagy munkát, és aztán szenved mert ugye senki sem tud erről, majd megy minden vissza a régibe. Már szerintem azt sem tudják milyen újabb misztikus gonosz lényt találjanak ki. Arthur úgy viselkedik mintha még mindig kamasz lenne és nem király. Újabban minden csak Morgana bosszújáról szól, már olyan régóta tervezgeti, hogy már lassan elfelejtem azt is, hogy mi volt az eredeti oka. :D Azért Gaius hiányozni fog xD

Hellhound - 2012. 11. 26. 18:25

Meg az öreg Merlinból is szívesen láttam volna többet! :D

Nefadar - 2012. 11. 26. 18:46

Úgy-ahogyan tartják magukat a mitolgóiához. Ha az lesz a vége, amit felvezettek az ötödik évad elején a látomásban Merlinnek… tudjuk, hogy az Arthur mondakör szerint mi történik ott, ennek fényében nehéz lenne hatodik évad.
Szeretem a sorozatot, nagyon, de ha meglesz a végső csata onnan nincs értelme folytatni és nem is örülnék neki, ha teljesen átírnák ott a mondakört csak azért, hogy még húzzák a sorit.

winnie - 2012. 11. 26. 18:51

“Miért?! Ha jól emlékszem eredetileg is 5 évadra terveztek”

terveztek volna tovább is.

eClipse - 2012. 11. 26. 19:17

Hát nem örülök neki, még úgy sem, hogy az idei évad majd’ minden része alatt húzom a számat, mert annyira logikátlan és egysíkú lett. Nekem is az a véleményem, hogy legalább egy évadnyi kellett volna úgy, hogy tudják Merlin titkát, vagy akkor ha ez az utolsó és tudták is, akkor legalább a fele olyan lett volna. De nem, csak húzzák-halasztják, egyre erőltetettebben, és ez csalódás sajnos.

Adreee - 2012. 11. 26. 19:20

Azért a kasza szerintem egy kicsit erős kifejezés ebben az esetben.

fran - 2012. 11. 26. 19:24

Ez nem jó hír. Mondjuk a negyedik résznél leragadtam ebben az évadban. De sajnálom a korai befejezést, nagyon is. Az ötödik évadnál az volt a baj szerintem, hogy igazán nem volt arra elképzelésük miről szóljon, miképp mutassák be Albiont, amiért Arthur és Merlin annyit küzdött. Egyenlőség megvolt, rasszok megbékélése, megvolt, a király elvette a a szolgálóját, társadalmi csoportok egyenlősége az is megvolt. Kb. az amit a társadalomról egy liberális el tud mondani, hogy mit is szeretne. Innen nem tudtak továbblépni, hisz már jön a végzet. Szerintem az Arthur mondakör főképp arról szól, hogy miképp tűnik el egy kultúra és veszi át a szerepét egy másik. Erre a sorozat alkalmatlan volt. Talán nem is a színészek voltak alkalmatlanok erre, hanem az írók. Az alapsztori amit felvázoltak annak nem volt ilyen mélysége.

Isteee - 2012. 11. 26. 19:35

Érdemes így elkezdeni a Merlint vagy inkább ne? :)

fran - 2012. 11. 26. 19:46

Ha elölről kezded és még vevő vagy a gazda és szolgája kalandokra, akkor mindenképp. Jó kis sorozat ez.

Klaus - 2012. 11. 26. 19:53

mindenképp jó, csak az 5. évad eddig nem az igazi. most nézem majd csak az 5×07-et meg az 5×08-at. sajnálom, hogy vége lesz.. de a spin-off-nak örülnék. :)

Lajoska67 - 2012. 11. 26. 20:22

Mocsokság, mert olyan kínkeservesen lassan haladtak, hogy az érthetetlen volt egyébként is, nemhogy most, ennek a hírnek a fényében. Az ember az utolsó évadra várna valami nagyobb durranást, de nem úgy, hogy az utolsó két részben majd lesz valami, hanem mind a 12-re akkor. De itt ez már nem lehet, mert már hol tartanak, és még nem is volt semmi.

Kóczy - 2012. 11. 26. 20:28

Nem lepett meg a hír. Több színész leszerződött más sorozathoz jövőre, plusz Bradley James is mostanában Amerikában vakációzgat. (Véletlen? Ki tudja…)

Ez az évad, viszont nekem sem jön be eddig olyan nagyon, de azért kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.

szerintem - 2012. 11. 26. 20:40

o, ez nagyon szomoru hir. ez egy rendkivul aranyos sorozat, rengeteg potenciallal, amik ugy latom, most mar meg is maradnak csak annak. ez egy lassan epitkezo sorozat (hehe, valahol olvastam, hogy ez egy tipikus eufemizmus a “szar” palastolasara es vedelmeben, akkor jot rohogtem, most meg en is arra hasznalom, hogy megvedjem a merlint). ennek az evadnak az elejen kellett volna meglepni, hogy kideruljon Merlin titka, az is szamos dramat es izgalmat hozott volna es mondjuk lehetett volna a sorozat zarasa, hogy Arthur megbekel a magiaval es elfogadja Merlint ugy, ahogy van. mivel nem leptek meg, pedig mar 8 resz lement ebbol az evadbol, majdnem biztos, hogy elbenazzak a veget, most mar csinalhatnak barmit, egyszeruen nincs ido rendesen kibontani.
bizom benne, hogy Colin Morgant hamarosan ujra latjuk, nagyon tehetsegesnek tartom. a spin-off engem nem erdekel, azert ennel tobb ebben az egyszeru kis tortenetben, ennyi szereplovel nem volt. talan egy gwaine vs pubs sorozat lehetne: minden heten valami csetepateba keveredne es az lenne az izgalom, hogy vajon hogyan ussza meg.

Kóczy - 2012. 11. 26. 20:44

Egyébként én is úgy hallottam, hogy eleve 5 Évadosra tervezték a sztorit. (Plusz a színészek szerződése is lejár az évad végén.)

Engem nem is annyira spin-off, hanem mondjuk egy előzménysorozat érdekelne azokról az időkről, amikor még aktívan tolták a mágiát Camelot-ban.

winnie - 2012. 11. 26. 20:54

koczy: a színészek szerződése már többször lejárt szerintem itt is. meg akkor inkább előtte jelentették volna be, nagy hype-ot csapva a befejezésnek, hadd nőjön a nézettség. érdemes elolvasni, hogy alakultak a merlines hírek (filmek, spinoff, ikszedik évados tervek), akadtak ellentmondások.

nem tudom, hogy most mennyire alakul most végeszagúan a sztori (ha az elejétől úgy alakul, akkor egyértelmű, ha nem, akkor hirtelen a döntés), de szerintem a kulcs a két készítő távozása lehet, mert simán lehet, hogy az történik, hogy nem tudtak az anyagiakról megegyezni.

szerintem - 2012. 11. 26. 21:26

@winnie: nem kovettem a hireket a Merlinnek kapcsolatban, de eros a gyanum, hogy ez egy hirtelen dontes volt. a sorozat jelenlegi allasa szerint semmi sem indokolja a befejezest 4 epizod mulva es szerintem nem is voltak erre mutato jelek a tortenetben. a tobbirol nem tudok, de nem is olyan regen olvastam egy interjut Colin Morgannal, eleg bargyu interju volt ugyan, de szoba sem jott, hogy ez az utolso evad lenne, sot, mintha olyasmirol lett volna szo, hogy Colin szivesen vesz (venne) reszt tovabbi evadokban. meg is keresem legott.

Lilith - 2012. 11. 26. 21:53

Nállam az első helyen volt a ranglistán ez a sorozat,de hát megszoktam,hogy a jó sorozatokat vagy elkaszálják vagy elcseszik a végére.Itt sajnos az előbbi lett :'(
Colin és Bradley nagy arc együtt,persze Katie sem elhanyagolható.

winnie - 2012. 11. 26. 22:02

“mintha olyasmirol lett volna szo, hogy Colin szivesen vesz (venne) reszt tovabbi evadokban.”

ez is inkább azt erősítené meg, hogy kvázi más címen csinálnák tovább a merlint, spinoff álcában. de csak hangosan gondolkodok.

nem örülök akkor, amikor nem adnak teljes körű tájékoztatást. megértem persze, de itt is, a downton abbey-nél is csak találgatni lehet…

Kóczy - 2012. 11. 26. 22:03

@winnie: Ha jól tudom a két készítő maga mondta, hogy eredetileg 5 évre tervezték (ezért is volt a színészeknek is 5 évre szerződésük), és ők döntöttek a befejezés mellett, nem a BBC. (A BBC One programigazgatója annyit mondott, hogy tiszteletben tartja az alkotók döntését, és hiányozni fog nekik a sorozat.)
Legalábbis ez a hivatalos. Aztán, hogy a háttérben volt-e valami más (anyagi vita…stb…) azt én nem tudhatom.

“de szoba sem jott, hogy ez az utolso evad lenne, sot, mintha olyasmirol lett volna szo, hogy Colin szivesen vesz (venne) reszt tovabbi evadokban.”

Persze, hogy ezt nyilatkozta, hiszen nyilván amíg nem volt meg a hivatalos bejelentés, addig a színészek sem beszélhettek arról, hogy az évad az utolsó. (Legalábbis gondolom én.)
(Viszont néhány stábtag írta már Twitter-en a forgatás befejezése után, hogy ennyi volt.)
Szóval én biztos vagyok benne, hogy ez nem hirtelen döntés volt. Aztán, hogy miért csak most az évad vége előtt pár résszel jelentették be, azt már nem tudom.

Zsanett71 - 2012. 11. 26. 23:14

Sajnálom, hogy 5. évaddal befejezik a sorozatot, nagyon hozzám nőtt. Az biztos hogy sokat fejlődött változott mind a sorozat, mint maga Merlin. Én úgy gondolom, hogy ez az évad egyre izgalmasabb.
Én is örültem volna egy olyan évadnak ahol Merlin önmaga lehet Arthur előtt, de én a mondakört annyira nem ismerem, hogy ez belefért volna e. Azt tudom, hogy próbáltak valamelyest hozzáigazodni.
Ami még nekem hiányt okozott és már valószínűleg semmi sem lesz belőle,hogy Merlint szerelmesnek lássam, és tényleg az a nő mellette maradjon. Nem úgy mint a tó asszonya, hogy még abban a részben meghalt.
Úgy gondolom, hogy lehetett volna még mit beleírni a 6. évadba. Viszont eredetileg tényleg csak 5-ről volt szó. A híresztelések, hogy folytatják lehet hogy csak reklám fogás volt, valamelyik nyilatkozta is, hogy a csúcson kell abbahagyni :)
Ha tényleg film készül, csak az eredeti színészekkel tudnám elképzelni. Nekem Merlin csak Colin lehet! :)

Ovi - 2012. 11. 27. 00:04

Annyit pontosítanék, hogy a két producer év végén távozik a gyártó Shine TV-től, hogy saját céget alapítson, de a spinoffot nem a távozó producerek tervezik. A Shine és a Fremantle gondolkodik a spinoff lehetőségén.

Nikki - 2012. 11. 27. 01:24

Sajnos csatlakoznom kell az előttem szólókhoz; én sem vártam befejezést…biztos megvolt valahol a fejemben erről az infó, hogy utolsó évad, de annyira nem úgy állnak a dolgok, hogy valami hihetetlen, hogy még pár rész és vége. Azt kell mondjam kis túlzással, hogy egy helyben topognak és nem történik semmi. Már nagyon régen várom a lelepleződést, s ezt már az évad elején meg kellett volna lépniük. Kíváncsi vagyok, hogy csoda történik-e, és meglepődök, hogy valami iszonyat jót kihoznak a végére…

Kóczy - 2012. 11. 27. 02:36

“Ami még nekem hiányt okozott és már valószínűleg semmi sem lesz belőle,hogy Merlint szerelmesnek lássam, és tényleg az a nő mellette maradjon. Nem úgy mint a tó asszonya, hogy még abban a részben meghalt.”

Amennyire én emlékszem a legenda legtöbb változatában amit ismerek, Merlin szerelme Nimueh volt, akit itt a sorozatban elég gyorsan lerendeztek mindjárt az 1. Évadban. Meg valóban a Tó Úrnőjét is később. Ezt a romantikus szálat itt nem nagyon erőltették Merlin esetében.

Blanka - 2012. 11. 27. 08:56

Az eddig adásba került részekben nem volt utalás arra, hogy Merlin lelepleződne. Gwen sem gyanít semmit, pedig már többször belefutott a varázslásba, és Morganát is leleplezte.
Van egy olyan érzésem, hogy vagy úgy hal meg Arthur, hogy nem tudja meg Merlin titkát; vagy nem igazán fogja érdekelni, mert nem lesz rá elég rész.

A mostani részek eléggé a harmadik évad újrahasznosításának tűnnek, aki nézi, az érti mire gondolok.

Brynden Rivers - 2012. 11. 27. 09:52

Nagyon nem tudtak mit kezdeni az írók 4-5. évadokkal. Arthurnak már réges-régen rá kellett volna jönnie Merlin titkára, gondolom azért húzzák-halasztják, mert nem tudják mit kezdenének a karakterekkel az új helyzetben.

De ha sejthető volt hogy esetleg ez lesz az utolsó évad, akkor nem értem, miért nem szedték össze magukat az írók? Kiderülhetett volna Merlin titka már az évadkezdő részben is, az a bizonyos karakter meg bőven adott volna lehetőséget a titkokra.

Azt lehet tudni melyik más sorozatba szerződtek le színészek?

winnie - 2012. 11. 27. 09:54

Ha angol a sorozat, az amugy nem nagyon jelent semmit, hiszen 2-3-ban is siman tudnak jatszani, ha arrol van szo:)

Kóczy - 2012. 11. 27. 11:05

“Azt lehet tudni melyik más sorozatba szerződtek le színészek?”

Eoin Macken (Sir Gwaine) az NBC egyik új Pilotjában lesz benne. (Ő nyilatkozta is, hogy ha berendelik sorozatnak, akkor biztos nem lesz benne egy esetleges Merlin 6. Évadban). A címe azonban sajnos most nem ugrik be.

Tom Hopper (Sir Percival) a Starz Black Sails című kalózos sorozatában kapott szerepet.

Rupert Young (Sir Leon) pedig a The White Queen című BBC sorozatban kapott szerepet. (Ő mondjuk mondta, hogy ennek ellenére benne lenne egy esetleges 6. Évadban, ha arról van szó.)

Brynden Rivers - 2012. 11. 27. 12:02

Kóczy, köszönöm a gyors választ.

Egyébként pont most szombaton az új rész megnézése után gondolkodtam azon, hogy ha ilyen gyenge minőségben folytatják a sorozatot akkor abból kasza lesz.

winnie - 2012. 11. 27. 15:12

koczy: persze, ha amerikai az más. a black sails mellett már jobban menne

Thayet - 2012. 11. 27. 18:25

Kóczy, Brynden Rivers: After Hours a címe Eoin Macken pilotjának. :)

Kóczy - 2012. 11. 27. 21:47

“After Hours a címe Eoin Macken pilotjának. :)”

Köszi! (Bevallom, kicsit lusta voltam utánanézni. :) )

“a black sails mellett már jobban menne”

Igen, ha jól rémlik, akkor az minisorozat lesz.

Maxi - 2012. 11. 27. 22:31

Sajnos voltak rá utaló jelek… annyira nem lepett meg.
De azt azért nyomatékosítanám, hogy a sorozatot még véletlenül se kaszálták el…egyszerűen ez most tényleg 5 évadra lett tervezve! (tényleg)
Nyilván volt kísértés, hogy esetleg húzzák még, de azt gondolom, a producerek egyéni ambíciói mondták ki a végső szót ebben a kérdésben.
Amit nem értek…pontosabban csak találgatni tudok…az az időzítés..
Valószínűleg még folytak tárgyalások a háttérben..illetve arra tudok még gondolni, hogy a márka új termékeit (videójáték, facebook játék), valószinüleg nehezebb lett volna eladni, egy kimondottan véget érő sorozatnál.
És amiben reménykedem..
Talán azért is az időzítés, mert a történet is most jutott el a “titkok felfedéséhez”..az időt szabadon kezelik nyilván…így szerintem még jutna idő ennek ill. a következmények bemutatásának és nem lenne összecsapva a vége!
Arról nem is beszélve, hogy Alice Throughton rendezőnő utolsó rendezése a sorozatban biztosan emlékezetes lesz..rá mindig nagy feladatokat bíztak a készítők!

El nem tudom mondani, milyen fájdalmat érzek! Tényleg!
Szerintem mikor már rég nem lesz Merlin akkor is egyre többen és többen fogják felfedezni ezt a remek sorozatot kis hazánkban! Csak remélem, hogy méltó befejezést kap az utóbbi évek legjobb angol sorozata!

Zane - 2012. 11. 28. 10:47

A keszitok az elso evad ota azt emlegettek, hogy 5 evadra terveztek a sztorit, csak nehez lenyelni a dolgot latva, hogy mennyi tortenetszalat ismeteltek meg ujra (Morgana/Agravaine/ es lsd uj evad mostani reszei…) es a tobbseggel egyutt engem is elegge zavar, hogy nem kapunk legalabb egy teljes evadot, amikor Merlin nyiltan varazsolhat… remekul fel lehetett volna frissiteni vele a sorozatot barmely ponton.

Szerintem a szineszeknek mar elegge eleguk van belole, Bradley James az interjuiban mar nem is probal izgatottnak tunni, Colin Morgan pedig a zarasrol adott nyilatkozata soran ugyanazt a sablonszoveget ismetelte mint a Comic Conon, ami nem igen utal nagy meggyozodesre… Eoin Macken nyiltan bevallotta Twitteren, hogy szerinte sem sikerult a sorozatnak bevaltani a potencialt. En nem hiszem, hogy a stabbol sokan ugrananak a folytatas lehetosegere.

En nagyon szeretem a sorozatot, de sajnos nem sikerult bevaltani a potencialt, ami volt a szituacioban, es nezve hogy hol vagyunk jelenleg az otodik evadban, ismerve az irok allaspontjat a zarasrol, elegge szkeptikus vagyok, hogy melto zarast kapunk. Nagyon szomoru a dolog…

Kóczy - 2012. 11. 28. 14:23

Azért nekem kicsit mókás is, hogy most jelentették be a Merlin végét. Épp a héten gondolkodtam azon, hogy megkérdem Michelle Ryan-t ha legközelebb összefutnánk, hogy visszamenne-e boszorkánykodni a Merlinbe ha esetleg a producerek visszahoznák a karakterét. (A rajongók egy része szinte minden évad előtt meg szokott szellőztetni egy “Nimueh most aztán visszatér” hírt.)
De így már ez is okafogyottá vált.

Amúgy azt még talán nem mondtam, hogy bár sajnálom, hogy vége lesz a sorozatnak, azért álmatlan éjszakáim nem lesznek emiatt.
Elég sok számomra kedves sorozat elejét és végét értem már meg, szóval tudom, hogy előbb-utóbb minden véget ér.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz