login |

Homeland – 2×09: Dar Adal

2012. 11. 29. 22:31 - Írta: winnie

46 hozzászólás | kategória: kritika,

He’s here to kill terrorists.

Na, megint csavartak egyet az eseményeken a Homeland készítői, azonban ezúttal nem a főszálon – viszont ami történt talán még érdekesebb és újabb találgatásokra adhat okot. És maga a rész is végig feszült volt (illetve nem, hiszen nem egyszer családozással szakították meg a flow-t), viszont feszültség és “akciózás” ide vagy oda, a 2×09 nem azért volt rendben, mert az első évadban megszokott Homeland-minőséget produkálta, hanem csak azért, mert egy akció- vagy krimisorozat szintjén jól teljesített.

Persze ez nem baj, hiszen mondom, élveztem a részt, de az biztos, hogy az ilyen részek miatt nem nyerne Emmy-t a sorozat. Viszont úgy érzem, hogy így, hogy a Homeland-ről van szó, egy nagy kedvencről, máris könnyebben kiemelkedőnek tituláljuk az efféle részeket – lehet, hogy hülyeség, nem tudom. Kár elemezni, csak bennem volt. Fent írtam, hogy bőven megvolt a feszültség (nem arra gondolok, hogy meglesz-e Abu Nazir vagy hogy meghal-e Brody, ugyan már!), és akadt pár kulcsmomentum is, de csak momentumok még nem visznek el a hátukon egy epizódot. Lehet, hogy hiányzik a Bipolárs Carrie és a paranoia? Bár nem hiszem, hogy az 1. évad csak attól volt jó.

A történetmesélést mindössze a családi szál szakította meg olykor (a rész eleve csak 45 perc körüli volt – pozitív, hogy amikor nincs 55 perc anyag, akkor ennyi kerül egy részbe). Ezt a szálat nem tudom, hova tegyen, de szerintem a megszakításokért kár volt, még akkor is, ha eleinte az események krónikájának tűnő szál adott nekünk egy plusz információt, amit el lehetett volna intézni egyetlen snittben – kérdés, hogy mi a jobb: a felületes, információs snitt (mondjuk Jessica kijön a szobából és összerakjuk a képet), vagy pedig ez, amit a Homeland írói is csináltak, több jelenetben, kelő alapossággal(?) dolgozzák fel azt, ami a szobából való kijövéshez vezet.

A lényeg, hogy Dana parkolópályára kerülésével a családi részek csak látszatjelenlétre vannak ismét kárhoztatva. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval Quinn-nek titkos küldetése van, értem. Érdekes lesz emögé benézni, az meg még érdekesebb volt, hogy most úgy döntöttem, hogy nem nézem meg az “Emlékeztetőül”-szegmenst, hogy ne tudjam, mely szálakat fogják mozgatni, erre csak néztem bambán, hogy mit csinál Virgil és Max. Így, hogy hetiben nézem a sorozatot és nem darálok, totál elfeledkeztem arról, hogy Quinn után kellett nézniük. Jó volt, de sajnos elég randomnak tűnik, pedig nem érheti szó a ház elejét, hiszen a készítők megágyaztak a helyzetnek jó előre, vagyis azt tették, amit más, sokkal kevésbé átgondolt sorozatok esetében folyton hanyagolnak.

Brody közölte a CIA-vel, hogy mi történt vele Abu Nazir társaságában, s már mielőtt kiderült volna, hogy bizonyos dolgokat elhallgat, bennem is az fogalmazódott meg, hogy akkor most kivel van ő, hogy tényleg kettős ügynök, vagy inkább “hármas”? Nagyon sanszos, hogy a készítők elindultak azon a meglehetősen snassz úton, hogy Brody segít a CIA-nek elkapni a terroristákat, de az, hogy végig lebegtetik annak az esélyét, hogy ez mégsincs így, az érdeklődésemet is fenntartják.

S ha a végén kiderül, hogy tényleg megtért Brody, akkor nem fog gondot jelenteni, mert ez a bizonytalanság is egyfajta élményt jelent. Az mindenesetre poén lenne, ha az utolsó részek az 1. évad inverzét hoznák: a CIA-ből mindenki megvan arról győződve, hogy Brody terrorista és hátsó szándékai, egyedül Carrie az, aki tudni véli (mondjuk egy őszinte, szerelmetes pillantásból), hogy Brody jó ember és segíteni akar. Érdekes kettősség, mert minden mostani cselekedete magyarázható akkor is, ha ezen, illetve, ha azon az oldalon van.

De akkor most a Lauder-féle konspirációs szálat letudták, vagy az még vissza fog térni?

46 hozzászólás Ne habozz!

minase - 2012. 11. 29. 22:41

nahát, Mike reggeli mosolya nem fért be illusztrációnak?:)

Egyébként Roya mostanra elég érdekes szereplővé nőtte ki magát, remélem hoz még meglepetést.

Az inverz jóslattal egyetértek. Carrie megérzései eddig mindig bejöttek, bár meggondolhatja magát még.

benkitteh - 2012. 11. 29. 22:42

leesett az állam a rész végén, hihetetlen miket tudnak csavarni :)

ZiziZuzu - 2012. 11. 29. 23:00

Galvez akkor kipurcant? :-(

indeus - 2012. 11. 29. 23:05

sztem 2. évad vége:

– carrie-t elrabolják nazirék, 3. évad 8 év múlva játszódik, amikor carrie visszatér
– brody lebukik, 3. évadban őt és családját védik majd

vagy valami ilyesmi : )

legjobb duma:
– you looks wasted
– i’m just old

reffkl - 2012. 11. 29. 23:09

Am tudjuk ki ez a Dar Adal? Úgy értem, előkerült már a sorozatban?? Nagyon nem emlékszem és nekem olyan érzés volt, mintha fontos háttér ember lenne..

Kissur - 2012. 11. 29. 23:17

Szerintem Dar Adal fogja átvenni a főgonosz szerepét Nazirtól a 3.évadra.

Cs.Andris - 2012. 11. 29. 23:21

Ezt a bipoláris dolgot kicsit erőltetettnek érzem. A sorozatban is meg a való életben is. Nem hamburgert árul a kiscsaj, hanem nagyon komoly stresszes munkája van és közben meg egy érzékeny ember. Ha nem alszik szarul van, ennyi. Frusztrált lesz… Ha alszik akkor meg nagyon energikus. Oké ez a bipolaritás, csak mondom egy különleges feladatot ellátó embert, vagy nagy nyomás alatt lévő embert ne kövezzünk már meg azért mert nem harmonikus személyiség. Ez a természet rendje.

szendroib - 2012. 11. 29. 23:23

Az első évad nagyon tetszett, de ez a 2. most kezd kicsit kifulladni nálam, már túl sokat csűrnek csavarnak, lassan semmi valóságérzete nem lesz a történetnek. Mindig vannak azért jó cliffhangerek, de aztán nem igazán használják ki őket. Én úgy érzem, lehet jobb lett volna minisorozatként, és az első évad végét ütősen lezárni, nem azzal a kibújással ami volt.

Cs.Andris - 2012. 11. 29. 23:25

Még annyi, hogy szerintem CIA-és figurákat alakító színészeken kívül, talán MIKE kivételével mindenki kifejezetten béna színész. Főleg a brody család egytől egyig.

Cs.Andris - 2012. 11. 29. 23:29

szendroib:

Szerintem is úgy lett volna jó. Ugyanezt éreztem a KILLINGNÉL… Ott is elég lett volna egy évad. Persze pénzt kell keresniük. American Horror Story… na onnan példát lehetne venni.

winnie - 2012. 11. 29. 23:30

“Szerintem is úgy lett volna jó. Ugyanezt éreztem a KILLINGNÉL… Ott is elég lett volna egy évad. Persze pénzt kell keresniük. American Horror Story… na onnan példát lehetne venni.”

persze, egy évad, hogy az idei legzseniálisabb sorozatévadról lemaradjunk. vagy, hogy egy 20 részes sorozatot 13 részben csapjanak össze. (az ahs elég hülye példa. miért kéne példát venni róla?)

pénzt? milyen pénzt keresnek azzal, hogy 2 évadban egy sztorit dolgoznak fel vagy 2 évadban 2 sztorit? egy évados sorozatot senki nem fog rendelni, mert az nem sorozat. az minisorozat, amit nincs sok értelme csinálni.

elég fura olyat olvasni, hogy csak azért, mert van, aki valami érthetetlen okból csak egy évadon át akar nézni egy sorozat, elvárja a készítőktől, hogy egy évadot csináljanak neki:) a készítők nem neked csinálják a sorozatot. ha sorozat, akkor 5-7 évad az ideális. aki ezt nem fogadja el, annak nem érdemes néznie ilyesmit, mert folyton csalódások fogják érni. “de jó ez a sorozat! miért nem fejezik már be?”

GeoCucc - 2012. 11. 29. 23:48

Hm.. számomra elég sótlan volt ez a rész, a “csavarjával(?)” együtt. Nem is tudom, milyen jelzővel illessem. Továbbra is nagyon furcsa irányba vezetik a történetet, de még mindig bízom benne, hogy a végére minden a helyre kerül, és nem valami katyvasz lesz.

Most akkor Roya rájött az előző részben, hogy lehallgatják őket Brody telefonján keresztül, vagy azt akarják elmesélni, hogy csak elővigyázatosságból szedte pont szét? :P Mert ha rájött, akkor ezt mondania kellett Nazirnak, onnantól pedig semmivel nem lett volna szabad megbízniuk Brody-t – hacsak nem egy félrevezetésként kitalált tervvel. De ezzel a rajtaütéssel most mindenképp nagy veszteségeket okoztak a Nazir-brigádnak. Ki maradt, akit ismerünk, és él, és még nem fogták el?

Ruby - 2012. 11. 30. 00:49

Én is elfelejtettem, hogy Quinn után nyomoznak, gondolkodtam erősen, hogy kinél járhatnak. Egyébként nem tudom, a gyereknek lesz valami jelentősége? Vagy Saul csak meg akarta piszkálni Quinn-t, hogy mozduljon?
A fegyverrel arra jutottam (a limuzinban), hogy a készítők felkészültek arra, hogy nem kapnak 3. évadot, és ebben az esetben Quinn lelőtte volna Brody-t, amint elkapták Nazirt. De remélem így már nem lépik meg, különben szétkapom őket, mint a Bodri a lábtörlőt. arrgh.

Kissur - 2012. 11. 30. 00:58

szendroib: Sajnos egyet kell értsek veled, holott még mindig a kedvenc sorozataim között van.
Az 1.évad végén vagy robbannia kellett volna Brody-nak, vagy megállítani, és börtönbe csukni, egyszóval lezárni a dolgot, és a 2.évadban egy új dologgal foglalkozni. Már az nem tetszett, hogy ilyen korán meglépték Brody leleplezését. Nagyon remélem, hogy nem húzzák el Nazir elkapását a 3.évadra is, főleg, hogy Amerikai földön van. Ez azért sokat sejtet már. De akkor is, az 1.évad volt a jobb! Mikor össze próbáltuk rakosgatni, hogy mi van. Ki miért teszi azt amit. Itt meg a full káosz van. Ott legalább érezhettük, hogy hova tartanak, itt viszont csak állandóan fordítanak a dolgokon, és a sokmindenből végül lassan egy nagy semmi sül ki, és béna megoldással. Szomorú vagyok, hogy így nyilatkozok erről, pedig a The Walking Dead és a Homeland miatt a hétfő a legjobb napom a héten. A többi sorozat nem tud hozzájuk felérni, még így sem.

Ana - 2012. 11. 30. 02:04

Ha Brody-t kinyírják az évadban (vagy a következőben, vagy valaha), akkor miután elvonultam a sarokba zokogni, én is szétkapok mindenkit. Tudom, hogy mindig mondjátok, hogy az írók bármit megírhatnak és olyasmire is gondolnak, amire én nem, de abban reménykedem, hogy nem tudnának mit kezdeni a Brody családdal Brody nélkül, a fél szereplőgárdát meg talán csak nem írják ki.

A gyereken én is gondolkodtam, hogy lesz-e jelentősége, na meg Estesnek is van egy fia, Chris is inkább előtérbe került. Még a Homelandből sem nézem ki, hogy szándékosan megölnének benne egy gyereket, de aztán ki tudja.

s - 2012. 11. 30. 02:21

Valaki homályosítson már fel, hogy miért volt várható, hogy utánanéznek? Nekem totál nem rémlik, hogy mi okot adott korábban rá a csóri.

KG - 2012. 11. 30. 02:33

Hát sztem az, hogy szívbaj nélkül belevágott egy kést Brody kezébe egy kihallgatás közepén, nem sok nyüzüge analyst csinálna ilyet…

Ana - 2012. 11. 30. 02:36

A 4. részben amikor Peter és Carrie megismerkednek, Carrie-nek gyanús, hogy még soha nem hallott róla és megkéri Virgilt, hogy nézzen utána. Azóta Max-szel ezt meg is tették, csak nem említették, hogy eddig nem találtak semmit.

paranoid android - 2012. 11. 30. 03:12

A két évad során most zavart először Dana, főleg mert most igazán felesleges volt a hisztije.
A rész legjobb pillanatai Max-hez kapcsolódtak, aki az egyik titkos kedvencem. Örülnék, ha több képernyőidőt kapna, bár lehet azzal veszítene az erejéből.
Egyébként egyetértek, hogy a második évad gyengébben muzsikál. Még mindig nagyon jó és élvezem, de a zseniális első évad után valóban akadozik itt-ott. Viszont mekkora hülyeség már ez, hogy elég lett volna egy évad? Ez sorozat. Ilyen a formátuma. A fent említett Killingnél is sokan picsogtak, hogy nem zárták le egy évad után, de aztán leraktak a készítők egy sokkal jobb második évadot. Most, hogy a Homeland kicsit gyengült nem jelenti, hogy nem jó, vagy hogy nem lesz a harmadik évad a legjobb (ha lesz).

Ana - 2012. 11. 30. 03:35

ZiziZuzu

Galvezről az utolsó információ a The Clearingből van. Carrie meglátogatta Petert a kórházban és mondta, hogy rosszak Galvez esélyei. Később a rész vége felé Peter mondja Saulnak, hogy G. még mindig haldoklik. Azóta semmi. Szerintem fel fog épülni, mert nem látom értelmét, hogy egy epizódban kétszer is felmerül, hogy még él, aztán a következő két részben szóba sem kerül. Ha halottnak akarják, akkor nem értem mi ez az időhúzás, ezen már nem múlik semmi. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy ne legyen lezárása a Galvez halott-e szálnak.

Neo - 2012. 11. 30. 07:09

És ki az a Dar Adal?? Hoppácska!

winnie - 2012. 11. 30. 07:54

“Az 1.évad végén vagy robbannia kellett volna Brody-nak, vagy megállítani, és börtönbe csukni, egyszóval lezárni a dolgot, és a 2.évadban egy új dologgal foglalkozni. ”

nem biztos, hogy olyan nagy baj, hogy nem a klisés utat követik és teszik még inkább 24-essé tenni a sorozatot.

“A többi sorozat nem tud hozzájuk felérni, még így sem.”

dehogynem, ó, dehogynem:)

winnie - 2012. 11. 30. 07:58

“És ki az a Dar Adal?? Hoppácska!”

quinn főnöke, saul régi “haverja”, főmufti vezető az fbi oldaláról, katonai háttérrel.

adi - 2012. 11. 30. 08:06

Szerintem egyértelmű volt, hogy ez az egész robbantsunk a katonai bázison egy elterelő manőver volt, Nazir-tól. Nem is vártam mást. Beáldozta a fél bandát, de nagyobb durranásra készül majd. Nem tudjuk pontosan, hogy tényleg az történt-e ami, amikor Brodyt elfogta. Nehogy az évad végén legyen megint egy visszaemlékezés amikor a normális emlékképet látjuk, hogy az egész egy nagy kamu volt és Brody félreterelt mindenkit. Szerintem most is és mindig is terrorista volt mióta visszatért, csak nagyon jól adja a megtört embert. Látszik abból, hogy mennyire szarik a családjára a feleségére, a kölykökre. Első évad vége? Simán robbantott volna ott is, de a kis Dana a nagyrabecsült Dana visszarántotta mintha normális lenne, de most megint végig úgy viselkedik mint aki nem. Nem fogja megúszni, és ezt tudja ő is, látszik a jelekből is, hogy Estes likvidálta volna amint megvan a kulcsfigura, Brody-nak robbantani vagy pusztíania kell mindenképp!

felker - 2012. 11. 30. 08:14

“”Szerintem most is és mindig is terrorista volt mióta visszatért, csak nagyon jól adja a megtört embert. Látszik abból, hogy mennyire szarik a családjára a feleségére, a kölykökre.

Ez maximum csak az, amit hinni akarsz. Ha így lenne, akkor sok mindent másképp csinálna, csinált volna.

Quantumleap - 2012. 11. 30. 09:07

Most így az évad vége felé közeledve sajnos egy dolog világossá vált számomra: Nekem a Homeland csak egyszer nézős sorozat. És pont a jól megírt váratlan fordulatok miatt. Másodjára egyszerűen már semmi varázsa nem lenne, úgy nézve, hogy már tudom, hogy mi fog történni. A 24 esetében ez nálam azért működött, mert ott ugye egy nagy rakás akcióval is fel volt tuningolva a dolog.
Brody flashbackjei szerintem egyértelműen bizonyítják, hogy nem Nazír oldalán áll. (Nem hiszem, hogy kamu “meg nem történt dolgok” flashbackjei lennének.)
Azoknak, akik azon sírnak, hogy miért nem zárták le inkább a készítők egy évad után, azt tudom javasolni: Nézzetek inkább minisorozatokat! Guglizzatok rá a kulcsszóra, vagy keressetek rá itt! Biztos találtok valamit.

Quantumleap - 2012. 11. 30. 09:20

Új a nap alatt! Egy másik fórumon valaki elkezdett nekem avval vagdalkozni, hogy szerinte egyértelműen az lesz a cliffhanger, hogy Carrie terhes Broytól! Lol! :O :D :) Csávókámnak hiába írtam, nem akarja megérteni, hogy a készítők leszögezték, hogy nem fogják beleírni Claire Danes terhességét. De hát nagy az Isten…

winnie - 2012. 11. 30. 09:27

“Nekem a Homeland csak egyszer nézős sorozat. És pont a jól megírt váratlan fordulatok miatt. Másodjára egyszerűen már semmi varázsa nem lenne, úgy nézve, hogy már tudom, hogy mi fog történni”

furcsa, ez nagyon meglep. fordulatok? történése?

nem tudom, de nekem a homeland erőssége nem abban rejlik, ami történik, ha megnézném újra (időm sincs és nem dvd-n megvevős kategória, szóval nem fog sor kerülni erre, de) biztos tetszene amiatt ahogy történik, az indokként sokszor ellőtt karakterek miatt, a színészek miatt. ráadásul a váratlan fordulatokat sem nagyon tartom jellemzőnek a homeland-re, ha részenként van egy-egy ilyen húzás, akkor is elmarad azon sorozatoktól, ahol van 3-4 is.

Hagi - 2012. 11. 30. 09:50

@adi: Érdekes, hogy neked az jött le, hogy Brody mindig is terrorista volt és most is az.

Szerintem, inkább arról van szó, hogy nagyon meg van borulva és azt sem tudja mit akar. Ha valaki kicsit is kedves vele, legyen az Abu Nazir vagy Carrie, akkor rögtön “átáll”.

Én sem hiszem, hogy a flash backek kamuk lettek volna, inkább csak nem akarta az összes történést részletesen elmesélni, mert nem jött volna jól ki, hogy elmondja a CIA-nak, hogy tk. muszlim, amikor meg a hazugságvizsgálaton azt mondta, hogy nem.

Nem tudom, hogy lehet ebből az évadból jól kikeveredni, de tartok tőle, hogy nekem csalódás lesz. Pont mint mikor kiderült, hogy a nagy veszteségek árán megszerzett ládában “csak” robbanóanyag van.

Cs.Andris - 2012. 11. 30. 11:13

Off

Ha már minisorozat, akkor a legjobb az

Angyalok Amerikában

danger - 2012. 11. 30. 11:36

““A többi sorozat nem tud hozzájuk felérni, még így sem.”
dehogynem, ó, dehogynem:)”

miket tartasz jobbnak vagy legalabb ilyen jonak?

yaze - 2012. 11. 30. 12:34

Már megint itt volt a hét idézete, csak most szerencsére nem a szánalomfaktor volt az erős, hanem valóban emlékezetes volt.
Abu Nazir: “My choice was simple… run, hide and wait for death like a cowering animal, like Bin Laden; or die taking the fight to the enemy.”

_Peter - 2012. 11. 30. 13:59

“Valaki homályosítson már fel, hogy miért volt várható, hogy utánanéznek?”

Amikor Saul beszámolt a felvételről Davidnek, már akkor mondta David, hogy oké kivizsgálják a dolgokat, visszaveszi Carrie-t, de azzal a feltétellel, hogy küld egy embert. (Quinnt) Saul kicsit értetlenkedik, mire David főnöki hangsúllyal: mert én azt mondom küldök egy embert a csoportba.

Következő ok, hogy Saul is elég nagykutya azért a szervezetben Quinnről mégse hallott soha és David odarakta a feje fölé. Brody kihallgatása: egy sima irodai elemző nem vág kést a kezébe és őrjöng.

Saul és Carrie igazi hírszerzők, Davidet a ranglétra érdekli, vitáztak is egy csomót. Ez mind elég ok arra, hogy Saul nyomozni kezdjen Quinn után.

Asche - 2012. 11. 30. 17:35

“miket tartasz jobbnak vagy legalabb ilyen jonak?”

Bocs de válaszolnom kell :)
Vasárnapi sorozatok például, Dexter, The Walking Dead, Boardwalk Empire, vagy Sons of Anarchy, hogy csak párat említsek.

Egy kicsit tényleg hanyagolják a realitást a Homeland-ben, az első évad azért tetszett főleg mert abban még nem voltak így elszállva.

Dana meg kifejezetten idegesít, nálam átvette az első helyet Kim Bauertől.

Q - 2012. 11. 30. 17:39

“egy évados sorozatot senki nem fog rendelni, mert az nem sorozat. az minisorozat, amit nincs sok értelme csinálni.”

A minisorozatokat ne írjuk le.Pl ott Band of Brothers.
Szintén Emmy-díjas sorozat. Elég nagy rajongó táborral. És szintén ezzel a jó emberrel.(Damien Lewis)
Jó rendező és szereplő gárda kell hozzá, úgy elég emlékezetes tud lenni még az a 10 rész is.

Desperate HOUSEwife - 2012. 11. 30. 21:01

Szerintem kellőképpen érdekes az is, ahogy most használják Brodyt, és végig ott van fölötte a kérdőjel. Felhívja a CIA-t, hogy helyezzék biztonságba a családját, de közben felír valamit, amit nem látunk…elmondja, hogy találkozott Abu Nazirral, és mi a terv, de azt nem látjuk, ahogy Nazir beavatja ebbe a tervbe, viszont az imádkozást nem elmíti. Jó ez így, mert most meg azért lehet drukkolni, hogy ne legyen terrorista, mert az olyan jelenetekből is, mint amikor azt mondta Carie-nek, hogy csak az számít, hogy ő higgyen benne, én is hinni akarok benne.

A családi szállal nekem nincs bajom, bár a danás gázolós sztorit nem szetettem, de a Mike és Jessica voalat meg nagyon. Én sajnáltam, hogy eldugták azt, hogy nekik menynire lehetetlen helyzetet teremtett Brody hazatérése, végre elővették ezt. Imádom a krimis, összeesüvős fővonalat, de engem a kapcsolati dráma is érdekel, mert ebben a sorozatban nagyon jól kezelik.

Ana - 2012. 11. 30. 21:13

Ha Brody-ról kiderül, hogy hazudik, akkor kétlem, hogy kapna még egy esélyt, ezzel meg elvágná magát mindenkitől. Az írók elég nagy CB shipperek, csak nem szedik szét őket.
Nekem végülis mindegy, csak Brody maradjon életben.

winnie - 2012. 11. 30. 21:32

OFF

“A minisorozatokat ne írjuk le.Pl ott Band of Brothers.
Szintén Emmy-díjas sorozat.”

szerintem senki nem írja le a minisorozatokat. még színvonalasabbakat is lehet említeni, de nem színvonalról van szó, hanem arról, hogy az emmy-díjért évente 2-3 minisorozat sem indul és anno még az androméda törzs is kapott jelölést, mert nem volt más – idén meg a luthor, sherlock és az american horror story volt ott:)

annyi a helyzet a minisorozattal, amit beidéztél tőlem. nem csinálnak. nagyon, nagyon kevés van, mert nem lehet velük mit kezdeni hosszabb távon. a hatfields and mccoys idei brutális sikere talán feltámaszthatja a műfajt.

sziki - 2012. 11. 30. 21:34

Ahogy múltkor is írtam, én nem kívánok túl sokat itt fejtegetni, jöjjön, aminek jönnie kell. Mert ilyen fordulatok mellett kb. már semmit nem tudni és én már tippelgetni se akarok.
Én biztosan nézni fogom ezt a sorozatot. Hogy mondjuk a végén fogom-e húzni a szám, vagy sem, azt nem tudom.
Azt már valóban többször feszegettük, hogy meddig kellene mennie a sorozatnak és meddig lehet ezt húzni ezt az egészet, de ez aligha rajtunk múlik. Mi csak nézzük szépen szorgosan a sorozatot.

kalapo - 2012. 11. 30. 21:43

sziki, ne viccelj már. Milyen fordulat? Az, hogy Quinn nem biztos, hogy az, akinek mondja magát, nem túl nagy fordulat, még másról is biztosan ki fog derülni, ki kell, hogy derüljön. Az, hogy nem kapták el Abut, megint nem nagy cucc.

De most komolyan, mik voltak igazán komoly fordulatok a sorozatban. Akkor, mint a Carrie-szívecske-Brody. Ez szerintem sem a fordulatairól híres. Mármint nem a klasszikus fordulatairól.

szerintem - 2012. 11. 30. 21:52

lehet, hogy rosszul latom, de en teljesen ugy erzem, hogy Brody-nak semmilyen erzelmei nincsenek Carrie fele. szerintem tart tole, mert kiszamithatatlan es elmebeteg es barmire kepes, ha valamirol meg van gyozodve. eppen ezert Brody rajott, hogy a “keep your friends close, but your enemies closer” az egyetlen mukodo taktika Carrie-vel szemben, igy az instabilitasat kihasznalva osszebujik vele neha. szerintem ez lesz/lenne talan az egyik meglepetes az evad vegere, hogy Brody az orranal fogva vezette ot. en nem hiszem, hogy csak igy atallt az amerikai oldalra, mintha buszmegallokrol beszelnenk. inkabb gondolom ugy, hogy erre az esetre is fel lett keszitve, hogyan kell latszolag egyuttmukodni, aprobb informaciokat szivarogtatni. az mas kerdes, hogy mindez otthon tortenik vele, ahol nagyon sokfele impulzus eri egyszerre es egymas utan es ossze van zavarodva.

sziki - 2012. 11. 30. 22:18

kalapo, én kérek elnézést.

mivanmar - 2012. 11. 30. 22:22

winnie: azt írtad, “quinn főnöke, saul régi “haverja”, főmufti vezető az fbi oldaláról, katonai háttérrel.”

Nem tudom, honnan vetted az FBI-t (vagy akár a katonai hátteret), Dar Adal egyértelműen CIA-s (Saul azt mondja, “I knew him 18 years ago, when I ran Company missions we don’t talk about into Somalia from Nairobi Station”, a Company pedig a CIA beceneve). Gondolom, valami Black Ops guru, azaz olyan szupertitkos, sokszor illegális (és mindenképpen letagadható) akciókat vezényel, mint pl. fegyvertelen kettős ügynökök lepuffantása limuzinokban :) A CIA elvileg nem is nagyon ügyködhetne amerikai földön, nemhogy “önbíráskodjon” (vádemelés, bíróság, ítélet helyett lelőjön embereket).

Szerintem egyébként Carrie rá fog jönni, hogy Brody napjai meg vannak számlálva, és együtt menekülnek majd el a naplementébe vagy valami :D

Zora - 2012. 12. 02. 20:23

Quantumleap- 2012. 11. 30. 09:20 :

Amit a készítők leszögeznek, az nem mindig van úgy! Emily Deschanel (Bones) ’11 március 31-én bejelentette, hogy terhes. Az alkotók, a színészekkel együtt 6 héten keresztül rázták a fejüket, hogy nem passzol a karakterhez a gyerek, trükkfelvételekkel fogják megoldani a terhességet. Aztám május 18-án több millióan az állunkat szedegettük a földről a rész utolsó 15 másodpercében elhangzottak miatt…

winnie - 2012. 12. 03. 09:32

április közepi interjút olvasok és hart hanson már ott mondja, hogy megvan a terv és nem árulja el, hogy terhes lesz-e brennan vagy sem. szóval ez alapján hinni lehet:)

Brynden Rivers - 2012. 12. 03. 16:27

Nekem az nem fér a fejembe, hogy Abu Nazir miért bízik még meg mindig Brody-ban. Remélem majd kiderül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz